The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2014, 11:36
najbardziej w tym wszystkim żal mi Pawła Brożka.
Strzela swoją 100 bramkę w lidze, podbiega do trybuny z ktora w 99% przypadkow go dopingowała i biła mu brawo, robi swój samolocik celebrując setną bramkę i co? I patrzy na te puste szare trybuny......patrzy na te puste krzesełka, gdzie jest ta wisienka na torcie w postaci podziękowania od piłkarzy za 100 bramek strzelonych ? Tego Pawłowi wspołczuje, bo juz nigdy 100 bramki nie strzeli, a czasu niestety nie cofniemy.

Paweł !! BROŻEK!! Dziekujemy!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.05.2014, 11:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co dziwne, okazało się, że bez "frekwencji" i bez fanatyków Wisła też potrafi grać i wygrywać.
Nie wiem kto Cię wybrał DraMacie na moderatora ale Twoja obecnosc w tej roli to jakas kpina!
Jestes moderatorem i zamiast tonowac nastroje jeszcze takimi głupimi wpisami w....iasz ludzi.
Jestes takim samym szkodnikiem Wisły i jej wizerunkowi jak łysa pała
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.05.2014, 11:50
Dajmy sobie już spokój z ustalaniem kto ma rację. Jedni niech bojkotują inni niech chodzą na stadion. Czas pokaże kto miał rację. Wzajemne obrzucanie się pomyjami do niczego nie prowadzi. Szczęśliwie ten temat zaczął powoli wygasać i niech tak zostanie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.05.2014, 11:59
I czego Ty chcesz po czasie się dowiedzieć? Czy miałeś rację nie wspierając ludzi, którzy dostali zakazy za nic? Ten temat nie wygaśnie, bo dla dużej części kibiców Białej Gwiazdy nie jesteście braćmi po szalu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.05.2014, 12:44
sergio napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto Cię wybrał DraMacie na moderatora ale Twoja obecnosc w tej roli to jakas kpina!
Jestes moderatorem i zamiast tonowac nastroje jeszcze takimi głupimi wpisami w....iasz ludzi.
Jestes takim samym szkodnikiem Wisły i jej wizerunkowi jak łysa pała
No cóż, @Gwiaździsty napisał, że frekwencja była słaba, to ja napisałem, że to nie przeszkodziło Wiśle wygrać.
Po co szukasz drugiego dna?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2014, 13:14
polityki pt. jak zaorać klub i pozostawić po sobie spaloną ziemie?

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.05.2014, 13:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Może dług wynika w dużej mierze z zamówionej partii oryginalnych koszulek przeznaczonych na sprzedaż dla kibiców?
Właśnie miałem to napisać - te 200 tyś to mogą być w większości koszulki czekające na kupców w Wiślackim Świecie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.05.2014, 15:54
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I uważasz ze wlasnie tak maja wygladac te trybuny....
...
Nie.
Nie uważam.
Uważam, że na trybunach powinno być ok. 30 tys kibiców Wisły.
I szkoda mi, że klub nie potrafi kibiców przyciągnąć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2014, 15:57
I czego Ty chcesz po czasie się dowiedzieć? Czy miałeś rację nie wspierając ludzi, którzy dostali zakazy za nic? Ten temat nie wygaśnie, bo dla dużej części kibiców Białej Gwiazdy nie jesteście braćmi po szalu.
Wiesz, sam nie wiem po co ale ci odpowiem.
Osób, które dostały zakazy ani nie wspierałem ani nie potępiałem. Ot ktoś zasłużył a ktoś był w złym miejscu w złym czasie. Jak to w życiu. Swoją drogą ciekawe czemu ja piknik wiedziałem że coś się szykuje pod stadionem a kumaci nie wiedzieli. Sami niewinni się nawinęli. Gdybym znalazł się w podobnej sytuacji i czułbym się pokrzywdzony pewnie zawalczyłbym o swoje. Chyba, że nie miałbym argumentów.. "Lojalka" jest przeszkodą? Cóż trzeba było wcześniej przeczytać regulamin stadionowy - to też lojalka tylko większość aktualnie pokrzywdzonych miała ją w dupie. Policja na stadionie? Była, jest i będzie. Albo w mundurze albo bez - jakie to ma znaczenie? Tylko ktoś ograniczony umysłowo wierzył, że na "trybunie kiboli" nie siedzi przynajmniej ze 100 tajniaków. Teraz przynajmniej od razu wiadomo gdzie się ulokowali. Czy ta policja planuje kogoś zwijać ze stadionu za normalny doping? Nie wydaje mi się. Czy będą zwijać za umiarkowaną ilość bluzgów? Nie sądzę. Wcześniej tego nie robili to po ch.. mają to robić teraz? Miejsc w aresztach w całej Małopolsce by zabrakło.

Pierwszy mecz bez was był jakiś taki ponury, drugi był już tylko dziwny. Trzeci w zasadzie był normalny. Kwestia przyzwyczajenia. Jest pusto? Ano jest. No i? Czy to jest problem tych którzy przychodzą? Nie. Jest to ewentualnie problem klubu. Przyjezdni będą głośniejsi? Nic tak nie ucisza jak kolejna stracona bramka. Tego też nic nie zmieni. Tak samo uciszało was jak i każdych innych. Zresztą konkurencja na decybele zawsze kręciła tylko ultrasów. Polecą bluzgi od przyjezdnych? Pewnie nie jedne, problem polega na tym, że wśród obecnych nie obejdzie to prawie nikogo.

Czy pojawią się kiedyś ludzie na stadionie? Oczywiście, że tak - warunek jest zawsze tylko jeden - dobra gra. Albo będzie gra i będą kibice albo będzie tak samo chujowo. Wrócicie na trybuny a nie będzie dobrej gry? 4 mecze i frekwencja zbliży się do wczorajszych rozmiarów. Ludzie chodzą z różnych powodów na stadiony. Jedni dla wyników, inni dla kibicowania jeszcze inni z przyzwyczajenia. Jak zwał tak zwał "kibole" to tylko jeden z elementów składowych publiczności.

Watek "braci po szalu" sobie daruję żeby nie dolewać oliwy do ognia. Zresztą dorabianiem wzniosłych ideologii do prostej rozrywki dla mas jaką jest piłka nożna darowałem sobie jakieś 10 lat temu. Uczucia wyższe zostawiam na inne chyba jednak obiektywnie ważniejsze okazje.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.05.2014 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2014, 17:35
Daruję sobie dyskusję z Tobą, bo wszystko co tutaj napisałeś zdążyłem już od Ciebie "usłyszeć" czytając Twoje wcześniejsze posty. Odniosę się krótko tylko do ostatniego akapitu, bo trafnie Cię obrazuje - Ty po prostu nie jesteś jednym z nas, dla Ciebie klub to tylko i wyłącznie piłka nożna, sport i tyle. Ja Twoje podejście potrafię zrozumieć, Ty naszego nie pojmiesz nigdy.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2014, 18:04
Daruję sobie dyskusję z Tobą, bo wszystko co tutaj napisałeś zdążyłem już od Ciebie "usłyszeć" czytając Twoje wcześniejsze posty. Odniosę się krótko tylko do ostatniego akapitu, bo trafnie Cię obrazuje - Ty po prostu nie jesteś jednym z nas, dla Ciebie klub to tylko i wyłącznie piłka nożna, sport i tyle. Ja Twoje podejście potrafię zrozumieć, Ty naszego nie pojmiesz nigdy.
jestem tym jednym z wielu którzy dostali zakaz....zreszta juz kiedys pisałem na ten temat..ale dzieki kolego za te słowa nie wszyscy rozumieja po co przychodza na stadion..
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.05.2014, 19:55
Jak dla mnie to musi pójść list do Cupiała.. zejść z żądania o zwolnieniu Smudy bo tutaj Skwk nie jest kompetentne żeby zwalniać trenera.. może zaproponować Cupiałowi żeby po sezonie zwolnił Bednarza a na jego miejsce zaproponować listę swoich kandydatów z których być może jeden zostanie zaakceptowany? Po czym skończyć ten cyrk i wznowić działalność kibicowską.. to że Bednarz musi odejść żeby klub mógł normalnie funkcjonować jest oczywiste.. teraz pozostaje przekonać Cupiała żeby zrobił to zaraz po zakończeniu sezonu co przyśpieszy powrót do normalności.. a potem tylko umowy o złotówce od biletu.. pomnik, muzeum.. no nie wiem co jeszcze.. byle tylko żaden kumaty debil nie odpalał znowu bombowców dla zabawy
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 04.05.2014 o godz. 20:25.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.05.2014, 20:20
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to musi pójść list otwarty do Cupiała.. zejść z żądania o zwolnieniu Smudy bo tutaj Skwk nie jest kompetentne żeby zwalniać trenera.. może zaproponować Cupiałowi żeby po sezonie zwolnił Bednarza a na jego miejsce zaproponować listę swoich kandydatów z których być może jeden zostanie zaakceptowany? Po czym skończyć ten cyrk i wznowić działalność kibicowską.. to że Bednarz musi odejść żeby klub mógł normalnie funkcjonować jest oczywiste.. teraz pozostaje przekonać Cupiała żeby zrobił to zaraz po zakończeniu sezonu co przyśpieszy powrót do normalności.. a potem tylko umowy o złotówce od biletu.. pomnik, muzeum.. no nie wiem co jeszcze.. byle tylko żaden kumaty debil nie odpalał znowu bombowców dla zabawy
1. List otwarty do Cupiała ze strony SKWK już chyba był?
2. Lista kandydatów, którą akceptuje SKWK? Bez żartów, Cupiał to chyba na tyle poważny i rozsądny człowiek, że władzy SKWK nie odda.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 04.05.2014, 20:24
w myślach się zamieszałem.. chodziło mi o nawiązanie kontaktu bezpośrednio z Cupiałem i po prostu po ludzku nakreślenie sytuacji oraz sposobów (realnych) na zakończenie konfliktu.. raczej Skwk komórki do Cupiała niema żeby zadzwonić

Co do kandydatów.. to może niech Cupiał zaproponuje kogoś.. grunt żeby główny prowodyr Bednarz zniknął z pola widzenia..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.05.2014, 20:28
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Nie uważam.
Uważam, że na trybunach powinno być ok. 30 tys kibiców Wisły.
I szkoda mi, że klub nie potrafi kibiców przyciągnąć.
Hmm przyciągnąć .. .. klub to robi raczej wszystko aby ich odepchnąć.. Nadal nie rozumiem po co ta eskalacja konfliktu, toż można by było problem rozwiązać kompromisem, eliminując to co mogłoby powodować potencjalne kary nakładane na klub, jednocześnie wspierając wszystkie pozytywne działania kibiców, również tych z SKWK.. Jak to jest że taki klub jak L, potrafi wiele rzeczy robić inaczej, może to jednak nie tylko właściciel, ale destrukcyjna moc Pana J.B. ma tu znaczenie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.05.2014, 20:54
silver03 napisał(a):Wyświetl post
1. List otwarty do Cupiała ze strony SKWK już chyba był?
2. Lista kandydatów, którą akceptuje SKWK? Bez żartów, Cupiał to chyba na tyle poważny i rozsądny człowiek, że władzy SKWK nie odda.
Można mieć coraz większe wątpliwości co do jego rozsądku, patrząc się na trzymanie w klubie tego strupa Bednarza, który kładzie mu a wkrótce całkiem rozłoży Wisłę na łopatki. Nowy sezon zbliża się wielkimi krokami, przy takiej frekwencji łysemu słupki nie będą się schodzić dramatycznie. n arazie stadion straszy pustkami, wkrótce kasa będzie tak wyglądać.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2014, 20:57

Z tą różnicą, że ja nie robię selekcji na kibiców mniej i bardziej potrzebnych. Nie prowadzę też statystyk kto jest bardziej albo mniej "bratem po szalu".

PS Odwrócę Twoje stwierdzenie - ja Wasze podejście już przerabiałem, większość z Was moje wcześniej czy później przerobi.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 04.05.2014, 21:12
Sprobuje wyjasnic lopatologicznie o co chodzi bo widze, ze nie dociera. Chodzi o lamistrrajkow a nie wszysstkich piknikow bo posrod piknikow tez sa ludzie, ktorzy sa za bojkotem.
Za komuny jak gornicy czy ktokolwiek inny walczyl z MO lamistrajkami byli szpicle milicyjni albo aparatczykowie partyjni a MO dzialalo podobnie jak lysa pala - lapali kogo popadnie czy winnego czy niewinnego i wsadzali do pierdla no chyba, ze podpisal lojalke. Wiem, ze podalem drastyczny przyklad ale mniej wiecej tak to dziala dzisiaj w Wisle dzieki kojakowi i jesli nie rozumiecie istoty bojkotu to wezcie pod uwage przytoczony przeze mnie przyklad, moze bedzie wam latwiej.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.05.2014, 21:24
Ja również jestem za tym, aby SKWK spotkało się z Cupiałem osobiście i porozmawiali, wyciągnęli wszsytkie argumenty, możliwe wyjścia. Możliwe jest, że Cupiał o kilku sprawach nawet nie wie, albo widzi je tylko od strony opowiadań łysego. Najlepiej jeśli druga strona przedstawi swój obraz.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2014, 21:27
Czy ktoś kumaty mógłby mi pomóc w samookreśleniu, kim jestem? Bo ja już sam nie wiem.
Chodze na Wisłe od 20 lat , chętnie poszedłbym na mecz z Górnikiem.

P.S prosiłbym moderatorów o nieusuwanie tego wpisu bo nie jest on obraźliwy - ja już nas serio nie za bardzo wiem kim jestem i do czego mam prawo .
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2014, 21:51
Każdy z nas chętnie poszedłby na mecz...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.05.2014, 07:02
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś kumaty mógłby mi pomóc w samookreśleniu, kim jestem? Bo ja już sam nie wiem.

P.S prosiłbym moderatorów o nieusuwanie tego wpisu bo nie jest on obraźliwy - ja już nas serio nie za bardzo wiem kim jestem i do czego mam prawo .
Jesteś jednym z XXXXX ludzi którzy czują to samo co Ty.

Osobą która wie że oprócz twojego "chciałbym" jest ważne dla wielu "oni nie mogą".
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.05.2014, 07:18
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
A to wystarczy za cały komentarz do poziomu tego forum w ostatnim czasie - tak się wspierają prawdziwi kibice (radzę zerknąć co wzbudza taki entuzjazm naszej rybki forumowej)
Obawiam się, że to i tak jest poziom dla Ciebie nieosiągalny.
Jeśli najdzie mnie ochota pogadać o Miśku, który jeździ na ustawki to pójdę sobie na Onet, po.......ić z kimś bardziej ogarniętym w temacie.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 05.05.2014, 10:00
GregorTS napisał(a):Wyświetl post

Jesteś kibicem.. i chociaż chciałbyś iść to nie możesz bo będziesz wtedy zdrajcą, łamistrajkiem oraz zostaniesz wyklęty ze środowiska kibicowskiego..
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 05.05.2014 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2014, 10:12
kazdy ma swoje priorytety
niesety
kazdy ma swoje wady i zalety...

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.05.2014, 11:32
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś kibicem.. i chociaż chciałbyś iść to nie możesz bo będziesz wtedy zdrajcą, łamistrajkiem oraz zostaniesz wyklęty ze środowiska kibicowskiego..
A niby dlaczego. Jak chce to niech idzie. Na stadionie nie ma osób, które uważają, że jest coś nie tak. Jeśli tamta osoba chce iść na Górnik i będzie jej z tym dobrze, to niech idzie. Tutaj moim zdaniem nie może być nakazów, zakazów nakłaniania.
Ja osób, które nie respektują kibolskiej solidarności nie nazywam łamistrajkami tylko konsumentami, dla których to co się dzieje na boisku jest po prostu "produktem", ale nic ponad to.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.05.2014, 12:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A niby dlaczego. Jak chce to niech idzie. Na stadionie nie ma osób, które uważają, że jest coś nie tak.
A tu byś się mocno zdziwił.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tamta osoba chce iść na Górnik i będzie jej z tym dobrze, to niech idzie. Tutaj moim zdaniem nie może być nakazów, zakazów nakłaniania.
Ja osób, które nie respektują kibolskiej solidarności nie nazywam łamistrajkami tylko konsumentami, dla których to co się dzieje na boisku jest po prostu "produktem", ale nic ponad to.
A może po prostu nazwać go kibicem który chce iść na mecz? Bo sprawa jest paskudnie brudna.

Sporo za uszami ma Jacek Bednarz jak i SKWK.

Są na tym świecie ludzie którzy są w stanie widzieć jak kretyńskie i wysoce niesprawiedliwe jest zachowanie Jacka Bednarza, ale widzące też, że SKWK również się nie popisało.

Tak jak kiedyś pisałem zazdroszczę ludziom dla których świat jest jasny prosty i czarno biały. Wasze życie musi być o wiele bardziej proste. My Ci "dobzi" oni Ci "nie dobzi", kto nie z nami ten przeciw nam i wszystko jest klarowne.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.05.2014, 15:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Rok temu - na 4 dni przed długim weekendem - po dobrej serii -2-3 wygranych (pogody nie jestem w stanie sprawdzić) frekwencja 26 kwietnia była 9700. Mecz z Widzewem. Doprawdy nie wiem, skąd Wy bierzecie to 16tys.
Forsowanie tej 16 tysięcznej frekwencji jest tak samo głupie, jak twierdzenie, że bojkot jest za zakazy (których w gruncie rzeczy nie ma).
Przed Widzewem były 2 porażki u siebie Piast i Legia plus 2 remisy wyjazdowe - czyli raczej nie są są to 2-3 wygrane.... Skoro sprawdziłeś ilość widzów to wypadałoby podać też prawdziwe wyniki meczów.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.05.2014, 15:44
Ajax napisał(a):Wyświetl post
A tu byś się mocno zdziwił.

A może po prostu nazwać go kibicem który chce iść na mecz? Bo sprawa jest paskudnie brudna.

Sporo za uszami ma Jacek Bednarz jak i SKWK.

Są na tym świecie ludzie którzy są w stanie widzieć jak kretyńskie i wysoce niesprawiedliwe jest zachowanie Jacka Bednarza, ale widzące też, że SKWK również się nie popisało.

Tak jak kiedyś pisałem zazdroszczę ludziom dla których świat jest jasny prosty i czarno biały. Wasze życie musi być o wiele bardziej proste. My Ci "dobzi" oni Ci "nie dobzi", kto nie z nami ten przeciw nam i wszystko jest klarowne.
SKWK ma sporo za uszami.. Moglbys rozwinac co masz na mysli?
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.05.2014, 16:28
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...slacka_matura/

Powodzenia chłopaki! Sam również przeżywam, łączę się w cierpieniu

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów