The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2014, 22:46
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Ty jesteś debilem czy Ci za to zapłacili? Ja nie wiem skąd się takie wynalazki biorą.
To idź na stadion siedź koło pana policjanta, zbij piątkę z Jackiem Bednarzem i będzie git.

P.S

Załóż taki temat to przynajmniej Cię dyscyplinarnie wyp.. zbanuje.

P.S 2

Jak założysz już stronę na FB to wrzuć link. Czekamy!
Pamiętaj im więcej lajków tym więcej wody mineralnej trafia do dzieci z Afryki nie mówiąc już o tym, że jak będzie dużo lajków to Jacek się poda do dymisji, dług Wisły się zmniejszy i w ogóle będzie super!

Czas się zwijać bo nie nadążam za dzisiejszym trendem kibicowania.
Brawo WISLAZWE.

----

Tak z innej beczki, to zastanawia mnie ten dług u Adidasa. Na oficjalnej widnieją jako "sponsor techniczny" to z jakiej paki my wisimy im jakieś pieniądze? Co to ....a za sponsoring?
Ja wiem że u nas wszystko jest zjebane i każdy nas na kasę nabiera, ale wybierać z kilku firm dostarczających sprzęt i wybrać taką której musimy płacić to czysty debilizm.

Ogólnie to wychodzi że tam tylko idioci pracują. Jeden rezygnuje z jedynego wpływu czyli kibiców a drugi goni VW bo mu brak 200tys do banki euro brzydko wyglądało...Przecież to się w głowie nie mieści jak w tak dramatycznej sytuacji można w ogóle podjąć takie decyzje.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.04.2014 o godz. 23:06.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.04.2014, 23:11
huberix napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy też, że jeśli nie Daj Boże trafilibyśmy do A- klasy to jednak te 5-6 tysiecy kibiców zawsze tą kasę zostawi, więc zakładając, że kluby miałyby w a klasie po 50 tyś zł, my mielibyśmy jakieś 150 tyś może max. 200 przy jakimś małym sponsoringu.
Jestem ciekawy co zrobi w najbliższym czasie Cupiał. Aktualnie z tego co pisze, TF nie może przelewać kasy Wiśle, ale problemy kiedyś muszą minąć i co dalej ? Da jakąś większą kwotę czy dalej będzie dusił Wisłę i będziemy drugim Widzewem :/ . Są 2 optymistyczne (?) opcje, najlepsze wyjścia(?)
1. Cupiał daje większy zastrzyk gotówki -- 3 % szans
2. Szuka nowego kupca np. pokroju Kity, a nie Wojciechowskiego - tu szanse są dużo większe.
10 mln zł długu - ech.. ciekawie nie jest.. Trza w totka grać
Banujcie takich debili bo człowiek na koniec dnia się jeszcze bardziej w....ia niż po przedpołudniowej lekturze artykułu o sytuacji w Wiśle.

Odpowiadając huberix na Twoje wielce inteligentne pytanie śpieszę poinformować, że niezwłocznie po "odblokowaniu" kont TF przez banki Cupiał zainwestuje 100 mln euro w Wisłę a Tobie opłaci dożywotni abonament na kompleks dziwek żebyś mógł się poczuć jak Charlie Sheen.

Ja .......ę.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.04.2014, 07:37
Ja brak reklamy na koszulkach do tej pory rozumialem tak ze dostajemy od TF taki hajs ze nikt wiecej nie zaplaci.

Dzis czytam ze skasowali od nich 200 tys...

To sorry ale sklad wegla i papy wiecej by zaplacil za reklame na kosszulce niz te 200 tys
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2014, 08:15
SharksiK napisał(a):Wyświetl post

----

Tak z innej beczki, to zastanawia mnie ten dług u Adidasa. Na oficjalnej widnieją jako "sponsor techniczny" to z jakiej paki my wisimy im jakieś pieniądze? Co to ....a za sponsoring?
Ja wiem że u nas wszystko jest zjebane i każdy nas na kasę nabiera, ale wybierać z kilku firm dostarczających sprzęt i wybrać taką której musimy płacić to czysty debilizm.
Tu nie masz racji, bo tak to nie działa. Nie będę ci robił wywodów ale weź to sobie na logikę. Ile jest na świecie drużyn grających w strojach adidasa? I teraz załóż, że każda z tych drużyn dostaję za grube tysiące złotych/dolarów/euro sprzęt. Dlatego wybierasz ofertę która jest najkorzystniejsza , zamawiasz u nich sprzęt bo w czymś grać musisz, prawda? Dlatego Wisła ma u nich dług.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.04.2014, 08:22
huberix napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy też, że jeśli nie Daj Boże trafilibyśmy do A- klasy to jednak te 5-6 tysiecy kibiców zawsze tą kasę zostawi, więc zakładając, że kluby miałyby w a klasie po 50 tyś zł, my mielibyśmy jakieś 150 tyś może max. 200 przy jakimś małym sponsoringu.
Pytanie gdzie pomieścisz te 5-6 tys kibiców. Generalnie jak chcecie zakładać Wisłę od nowa to zastanówcie się gdzie będziecie grać. Bo Reymonta 22 odpada, kasy na to kibice nie uzbierają. Hutnik? dobre sobie. Cracovia? jeszcze lepiej i też byłoby ciężko z kasą.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.04.2014, 08:22
Wierny - jesteś tego tak pewien?

Bo z tego co ja wiem to właśnie firma dostarcza ciuchy za free w zamian za możliwość reklamy.

Vide żydownia:

Cytat:
Od początku nowego sezonu sponsorem technicznym Cracovii i dostawcą sprzętu dla pierwszej drużyny będzie włoska firma Legea. Z koszulek w biało-czerwone pasy po dwóch latach znika więc jeden z najbardziej rozpoznawalnych znaków towarowych na świecie – charakterystyczna "łyżwa" firmy Nike.
Pasy z włoskim producentem sprzętu sportowego związały się trzyletnią umową. Jej wartość finansowa nie została ujawniona. Wiadomo jedynie, że to najwyższy kontrakt ze sponsorem technicznym w historii klubu z ul. Kałuży 1. Poza dostarczeniem sprzętu, firma Legea wykupi część powierzchni reklamowych na stadionie, przewidziano także premie finansowe za konkretne osiągnięcia drużyny

edit: widzę że jest kolega specjalista od praw własności do nazwy, loga i historii klubowej, czekamy na odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 30.04.2014 o godz. 08:24.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.04.2014, 08:32
wierny napisał(a):Wyświetl post
Tu nie masz racji, bo tak to nie działa. Nie będę ci robił wywodów ale weź to sobie na logikę. Ile jest na świecie drużyn grających w strojach adidasa? I teraz załóż, że każda z tych drużyn dostaję za grube tysiące złotych/dolarów/euro sprzęt. Dlatego wybierasz ofertę która jest najkorzystniejsza , zamawiasz u nich sprzęt bo w czymś grać musisz, prawda? Dlatego Wisła ma u nich dług.
Bzdury i tyle na ten temat.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 30.04.2014, 08:54
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Wierny - jesteś tego tak pewien?
http://fbgagency.com/publikacje/Powi...techniczni.pdf

Polecam opracowanie na temat sponsoringu technicznego. Nie porównywałbym tutaj Włoskiej marki, która nie jest tak znana jak Adidas. Nie ma jasnych i z góry ustalonych zasad sponsoringu technicznego. Najczęściej klub w zamian za reklamę dostaje sprzęt do ustalonej kwoty, za resztę musi zapłacić zazwyczaj cenę ze sporym rabatem ale zawsze.

Tekst jest sprzed kilku lat, ale zasady pozostają takie same. W tekście jest opisane jak to działa w Juventusie.

Adidas jest na tyle wielką firmą, że nie dostarczy Wiśle nieograniczonej liczby sprzętu gratis. Nie mają w tym żadnego interesu.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
edit: widzę że jest kolega specjalista od praw własności do nazwy, loga i historii klubowej, czekamy na odpowiedź.
To chyba było do mnie

O Historii klubowej nic nie pisałem i nic ona ma do tego, że skoro Wisła Kraków S.A. korzysta z loga to jest równoznaczne z tym, że ma do niego jakieś prawa. Jakie? nie wiem. Jednak zanim ktoś zechce zakładać Wisłę od nowa to warto takie rzeczy zbadać i sprawdzić a nie na "wydaje mi się"
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 30.04.2014, 09:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Bzdury i tyle na ten temat.
To jak jest między Wisłą a adidasem znawco? Wisimy im kasę bo ? Przypominam, że jesteśmy Wisłą w polskiej lidze a nie Barceloną czy Juventusem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2014, 09:19
Viper napisał(a):Wyświetl post

Polecam opracowanie na temat sponsoringu technicznego. Nie porównywałbym tutaj Włoskiej marki, która nie jest tak znana jak Adidas. Nie ma jasnych i z góry ustalonych zasad sponsoringu technicznego. Najczęściej klub w zamian za reklamę dostaje sprzęt do ustalonej kwoty, za resztę musi zapłacić zazwyczaj cenę ze sporym rabatem ale zawsze.

Tekst jest sprzed kilku lat, ale zasady pozostają takie same. W tekście jest opisane jak to działa w Juventusie.

Adidas jest na tyle wielką firmą, że nie dostarczy Wiśle nieograniczonej liczby sprzętu gratis. Nie mają w tym żadnego interesu.
Miałem już kiedyś okazję czytać tę publikację - jest bardzo pobieżna, ale daje jakiś pogląd. Na pewno jednak nie może być punktem odniesienia ("Powyższy podział jest oczywiście umowny. Różnorodność w tej kwestii jest na tyle duża, iż klasyfikować ją można na wiele sposobów").

Poprzednia umowa z Adidasem gwarantowała Wiśle stroje i sprzęt dla pierwszej drużyny, ME oraz dla juniorów. Nie pamiętam jak to jest z obecną umową - być może jest bardzo podobnie, czyli sprzęt otrzymuje pierwsza drużyna, rezerwy i zespoły juniorskie. Nie ma więc dopłat za sprzęt dla drużyn juniorskich i rezerw (oczywiście do pewnego ustalonego limitu).

Z tego co wiem, piłkarze z własnej kieszeni płacą za każdą koszulkę, przekazaną na przykład kibicom - klub więc na takie "nadprogramowe zamówienia" ma pieniądze od zawodników (bardzo możliwe, że przejada je w całości na bieżące wydatki).

Może dług wynika w dużej mierze z zamówionej partii oryginalnych koszulek przeznaczonych na sprzedaż dla kibiców?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 30.04.2014, 09:25
^^ Nie twierdzę, że to jest super hiper opracowanie. Tylko, żeby pokazać jak to z grubsza wygląda. Na pewno to nie jest tak, że Adidas daje Wiśle dowolną liczbę strojów praktycznie gratis. Może to być kwestia koszulek lub jeszcze coś innego. Każda umowa na taki sponsoring jest inna. Odniosłem się głównie do kolejnego wpisu "jakich to mamy debili w klubie"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2014, 09:31
Na pewno nie jest tak, że Adidas daje nam za free nieograniczoną ilość sprzętu - to oczywiste. Tak samo jak to, że do pewnego limitu Adidas dostarcza nam stroje gratis. I to nie tylko dla pierwszej drużyny.

Nawet w Wiśle - mimo wielu dyletantów na stanowiskach - nie podpisano by umowy, która zakłada, że płacimy sponsorowi technicznemu za każdy dostarczony komplet strojów. Dług zapewne wynika z innych zapisów w umowie albo z jakiegoś nadprogramowego zamówienia (i może to być własnie zamówienie na koszulki przeznaczone na sprzedaż - możliwe, że nie zeszły w liczbie której się spodziewano...).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.04.2014, 09:35
dorzuce się :
Z tym adasiem moze byc cos na rzeczy, gdyz jak trenerem byl Maskant to pilkarze mieli bodaje 10 koszulek na sezon, a za reszte (np jak dadza kibicom) to musieli płacić z własnej kieszeni.Po sezonie w ktorym zdobylisy MP w edycji koszulek z kolnierzykiem darmowych mieli jeszcze mniej.
Na bank nie jest tak ze mamy w adasiu wszystko za friko bo to jest Polska a nie elegancja Francja
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 30.04.2014, 13:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dorzuce się :
Z tym adasiem moze byc cos na rzeczy, gdyz jak trenerem byl Maskant to pilkarze mieli bodaje 10 koszulek na sezon, a za reszte (np jak dadza kibicom) to musieli płacić z własnej kieszeni.Po sezonie w ktorym zdobylisy MP w edycji koszulek z kolnierzykiem darmowych mieli jeszcze mniej.
Na bank nie jest tak ze mamy w adasiu wszystko za friko bo to jest Polska a nie elegancja Francja
Jeśli ktoś jest sponsorem technicznym to znaczy że ubiera minimum pierwszą drużynę za free. Przecież to Wisła w takiej umowie stawia warunki i wybiera najlepsza dla siebie ofertę.
Jeśli musiał bym płacić za stroje które będę firmować a przecież wcale tego nie muszę robić to byłby debilizm. To bym sobie do Polsporta poszedł i od nich wzioł za darmo.

Chyba że z góry zakładamy że będziemy oddychać rękawami, to niestety bez technologi NASA w materiale się nie obędzie.

Za ten dług w wysokości 300tyś to można 3 tyś koszulek z katalogu Adasia wybrac....
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 30.04.2014, 13:43
^^ a co jak Polsport powiedziałby, że Ci nie da?
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 30.04.2014, 13:48
Jeżeli chodzi o kwestie sponsora technicznego to niestety w Polsce wygląda to różnie... W Polsce raczej nie ma klubu, który cały sprzęt otrzymałby za free, tylko dlatego, że by w nim występował.

Takie sytuacje są w przypadku wielkich klubów, gdzie poszczególne firmy wręcz biją się o to, aby taki Real czy Manchester United grał w ich strojach.

W Polsce niestety to tak nie wygląda. A są różne opcje:
- firma przekazuje klubowi sprzęt za darmo do pewnej wartości, a za resztę płaci klub
- firma nic nie przekazuje, ale klub może liczyć na duże rabaty przy zakupie
- firma przekazuje np. część sprzętu dla pierwszej drużyny, ale klub zobowiązuję się do zakupu sprzętu dla grup młodzieżowych (oczywiście w niższych cenach).

Jeżeli ktoś myślał, że w Polsce kluby od sponsora techniczne dostają cały sprzęt za darmo lub jeszcze dodatkowo kasę, to raczej jest w błędzie.

Przypominam również, że sprzęt to nie tylko komplet meczowych koszulek, ale również sprzęt treningowy, bluzy, kurtki itd.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 30.04.2014, 14:05
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ a co jak Polsport powiedziałby, że Ci nie da?
Wiem co chcesz usłyszeć. Że chłopaki wtedy grali by na golasa, jednak nie zrobię Ci przyjemności i tego nie powiem.

Ostrzegam. Przestań mnie nachodzić bo cię pod.......ę anonimowo, że dzieciakom na placyku zabaw parówki rozdajesz.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 30.04.2014 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2014, 14:44
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś myślał, że w Polsce kluby od sponsora techniczne dostają cały sprzęt za darmo lub jeszcze dodatkowo kasę, to raczej jest w błędzie.

Przypominam również, że sprzęt to nie tylko komplet meczowych koszulek, ale również sprzęt treningowy, bluzy, kurtki itd.
W Polsce są kluby, które otrzymują "cały" sprzęt za darmo - oczywiście do odpowiedniego limitu, uwzględnionego w umowie. Tak właśnie sprzęt otrzymywała między innymi Wisła (dla pierwszej drużyny, ME i drużyn juniorskich).

Jeśli chodzi dodatkowo o wsparcie finansowe klubu, to nie zdziwiłbym się, gdyby takie od Adidasa otrzymywała Legia.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.04.2014, 18:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W Polsce są kluby, które otrzymują "cały" sprzęt za darmo - oczywiście do odpowiedniego limitu, uwzględnionego w umowie. Tak właśnie sprzęt otrzymywała między innymi Wisła (dla pierwszej drużyny, ME i drużyn juniorskich).

Jeśli chodzi dodatkowo o wsparcie finansowe klubu, to nie zdziwiłbym się, gdyby takie od Adidasa otrzymywała Legia.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.04.2014, 18:45

polecam, w ramach ciekawostki aktualnie na temat
E:aaa no tak
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.04.2014 o godz. 23:33.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2014, 18:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post

polecam, w ramach ciekawostki aktualnie na temat
Kilka postów wyżej
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.05.2014, 12:04
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Brawo WISLAZWE.
A to wystarczy za cały komentarz do poziomu tego forum w ostatnim czasie - tak się wspierają prawdziwi kibice (radzę zerknąć co wzbudza taki entuzjazm naszej rybki forumowej)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.05.2014, 19:02
Ty wspieraj dalej Bednarza, bo łysy nie ma czym się pochwalić.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 02.05.2014, 19:48
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
A to wystarczy za cały komentarz do poziomu tego forum w ostatnim czasie - tak się wspierają prawdziwi kibice (radzę zerknąć co wzbudza taki entuzjazm naszej rybki forumowej)
W koncu cos madrego napisales - brawo!!! Wlasnie tak wspieraja sie prawdziwi kibice bo tak wlasnie w zyciu kibicowskim jest ale skad ty mozesz to w sumie wiedziec? Strzelales?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.05.2014, 23:22
Gdzie są ci spece od frekwencji, którzy próbowali przez kilka stron udawadniać, ze obecna średnia frekwencja na Wiśle równa się tej sprzed bojkotu (ok. 16 tys.). Dzisiaj możeci sobie doliczyć liczbę 4 198 i policzyć obecną średnią ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.05.2014, 23:26
Co dziwne, okazało się, że bez "frekwencji" i bez fanatyków Wisła też potrafi grać i wygrywać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.05.2014, 23:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co dziwne, okazało się, że bez "frekwencji" i bez fanatyków Wisła też potrafi grać i wygrywać.
Tak, 1 mecz na 10 rozegranych
Odpowiedz cytując
MWK
Member

Od: 03.2007

Stary 03.05.2014, 23:46
Jeżeli uwalimy do końca sezonu wszystkich nawet po 3.0, a Ty będziesz uradowany tą stadionową szopką, to ja nie wiem dokąd to wszystko zmierza..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.05.2014, 11:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
I uważasz ze wlasnie tak maja wygladac te trybuny....
Weź człowieku przestan nakrecac ciagle...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.05.2014, 11:30
Łysy takie cięcia zrobił, że już psa nawet wyrzucili ze stadionu, a "zatrudnili" na dziko nieco inne zwierze http://galeria.wislakrakow.com/20140503/rb/IMG_9144.jpg
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów