|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
---- Tak z innej beczki, to zastanawia mnie ten dług u Adidasa. Na oficjalnej widnieją jako "sponsor techniczny" to z jakiej paki my wisimy im jakieś pieniądze? Co to ....a za sponsoring? Ja wiem że u nas wszystko jest zjebane i każdy nas na kasę nabiera, ale wybierać z kilku firm dostarczających sprzęt i wybrać taką której musimy płacić to czysty debilizm. Ogólnie to wychodzi że tam tylko idioci pracują. Jeden rezygnuje z jedynego wpływu czyli kibiców a drugi goni VW bo mu brak 200tys do banki euro brzydko wyglądało...Przecież to się w głowie nie mieści jak w tak dramatycznej sytuacji można w ogóle podjąć takie decyzje.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.04.2014 o godz. 23:06.
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Odpowiadając huberix na Twoje wielce inteligentne pytanie śpieszę poinformować, że niezwłocznie po "odblokowaniu" kont TF przez banki Cupiał zainwestuje 100 mln euro w Wisłę a Tobie opłaci dożywotni abonament na kompleks dziwek żebyś mógł się poczuć jak Charlie Sheen. Ja .......ę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja brak reklamy na koszulkach do tej pory rozumialem tak ze dostajemy od TF taki hajs ze nikt wiecej nie zaplaci.
Dzis czytam ze skasowali od nich 200 tys... To sorry ale sklad wegla i papy wiecej by zaplacil za reklame na kosszulce niz te 200 tys ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wierny - jesteś tego tak pewien?
Bo z tego co ja wiem to właśnie firma dostarcza ciuchy za free w zamian za możliwość reklamy. Vide żydownia: Cytat:
edit: widzę że jest kolega specjalista od praw własności do nazwy, loga i historii klubowej, czekamy na odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 30.04.2014 o godz. 08:24.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://fbgagency.com/publikacje/Powi...techniczni.pdf
Polecam opracowanie na temat sponsoringu technicznego. Nie porównywałbym tutaj Włoskiej marki, która nie jest tak znana jak Adidas. Nie ma jasnych i z góry ustalonych zasad sponsoringu technicznego. Najczęściej klub w zamian za reklamę dostaje sprzęt do ustalonej kwoty, za resztę musi zapłacić zazwyczaj cenę ze sporym rabatem ale zawsze. Tekst jest sprzed kilku lat, ale zasady pozostają takie same. W tekście jest opisane jak to działa w Juventusie. ![]() Adidas jest na tyle wielką firmą, że nie dostarczy Wiśle nieograniczonej liczby sprzętu gratis. Nie mają w tym żadnego interesu.
![]() O Historii klubowej nic nie pisałem i nic ona ma do tego, że skoro Wisła Kraków S.A. korzysta z loga to jest równoznaczne z tym, że ma do niego jakieś prawa. Jakie? nie wiem. Jednak zanim ktoś zechce zakładać Wisłę od nowa to warto takie rzeczy zbadać i sprawdzić a nie na "wydaje mi się" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak jest między Wisłą a adidasem znawco? Wisimy im kasę bo ? Przypominam, że jesteśmy Wisłą w polskiej lidze a nie Barceloną czy Juventusem.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poprzednia umowa z Adidasem gwarantowała Wiśle stroje i sprzęt dla pierwszej drużyny, ME oraz dla juniorów. Nie pamiętam jak to jest z obecną umową - być może jest bardzo podobnie, czyli sprzęt otrzymuje pierwsza drużyna, rezerwy i zespoły juniorskie. Nie ma więc dopłat za sprzęt dla drużyn juniorskich i rezerw (oczywiście do pewnego ustalonego limitu). Z tego co wiem, piłkarze z własnej kieszeni płacą za każdą koszulkę, przekazaną na przykład kibicom - klub więc na takie "nadprogramowe zamówienia" ma pieniądze od zawodników (bardzo możliwe, że przejada je w całości na bieżące wydatki). Może dług wynika w dużej mierze z zamówionej partii oryginalnych koszulek przeznaczonych na sprzedaż dla kibiców? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Nie twierdzę, że to jest super hiper opracowanie. Tylko, żeby pokazać jak to z grubsza wygląda. Na pewno to nie jest tak, że Adidas daje Wiśle dowolną liczbę strojów praktycznie gratis. Może to być kwestia koszulek lub jeszcze coś innego. Każda umowa na taki sponsoring jest inna. Odniosłem się głównie do kolejnego wpisu "jakich to mamy debili w klubie"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na pewno nie jest tak, że Adidas daje nam za free nieograniczoną ilość sprzętu - to oczywiste. Tak samo jak to, że do pewnego limitu Adidas dostarcza nam stroje gratis. I to nie tylko dla pierwszej drużyny.
Nawet w Wiśle - mimo wielu dyletantów na stanowiskach - nie podpisano by umowy, która zakłada, że płacimy sponsorowi technicznemu za każdy dostarczony komplet strojów. Dług zapewne wynika z innych zapisów w umowie albo z jakiegoś nadprogramowego zamówienia (i może to być własnie zamówienie na koszulki przeznaczone na sprzedaż - możliwe, że nie zeszły w liczbie której się spodziewano...). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dorzuce się :
Z tym adasiem moze byc cos na rzeczy, gdyz jak trenerem byl Maskant to pilkarze mieli bodaje 10 koszulek na sezon, a za reszte (np jak dadza kibicom) to musieli płacić z własnej kieszeni.Po sezonie w ktorym zdobylisy MP w edycji koszulek z kolnierzykiem darmowych mieli jeszcze mniej. Na bank nie jest tak ze mamy w adasiu wszystko za friko bo to jest Polska a nie elegancja Francja ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli musiał bym płacić za stroje które będę firmować a przecież wcale tego nie muszę robić to byłby debilizm. To bym sobie do Polsporta poszedł i od nich wzioł za darmo. Chyba że z góry zakładamy że będziemy oddychać rękawami, to niestety bez technologi NASA w materiale się nie obędzie. Za ten dług w wysokości 300tyś to można 3 tyś koszulek z katalogu Adasia wybrac.... ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ a co jak Polsport powiedziałby, że Ci nie da?
![]() |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o kwestie sponsora technicznego to niestety w Polsce wygląda to różnie... W Polsce raczej nie ma klubu, który cały sprzęt otrzymałby za free, tylko dlatego, że by w nim występował.
Takie sytuacje są w przypadku wielkich klubów, gdzie poszczególne firmy wręcz biją się o to, aby taki Real czy Manchester United grał w ich strojach. W Polsce niestety to tak nie wygląda. A są różne opcje: - firma przekazuje klubowi sprzęt za darmo do pewnej wartości, a za resztę płaci klub - firma nic nie przekazuje, ale klub może liczyć na duże rabaty przy zakupie - firma przekazuje np. część sprzętu dla pierwszej drużyny, ale klub zobowiązuję się do zakupu sprzętu dla grup młodzieżowych (oczywiście w niższych cenach). Jeżeli ktoś myślał, że w Polsce kluby od sponsora techniczne dostają cały sprzęt za darmo lub jeszcze dodatkowo kasę, to raczej jest w błędzie. Przypominam również, że sprzęt to nie tylko komplet meczowych koszulek, ale również sprzęt treningowy, bluzy, kurtki itd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem co chcesz usłyszeć. Że chłopaki wtedy grali by na golasa, jednak nie zrobię Ci przyjemności i tego nie powiem.
Ostrzegam. Przestań mnie nachodzić bo cię pod.......ę anonimowo, że dzieciakom na placyku zabaw parówki rozdajesz.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 30.04.2014 o godz. 14:10.
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli chodzi dodatkowo o wsparcie finansowe klubu, to nie zdziwiłbym się, gdyby takie od Adidasa otrzymywała Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://fbgagency.com/publikacje/Powi...techniczni.pdf
polecam, w ramach ciekawostki aktualnie na temat ![]() E:aaa no tak ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.04.2014 o godz. 23:33.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ty wspieraj dalej Bednarza, bo łysy nie ma czym się pochwalić.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie są ci spece od frekwencji, którzy próbowali przez kilka stron udawadniać, ze obecna średnia frekwencja na Wiśle równa się tej sprzed bojkotu (ok. 16 tys.). Dzisiaj możeci sobie doliczyć liczbę 4 198 i policzyć obecną średnią ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co dziwne, okazało się, że bez "frekwencji" i bez fanatyków Wisła też potrafi grać i wygrywać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeżeli uwalimy do końca sezonu wszystkich nawet po 3.0, a Ty będziesz uradowany tą stadionową szopką, to ja nie wiem dokąd to wszystko zmierza..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Łysy takie cięcia zrobił, że już psa nawet wyrzucili ze stadionu, a "zatrudnili" na dziko nieco inne zwierze http://galeria.wislakrakow.com/20140503/rb/IMG_9144.jpg
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|