The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2014, 18:40
siara napisał(a):Wyświetl post
Jak tam trafimy ( A-klasa ) - to trzeba uważać ?
A teraz nie ?
W tej sytuacji Klubu ?
Dla mnie Wisła, to górnolotnie ujmując całe życie...Chodził będę i na A-klase, jak zajdzie taka potrzeba.
Sytuacja idealna....odpalamy piro, ale sami płacimy ze składek do puszki ewentualne kary.
Wtedy nie zarzucą nam braku odpowiedzialności...Chętnie dam każdorazowo 10 zł, czy 20 na ten cel...
Ale nie możemy być dziećmi, które chcą nabroić, ale broń Boże ponieść konsekwencji. Na tym polega odpowiedzialność. Zgodzisz się ze mną ?
Co do normalności, chciałbym powrotu. Chodzę na Wisłę 31 lat i nigdy nie było takiego syfu. Było biednie, ale solidarnie. Inni byli też kibice,może mniej "kumaci", ale chyba jednak bardziej kochający Wisłę.
Pytanie nie do mnie. Fanem rac nigdy nie byłem.
Teraz? Teraz nie ma problemu, bo nie ma kibiców. Musieliby chyba Jacek z Kapką samodzielnie te race odpalać...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.04.2014, 18:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na co Ty liczysz?
Szczerze? Wszystko w rękach Cupiała.
Jego biznes, niech myśli jak pozostać w ekstraklasie. Za te kilkanaście lat dokładania ma u mnie kredyt.

Liczę też że wszyscy staną poza podziałami, oleją Bednarza, przyjdą na stadion i wybiją mu argument z rąk.
Liczy się teraz tylko kasa i licencja na przyszły sezon. Wolę czekanie na lepsze lata z dobrą pozycją wyjściową niż rosyjską ruletkę za jaka uważam rychły powrót do ekstraklasy z perspektywy najniższej ligi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 18:45.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 29.04.2014, 18:43
no dobra, tylko skoro nie mamy na piłki, to za co powstała bardzo zgrabna baza w Myślenicach?

Też jestem za opcją szybkiego restartu. Odwieczne brodzenie w szarości strefy spadkowej/1 ligi to dramat. Już lepszym wydaje się prężny start od zera. A pewne jest jedno: wtedy kibice stanęli by na wysokości zadania.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.04.2014, 18:44
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze co się dzieje z Wisłą to nie jest to co robi Bednarz. Najgorszy jest podział wśród kibiców.
A ton wypowiedzi na tym forum niestety do tego się przyczynia.
Nie przesadzajmy, nawet Bednarz wiedział, ze żadnego podziału nie ma, dlatego nie zamawiał biletów do Lubina bo dobrze wiedział, ze nikt tam nie pojedzie. Ta grupka łamistrajków i zwykłych klientów, która przychodzi na stadion w życiu kibicowskim Wisły bardzo mało znaczy. Kolejne mecze pokazują, ze prawdziwi kibice są po tej samej stronie.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 29.04.2014, 18:47
Elendil napisał(a):Wyświetl post
no dobra, tylko skoro nie mamy na piłki, to za co powstała bardzo zgrabna baza w Myślenicach?
a czy nie zbudowało jej przypadkiem Miasto i Gmina Myślenice w ramach promocji miasta?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.04.2014, 18:49
Elendil napisał(a):Wyświetl post
A to jest Polska i układy Cupiała. Zrobił coś z niczego na czyjś koszt. Z resztą jak wszytko u nas, baza jest na kreskę tak samo jak marketing, ochrona itp.

Cytat:
Wartość inwestycji to 9,5 mln zł netto. Specyficzne jest finansowanie, bo w ciągu trzech lat wykonawca dostaje pieniądze w 35 ratach, a 36. to ponad połowa całej kwoty. Łatwe nie były też rozmowy między miastem a Telefoniką, właścicielem Wisły. Umowę poprawiano ponad 20 razy, a zapewne i tak znajdą się w niej jeszcze aneksy. Wisła ma dzierżawić obiekt przez 20 lat.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ie_gotowa.html

Ile to rzeczy u nas wybudowano, obiecując potem złote góry wykonawcom ....
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 18:53.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.04.2014, 18:58
Budowa od A-klasy - cudownie. Czemu nie, chodzę czasami na mecze A-klasowe i lubię ten klimat.
Ale nie koniecznie dla Wisły.
Jeżeli Wisła teraz upadnie to jeżeli nie wydarzy się cud czyli natychmiast nie znajdzie się sponsor pokroju Cupiała to zostaniemy tam może i kilkanaście lat.
Bez przesady. Polonia gra w kompletnie amatorskiej lidze, ma znacznie mniejsze możliwości pozyskania sponsorów i raczej na luzie wejdzie na IV poziom rozgrywek. Gdybyście zaczęli od A klasy - w co osobiście nie wierzę, bo zawsze się znajdzie jakiś myk by była to V liga - to spokojnie ogarniecie sami finansowanie gdzieś do "nowej" 4 ligi włącznie. Problem może się zacząć w tej nowej ogólnopolskiej 3 lidze czy może na samym zapleczu ekstraklasy (jak Katowice). Ale bez przesady. To jest Wisła, tutaj jak trzeba będzie to spokojnie 5-6 tysięcy ludzi będzie na każdym meczu niższej ligi, a to spokojnie wystarcza.

Pytanie gdzie byście grali, bo raczej nie na obecnym stadionie - Garbarnia? Suche Stawy?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.04.2014, 19:40
Każdy kto głosi że nic się nie stanie jak spadniemy do niższych klas jest szkodnikiem a nie kibicem Wisły.
Teraz zza klawiatury fajnie jest pisać że zawsze będę chodził, że od zawsze na zawsze.

Ciekaw co będziecie mówić gdy sąsiadka zacznie przejmować kibiców, gdy młodzi będą się pasjonować na którym miejscu jest Craxa. Nic nie jest dane na zawsze.

Wiem my jesteśmy Wierni po grób. Chciałby żeby tak było ale obijanie się o niższe klasy gdy w mieście jest drugi silny klub skończy się porażką.

Nie mówiąc już że będziemy chyba śpiewać my chłopcy z Myślenic bo na wynajmowanie stadionu przy R22 nie będzie nas stać.

Ludzie obudźcie się
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.04.2014, 19:45
Mam taką propozycję - może zbierzmy ludzi, pokażmy ilu nas jest i po prostu chodźmy na stadion! Przeprowadźmy własnymi siłami jakąś akcję - niech ktoś utworzy temat na forum "Wypełnijmy razem stadion Wisły", założy profil na fejsbuku etc. - w tych trudnych chwilach powinniśmy pójść, kupić bilet i kibicować ze wszystkich sił drużynie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 19:46
Gdyby trzeba było wybierać między Garbarnią a Suchymi Stawami to lokalizacyjnie wolałbym Garbarnię. Lepszy dojazd i widokowo niedaleko Wawelu. Jednak bardzo mała pojemność stadionu. A najlepiej pasowałby mi i myślę , ze niejednemu kibicowi Wisły stadion Wawelu, lepsza pojemność niż Garbarnia, w dodatku kultowa w stylu angielskim drewniana trybuna kryta. Dojazd bardzo dobry , bo to prawie centrum miasta, tramwajem nicałe 8 min do Rynku. No i tereny wiślackie. Suche Stawy to niestety zadupie straszne chociaż dojeżdżałbym z północnej części Krakowa.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 19:49
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Mam taką propozycję - może zbierzmy ludzi, pokażmy ilu nas jest i po prostu chodźmy na stadion! Przeprowadźmy własnymi siłami jakąś akcję - niech ktoś utworzy temat na forum "Wypełnijmy razem stadion Wisły", założy profil na fejsbuku etc. - w tych trudnych chwilach powinniśmy pójść, kupić bilet i kibicować ze wszystkich sił drużynie.
Nie widziałeś ilu nas jest ? na meczach z Legią 32,5 tys. na meczu z parchami 28,5 tys. Teraz to rób sobie sam akcje z Bednarzem, ilu was jest w loży VIP. Teraz dzięki Bednarzowi jest akcja pokażmy czyj sektor jest bardziej pusty.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2014, 20:17

Ten apel to do kogo? Profil na fejsbuku gwarancją sukcesu!

To odróżnia właśnie dwie grupy, z którymi mamy do czynienia na Wiśle w obecnej sytuacji. Jedni biorą się za jaja, organizują i działają konkretnie. Drudzy, tacy jak bonawentura, piszą o fejsbukach, tematach na forum itp. a przede wszystkim "niech ktoś", byle tylko nie ja sam.
Ostatnio edytowane przez hunter : 29.04.2014 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 20:22
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Każdy kto głosi że nic się nie stanie jak spadniemy do niższych klas jest szkodnikiem a nie kibicem Wisły.
Dobrze, to może zacznijmy od początku. Kto głosi że nic się nie stanie jak będziemy musieli zaczynać od A klasy? Jest ktoś taki?

Ja widziałem tylko opinie, że jeżeli mamy konać powoli jak Widzew czy ŁKS, bez szans na wyjście na prostą (bo nikt nie przejmie klubu wraz z zadłużeniem), to lepiej skrócić sobie męki. Sam się pod tym podpisuję. Powody podałem wyżej.

Będzie to optymalne? Nie, oczywiście że nie. Ale musimy być przygotowanym na wszystkie warianty.
Trzeba to wprost napisać - w klubie pracują ludzie o bardzo znaczącym deficycie intelektualnym. Akcja z zakazami nie pozwala tego inaczej określić. Szanse, że zrobią coś sensownego co postawi klub na nogi? Bliskie zeru.
Nie ma już z czego ciąć. Planu na funkcjonowanie w ekstraklasie z mniejszym budżetem nigdy nie było.

Jakaś propozycja, jak pogodzić SKWK z Bednarzem? Jakaś propozycja, jak zmusić tych z zakazami żeby przyszli płaszczyć się przed Łysym Legionistą? Bo oczywiście ich odwołanie byłoby poniżej godności jaśnie oświeconego...

Pocieszny z Ciebie koleś.
Mam dla Ciebie taką propozycję - rusz dupę i to zrób. Nie żadne nieokreślone "my", tylko Ty. Rusz dupę i zmobilizuj takich jak Ty do działania.
A potem wróć i opowiedz jak było.

hunter napisał(a):Wyświetl post

Ten apel to do kogo? Profil na fejsbuku gwarancją sukcesu!

To odróżnia właśnie dwie grupy, z którymi mamy do czynienia na Wiśle w obecnej sytuacji. Jedni biorą się za jaja, organizują i działają konkretnie. Drudzy, tacy jak bonawentura, piszą o fejsbukach, tematach na forum itp. a przede wszystkim "niech ktoś", byle tylko nie ja sam.
Sedno sprawy.

TRNKRN -
Kamieniołomy to trochę mało. Ja bym od razu dał czapę.
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
A oni do k... nędzy są od organizowania dopingu i niczego innego.
Oj, chyba nie.
Google, wpisujemy "SKWK statut" i naciskamy ENTER.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 20:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.04.2014, 20:30
Ja nie popieram ani stanowiska Bednarza, ani SKWK. Protestu sam bym nie poparł, ale z innych powodów. SKWK mieniąc się organizatorem życia kibicowskiego na Wiśle jest także strasznym manipulatorem - nie wyszły jej rozmowy z Bednarzem, zamknięto C za race (zupełnie zasadnie - przecież nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności - najlepiej zakryć gębę i rzucać racą w boisko swego kochanego klubu, wiedząc co mu za to grozi.) Dziwimy się, że Bednarz wprowadził policję na trybuny? Bo ja nie. Skoro zasłaniasz twarz, nie da się ciebie zidentyfikować, to musi być inny sposób możliwości kontroli tego co się dzieje. Zbyt dużo było już przypadków w historii tego klubu, że jakiś kretyn pokroju Miśka (do dziś się dziwię, jak się udało go złapać...) rzuci coś na boisko i przyniesie klubowi olbrzymie straty. Taki Misiek powinien odrobić karę i ewentualne straty w kamieniołomie, a potem mieć zakaz zbliżania się na tereny Wisły. Jakkolwiek karę odpokutował, zmienił się - to nigdy nie odpłaci strat materialnych - a przykład musi być surowy, żeby ktoś w końcu się opamiętał. Poza tym, czy ci, którzy siedzieli w TS Wisła nie mogli zatrzymać debili którzy wrzucali race zza stadionu? Mogli, lub też mogli opuścić teren, tylko najwyraźniej im jaj brakowało, a przecież wiadomo, że bierne przyglądanie się przestępstwu to jak współudział. Później się dziwią, że dostają zakazy. Inna rzecz to sama osoba Bednarza - nieudolnego, niekompetentnego, nie potrafiącego załatwić sponsora od X lat. Mógł w ogóle nie podejmować rozmów z SKWK. Nie znam treści ustaleń, ale mam wrażenie, że SKWK chciało mieć ciastko i zjeść ciastko. A oni do k... nędzy są od organizowania dopingu i niczego innego. I jeśli sami nie mogą u siebie zrobić porządku (z rzucającymi race - a przecież dyscyplina w zarządzonym przez nich bojkocie jest wielka - co raz mniej łamistrajków) - to dlaczego żąają czegokolwiek od innych. Widać, że jakby chcieli, to daliby radę spacyfikować rzucających race. Ale najwyraźniej nie chcą. Z nieznanego mi powodu.

Sam jestem za granicą i patrzę na to wszystko z dystansem. Nie życzę sobie Bednarza w Wiśle, pokazał co potrafi przed paroma laty, i pokazuje teraz. Ale nie życzę sobie (jako kibic) również tego, by SKWK mówiło mi co mam robić i wykraczało poza to, czym powinno się zajmować. No i skoro potrafili utrzymać dyscyplinę przez pół rundy (bo potrafili - jak świadome to było, widać teraz) to niech poczują się do odpowiedzialności chociażby za te race i też posypią głowę popiołem i poniosą konsekwencje. A co do reszty, jeśli każdy zabierze się za swoją działkę, to jakoś z tego wyjdziemy. Z Cupiałem lub bez niego.

Cytat:
Oj, chyba nie.
Google, wpisujemy "SKWK statut" i naciskamy ENTER.
Statut SKWK statutem, a na stadionie ich rola to prowadzenie dopingu, ew. zbiórka na cele kibicowskie (ale i to za zgodą klubu) - tyle i aż tyle, jeśli robią coś innego - to w dużej mierze wykracza to poza regulamin stadionu.
Powód: Odp.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 29.04.2014 o godz. 20:47.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 29.04.2014, 20:50
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady. Polonia gra w kompletnie amatorskiej lidze, ma znacznie mniejsze możliwości pozyskania sponsorów i raczej na luzie wejdzie na IV poziom rozgrywek. Gdybyście zaczęli od A klasy - w co osobiście nie wierzę, bo zawsze się znajdzie jakiś myk by była to V liga - to spokojnie ogarniecie sami finansowanie gdzieś do "nowej" 4 ligi włącznie. Problem może się zacząć w tej nowej ogólnopolskiej 3 lidze czy może na samym zapleczu ekstraklasy (jak Katowice). Ale bez przesady. To jest Wisła, tutaj jak trzeba będzie to spokojnie 5-6 tysięcy ludzi będzie na każdym meczu niższej ligi, a to spokojnie wystarcza.

Pytanie gdzie byście grali, bo raczej nie na obecnym stadionie - Garbarnia? Suche Stawy?
Racja co do ligi. Rzeczywiście pisząc A-klasa miałem na myśli takie błąkanie w okolicach niższych lig - max 4.

Porównanie z Polonią zupełnie nie trafne. Czy oni się gdzieś wyprowadzili czy grają na Konwiktorskiej ?
Sytuacja w Krakowie jest taka, że wojna futbolowa ogarnia wszystkich. Od gimnazjum do prezydenta miasta. Złe wybory i możemy mieć ostro pod górkę ze wszystkim.

Ale zmartwię Cię. Jak dla mnie Cupiał to przetrzyma. Wisła na pograniczu spadku może jeszcze długo się bujać.

A głosy o A klasie to głosy ludzi zmęczonych dobrobytem ery Cupiała. Mniej więcej taka sama zasada jak popularność obozów survival w społeczeństwie zachodnim.
Tyle, że z obozów wraca się po 14 dniach.
Z A klasy niekoniecznie po 14 latach.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 29.04.2014, 21:01
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Statut SKWK statutem, a na stadionie ich rola to prowadzenie dopingu, ew. zbiórka na cele kibicowskie (ale i to za zgodą klubu) - tyle i aż tyle, jeśli robią coś innego - to w dużej mierze wykracza to poza regulamin stadionu.
Matko Boska. Zaraz się dowiemy, że na przykład organizowanie sektora szkolnego, akcja dofinansowywania wizyty na stadionie dzieci z uboższych rodzin, czy organizacja mikołajek na stadionie to jawne łamanie regulaminu.

To naprawdę uwłaczające, że trzeba dyskutować z takimi "tezami"...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.04.2014, 21:04
Sytuacja w Krakowie jest taka, że wojna futbolowa ogarnia wszystkich. Od gimnazjum do prezydenta miasta. Złe wybory i możemy mieć ostro pod górkę ze wszystkim.
Małe sprostowanie. Gorzej niż garbaty Majchrowski nie wiem czy można trafić
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.04.2014, 21:17

Działaj zakładaj nakłaniaj kto ci zabrania ?

Ja cały czas czekam na to nowe stowarzyszenie prawdziwych kibiców, które miało powstawać na dniach i jakoś nie mogę się doczekać...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 21:32
South napisał(a):Wyświetl post
Działaj zakładaj nakłaniaj kto ci zabrania ?

Ja cały czas czekam na to nowe stowarzyszenie prawdziwych kibiców, które miało powstawać na dniach i jakoś nie mogę się doczekać...
Ja mam takie podejrzenie...
Żaden nie potrafił założyć profilu na facebooku, więc inicjatywa upadła.

EDIT:
Jacuś, łysa pało Ty nasza - mam dla Ciebie podpowiedź. Gratis.
Publiczne przeprosiny i zdjęcie zakazów to byłby dobry początek. Miałeś czelność pajacować przed kamerami, to teraz miej honor posypać głowę popiołem. Nie bój nic, przetrzesz później ściereczką i śladu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 21:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 21:57
Na wstępnie dla jasności napisze, że uważałem i uważam, że Bednarz to zły i szkodliwy menadżer a jego legijność jest nie do zaakceptowania. Tyle, że ja jestem w komfortowej sytuacji bo tak uważałem od samego początku i nie muszę teraz obawiać: się o zarzut koniunkturalności wynikłej z bojkotu.
Byłem tez krytykiem chorej polityki Cupiała nawiasem mówiąc

A teraz trochę zimnej wody na rozpalone czoła.
Budowa od A-klasy - cudownie. Czemu nie, chodzę czasami na mecze A-klasowe i lubię ten klimat.
Ale nie koniecznie dla Wisły.
Jeżeli Wisła teraz upadnie to jeżeli nie wydarzy się cud czyli natychmiast nie znajdzie się sponsor pokroju Cupiała to zostaniemy tam może i kilkanaście lat.

Cupiał dokłada do Wisły ostatnimi laty 7 do 8 milionów złotych. Jakieś pomysły skąd wziąć tą kasę ? Realne pomysły.

TS Wisła jako uzdrowiciel - no fantastyczna sprawa. Tam są dwie sekcje o których wspominano.

Koszykarki - budżet kilka milionów złotych głównie dzięki sponsorowi. Mówi się, że CanPack się wycofa. To zostaje pierwsza liga dla koszykarek. Smutna rzeczywistość.

Futsal - budżety klubów futsalowych to 300 może więcej tysięcy złotych. Mniej więcej tyle co wielu drużyn z A klasy.
Szkoda, że nikt nie wspominał, że jest na przykład sekcja siatkówki kobiet z ogromnymi tradycjami (wiem, że dla niektórych to szok i nowość, że taka istnieje, bo tam tylko "klienci" zaglądają). Ta po odejściu sponsora w zeszłym roku miała ogromne problemy, żeby sklecić drużynę i znaleźć pieniądze na funkcjonowanie na poziomie dolnych rejonów I ligi. I tylko dzięki zaangażowaniu jednej zawodniczki udało się. A i tak niestety spadły.
To też TS Wisła Kraków.

Zaklinanie rzeczywistości pt. bo innym się udało jest fajne. Tylko realizmu w tym żadnego nie ma. Udawało się. W innych realiach ekonomicznych i w innym mieście. To, że im się udało nie jest żadną gwarancją, że i nam się uda.

Cupiał i tak zrobi co zechce. Dopóki będzie miał możliwość.
Zechce zatrzymać Bednarza to zatrzyma, zechce go zwolnić to zechce.
Przecież Bednarz nie wychodzi poza nakreślone przez Cupiała ramy.
Lepiej żeby Cupiał przetrzymał ten okres i Wisłę w miarę szybko dobrze sprzedał. Dobrze dla Wisły.

Do A klasy zawsze zdążymy spaść. Dalej się też nie da.

Nawiasem mówiąc jest prawdopodobne, że jak polecimy do A-klasy to przepowiednia Bednarza, że ktoś tam już nie wróci na R22 się spełni. Nie wrócą też pikniki i wszyscy inni.
Wystarczy, że prezydentem miasta zostanie ktoś z kto trzyma chorągiewkę sąsiadki na biurku.

Najgorsze co się dzieje z Wisłą to nie jest to co robi Bednarz. Najgorszy jest podział wśród kibiców.
A ton wypowiedzi na tym forum niestety do tego się przyczynia.
Gwoli ścisłości, choć nie w temacie.
Budżety Klubów A-klasy to rząd 20 000 - 40 000 - wiem co piszę, sam działam w takim Klubie
Tam zawodnicy sami dopłacają do gry, są oczywiście wyjątki.
A spać można nawet do Klasy C
Prowadzenie drużyny w A-klasie nie jest też super łatwe. Sponsorów brak, ciężko o działalność gospodarczą ( opłaty częstokroć mogą nie pokrywać wpływów ). Nie wspominając już np. o ochronie - bo mecze A-klasowej ( nie daj Boże ) Wisły, bez takowej nie mają racji bytu.
Płacisz kary za wszystko, jeśli obserwator jest upierdliwy.
Rozegranie meczu w A-klasie, to koszt ok. 1000 zł.
Wliczam w to wynajem boiska- jeśli klub nie posiada swojego. Sędziowanie to ok. 240 - 250 zl, dolicz wodę mineralną, zużywający się sprzęt. Nie mówię już o dojazdach, itp.
Nie daj Boże odpalenie piro, itp...
Więc startować z niskiej klasy rozgrywkowej, nie jest wcale proste.
jak wcześniej napisałem, jestem w 100% za racami, ale i za odpowiedzialnością za ich używanie. Nie popieram a wręcz przeciwnie - polityki Łysego.
Jednakowoż. trzeba patrzeć na sprawę z wielu stron. Każde nasze działanie ma swoje reperkusje.
W mojej 10-letniej przygodzie, kilka razy płaciliśmy kary za zachowanie naszych kibiców. Jednak. co m.in. sprawiło, że nie pieprznąłem tym ( robię to społecznie ), to fakt, że winni potrafili zapłacić kary za swe zachowanie. I to dobrowolnie, bez ingerencji "czynników zewnętrznych" . I tak się m.in objawia miłość czy też szacunek dla Klubu.
By było jasne, cytuję Twoją wypowiedź, ale nie odnoszę się całkowicie do niej, lecz do dyskusji na ogólnym forum.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.04.2014, 21:59

Ty jesteś debilem czy Ci za to zapłacili? Ja nie wiem skąd się takie wynalazki biorą.
To idź na stadion siedź koło pana policjanta, zbij piątkę z Jackiem Bednarzem i będzie git.

P.S

Załóż taki temat to przynajmniej Cię dyscyplinarnie wyp.. zbanuje.

P.S 2

Jak założysz już stronę na FB to wrzuć link. Czekamy!
Pamiętaj im więcej lajków tym więcej wody mineralnej trafia do dzieci z Afryki nie mówiąc już o tym, że jak będzie dużo lajków to Jacek się poda do dymisji, dług Wisły się zmniejszy i w ogóle będzie super!

Czas się zwijać bo nie nadążam za dzisiejszym trendem kibicowania.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 22:02
Teraz? Teraz nie ma problemu, bo nie ma kibiców. Musieliby chyba Jacek z Kapką samodzielnie te race odpalać...
Miałem na uwadze ten fragment Twojej wypowiedzi:
"No i fajnie. Jakbyśmy tam trafili, to trzeba będzie uważać."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.04.2014, 22:07
Budżety Klubów A-klasy to rząd 20 000 - 40 000 - wiem co piszę, sam działam w takim Klubie
Tam zawodnicy sami dopłacają do gry, są oczywiście wyjątki.
A spać można nawet do Klasy C
Prowadzenie drużyny w A-klasie nie jest też super łatwe. Sponsorów brak, ciężko o działalność gospodarczą ( opłaty częstokroć mogą nie pokrywać wpływów ). Nie wspominając już np. o ochronie - bo mecze A-klasowej ( nie daj Boże ) Wisły, bez takowej nie mają racji bytu.
Płacisz kary za wszystko, jeśli obserwator jest upierdliwy.
Rozegranie meczu w A-klasie, to koszt ok. 1000 zł.
Wliczam w to wynajem boiska- jeśli klub nie posiada swojego. Sędziowanie to ok. 240 - 250 zl, dolicz wodę mineralną, zużywający się sprzęt. Nie mówię już o dojazdach, itp.
Nie daj Boże odpalenie piro, itp...
Więc startować z niskiej klasy rozgrywkowej, nie jest wcale proste.
jak wcześniej napisałem, jestem w 100% za racami, ale i za odpowiedzialnością za ich używanie. Nie popieram a wręcz przeciwnie - polityki Łysego.
Jednakowoż. trzeba patrzeć na sprawę z wielu stron. Każde nasze działanie ma swoje reperkusje.
W mojej 10-letniej przygodzie, kilka razy płaciliśmy kary za zachowanie naszych kibiców. Jednak. co m.in. sprawiło, że nie pieprznąłem tym ( robię to społecznie ), to fakt, że winni potrafili zapłacić kary za swe zachowanie. I to dobrowolnie, bez ingerencji "czynników zewnętrznych" . I tak się m.in objawia miłość czy też szacunek dla Klubu.
By było jasne, cytuję Twoją wypowiedź, ale nie odnoszę się całkowicie do niej, lecz do dyskusji na ogólnym forum.
i jeszcze jedno uwierzycie albo nie ale w A klasie też są zakazy stadionowe
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 22:08
Miałem na uwadze ten fragment Twojej wypowiedzi:
"No i fajnie. Jakbyśmy tam trafili, to trzeba będzie uważać."
Jak ultrasi zbierają na oprawy, to niech zbierają też na kary.
Chociaż dla mnie optimum byłoby nie odpalanie rac, ale to swoją drogą.

Jeżeli liczyłeś, że znam jakieś genialne rozwiązanie, to niestety muszę Cię rozczarować. Dla mnie konflikt zaczął się nie o race, ale po akcji Bednarza z wprowadzeniem policji i zakazami.

Tak swoją drogą - jaki jest mniej więcej cennik? Ile za race, burdy etc.?

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
i jeszcze jedno uwierzycie albo nie ale w A klasie też są zakazy stadionowe
OK. Super. Ale jaki to ma związek z tematem?
Nikt nie twierdzi, że w A-klasie będzie super. Może jaśniej - kogo i do czego próbujesz przekonać?
Bo jeżeli nas tu obecnych do tego, że degradacja będzie bardzo bolesna, to chyba tracisz czas. Wszyscy raczej zdają sobie z tego sprawę. I nikt raczej tego nie chce.
Może Jacka poinformuj? Ale podejrzewam, że on ma na to wywalone.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 22:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 22:13
"Brak zapewnienie bezpieczeństwa ekipie gości", czyli np. popchnięcie przez kibica zawodnika rywali, to jakieś 500 zl,
recydywa może już 2000 zł kosztować. Przy budżecie 20 000 to bardzo dużo, zwlaszcza, że nie ma źródeł dochodu.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 22:15
Jak ultrasi zbierają na oprawy, to niech zbierają też na kary.
Chociaż dla mnie optimum byłoby nie odpalanie rac, ale to swoją drogą.

Jeżeli liczyłeś, że znam jakieś genialne rozwiązanie, to niestety muszę Cię rozczarować. Dla mnie konflikt zaczął się nie o race, ale po akcji Bednarza z wprowadzeniem policji i zakazami.

Tak swoją drogą - jaki jest mniej więcej cennik? Ile za race, burdy etc.?

OK. Super. Ale jaki to ma związek z tematem?
Nikt nie twierdzi, że w A-klasie będzie super. Może jaśniej - kogo i do czego próbujesz przekonać?
Bo jeżeli nas tu obecnych do tego, że degradacja będzie bardzo bolesna, to chyba tracisz czas. Wszyscy raczej zdają sobie z tego sprawę. I nikt raczej tego nie chce.
Może Jacka poinformuj? Ale podejrzewam, że on ma na to wywalone.
Nie....nie szukam rozwiązań z Twej strony a jedynie pytałem ( jesli źle zrozumiałem Twoją wypowiedź, to sorki ), że mamy brać odpowiedzialność, czyli uważać dopiero po degradacji to przysłowiowej "A klasy" a nie teraz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 22:18
Nie....nie szukam rozwiązań z Twej strony a jedynie pytałem ( jesli źle zrozumiałem Twoją wypowiedź, to sorki ), że mamy brać odpowiedzialność, czyli uważać dopiero po degradacji to przysłowiowej "A klasy" a nie teraz.
Tak jak napisałem - fanem rac nie jestem. Dla mnie optimum byłoby ich nie odpalanie.
Tym niemniej, o wiele większe straty wynikną z działań Jacka niż kar za piro. Nie tylko finansowe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 29.04.2014, 22:24
Ok. Moja osiedlowa drużyna balansowała nieco powyżej 50 tysięcy. Ale to było z 10 lat temu. Myślałem, że w międzyczasie budżety poszły w górę.

Czyli 200 tysięcy starczy nam na półkę wyżej.
Czad.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 22:29
Ok. Moja osiedlowa drużyna balansowała nieco powyżej 50 tysięcy. Ale to było z 10 lat temu. Myślałem, że w międzyczasie budżety poszły w górę.

Czyli 200 tysięcy starczy nam na półkę wyżej.
Czad.
Hm...tylko kto nam te 200 000 da ? piłkarze ze składek ?

A tak z ciekawości, jako to drużyna ? ( może być priv )

Co do budżetów. Nie ma ŻADNEGO finansowania na szczeblu seniorów ze strony miasta, więc pieniędzy masz tyle, ile sam uzbierasz. A sponsorzy się nie garną. W 90% reklama na koszulkach to nie "usługa" a dowód wdzięczności za ufundowanie kompletu strojów.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.04.2014, 22:44
Pamiętajmy też, że jeśli nie Daj Boże trafilibyśmy do A- klasy to jednak te 5-6 tysiecy kibiców zawsze tą kasę zostawi, więc zakładając, że kluby miałyby w a klasie po 50 tyś zł, my mielibyśmy jakieś 150 tyś może max. 200 przy jakimś małym sponsoringu.
Jestem ciekawy co zrobi w najbliższym czasie Cupiał. Aktualnie z tego co pisze, TF nie może przelewać kasy Wiśle, ale problemy kiedyś muszą minąć i co dalej ? Da jakąś większą kwotę czy dalej będzie dusił Wisłę i będziemy drugim Widzewem :/ . Są 2 optymistyczne (?) opcje, najlepsze wyjścia(?)
1. Cupiał daje większy zastrzyk gotówki -- 3 % szans
2. Szuka nowego kupca np. pokroju Kity, a nie Wojciechowskiego - tu szanse są dużo większe.
10 mln zł długu - ech.. ciekawie nie jest.. Trza w totka grać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów