|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Teraz? Teraz nie ma problemu, bo nie ma kibiców. Musieliby chyba Jacek z Kapką samodzielnie te race odpalać... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szczerze? Wszystko w rękach Cupiała.
Jego biznes, niech myśli jak pozostać w ekstraklasie. Za te kilkanaście lat dokładania ma u mnie kredyt. Liczę też że wszyscy staną poza podziałami, oleją Bednarza, przyjdą na stadion i wybiją mu argument z rąk. Liczy się teraz tylko kasa i licencja na przyszły sezon. Wolę czekanie na lepsze lata z dobrą pozycją wyjściową niż rosyjską ruletkę za jaka uważam rychły powrót do ekstraklasy z perspektywy najniższej ligi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 18:45.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no dobra, tylko skoro nie mamy na piłki, to za co powstała bardzo zgrabna baza w Myślenicach?
Też jestem za opcją szybkiego restartu. Odwieczne brodzenie w szarości strefy spadkowej/1 ligi to dramat. Już lepszym wydaje się prężny start od zera. A pewne jest jedno: wtedy kibice stanęli by na wysokości zadania. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy, nawet Bednarz wiedział, ze żadnego podziału nie ma, dlatego nie zamawiał biletów do Lubina bo dobrze wiedział, ze nikt tam nie pojedzie. Ta grupka łamistrajków i zwykłych klientów, która przychodzi na stadion w życiu kibicowskim Wisły bardzo mało znaczy. Kolejne mecze pokazują, ze prawdziwi kibice są po tej samej stronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ile to rzeczy u nas wybudowano, obiecując potem złote góry wykonawcom ....
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 18:53.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Pytanie gdzie byście grali, bo raczej nie na obecnym stadionie - Garbarnia? Suche Stawy? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Każdy kto głosi że nic się nie stanie jak spadniemy do niższych klas jest szkodnikiem a nie kibicem Wisły.
Teraz zza klawiatury fajnie jest pisać że zawsze będę chodził, że od zawsze na zawsze. Ciekaw co będziecie mówić gdy sąsiadka zacznie przejmować kibiców, gdy młodzi będą się pasjonować na którym miejscu jest Craxa. Nic nie jest dane na zawsze. Wiem my jesteśmy Wierni po grób. Chciałby żeby tak było ale obijanie się o niższe klasy gdy w mieście jest drugi silny klub skończy się porażką. Nie mówiąc już że będziemy chyba śpiewać my chłopcy z Myślenic bo na wynajmowanie stadionu przy R22 nie będzie nas stać. Ludzie obudźcie się ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam taką propozycję - może zbierzmy ludzi, pokażmy ilu nas jest i po prostu chodźmy na stadion! Przeprowadźmy własnymi siłami jakąś akcję - niech ktoś utworzy temat na forum "Wypełnijmy razem stadion Wisły", założy profil na fejsbuku etc. - w tych trudnych chwilach powinniśmy pójść, kupić bilet i kibicować ze wszystkich sił drużynie.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby trzeba było wybierać między Garbarnią a Suchymi Stawami to lokalizacyjnie wolałbym Garbarnię. Lepszy dojazd i widokowo niedaleko Wawelu. Jednak bardzo mała pojemność stadionu. A najlepiej pasowałby mi i myślę , ze niejednemu kibicowi Wisły stadion Wawelu, lepsza pojemność niż Garbarnia, w dodatku kultowa w stylu angielskim drewniana trybuna kryta. Dojazd bardzo dobry , bo to prawie centrum miasta, tramwajem nicałe 8 min do Rynku. No i tereny wiślackie. Suche Stawy to niestety zadupie straszne chociaż dojeżdżałbym z północnej części Krakowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Ten apel to do kogo? Profil na fejsbuku gwarancją sukcesu! To odróżnia właśnie dwie grupy, z którymi mamy do czynienia na Wiśle w obecnej sytuacji. Jedni biorą się za jaja, organizują i działają konkretnie. Drudzy, tacy jak bonawentura, piszą o fejsbukach, tematach na forum itp. a przede wszystkim "niech ktoś", byle tylko nie ja sam.
Ostatnio edytowane przez hunter : 29.04.2014 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Ja widziałem tylko opinie, że jeżeli mamy konać powoli jak Widzew czy ŁKS, bez szans na wyjście na prostą (bo nikt nie przejmie klubu wraz z zadłużeniem), to lepiej skrócić sobie męki. Sam się pod tym podpisuję. Powody podałem wyżej. Będzie to optymalne? Nie, oczywiście że nie. Ale musimy być przygotowanym na wszystkie warianty. Trzeba to wprost napisać - w klubie pracują ludzie o bardzo znaczącym deficycie intelektualnym. Akcja z zakazami nie pozwala tego inaczej określić. Szanse, że zrobią coś sensownego co postawi klub na nogi? Bliskie zeru. Nie ma już z czego ciąć. Planu na funkcjonowanie w ekstraklasie z mniejszym budżetem nigdy nie było. Jakaś propozycja, jak pogodzić SKWK z Bednarzem? Jakaś propozycja, jak zmusić tych z zakazami żeby przyszli płaszczyć się przed Łysym Legionistą? Bo oczywiście ich odwołanie byłoby poniżej godności jaśnie oświeconego...
Mam dla Ciebie taką propozycję - rusz dupę i to zrób. Nie żadne nieokreślone "my", tylko Ty. Rusz dupę i zmobilizuj takich jak Ty do działania. A potem wróć i opowiedz jak było.
TRNKRN - ![]() Kamieniołomy to trochę mało. Ja bym od razu dał czapę. Oj, chyba nie. Google, wpisujemy "SKWK statut" i naciskamy ENTER.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 20:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja nie popieram ani stanowiska Bednarza, ani SKWK. Protestu sam bym nie poparł, ale z innych powodów. SKWK mieniąc się organizatorem życia kibicowskiego na Wiśle jest także strasznym manipulatorem - nie wyszły jej rozmowy z Bednarzem, zamknięto C za race (zupełnie zasadnie - przecież nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności - najlepiej zakryć gębę i rzucać racą w boisko swego kochanego klubu, wiedząc co mu za to grozi.) Dziwimy się, że Bednarz wprowadził policję na trybuny? Bo ja nie. Skoro zasłaniasz twarz, nie da się ciebie zidentyfikować, to musi być inny sposób możliwości kontroli tego co się dzieje. Zbyt dużo było już przypadków w historii tego klubu, że jakiś kretyn pokroju Miśka (do dziś się dziwię, jak się udało go złapać...) rzuci coś na boisko i przyniesie klubowi olbrzymie straty. Taki Misiek powinien odrobić karę i ewentualne straty w kamieniołomie, a potem mieć zakaz zbliżania się na tereny Wisły. Jakkolwiek karę odpokutował, zmienił się - to nigdy nie odpłaci strat materialnych - a przykład musi być surowy, żeby ktoś w końcu się opamiętał. Poza tym, czy ci, którzy siedzieli w TS Wisła nie mogli zatrzymać debili którzy wrzucali race zza stadionu? Mogli, lub też mogli opuścić teren, tylko najwyraźniej im jaj brakowało, a przecież wiadomo, że bierne przyglądanie się przestępstwu to jak współudział. Później się dziwią, że dostają zakazy. Inna rzecz to sama osoba Bednarza - nieudolnego, niekompetentnego, nie potrafiącego załatwić sponsora od X lat. Mógł w ogóle nie podejmować rozmów z SKWK. Nie znam treści ustaleń, ale mam wrażenie, że SKWK chciało mieć ciastko i zjeść ciastko. A oni do k... nędzy są od organizowania dopingu i niczego innego. I jeśli sami nie mogą u siebie zrobić porządku (z rzucającymi race - a przecież dyscyplina w zarządzonym przez nich bojkocie jest wielka - co raz mniej łamistrajków) - to dlaczego żąają czegokolwiek od innych. Widać, że jakby chcieli, to daliby radę spacyfikować rzucających race. Ale najwyraźniej nie chcą. Z nieznanego mi powodu.
Sam jestem za granicą i patrzę na to wszystko z dystansem. Nie życzę sobie Bednarza w Wiśle, pokazał co potrafi przed paroma laty, i pokazuje teraz. Ale nie życzę sobie (jako kibic) również tego, by SKWK mówiło mi co mam robić i wykraczało poza to, czym powinno się zajmować. No i skoro potrafili utrzymać dyscyplinę przez pół rundy (bo potrafili - jak świadome to było, widać teraz) to niech poczują się do odpowiedzialności chociażby za te race i też posypią głowę popiołem i poniosą konsekwencje. A co do reszty, jeśli każdy zabierze się za swoją działkę, to jakoś z tego wyjdziemy. Z Cupiałem lub bez niego. Cytat:
Powód: Odp.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 29.04.2014 o godz. 20:47.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Porównanie z Polonią zupełnie nie trafne. Czy oni się gdzieś wyprowadzili czy grają na Konwiktorskiej ? Sytuacja w Krakowie jest taka, że wojna futbolowa ogarnia wszystkich. Od gimnazjum do prezydenta miasta. Złe wybory i możemy mieć ostro pod górkę ze wszystkim. Ale zmartwię Cię. Jak dla mnie Cupiał to przetrzyma. Wisła na pograniczu spadku może jeszcze długo się bujać. A głosy o A klasie to głosy ludzi zmęczonych dobrobytem ery Cupiała. Mniej więcej taka sama zasada jak popularność obozów survival w społeczeństwie zachodnim. Tyle, że z obozów wraca się po 14 dniach. Z A klasy niekoniecznie po 14 latach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To naprawdę uwłaczające, że trzeba dyskutować z takimi "tezami"... |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Działaj zakładaj nakłaniaj kto ci zabrania ? Ja cały czas czekam na to nowe stowarzyszenie prawdziwych kibiców, które miało powstawać na dniach i jakoś nie mogę się doczekać... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żaden nie potrafił założyć profilu na facebooku, więc inicjatywa upadła. EDIT: Jacuś, łysa pało Ty nasza - mam dla Ciebie podpowiedź. Gratis. Publiczne przeprosiny i zdjęcie zakazów to byłby dobry początek. Miałeś czelność pajacować przed kamerami, to teraz miej honor posypać głowę popiołem. Nie bój nic, przetrzesz później ściereczką i śladu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 21:37.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Budżety Klubów A-klasy to rząd 20 000 - 40 000 - wiem co piszę, sam działam w takim Klubie Tam zawodnicy sami dopłacają do gry, są oczywiście wyjątki. A spać można nawet do Klasy C Prowadzenie drużyny w A-klasie nie jest też super łatwe. Sponsorów brak, ciężko o działalność gospodarczą ( opłaty częstokroć mogą nie pokrywać wpływów ). Nie wspominając już np. o ochronie - bo mecze A-klasowej ( nie daj Boże ) Wisły, bez takowej nie mają racji bytu. Płacisz kary za wszystko, jeśli obserwator jest upierdliwy. Rozegranie meczu w A-klasie, to koszt ok. 1000 zł. Wliczam w to wynajem boiska- jeśli klub nie posiada swojego. Sędziowanie to ok. 240 - 250 zl, dolicz wodę mineralną, zużywający się sprzęt. Nie mówię już o dojazdach, itp. Nie daj Boże odpalenie piro, itp... Więc startować z niskiej klasy rozgrywkowej, nie jest wcale proste. jak wcześniej napisałem, jestem w 100% za racami, ale i za odpowiedzialnością za ich używanie. Nie popieram a wręcz przeciwnie - polityki Łysego. Jednakowoż. trzeba patrzeć na sprawę z wielu stron. Każde nasze działanie ma swoje reperkusje. W mojej 10-letniej przygodzie, kilka razy płaciliśmy kary za zachowanie naszych kibiców. Jednak. co m.in. sprawiło, że nie pieprznąłem tym ( robię to społecznie ), to fakt, że winni potrafili zapłacić kary za swe zachowanie. I to dobrowolnie, bez ingerencji "czynników zewnętrznych" . I tak się m.in objawia miłość czy też szacunek dla Klubu. By było jasne, cytuję Twoją wypowiedź, ale nie odnoszę się całkowicie do niej, lecz do dyskusji na ogólnym forum. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ty jesteś debilem czy Ci za to zapłacili? Ja nie wiem skąd się takie wynalazki biorą. To idź na stadion siedź koło pana policjanta, zbij piątkę z Jackiem Bednarzem i będzie git. P.S Załóż taki temat to przynajmniej Cię dyscyplinarnie wyp.. zbanuje. P.S 2 Jak założysz już stronę na FB to wrzuć link. Czekamy! Pamiętaj im więcej lajków tym więcej wody mineralnej trafia do dzieci z Afryki nie mówiąc już o tym, że jak będzie dużo lajków to Jacek się poda do dymisji, dług Wisły się zmniejszy i w ogóle będzie super! Czas się zwijać bo nie nadążam za dzisiejszym trendem kibicowania. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
"No i fajnie. Jakbyśmy tam trafili, to trzeba będzie uważać." |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chociaż dla mnie optimum byłoby nie odpalanie rac, ale to swoją drogą. Jeżeli liczyłeś, że znam jakieś genialne rozwiązanie, to niestety muszę Cię rozczarować. Dla mnie konflikt zaczął się nie o race, ale po akcji Bednarza z wprowadzeniem policji i zakazami. Tak swoją drogą - jaki jest mniej więcej cennik? Ile za race, burdy etc.? OK. Super. Ale jaki to ma związek z tematem? Nikt nie twierdzi, że w A-klasie będzie super. Może jaśniej - kogo i do czego próbujesz przekonać? Bo jeżeli nas tu obecnych do tego, że degradacja będzie bardzo bolesna, to chyba tracisz czas. Wszyscy raczej zdają sobie z tego sprawę. I nikt raczej tego nie chce. Może Jacka poinformuj? Ale podejrzewam, że on ma na to wywalone.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 22:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Brak zapewnienie bezpieczeństwa ekipie gości", czyli np. popchnięcie przez kibica zawodnika rywali, to jakieś 500 zl,
recydywa może już 2000 zł kosztować. Przy budżecie 20 000 to bardzo dużo, zwlaszcza, że nie ma źródeł dochodu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tym niemniej, o wiele większe straty wynikną z działań Jacka niż kar za piro. Nie tylko finansowe. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czyli 200 tysięcy starczy nam na półkę wyżej. Czad. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A tak z ciekawości, jako to drużyna ? ( może być priv ) Co do budżetów. Nie ma ŻADNEGO finansowania na szczeblu seniorów ze strony miasta, więc pieniędzy masz tyle, ile sam uzbierasz. A sponsorzy się nie garną. W 90% reklama na koszulkach to nie "usługa" a dowód wdzięczności za ufundowanie kompletu strojów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Pamiętajmy też, że jeśli nie Daj Boże trafilibyśmy do A- klasy to jednak te 5-6 tysiecy kibiców zawsze tą kasę zostawi, więc zakładając, że kluby miałyby w a klasie po 50 tyś zł, my mielibyśmy jakieś 150 tyś może max. 200 przy jakimś małym sponsoringu.
Jestem ciekawy co zrobi w najbliższym czasie Cupiał. Aktualnie z tego co pisze, TF nie może przelewać kasy Wiśle, ale problemy kiedyś muszą minąć i co dalej ? Da jakąś większą kwotę czy dalej będzie dusił Wisłę i będziemy drugim Widzewem :/ . Są 2 optymistyczne (?) opcje, najlepsze wyjścia(?) 1. Cupiał daje większy zastrzyk gotówki -- 3 % szans 2. Szuka nowego kupca np. pokroju Kity, a nie Wojciechowskiego - tu szanse są dużo większe. 10 mln zł długu - ech.. ciekawie nie jest.. Trza w totka grać |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|