The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2014, 14:01
Tak, a co jak Cupiał stwierdzi że ni wuja? klub pójdzie na upadłość likwidacyjną.

Można wtedy założyć nową Wisłę, wystartować od A klasy, ale nie będzie praw do herbu ani do białej gwiazdy. Warto?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.04.2014, 14:03
Jakiego herbu ? Mówisz o Wisła Kraków SA?
Co ma Wisła SA do praw do Białej Gwiazdy?

ojojoj
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.04.2014, 14:04
Viper napisał(a):Wyświetl post
Tak, a co jak Cupiał stwierdzi że ni wuja? klub pójdzie na upadłość likwidacyjną.
Można wtedy założyć nową Wisłę, wystartować od A klasy, ale nie będzie praw do herbu ani do białej gwiazdy. Warto?
honor jest najważniejszy. A herb Wisły S.A. niech sobię biorą wcholerę.

Zaczynać w IV lidze jest przykre, ale jesli jest to cena zachowania honoru, to trzeba się z tym liczyć.
Pewne osoby tego nie są w stanie tego pojąć i zrozumieć, ale tak to już jest. I nie wiem czy nawet jest za co ich winić... po prostu nie posiadają czegoś takiego co nazywa się honorem.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.04.2014 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 29.04.2014, 14:06
^^ Myślisz, że nie ma nic? Ma prawo do znaków, loga oraz do przede wszystkim do nazwy.

Przypominam, że zmieniły się przepisy i nie ma szans na start od IV ligi. Tylko od A klasy właśnie.

Rozpieprzyć klub na kolejne 10 lat w imię nienawiści (praktycznie bezpodstawnej) do jednego człowieka. Noż k***a mać, nic dziwnego że ten kraj co 20 lat traci niepodległość.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.04.2014, 14:17
O to akurat bym się nie bał
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.04.2014, 14:18
Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków nie jest własnością spółki Wisła Kraków S.A.

Zarówno herb, jak i nazwa jak i logo są własnością TS Wisła.

http://tswisla.pl/

Do jakiej nazwy według Ciebie ma prawa własności SA?

Cytat:
Data powstania SSA: 1997 (jako TS Wisła Kraków Piłka Nożna SSA, później Wisła Kraków SSA; od 2 listopada 2007 Wisła Kraków SA).
Nie mają nic do nazwy "Wisła Kraków"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.04.2014, 14:52
Dwa miesiące temu awntura była o złotówkę od biletu ponieważ na muzeum zebrać do puszek się nie da a teraz z tych samych puszek chcecie utrzymać klub i wynajmować stadion w IV lidze?

Coś zgubiłem czy faktycznie to macie ma myśli?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.04.2014, 14:53
No nic. Trzeba się szykować na A-klasę. Alternatywą jest cud w postaci nowego właściciela.
Tyle.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dwa miesiące temu awntura była o złotówkę od biletu ponieważ na muzeum zebrać do puszek się nie da a teraz z tych samych puszek chcecie utrzymać klub i wynajmować stadion w IV lidze?

Coś zgubiłem czy faktycznie to macie ma myśli?
Dziecko - idź się produkować w temacie o którym masz pojęcie. To nie jest dobry moment żeby w....iać kibiców Wisły. Komuś w końcu może zabraknąć do Ciebie cierpliwości...

Jest TS, ma "kilka" sekcji. Również drużynowych. Ostatnio jedna nawet zdobyła mistrzostwo.
Poza tym mógłbym podać Ci kilka przykładów niedawnych reaktywacji, te drużyny grają dziś w ekstraklasie (jedna w pierwszej lidze), niektóre nawet o puchary. Zaskoczę Cię - wszystkie one zostały stworzone przez kibiców, sponsorzy i właściciele przyszli potem.

Rozumiem, że chciałbyś pozować na intelektualistę, ale raz - nie masz ku temu predyspozycji, dwa - zanim zaczniesz ironizować, zorientuj się trochę w realiach naszej piłki.

Nikt nie twierdzi, że to jest fajne, ale trzeba po męsku przyjąć ewentualność degradacji. Bardzo realną. Na pewno będzie trudno, ale to nie koniec świata, ani też Wisły.

IMHO szybki "restart" będzie lepszy od powolnej agonii w stylu Widzewa, Polonii czy ŁKS. Tylko to psuje opinię, a wiadomo że w takiego zadłużonego trupa nikt już nie zainwestuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 15:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 29.04.2014, 15:29
Pewnie tak jak mówisz, ale zauważ u nas stawka za dogadanie była wyższa - złotówka od każdego biletu (+ dymisja Bednarza & Smudy).
Smuda jest jaki jest ale domaganie się jego dymisji to przesada
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 29.04.2014, 15:34
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Bo tam wiedzą, że z bezmózgimi kibolami, którzy rzucają race we własny stadion i narażają życie wieleset osób, a których najprawdopodobniej wykorzystują w swoich gierkach inteligentni ludzie mający własne "ciemne interesy" się nie wygra.
Co do narażenia życia wieleset osób -kompletna bzdura
Co do wykorzystywania i "ciemnych interesów" - nie mam wiedzy na ten temat
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.04.2014, 15:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
... zanim zaczniesz ironizować, zorientuj się trochę w realiach naszej piłki...
Ale to nie była ironia. Zwykłe pytanie, by się orientować.
Wiesz jak jest.. każdy ciągnie tam na czym się zna.
Kibice wolą widzieć ratunek w starcie od IV ligi, bankier pewnie widziałby rozwiązanie problemu w czymś innym.

Możesz mi powiedzieć po co się ratować A klasą? By móc powiedzieć 'w 2014 unieśliśmy się honorem wiec gramy gdzie gramy'? Przecież wystarczy teraz wyciągnąć rękę do Cupiała i przyjść na mecz.

Tylko nie mów mi ze tu chodzi o coś więcej - honor czy o muzeum. Na alogikę - gdyby tak wszystkim zależało, wystarczyłaby JEDNA akcja podczas bojkotu pt. 'nie idę na mecz, wpłacam pieniądze na muzeum'. Ci co mają karnety wpłacają tylko kasę za bilet MPK, reszta wpłaca za bilet. Prosta matematyka - 3.5k bojkotujących x 7.20zł = minimum 25kzł. Licząc po 20 zł od głowy to daje 70 tys. Po kilku spotkaniach można się wypiąć na klub jeśli chodzi o złotówkę, a bojkot powtórzyć za rok jak braknie kasy, nieprawdaż?

Takie bajanie że będzie kibicom łatwiej w niższych ligach mnie nie przekonuje. Ale jak widzisz jakieś argumenty że na R22 będzie prościej/klimatyczniej jak gościć będziemy KS Borek i warto pogodzić się z degradacją to chętnie wysłucham.

Moim zdaniem własnie teraz jest czas na to by ratować klub, klub nie Bednarza a Cupiała i nasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 15:40.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2014, 15:44
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ultrasi zechca przyjśc na stadion, jeśli odejdzie Bednarz i zakazy zostaną uchylone.
Zakazy dostało niecałe 500 osób, a ze stadionu znikło 7 tyś. osób.

Zakazy to tylko jedna z setek innych punktów które nie przemawiają za Bednarzem i dla dobra Wisły musi odejść.
Dla dobra klubu i kibiców.
Nie o zakazy tu chodzi bo ch.uj z jego zakazami (to nie są zakazy wystawione przez sąd, policję, kodeks karny, a przez widzimisię Bednarza, taka prywatna komuna) , które i tak będą anulowane, ale o setek innych spraw. Każdy na bieząco mógł się dowiadywać o jakie to sprawy chodzi.

Bednarz i tak powiedział o nas, że ma nadzieję, że nigdy się już na stadionie Wisły nie pojawimy.
Owszem, pojawimy, ale on wtedy będzie stał za sterami klubu z Chorzowa czy Gliwic.
Ostatnio edytowane przez element : 29.04.2014 o godz. 15:47.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.04.2014, 15:57
element napisał(a):Wyświetl post
Zakazy dostało niecałe 500 osób, a ze stadionu znikło 7 tyś. osób.

Zakazy to tylko jedna z setek innych punktów które nie przemawiają za Bednarzem i dla dobra Wisły musi odejść.
Dla dobra klubu i kibiców.
Nie o zakazy tu chodzi bo ch.uj z jego zakazami (to nie są zakazy wystawione przez sąd, policję, kodeks karny, a przez widzimisię Bednarza, taka prywatna komuna) , które i tak będą anulowane, ale o setek innych spraw. Każdy na bieząco mógł się dowiadywać o jakie to sprawy chodzi.

Bednarz i tak powiedział o nas, że ma nadzieję, że nigdy się już na stadionie Wisły nie pojawimy.
Owszem, pojawimy, ale on wtedy będzie stał za sterami klubu z Chorzowa czy Gliwic.
oczywiście, że tak. Ale warunkiem podstawowym jest to co wymieniłem. Bez tego nawet nie ma co rozmawiać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 16:11
Możesz mi powiedzieć po co się ratować A klasą? By móc powiedzieć 'w 2014 unieśliśmy się honorem wiec gramy gdzie gramy'? Przecież wystarczy teraz wyciągnąć rękę do Cupiała i przyjść na mecz.
SA bankrutuje, długi zostają w niej.
Nowa Wisła zaczyna z czystym kontem.

Co jest własnością SA? Karty piłkarzy, ich herb (wolimy TS-u), ich nazwa. Plus "think tank" w postaci Kapki, Bednarza i Rogali. Licencja na grę w e-klasie i tak pójdzie z dymem bez pieniędzy na płacenie wierzytelności. Nie TS i nie kibice zaciągali te długi u T-F Kable...

To jest realne myślenie biznesowe. To jest to od czego odbijali się chętni na zakup Wisły. Nikt nie wejdzie w klub z garbem takiego zadłużenia, z takimi kosztami własnymi w postaci kontraktów, kosztów wynajmu stadionu etc. Już dawno doszliśmy do momentu, w którym zadłużenie przekroczyło aktywa klubu. Brak szkolenia, na które SA lała z góry na dół (ciekawe czyja to wina...) sprawia, że nie mamy nawet kogo sprzedać. Jedynym co przemawiało za Wisłą byli wierni kibice. Ci których Bednarz nie chciałby już widzieć na stadionie...
A, nie - to już chyba nieaktualne? Nie wiem, Jacuś ostatnio żadnego wywiadu nie udzielił...

Jaki pomysł ma Bednarz na rozwiązanie obecnego problemu poza wyproszeniem kibiców ze stadionu? Oczywiście - konflikt dodatkowo ułatwi pozyskanie sponsora (ha, ha - to była genialna teoria).
W SA patologia goni patologię od lat. To pewnie też wina "kiboli"...

Co i jak chcesz ratować? Mówimy o ratowaniu, a nie przedłużaniu agonii. Jakieś realne pomysły?

Po kilku spotkaniach można się wypiąć na klub jeśli chodzi o złotówkę, a bojkot powtórzyć za rok jak braknie kasy, nieprawdaż?
Chyba jednak nie. Klub stosował dokładnie tą metodę: "kupcie karnety, a potem pocałujcie nas w dupę". Szokujące, ale kibice w końcu się połapali. A może po prostu brakło im w cierpliwości...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 16:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.04.2014, 16:25
Dokładnie.

Od siebie dodam jeszcze, że dla Ciebie Łukasz, "białą plamą" była by tułaczka po niższych ligach. A "białą plamą" dla Ciebie nie były by tego typu popisy, co ostatnio? Masz jakieś przesłanki ku temu, że będzie lepiej?
Co, wierzysz w (jak zawsze to bywa przed rozpoczęcie rundy) w pojawiające się plotki o wzmocnieniach, odkręcenia "kurka" "zielonym świetle"?Ileż można?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.04.2014, 17:15
SA bankrutuje, długi zostają w niej.
Nowa Wisła zaczyna z czystym kontem.
Jasne. Położyć spółkę można. Tylko co dalej? Tak w perspektywie rok-trzy.

a) Za wynajem R22 trzeba zapłacić 3 mln zł rocznie. Grac na innym stadionie?
b) Baza treningowa - wynajem. Ta w Myślenicach odpada ponieważ daleko i za drogo (140 tys rocznie).
c) Każda kara za 'problem' na stadionie i 'podarowana' przez wojewodę leci na konto sekcji TS.

Jakiś pomysł skąd brać na to środki?
Tak czy siak potrzebny będzie silny właściciel pokroju Cupiała. Kto inny wyłoży 5 baniek rocznie na start? A skoro tak to nie lepiej cierpliwie poczekać na sprzedaż klubu/lepsze czasy? Przeczekać w ekstraklasie?

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Masz jakieś przesłanki ku temu, że będzie lepiej?
Co, wierzysz w (jak zawsze to bywa przed rozpoczęcie rundy) w pojawiające się plotki o wzmocnieniach, odkręcenia "kurka" "zielonym świetle"?Ileż można?
Powiedz mi szczerze, czy kibice w niższych ligach mają 'lżej' niż my teraz, czy to pod względem kibicowskim czy pod względem oczekiwań? Czy po prostu jesteśmy rozpieszczeni?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.04.2014, 17:23
Rozumiem kraj niezbyt bogaty, ludzie z kasa się liczą, ale Bednarz nie mógł jakiegoś sponsora przyciągnąć? Przecież wielkie firmy przeznaczają jakis tam procent na promocje/sponsoring, naprawdę taka firma jak Wisła nikogo nie interesuje? I skoro idziemy na zupełne dno od kliku miesięcy, to po co te wojenki... Nigdy nie byłem zwolennikiem teorii spiskowych, ale to ewidentnie sabotaż.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.04.2014, 17:24
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Myślisz, że nie ma nic? Ma prawo do znaków, loga oraz do przede wszystkim do nazwy.

Przypominam, że zmieniły się przepisy i nie ma szans na start od IV ligi. Tylko od A klasy właśnie.

Rozpieprzyć klub na kolejne 10 lat w imię nienawiści (praktycznie bezpodstawnej) do jednego człowieka. Noż k***a mać, nic dziwnego że ten kraj co 20 lat traci niepodległość.

O mamma mia! Mam nadzieje, ze chociaz Ty sam rozumiesz co masz tutaj na mysli
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.04.2014, 17:44
wyglada na to ze Wisla idzie w kierunku Poloni Warszawa
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 17:50
b) Baza treningowa - wynajem. Ta w Myślenicach odpada ponieważ daleko i za drogo (140 tys rocznie).
c) Każda kara za 'problem' na stadionie i 'podarowana' przez wojewodę leci na konto sekcji TS.
a) albo nam miasto pójdzie na rękę, albo - nie wiem co zrobią.
b) nie nasza broszka. Umowa jest między SA a gminą Myślenice.
c) faktycznie, w A klasie to nam nawalą kar, że ho ho.

Ale tak generalnie, to nie masz nic sensownego do zaproponowania. Czekajmy, kumulujmy długi, liczmy na cud. Model Widzewa, ŁKS-u czy Polonii Warszawa.

Acha, niech kibice jeszcze pocałują Jacka w łysą glacę na przeprosiny. Nie zauważyłem żadnej publicznej samokrytyki naszego prezesa. Do cyrków medialnych był pierwszy, a teraz jedyne na co go stać to puścić poprzez media informację, że Wisła bankrutuje.
No zesz do... Sam wydał losowe zakazy stadionowe, a potem kazał się upokarzać żeby je zdjąć.
Na co Ty liczysz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 17:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 17:56
a) albo nam miasto pójdzie na rękę, albo - nie wiem co zrobią.
b) nie nasza broszka.
c) faktycznie, w A klasie to nam nawalą kar, że ho ho.

Ale tak generalnie, to nie masz nic sensownego do zaproponowania. Czekajmy, kumulujmy długi, liczmy na cud. Model Widzewa, ŁKS-u czy Polonii Warszawa.

Acha, niech kibice jeszcze pocałują Jacka w łysą glacę na przeprosiny.
c) Abstrahując od bednarzowskich spraw, uwierz, ze w A-klasie, kary są naprawdę wysokie, biorąc pod uwagę zasobność zespołów.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.04.2014, 17:57
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem kraj niezbyt bogaty, ludzie z kasa się liczą, ale Bednarz nie mógł jakiegoś sponsora przyciągnąć? Przecież wielkie firmy przeznaczają jakis tam procent na promocje/sponsoring, naprawdę taka firma jak Wisła nikogo nie interesuje? I skoro idziemy na zupełne dno od kliku miesięcy, to po co te wojenki... Nigdy nie byłem zwolennikiem teorii spiskowych, ale to ewidentnie sabotaż.
Dokładnie, klub w finansowej zapaści a jego prezio wygania jeszcze kibiców ze stadionu, szuka wsparcia u Sienkiewicza, od którego oczekuje jeszcze policyjnej pomocy w ich zwalczaniu. W wywiadach odszczekuje się, ze uwzględnił w swoich obliczeniach finansowych spadek frekwencji i ogólnie mu to lata bo "i tak zwycięży" a do wcześniejszej sytuacji "nie ma już powrotu". Takim zachowaniem skutecznie zniechęcił już nie tylko zagorzałych kibiców ale i tych w wersji light. Od momentu bojkotu drużyna przegrywa mecz za meczem, Stadion już prawie pusty i bez atmosfery. Mija kilka tygodni i ten sam Bednarz wirażka zaczyna skamleć, że nie dostał 5,6 mln.
Jestem przekonany, ze niebawem wystartuje w wyborach do Sejmu (2015 r.) jako ten , który wydał walkę "bandytom". Historię już sobie zrobił. Poparcie służb ryżego dostał. Teraz już tylko miejsce na liście.

P.S . Bednarz jeśli czytasz o sobie. Odlicz z budżetu kasę z karnetów. Jeśli sprzedano ich jak wynika ponad 10 tys. (chyba niewiele klubów w Polsce ma taki wynik) i nie dopinają ci się finanse, to niebawem nie doczekasz się kwoty za 8 - 9 tys.
A teraz zabieraj się do roboty i drukuj darmowe vouchery na Pogoń. Ciebie tak naprawdę już nie ma w Wiśle. Twoje dni są już tutaj policzone. Chciałeś błaźnie nas przeżyć przy R22. Zanim wyjedziesz z Krakowa odwiedź jeszcze Szpital i. Babińskiego w Kobierzynie, bo potrzebujesz terapii.
Jesteś najbardzej znienawidzonym prezesem w historii Wisły i zapewne będziesz musiał zawsze już uważać na swój prawniczy pysk lub uszy, gdziekolwiek sie pojawisz, czy to na ulicy czy to na plaży, bo kibice Wisły są wszędzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 18:02
siara napisał(a):Wyświetl post
c) Abstrahując od bednarzowskich spraw, uwierz, ze w A-klasie, kary są naprawdę wysokie, biorąc pod uwagę zasobność zespołów.
No i fajnie. Jakbyśmy tam trafili, to trzeba będzie uważać.

To nie jest tak, że ja chcę żebyśmy zaczynali od A-klasy, ale to co się teraz dzieje to efekt burdelu ciągnącego się od kilkunastu lat. No a teraz jeszcze Jacuś odwalił arcymistrzowskie posunięcie p.t. "wojna z kibicami".
Każdy kto ma dwie szare komórki na krzyż wiedział jak to się skończy (kto nie wierzy, niech sprawdzi posty przed wydaniem zakazów). Ludzie ułomni cieszyli się, że sprzedajemy prawa medialne do UFA sports i wreszcie będą na stadionie matki z dziećmi oraz bogaci koledzy (sorry, Witek, ale wiesz już jak pojechałeś).

To nie jest przypadek, tylko efekt nawarstwiających się przez kilkanaście lat patologii. Problemy TeleFoniki proces po prostu przyśpieszyły.
Ale zabawa była do końca - szampańska. Niby kasy brakowało, a utrzymywaliśmy w pewnym momencie trzech trenerów. I nie, nie winię tu Jacka, bo wszyscy wiemy kto za to akurat odpowiada.

Gwiaździsty - tez podejrzewam, że łysy szykował sobie miękkie lądowanie tym całym cyrkiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.04.2014 o godz. 18:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.04.2014, 18:18
Dawne ćwierkania o poszukiwaniu kupca za 12mln zł w tym momencie wyglądają jak najbardziej realnie, klub pewnie miał pójść za symboliczne 2mln zł a 10 mln zł na długi.

Przy obecnym burdelu to faktycznie jedynie pomóc może nowy właściciel albo rozpoczęcie wszystkiego od nowa na nowych fundamentach w A klasie.

Mam nadzieje, że Cupiał nie podejmie decyzji kurczowego trzymania się Wisły... lepsze mocne pi.er.do.lnięcie i nowa budowa, niż dogorywanie jak np. taki Widzew.
Odpowiedz cytując
kaka
Member

Od: 04.2011

Stary 29.04.2014, 18:29
[QUOTE=Lukasz;1359339]

Takie bajanie że będzie kibicom łatwiej w niższych ligach mnie nie przekonuje. Ale jak widzisz jakieś argumenty że na R22 będzie prościej/klimatyczniej jak gościć będziemy KS Borek i warto pogodzić się z degradacją to chętnie wysłucham.

Akurat KS Borek gosci na naszym stadionie co mecz w dobrej liczbie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.04.2014, 18:30
kaka napisał(a):Wyświetl post
Akurat KS Borek gosci na naszym stadionie co mecz w dobrej liczbie
Będziemy mieli nowe zgody.
Trzeba patrzeć na wszystko z optymizmem
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.04.2014, 18:32
Jasne. Położyć spółkę można. Tylko co dalej? Tak w perspektywie rok-trzy.

Jakiś pomysł skąd brać na to środki?
Tak czy siak potrzebny będzie silny właściciel pokroju Cupiała. Kto inny wyłoży 5 baniek rocznie na start? A skoro tak to nie lepiej cierpliwie poczekać na sprzedaż klubu/lepsze czasy? Przeczekać w ekstraklasie?
Ad a.
Kto powiedział że trzeba zapłacić 3mln? A jesli zaproponujemy 1mln to co wtedy? Myślisz że miasto nam podziękuje i wynajmnie innemu zainteresowanemu? Zwierzynieckiemu czy Juveni za 1,5mln, zapewne...juz to widzę. Jesli nie, to nie. Zawsze można grać na Wawelu a miasto niech traci nawet te cenne 1mln.

Ad B
Na Reymonta mamy swoje boiska treningowe. Dało się wczesniej to tym bardziej się da póżniej.

Ad C
No i co z tego? Przeciez takie same sankcje grożą kilkudziesięciu innym stadionom w Polsce ale jakoś nikt się sam nie zamyka czy .......i o tym jak potłuczony.

Zapewniam Cię, że już w pierwszym sezonie znalazł by się sponsor który pozwolił by skoncentrować się na spokojnym szybkim awansie. . Bo Wisła to jest Wisła, ta marka budzi respekt i jest doskonale kojarzona.

Nawet sobie nie wyobrażasz jakie zainteresowanie bedzie wtedy budzić Wisła. Cała piłkarska polska bedzie zainteresowana tym jak nam idzie i czy roznosimy lige piłkarsko oraz kibicowsko na wyjazdach.

Ten kto pierwszy wyłoży kasę, będzie kojarzony z nowym otwarciem i zbije na tym kapitał. Z roku na rok w miarę awansów, Cupiał będzie zapominany, lecz przywoływany jako przestroga dla pokoleń, gdy zajdzie taka potrzeba.

Awans do 2 ligi z automatu zapewnią kibice. By dostać się do pierwszej, wystarczy umieć prosto kopać. Istnieje też możliwość zagrania na Licencji S.A, ale to trzeba juz teraz myśleć gdyż kolejnej komisja nam z pewnością nie przyzna.
W kuluarach słychać głosy o checi reinkarnacji seniorskiej sekcji piłkarskiej w T.S Wisła, tylko nie wiadomo czy byli by gotowi dzwignąć to juz za 1,5 roku. Może jednak lepiej wzorem Lechiii czy Pogoni z roku na rok systematycznie się rozwijać.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.04.2014 o godz. 18:42.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2014, 18:33
No i fajnie. Jakbyśmy tam trafili, to trzeba będzie uważać.

To nie jest tak, że ja chcę żebyśmy zaczynali od A-klasy, ale to co się teraz dzieje to efekt burdelu ciągnącego się od kilkunastu lat. No a teraz jeszcze Jacuś odwalił arcymistrzowskie posunięcie p.t. "wojna z kibicami".
Każdy kto ma dwie szare komórki na krzyż wiedział jak to się skończy (kto nie wierzy, niech sprawdzi posty przed wydaniem zakazów). Ludzie ułomni cieszyli się, że sprzedajemy prawa medialne do UFA sports i wreszcie będą na stadionie matki z dziećmi oraz bogaci koledzy (sorry, Witek, ale wiesz już jak pojechałeś).

To nie jest przypadek, tylko efekt nawarstwiających się przez kilkanaście lat patologii. Problemy TeleFoniki proces po prostu przyśpieszyły.
Ale zabawa była do końca - szampańska. Niby kasy brakowało, a utrzymywaliśmy w pewnym momencie trzech trenerów. I nie, nie winię tu Jacka, bo wszyscy wiemy kto za to akurat odpowiada.

Gwiaździsty - tez podejrzewam, że łysy szykował sobie miękkie lądowanie tym całym cyrkiem.
Jak tam trafimy ( A-klasa ) - to trzeba uważać ?
A teraz nie ?
W tej sytuacji Klubu ?
Dla mnie Wisła, to górnolotnie ujmując całe życie...Chodził będę i na A-klase, jak zajdzie taka potrzeba.
Sytuacja idealna....odpalamy piro, ale sami płacimy ze składek do puszki ewentualne kary.
Wtedy nie zarzucą nam braku odpowiedzialności...Chętnie dam każdorazowo 10 zł, czy 20 na ten cel...
Ale nie możemy być dziećmi, które chcą nabroić, ale broń Boże ponieść konsekwencji. Na tym polega odpowiedzialność. Zgodzisz się ze mną ?
Co do normalności, chciałbym powrotu. Chodzę na Wisłę 31 lat i nigdy nie było takiego syfu. Było biednie, ale solidarnie. Inni byli też kibice,może mniej "kumaci", ale chyba jednak bardziej kochający Wisłę.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 29.04.2014, 18:33
Na wstępnie dla jasności napisze, że uważałem i uważam, że Bednarz to zły i szkodliwy menadżer a jego legijność jest nie do zaakceptowania. Tyle, że ja jestem w komfortowej sytuacji bo tak uważałem od samego początku i nie muszę teraz obawiać: się o zarzut koniunkturalności wynikłej z bojkotu.
Byłem tez krytykiem chorej polityki Cupiała nawiasem mówiąc

A teraz trochę zimnej wody na rozpalone czoła.
Budowa od A-klasy - cudownie. Czemu nie, chodzę czasami na mecze A-klasowe i lubię ten klimat.
Ale nie koniecznie dla Wisły.
Jeżeli Wisła teraz upadnie to jeżeli nie wydarzy się cud czyli natychmiast nie znajdzie się sponsor pokroju Cupiała to zostaniemy tam może i kilkanaście lat.

Cupiał dokłada do Wisły ostatnimi laty 7 do 8 milionów złotych. Jakieś pomysły skąd wziąć tą kasę ? Realne pomysły.

TS Wisła jako uzdrowiciel - no fantastyczna sprawa. Tam są dwie sekcje o których wspominano.

Koszykarki - budżet kilka milionów złotych głównie dzięki sponsorowi. Mówi się, że CanPack się wycofa. To zostaje pierwsza liga dla koszykarek. Smutna rzeczywistość.

Futsal - budżety klubów futsalowych to 300 może więcej tysięcy złotych. Mniej więcej tyle co wielu drużyn z A klasy. To mniej więcej pokazuje nasz sufit po odejściu Cupiała.

Szkoda, że nikt nie wspominał, że jest na przykład sekcja siatkówki kobiet z ogromnymi tradycjami (wiem, że dla niektórych to szok i nowość, że taka istnieje, bo tam tylko "klienci" zaglądają). Ta po odejściu sponsora w zeszłym roku miała ogromne problemy, żeby sklecić drużynę i znaleźć pieniądze na funkcjonowanie na poziomie dolnych rejonów I ligi. I tylko dzięki zaangażowaniu jednej zawodniczki udało się. A i tak niestety spadły.
To też TS Wisła Kraków.

Zaklinanie rzeczywistości pt. bo innym się udało jest fajne. Tylko realizmu w tym żadnego nie ma. Udawało się. W innych realiach ekonomicznych i w innym mieście. To, że im się udało nie jest żadną gwarancją, że i nam się uda.

Cupiał i tak zrobi co zechce. Dopóki będzie miał możliwość.
Zechce zatrzymać Bednarza to zatrzyma, zechce go zwolnić to zechce.
Przecież Bednarz nie wychodzi poza nakreślone przez Cupiała ramy.
Lepiej żeby Cupiał przetrzymał ten okres i Wisłę w miarę szybko dobrze sprzedał. Dobrze dla Wisły.

Do A klasy zawsze zdążymy spaść. Dalej się też nie da.

Nawiasem mówiąc jest prawdopodobne, że jak polecimy do A-klasy to przepowiednia Bednarza, że ktoś tam już nie wróci na R22 się spełni. Nie wrócą też pikniki i wszyscy inni.
Wystarczy, że prezydentem miasta zostanie ktoś z kto trzyma chorągiewkę sąsiadki na biurku.

Najgorsze co się dzieje z Wisłą to nie jest to co robi Bednarz. Najgorszy jest podział wśród kibiców.
A ton wypowiedzi na tym forum niestety do tego się przyczynia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.04.2014, 18:37
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dawne ćwierkania o poszukiwaniu kupca za 12mln zł w tym momencie wyglądają jak najbardziej realnie, klub pewnie miał pójść za symboliczne 2mln zł a 10 mln zł na długi.
10 milionów to są aktualne długi. Nie dotyczą wcześniejszego zadłużenia (wobec TF) i należności wobec piłkarzy, z którymi jesteśmy w sporze.
Nie jest różowo.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów