|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...sowe,id,t.html ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Faktycznie, możesz być dumny z tego że się do tego przyczyniasz.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.polskapilka.net/aktualnos...ecie-stadionu/ "Wniosek w tej sprawie zamierza złożyć na ręce wojewody małopolskiego krakowska policja." Poczytaj sobie ustawodawstwo, we wszystkich przypadkach zamykania trybun czy stadionów to były decyzje wojewodów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
A skąd wiemy że pomysł był wojewody a nie Bednarza ?
No i dlaczego w Poznaniu się dało a u nas nie ? Bo tam pożary gaszą a nie podsycają ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla zmylenia przeciwnika był tez wątek, ze to niby Ekstraklasa S.A. tego się domagała. Jak widać na przykładzie Poznania, była to bzdura.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bednarz kazał zamknąć, czy policja po ugodzie z Bednarzem za decyzją wojewody? Kurewskie zachowania się tępi a nie usprawiedliwia. ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 11:32.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestety chyba najlepszym rozwiązaniem będzie ogłoszenie bankructwa Wisły S.A i rozpoczęcie wszystkiego od nowa.
W tej chwili jedynym kapitałem Wisła S.A jest grupa kopacza i TYLKO TYLE. Ładnie trzeba podziękować Cupiałowi za ten wspaniały czas, ale w tego typu sytuacjach trzeba być bezwzględnym- jeśli kogoś już nie stać, to lepiej by było by odszedł z klasą a nie drenował klub do ostatniego grosza. Zaczęcie wszystkiego od nowa to nie jest taki zły pomysł. Potencjał kibicowski mamy bardzo duży, markę również, więc odbudowa klubu nie powinna trwać zbyt długo. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bednarz już od dawna gra w grę pt "szukam nowej pracy". Może to być polityka, posadka w PZPN, może w Lidze, może w TV... ale robi to intensywnie i ma ładny PR w mediach...
Musimy spojrzeć prawdzie w oczy... nawet tej najgorszej. Lepiej już było, a najgorzej to dopiero przed nami... nie możemy do tego dopuścić. W 1997 r. brakowało na wodę mineralną, tym razem może zabraknąć na paliwo, aby po tą wodę pojechać... A "zakup wody" to może być naszym marzeniem... Cała rodzina Wiślacka musi zacząć ratowanie klubu. Cupiał też musi zrozumieć i oddać część lub całość władzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trzeba ratować to co jest. Koszt wejścia do ekstraklasy z IV ligi jest znacznie większy niż koszt utrzymania się w niej. Pogoń szła pięć lat. Biała dziura w historii tylko po to by być w miejscu w który jest się obecnie? Lepiej przekiblować ten czas w dołach ekstraklasy lub wylądować miękko w I lidze na jakiś czas. Jeśli jest tylko matematyczna szansa - trzeba walczyć. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ale trzeba mieć nienawiść do Wisły w genach żeby od kilku miesięcy nie dostawać pensji a dalej klub pchać na dno.
Co do decyzji łysego nie macie się o co kłócić bo przecież w wywiadzie sam powiedział że to jego pomysł a nie policji żeby zablokować "C". Chciał wybrać mniejsze zło i jak zawsze wybrał najgorzej. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
S.A mogła by się dogadać z T.S póki jeszcze jest czas. Wszystko zależy od tego czy Cupiał jest świdomy tego że niestety poległ jednak dla dobra klubu ratujemy wspólnie sekcję. ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wrzucanie rac skądkolwiek na stadion to debilizm. Fakt faktem chryję odstawiła policja, która tych idiotów jeden po jednym powinna wyłapać, co nie zmienia faktu, że pójście na wojnę zaszkodziło obu stronom.
Kasy nie ma, budżet jest pusty. Jacek wbrew tym, co twierdzą najzagorzalsi ultrasi, zamykając trybunę C postąpił na korzyść spółki, tymczasowo minimalizując straty. Co miał zrobić? Dać zamknąć cały stadion? Żeby nic nie wpadło? Wtedy to już jawne działanie na szkodę spółki. Inna sprawa z licencją, jeśli jest z umowa z TF na sponsoring, jakakolwiek by nie była, to TF ma zas***y obowiązek tę kasę wpłacić. Skoro tak chętnie i gorliwie ściągano od SA dług (bo według prawa SA musiała kasę oddać) - to i TF musi przelać swoje zobowiązania. Inna sprawa, jak wygląda treść tej umowy, jakie są wyjątki itp. No a cała reszta - jakoś mi nie żal emerytów Broziów, najbardziej zaboli odejście Miśkiewicza, no ale i on miał w tej rundzie swoje Pawełki... Fakt faktem, Bednarz spierd***ł relacje SA z kibicami - to coś, co ciężko będzie dziś odbudować. Może Cupiał rzeczywiście przewidział dla niego rolę syndyka - sprzedać co się da, długi wyzerować i oddać ten kram komuś innemu, byle dalej nie dokładać.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 29.04.2014 o godz. 12:01.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mieszkałem tam 3 miesiące. A w hipermarkecie przy stadionie Juve robiłem kilka razy w tygodniu zakupy. Do wydzielonego w nim sklepu Juve ludzie wchodzili tylko w dni meczowe.
A sklep w centrum był stale oblegany. Przez turystów, bo fani Juve już raczej zdążyli się zaopatrzeć. Wiem, że do Juve mamy daleko jesli chodzi o renomę, ale turyści z Polski odwiedzający Kraków częściej chodzą na Rynek, Floriańską i Kazimeirz niż na Reymonta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Tak to emeryci i renciści balują co noc, w jednym z wielu klubów pubów.
![]() Marka Krakowa jako świetnej imprezowni jest już dość rozpowszechniona w europie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
[QUOTE=Lukasz;1359285]A zapomniałeś dlaczegosąsiadka pisała donos w sprawie nierównego traktowania obu klubów? Bednarz wywinął się od kary w zamian za zamknięcie C.
Zastanawiam się jakby sprawę po derbach rozwiązał ktoś pokroju Leśnodorskiego . Pewnie zorganizowałby spotkanie z przedstawicielami "kiboli" , ustalił że zamykamy C ale przechodzicie na G (bo Ruch i tak nie mógł przyjechać ) , pod warunkiem że będzie zagwarantowany spokój . Jeśli coś się zdarzy to będzie osobiście wnioskował o zamknięcie całego stadionu na następny mecz . I myślę że w 5 minut by się dogadał . A donosy sąsiadki ? W ogóle bym na to nie zwracał uwagi bo to przecież klub który nieustannym płaczem i wydumaną krzywdą uzasadnia swoje istnienie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale co to ma wspólnego z zapotrzebowaniem na sklep z pamiątkami Wisły?
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie tak jak mówisz, ale zauważ u nas stawka za dogadanie była wyższa - złotówka od każdego biletu (+ dymisja Bednarza & Smudy).
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2014 o godz. 12:47.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ No cóż, kilku lat studiów nie streszczę Ci w jednym poście.
Polecam sięgnąć po fachową literaturę. "Zarządzanie marką", Kall J., Kłeczek R., Sagan A., "Postępowanie nabywców towarów konsumpcyjnych w krajach o gospodarce rynkowej" Duliniec E Do tego opracowania tego Pana. http://zarzadzanie.uni.lodz.pl/tabid...t.aspx?uid=200 Jesteś na tyle rozgarnięty, że jak pomyślisz to zrozumiesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bo tam wiedzą, że z bezmózgimi kibolami, którzy rzucają race we własny stadion i narażają życie wieleset osób, a których najprawdopodobniej wykorzystują w swoich gierkach inteligentni ludzie mający własne "ciemne interesy" się nie wygra.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.04.2014 o godz. 15:16.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie dlaczego nie dopisują. Nikt w Krakowie na serio marki nie buduje, stąd też takie efekty a nie inne. Nie zmienia to faktu, że Legia różne wyrafinowane działania stosuje i przynosi to efekty.
Trzeba przy tym pamiętać, że to nie działa tak że robimy jakąś akcje a za miesiąc frekwencja skacze o 20 % I zaznaczam, że nie twierdze iż wystarczy otworzyć sklep w centrum i to wszystko co trzeba w temacie zrobić. To jest generalnie złożona tematyka, wprowadzanie marki do przestrzeni publicznej etc. I jak napisałem wcześniej w jednym poście się tego nie wyjaśni. Zastanów się jednak dlaczego różne znane marki inwestują sporo by być kluczowych miejscach danego miasta. Tam gdzie przewija się codziennie po kilkadziesiąt tysięcy ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że Bednarz jest nieudolnym prezesem, który nie potrafi Wiśle zapewnić nic. Nie potrafi wyjść z długów to jeszcze jest szują, która nie umie (NIE CHCE) się dogadać z kibicami. Ta złotówka od biletu to najlepsze co mogło się przydażyć Wiśle, która jest w takiej sytuacji. Przecież Wisła S.A. nie straciła by nic na tym, że do biletu doliczy 1 zł, kibiców raczej by też nie ubyło z powodu biletów droższych o złotówkę a zyskałaby marketing, muzeum, pijar. Trochę życia zostałoby tchniętę w tego żywego trupa jakim jesteśmy od jakichś 2 seoznów. Tymczasem lepiej iść na wojnę z kibicami, lepiej nie mieć muzeum itp. Co za ....a jest dopowiedzialna za tą decyzję i dlaczego taka decyzja została podjęta? To był strzał w kolano albo lepiej, strzał w ten łysy łeb Bednarza. Przykro jest patrzeć, że ten człowiek ma jeszcze jakichś zwolenników na tym forum. A co do tego, że Smuda, piłkarze czy Bednarz nie mają wypłacanych pieniędzy na bieżąco. Co to za problem? Jakbym był milionerem, albo miał na koncie kilkaset tysięcy jak oni wszyscy zapewne to po co mi co miesiąc kasa? Do gara jest co włożyć, na przyjemności kasa jest więc łaski nie robię, że co miesiąc nie potrzebuję kolejnej mamony. I nie ma się co nad nimi litować bo oni się tej kasy nie zrzekną, nie dostaną teraz to dostaną później. I to fajną kasę bo za kilka miesięcy z góry, a do tego może jakieś odszkodowanko jeszcze wywalczone na drodze sądowej? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego nie dopisują?
Dla mnie jest tu oczywista odpowiedź. Konsumenci nie dopisują, ponieważ mają oczy i generalnie pewien zmysł estetyki. Wcześniej może i niektórzy jeszcze chodzili, by poczuć atmosferę piłkarskiego święta- teraz i nawet brakuje atmosfery. No chyba że uwierzymy w idiotyczną tezę, że konsumenci nie chodzą, bo się boją dostać racą po głowie lub, że kibole (których nie ma) pobiją lub okradną. A to jak Wisła S.A buduję marketing niech podsumowuje fakt, że systematycznie "cięto" na tym dziale i ostatecznie go oddano zewnętrznej firmie. Napiszę coś zabawnego ale i zarazem tragicznego. Niedawno oglądałem mecz Wisły po ok 7, 8 piwach... i z nerwów oraz... emocji... lecących w stronę monitora wytrzeźwiałem....a wtedy... wtedy... było jeszcze gorzej.... To co wyprawa ta drużyna nie da się oglądać nawet po pijaku...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.04.2014 o godz. 13:45.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jaroo1 - tak mi się po tym poście na wisielczy żart zebrało.
Bednarz jak już go wypieprzą pójdzie do sądu po zaległe pensje z odsetkami i jako powód poda "nieudolne zarządzanie klubem" ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak czy wszystkie mecze Ligii Angielskiej to world class i pełno emocji? tam też zdarzają się nudne pojedynki, tak samo w Niemczech czy Francji. Oprócz Bayernu itp jest tam wiele innych klubów, które nie mają w składach gwiazd światowego formatu. Jednak trybuny mają pełne. Dlaczego? dlatego, że systematycznie pracują nad tym od wielu wielu lat.
I nie ma znaczenia, że żydy to po prostu kibice Cracovii, zwykły obywatel tego nie wie. No cóż ostatnie mecze słabe ale przykładowo z Cracovią było wiele świetnych akcji i dobry poziom spotkania. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ultrasi zechca przyjśc na stadion, jeśli odejdzie Bednarz i zakazy zostaną uchylone.
Bez nowego sponsora/właściciela wszystko prędzyj czy później skończy się w IV lidze.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.04.2014 o godz. 14:03.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|