The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2014, 20:40
15 lat temu można było pić i grać. Niestety wszystko poszło do przodu a my jak w mario brosie stoimy dalej w miejscu.
W Górniku po pierwsze primo nie mieli takich premii jak w Wiśle. Po 2 Kasper to juz był inny Kasper, jeśli Ty nie widzisz róznicy w Gorawskim w Wiśle a Gorawskim w Górniku to nie mam pytań. Róznic jest o wiele więcej ale jeśli Ty ich nie widzisz to bez sensu o tym dyskutować.

Sędzia jest jednakowy dla obu. Wybacz, ale wyznaje zasade fair play a nie ze wszystko co jest przeciwko mnie jest ustawione.
Wisła 98, Widzew 96, Legia 95? - to juz jest kartka w kalendarzu i wspomnienie.

adam : pw
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.04.2014 o godz. 20:42.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.04.2014, 20:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz. Za Kasperczaka mieliśmy po 15 punktów przewagi
Ależ z Ciebie bajkopisarz

2002 - 1 pkt straty do mistrza
2003 - 8 pkt przewagi nad Grodziskiem
2004 - 5 pkt przewagi nad Legią
2010 - 3 pkt straty do mistrza

A Kasperczak spadł z Górnikiem nie dlatego, że był wybitnym trenerem i go układ załatwił, tylko dlatego, że się po prostu całkowicie zestarzał, spierdołowaciał, porobił tragiczne transfery znajomków i z hukiem wyleciał. Teraz go Czarni na dzidach powiozą.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.04.2014, 22:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
15 lat temu można było pić i grać. Niestety wszystko poszło do przodu a my jak w mario brosie stoimy dalej w miejscu.
W Górniku po pierwsze primo nie mieli takich premii jak w Wiśle. Po 2 Kasper to juz był inny Kasper, jeśli Ty nie widzisz róznicy w Gorawskim w Wiśle a Gorawskim w Górniku to nie mam pytań. Róznic jest o wiele więcej ale jeśli Ty ich nie widzisz to bez sensu o tym dyskutować.

Sędzia jest jednakowy dla obu. Wybacz, ale wyznaje zasade fair play a nie ze wszystko co jest przeciwko mnie jest ustawione.
Wisła 98, Widzew 96, Legia 95? - to juz jest kartka w kalendarzu i wspomnienie.

adam : pw
Co to za argumenty. W takim tempie jak w naszej lidze dalej można pić i grać. W 98 dało radę strzelić Buffonowi? Mimo picia?
Czy Veron Crespo i Bagio też grzali i dlatego mogliśmy z nimi nawiązać walkę.

Co mają za znaczenie premie jak oni spadli. Więc albo byli najsłabsi czego kilku reprezentantów w składzie raczej nie potwierdza. Albo olali sprawę co wydaje się nieprawdopodobne, albo ich spuścili z jakichś powodów. Jakich?

I jak Cię sędzia przekręci to w ramach fair play wmawiasz sobie że musiał się pomylić. Gratuluję postawy.

To jest historia, która mądrych uczy...
--------------------------------------
0-22
No zestarzał się . Argument godny krawaciarza. A jak podajesz przewagę punktową to podaj łaskawie w momencie zdobywania mistrzostwa, czyli na kilka kolejek do końca Warszawiaczku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.04.2014 o godz. 22:34.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.04.2014, 22:52
Ja widzę ze Ty sie zatrzymałes w 98` .....więc tam zostań. Ja Cie na siłe prostował nie będe, trwaj sobie w tej swojej ustawionej lidze, tylko po .... poruszasz temat trenera czy piłkarzy skoro to wszystko jest ustawione?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2014, 01:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To jest historia, która mądrych uczy...
--------------------------------------
0-22
No zestarzał się . Argument godny krawaciarza. A jak podajesz przewagę punktową to podaj łaskawie w momencie zdobywania mistrzostwa, czyli na kilka kolejek do końca Warszawiaczku.
No, zestarzał. Nie wypada mówić, ale znosi to gorzej niż inni goście z Orłów Górskiego. Generalnie mówi się, że niestety, ale trzeba go odprowadzać do domu.

Kasperczak zdobył 2 mistrzostwa.

W sezonie 2002/2003 Wisła na koniec miała 8 pkt przewagi i.... wygrała ostatnie 4 mecze. Osobiście nie pamiętam, po którym świętowała mistrzostwo. Wskaż mi to zweryfikujemy te Twoje 15 punktów.

W sezonie 2003/2004 Wisła na koniec miała 5 punktów przewagi. Mistrzostwo zdobyła po 24 kolejce - co akurat dobrze pamiętam. W ostatnich dwóch kolejkach straciła 2 pkt do Legii, miała więc wtedy 7 pkt przewagi.

No, to kiedy było to 15?

Ze Skorżą Ci się chyba pomyliło. Albo kluby.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.04.2014, 05:15
kot napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co powiecie, jak Smuda sam poda się do dymisji, bo mam nadzieje, że tak zrobi, jeśli ma jeszcze choć odrobinę wstydu i honoru. Kogo wtedy znajdziecie do bicia, aby tylko nie Jacka ? Smudy cudów starczyło na 1 rundę i więcej już ich nie będzie ( historia jego trenerskiej pracy o tym dowodzi). Definitywnie jednak cuda te uratowały Wisłę przed spadkiem, bo wystarczy sobie wyobrazić brak tych cudów jesienią i ewentualną walkę o spadek teraz. Cudem było to, że potrafił paru parapiłkarzy wznieść na swoje wyżyny i ściągnął Stilica, czyli kilka punktów ligowych z jego krótkiej gry. Wiadomo, że trenerem jest żadnym, jak większość polskiej myśli piłki amatorskiej, jednak potrafię docenić jego cud nad umierającą Wisłą, choć dalej już nie chcę go w Wiśle oglądać. Pamiętam, jak łudził się wzmocnieniami, ostatecznie oszukany przez Bednarza i Cupiała, ale jeśli odpowiada mu obecna prowizorka sportowa, to niech spada jak najszybciej, by lepiej nie kaleczyć dalej i Wisly i siebie i odejść, zanim zostanie się wyrzuconym przez winnych tego wszystkiego potaniaczy, chętnie zrzucających winę na innych..

A może najwyższy czas rozliczyć Bednarza z jego pseudo pracy a właściwie samych kłamstw. Od 3 lat zwala winę na mitycznych Holendrów, a teraz wydłuża sobie pensje Cupiała, jego osobistym wyłącznie, sztucznym konfliktem z kibicami, być może uzgodnionym z RN ?. No bo po tylu już latach, trzeba wreszcie kimś zastąpić tych mitycznych Holendrów, czyli tak naprawdę swoją indolencję i partactwo oraz redukcję budżetu, prawie o 1906 %. Od niedawna za mitycznych Holendrów robią mityczni "kibole", choć 99,8 % z nich, nawet o tym nie wiedzą.

Co rok kłamał o wyjściu na prostą finansową, a obecnie Wisła miała mieć już tylko kłopot bogactwa. Jak widzę ten jego słynny szyderczy uśmiech, to dochodzę do wniosku po jego ostatnim czarnym PR wobec Wisły w sprawie ciągu dalszego biedy i długów Wisły, że słowa o kłopocie bogactwa, to nawet nie kabaret czy słynna już "szopka", lecz najgorsza z najgorszych szydera w jego wydaniu - z Wisły i jej "infantylnych" kibiców. Wystarczy skonfrontować publiczne i dostępne słowa prezesa Bednarza z jego kolejnymi słowami w tych samych sprawach oraz z rzeczywistością, aby nie tylko kibice, ale każda normalna RN klubu czy właściciel, zadali takiemu bajkopisarzowi, przysłowiowego "kopa" w tylną część ciała. A tu proszę, nic z tego. Bednarz jest pupilkiem RN i ma ich przyzwolenie na tą szyderę. Pierdoły, że na silę "wyreżyserowany" konflikt z kibicami przyspawał Bednarza czy Smudę do stołków są dobre dla frajerów najwyżej. Oni wszyscy razem konfabulują, ale po co, to trzeba się zastanowić ?

A co robi SKWK i kumaci. Nic. Dali przyzwolenie Bednarzowi na ciąg dalszy dewastacji klubu i tyle. Poza atutami do jego rąk w postaci rac, nie są w stanie wyrazić swojego zdania w żaden inny cywilizowany sposób, oczywiście czynny i nie koniecznie ze stadionu, a nie bierny ( oświadczenia i list proszalny do Cupiała). Zresztą im 1 czy 4 liga nigdy nie przeszkadzała. Zawsze też dotąd byli ręka w rękę z RN, Zarządem i kolejnymi prezesami Cupiała, a potaniacz Bednarz ( i jego "darmowa" filozofia zarządzania) to nawet do niedawna był ich idolem. Pikiniki natomiast, podpuszczone przez Bednarza na znienawidzonych "smyków" z SKWK , nawet gdyby teraz Bednarz Wisłę przerabiał na Skisłę, będą mu klaskać, choćby mieli sobie odmrozić uszy, niby na złość tym "smykom", a tak naprawdę - na złość Wiśle. Ot cwany Bednarz.

Wisła jest samotna i opuszczona przez kibiców oraz właściciela ( nieaktualne już dzięki Bednarzowi, są słowa - CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM) - pozostawiona w rękach faceta demolki, którego jedyną domeną jest stwierdzenie, że za darmo jest taniej, a RN która go zatrudniła, jest z jego filozofii zadowolona. Uważają oni razem, że klienci będą teraz płacić drożej i tłumami przychodzić na Wisłę klejoną za darmo ze słynnych już Jacka - "testów" studentów, a nie piłkarzy. Filozofia działań a`la Jacek prowadzi donikąd. Dalsze potanianie skończy się niewydolnością całkowitą Wisły i jej degradacją.

Wstyd mi za centusiów z Krakowa i tyle ( przepraszam, ale słowo to najlepiej oddaje moje odczucia). Wszystkich - od Cupiała po kibiców. Wisła piłkarska, jako klub, nie tylko ta "Wielka Cupiała" - umiera na naszych oczach i za naszą zgodą. Jedno wiem na pewno - wolę by przy umierającej był jakiś Wiślak albo nawet murzyn, ale nie "krwawy" Jacek. Gdyby Cupiał postawił Wiśle warunek " być z Jackiem albo nie być wcale", to wybieram to drugie, gdyż dalej być z Jackiem, to to samo, jakby nie być wcale lub być całe życie umierającym.
Przepraszam, że co? Idolem ? Skąd takie wnioski?

O ile mi wiadomo SKWK to nie tylko kibice piłki nożnej. Również sekcji koszykówki, boksu, czy gimnastyki które działają w naszym klubie więc nie szufladkujmy stowarzyszenia.
A z resztą wątpię czy w statucie jest wpisana ingerencja w strategię zarządzania sekcją piłkarską więc czego ty oczekujesz? Cupiała cyrk więc Cupiała rozliczy historia.b

Może mamy najebać Bednarza? No powiem Ci że chętnych pewnie znalazł byś wielu tylko z góry wiadomo, że Jacek doniósł by na policję i może nawet wlepił niesłusznie kilkuset piknikom zakazy.

Sytuacja z Bednarzem jest o tyle dla nas hujowa, że nie wiadomo jakim prawem ale w imieniu klubu, klub wojuje z własnymi kibicami. Jego odejście będzie oznaczać dla klubu tylko jedno, kłopoty. Zostanie zwolniony wtedy jak coś s.......i tak, że cięzko Wiśle będzie się po tym pozbierać. Raczej sprzątać po sprzątaczu ciężko, prawdopodobnie pozostanie tylko zajebać kłódkę i wywiesić tabliczkę "Uwaga zły pies" .
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 28.04.2014 o godz. 05:30.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.04.2014, 12:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jesteś kłamcą.

Są na TWSD cytaty z pierwszych konferencji Smudy. Wprost powiedział na nich, że nie ma asystenta od przygotowania fizycznego, ponieważ klub nie zgodził się na jego zatrudnienie. Z przyczyn finansowych. Że zaczynamy "ze sztabem mniejszym niż to się zazwyczaj robi i być może od następnej rundy się on powiększy" (cytat z pamięci, oddaje sens wypowiedzi). Nie chce mi się tego szukać, może jakaś dobra dusza Ci podrzuci.

Jest zasadnicza różnica między nie chce, a nie może. Jeżeli już szukasz argumentów pod tezę, to przynajmniej trzymaj się prawdy. Napisz coś o serii przegranych, nie wiem. Wisi mi to, o ile będziesz pisał prawdę.
A mógłbyś był napisać: "mijasz się z prawdą", lub "pomyliłeś się", albo "zapomiałeś o czymś".
Faktycznie, zapomniałem o tych wypowiedziach, chociaż podejrzewam, iż fakt, że klub nie chciał zatrudnić Smudzie fachowca, ktory miałby coś do powiedzenia w sprawie przygotwania fizycznego (o ile to prawda), był Smudzie na rękę.
Ot, więcej pensji dla jednego Smudy.

Ale ty masz świat czarno-biały.

Dostosuję się do twojego poziomu:
- ponieważ napisałeś jak napisałeś, zamiast wziąć pod uwagę, że może być inaczej, Ty jesteś kłamcą.

Co do samego Smudy: nie mam zamiaru na tym forum na niego najeżdżać. Nie ma takiej potrzeby. On sam się dyskredytuje i coraz więcej początkowych jego zwolenników zaczyna to widzieć.
Zakładałem to dużo wcześniej. Jesli przejrzysz moje posty z okresu kiedy Cupiał zatrudniał Smudę, sam to stwierdzisz.

A co do meritum to i tak zgadzamy się. Trener (nawet jesli nazywa się Smuda) powinen miec do dyspozycji dobrze przygotowanych technicznie, motorycznie, wydolnościowo piłkarzy, z którymi będzie ćwiczył schematy i warianty.
Smuda tego nie ma w przeciwieństwie do Kloppa.

Kiedyś bylem zdziwiony jak na pytanie dziennikarza o to, czego Baszczyńskiego (prawego obroncę) nauczył Petrescu (były prawy obrońca), Marcin odpowiedział, że "trochę angielskiego". Wydawało mi sie to lekeceważeniem osoby trenera.
Teraz rozumiem, że Baszczu miał rację, a dziennikarz zadał głupie pytanie.
Obowiązkiem Baszczyńskiego bylo umieć grać na pozycji prawego obrońcy i być do tego przygotowanym (forma). A trener miał poćwiczyć z nim warianty realizowania jego umiejętności w zespole pod kątem nakreślonej taktyki. Tylko tyle. I aż tyle. A nie uczyć go.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.04.2014, 12:48
Halo halo, a czy to nie Smuda stwierdził, że nawet jego matka przygotowała by zespół do rozgrywek? Więc po co mu dodatkowa osoba...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.04.2014, 12:51
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W sezonie 2003/2004 Wisła na koniec miała 5 punktów przewagi. Mistrzostwo zdobyła po 24 kolejce - co akurat dobrze pamiętam. W ostatnich dwóch kolejkach straciła 2 pkt do Legii, miała więc wtedy 7 pkt przewagi.

No, to kiedy było to 15?
Umówmy się kolego, że Drozd ma tak długo prawo do pisania o 15 punktach przewagi Wisły Kaspra, jak długo Ty masz w podpisie "10"

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2014, 15:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
- ponieważ napisałeś jak napisałeś, zamiast wziąć pod uwagę, że może być inaczej, Ty jesteś kłamcą.
Jestem kłamcą, ponieważ napisałem prawdę? Niech Ci będzie

O tym, że Smuda nie dostał specjalisty do przygotowania fizycznego pisałem już wielokrotnie wcześniej. Również w tematach, w których brałeś udział, o ile mnie pamięć nie myli.
Demencja?

Ja opierałem się na konkretnych, udokumentowanych faktach. Ty zarzuciłeś coś Smudzie opierając się na własnych domysłach i złej woli. Wybacz, ale jesteś kłamcą. Nie zadałeś sobie nawet odrobiny trudu żeby sprawdzić fakty, nie wykazałeś minimum dobrej woli mając materiały podsunięte pod nos. Pisanie paszkwili to kłamstwo jak każde inne.
Chyba, że wolisz termin "pomówienie". Wtedy niech będzie, że nie wykazałeś się minimum staranności i przyzwoitości oraz nieświadomie propagowałeś nieprawdę. Tylko że dla mnie kluczowe w całej sprawie jest to, że w pewnym momencie nagonki na Smudę przegiąłeś pałę. Tak po prostu.

Swoją drogą, gdybyś kogoś kiedyś zniesławił to dobra rada: linia obrony "nie skłamałem, po prostu nie wiedziałem że Pan X nie jest alfonsem i nie zrobił dziecka swojej córce kiedy wypowiadałem te słowa" może nie zdać egzaminu. Z powodów opisanych powyżej.

Co do samego Smudy - broni go miejsce w tabeli i sytuacja w klubie. Te dwa aspekty są kluczowe. Nie trener X czy Y.
Co więcej, szanuję go za to co udało mu się w tych warunkach osiągnąć. Bańka kiedyś musiała pęknąć. Wcześniej wyśmiewano mnie za widmo walki o utrzymanie, ale gdyby nie "cuda Smudy" (raczej połączenie szczęścia, braku kontuzji, świetnego przygotowania motorycznego oraz motywacji zawodników) to wcale nie byłoby nam teraz do śmiechu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2014 o godz. 16:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.04.2014, 16:16
Jestem kłamcą, ponieważ napisałem prawdę? Niech Ci będzie
Nie mój drogi. Jesteś kłamcą w myśl tej samej zasady, wedug której mnie tak okresliłeś.
Skłamać - to świadomie powiedzieć nieprawdę.
Na okreslenie nieświadomego podania nieprawdy istnieje w słowniku inne określenie - pomyłka.
(na przykład student na egzaminie podał błędną odpowiedź, bo źle policzył, albo skorzystał ze złego wzoru. Skłamał czy się pomylił?)

No, ale rozumiem, że masz swój własny słownik i swoje własne sposoby manipulowania.
Przyznałem, że nie pamiętałem tych wypowiedzi Smudy, ale Ty nie potrafisz zauważyć, że ktoś potrafi przyznać się do błędu i nie idzie, jak Ty, w zaparte.

Odpisz, jak zmienisz nastawienie

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2014, 17:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie mój drogi. Jesteś kłamcą w myśl tej samej zasady, wedug której mnie tak okresliłeś.
Skłamać - to świadomie powiedzieć nieprawdę.
Na okreslenie nieświadomego podania nieprawdy istnieje w słowniku inne określenie - pomyłka.
(na przykład student na egzaminie podał błędną odpowiedź, bo źle policzył, albo skorzystał ze złego wzoru. Skłamał czy się pomylił?)

No, ale rozumiem, że masz swój własny słownik i swoje własne sposoby manipulowania.
Przyznałem, że nie pamiętałem tych wypowiedzi Smudy, ale Ty nie potrafisz zauważyć, że ktoś potrafi przyznać się do błędu i nie idzie, jak Ty, w zaparte.

Odpisz, jak zmienisz nastawienie
Dlatego właśnie dałem Ci alternatywę w postaci pomówienia. Czym innym jest pomyłka, czym innym są bezpodstawne oskarżenia. W drugim wypadku konieczność zachowania staranności i sprawdzenia swoich zarzutów leży po stronie stawiającego je.

Ale skoro niedawno otworzono sezon napierdalania na Smudę, to można sobie pozwolić na więcej, prawda? Dla mnie nie ma różnicy między tym co robisz Ty, a działalnością Drozda. I - jak wspomniałem - mam już serdecznie dość wylewania pomyj na kolejnego trenera, dlatego nie zmienię nastawienia.

Krytykuj sobie do woli, ale nie próbuj robić ze Smudy debila który na własne życzenie wpakował się w kłopoty. Burdel na kółkach był tutaj na długo przed jego przyjściem, a nasza kadra już dawno wołała o pomstę.

Nasza ofensywa to w 80% Brożek. Wina Smudy? Zasługa? A może po prostu efekt działań Bednarza, braku pomysłu na funkcjonowanie w nowych warunkach finansowych? Bo że się da udowodnił chociażby Osuch.
Ale jedyne pomysły Jacusia i Kapki to testy oraz ściąganie zawodników z "nazwiskiem", ale od lat niegrających. Podobno nawet Maćka Żurawskiego chciał odświeżyć i to niestety nie jest żart...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.04.2014, 19:26
Dlatego właśnie dałem Ci alternatywę w postaci pomówienia. Czym innym jest pomyłka, czym innym są bezpodstawne oskarżenia. W drugim wypadku konieczność zachowania staranności i sprawdzenia swoich zarzutów leży po stronie stawiającego je.
A czym innym opinia nie uwzględnająca pewnych faktów, których nie było się do konca świadomym w momencie jej formułowania.
Ale skoro niedawno otworzono sezon napierdalania na Smudę, to można sobie pozwolić na więcej, prawda? Dla mnie nie ma różnicy między tym co robisz Ty, a działalnością Drozda. I - jak wspomniałem - mam już serdecznie dość wylewania pomyj na kolejnego trenera, dlatego nie zmienię nastawienia.
Jak widzisz, dośc dlugo nie zabierałem na forum głosu w sprawie Smudy. Teraz, coraz więcej osób widzi jego braki. Ja więc dodaję: "a nie mówiłem?"
Krytykuj sobie do woli, ale nie próbuj robić ze Smudy debila który na własne życzenie wpakował się w kłopoty. Burdel na kółkach był tutaj na długo przed jego przyjściem, a nasza kadra już dawno wołała o pomstę.
A na czyje życzenie?
Kto chrzaniał: "Ja ci to zrobię za pół ceny"?
Faktycznie, bajzel był tu już dośc dugo, nasza kadra woła o pomstę do nieba dość długo.
Smuda nie wiedział do czego przychodzi?
Jak napisano (@Smuga): jest w klubie Musiał, który mógł pracować jako trener przygotowania fizycznego. Bez tworzenia dodatkowego etatu.
Nasza ofensywa to w 80% Brożek. Wina Smudy? Zasługa? A może po prostu efekt działań Bednarza, braku pomysłu na funkcjonowanie w nowych warunkach finansowych? Bo że się da udowodnił chociażby Osuch.
Ale jedyne pomysły Jacusia i Kapki to testy oraz ściąganie zawodników z "nazwiskiem", ale od lat niegrających. Podobno nawet Maćka Żurawskiego chciał odświeżyć i to niestety nie jest żart...
I z tym się zgadzam...
Podejrzewam jednak, że Osuch ma lepsze warunki funkcjonowania. Ma jakiś dług wobec właściciela do spłacania i konieczność płacenia coraz to nowych odszkodowań dla zwalnianych piłkarzy i trenerów? Bednarz może nie jest geniuszem zarządzania, ale i układ, w ktorym funkcjonuje nie jest tak przejrzysty jak choćby w Zawiszy.

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.04.2014, 20:32
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że co? Idolem ? Skąd takie wnioski?

O ile mi wiadomo SKWK to nie tylko kibice piłki nożnej. Również sekcji koszykówki, boksu, czy gimnastyki które działają w naszym klubie więc nie szufladkujmy stowarzyszenia.
A z resztą wątpię czy w statucie jest wpisana ingerencja w strategię zarządzania sekcją piłkarską więc czego ty oczekujesz? Cupiała cyrk więc Cupiała rozliczy historia.b

Może mamy najebać Bednarza? No powiem Ci że chętnych pewnie znalazł byś wielu tylko z góry wiadomo, że Jacek doniósł by na policję i może nawet wlepił niesłusznie kilkuset piknikom zakazy.

Sytuacja z Bednarzem jest o tyle dla nas hujowa, że nie wiadomo jakim prawem ale w imieniu klubu, klub wojuje z własnymi kibicami. Jego odejście będzie oznaczać dla klubu tylko jedno, kłopoty. Zostanie zwolniony wtedy jak coś s.......i tak, że cięzko Wiśle będzie się po tym pozbierać. Raczej sprzątać po sprzątaczu ciężko, prawdopodobnie pozostanie tylko zajebać kłódkę i wywiesić tabliczkę "Uwaga zły pies" .
Nie sugeruj tutaj publicznie takich przestępczych zapędów, bo to nawet nie nadinerpretacja moich słów lecz bezmózgie insynuacje. To nie tylko cyrk Cupiała ale wszystkich kibiców Wisły także, nie tylko piłkarskich nawet. Masz prawo do bojkotu ze swoich powodów. Moimi powodami nie są żadne zatargi i partykularne targi z Bednarzem, lecz jego zła polityka zarządzania Wisły, prowadząca ten klub w niebyt ekstraklasowy, a może nie tylko, o czym piszę już od kilku lat, a nie od incydentu z racami.

Aby Cupiał zatrudnił prezesa z sensem dla rozwoju a nie degradacji Wisły, wystarczy zachowując nadal bojkot, jeśli tak chcesz Ty i Tobie podobni, zawalczyć jednak o dobro Wisły czynnie, dla przykładu obok listu do Cupiała, można wykupić reklamy w mieście w kolorze czarnym, jak PR Bednarza na temat Wisły, z sensem i jajem , bez obrażania kogokolwiek, ubliżania lub narażania się na jakiekolwiek zarzuty sądowe z czyjejkolwiek strony. Jest zapewne wiele innych cywilizowanych dróg wpływania na od spawanie go od stołka, zanim zniszczy Wisłę do końca. A tak SKWK wydało oświadczenie, że wycofuje się z SA a SA wydało oświadczenie, że zrywa współpracę z SKWK. Pikniki zaś jak to pikniki, nawet białych chusteczek nie przyniosą, chyba, że do kiełbasek. I tyle ma teraz Wisła piłkarska pomocy z kibiców, których z meczu na mecz znika po parę tysięcy aż stadion zaświeci pustkami całkowitymi. Tylko gdzie w tym wszystkim miejsce dla Wisły? Co z tego, że ostatni odejdzie Bednarz, jeśli po nim już nic nie zostanie, nawet do posprzątania ? Jedni drugich oskarżają i się obrażają jak dzieci we mgle, a Wisła pada na ryja przy Bednarzu coraz bardziej, tylko że to już nie kibiców cyrk, jak to powiedziałeś i tym samym Wisła umiera na oczach wszystkich, a Bednarz pozuje do zdjęć coraz bardziej szczęśliwy ze swojej pracy w Wiśle, co już jest coraz bardziej odrażające, dla kibiców takich jak ja. Wygląda też, że obecnie to nawet nie cyrk Cupiała, jak napisałeś, gdyż widać, iż on także opuścił Wisłę i zostawił ją na łasce Bednarza i RN.

Bez odbioru
Ostatnio edytowane przez kot : 28.04.2014 o godz. 20:46.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
normalny 1906
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.04.2014, 22:59
Franek ma teraz inne rzeczy na głowie,a nie zajmowanie się jakąś drużyną:https://www.facebook.com/BeltowskiAu...type=3&theater
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.04.2014, 23:38
normalny 1906 napisał(a):Wyświetl post
Franek ma teraz inne rzeczy na głowie,a nie zajmowanie się jakąś drużyną:https://www.facebook.com/BeltowskiAu...type=3&theater
Ojej ale straszne, auto kupił :(
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 29.04.2014, 01:14
Przecież Smuda nie ma prawa jazdy, odkąd wjechał w pielgrzymkę a następnie dachował swoim Wartburgiem na podwójnym gazie.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.04.2014 o godz. 01:18.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.04.2014, 09:32
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Ojej ale straszne, auto kupił :(
Dość niecodzienne jak na pracownika niewypłacalnej firmy.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 29.04.2014, 09:34
^^ Smuda przecież sporo zarobił jaki selekcjoner, w Niemczech też nie pracował za frytki. Normalni ludzie nie przejadają wszystkiego co zarobią ale też inwestują i odkładają.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.04.2014, 09:37
Ale czy Smuda jest normalny?

Swego czasu wiele mówiło się o jego kłopotach finansowych, ale może rzeczywiście nie jest z nim tak źle. Acz, biorąc pod uwagę wychowawczy aspekt jego pracy, to wiedząc, że części z "jego" ludzi klub nie płaci, a także biorąc pod uwagę jego skamlenie o pieniądze od kibiców, to jednak ten moment nie jest najlepszy na zakup nowego auta.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 09:41
^^ Jak kupuje za swoje prywatnie zarobione pieniądze to jest tylko i wyłącznie jego prawa. Finansowanie klubu nie należy do jego obowiązków.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.04.2014, 09:47
Jest jeszcze coś takiego jak etyka, ale co prosty chłop z Lubowli może wiedzieć na ten temat. Teraz już wiadomo czego tak się wystraszył w ostatnich wywiadach, ze groził spakowaniem walizki . Już się przyzwyczaił do tych 60 tys./m a tu klapa.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 09:56
^^ a co jest nieetycznego w kupnie samochodu na jaki go stać za własne pieniądze?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.04.2014, 10:00
Moment może niefortunny ale nie widzę w tym nic niezwykłego. Są to jego prywatne pieniądze i może je wydać na co chce. Poza tym auto pewnie w leasingu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 10:56
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ a co jest nieetycznego w kupnie samochodu na jaki go stać za własne pieniądze?
Widać , ze jesteś podobnie ciosany co Smuda skoro nie rozumiesz. jakbyś czytał uważnie to ktoś wyżej już naprowadził na trop o co chodzi.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:03
To nie ma nic wspólnego z etyką. Sporo dzieci w tym kraju nie dojada to znaczy, że ja mam również nie dojadać czy jak mnie stać to mam prawo iść do restauracji?

Niestety w tym kraju mamy tendencje do ciągnięcia innych w dół. Ja mam 50 tys a sąsiad 100? to Polak będzie myślał nie o tym jak zarobić brakujące 50 tylko żeby sąsiadowi połowę ukradli. Smuda nie odpowiada za sytuacje finansową klubu ani innych pracowników. I nie ma nic nieetycznego, że kupił sobie samochód to jest jego prywatna sprawa.

Jakby jeszcze chwalił się tym w mediach czy wrzucił zdjęcia z fotorelacją na stronę główną klubu. Jednak nic takiego nie miało miejsce a foto umieścił pracownik salonu.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:08
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Jak kupuje za swoje prywatnie zarobione pieniądze to jest tylko i wyłącznie jego prawa. Finansowanie klubu nie należy do jego obowiązków.
Ja to mu się dziwię dlaczego nie kupił sobie odrazu dwa. Ostatnie wyniki pokazują że szło się nawet i trzech Audiczek dorobić.

Cytat:
Jakby jeszcze chwalił się tym w mediach czy wrzucił zdjęcia z fotorelacją na stronę główną klubu. Jednak nic takiego nie miało miejsce a foto umieścił pracownik salonu.]
Smuda też jest w szoku. Myślał, że te fotki są do rodzinnego albumu pracownika, więc wyskoczył w trampkach, po drodze miał z warzywniaka a tutaj taka afera.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.04.2014 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:13
^^ Aha, za ostatnie wyniki powinni mu wyczyści konta z jego kasy i zabrać dom.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:18
Zawsze mu możesz szyby myć i dywany trzepać
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 29.04.2014, 11:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mu możesz szyby myć i dywany trzepać
Myślisz że taka obrotna z niego bestia? Z tego co widać , to dość często ostatnio trzepie Bednarzowi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów