The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2014, 10:55
łysy z 7egii napisał(a):
A uważa pan, że Lech przegrał z Legią, bo 30 tys. ludzi śpiewało? Myślę, że to jest rozrywka dla ludzi......Z punktu widzenia osoby, która była na boisku, to fakt, że rozwija się sektorówka i palą się race nie ma żadnego zdarzenia: przez te 90 minut jest się skupionym na tym, by być lepszym na przykład od Davida Abwo. Motywacja zawodnika do wyjścia na boisko nie powinna być związana z tym, co się dzieje na trybunach. Jeśli ma to znaczenie dla tych ludzi, to znaczy, że trzeba ich wymienić.
łysy z 7egii napisał(a):
Ja nie wierzę, że dobry wiślak uważa, że jak się nie pojawi i będzie w ten sposób szkodził tym, którzy wychodzą na boisko to to jest dobre. Bo jest jakiś wyższy interes niż interes, który tworzy się na tym zielonym kawałku murawy.

No to jak to jest? Jacek przestań bajdurzyć bo zaczynasz swój ogon zjadać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.04.2014, 10:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No i baner "Lepsza kiełbasa i Jacka piękna glaca niż kibolska groźna raca"
Klap - klap
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.04.2014, 11:41
MatMario napisał(a):Wyświetl post
No to jak to jest? Jacek przestań bajdurzyć bo zaczynasz swój ogon zjadać.
Te obydwie wypowiedzi Bednarza wcale nie kłóca się ze sobą.
Chyba, że rozumiesz je lepiej niż sam autor, choć ja skłaniam się słabego rozumienia wypowiedzi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.04.2014, 12:00
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Fajny post - dziękuje, miło się czyta. Ze wszystkim się zgadzam, jednak słabo ma się do tematu, poza tym fragmentem:

w którym mówisz o czymś innym - o chęci wypicia piwa które się naważyło. Takie to trochę polskie zachowanie - narozrabiać a potem być zbawcą - wyłożyć kasę, wygospodarować czas i pieniądze po to by po trudach wrócić lub długo wracać do punktu wyjścia.
Domyślam się, że mówisz o Bednarzu.

Cytat:
Jednak wróćmy do meritum dyskusji czyli wpływu poziomu sportowego na frekwencję 'C'. W sumie nie ma co się kłócić - jeśli chcesz twierdzić ze potencjał 'C' jest stały i niezależny od poziomu sportowego to proszę bardzo. Może kiedyś zmienisz zdanie.
Nasz potencjał nie jest stały, on rośnie i jest doskonale wykorzystywany, co namacalnie pokazują zmiany w naszym mieśie po 2000r.

Jeszcze raz napisze, my(nie tylko C, sam tam obecnie rzadko bywam) nie pojawiamy się na Wiśle dla piłkarzy, bramek czy nazwisk.

Jak wszystko wróci do normy, przełam siebie oraz poprawność i stań raz na C.
Wtedy, nie krępuj się bo to nie " Mam Talent" a z resztą jesteś między swoimi...
Może zrozumiesz dlaczego... i zmienisz zdanie, że wilk nie taki straszny jak go media malują.

W tym dniu nie jesteś żadnym klientem, Wisła nie gra dla Ciebie. To ty jesteś i śpiewasz dla Niej...
A dla Ciebie tańczy..cracovia.

hej.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 02.04.2014 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.04.2014, 12:02
Złotousty Jacek zapomniał jednak o jeszcze jednym aspekcie dopingu - deprymującym przeciwnika. Choćby miał to być antydoping to wielu piłkarzy nie jest w stanie wytrzymać pewnej presji ( vide Dolha parę sezonów temu ). Chyba że Jacek ma w planach wymieniać również zawodników u przeciwnika. Wtedy zmienia to postać rzeczy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.04.2014, 12:28
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Domyślam się, że mówisz o Bednarzu.
Domyślam się że się domyślasz iż nie chodziło mi tylko o Bednarza. Do tanga trzeba dwojga.

SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Nasz potencjał nie jest stały, on rośnie i jest doskonale wykorzystywany, co namacalnie pokazują zmiany w naszym mieśie po 2000r.
Też nie na temat. Frekwencja to nie sam potencjał - jeszcze musisz uwzględnić chęci czy inne czynniki. Wśród tych czynników umieszczam poziom sportowy - Ty nie. Tylko tu się różnimy - w reszcie zgoda

P.S.
Urósł ten potencjał po 8 marca 2014? Czy niekoniecznie?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.04.2014 o godz. 13:25.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.04.2014, 12:43
Rozumiem, że piszesz, że nie obchodzi to klientów, kiełbasiarzy itp wynalazków. Ale to wiadomo od dawna. To są przypadkowi ludzie na R22, dzisiaj są bo ładna pogoda, bo dostali darmowy bilet, bo nie chce im się jechać do Warszawy na mecz aktorzy - gwiazdy TVN-u lub przyszli z nudów jako załącznik do kolegi lub koleżanki. Najlepszym przykładem do czego czego sa zdolni był widok pustego sektora dla kibiców przyjezdnych w Lubinie.

Natomiast kibiców Wisły bardzo obchodzi, co myślą ich przyjaciele z Gdańska czy Wrocławia. Trzeba po prostu jeździć na mecze wyjazdowe by sie o tym przekonać, a nie siedzieć za kompem i pierdzieć smuty.
niejeden z kielbasa w reku ma wiecej wyjazdow na koncie niz zagorzaly fanatyk na C. Lata leca i zmieniaja sie priotytety ktos ma rodzine na utrzymaniu ktos pracuje w weekendy. Laczy nas jedno Wisla. Mnie osobiscie list nie obchodzi... Jak bylem mlody najwazniesza zgoda byla ta z Jagiellonia lecz potem ktos mi wmowil ze juz tak byc nie musi. JAk widzisz wszystko moze miec swoj poczatek i koniec. Szanuj zdanie innych a bedziesz szanowany. Chcialbym cie widziec za lat 20 obok mnie z kielbasa....oby na Reymonta!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.04.2014, 13:13
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
niejeden z kielbasa w reku ma wiecej wyjazdow na koncie niz zagorzaly fanatyk na C. Lata leca i zmieniaja sie priotytety ktos ma rodzine na utrzymaniu ktos pracuje w weekendy. Laczy nas jedno Wisla. Mnie osobiscie list nie obchodzi... Jak bylem mlody najwazniesza zgoda byla ta z Jagiellonia lecz potem ktos mi wmowil ze juz tak byc nie musi. JAk widzisz wszystko moze miec swoj poczatek i koniec. Szanuj zdanie innych a bedziesz szanowany. Chcialbym cie widziec za lat 20 obok mnie z kielbasa....oby na Reymonta!
Dla jednych najważniejsza była zgoda np. z Ruchem, dla innych z Zagłębiem Sosnowiec czy nawet Legią , dla innych z Widzewem lub Jagiellonią. czasy się zmieniają i patrząc z perspektywy, to ta z Lechią i Śląskiem chyba trwa najdłużej, z krótkimi okresami przerw jak to i w małżeństwie tez bywa z cichymi dniami.
Co do mojego widoku z kiełbasą. Do tej pory długiego chodzenia na Wisłę, nie jadłem nigdy na trybunach kiełbasy i nie zamierzam tego robić. Widok obżerających się kiełbasiarzy działa na mnie odpychająco. Zamiast uczestniczyć w meczu zajmują sie trafieniem nią w musztardę na tacce lub uniknięciem pochlapania przez tłuszcz kapiący im z brody.
Życzę równie długiego stażu co mój w chodzeniu na Reymonta ale na razie dzięki Bednarzowi przeszedłem w stan spoczynku.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.04.2014, 13:28
Najlepsze jest to, że według niektórych jedzenie kiełbaski na Reymonta to szczyt bycia piknikiem, za to na WYJEŹDZIE już można
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.04.2014, 13:42
wierny napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest to, że według niektórych jedzenie kiełbaski na Reymonta to szczyt bycia piknikiem, za to na WYJEŹDZIE już można
Chodzi o nie żarcie na trybunach, w czasie meczu. Tak jak nie opychasz się kiełbachą w kościele w czasie mszy, czy na koncercie w filharmonii tak samo nie powinno się to robić w czasie meczu. Tu chodzi o pewny typ zachowania, zachowania szacunku dla miejsca i chwili. Uczestniczysz w wydarzeniu a nie obżerasz się jak wygłodniałe prosię czy chłystek popcornem w multikinie.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 02.04.2014, 13:49
Chodzi o nie żarcie na trybunach, w czasie meczu. Tak jak nie opychasz się kiełbachą w kościele w czasie mszy, czy na koncercie w filharmonii tak samo nie powinno się to robić w czasie meczu. Tu chodzi o pewny typ zachowania, zachowania szacunku dla miejsca i chwili. Uczestniczysz w wydarzeniu a nie obżerasz się jak wygłodniałe prosię czy chłystek popcornem w multikinie.
A na C tak robią?
Na D nie widziałem by ktoś znosił kiełbase na trybuny.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 02.04.2014, 13:55
Chodzę na D i nie widziałem, żeby podczas meczu ktoś żarł kiełbasę na trybunie Nawet na E jak byłem kilka razy też nie widziałem... Swoją drogą narzekania na catering, że jest jaki jest ale przecież prawdziwy kibic ma w dupie catering na stadionie bo się naje w domu
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.04.2014, 14:13
W wywiadzie z Bednarzem pierwsze pytanie i bardzo ciekawa informacja. 1/15 budzetu to 1 mln PLN. Czyli 15 mln budzet... czy ktos w lidze planuje miec mniejszy? To jest raptem niecale 4 mln EUR tyle co w normalnych ligach kosztuje lepszy grajek.
Odpowiedz cytując
wojtas87
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 02.04.2014, 14:14
Tutaj na forum widzę osoba, która ma tylko inne zdanie niż SKWK to odrazu jest nazywana piknikiem z kiełbasą, żałosne..........
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.04.2014, 14:28
wojtas87 napisał(a):Wyświetl post
Tutaj na forum widzę osoba, która ma tylko inne zdanie niż SKWK to odrazu jest nazywana piknikiem z kiełbasą, żałosne..........
mylisz się, takie samo zdanie jak bednarz (z małej b na złość modowi bo na szacunek trzeba zasłużyć)...

edit by FraMat:
Na złość nie będziesz przestrzegał Regulaminu?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.04.2014 o godz. 14:55.
Porter
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.04.2014, 14:45
borys napisał(a):Wyświetl post
W wywiadzie z Bednarzem pierwsze pytanie i bardzo ciekawa informacja. 1/15 budzetu to 1 mln PLN. Czyli 15 mln budzet... czy ktos w lidze planuje miec mniejszy? To jest raptem niecale 4 mln EUR tyle co w normalnych ligach kosztuje lepszy grajek.
Też zauważyłem ten tekst.....
Widocznie rachując budżet Jacek B. doszedł do wniosku, że te 15 mln złociszów na ligę i puchary (o których mówi) wystarczy, chyba że chodzi jedynie o budżet na płace zawodników (15 mln zł to też nie jest jakieś eldorado)....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 02.04.2014, 14:48
Przecież "stadion to nie opera" więc co ma jedno do drugiego?

PS. Za to rzucanie "....ami" na lewo i prawo to wyrażenie szacunku dla miejsca i chwili. Ech. Hipokryzja.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.04.2014 o godz. 14:50.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.04.2014, 14:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Znając życie to kiedyś "decyzyjni" mogą zacząć pozdrawiać Pogoń i GKS, a odstawic Śląsk i Lechię.
Ale to nie moja broszka.
Jak napisałem, ja przychodze na Wisłę. A nie na żadne zgody, które mnie ani ziebą, ani grzeją.
OK Twoje prawo, tylko jeżeli Ciebie nie obchodzą zgody i reszty podobnie, to po co pozdrawiać ? Tym bardziej, że Ci "decyzyjni" reprezentujący kibiców zgód, nie chcą takowych pozdrowień w tym czasie ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2014, 14:57
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
OK Twoje prawo, tylko jeżeli Ciebie nie obchodzą zgody i reszty podobnie, to po co pozdrawiać ? Tym bardziej, że Ci "decyzyjni" reprezentujący kibiców zgód, nie chcą takowych pozdrowień w tym czasie ?
Masz rację. Dlatego tego nie robię.
Ale nie będę odmawiał komuś prawa do pozdrawiania kibiców Śląska czy Lechii. Nie "decyzyjnych", ale kibiców.

Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 02.04.2014, 14:59
A to dziwne, bo wielokrotnie czytałem na tym forum, że "stadion to nie filharmonia". Najczęściej te teksty wychodziły od tych najbardziej zagorzałych, którzy w ten sposób usprawiedliwiali takie, a nie inne zachowania na trybunach.
W Kościele, czy w filharmonii też nikt nie śpiewa "Wisełko, jazda z ku..ami". Tego zwyczaju nie chcecie przejąć?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 02.04.2014, 15:04
Problem w tym, że plastusie nawet nie wiedzą, że krzycząc "Śląsk" czy "Lechia" zawdzięczają to tylko i wyłącznie tym "grupom decyzyjnym".

Tak jak krzyczenie "Jagiellonia" zawdzięczali "grupom decyzyjnym".
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2014, 15:12
element napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że plastusie nawet nie wiedzą, że krzycząc "Śląsk" czy "Lechia" zawdzięczają to tylko i wyłącznie tym "grupom decyzyjnym".

Tak jak krzyczenie "Jagiellonia" zawdzięczali "grupom decyzyjnym".
Z tym muszę się zgodzić.

Tylko nie rozumiem, po co to okreslenie "plastusie"?

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.04.2014, 15:16
Dyskusja o pozdrawianiu na 3 strony a fakt jest taki, że gdy nie było ludzi na C, to niedobitki które tam poszły coś tam zaczęły z pozdrowieniami a reszta to (zresztą jak zwykle) miała w dupie.
Proponowałbym jeszcze pismo o nie wywieszanie flag zgód na stadionie. Dyskusja o niczym. Dyskusja o tym żeby nie robić czegoś czego i tak nikt nie ma zamiaru robić.
Kiedyś Ruch czy Widzew, później Jaga dzisiaj Śląsk a jutro może przywoływana Pogoń.. Bądźmy poważni.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.04.2014, 15:28
borys napisał(a):Wyświetl post
to właśnie Bednarz doprowadził Wisłę do sytuacji, gdy nasz budżet jest niewiele większy niż 15 mln zł...A i tak niedługo okaże się, że ta kwota też jest nierealna..., gdyż Bednarz walcząc ze swoimi kibicami walczy z przychodami, które spółka mogłaby generować...No ale zamiast myśleć o zwiększaniu przychów, pan Prezes woli:

- grać mecz życia
- chodzić do wojewody i POlicji, aby zamknęli nam stadion
- ładować na oslep zakazy
- marginalizować rolę kibiców
- rzucać ....a i ubecją w TV.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.04.2014 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.04.2014, 16:47
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Przecież "stadion to nie opera" więc co ma jedno do drugiego?

PS. Za to rzucanie "....ami" na lewo i prawo to wyrażenie szacunku dla miejsca i chwili. Ech. Hipokryzja.
Bo stadion to nie Wersal ale tez nie chlew, gdzie przychodziś się nażreć w czasie trwania meczu tylko własnie czas na rzucanie "...ami".

Czytaliście ten wywiad z Bednarzem? Facet brnie coraz bardziej w swojej głupocie. Poczuł, że ma misję do spełnienia. Tacy szaleńcy są najbardziej niebezpieczni. Trzeba wariatowi wyrwać brzytwę zanim potnie nią Wisłę (bo juz skaleczył).
Panie Bogusławie Cupiał, czas zająć się Bednarzem ! Jest taki szpital im. Babińskiego w Krakowie. Tak na miesiąc go tam wysłać na badania. Trzeba mu pomóc zanim choroba się nie powiększy.
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 02.04.2014, 17:06
http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PlanPos...257CA5002DC165
Bednarz na komisji o zmianie ustawy o BiM jako "ekspert" od 10.35
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 02.04.2014, 17:13
Bo stadion to nie Wersal ale tez nie chlew, gdzie przychodziś się nażreć w czasie trwania meczu tylko własnie czas na rzucanie "...ami".
Ciągle z tym jedzeniem wyjeżdżasz.
Co ty k...a jakiś anorektyk jesteś,że przeszkadza ci jak ktoś je ?
Rób swoje ; rzucaj k...ami ,śpiewaj ,tańcz ,pozdrawiaj itp
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 02.04.2014, 17:29
A Ty żryj kiełbasę
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.04.2014, 17:39
http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PlanPos...257CA5002DC165

"Uważam, że powinniśmy doprowadzić do sytuacji, że klub nawet na podstawie słabej poszlaki może ograniczyć czyjeś prawa konstytucyjne"

FraMat tłumacz się

Ogólnie cała dyskusję można streścić - jak obejść prawo żeby wyszło na nasze. Polecam też fragment od 11:09.
Ostatnio edytowane przez SkMk : 02.04.2014 o godz. 17:53.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.04.2014, 19:13
Ktoś wie gdzie i w jakim trybie łysy kończył prawo? Bo to się w głowie nie mieści jakie bzdury on wygaduje i jakich podstawowych zasad działania państwa prawnego nie rozumie.

Ta dyskusja w większości jest żenująca. O prawie wypowiadają się ludzie, którzy nie mają o nim bladego pojęcia a chcą je jedynie instrumentalnie wykorzystać.

Już kiedyś mieliśmy do czynienia z falandyzacją prawa ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów