The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2014, 13:23
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego sądzisz, że poziom sportowy Wisły ma/miał jakikolwiek wpływ na bywalców "dyszki" czy obecnego sektora C?
Dowód? Hm... bo tak wygląda życie? Jeśli tylko nie ograniczysz sektora C do elity kilkuset osób, nie możesz przyjąć że jest inaczej?

Sektor C nie jest jednolity.Im dalej od serca 'C' tym więcej 'kosmitów'. Gdzieś się płynnie kończy fanatyzm a zaczyna lans. Poziom sportowy ma wpływ na lansiarzy - to oczywiste. Więc im lepszy poziom sportowy tym więcej lansu na całym stadionie a tym samym sektor 'C' 'puchnie' na meczach z dobrym sportowo rywalem.

Jak dołożysz do tego że nie każdy chodzący na C może być na każdym meczu (patrz ilość sprzedanych biletów vs karnety) dojdziesz do wniosku że jest spora rotacja osób na C którzy musza przychodzić wedle jakiegoś klucza. Jeśli przyjmiesz ze argumentem jest jedynie poziom 'kibicowski' to i tak dojdziesz do wniosku że kibicowska atrakcyjność pokrywa się generalnie z poziomem sportowym rywala. Przyjemniej wybrać się na Amikę niż PBB, nie wspominając o Puszczy Niepołomice. Żelazna publiczność ma karnety, reszta to mniejsi lub więksi 'casuale' w 100% czujący klimat. Nie raz widać jak C ma problem z frekwencją przy słabym sportowo rywalu, jak i po meczach TOP.

Można traktować C jako elitę ale elita nie może odciąć się od reszty tłumu bo z niego się wywodzi i rządzi się takimi samymi prawami jak on (choć może na mniejsza skalę).
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.04.2014, 13:50
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Prima Aprilis!
Ta informacja jest na oficjalnej. Jeżeli jednak jutro okaże się, że to żart to klub straci resztki szacunku. Tym bardziej, że żarty robią sobie z nas od początku tej rundy, a dokładniej chodzi o wypożyczenia zawodników, bo my mamy ich nadmiar.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.04.2014, 14:19
15 lat temu zadnej Ufy-srufy nie było a znala nas cala Europa ...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.04.2014, 14:34
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ta informacja jest na oficjalnej. Jeżeli jednak jutro okaże się, że to żart to klub straci resztki szacunku. Tym bardziej, że żarty robią sobie z nas od początku tej rundy, a dokładniej chodzi o wypożyczenia zawodników, bo my mamy ich nadmiar.
chyba nie zrozumiałeś mojego postu, jednak poprawiłem go aby nie wprowadzał w błąd ;-)
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.04.2014, 14:47
Hmm, skoro Wisła wg Bednarza ma być usługodawcą a ja usługobiorcą, to na grę kopaczy muszę patrzeć trochę inaczej- więc patrze. Wcześniej do Wisły podchodziłem zdecydowanie bardziej emocjonalnie, więc na "popisy piłkarskie" patrzyłem się trochę przez palce, no ale klub takich ludzi ma gdzieś, więc patrzę stricte bardziej konsumpcyjnie.
A to, jaki pomysł ma Bednarz na tą drużynę woła o pomstę do nieba. Wczoraj nawet bardzo chciałem oglądnąć popis naszych gwiazd, niestety od patrzenia się na zieloną połać, po której truchta 22 facetów i kopie chaotycznie piłkę, zachciało mi się spać, zwłaszcza, że kibicom Zagłębia też jakoś nie specjalnie chciało się kibicować.
Zamknąłem najpierw jedno oko, niestety później drugie. Dopiero obudziło mnie darcie pana z telewizji który komentował te pasjonujące widowisko. Wytrzymałem 5 min i poszedłem dalej spać....

Szczerze podziwiam osoby, od "fetowania Kaki" na Polskich boiskach. To tak jak być koneserem naszego polskiego tradycyjnego jabcoka.,sprzedawanego w bardzo eleganckich butelkach.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 01.04.2014, 14:54
Ja znam osoby, ktore lampke jabcoka do obiadu potrafia wypic. Jaki uslugobiorca taki uslugodawca
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.04.2014, 15:02
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Szczerze podziwiam osoby, od "fetowania Kaki" na Polskich boiskach. To tak jak być koneserem naszego polskiego tradycyjnego jabcoka.,sprzedawanego w bardzo eleganckich butelkach.
Ja mam to samo. Zachodzę w głowę, jak obecny protest można sprowadzić do poziomu nieobecności ~5k osób na meczu. Po prostu "będzie kilka tysięcy mniej i nic więcej". Ja wielkim koneserem futbolu nie jestem i może dlatego od jakichś 3 lat nie jestem w stanie bez znużenia oglądać piłkarzy na murawie. Po prostu to jest nudne i słabe. Jedyne co ratowało całe widowisko to trybuny. Tu C wydarło mordę, poskakało za bary, jakaś oprawa, tam przyjezdni jebnęli z paszczy, wymiana uprzejmości... I jakoś to wszystko było strawne, można było nawet powiedzieć, że było fajnie. Jak na murawie nudy, to zawsze można było popatrzyć na trybuny i te 90 minut dawało wrażenie dobrego widowiska. Jak mam być skazany jedynie na boiskowe popisy Burligi, Brożka, czy Donalda to... no ....a nie mogę
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2014, 15:21
najgorsze jest to, że ten Pan nie ma żadnego pomysłu na drużynę i klub. Miota sie od młodzieży do weteranów, od Polaków po Haitanczyków, itp... Nic konkretnego i zdecydowanego nie zrobił przez te lata.

W klubie jest jakas padaka pomieszana z kaką...Do tego swoimi durnymi wypowiedziami prezes od samego początku pogrążał Wisłę, odstraszał pikników, piłkarzy i sponsorów...Przez swoje "prawnicze" pomyłki traciliśmy za frajer wielu piłkarzy. A Jego sukcesem było przysłowiowe "zwalnianie sprzątaczek"...

Nie mamy trenerów młodzieżowych, nie mamy prawdziwego sztabu szkoleniowego dla I drużyny, nie mamy skautingu, który rzeczywiście działa, a nie jedynie JEŹDZI... Nie mamy niczego.

Można biednie, a godnie. Czego przykładem jest wiele klubów z naszej ligi, ściągają młodych piłkarzy i promują ich. My jak się nam jakiś trafi to oddajemy go za bezcen do innego klubu...Ale tak naprawdę nie trafiają do nas piłkarze, którzy w przyszłości mogliby stanowić silną WISŁĘ KRAKÓW. Na miarę jej sukcesów i potencjału.

Nam potrzebna jest zmiana właściciela, bez tego nie ruszymy się z miejsca. Obecnie to dryfujemy, to tylko kwestia czasu kiedy wejdziemy na mieliznę (może już na niej jesteśmy?) lub zderzymy się ze skałą...

Najprawdopodobniej podpisujemy umowy z jakąś UFĄ SRUFĄ, bo bez tego nie dostalibyśmy licencji. Mamy długi, nie mamy przychodów, TF nie chce lub nie może nam pomóc, do tego są coraz mniejsze dochody z dnia meczowego z powodu konfliktu z kibicami, którzy nie kupują biletów, nie korzystają z kateringu, itp. Łysy swoimi dyrnymi wypowiedziami tylko podgrzał sytuację zrażając stałych bywalców, a o nowych może sobie zapomnieć. Bo dla przeciętnego zjadacza kiełbachy to co w ostatnim czasie usłyszał od:

- gazet
- telewizji
- radia
- prezesa Bednarza
- POlicji

jest wystarczające, aby na stadion nie wybrać się przez najbliższych 15 lat. I nie zmienią tego apele powyższych, że TERAZ JEST JUŻ BEZPIECZNIE. Bo jak się wmawia lemingom od lat, że na stadionach gwałcą/mordują/obdzierają ze skóry to nawet leming się zastanowi, czy aby czasem teraz nie kłamią...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.04.2014 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.04.2014, 15:32
Nam potrzebna jest zmiana właściciela, bez tego nie ruszymy się z miejsca. Obecnie to dryfujemy, to tylko kwestia czasu kiedy wejdziemy na mieliznę (może już na niej jesteśmy?) lub zderzymy się ze skałą...
Rozwalają mnie takie teksty. Ty myślisz, że bogaci biznesmeni pchają się do wykupienia od Cupiała Wisły a Pan Bogusław ich odsyła z kwitkiem, mówiąc, że on Wisły nie sprzeda bo kocha ten klub? Ludzie przejrzyjcie na oczy, gdyby nie Cupiał to pewnie dalej tułalibyśmy się po drugiej lidze, ewentualnie co rok desperacko walczyli o utrzymanie. Oczywiście zaraz powiecie, że gdyby nie jesień to teraz byśmy rzeczywiście walczyli o utrzymanie bo w ostatnich pięciu meczach zdobyliśmy dwa punkty, ale prawda jest taka, że od czasów ery Cupiała jesteśmy najlepszą polską drużyną, co dwa razy była naprawdę bliska awansu do LM. Dla Was to przecież wieki temu i teraz najważniejsze żeby się pozbyć Smudy i Bednarza bo oni są odpowiedzialni za "ten cały burdel" jaki mam w tej chwili w klubie.
Żeby nie było, fanem łysego nie jestem ale diabła w ludzkiej skórze też w nim nie widzę.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2014, 15:41
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Rozwalają mnie takie teksty. Ty myślisz, że bogaci biznesmeni pchają się do wykupienia od Cupiała Wisły a Pan Bogusław ich odsyła z kwitkiem, mówiąc, że on Wisły nie sprzeda bo kocha ten klub? Ludzie przejrzyjcie na oczy, gdyby nie Cupiał to pewnie dalej tułalibyśmy się po drugiej lidze, ewentualnie co rok desperacko walczyli o utrzymanie. Oczywiście zaraz powiecie, że gdyby nie jesień to teraz byśmy rzeczywiście walczyli o utrzymanie bo w ostatnich pięciu meczach zdobyliśmy dwa punkty, ale prawda jest taka, że od czasów ery Cupiała jesteśmy najlepszą polską drużyną, co dwa razy była naprawdę bliska awansu do LM. Dla Was to przecież wieki temu i teraz najważniejsze żeby się pozbyć Smudy i Bednarza bo oni są odpowiedzialni za "ten cały burdel" jaki mam w tej chwili w klubie.
Żeby nie było, fanem łysego nie jestem ale diabła w ludzkiej skórze też w nim nie widzę.
a czy ja coś takiego stwierdziłem ? Nie, szacunek dla Cupiała za to co zrobił i robi.
Ja tylko napisałem fakt, z którym wiele osób by się zgodziło widząc brak możliwości obecnego właściciela do rozwoju klubu na miarę oczekiwań Jego kibiców (może z powodu problemów finansowych spółki, może z powodu braku chęci i zapału, może z powodu problemów procesowych, itp). I tyle, nic więcej ani mniej.

Nie napisałem też, że łatwo będzie znaleźć nowego właściciela. Sądzę, że może być to nawet niemożliwe w obecnej sytuacji gospodarczo - społeczno - politycznej.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.04.2014 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 01.04.2014, 15:43
Mnie rozwalają takie teksty jak Twoje. Przecież on nic nie napisał, że nowi właściciele się garną drzwiami i oknami. Zasługi Cupiała oczywiście są niepodważalne i chwała mu za to ale to jak "prowadzi" Wisłę to jest parodia no chyba, że ma zamiar raz na kilka lat szastać co raz to większym groszem żeby dalej to jakoś funkcjonowało.

Podpisanie tej umowy z UFO i do tego wypowiedzi Bednarza to tylko potwierdzają bo skoro on sam mówi, że od momentu podpisania tej umowy będzie profesjonalny marketing i w ogóle cud, miód i orzeszki to tylko potwierdza, że do tej pory była amatorszczyzna. Plus dla niego, że się przynajmniej przyznał. Pytanie się nasuwa samo: co on tu jeszcze robi?

Domin mnie uprzedzil to do zwittera oczywsicie bylo.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 01.04.2014 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.04.2014, 15:59
Bo niestety ale największy błąd Cupiała jest taki, że facet chciał mieć wszystko od razu. Od razu mistrzostwo Polski i w tym samym sezonie od razu LM. A to jest tym bardziej dziwne, bo facet jest właścicielem poważnej firmy i powinien wiedzieć, że tak się nie da. Gdyby np. w 2000 roku postawił na długofalową budowę klubu, wtedy powstałaby baza treningowa, zaczęłoby się profesjonalne szkolenie młodzieży, zatrudnił ambitnego trenera i cały sztab ludzi i dał czas na budowanie drużyny w perspektywie 4-6 lat to dziś bylibyśmy w miejscu nieosiągalnym dla żadnej Polskiej drużyny a awans do LM nie byłby dziś jedynie marzeniem.
Ale pisanie, że potrzebny jest nam nowy właściciel to jedynie SF.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2014, 16:03
Ja też bym chciał żeby przyszedł inwestor wyłożył na stół szmal i spytał ; kogo chcecie do składu ?
Ale obawiam sie ,że to towar deficytowy i takich frajerów na polską lige raczej cieżko bedzie znaleśc.
Pewnie znalazło by sie paru drobnych cwaniaczków (ala Kita) ,którzy chcieliby zrobic Cupiałowi z " mózgu wode" ,ale on jest za stary na takie numery.
Dlatego pozostaje czekac na dobrą koniunkture na piłke w naszym kraju ,jak np. w Turcji.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2014, 16:05
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Ale pisanie, że potrzebny jest nam nowy właściciel to jedynie SF.
Jeśli chcemy, aby Biała Gwiazda znów świeciła tak mocno, jak sobie tego życzymy to niestety, ale to chyba jest konieczne. O wszystkim warto rozmawiać, to chyba nie jest temat tabu.
I nie mówię tutaj o wykładaniu kasy na najlpeszych piłkarzy, ale o rozsądnym budowaniu drużyny, stabilnym mającym twarde podstawy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.04.2014 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.04.2014, 16:31
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dowód? Hm... bo tak wygląda życie? Jeśli tylko nie ograniczysz sektora C do elity kilkuset osób, nie możesz przyjąć że jest inaczej?

Sektor C nie jest jednolity.Im dalej od serca 'C' tym więcej 'kosmitów'. Gdzieś się płynnie kończy fanatyzm a zaczyna lans. Poziom sportowy ma wpływ na lansiarzy - to oczywiste. Więc im lepszy poziom sportowy tym więcej lansu na całym stadionie a tym samym sektor 'C' 'puchnie' na meczach z dobrym sportowo rywalem.

Jak dołożysz do tego że nie każdy chodzący na C może być na każdym meczu (patrz ilość sprzedanych biletów vs karnety) dojdziesz do wniosku że jest spora rotacja osób na C którzy musza przychodzić wedle jakiegoś klucza. Jeśli przyjmiesz ze argumentem jest jedynie poziom 'kibicowski' to i tak dojdziesz do wniosku że kibicowska atrakcyjność pokrywa się generalnie z poziomem sportowym rywala. Przyjemniej wybrać się na Amikę niż PBB, nie wspominając o Puszczy Niepołomice. Żelazna publiczność ma karnety, reszta to mniejsi lub więksi 'casuale' w 100% czujący klimat. Nie raz widać jak C ma problem z frekwencją przy słabym sportowo rywalu, jak i po meczach TOP.

Można traktować C jako elitę ale elita nie może odciąć się od reszty tłumu bo z niego się wywodzi i rządzi się takimi samymi prawami jak on (choć może na mniejsza skalę).
Cała ta twoja rozkminka jest tylko i wyłącznie oparta na twoim pogladzie na to na co patrzysz z boku. Mija sie ona z rzeczywistością po cześci z braku twojego obcowania z dana grupą kibiców Wisły jak i nieumiejętności słuchania i poznawaniu "drugiego" świata.
Przecież ja nie mam celu w tym żeby Cię kłamać a wrecz przeciwnie, fajnie by było jak byś zrozumiał że Wisła dla Ciebie to nie musi być to samo co Wisłą dla mnie i mi podobnym.

Sektor C podobnie jak dawna "dycha" jest miejscem szczególnym, coś jak dla muzułmanina mekka - raz w życiu trzeba tam być. Zdecydowana większośc była, jest i będzie w tym miejscu nie dlatego że kocha futbol, uwielbia wspaniałych piłkarzy czy dlatego że Wisła gra o mistrza.
Wszystko zaczyna się o wiele wczesniej i mało ma wspolnego z biedronką czy finezyjnymi akcjami. Dla wiekszosci Wisła była jedynym słusznym wyborem i zarazem możliwym...
Nasz fanatyzm zbudowany został przez rówieśników i starszych kolegów z którymi przyszlo nam wyrastać .
Szkoda? oczywiście...że taka a nie inna sytuacja w Krakowie wymaga by jednoczyć się w grupy i kibicowanie Wiśle nie kończy się i zaczyna na R22.
Dla nas to jest i była codzienność, sposób na życie. Mimo upływających lat, założonych rodziny czy "powaznego" życia, Wisła i emocje z nią związanie mają się nijak do poziomu jaki prezentuje grajki.

Trudno to tak przelać na papier i przełożyć na słowa, nie chce by to dało wydźwięk, że nie cieszą mnie zwycięstwa - bo oczywiscie cieszą ale w dalszym rozrachunku czy konfrontacji z poważniejszymi problemami są bez znaczenia.

Jeśli było się w Głogowie, Iławie, Brzesku czy na Bałtyku w Gdyni to nie widze problemów by ludzie z sektora C nie byli z Wisłą na 2-3 lidze. To że kłamliwe media z pomocą naszego prezesa który notabene zapomniał że jest niejako gościem w naszym klubie, kreują nas na bezmózgow i bandytów nie zmienią świadomości o odpowiedzialności jaka na naszych barkach wtedy spocznie. W 2-3 lidze będzie pełny sektor C!

Nawet jak by jutro miał grać z nami Real Madryt, to zapewniam sektor byłby pusty.

Czytaj Łukasz i edukuj się. Czyż życie nie na tym własnie polega?
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 01.04.2014 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.04.2014, 16:45
Kiedyś ktoś napisał odnośnie pozdrawiania zgód na ostatnim meczu i stwierdził, że zgody nie zajęły stanowiska do tych pozdrowień (lub w ten deseń)

Cytat:
Wszystkie grupy decyzyjne i kibicowskie Śląska Wrocław i Lechii Gdańsk wyrażają pełne poparcie dla kibiców Wisły Kraków, którzy zawiesili swą działalność na meczach piłkarskich Wisły Kraków SA.
Odcinamy się od osób, które mimo bojkotu chodzą na mecze Wisły Kraków SA. Osób tych nie uważamy za naszych braci. Nie życzymy sobie by w aktualnej sytuacji na meczach drużyny piłkarskiej Wisły Kraków intonowane były przyśpiewki pozdrawiające Śląsk i Lechię. Jak widać śpiewają je osoby nie mające pojęcia o kibicowskich realiach. Z oburzeniem przyjęliśmy ostatnie tego typu wydarzenia przy ul. Reymonta 22. Nie chcemy by takie osoby identyfikowały się lub były kojarzone z nami .
Nasza zgoda oparta jest na zasadach, które wspólnie respektujemy, tym bardziej nie ma wśród nas miejsca dla ludzi, którzy tych zasad nie rozumieją.
Życzymy Armii Białej Gwiazdy szybkiego powrotu na należne im miejsce, jesteśmy pewni że wrócicie Bracie jeszcze silniejsi!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2014, 16:46
Cała ta twoja rozkminka jest tylko i wyłącznie oparta na twoim pogladzie na to na co patrzysz z boku. Mija sie ona z rzeczywistością po cześci z braku twojego obcowania z dana grupą kibiców Wisły jak i nieumiejętności słuchania i poznawaniu "drugiego" świata.
Przecież ja nie mam celu w tym żeby Cię kłamać a wrecz przeciwnie, fajnie by było jak byś zrozumiał że Wisła dla Ciebie to nie musi być to samo co Wisłą dla mnie i mi podobnym.

Sektor C podobnie jak dawna "dycha" jest miejscem szczególnym, coś jak dla muzułmanina mekka - raz w życiu trzeba tam być. Zdecydowana większośc była, jest i będzie w tym miejscu nie dlatego że kocha futbol, uwielbia wspaniałych piłkarzy czy dlatego że Wisła gra o mistrza.
Wszystko zaczyna się o wiele wczesniej i mało ma wspolnego z biedronką czy finezyjnymi akcjami. Dla wiekszosci Wisła była jedynym słusznym wyborem i zarazem możliwym...
Nasz fanatyzm zbudowany został przez rówieśników i starszych kolegów z którymi przyszlo nam wyrastać .
Szkoda? oczywiście...że taka a nie inna sytuacja w Krakowie wymaga by jednoczyć się w grupy i kibicowanie Wiśle nie kończy się i zaczyna na R22.
Dla nas to jest i była codzienność, sposób na życie. Mimo upływających lat, założonych rodziny czy "powaznego" życia, Wisła i emocje z nią związanie mają się nijak do poziomu jaki prezentuje grajki.

Trudno to tak przelać na papier i przełożyć na słowa, nie chce by to dało wydźwięk, że nie cieszą mnie zwycięstwa - bo oczywiscie cieszą ale w dalszym rozrachunku czy konfrontacji z poważniejszymi problemami są bez znaczenia.

Jeśli było się w Głogowie, Iławie, Brzesku czy na Bałtyku w Gdyni to nie widze problemów by ludzie z sektora C nie byli z Wisłą na 2-3 lidze. To że kłamliwe media z pomocą naszego prezesa który notabene zapomniał że jest niejako gościem w naszym klubie, kreują nas na bezmózgow i bandytów nie zmienią świadomości o odpowiedzialności jaka na naszych barkach wtedy spocznie. W 2-3 lidze będzie pełny sektor C!

Nawet jak by jutro miał grać z nami Real Madryt, to zapewniam sektor byłby pusty.

ale jak ktoś stara się być 2 x na meczu w sezonie, to co może wiedzieć o WIŚLE KRAKÓW i jej kibicach ? Jemu może się tylko zdawać, że coś wie...

GRUPY KIBICOWSKIE LECHII GDAŃSK I ŚLĄSKA WROCŁAW napisał(a):
Nie życzymy sobie by w aktualnej sytuacji na meczach drużyny piłkarskiej Wisły Kraków intonowane były przyśpiewki pozdrawiające Śląsk i Lechię.
ciekawe czy te osoby, będące na następnym meczu na stadionie, będą w stanie uszanować tę prośbę, czy jak zwykle wykażą się całkowitą ignorancją...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.04.2014 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.04.2014, 17:48
a
ciekawe czy te osoby, będące na następnym meczu na stadionie, będą w stanie uszanować tę prośbę, czy jak zwykle wykażą się całkowitą ignorancją...
Zapowiadana jest mega korba na meczu z PBB. Idzie nowe więc i nowy repertuar się szykuje,

90 minut, na pełnej ....ie i mega piżdzie:

Jacek Bed--narz Jacek! klap-klap
Jacek Bed- narz Jacek! klap-klap
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.04.2014, 20:27
A czy te osoby mogą pozdrawiać innych kibiców Śląska i Lechii niż tych, którzy uważają się za grupy decyzyjne i podpisali się w oświadczeniu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2014, 20:41
FraMat, nie gniewaj się, ale jak mawiała moja św pamięci babcia, z głupim sie jeszcze nikt nie nagadał, a ze smarkatym nie najadł.
Naprawdę, myślę, że od moda można wymagać pewnej dozy powściągliwości w wygłaszaniu tez, opini, sądów - nawet jeżeli kwestie trybun mało go obchodzą, a liczy się tylko wynik sportowy. Po prostu nie wypada.
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.04.2014, 20:54
No i ten fragment dobitnie swiadczy o tym że z Bednarza to zwykła ....a jest a nie prezes Wisły. Ja jemu się w sumie nie dziwię, gdyż po osobie która ma wspólnego z Krakowem tyle co ja z Warszawą nie spodziewam się zrozumienia w jakim klubie zaszczyt przyszło mu pracować.
Od początku "kadencji" jego morda kojarzona jest wyłącznie z zjazdem na każdej płaszczyźnie funkcjonalności naszego klubu w imię jakiejś .......onej mitycznej dziury, ok. przyszedł ciąć...ale tyle co sam s.......ił to tylko idiota by nie dostrzegł.

Ale ja nie o tym, gdyż gówno się znam na prawie spółkowym czy zapinaniu budżetu. Jednak doskonale wiem na czym polega - być za Wisłą !
Dla większości nas Wisła to nie mecze, kiełbachy, bojkoty, race, maczety, SkWk, przegadane godziny w lidze+ extra czy forum pełne zjebów...Wisła to nasz sposób na zycie a wszystko inne jest tylko dodatkiem.

Wisła to dobro założone w 1906r dla nas, przez nas...Wisła to historia pisana przez ludzi dla ludzi...Wisła to klub, Wisła to rodzina!

Żaden Bednarz czy inna ....a nie ma prawa ingerować w rzeczy święte! A włąśnie taką świętością dla gnidy z zewnątrz jest Wisła i jej kibice.
Nie mnie oceniać braci po szalu i nie mnie ferować wyroki, gdyz wiem że wszystkie działania w mniejszym lub większym stopniu są podejmowane dla dobra Wisły. Nie wszystko czego człowiek nie rozumie jest złem!

Działania Bednarza są skierowane przeciw kibicom a co się rozumie przez się, pośrednio w nasz klub. Uderzając w braci uderzasz w "rodzinę" a tego się ....a nie wybacza, tego się nie zapomina!

Kogo obchodzą finanse, licencje, kary czy konsekwencje ? Rodzina jest ....a najważniejsza ! Cała Wisła zawsze razem! Razem czyli nie z Bednarzem, na litość boską jego mać! Bez psiarni i zakazów!
Przecież to się w pale nie mieści co tu niektórzy za bzdury wypisują. Tłumaczę sobie to tym, że pewnie to banda z Jasła lub jakiejś Bencorki, która raz w.......iła kiełbase na meczu z Legią i myśli że finansuje klub.
Jednemu nie pasuje PDW, gdyż jest zbyt porządny by mieć znajomych w piudle a drugiemu antysemickie AJ...no ....a kabaret. No i te nieszczęsne race...te same co miały polecieć na Zawiszy, jak Bednarz prosił...Nie dlatego żeby odmieńcom zrobić dobrze, a dlatego że i tak huja kasy z biletów by bylo.

A jeśli ktoś uważa że Wisła to cyrk Cupiała a Bednarz to jego małpki, że mogą decydowac o klienteli to powiem wprost:

WYPIERDALAĆ NA BLONIA z tym cyrkiem ! Brać w....u ten twór SA, ten herb oraz pracowników, piłkarzy, policje i adios! - tyle wasze! Klientów to sobie możecie szukać pod halą targową lub na placu kleparskim. R22 to jest nasz dom - od zawsze!

Pozbawieni zasad i ideałów, którzy myślą że staną się ....a alternatywą, niech wyjdą z ukrycia monitorów i pokażą jaką są siłą!

edit by:FraMat
Heh...bez urazy na 1906% nie mam takiego celu...ale , nie mogłem sie powstrzymać....20-ścia lat temu tak samo myślalem....Teraz mam RODZINĘ i już wiem co jest "trąfem" Jednym słowem- odpowiedzialność to słowo klucz....i nie ważne o jakiej "RODZINIE" piszemy...ponieważ nie jesteśmy SAMI...ani w domu ani na stadionie ( innym, ale jednak domu na R22).
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2014, 05:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A czy te osoby mogą pozdrawiać innych kibiców Śląska i Lechii niż tych, którzy uważają się za grupy decyzyjne i podpisali się w oświadczeniu?
"Pozostali" mają w dupie Wasze pozdrowienia.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.04.2014, 06:31
Mogą, ale bez używania zastrzeżonych nazw Śląsk i Lechia. Np. "Józek z Przymorza klap, klap" lub "Janusz z Kozanowa, klap, klap".
Obowiązkowo zas mają pozdrawiać Jacka Bednarza, komendanta Dabka i zaprzyjaźnione z nimi media typu GW i TVN.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.04.2014, 06:51
"Wyborcza, Krakowska, Dziennik Polski - ze stadionu wyplenimy twór kibolski"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.04.2014, 07:33
No i baner "Lepsza kiełbasa i Jacka piękna glaca niż kibolska groźna raca"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2014, 09:41
Podziwiam waszą twórczość. Wiecie, że niekórzy wezmą to na poważnie?

@Gwiazdzisty
A gdzie nazwy Śląska i Lechii są zastrzeżone dla pozdrowień?

Ps.
Prywatnie i tak mam to gdzieś. Ja przychodzę na mecze dla Wisły, a te tak zwane "zgody" to i tak zabawka "decyzyjnych". Dzisiaj są, jutro ich nie będzie.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.04.2014, 09:53
FraMat - a dlaczego by nie pozdrawiać na meczach Pogoni Szczecin albo GKS Katowice?

Właśnie słusznie się obawiasz, że niektórzy wezmą to na poważnie, że przykładowo kibice z sektora A zaczną decydować kto jest zgodą i kogo można pozdrowić ... Dlatego jak napisał TS FANATIC takich rzeczy nie powinno się tutaj w ogóle poruszać. Nawet dla jaj.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.04.2014, 09:57
Fajny post - dziękuje, miło się czyta. Ze wszystkim się zgadzam, jednak słabo ma się do tematu, poza tym fragmentem:

Cytat:
Jeśli było się w Głogowie, Iławie, Brzesku czy na Bałtyku w Gdyni to nie widze problemów by ludzie z sektora C nie byli z Wisłą na 2-3 lidze. (...) nie zmienią świadomości o odpowiedzialności jaka na naszych barkach wtedy spocznie. W 2-3 lidze będzie pełny sektor C!
w którym mówisz o czymś innym - o chęci wypicia piwa które się naważyło. Takie to trochę polskie zachowanie - narozrabiać a potem być zbawcą - wyłożyć kasę, wygospodarować czas i pieniądze po to by po trudach wrócić lub długo wracać do punktu wyjścia.

Jednak wróćmy do meritum dyskusji czyli wpływu poziomu sportowego na frekwencję 'C'. W sumie nie ma co się kłócić - jeśli chcesz twierdzić ze potencjał 'C' jest stały i niezależny od poziomu sportowego to proszę bardzo. Może kiedyś zmienisz zdanie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2014, 10:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
FraMat - a dlaczego by nie pozdrawiać na meczach Pogoni Szczecin albo GKS Katowice?
Znając życie to kiedyś "decyzyjni" mogą zacząć pozdrawiać Pogoń i GKS, a odstawic Śląsk i Lechię.
Ale to nie moja broszka.
Jak napisałem, ja przychodze na Wisłę. A nie na żadne zgody, które mnie ani ziebą, ani grzeją.
Powiedz mi, Kocur - czym dla Ciebie jest ta zgoda? Mozesz na priv, bo to poza tematem
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Właśnie słusznie się obawiasz, że niektórzy wezmą to na poważnie, że przykładowo kibice z sektora A zaczną decydować kto jest zgodą i kogo można pozdrowić ... Dlatego jak napisał TS FANATIC takich rzeczy nie powinno się tutaj w ogóle poruszać. Nawet dla jaj.
Jesli znajda się jacyś nowi "decyzyjni" to i tak to nie moja broszka.
A "decyzyjni" Śląska i Lechii nie powinni wypowiadac się w sprawie Wisły. Nawet dla jaj.
Chociaż...
Jesli to im buduje ich ego, niech sobie piszą manifesty.
Tak naprawdę, nikogo to nie obchodzi.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.04.2014, 10:36
Znając życie to kiedyś "decyzyjni" mogą zacząć pozdrawiać Pogoń i GKS, a odstawic Śląsk i Lechię.
Ale to nie moja broszka.
Jak napisałem, ja przychodze na Wisłę. A nie na żadne zgody, które mnie ani ziebą, ani grzeją.
Powiedz mi, Kocur - czym dla Ciebie jest ta zgoda? Mozesz na priv, bo to poza tematem

Jesli znajda się jacyś nowi "decyzyjni" to i tak to nie moja broszka.
A "decyzyjni" Śląska i Lechii nie powinni wypowiadac się w sprawie Wisły. Nawet dla jaj.
Chociaż...
Jesli to im buduje ich ego, niech sobie piszą manifesty.
Tak naprawdę, nikogo to nie obchodzi.
Rozumiem, że piszesz, że nie obchodzi to klientów, kiełbasiarzy itp wynalazków. Ale to wiadomo od dawna. To są przypadkowi ludzie na R22, dzisiaj są bo ładna pogoda, bo dostali darmowy bilet, bo nie chce im się jechać do Warszawy na mecz aktorzy - gwiazdy TVN-u lub przyszli z nudów jako załącznik do kolegi lub koleżanki. Najlepszym przykładem do czego czego sa zdolni był widok pustego sektora dla kibiców przyjezdnych w Lubinie.

Natomiast kibiców Wisły bardzo obchodzi, co myślą ich przyjaciele z Gdańska czy Wrocławia. Trzeba po prostu jeździć na mecze wyjazdowe by sie o tym przekonać, a nie siedzieć za kompem i pierdzieć smuty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów