|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2014
Offline |
|
|
Gwiażdzisty
NIe uwierzysz ale ostatniego fastfooda żarłem na starym stadionie , za C5 Oprócz kiełbas nie kupuję też rpiro ,bo jeszcze by mnie podkusiło napierdzielać nimi do tych co mają odmienne poglądy. A ja szanuję innych kibiców. AntyMod Niestety ,siła mediów. Doping był ,..niezorganizowany. coś ala ..pasterka
Ostatnio edytowane przez prokurator : 22.03.2014 o godz. 00:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wlasnie zaczalem rozpracowywac flaszeczke z sasiadem ktory wrocil z meczu i ogladamy powtorke na nSport ..... nie wiem jak to napisac , ale On jest zaskoczony jak to glosno slychac w TV - i o wiele wiekszy efekt jest w TV niz na zywo - jesli chodzi o naglosnienie ... jak to mozliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że jak pada hasło kiełbasa to należy się śmiać. +10 do kumatości
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Martwi porażka drużyny. Mimo wszystko pocieszające jest jednak to, że tak wiele Osób potrafi się solidaryzować z Braćmi Wiślakami i wspólnie zaprotestować przeciwko obłudzie łysego najmity. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Co ja mogę Smudzie zarzucać? Mogę za nim nie przepadać czysto personalnie. To jego robota, dobrze mu szło, niech jego drużyna wygrywa a jak zaczną przegrywać to może trzeba go zmienić. Jednak to człowiek dwulicowy, te okołomeczowe sprawy rzucają cień na jego osobę, jednak nawet mimo to, dało się to wszystko trzymać za jaja. Smuda trenował, ja kibicowałem. Bierze kasę, przychodzi do pracy, na ślubowanie dzieciaków nie musiał ale w mojej ocenie powinien. Trudno. Dostał poparcie jakie chciał. Więc teraz on powinien iść do Bendarza i mu powiedzieć ' łysy dogadaj się z tymi kibolami bo piłkarze tego potrzebują, mamy co mamy, cudów nie będzie, możę być dobrze ale załatw to jakoś.' Życzyłbym sobie żeby tak było. Ze Smudą na ławce w mojej ocenie może być normalnie a prezes jakby był prezesem z prawdziwego zdarzenia, powiedziałby słuchaj Franz będzie ślubowanie dobrze by było jakbyś się pojawił. Można zrobić wspaniały spektakl na trybunach bez rac, UW ma swoje wizje, czołówka kibicowska dla mnie, nie do każdej oprawy race pasują/są potrzebne. Jeżeli nikt na górze ich nie zalegalizuje a nie stanie się to w najbliższej przyszłości to sankcje dalej będą. Nie chce żeby na stadionach zapomniano o racach. Wierzę, że gdyby prezesem był ktoś z powołania to można by się jakoś dogadać żeby zbilansować kary (nawet przy chujowej sytuacji finansowej). Wrzucam na oprawy, wrzucę na kary. Przez dogadanie nie miałem na myśli, tego co proponował (wyparł się) łysy, żeby odpalić na Zawiszy bo na PB będzie mało ludzi. Grupy jak Ultra Wisła cenią sobie niezależność i nie ma tu miejsca na takie ustawki. I nigdy nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dokładnie, jedynie co mnie zmartwiło to 0:1, podbudowało zdecydowanie, że był "Was" jedynie 7,4 k (nie liczę w tym milicjantów i pełny sektor E14 - dziwne że zapełnił się niemal do ostaniego miejscaa akurat na tym meczu
edytka: dokładnie, coś dziwnie głośno było dzisiaj w tv ! edytka nr 2: Gwiaździsty - to już byłaby bajka, najniższa frekwencja od momentu otwarcia nowego stadionu (bo chyba najniższa była z Ruchem w PP ? )
Ostatnio edytowane przez Krav : 22.03.2014 o godz. 01:02.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2014
Offline |
|
|
Krav
A mnie się zdawało że Wisła jest jedna i nadrzędna i że decydenci i inni " lepiej zorientowani" szanują resztę kibiców i potrafią realizować swoje cele w mądrzejszy sposób niż napieprzanie w swój klub racami itp.czego przykre efekty są znane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I trybuny się nie zapełnią tak czy siak, wrecz przeciwnie - będzie coraz bardziej świecić pustkami. Dojdziemy do dnia w którym Bednarz dostanie kopa w dupę, bo to jest nieuniknione. Mecz miał być pokazówką pobraty, Bednarza, mobilizacja na maxa a tu taki klops. To co się rzuciło w oczy to nieobecność kibiców Wisły a nie pękające w szwach skupiska kosmitów, |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tylko SKWK chyba wyparło się rac na derbach. Wiśle tej kasy nikt nie zwróci. Oczywiście przez sam bojkot Wisła więcej traci. Ale nie o tym chciałem. Bardziej o niezależności, właśnie ta niezależność jest groźna. Jeśli są takie debilne akcje jak na meczu z Ruchem to sory. Niech coś komuś się stanie poważnego na meczu, gdy będzie podobna bezsensowna akcja. Niech na meczu pucharowym znowu jakiś następny Misiek rzuci nożem. Uzbieracie taką kwotę, żeby finansować rok bez pucharów i następny ? Siądzie wszystko, cały marketing przez rok, dwa. Na miejscu włodarzy kimkolwiek by byli tak samo bym postępował. Chcecie mieć race, trudno, nie będziecie mieli nic. Mógłbym się dogadać, ok idzie 1-2zł z meczu na oprawy. Ale nie ma żadnego dogadywanie się co do kar. Po prostu rac ma nie być. Race będą, kasy nie będzie, będą zakazy, dokładnie tak jak robi Bednarz. Tak jak pisałem, jeśli zapach rac i chęć odpalania, i chęć tego aby o racach nie zapomniano jest ważniejsza od szeroko rozumianego dobra Wisły(piłkarskiej i tej kibicowskiej flagi, oprawy) to tu kompromisu nie będzie. Trudno, świat się zmienia można w sposób sprytny do niego się dostosowywać(zrezygnować z rac, robić zajebiste,ciekawe oprawy) albo cierpieć za race. Czasem nie można mieć wszystkiego. Tak jak tutaj trzeba wybrać: przyjemność z rac czy dobro Wisły(regularne oprawy, regularny doping, zajebisty doping). Odpowiedz sobie na to pytanie. To tyle z mojej strony, dzięki za rozmowę pzdr.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 22.03.2014 o godz. 01:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
bez kitu mialem to samo na mysli... Jak na tak mała liczbe ludzi,było za GŁOŚNO haha ale panowie dzwiękowcy wiadomo ze to i owo robić potrafią ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
"Moje", twoje", "jego", "jej", "nasze", "wasze", "ich" - zabawa trwa w najlepsze.
Osobiście na stadionie nie byłem - nie podoba mi się to, co się dzieje. Nie mam jednak pretensji do tych, którzy się wybrali - ich sprawa. Najpierw były pretensje, że nie będą przychodzić, ale przyszli; no to są pretensje, że przyszli (oraz że nie będą przychodzić, co zakrawa na paranoję). Zobaczymy, jak sytuacja potoczy się dalej. Jednak póki co lekko w odwrocie są chodzący na stadion (rywal niezły, drużyna gra nieźle, pora dobra - w normalnych warunkach mogłoby być nawet ok. 14 000). W tym całym swoim zacietrzewieniu pamiętajcie, jedni i drudzy, że każde zbyt pochopne słowa pogłębiają proces dezintegracji braci kibicowskiej. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No cóż, pomyliłem się i przyznaję się do tego bez bicia. Brać kibicowska to coś więcej niż tylko wspólne uczestnictwo w zawodach piłki nożnej, to przede wszystkim wzajemna pomoc i zrozumienie oraz szacunek. Nie chce tutaj szufladkować czy używać nazw gdyż było by to z mojej strony krzywdzące dla Wielu Swoich Braci Jednak musimy powiedzieć sobie to w prost, że niestety z takimi róznicami to delikatnie nam niestety nie po drodze. Brać kibicowska była dzisiaj jedna - nieobecna. Oczywiście większość mogła sobie wejść i i poklaskać dla dobra widowiska , jednak nasza obecność oznaczała by przyzwolenie na panoszenie się łysego i bierne przyglądanie się działaniom na szkodę klubu jak i jego kibiców. Nawet jesli osobiscie problem nas nie dosięgnoł, to solidaryzujemy sie z swoimi i w imie jednosci - .......imy bednarza i jego ubeckie metody. Ten klub to my! Pewnie to zaboli ale kogoś kto stoi w tej sytuacji za Bednarzem i przyklaskuje wprowadzeniu policji, .......ąc tutaj o bezpieczeństwie i stratach finnsowych ...nie można nazwać bratem. Wy jesteście widzami i przede wszystkim chcecie spokojnie oglądać mecz. My natomiast jestesmy kibicami i pojawiamy się kibicować. Dla nas wynik czy pozycja w tabeli nic nie znaczy, liczy się tylko klub!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 22.03.2014 o godz. 04:43.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Drodzy,
Tylko ślepiec nie zauważy: Konflikt rozpoczął się od meczu z cracovią. od tej pory rozegraliśmy 2 mecze u siebie. Oba przegraliśmy 0-1. Co do samej treści konfliktu - ja już przeżyłem i na własne oczy widzialem wyrzucanie przez kibiców Wisły szalików Wisły pod ławkę rezerwowych po sprzedajnym 0-6 z Legią. Przeżyjemy i Bednarza i (litości) psów na C. NIE DLA lEGIONISTY!!! WISŁA TO MY!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Szkoda, że przegraliśmy. Żal, bo równie dobrze mogliśmy wygrać i byłby to sprawiedliwy wynik.
Niestety czegoś zabrakło, może nawet nie czegoś, a zdrowego i będącego w formie Brożka oraz atmosfery na trybunach. Tak czasem bywa :( Patrząc na trybuny to przykry to był widok, wrażenia słuchowe nie lepsze, a wręcz fatalne. Doping gorszy niż z Ruchem. Jak zwykle starczyło sił na pierwsze 25 minut, poźniej to już równia pochyła w dół, druga połowa to na trybunach już była cisza przeplata jakimiś krótkotrwałymi cichymi zrywami. Pokazaliśmy, że bez fanatycznych kibiców mecz nie jest tym samym, brakuje mu atmosfery oraz nie jest świętem. Jest jak sparing... Lepiej jakby Wisła wygrała, ale porażka pomoże walczyć z Bednarzem, na kolejny mecz przyjdzie jeszcze mniej pikników, urzędników, lekarzy, prawników oraz innych spacerujących po Błoniach czy po ul. Reymana. Mimo propagandy Gówna W., Gazety Krakowskiej, Dziennika Polskiego i Radia Kraków, mimo ladnej pogody, mimo wielu zapowiedzi pikoli z różnych stron m.in. z Wisłaportal, że teraz przyjdą na 100% i na mecz biorą dzieci/żony/babcie/dziadków/teściów* to było słabo. Nie wiem czy to prawda z frekwencją, ale załóżmy, że tak. Na Podbeskidziu zakładam, będzie 5 tysięcy osób. Chyba, że łysy legionista zacznie już dzisiaj rozdawać bilety za darmo na Rynku... * - do wyboru
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.03.2014 o godz. 07:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dziękuję za te słowa, to w końcu pokazuje, gdzie masz Wisłę
![]()
rrr
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Chyba masz problemy z czytaniem, nie! nawet nie z czytaniem, a rozumieniem czytanego tekstu. Napisałem wyraźnie, że byłoby lepiej jakby Wisła wygrała...naprawdę, brak słów z kim tutaj trzeba dyskutować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na mecz miałem iść, ale jak usłyszałem, że łysy rozdaje za darmo bilety lekarzom-łapówkarzom i jakimś studencikom spod Olkuskiej wsi (między innymi), to uznałem, że skoro ludzie mający Wisłę w dupie wchodzą na mecze za darmo, a ja mam płacić za to samo i jeszcze koło nich siedzieć, to sorry. Wynika z tego, że Bednarz chce się pozbyć takich kibiców jak ja i sobie nie życzy mojej obecności, więc kij mu w oko. Niech se faktycznie bilety na Rynku rozdaje. |
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak widać nie od wczoraj Kojak ma zamiłowanie do służb porządkowych
![]() ![]() ![]()
SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=AVVARExOLbA ![]()
Ostatnio edytowane przez SkMk : 22.03.2014 o godz. 09:03.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Czy wyobrażasz sobie że teraz Bednarz się wycofa ? przeprosi albo że go wywalą ? Troszkę to naiwne. Będziemy grzęznąć w tym g...wnie przez miesiące , maże lata ... A nawet jak Bednarz stwierdzi że nie ma to sensu i poda się do dymisji ... to i tak wygra .... większość powie; chciał chłop walczyć z bandytami, racami, maczetowcami ... ale oni byli za silni ..... To on będzie ten dobry a wy źli .... i to byłby chyba najbardziej czarny scenariusz dla ultrasowej części SKWK ... najgorsze jest to że ambicje (i wypowiedzi) obu stron są coraz bardziej konfrontacyjne ( i głupie !)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.03.2014 o godz. 09:20.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ej, a ci co z takim przekonaniem i pewnością siebie piszą o tym, że wygrają konflikt i Bednarz odejdzie uważają, że nowy prezes pozwoli im na race, wulgarne transparenty, dowolność w tworzeniu sektorówek i da im tę złotówkę od biletu bez żadnych problemów?
Radzę się puknąć w łeb póki jeszcze jest na to czas, bo potem będziecie znowu oburzeni ponad miarę |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dzis pójdą na hale jak pójdą i zamiast dopingować koszykarki to będzie bednarz to huj złodziej szmata itp ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież nawet dziecko wie że wszystkiego się nie da mieć, dlatego to oczywiste że obie strony pojdą na ustępstwa i wypracują sensowny komromis. Ten kompromis myślę że bez problemu został by nawet zawarty dzisiaj, tylko jest jeden korek w dupie - Bednarz. Z tym gościem nikt nic nie będzie próbował załatwić, gdyż jest kłamcą i sprzedawczykiem . Nikt szanujący poprostu nie poda mu ręki za tą kolaboracje z policją. Przecież jego dni są już policzone a po wczorajszej frekwencji jest juz pewne że Wisła nie moze sobie pozwolic na takie straty i nic nie pomoże zaciskanie pasa...bo niby gdzie? i jak długo? Najlepiej jak od poniedziałku Cupiał zrobi to co robi najlepiej , czyli zasadzi kopa w dupę łysemu nim zdąży nasrać bardziej a Wisła jak najszybciej wróci do liczenia pieniędzy z dnia meczowego, bo chyba o to kazdemu z nas chodzi. Myslę że na Smudę i tak przymknie się oko, niech ciągnie ten majdan i plecie smuty ale Bednarz konfident wypad!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 22.03.2014 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
I bardzo dobrze sam mam mocno sprecyzowane prawicowe poglądy w tych kwestiach. Tylko nie zgadzam się z przedostatnim zdaniem. Dzisiaj to, jutro to(jutro Tuska nie będzie, będzie lepiej). Gdyby nie race dalej wszystko byłoby jak na jesieni. Właśnie w imię tej walki, odpalanie rac jest takie małostkowe. Warto odpalać i tracić mecze ? Może lepiej nie podpalać się w takich błachych kwestiach jak race. Może lepiej opracować plan i w sposób sprytny grać z wrogiem na jego zasadach, a naprawdę uderzyć gdy będzie taka potrzeba. A nie teraz robić wojnę na śmierć i życie o takiego pionka jak Bednarz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Wiesz skąd to cytat? Żadnego przymykania oka nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
O jakim konkretnie kompromisie mówisz? Co ze swojej strony SKWK mogłoby obiecać czy dać w zamian za zwolnienie Bednarza itp? Mówisz ze taki kompromis mógłby powstać nawet dziś więc chyba wiesz na czym mógłby polegać. Rozwiniesz myśl? Interesowałyby mnie głownie ustępstwa obu stron. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|