The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2014, 00:41
Gwiażdzisty
NIe uwierzysz ale ostatniego fastfooda żarłem na starym stadionie , za C5 ,ale czasem teściu częstuje mnie przepłaconym obwarzankiem.

Oprócz kiełbas nie kupuję też rpiro ,bo jeszcze by mnie podkusiło napierdzielać nimi do tych co mają odmienne poglądy. A ja szanuję innych kibiców.

AntyMod

Niestety ,siła mediów. Doping był ,..niezorganizowany. coś ala ..pasterka Cóż ,bywa.
Ostatnio edytowane przez prokurator : 22.03.2014 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.03.2014, 00:42
Wlasnie zaczalem rozpracowywac flaszeczke z sasiadem ktory wrocil z meczu i ogladamy powtorke na nSport ..... nie wiem jak to napisac , ale On jest zaskoczony jak to glosno slychac w TV - i o wiele wiekszy efekt jest w TV niz na zywo - jesli chodzi o naglosnienie ... jak to mozliwe nieche sie przekomarzac z kielabsaorzercami, wyznawcami Lysego Mesjasza Wisly i innymi kibicami ktorzy sie zapatrzyli na Camp Nou, Old Trafford i inne nudne cyrki nie majace nic wspolnego z kibicowaniem ....nie chce w ten konflikt mieszzac C+ , ale .......dla kumatych - myslicie ze TO mozliwe ?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.03.2014, 00:47
Pamiętajcie, że jak pada hasło kiełbasa to należy się śmiać. +10 do kumatości
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 22.03.2014, 00:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Spadaj na ten swój drugi kierunek - tak Wisłę "łamistrajku" kochasz że dupska nie ruszyłeś na stadion? Niedzielni kibice zawsze mają wymówkę. Teraz w ramach rehabilitacji rozumiem jedziesz do Lubina?

Nikogo nie cieszy porażka Wisły, ale jak już mają przegrywać nasi kopacze to lepiej jak kibice tego nie widzą. Łamistrajki i lamusy co to mają zawsze wymówkę (co nic nie są w stanie poświęcić dla Wisły) nie zasługują na oglądanie zwycięstw Wisły.

Ja tam do końca bojkotu nie pojawię się na R22 i uważam że każdy kibic powinie tak się zachować. Bez względu na to czy jest piknikiem czy ultrasem.
Święte słowa Ogryzek. Nic dodać, nic ująć.
Martwi porażka drużyny. Mimo wszystko pocieszające jest jednak to, że tak wiele Osób potrafi się solidaryzować z Braćmi Wiślakami i wspólnie zaprotestować przeciwko obłudzie łysego najmity.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.03.2014, 00:52
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
A możesz podać jakieś szczegóły co konkretnie ? Np jakieś konkretne zarzuty do Smudy ?

No to niestety dla Ciebie race zostały zdelegalizowany, do tego Tuskowi wojewodowie mają na tym punkcie fioła.
Do końca rządów Tuska sytuacja się nie zmieni na pewno. Teraz musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy walka o race i ich odpalenie ma sens w takich okolicznościach ? Czy taki jest priorytet, co jest priorytetem dla Ciebie odpalenie rac i kolejny mecz przy pustych trybunach(trybunie). Czy wolisz dwa mecze bez rac z zajebistym dopingiem, flagami ? Jeśli odpowiesz, że race to faktycznie to nie ma sensu i czy z Bednarzem czy z kimkolwiek kto będzie prezesem cały czas będą zgrzyty.

Co ja mogę Smudzie zarzucać? Mogę za nim nie przepadać czysto personalnie. To jego robota, dobrze mu szło, niech jego drużyna wygrywa a jak zaczną przegrywać to może trzeba go zmienić. Jednak to człowiek dwulicowy, te okołomeczowe sprawy rzucają cień na jego osobę, jednak nawet mimo to, dało się to wszystko trzymać za jaja. Smuda trenował, ja kibicowałem. Bierze kasę, przychodzi do pracy, na ślubowanie dzieciaków nie musiał ale w mojej ocenie powinien. Trudno. Dostał poparcie jakie chciał. Więc teraz on powinien iść do Bendarza i mu powiedzieć ' łysy dogadaj się z tymi kibolami bo piłkarze tego potrzebują, mamy co mamy, cudów nie będzie, możę być dobrze ale załatw to jakoś.' Życzyłbym sobie żeby tak było. Ze Smudą na ławce w mojej ocenie może być normalnie a prezes jakby był prezesem z prawdziwego zdarzenia, powiedziałby słuchaj Franz będzie ślubowanie dobrze by było jakbyś się pojawił.

Można zrobić wspaniały spektakl na trybunach bez rac, UW ma swoje wizje, czołówka kibicowska dla mnie, nie do każdej oprawy race pasują/są potrzebne. Jeżeli nikt na górze ich nie zalegalizuje a nie stanie się to w najbliższej przyszłości to sankcje dalej będą. Nie chce żeby na stadionach zapomniano o racach. Wierzę, że gdyby prezesem był ktoś z powołania to można by się jakoś dogadać żeby zbilansować kary (nawet przy chujowej sytuacji finansowej). Wrzucam na oprawy, wrzucę na kary. Przez dogadanie nie miałem na myśli, tego co proponował (wyparł się) łysy, żeby odpalić na Zawiszy bo na PB będzie mało ludzi. Grupy jak Ultra Wisła cenią sobie niezależność i nie ma tu miejsca na takie ustawki. I nigdy nie będzie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2014, 00:55
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie zaczalem rozpracowywac flaszeczke z sasiadem ktory wrocil z meczu i ogladamy powtorke na nSport ..... nie wiem jak to napisac , ale On jest zaskoczony jak to glosno slychac w TV - i o wiele wiekszy efekt jest w TV niz na zywo - jesli chodzi o naglosnienie ... jak to mozliwe nieche sie przekomarzac z kielabsaorzercami, wyznawcami Lysego Mesjasza Wisly i innymi kibicami ktorzy sie zapatrzyli na Camp Nou, Old Trafford i inne nudne cyrki nie majace nic wspolnego z kibicowaniem ....nie chce w ten konflikt mieszzac C+ , ale .......dla kumatych - myslicie ze TO mozliwe ?
Pan w wozie transmisyjnym dostal prikaz co i jak ma byc, pokrecil fonia jak mu kazano to i bylo glosno. nawet pojedyncze okrzyki dzieci bylo slychac. jak jest pelny stadion to zazwyczaj sciszaja nasz doping.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.03.2014, 00:57
dokładnie, jedynie co mnie zmartwiło to 0:1, podbudowało zdecydowanie, że był "Was" jedynie 7,4 k (nie liczę w tym milicjantów i pełny sektor E14 - dziwne że zapełnił się niemal do ostaniego miejscaa akurat na tym meczu . Czyli realnie jest "Was" ok. 5k, śmiem twierdzić, że "bojkotujących bojkot" będzie coraz mniej. W ogóle spodziewałem się ok 9-10 k frekwencji. Jedno jest pewne - na Podbeskidziu nie będzie więcej niż 7 k. Co pokazuje "Naszą" siłe i "Waszą" słabość. W sumie jak zawsze.

edytka: dokładnie, coś dziwnie głośno było dzisiaj w tv !

edytka nr 2: Gwiaździsty - to już byłaby bajka, najniższa frekwencja od momentu otwarcia nowego stadionu (bo chyba najniższa była z Ruchem w PP ? )
Ostatnio edytowane przez Krav : 22.03.2014 o godz. 01:02.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2014, 00:59
Krav napisał(a):Wyświetl post
dokładnie, jedynie co mnie zmartwiło to 0:1, podbudowało zdecydowanie, że był "Was" jedynie 7,4 k (nie liczę w tym milicjantów i pełny sektor E14 - dziwne że zapełnił się niemal do ostaniego miejscaa akurat na tym meczu . Czyli realnie jest "Was" ok. 5k, śmiem twierdzić, że "bojkotujących bojkot" będzie coraz mniej. W ogóle spodziewałem się ok 9-10 k frekwencji. Jedno jest pewne - na Podbeskidziu nie będzie więcej niż 7 k. Co pokazuje "Naszą" siłe i "Waszą" słabość. W sumie jak zawsze.

Jake 7, na PBB max to bedzie 5,5 tzs.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 22.03.2014, 01:02
Krav
A mnie się zdawało że Wisła jest jedna i nadrzędna i że decydenci i inni " lepiej zorientowani" szanują resztę kibiców i potrafią realizować swoje cele w mądrzejszy sposób niż napieprzanie w swój klub racami itp.czego przykre efekty są znane.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2014, 01:10
I tak i nie. Siły jeśli chodzi o głowy są mniej więcej równe. Można przyjąć zgrubnie że 3k karnetowiczów których dziś nie było na stadionie poparło protest. Ponoć sprzedano 5.5 tysiąca karnetów więc jest to ok 50-60% Czyli prawie połowa Was nie poparła pojawiając się na stadionie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 01:20
wyar napisał(a):Wyświetl post

Ja mysle,ze bez Ciebie i czesci Twoich kolegow jest przynajmniej o wiele madrzej - i to niewatpliwie plus tego calego bojkotu... W tym sensie mam nadzieje,ze potrwa jak najdluzej - a trybuny wypelnia sie za jakis czas tak czy siak... Amen.
To że uważasz kogoś za głupiego wcale nie robi z Ciebie mądrego.

I trybuny się nie zapełnią tak czy siak, wrecz przeciwnie - będzie coraz bardziej świecić pustkami. Dojdziemy do dnia w którym Bednarz dostanie kopa w dupę, bo to jest nieuniknione.

Mecz miał być pokazówką pobraty, Bednarza, mobilizacja na maxa a tu taki klops.

To co się rzuciło w oczy to nieobecność kibiców Wisły a nie pękające w szwach skupiska kosmitów,
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.03.2014, 01:31
David. napisał(a):Wyświetl post
Można zrobić wspaniały spektakl na trybunach bez rac, UW ma swoje wizje, czołówka kibicowska dla mnie, nie do każdej oprawy race pasują/są potrzebne. Jeżeli nikt na górze ich nie zalegalizuje a nie stanie się to w najbliższej przyszłości to sankcje dalej będą. Nie chce żeby na stadionach zapomniano o racach. Wierzę, że gdyby prezesem był ktoś z powołania to można by się jakoś dogadać żeby zbilansować kary (nawet przy chujowej sytuacji finansowej). Wrzucam na oprawy, wrzucę na kary. Przez dogadanie nie miałem na myśli, tego co proponował (wyparł się) łysy, żeby odpalić na Zawiszy bo na PB będzie mało ludzi. Grupy jak Ultra Wisła cenią sobie niezależność i nie ma tu miejsca na takie ustawki. I nigdy nie będzie.
To całe dogadywanie się to śmieszna sprawa.

Tylko SKWK chyba wyparło się rac na derbach. Wiśle tej kasy nikt nie zwróci. Oczywiście przez sam bojkot Wisła więcej traci. Ale nie o tym chciałem.

Bardziej o niezależności, właśnie ta niezależność jest groźna. Jeśli są takie debilne akcje jak na meczu z Ruchem to sory. Niech coś komuś się stanie poważnego na meczu, gdy będzie podobna bezsensowna akcja.
Niech na meczu pucharowym znowu jakiś następny Misiek rzuci nożem. Uzbieracie taką kwotę, żeby finansować rok bez pucharów i następny ? Siądzie wszystko, cały marketing przez rok, dwa.

Na miejscu włodarzy kimkolwiek by byli tak samo bym postępował. Chcecie mieć race, trudno, nie będziecie mieli nic.
Mógłbym się dogadać, ok idzie 1-2zł z meczu na oprawy. Ale nie ma żadnego dogadywanie się co do kar. Po prostu rac ma nie być. Race będą, kasy nie będzie, będą zakazy, dokładnie tak jak robi Bednarz. Tak jak pisałem, jeśli zapach rac i chęć odpalania, i chęć tego aby o racach nie zapomniano jest ważniejsza od szeroko rozumianego dobra Wisły(piłkarskiej i tej kibicowskiej flagi, oprawy) to tu kompromisu nie będzie. Trudno, świat się zmienia można w sposób sprytny do niego się dostosowywać(zrezygnować z rac, robić zajebiste,ciekawe oprawy) albo cierpieć za race.

Czasem nie można mieć wszystkiego. Tak jak tutaj trzeba wybrać: przyjemność z rac czy dobro Wisły(regularne oprawy, regularny doping, zajebisty doping). Odpowiedz sobie na to pytanie.

To tyle z mojej strony, dzięki za rozmowę pzdr.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 22.03.2014 o godz. 01:43.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.03.2014, 02:14

edytka nr 2: Gwiaździsty - to już byłaby bajka, najniższa frekwencja od momentu otwarcia nowego stadionu (bo chyba najniższa była z Ruchem w PP ? )

bez kitu mialem to samo na mysli...

Jak na tak mała liczbe ludzi,było za GŁOŚNO haha

ale panowie dzwiękowcy wiadomo ze to i owo robić potrafią
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.03.2014, 02:42
"Moje", twoje", "jego", "jej", "nasze", "wasze", "ich" - zabawa trwa w najlepsze.

Osobiście na stadionie nie byłem - nie podoba mi się to, co się dzieje. Nie mam jednak pretensji do tych, którzy się wybrali - ich sprawa. Najpierw były pretensje, że nie będą przychodzić, ale przyszli; no to są pretensje, że przyszli (oraz że nie będą przychodzić, co zakrawa na paranoję). Zobaczymy, jak sytuacja potoczy się dalej. Jednak póki co lekko w odwrocie są chodzący na stadion (rywal niezły, drużyna gra nieźle, pora dobra - w normalnych warunkach mogłoby być nawet ok. 14 000).

W tym całym swoim zacietrzewieniu pamiętajcie, jedni i drudzy, że każde zbyt pochopne słowa pogłębiają proces dezintegracji braci kibicowskiej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.03.2014, 02:50
prokurator napisał(a):Wyświetl post
BED narz ma chyba mokro ze szcześcia ze taki popularny.

Mam nieodparte odczucie ze wyolbrzymiacie jego rolę.

Gorzej a może i lepiej jak przyjdzie jego następca i będzie kontynuował poziom dialogu albo całkiem go zakończy.

Ciekawi mnie co o tym wszystkim myśli pewien pan z Myślenic... Ale znając decyzyjnych i innych zawsze lepiej ogarniętych seniorMemberów przywołacie go do porządku ostrzałęm z rac.
Tylko uważajcie ,ochrona może odpowiedzieć ogniem ciągłym.

PabloTS jakbyś był na meczu to bym Ci może zaśpiewał ,ale Ty przerzuciłeś się na Zwierzynieckiego lub JUvenię.
Na początku transmisji kamera wyłowiła na trybunach Wilczka, może nieprzypadkowo...
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 04:33
speedfashion napisał(a):Wyświetl post

W tym całym swoim zacietrzewieniu pamiętajcie, jedni i drudzy, że każde zbyt pochopne słowa pogłębiają proces dezintegracji braci kibicowskiej.
Raz na zawsze proponuję skończyć z tym wyświechtanym i niemającym pokrycia w realnym świecie hasełku, które ze wstydem otwarcie przyznaję również przewineło się w moim poście.

No cóż, pomyliłem się i przyznaję się do tego bez bicia.
Brać kibicowska to coś więcej niż tylko wspólne uczestnictwo w zawodach piłki nożnej, to przede wszystkim wzajemna pomoc i zrozumienie oraz szacunek. Nie chce tutaj szufladkować czy używać nazw gdyż było by to z mojej strony krzywdzące dla Wielu Swoich Braci Jednak musimy powiedzieć sobie to w prost, że niestety z takimi róznicami to delikatnie nam niestety nie po drodze.

Brać kibicowska była dzisiaj jedna - nieobecna.
Oczywiście większość mogła sobie wejść i i poklaskać dla dobra widowiska , jednak nasza obecność oznaczała by przyzwolenie na panoszenie się łysego i bierne przyglądanie się działaniom na szkodę klubu jak i jego kibiców. Nawet jesli osobiscie problem nas nie dosięgnoł, to solidaryzujemy sie z swoimi i w imie jednosci - .......imy bednarza i jego ubeckie metody. Ten klub to my!

Pewnie to zaboli ale kogoś kto stoi w tej sytuacji za Bednarzem i przyklaskuje wprowadzeniu policji, .......ąc tutaj o bezpieczeństwie i stratach finnsowych ...nie można nazwać bratem.

Wy jesteście widzami i przede wszystkim chcecie spokojnie oglądać mecz.
My natomiast jestesmy kibicami i pojawiamy się kibicować. Dla nas wynik czy pozycja w tabeli nic nie znaczy, liczy się tylko klub!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 22.03.2014 o godz. 04:43.
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 22.03.2014, 06:24
Drodzy,

Tylko ślepiec nie zauważy:

Konflikt rozpoczął się od meczu z cracovią.
od tej pory rozegraliśmy 2 mecze u siebie. Oba przegraliśmy 0-1.

Co do samej treści konfliktu - ja już przeżyłem i na własne oczy widzialem wyrzucanie przez kibiców Wisły szalików Wisły pod ławkę rezerwowych po sprzedajnym 0-6 z Legią.
Przeżyjemy i Bednarza i (litości) psów na C.

NIE DLA lEGIONISTY!!!

WISŁA TO MY!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.03.2014, 06:38
Szkoda, że przegraliśmy. Żal, bo równie dobrze mogliśmy wygrać i byłby to sprawiedliwy wynik.
Niestety czegoś zabrakło, może nawet nie czegoś, a zdrowego i będącego w formie Brożka oraz atmosfery na trybunach.

Tak czasem bywa :(

Patrząc na trybuny to przykry to był widok, wrażenia słuchowe nie lepsze, a wręcz fatalne. Doping gorszy niż z Ruchem. Jak zwykle starczyło sił na pierwsze 25 minut, poźniej to już równia pochyła w dół, druga połowa to na trybunach już była cisza przeplata jakimiś krótkotrwałymi cichymi zrywami.

Pokazaliśmy, że bez fanatycznych kibiców mecz nie jest tym samym, brakuje mu atmosfery oraz nie jest świętem. Jest jak sparing...
Lepiej jakby Wisła wygrała, ale porażka pomoże walczyć z Bednarzem, na kolejny mecz przyjdzie jeszcze mniej pikników, urzędników, lekarzy, prawników oraz innych spacerujących po Błoniach czy po ul. Reymana.

Mimo propagandy Gówna W., Gazety Krakowskiej, Dziennika Polskiego i Radia Kraków, mimo ladnej pogody, mimo wielu zapowiedzi pikoli z różnych stron m.in. z Wisłaportal, że teraz przyjdą na 100% i na mecz biorą dzieci/żony/babcie/dziadków/teściów* to było słabo. Nie wiem czy to prawda z frekwencją, ale załóżmy, że tak. Na Podbeskidziu zakładam, będzie 5 tysięcy osób. Chyba, że łysy legionista zacznie już dzisiaj rozdawać bilety za darmo na Rynku...

* - do wyboru
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.03.2014 o godz. 07:37.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.03.2014, 07:23
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Lepiej jakby Wisła wygrała, ale porażka pomoże walczyć z Bednarzem
Dziękuję za te słowa, to w końcu pokazuje, gdzie masz Wisłę
rrr
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.03.2014, 07:29
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję za te słowa, to w końcu pokazuje, gdzie masz Wisłę
Chyba masz problemy z czytaniem, nie! nawet nie z czytaniem, a rozumieniem czytanego tekstu. Napisałem wyraźnie, że byłoby lepiej jakby Wisła wygrała...naprawdę, brak słów z kim tutaj trzeba dyskutować...
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2014, 08:20
Mimo propagandy Gówna W., Gazety Krakowskiej, Dziennika Polskiego i Radia Kraków, mimo ladnej pogody, mimo wielu zapowiedzi pikoli z różnych stron m.in. z Wisłaportal, że teraz przyjdą na 100% i na mecz biorą dzieci/żony/babcie/dziadków/teściów* to było słabo. Nie wiem czy to prawda z frekwencją, ale załóżmy, że tak. Na Podbeskidziu zakładam, będzie 5 tysięcy osób. Chyba, że łysy legionista zacznie już dzisiaj rozdawać bilety za darmo na Rynku...

* - do wyboru
Szczerze powiedziawszy mnie ten protest mało interesuje, bo wrzucanie rac zza stadionu jest głupotą i basta, osoby to robiące powinny zakazy dostać.

Na mecz miałem iść, ale jak usłyszałem, że łysy rozdaje za darmo bilety lekarzom-łapówkarzom i jakimś studencikom spod Olkuskiej wsi (między innymi), to uznałem, że skoro ludzie mający Wisłę w dupie wchodzą na mecze za darmo, a ja mam płacić za to samo i jeszcze koło nich siedzieć, to sorry. Wynika z tego, że Bednarz chce się pozbyć takich kibiców jak ja i sobie nie życzy mojej obecności, więc kij mu w oko.
Niech se faktycznie bilety na Rynku rozdaje.
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 22.03.2014, 08:32
Jak widać nie od wczoraj Kojak ma zamiłowanie do służb porządkowych

SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.03.2014, 08:48
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
To całe dogadywanie się to śmieszna sprawa.

Tylko SKWK chyba wyparło się rac na derbach. Wiśle tej kasy nikt nie zwróci. Oczywiście przez sam bojkot Wisła więcej traci. Ale nie o tym chciałem.

Bardziej o niezależności, właśnie ta niezależność jest groźna. Jeśli są takie debilne akcje jak na meczu z Ruchem to sory. Niech coś komuś się stanie poważnego na meczu, gdy będzie podobna bezsensowna akcja.
Niech na meczu pucharowym znowu jakiś następny Misiek rzuci nożem. Uzbieracie taką kwotę, żeby finansować rok bez pucharów i następny ? Siądzie wszystko, cały marketing przez rok, dwa.

Na miejscu włodarzy kimkolwiek by byli tak samo bym postępował. Chcecie mieć race, trudno, nie będziecie mieli nic.
Mógłbym się dogadać, ok idzie 1-2zł z meczu na oprawy. Ale nie ma żadnego dogadywanie się co do kar. Po prostu rac ma nie być. Race będą, kasy nie będzie, będą zakazy, dokładnie tak jak robi Bednarz. Tak jak pisałem, jeśli zapach rac i chęć odpalania, i chęć tego aby o racach nie zapomniano jest ważniejsza od szeroko rozumianego dobra Wisły(piłkarskiej i tej kibicowskiej flagi, oprawy) to tu kompromisu nie będzie. Trudno, świat się zmienia można w sposób sprytny do niego się dostosowywać(zrezygnować z rac, robić zajebiste,ciekawe oprawy) albo cierpieć za race.

Czasem nie można mieć wszystkiego. Tak jak tutaj trzeba wybrać: przyjemność z rac czy dobro Wisły(regularne oprawy, regularny doping, zajebisty doping). Odpowiedz sobie na to pytanie.

To tyle z mojej strony, dzięki za rozmowę pzdr.
Tu nie chodzi o race, ale o ogólną postawę rządu, mediów względem ruchu kibicowskiego. Pamiętasz mecz Polska-Anglia i dwóch kolesi, wbiegających na murawę Narodowego? Dlaczego narracja mediów tak bardzo różniła się od tej standardowej? Przecież, gdyby wybiegli z Zylety to prasa, by ich zlinczowała nazywając bandytami. Ty naprawdę jesteś tak naiwny, że wierzysz w to, że ta wojna jest spowodowana tym co się dzieje na stadionach? Że czołowe media w kraju w głównych programach biją pianę o race rzuconą na murawę? Że PREMIER tego kraju zabiera głos, bo gniazdowy na Legii wypłacił liścia? Że GW od 10 lat prowadzi krucjatę przeciw kibolom, bo to jest problem społeczny i co tydzień setki osób giną na stadionach? Że oprawa na stadionie, jest powodem działań ministra spraw wewnętrznych? Nie, im wszystkim nie w smak jest zorganizowana grupa ludzi, zdeterminowana i o sprecyzowanych wartościach i poglądach. Ta grupa jest gwarantem tego, że jak sprawy przybiorą taki obrót jak na Ukrainie, to rewolucja będzie miała określony przebieg i ton będą nadawali ludzie w szalikach. Jak ktoś chce się z tego śmiać i uważa to za nonsens, to polecam zdjęcia Majdanu zza wschodniej granicy. Młodzi ludzie w kominiarkach i szalikach, atakujący Berkut - daje do myślenia? Oni to zrozumieli dużo, dużo wcześniej, nie potrzebowali do tego przykładu z Kijowa. I ruch kibicowski też to zrozumiał i wie, że tu nie chodzi o jakieś race, bo dziś one, jutro zakaz sektorówek, potem flagi i gniazdo nie spełniają wymogów bezpieczeństwa, a na koniec to najlepiej, gdybyście wszyscy siedzieli na miejscach i dali spokój z głupotami. Do tego to wszystko zmierza i obie strony konfliktu o tym dobrze wiedzą.

https://www.youtube.com/watch?v=AVVARExOLbA
Ostatnio edytowane przez SkMk : 22.03.2014 o godz. 09:03.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.03.2014, 09:05
Patrząc na trybuny to przykry to był widok, wrażenia słuchowe nie lepsze, a wręcz fatalne. Doping gorszy niż z Ruchem. Jak zwykle starczyło sił na pierwsze 25 minut, poźniej to już równia pochyła w dół, druga połowa to na trybunach już była cisza przeplata jakimiś krótkotrwałymi cichymi zrywami.
Pokazaliśmy, że bez fanatycznych kibiców mecz nie jest tym samym, brakuje mu atmosfery oraz nie jest świętem. Jest jak sparing...
To wszystko prawda.
Czy wyobrażasz sobie że teraz Bednarz się wycofa ? przeprosi albo że go wywalą ?
Troszkę to naiwne.
Będziemy grzęznąć w tym g...wnie przez miesiące , maże lata ...
A nawet jak Bednarz stwierdzi że nie ma to sensu i poda się do dymisji ...
to i tak wygra ....
większość powie; chciał chłop walczyć z bandytami, racami, maczetowcami ... ale oni byli za silni .....
To on będzie ten dobry a wy źli ....
i to byłby chyba najbardziej czarny scenariusz dla ultrasowej części SKWK ...
najgorsze jest to że ambicje (i wypowiedzi) obu stron są coraz bardziej konfrontacyjne ( i głupie !)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.03.2014 o godz. 09:20.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2014, 09:14
Ej, a ci co z takim przekonaniem i pewnością siebie piszą o tym, że wygrają konflikt i Bednarz odejdzie uważają, że nowy prezes pozwoli im na race, wulgarne transparenty, dowolność w tworzeniu sektorówek i da im tę złotówkę od biletu bez żadnych problemów?

Radzę się puknąć w łeb póki jeszcze jest na to czas, bo potem będziecie znowu oburzeni ponad miarę
Odpowiedz cytując
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.03.2014, 09:30
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Ej, a ci co z takim przekonaniem i pewnością siebie piszą o tym, że wygrają konflikt i Bednarz odejdzie uważają, że nowy prezes pozwoli im na race, wulgarne transparenty, dowolność w tworzeniu sektorówek i da im tę złotówkę od biletu bez żadnych problemów?

Radzę się puknąć w łeb póki jeszcze jest na to czas, bo potem będziecie znowu oburzeni ponad miarę
NO podobno tak myślą ale oni mają inny świat i dla nich jest wazne zeby nie bylo łysego zeby nie było smudy i wyników sportowych udowodnili to wczoraj po meczu pisząc ze fajnie ze przegrali

Dzis pójdą na hale jak pójdą i zamiast dopingować koszykarki to będzie bednarz to huj złodziej szmata itp
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 09:45
Fuks napisał(a):Wyświetl post

Ludzie, na boga skad wy czerpiecie informacje na które się wypowiadacie?

Przecież nawet dziecko wie że wszystkiego się nie da mieć, dlatego to oczywiste że obie strony pojdą na ustępstwa i wypracują sensowny komromis.
Ten kompromis myślę że bez problemu został by nawet zawarty dzisiaj, tylko jest jeden korek w dupie - Bednarz. Z tym gościem nikt nic nie będzie próbował załatwić, gdyż jest kłamcą i sprzedawczykiem . Nikt szanujący poprostu nie poda mu ręki za tą kolaboracje z policją.
Przecież jego dni są już policzone a po wczorajszej frekwencji jest juz pewne że Wisła nie moze sobie pozwolic na takie straty i nic nie pomoże zaciskanie pasa...bo niby gdzie? i jak długo?
Najlepiej jak od poniedziałku Cupiał zrobi to co robi najlepiej , czyli zasadzi kopa w dupę łysemu nim zdąży nasrać bardziej a Wisła jak najszybciej wróci do liczenia pieniędzy z dnia meczowego, bo chyba o to kazdemu z nas chodzi.

Myslę że na Smudę i tak przymknie się oko, niech ciągnie ten majdan i plecie smuty ale Bednarz konfident wypad!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 22.03.2014 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.03.2014, 09:45
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o race, ale o ogólną postawę rządu, mediów względem ruchu kibicowskiego. Pamiętasz mecz Polska-Anglia i dwóch kolesi, wbiegających na murawę Narodowego? Dlaczego narracja mediów tak bardzo różniła się od tej standardowej? Przecież, gdyby wybiegli z Zylety to prasa, by ich zlinczowała nazywając bandytami. Ty naprawdę jesteś tak naiwny, że wierzysz w to, że ta wojna jest spowodowana tym co się dzieje na stadionach? Że czołowe media w kraju w głównych programach biją pianę o race rzuconą na murawę? Że PREMIER tego kraju zabiera głos, bo gniazdowy na Legii wypłacił liścia? Że GW od 10 lat prowadzi krucjatę przeciw kibolom, bo to jest problem społeczny i co tydzień setki osób giną na stadionach? Że oprawa na stadionie, jest powodem działań ministra spraw wewnętrznych? Nie, im wszystkim nie w smak jest zorganizowana grupa ludzi, zdeterminowana i o sprecyzowanych wartościach i poglądach. Ta grupa jest gwarantem tego, że jak sprawy przybiorą taki obrót jak na Ukrainie, to rewolucja będzie miała określony przebieg i ton będą nadawali ludzie w szalikach. Jak ktoś chce się z tego śmiać i uważa to za nonsens, to polecam zdjęcia Majdanu zza wschodniej granicy. Młodzi ludzie w kominiarkach i szalikach, atakujący Berkut - daje do myślenia? Oni to zrozumieli dużo, dużo wcześniej, nie potrzebowali do tego przykładu z Kijowa. I ruch kibicowski też to zrozumiał i wie, że tu nie chodzi o jakieś race, bo dziś one, jutro zakaz sektorówek, potem flagi i gniazdo nie spełniają wymogów bezpieczeństwa, a na koniec to najlepiej, gdybyście wszyscy siedzieli na miejscach i dali spokój z głupotami. Do tego to wszystko zmierza i obie strony konfliktu o tym dobrze wiedzą.

https://www.youtube.com/watch?v=AVVARExOLbA
Nie, nie jestem naiwny, to jest jasna sprawa, że cały czas trwa wielka światopoglądowa wojna o wartości.
I bardzo dobrze sam mam mocno sprecyzowane prawicowe poglądy w tych kwestiach. Tylko nie zgadzam się z przedostatnim zdaniem. Dzisiaj to, jutro to(jutro Tuska nie będzie, będzie lepiej). Gdyby nie race dalej wszystko byłoby jak na jesieni. Właśnie w imię tej walki, odpalanie rac jest takie małostkowe. Warto odpalać i tracić mecze ? Może lepiej nie podpalać się w takich błachych kwestiach jak race. Może lepiej opracować plan i w sposób sprytny grać z wrogiem na jego zasadach, a naprawdę uderzyć gdy będzie taka potrzeba. A nie teraz robić wojnę na śmierć i życie o takiego pionka jak Bednarz.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 22.03.2014, 10:35
SharksiK napisał(a):Wyświetl post

Przecież nawet dziecko wie że wszystkiego się nie da mieć, dlatego to oczywiste że obie strony pojdą na ustępstwa i wypracują sensowny komromis.
Ten kompromis myślę że bez problemu został by nawet zawarty dzisiaj, tylko jest jeden korek w dupie - Bednarz. Z tym gościem nikt nic nie będzie próbował załatwić, gdyż jest kłamcą i sprzedawczykiem . Nikt szanujący poprostu nie poda mu ręki za tą kolaboracje z policją.
Przecież jego dni są już policzone a po wczorajszej frekwencji jest juz pewne że Wisła nie moze sobie pozwolic na takie straty i nic nie pomoże zaciskanie pasa...bo niby gdzie? i jak długo?
Najlepiej jak od poniedziałku Cupiał zrobi to co robi najlepiej , czyli zasadzi kopa w dupę łysemu nim zdąży nasrać bardziej a Wisła jak najszybciej wróci do liczenia pieniędzy z dnia meczowego, bo chyba o to kazdemu z nas chodzi.

Myslę że na Smudę i tak przymknie się oko, niech ciągnie ten majdan i plecie smuty ale Bednarz konfident wypad!
"Informujemy, że dopók iw klubie będą pracować takie osoby jak Prezes Bednarz, PrezesPilch, czy trener Smuda, to nie widzimy możliwości żadnej współpracy."

Wiesz skąd to cytat? Żadnego przymykania oka nie będzie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2014, 11:21
po wczorajszej frekwencji jest juz pewne że Wisła nie moze sobie pozwolic na takie straty i nic nie pomoże zaciskanie pasa...bo niby gdzie? i jak długo?
Wczoraj zapłacone za 10k krzesełek. Szczerze mówiąc obstawiałem ok 4 tysiące na meczu a tu pozytywne zaskoczenie, więc jeśli obie strony czegoś nie wymyślą to trochę sytuacja potrwa. Patrząc na słupki wczorajszego poparcia to wcale tak wiele w tej frekwencji udziału nie macie - z 5k czyli tyle samo ile osób które chodzą na mecze bo chodzą i maja gdzieś protesty. Brakiem dopingu oczywiście możecie zniechęcić innych do przyjścia na stadion i wpłynąć finansowo na klub - ale wniosek z wczorajszego spotkania jest jeden - sami we frekwencji za mało znaczycie aby na klub wypłynąć własnymi siłami.

O jakim konkretnie kompromisie mówisz? Co ze swojej strony SKWK mogłoby obiecać czy dać w zamian za zwolnienie Bednarza itp? Mówisz ze taki kompromis mógłby powstać nawet dziś więc chyba wiesz na czym mógłby polegać. Rozwiniesz myśl? Interesowałyby mnie głownie ustępstwa obu stron.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów