The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2014, 18:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A że Bednarz nie ma z kim rozmawiać? Sorry, ale danie zakazów tylko tym którzy zawinili nie wymaga współpracy z SKWK. Chyba że sugerujesz, że to SKLW samo wydało tych którzy zrobili zadymę...
To tylko potwierdza, że porównywanie legijnej sytuacji tej naszej nie ma żadnego sensu. Nie ja to porównanie przywołałem.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2014, 18:05
Serialu ciąg dalszy:
Teraz kontratak SKWK:
Cytat:
W odpowiedzi na opublikowane w dniu dzisiejszym oświadczenie Wisła Kraków S.A. dotyczące źródeł konfliktu z SKWK uprzejmie informujemy.

Po pierwsze nie prawdą jest jakoby „oczekiwania Wisły SA dotyczyły przestrzegania regulaminu stadionowego i bezpieczeństwa w sektorach: B, C, D, a także podczas wyjazdów organizowanych przez SKWK”.

Informowaliśmy już na naszej stronie internetowej – rozmowy w sprawie porozumienia z Wisłą Kraków S.A. zostały zakończone po nagłej, całkowitej zmianie stanowiska klubu ws. wynegocjowanej wcześniej umowy. Uznaliśmy to za lekceważenie Stowarzyszenia i podważanie partnerskich stosunków. Zachowanie Spółki było też jawnym pogwałceniem elementarnych zasad prowadzenia negocjacji. Po tym fakcie rzeczywiście doszło do rozmów telefonicznych Prezesa SKWK z przedstawicielem Prezesa Cupiała (bez jakiegokolwiek udziału Prezesa Bednarza), w której próbowano wybadać, czy może jednak nie weźmiemy na siebie odpowiedzialności za zachowanie kibiców z sektorów B, C i D oraz za zachowanie kibiców podczas meczów wyjazdowych.

Nie były to już negocjacje z klubem a rozmowa Prezesa SKWK z przedstawicielem Prezesa Cupiała, który chciał nakłonić do powrotu do rozmów obiecując możliwość ograniczenia naszej odpowiedzialności do sektorów B,C,D oraz do odpowiedzialności za kibiców podczas wszystkich meczów wyjazdowych. Na takie pseudo ograniczenie odpowiedzialności i tak nie mogliśmy się zgodzić – jak mieliśmy odpowiadać np. za kibiców udających się na wyjazdy na własną rękę?

Te nieformalne rozmowy nigdy nie znalazły odzwierciedlenia w żadnych konkretnych zapisach umowy – zapisach, o których już szczegółowo informowaliśmy. Nie podjęliśmy rozmów a tą kolejną propozycję, uznaliśmy za próbę przeciągnięcia rozmów i mamienia nas wizją podpisania umowy, która i tak ostatecznie nie zostałaby podpisana.

Oświadczenie Wisła Kraków S.A. (jak widać, Pan Prezes Bednarz przestał podpisywać własne słowa swoim nazwiskiem) wpisuje się doskonale w taktykę dezinformacji stosowaną w ostatnim czasie przez Prezesa Bednarza i wskazuje na to, że Prezes w swych działaniach zupełnie się pogubił.

Prezes w ostatnich wypowiedziach, m.in. w Orange Sport zgrabnie uciekł od odpowiedzi na pytanie, czy rzeczywiście składał przedstawicielom SKWK propozycję co do przyzwolenia do odpalenia przez kibiców rac na meczu z Zawiszą. Prezes najwyraźniej zapomniał też, że negocjował umowę drogą elektroniczną bądź też podczas spotkań, na które przychodził sam, a nie z jakimś wyimaginowanym świadkiem, na którego obecność się powoływał w programie.

Ciekawe, czy Prezes jest w stanie powtórzyć to wszystko pod przysięgą w prokuraturze lub przed Wysokiem Sądem.
W ten sam sposób próbował nas zbywać, gdy zarzuciliśmy mu nieuprawnione przekazywanie danych osobowych kibiców Wisły Kraków prywatnej firmie ochroniarskiej – informując nas jednocześnie, że „jak wam się to nie podoba to możecie zgłosić ten fakt do prokuratury”.

Trudno też odnieść się do „zażegnania konfliktu”, konfliktu którego Pan Prezes w żaden sposób nie próbuje zażegnać. Bo chyba nie jest taką próbą wypowiedź w radiu, że Pan Prezes ma nadzieję, że „Ci (tj. członkowie SKWK) ludzie dotrzymają słowa i oni na mecz z Zawiszą nie przyjdą i być może zrobią nam tą uprzejmość i nie pojawią się tutaj do końca swojego życia”. Czy może próbą taką jest zaczerpnięta rodem z PRL-u lojalka, którą klub daje do podpisania niewinnym kibicom, których bezpodstawnie ukarał?

Panie Prezesie, zalecamy na przyszłość większą powściągliwość w kierowanych do mediów wypowiedziach naruszających nasze dobre imię. Pragniemy też Pana zapewnić, że my będziemy tu zawsze i przeżyjemy jeszcze nie jednego prezesa klubu.

Zarząd SKWK
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.03.2014, 18:11
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz.
Ja sprzeciwiam się działaniu na szkodę Klubu. Zarówno szkodliwemu bojkotowi jak i złej decyzji o zakazie na chybił trafił.
nie ma innej drogi, aby słonić włodarzy klubu do odsunięcia jacka b. od władzy i cofnięcia złych decyzji.

Tak ja bym wysłał do Klubu odwołanie od decyzji o nałożeniu na mnie niesłusznie zakazu dla mnie to naturalna kolej rzeczy. Jak kanar mi w autobusie nie da szans skasować biletu a ja dopiero co wszedłem do autobusu to piszę odwołanie do MPK a nie bojkotuje MPK
ale chyba nie kajałbyś się przez jackiem i podpisywałbyś lojalkę zaproponowaną przez niego naszym kibicom.

jednak jak ZWE napisał szanujmy się.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2014, 18:11
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Ale może być skuteczne. Jaki pójdzie przekaz do mediów ? Że na stadionie zamiast łysych kiboli pojawili się lekarze, pracownicy nauki i rodziny z dziećmi, którzy już nie boją się zwyzywania i bluzgów. I w ogóle wysoka kultura.
Cwane ? To się uczcie, bo z tego co tu dociera to w SKWK nadal lata 90-te.
Bo dostali bilet za darmo ? No to przyjdą, na PBB tez dostaną bilet za darmo ? a na nastepne mecze też ? Bednarz na ile tygodni oddali kompromitację frekwencyjną na 2 - 3, i co dalej ? Będzie już cały czas wpuszczał za darmo ? A inni frajerzy będa płacić ? Ile tak wytrzyma tej darmochy ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2014, 18:18
rav napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, ależ ja NIGDZIE nie oceniałem jego działań! Gdzie znalazłeś, że go w którymś momencie chwalę?

Co najwyżej z neutralnej pozycji tłumaczyłem niektóre jego posunięcia.

Tu i ówdzie zdarzyło mi się wypunktować niektóre demagogiczne teksty. Np. dziś, jak Gwiaździsty porównał naszą sytuację do sytuacji Legii, jaka to wielka różnica, jak tam sobie prezes cudownie poradził. No więc pokazałem, że u nas takie rozwiązanie nie wchodziło w grę z prostej przyczyny - u nas prezes klubu nie miał z kim rozmawiać.
I na to już odpowiedzi nie uzyskałem, za to pojawiło odniesienie do jakiegoś fragmenciku mojej wypowiedzi.
Wiesz czym się różni sytuacja SKWK od SKLW? Ci drudzy mają z kim poważnie rozmawiać, jeśli coś ustalają to tak jest i obie strony się tego trzymają. Leśny nie sprzedał SKLW przy pierwszej okazji żeby bronić dupy. Postąpił stanowczo ale nie wojował szabelką, choć dostał po głowie tysiąc razy bardziej niż my po derbach. Druga strona to zrozumiała. Mają wspólny cel i obierają wspólną drogę.

Bednarz szedł na wyjebanie przeciwnika lub zdemolowanie ustaleń odnośnie 1 zł i tutaj swoją pozycję do rozmów przegrał.

Bednarz potrzebuje konfliktu, potrzebuje SKWK. Patrząc tak bardziej ogólnie jego misja zbijania długu się kończyła, swoje zrobił i szpic dla niego był kwestią czasu. Teraz znalazł wroga i zwolnienie go będzie dla Cupiała sporym problemem (choć jemu to akurat często lata), Bednarz znów jest potrzebny, znów ma misje.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Zacznę od tego, że podoba mi się w Twoim poście to co wyświetliło mi się gdy zacząłem pisać odpowiedź.
Podobają mi się Twoje słowa gdy piszesz, że nie ma sensu się wyzywać, Twoje wezwania do trzymania poziomu.
Odezwałem się w tym temacie bo odbieram to co się dzieje jako działalność która nie służy NASZEJ WIŚLE. Nikt tu nie jest bez winy. Ani SKWK nie jest bez winy ani też Bednarz. Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz.
Ja sprzeciwiam się działaniu na szkodę Klubu. Zarówno szkodliwemu bojkotowi jak i złej decyzji o zakazie na chybił trafił.

To co jednak mnie ostatecznie sprowokowało do napisania tu to wpisy "o jedynie słusznych wartościach, jedynie słusznych wyborach i jedynie słusznych decyzjach, wśród których jest między innymi decyzja o przyłączeniu się do bojkotu"
Sprzeciwiam się takiemu stawianiu sprawy, że jak nie jesteś z nami, jak nie myślisz tak jak SKWK to znaczy, że jesteś z Balu Noworocznego Pituna a nie Bratem Po Szalu.
Trzymajmy poziom i szanujmy się. Przekonumy argumentami a nie szachujmy wzajemnie jak Putin Krym.

CO bym zrobił gdybym pił piwo po meczu a nie przed ? Bo tak się śmiesznie składa, że byłem "U Wiślaków" przed a nie po.
Tak ja bym wysłał do Klubu odwołanie od decyzji o nałożeniu na mnie niesłusznie zakazu dla mnie to naturalna kolej rzeczy. Jak kanar mi w autobusie nie da szans skasować biletu a ja dopiero co wszedłem do autobusu to piszę odwołanie do MPK a nie bojkotuje MPK
Przecież Bednarz sam ma świadomość, że tej bojkot będzie... to w jakim celu codziennie czy to w wywiadach, czy w oświadczeniach zamiast łagodzić konflikt, to go podżega? Nie uważasz, że to w większym stopniu uderza w klub?
Wracam do słynnego pytania. A jak ci zakażą mówić pod groźbą zakazu, to dla dobra Wisły też będziesz niemową?
Apelujesz o szanowanie się. Widzisz jak czują się ludzie, którzy zostali zeszmaceni przez tego gamonia, którzy dla Wisły oddali serce i pieniądze. Nie ma jedynie słusznych wartości, bo każdy lubi co lubi. Tylko zobacz co tu się pisze. Zobacz co się pisze na wislaportal. Na to nikt nie reaguje jak ludzie dają przyzwolenie na uderzanie w klub przez Bednarza. Przecież te rozdawane bilety na E 15 nie zakryją braku przychodów z biletów. To zarządcy klubu ma zależeć na tym, żeby przychody były jak największe, a on sobie sam sra we włąsne gniazdo, podsycając konflikt i zniechęcając kibiców. On nie jest do niczego zmuszany. Robi to z włąsnej woli! Tego nikt nie chce zauważyć lub udają, że tak nie jest!!!
Ale ok jak chce to ma. Mnie zniechęcił i ja nie przyjdę! W klub nie uderzę, bo swoje pieniądze w ramach rekompensaty na TS, na kosza, na działania statutowe. W gestii honoru będę miał czyste sumienie. A Jacek jaki ma pomysł, żeby zrobić przychód?
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2014 o godz. 18:30.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Czytam i oczom nie wierzę. Bednarz Bednarzem, ale czy kibice powinni odwracać się od klubu? Bednarz jest teraz, za rok, dwa go nie będzie, a jeśli kibice się odwrócą to... też ich nie będzie. A klub pozostanie. Zresztą, nie komentuje. Wszystko zostało już napisane wcześniej i popieram w stu procentach.

http://ekstraklasa.net/oddech-futbol...9d3a1e193a1d08
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Będzie już cały czas wpuszczał za darmo ? A inni frajerzy będa płacić ? Ile tak wytrzyma tej darmochy ?
Ile będzie chciał, przecież nie daje ze swojego. Chyba, że go jakaś księgowa od Cupiała opie..li i potrąci te darowizny z jego kieszonkowego. No chyba, że ma poparcie góry to darmobilety mogą zagościć na długo.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 20.03.2014, 18:25
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Ile będzie chciał, przecież nie daje ze swojego. Chyba, że go jakaś księgowa od Cupiała opie..li i potrąci te darowizny z jego kieszonkowego. No chyba, że ma poparcie góry to darmobilety mogą zagościć na długo.
Rozumiem ze psy i ochrona nagle też zaczną ochraniać stadion za free, bo jak łysy rozda 30 tyś wejściówek to i ochrony trzeba na cały stadion. Zamykał łysy ch.uj sektory by nie płacić ochronie to za darmowe wejściówki dostanie darmową ochronę?

Nie będzie Bednarz pluł nam w twarz i dzieci nam germanił.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.03.2014, 18:26
palikot napisał(a):Wyświetl post
Jezu dobrze, to idź nie musisz się tak z tym obnosić, cały świat nie musi wiedzieć, że Witek idzie na mecz... matko.
Ci co respektują pewne wartości nie idą bo czują taką potrzebę serca i już. Kłócić się będziecie o to co jest dla was ważne? To dziecinne
Ale cały świat musi wiedzieć, że Ty nie idziesz?
Ja na mecz idę i wcale nie jestem wniebowzięty, że na C zamiast kibiców będzie policja. Z ta różnicą, że po pierwsze nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym się tej ich obecności obawiać a ewentualne pretensje że tam są skierowałbym raczej w kierunku tych, którzy dali wiele pretekstów żeby ich tam można/trzeba było wprowadzić.
A na mecz nie idę po to, żeby komuś coś udowadniać czy identyfikować się z kimkolwiek tylko dlatego, że jest to dla mnie od ponad 20 lat stan naturalny. Idę na mecz Wisły Kraków a nie na mecz kibice kontra policja, zarząd kontra kibice czy jakie tam inne kombinacje można wypisać. Idę też po to, żeby jak w wypadku każdego meczu na R22 spotkać się z ludźmi z którymi nierzadko spotykam się tylko z tej jednej okazji - meczu mojej Wisły.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 20.03.2014, 18:33
Gregor 82 napisał(a):Wyświetl post
Czytam i oczom nie wierzę. Bednarz Bednarzem, ale czy kibice powinni odwracać się od klubu? Bednarz jest teraz, za rok, dwa go nie będzie, a jeśli kibice się odwrócą to... też ich nie będzie. A klub pozostanie. Zresztą, nie komentuje. Wszystko zostało już napisane wcześniej i popieram w stu procentach.

http://ekstraklasa.net/oddech-futbol...9d3a1e193a1d08
Z samego założenia teza tytułu tego artykułu jest błędna logicznie. Klub zawsze będzie zakładnikiem kibiców, zawsze będzie od nich zależy, BO BEZ KIBICÓW NIE MA PIŁKI I NIE MA KLUBU! Jak sobie tego ktoś nie uzmysłowi, to będzie ciężko!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2014, 18:36
Np to ci co będą płacić to skończeni frajerzy. Widać, ze wielki jest strach przed propagandową wtopą w piatek, tak wielki, że ścierwopismaki klepią artykuły w jego obronie, bilety za darmo, a tu problemem był 1 zł. od biletu.
Niech rozdaje bilety za darmo, słupki mu sie na pewno zbilansują w niedługim czasie .
Można sobie tez uzmysłowić, ze cześc tych darmowych bieltów trafi w ręcę róznych gamoni co klub mają szczerze gdzieś i gdyby dostali za darmo bilety do cyrku tez by poszli. Ale to pewnie ni ebedzie przeszkadzało kiełbasiarzom, że tacy będa wśród nich wymieszani z tajniakami.
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Stary 20.03.2014, 18:42
palikot napisał(a):Wyświetl post
Z samego założenia teza tytułu tego artykułu jest błędna logicznie. Klub zawsze będzie zakładnikiem kibiców, zawsze będzie od nich zależy, BO BEZ KIBICÓW NIE MA PIŁKI I NIE MA KLUBU! Jak sobie tego ktoś nie uzmysłowi, to będzie ciężko!
Będą nowi kibice, będą pikniki, będą garnitury. Nie będzie tylko dopingu i oprawy, ale budżet klubu z biletów będzie się zgadzał. Tylko, że wtedy piłka nożna będzie równie interesująca jak szachy czy bierki...
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2014, 18:43
Czy mógłby ktoś przytoczyć tu treść tej słynnej "lojalki", którą dają do podpisania w klubie?
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.03.2014, 18:44
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Np to ci co będą płacić to skończeni frajerzy. Widać, ze wielki jest strach przed propagandową wtopą w piatek, tak wielki, że ścierwopismaki klepią artykuły w jego obronie, bilety za darmo, a tu problemem był 1 zł. od biletu.
Niech rozdaje bilety za darmo, słupki mu sie na pewno zbilansują w niedługim czasie .
Można sobie tez uzmysłowić, ze cześc tych darmowych bieltów trafi w ręcę róznych gamoni co klub mają szczerze gdzieś i gdyby dostali za darmo bilety do cyrku tez by poszli. Ale to pewnie ni ebedzie przeszkadzało kiełbasiarzom, że tacy będa wśród nich wymieszani z tajniakami.
Ciekawe czy ci "nowi kibice", także będą musieli kartę kibica sobie wyrabiać Bo jeśli tak to łysy może się z deczka przeliczyć z efektem tejże akcji, choćby ze względu na wygodnictwo i wysokie mniemanie o sobie takiej osoby "ja mam dać się sfotografować i w jakichś kartotekach figurować? Ja profesor/lekarz/prokurator/komisarz/menadżer jak zwykły bandyta? Nie. Wolę pójść do opery, tam mnie nikt nie będzie inwigilował.". Ot, mniej więcej próbka mniemanologii własnej tego typu osób.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.03.2014, 18:47
Gdyby ktoś jeszcze nie oglądał:

http://www.orange.pl/kid,4003620279,...am-,video.html

Uczulam jedynie, że prezesa słuchamy na własną odpowiedzialność ...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 20.03.2014, 18:50
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy ci "nowi kibice", także będą musieli kartę kibica sobie wyrabiać Bo jeśli tak to łysy może się z deczka przeliczyć z efektem tejże akcji, choćby ze względu na wygodnictwo i wysokie mniemanie o sobie takiej osoby "ja mam dać się sfotografować i w jakichś kartotekach figurować? Ja profesor/lekarz/prokurator/komisarz/menadżer jak zwykły bandyta? Nie. Wolę pójść do opery, tam mnie nikt nie będzie inwigilował.". Ot, mniej więcej próbka mniemanologii własnej tego typu osób.
To raczej wejściówki "odprezesowskie" to pewnie zeby nie było blamażu bez tych wszystkich ceregieli z kartami kibica i zdjęciami. Nawet darmowa kiełbasa by mnie nie zdziwiła.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.03.2014, 18:50
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Idę też po to, żeby jak w wypadku każdego meczu na R22 spotkać się z ludźmi z którymi nierzadko spotykam się tylko z tej jednej okazji - meczu mojej Wisły.
wszystko pięknie i ładnie, tylko łysy jacek przez swoje zakazy wobec w większości niewinnych osób uniemozliwił wielu osobom spotkanie na stadionie z osobami, które na stadion chodziły od zawsze...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2014, 18:52
Wiem, że niektórzy sobie takiej sytuacji nie wyobrażają, ale dosyć spora część ludzi jeździ po Europie, była na różnych stadionach a nie byli jeszcze na żadnym meczu piłkarskim w Polsce. Jedną taką osobę znam, tyle że ta osoba nie wyobraża sobie tego, że jej dane osobowe i zdjęcie posiada klub a san on musi mieć tą kartę przy sobie by wejść na mecz. Niestety nie potrafiłem mu odpowiedzieć na to pytanie, zwłaszcza w dobie wszechobecnego monitoringu, podsłuchu, plastikowych dowodów osobistych.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 20.03.2014, 18:52
gigant napisał(a):Wyświetl post
To raczej wejściówki "odprezesowskie" to pewnie zeby nie było blamażu bez tych wszystkich ceregieli z kartami kibica i zdjęciami. Nawet darmowa kiełbasa by mnie nie zdziwiła.
ja myślę, że to vouchery
czyli procedura, wyrobienie KK i wymiana voucheru na bilet poprzez nabicie na kartę
przecież inaczej bramki nie puszczą takiego "gościa"

po drugie to wymogi ustawy o imprezach masowych
Ostatnio edytowane przez MrÓwA_1906 : 20.03.2014 o godz. 18:54.
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2014, 18:56
Czytam i oczom nie wierzę...
Wam się wydaje, że Bednarz popełnił błąd wydając zakazy stadionowe 400 osobom nie rzucającym rac, a jedynie pijącym piwo?
Że to było nieprzemyślane?

A co Wy na to jesli po akcji z racami na Ruchu Bednarz nie tyle niechcacy przesadził, co po prostu postanowił zdecydowanie i świadomie pójść po bandzie i wyeliminować ze stadionu tych wszystkich, co do których uważa, że na stadionie nie powinni się pojawiać?
Stąd akcja zakazów stadionowych dla wszystkich, którzy znaleźli się w pobliżu.
Mało tego, Bednarz liczy na nieobecność radykalnej większości SKWK w piątek wieczorem na meczu i eliminowanie coraz bardziej tych, którzy najbardziej mu dzisiaj na stadione przeszkadzają (narażając klub na kary, robiąc mu nieodpowiedni PR, itd).

Z drugiej strony zdając sobie sprawę, że niektórym bardziej zależy na przychodzeniu na mecze niż na wierności SKWK, proponuje im abolicję i odwolanie zakazu za deklarację, że będą zachowywali się jak on chce.

SKWK popełnia (ze swojego punktu widzenia) błąd bojkotując mecz gdyż samo w ten sposób naraża się na wyeliminowanie.
Gdybym miał doradzać SKWK to zachęcałbym do przyjścia na stadion, żeby zyskać pozycję negocjacyjną. Nieobecność (mimo, że w opinii SKWK uzasadniona, a wręcz pożądana) jest Bednarzowi na rękę.

Nikogo tu do niczego jednak nie namawiam. Każdy ma swój rozum, ale Bednarz, moim zdaniem, ma całą akcje przemyślaną.
Byc może, coś mu sie nie powiedzie i wtedy Cupiał go zwolni. Jednak po to, by następny prezes szedł po pewnym czasie dalej tą samą drogą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 20.03.2014, 18:56
MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
ja myślę, że to vouchery
czyli procedura, wyrobienie KK i wymiana voucheru na bilet poprzez nabicie na kartę
przecież inaczej bramki nie puszczą takiego "gościa"

po drugie to wymogi ustawy o imprezach masowych
Coś mi się wydaje że takiego "gościa"puszczą i wymogi ustawy też nie zadziałają akurat w takich przypadkach
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 20.03.2014, 18:57
No to niech się wśród takich nuworyszy jeden "Dyzma" znajdzie Pewnie go nawet nie obmacają a ten albo racę, albo torcik jakiś przemyci...

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 20.03.2014, 19:00
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
No to niech się wśród takich nuworyszy jeden "Dyzma" znajdzie Pewnie go nawet nie obmacają a ten albo racę, albo torcik jakiś przemyci...

Oby, mam taką nadzieję że zaproszony przez łysego coś przyniesie,odpali i rzuci. Już się dokladam na papugę dla takiego.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 20.03.2014, 19:09
Oby, mam taką nadzieję że zaproszony przez łysego coś przyniesie,odpali i rzuci. Już się dokladam na papugę dla takiego.
Ja bym tam za torcikiem raczej obstawał, szczególnie jeśli w sąsiedztwie łysego zasiądzie.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.03.2014, 19:16
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Czy mógłby ktoś przytoczyć tu treść tej słynnej "lojalki", którą dają do podpisania w klubie?
Myślę, że każdy chciałby się dowiedzieć jak wygląda ta podobno "pzprowska" lojalka.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.03.2014, 19:22
A czy ktoś zdecydował się podpisać?Wątpię
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.03.2014, 19:24
Co do voucherów:
Cytat:
§5
Zasady sprzedaży voucherów Wisły Kraków SA i ich wymiany na prawo do przebywania na meczu lub bilet
1. Vouchery Wisły Kraków SA sprzedawane są tylko i wyłącznie osobom prawnym.
2. Osoba posiadająca voucher wyemitowany przez Wisłę Kraków SA, ma prawo wymienić voucher (dokument na okaziciela) na bilet lub prawo do przebywania na meczu, na warunkach niniejszego Regulaminu, w szczególności pod warunkiem uzyskania przez wymieniającego Karty Kibica 2011, jeśli wymagana jest przez Klub na dany mecz.
3. Wymiana vouchera na bilet lub prawo do przebywania na meczu odbywa się w miejscach i czasie zakupu odpowiednich praw do przebywania na meczu i biletów.
4. Klub ma prawo odmówić wymiany vouchera na bilet lub prawo do przebywania na meczu dla osoby objętej zakazem stadionowym.
5. Voucher może być wymieniony wyłącznie na bilet lub prawo do przebywania na meczu sprzedawanych w „Ofercie Dla Firm”.
6. Wymiana voucherów na bilety lub prawa do przebywania na meczu może nastąpić do dnia wskazanego na voucherze, po którym to terminie prawo do wymiany vouchera na karnet, bilet lub prawo do przebywania na meczu wygasa bez obowiązku wypłaty (zwrotu) przez Klub jakichkolwiek świadczeń pieniężnych.
7. Posiadacz vouchera, który zamierza skorzystać z prawa jego wymiany na bilet lub prawo do przebywania na meczu zobowiązany jest podporządkować się wszystkim regulacjom dotyczącym karnetów i biletów uczestnictwa w imprezach masowych, a przez fakt wymiany regulacje te akceptuje.
co oznacza mniej więcej tyle, że każdy będzie musiał wyrobić KK by wejść na mecz.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.03.2014, 19:28
Wydaję mi się, że bojkot nie powinien być przeniesiony na kolejne mecze bo na tym zależy Łysemu, a przychodząc na mecze po staremu pokazuje się Bednarzowi siłę, na którą może jedynie pomarudzić i pomlaskać. Obecna sytuacja jest mu na rękę.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 20.03.2014, 19:30
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH, KTÓRYM ZABLOKOWANO KONTO KIBICA NA KONSULTACJĘ W SPRAWIE DALSZYCH KROKÓW PRAWNYCH CELEM WSPÓLNEGO WYSTĄPIENIA O OCHRONĘ PRAW NARUSZONYCH PRZEZ KLUB.

SPOTKANIE ODBĘDZIE SIĘ W NAJBLIŻSZY PONIEDZIAŁEK (24.03.2014 R.) O GODZ 18:00 W RESTAURACJI "U WIŚLAKÓW".

NA SPOTKANIE ZOSTAŁ ZAPROSZONY RADCA PRAWNY.

ZAPRASZAMY!

www.kibicewisly.pl
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów