|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jak czytam niektóre posty to boje się, że jutro przeczytam w tym wątku, że Bednarz wywołał wojnę z kibicami by Rosji było łatwiej odłączyć Krym od Ukrainy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Cwane ? To się uczcie, bo z tego co tu dociera to w SKWK nadal lata 90-te. Możecie nawet mieć rację w pewnych sprawach ale nie ma to znaczenia. Dla większości liczy się tzw/ "fakt prasowy". A tu święty Jacek ma zdecydowaną przewagę. Suma i skala reakcji po zabraniu "złotówki" zdecydowanie przerosła wartość sporu. Jak to mówi Kiepski - pałka się przegła. A nagonka prasowa jest tak obrzydliwa, że u mnie za chwilę spowoduje efekt odwrotny. No ale wtedy będę "popierał" bojkot... ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
1) przyczepiłeś się o Wisła - Legia, ale ja nie napisałem, że cieszył się z wygranej Legii, cieszył się gdy Legia wygrywała, a sytuacja Wisły była katastrofalna. W takiej sytuacji, choćby z szacunku do Wisły nie powinien mieć banana od ucha do ucha... 2) podkreśliłeś, że jest rzecznikiem Wojewodów i POlicji - takie zdanie ma o nim wielu pikników po wywiadzie w Orange Sport. 3) kłamie w prawach sportowych i kibicowskich... co pół roku przekłada te "kłopoty bogactwa", a teraz dołożył kłamstwa o kibicach 4) karze setki niewinnych osób, a teraz łaskawie mówi im, aby się przed nim upokorzyli i podpisali lojaki i udowodnili, że nie są wielbłądami... skończ, ze swoją demagogią - ja mówię tylko o faktach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Możemy mieć różne zdania na temat Bednarza. Możemy różnie postępować w związku z tym ale szanujmy się mimo różnić. Bo łączy nas szal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Prolog tego wszystkiego mamy w dzisiejszych "gazetach"- czyt tubach propagandowych. A jak będzie mało zbyt cicho? To się puści doping z kasety
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2014 o godz. 15:49.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak SKWK rozdawał bilety to była to świetna akcja promocyjna mająca na celu zachęcenie nowych kibiców do przyjścia na stadion.
Jak Bednarz rozdaje bilety to jest to żenująca próba wypełnienia trybun. Ech, wieje hipokryzją, oj wieje. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Gdyby był respektowany regulamin stadionowy przez SKWK teraz nie byłoby z problemów z respektowaniem "wartości". Dla wartością nadrzędną stanowi Wisła Kraków
SKWK naważyło piwa i teraz na siłę karze "pić" go kibicom z E czy A. Bednarz zaś sprowadza nam na trybuny policję, tylko można zadać pytanie po co, skoro poszło już tyle zakazów. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy SKWK rozdawał bilety po kancelariach, urzędach, uczelniach,urzędach personelowi szpitala- by sztucznie zapełnić obiekt by pokazać, że jest "górą"? SKWK miało swoją pulę biletów, które brało z klubu i za nie płaciło i udostępniało szkołom lub dostawały je osoby z mniej majętnych rodzin. Ludzie, chwile zastanowienia a pózniej piszcie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2014 o godz. 16:03.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jednak teraz ze względu na dobro Wisły musze przestać wspierać jednostkę organizacyjną, którą dowodzi jacek b. Im szybciej osoby nad nim zrozumieją, że nie ma co liczyć na zyski z tym prezesem tym będzie lepiej dla Wisły Kraków. Ale bez stanowczego i silnego przekazu od kibiców to nam sie to nie uda. Dlatego każdy, kto choć trochę czuję się kibicem Wisły Kraków, a nie jest fanem dobrej piłki, bednarza lub POlicji powinien jutro mecz zobaczyć w domu lub w knajpie...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 16:05.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takiego jak niektórzy tutaj, którzy wmawiają, że przecież nie udowodniono, że to SKWK stało za racami.
A tak poważniej to z jednej strony sytuacja inna, ale jednak dziwi mnie całkowicie inny odbiór podobnej sytuacji. Rożnica taka ze dzieciaki spółce mogą przynieść zyski za 10 lat, a lekarze za pól roku. Tak w teorii przynamniej.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.03.2014 o godz. 16:26.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co wy widzicie złego w rozdawaniu biletów? Jak dla mnie to pomysł jest świetny i powinien byc czesto praktykowany. Zarówno w urzędach jak i w szkołach. Wszędzie.
Im więcej ludzi na stadionie tym lepiej. Przyjdą - części sie spodoba, to przyjda jeszcze raz. Część kupi sobie cos do jedzenia, część coś do picia, część pamiątki klubowe. Za pieniądze. Słowo klucz. Pieniądze. Już widzę tych sponsorów, którzy z przerażeniem patrzą, że na meczu będzie wiecej ludzi. Na pewno im to nie pasuje.. Ludzie, ogarnijcie się, bo niektóre teksty są jak wyjęte z zamierzchłej przeszłości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Po 1. - jeśli pośród tych ludzi będą tacy, którzy przyjdą po raz pierwszy, to i pewnie kupią szalik albo inny gadżet, zasilając klub. To ci lekarze i urzędasy mają nakręcać kasę na Wiśle. Po 2. - po drugie, jeśli daj Bóg im się spodoba, co oczywiście nie jest pewne, bo do tego potrzeba takim ludziom przede wszystkim dobrej gry i ... dobrej kiełbasy, to następnym razem przyjdą i zapłacą i za bilet i za żarcie. Oczywiście, że nie należy rozdać nagle 30 tysięcy biletów ot tak po prostu, ale z drugiej strony - jeśli biznes funkcjonuje gorzej to trzeba czasem tego klienta jakoś zachęcić by do nas przyszedł. A zachętą może być choćby taka akcja z "darmową wejściówką".
Zacytowałeś mój post w całości. Gdzie podkreśliłem, że jest rzecznikiem wojewodów i policji? Ale odnośnie do biletów dla AGH w ogóle nie odpisałeś? Może dlatego, że te bilety są przeznaczane - w niewielkiej ilości - od dłuższego czasu? Poza tym, tak jebiecie w tych ludzi z A, E i H, ale sami sobie popatrzcie na wiele filmików krążących po sieci, np. z meczu z Ruchem z 2013 roku - ile Was było na tym C? 3,5 tysiąca? Ileż Was było też rok temu na Koronie? Też mało kiedy, a na pewno nie ZAWSZE, wypełniacie ten sektor po brzegi...
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.03.2014 o godz. 16:33.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że przed poprzednim bojkotem faktycznie SKWK sponsorowało bilety dla potrzebujących, ale teraz też tak było? PS. Pytam z czystej ciekawości, nie twierdze, że nie kupowali faktycznie tylko chciałbym się dowiedziec jak to było naprawdę.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.03.2014 o godz. 16:43.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Żeby zarobić najpierw trzeba wydać, rozdawanie biletów i tak ma 0 kosztów.
Bardziej ciekawi mnie na ile ta akcja z biletami to krok wymyślony wczoraj czy był planowany od dawna? Nie da się ukryć, że w mediach C i SKWK zostało przedstawione jako 'przestępcy'. Dla kogoś kto żyje ogólnym przekazem czyli jest po prostu klientem Wisły SA moment jest idealny na przyjście na stadion. Jeszcze jakieś bojkoty bojkotów w wszystkich dużych gazetach w regionie. Albo Bednarz walczy resztką sił, albo miał zaplanowaną od początku do końca akcje wymiany publiczności na Wiśle i to jest tylko kolejny etap w którym wszyscy grają jak On chce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym, czy nie jest czasem tak, że ci kibice dostaną vouchery, które trzeba wymienić na bilet, a co za tym idzie - wyrobić kartę kibica (za 10 zł)?
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.03.2014 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ja na C nie chodzę
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 17:13.
|
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wit.Ek - nikt nie podważa Twoich zasług dla działalności kibicowskiej, ale powiedz mi tak szczerze, co byś mówił jakbyś się znalazł w sobotę podczas meczu z Ruchem wśród osób, które zostały spisane i którym zakazano prewencyjnie wstępu na stadion?
Poszedłbyś teraz do klubu podpisać z Jackiem Bednarzem lojalkę? Wyrzekłbyś się kolegów po szalu, zgodził na obecność policji na sektorze? Błaźniłbyś się przed Panem Prezesem, udowadniał mu że Ty jesteś niewinny? Pytam hipotetycznie, bo skoro idziesz jutro na mecz to znaczy, że nie masz zakazu. Gdzie podziała się zasada o domniemaniu niewinności? Taki prawnik jak Jacek Bednarz nie wie nic na ten temat? Wrzucił wszystkich kibiców do jednego worka? Jesteś zadowolony z jego ''walki'' z kibicami? Rozumiem, że o taki bezpieczny stadion z policjantami na trybunach walczyłeś. -------- Nie ma sensu się wyzywać i ja tu nikogo nie wyzywam również o to samo proszę pozostałych uczestników dyskusji. Dyskutujmy na poziomie, wymieniajmy argumenty, swoje racje ale bez obelg dla tych co mają inne zdanie. Każdy ma własne sumienie, każdy powinien mieć wpojone pewne zasady jedności kibicowskiej i każdy powinien się tymi zasadami w życiu kibicowskim kierować. Ja nie będę nikogo namawiał na to aby na mecz jutro nie iść. Ja osobiście na mecz się nie wybieram, po tym co się ostatnio stało raczej skłaniam się do tego, że karnetu na nowy sezon również nie zakupię, a mam go od ładnych kilku lat. Pozdro! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o bilety, to nie jestem w SKWK więc na to nie odpowiem. Myśle, że gdy napiszesz na odpowiedni email z chęcią ci udzielą informacji . ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
"Gdzie drwa rąbią" - Jacuś .......nął siekierą w nogę klubu. Nie w SKWK, tylko wiernych, wieloletnich kibiców. Jemu to Lotto, bo i tak jest tylko spadochroniarzem z Legii, ale nam nie powinno. Nie kupuję usprawiedliwienia w rodzaju: nie ważne jak, ważne że zareagowali. Zresztą - porównanie z Legią bardzo na miejscu, bo tam starali się zminimalizować szkody. Nie chce rozmawiać z SKWK? OK, nie musi. Ale po kiego wała daje im dodatkowe argumenty i dolewa oliwy do ognia? "Walka z chuligaństwem" i "o bezpieczeństwo" polegająca na laniu pałami na oślep, na prawo i lewo? Nie, dzięki, postoję.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.03.2014 o godz. 17:31.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzeba być debilem by mówić na konferencjach, że sam poprosi wojewodę o zamknięcie stadionu, godzić się na samowole Policji na stadionie czy dać na oślep kilkaset zakazów...Przecież to oczywiste, że łatwiej wymienić 1 osobę w klubie niż strzelam 7000 kibiców..., którzy chodzą na każdy mecz, niezależnie czy gra się z Legią czy Podbeskidziem...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 17:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wolfy, ale przecież to ówczesne władze SKWK przekazały, że już nie będą rozmawiać. A potem dwukrotnie poszły race = zerwanie wcześniejszych porozumień. No i jeszcze parę tekstów na Bednarza ma stronie SKWK, zanim on wytoczył jakiekolwiek działa.
To nie klub nie chce rozmawiać z SKWK tylko klub nie ma z kim rozmawiać. Ówczesne władze SKWK zapowiedziały, że nie będą rozmawiać z klubem, że nie będą buforem między klubem a kibicami. Dopiero wtedy Bednarz powiedział, że władze SKWK się skompromitowały i nie będzie z nimi gadał. I obrał kurs, nazwijmy to, zakazowo-policyjny. Trzymajmy się chronologii i faktów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Wisłaportal" to jest niby portal SKWK? Ludzie którzy dotąd byli neutralni stanęli przeciw klubowi i Bednarzowi dzięki popisowi nieudolności jego i Policji, którą notabene na stadion zaprosił, co gwarantuje że będzie pewnie jeszcze weselej. Traci na tym klub, ale nie Jacuś, który łazi po mediach w glorii "walczącego z kibolami", a jak go wreszcie wywalą, to będzie męczennikiem tej walki. Twierdzisz że chce dobrze? OK, wierzę. Problem w tym, że w świecie dorosłych liczą się efekty, a tu Jacuś daje dupy po całości. Mnie to zresztą bardziej wygląda na pokazowe działania, które mają odpierać zarzuty że Jacek nic z "tym" nie robi. A że niczego nie rozwiązują, ba, potęgują problem? Mam wrażenie, że Jacusiowi to akurat Lotto... EDIT: W skrócie - każde kolejne działanie Bednarza ostatnio sprawia, że ręce opadają mi jeszcze niżej. Akcja z zakazami to już był szczyt, ale boję się pisząc te słowa, bo bardzo możliwe że Jacek ma w zanadrzu coś ekstra...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.03.2014 o godz. 17:46.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie tyle twierdziłem, co doszedłem do wniosku, że JB gra ostro, ale zaraz zostanie zmieniony. Nowy prezes będzie dość zachowawczy, ale jego postawa, dzięki kontrastowi z wcześniejszym ostrym poczynaniom JB postrzegana będzie jako "pro-kibicowska" - co przywróci spokój w klubie.
To tylko teoria, co podkreślałem. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Podobają mi się Twoje słowa gdy piszesz, że nie ma sensu się wyzywać, Twoje wezwania do trzymania poziomu. Odezwałem się w tym temacie bo odbieram to co się dzieje jako działalność która nie służy NASZEJ WIŚLE. Nikt tu nie jest bez winy. Ani SKWK nie jest bez winy ani też Bednarz. Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz. Ja sprzeciwiam się działaniu na szkodę Klubu. Zarówno szkodliwemu bojkotowi jak i złej decyzji o zakazie na chybił trafił. To co jednak mnie ostatecznie sprowokowało do napisania tu to wpisy "o jedynie słusznych wartościach, jedynie słusznych wyborach i jedynie słusznych decyzjach, wśród których jest między innymi decyzja o przyłączeniu się do bojkotu" Sprzeciwiam się takiemu stawianiu sprawy, że jak nie jesteś z nami, jak nie myślisz tak jak SKWK to znaczy, że jesteś z Balu Noworocznego Pituna a nie Bratem Po Szalu. Trzymajmy poziom i szanujmy się. Przekonumy argumentami a nie szachujmy wzajemnie jak Putin Krym. CO bym zrobił gdybym pił piwo po meczu a nie przed ? Bo tak się śmiesznie składa, że byłem "U Wiślaków" przed a nie po. Tak ja bym wysłał do Klubu odwołanie od decyzji o nałożeniu na mnie niesłusznie zakazu dla mnie to naturalna kolej rzeczy. Jak kanar mi w autobusie nie da szans skasować biletu a ja dopiero co wszedłem do autobusu to piszę odwołanie do MPK a nie bojkotuje MPK
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 20.03.2014 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wolfy, ależ ja NIGDZIE nie oceniałem jego działań! Gdzie znalazłeś, że go w którymś momencie chwalę?
Co najwyżej z neutralnej pozycji tłumaczyłem niektóre jego posunięcia. Tu i ówdzie zdarzyło mi się wypunktować niektóre demagogiczne teksty. Np. dziś, jak Gwiaździsty porównał naszą sytuację do sytuacji Legii, jaka to wielka różnica, jak tam sobie prezes cudownie poradził. No więc pokazałem, że u nas takie rozwiązanie nie wchodziło w grę z prostej przyczyny - u nas prezes klubu nie miał z kim rozmawiać. I na to już odpowiedzi nie uzyskałem, za to pojawiło odniesienie do jakiegoś fragmenciku mojej wypowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A że Bednarz nie ma z kim rozmawiać? Sorry, ale danie zakazów tylko tym którzy zawinili nie wymaga współpracy z SKWK. Chyba że sugerujesz, że to SKLW samo wydało tych którzy zrobili zadymę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.03.2014 o godz. 17:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|