|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
W sumie to stan wojenny mamy. Aby wyrobić sobie zdanie o tym oświadczeniu czekam na oświadczenie SKWK ze skanem zapisów parafowanych przez przedstawiciela klubu. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Po pierwsze może lepiej już nie dolewać oliwy do ognia, wystarczająco się "pali", a po drugie myśle, że większość to były ustalenia słowne, więc ciężko byłoby cokolwiek komukolwiek udowodnić.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Może i masz racje.. jednak nie chce mi się wierzyć że w dzisiejszych czasach jest coś robione bez podkładki w postaci umów. No nic, pozostaje nam czekać na stanowisko SKWK w którym być może odniosą się do tego jak wyglądały rozmowy w tej sprawie.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dla mnie treść tego oświadczenia nie wnosi nic nowego. Przecież SKWK na swojej stronie opublikowało fragmenty przedmiotowej umowy i z tego co pamiętam to najpierw było tak, że wysokość ewentualnych strat / kar każdorazowo po zaistnieniu zjawiska miała ustalana pomiędzy stronami. Później Bednarz zmienił owy zapis na to, że SKWK miało brać odpowiedzialność za cały stadion, na co SKWK nie przystało. Określiło się, że może w takim razie ostatecznie odpowiadać za C + E ( chyba). Bednarz widząc postawę SKWK, że jednak da się z nimi negocjować dorzucił do tego C+E jeszcze parę innych trybun czego SKWK już nie było w stanie zaakceptować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ty jesteś jakiś ograniczony? Czytałeś oświadczenie SKWK? Widzisz słowo ostatecznie w oświadczeniu S.A? Poczytaj trochę bo siejesz farmazon za farmazonem, podkręcasz a nie masz ani pół grama racji.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Słabo się muszą bilety sprzedawać, że cała machina propagandy została rozruszana. Paszkwile pojawiły się na Gównie Wybiórczym, mają pojawić się w Dzienniku Polskim, Gazecie Krakowskiej i podobno w Radiu Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zresztą Bednarz w ostatnim programie w OS wezwał media do pomocy, oprócz policji i wojewody. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.03.2014 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Właśnie media są w dużym stopniu wolne, dlatego mogą pisać co im się podoba (nawet nieprawdę). Skutkiem są właśnie te artykuły zachęcające do przyjścia na stadion. Jednocześnie mogą olewać drugą stronę konfliktu bo... dokładnie, bo są wolne. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
I proszę przestań truć o tych "wolnych" mediach, prześladowaniach i stanie wojennym. Gdzie Rzym a gdzie Krym? Bo ta martyrologia ruchu kibicowskiego mnie śmieszy. Trzeba się odnaleźć w rzeczywistości, a nie ubierać w szaty Don Kichota i walczyć z wiatrakami. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Media to pała, którą wali się po łbie tych, co trzeba. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Gdyby to Bednarz rzucił race w czasie meczu z Cracovią i ostrzelał stadion podczas spotkania z Ruchem, zapewne nawoływałyby. Niezależnie od okoliczności i powodów są to metody nieakceptowalne, najwyraźniej jednak nie do wszystkich to dotarło. Z podobnych powodów media stają zwykle po stronie pobitej żony, a nie męża, który stłukł ją na kwaśne jabłko i rzucił o ścianę dzieckiem. Sry, ale w tej bajce ci, którzy tego dokonali nie są Janosikami, ale czarnymi charakterami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Dla kilku rac robić taki kabaret, szukać poparcia frajerskich pomysłów wprowadzenia tajniaków? Ktoś kto bywa na Wiśle powie wprost - bzdura! Na stadionie jest tak samo bezpiecznie jak np. dworcu gównym czy galerii więc żadne specjane środki bezpieczenstwa nie są potrzebne. Wszystkie zabiegi łysego biją tylko i wyłącznie bezpośrednio w kibiców naszego klubu. W historii naszego klubu juz raz resort w.......ił się z butami a kibice mimo że nigdy się z tym nie pogodzili z uwagi na ustrój mieli gówno do gadania. To niechlubna karta naszego klubu...lecz cóż można było zrobić? Obecnie ktoś ponownie wprowadza policję do klubu, mało tego, daje przyzwolenie na inwigilację ludzi których jedynym grzechem jest to, że bezgranicznie kochają Wisełkę. Psiaarnia na stadionie jest ....a poniżająca dla nas kibiców. Mało to człowiek się przez te prowokacyjne białe kaski po komendach włóczył? Ile dołków zaliczył? ....y jak bydło ludzi znakowali i kamerowali, z broni gładkolufowej oczy ludziom wybijali, pałowali dzieci? .......one ścieżki zdrowia? Mamy z wrogiem nr.1 siedzieć na stadionie? Po naszym ....a trupie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Tak a kibice przez ten czas to zawsze zachowywali się niczym miłujące pokój gołąbki pokoju.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bednarz kłamie odkąd tu przyszedł. To fakt. Kłamie począwszy gadek o kłopotach bogactwa pół roku temu i sprawy Sobola, przez ostatnie okienko kiedy mówił jedno a Smuda drugie. Wobec tego wnioski można sobie wyciągnąć samemu. Wydaje mi się, że to efekt tonącej brzytwy. Chce za wszelką cenę dalej dzielić kibiców i wprowadzać ferment wśród szeregi wroga, bo sprzedaż biletów słabo idzie, dzięki czemu Bednarz musiał rozdać 3/4 biletów na E15. Do tego dochodzi "przypadkowe" wspraie GK GW w dzisiejszych artykułach, co się ładnie składa na tą tezę. Zobaczycie jak nabiją frekwencje w piątek. Będą wliczone dzieci, karnety z C zaproszeni goście Bednarza, rodziny redaktorów GW GK, zakłady pracy mobilizacja jak na derby
Sorry ale tak działa PR. SKWK nie jest organizacją stawiającą na PR, bo nie ma w niczym interesów, żeby kogoś okłamywać Ktoś kto tego nie kuma raczej niech się nie ośmiesza. Idź do marketu, lub włącz TV, tam mają dobry PR
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2014 o godz. 13:17.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Co innego gdybym miał wyjebane na wynik, to może i bym siedział jak w operze... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od małego chodziłem na mecze. Najpierw na kosza kiedy jeszcze Kassyk trenował mistrzowskie Wiślaczki, potem zbierałem do puszki jako jeden z należących do IFC Wiśl@cy pieniądze na sektorze A. Wspierałem SKWK pomagając im w zmianach Statutu TS Wisła Kraków. Od kilku lat pisze o rankingach. Staż na Wisłe mam niemal trzydziestoletni.
Jutro będę na meczu. Będę tam z moją Kobietą i nikt nie ma prawa mi mówić, że nie jestem Wiślakiem albo że robie coś nie tak. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie wiem w jaki sposób wyładowujesz emocje, ale nikt ci niczego nie zabrania, o ile nie łamiesz stadionowego regulaminu i obowiązującego prawa. Problem zaczyna się wtedy, gdy twoje emocje sprawiają, że konsekwencje ponosi klub. To niedopuszczalne. W każdym razie, jeśli przychodzisz na stadion, mając w dupie zasady, lepiej nie pojawiaj się na meczach. Masz do tego pełne prawo. Jest jeszcze alternatywne rozwiązanie. Bądź sobą. Reaguj, jak chcesz, ale rób to tak, żebyś to ty płacił kary, a nie klub. Wtedy i wilk będzie syty i owca cała. W tym celu wystarczy nie zasłaniać twarzy, nie przebierać się pod sektorówkami i nie zmieniać miejsc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przecież to Ty i Tobie podobni krzyczą, że na stadionie nie ma demokracji, że są "grupy decyzyjne", więc to Ty jesteś za Putiniadą na stadionie, zatem nie wiem o co sapiesz do, zapewne starszego, "brata po szalu".
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Szanuj Braci Po Szalu nawet jak nie myślą jak Ty.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 20.03.2014 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Świetne słowa! Niestety jak widać po tym temacie, mało osób bierze je sobie do serca. Większość tutaj nie potrafi normalnie prowadzić dyskusji, przedstawić swojej racji lub pogodzić się z odmiennym zdaniem. Lepiej szydzić z innych, znak rozpoznawczy niektórych "Wiślaków". Później dziwią się wszyscy, że panuje podział wśród nas...
Ostatnio edytowane przez silver03 : 20.03.2014 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Skoro powołuje się pan na literę prawa, to proszę mi powiedzieć jakim to prawem Bednarz wobec tych wszystkich kibiców stosuję odpowiedzialność zbiorową- co my k** jesteśmy państwem totalitarnym gdzie "na każdego znajdzie się paragraf" To jest wkońcu te domniemanie niewinności, skoro kibice którzy zostali zakazy, mogą się odwoływać i sami udowadniać że są niewinni? Jak rozumiem w tym kraju stosuje się prawo wybiórczo w imię wyższych celów? Proszę nie byc hipokrytą. Czyli my- bo takie jest prawo- mamy godzić się na wszystko i nie robić sobie nic z coraz to krótszego łańcucha na szyi?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2014 o godz. 15:17.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.03.2014 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zwolennicy Bednarza za to szanują i respektują zdanie tych co nie idą... właśnie widać po wpisach tych, co tak nagle objawiają światu, jak to oni jutro bilet na mecz kupią...
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2014 o godz. 15:01.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pozbędziemy się prezesa, który kłamie (w sprawach sportowych i kibicowskich), karze setki niewinnych kibiców, wprowadza psy na stadion, obraża Wisłę na wizji, cieszy się gdy Legia wygrywa z Wisłą 2-0, jest rzecznikiem wojewodów i POlicji, itp... Tylko nad tym się zastanów zanim pójdziesz jutro na mecz. Bednarz ratując swoją dupę rozdaje bilety na lewo i prawo.. Przekazał darmowe bilety do szpitali, izby lekarskiej, czy krakowskich uczelni takich jak AGH. Ja ze swej strony wiem, że za darmo wchodzi też ZIKiT...wcześniej oznajmił, że POlicję też za darmo wpuszcza... Ciekawe jaki będzie % osób na stadionie, ktore same kupią bilet za własne pieniądze ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 15:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ci co respektują pewne wartości nie idą bo czują taką potrzebę serca i już. Kłócić się będziecie o to co jest dla was ważne? To dziecinne ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Bilety, które szły na AGH... masz na myśli te, które rozdaje fundacja Academica w konkursach? Obawiam się, że im bardziej będziecie "pracować" żeby obrzydzić Bednarza innym kibicom, wypuszczając wpisy agresywne i bezsensowne, to tym bardziej ci kibice będą mieli w dupach to, co piszecie... mimo, że czasem pewnie macie rację. Ale to nie mój problem...
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 20.03.2014 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie wszystkie decyzje Bednarza są dobre. Nie powinno się stosować odpowiedzialności zbiorowej. I być może jest to kwestia dla prawnika. W każdym razie można prowadzić działania prawne w tej sprawie, bez jednoczesnego eskalowania sytuacji na i wokół stadionu.
Same działania w tej sprawie (wprowadzenie policji, zakazy) są spowodowane strachem przed kolejnymi ekscesami i bezradnością. Klub nie jest w stanie namierzyć osób rzeczywiście szkodzących Wiśle bez wsparcia innych kibiców. Tego wsparcia nie będzie, bo panuje solidarność środowiskowa, zresztą przecież nie tylko pośród kibiców, ale każdej grupy zawodowej, co widać wyraźnie na przykładzie lekarzy, prawników, policjantów, księży itd. Więc tonący brzytwy się chwyta. Nie jest to fajne, ale ogólnie z tej sytuacji trudno znaleźć dobre wyjście. Między innymi dlatego, że kibice są różni i niektórzy bardzo nieprzewidywalni. Powoływałem się już na przykład Legii, bo dobrze ilustruje ten problem. Okazało się, że mimo wzorcowych stosunków na linii klub-kibice i tak doszło do czegoś, co nie powinno mieć miejsca. SKWK twierdzi, że nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa na stadionie. To prawda. W wielu sytuacjach, jednak, wtajemniczeni wiedzą, kto miesza w tym kotle. Trudno widzieć partnera w kimś, kto wie, co w trawie piszczy, ale ci tego nie zdradzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2014 o godz. 15:23.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|