|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Teraz tylko czekać aż my przegramy w Gliwicach. Albo wygramy. Aż ciężko przewidzieć
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Że też Niemcy z Chorzowa musieli się spiąć akurat u nas ... szlag by to trafił.
A Piast idę o zakład że u siebie przerżnie 4 ucho - standardowo. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dokładnie. Limit "szczęścia" na tą rundę już wykorzystali. Teraz pozostaje spokojne doczekania końca sezonu i "walka" o miejsca 5-8. Swoją drogą w przypadku Górnika, czy Ruchu każdy sezon kończy się tak samo. Wszak piłkarze i działacze muszą zasilić budżety na koniec sezonu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Emocje ... ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Akurat to że Ruch w końcu pęknie było bardziej niż pewne.. w końcu ile można wygrywać.
Do końca sezonu zasadniczego pozostają 4 spotkania i obstaję przy tym że Ruch przerżnie 2, a i z Koroną może stracić punkty. Już widać, że reforma ligi wniosła dużo świeżości to naszej kopanej. Może poziom nie jest wyższy, ale przynajmniej będzie się czym emocjonować na koniec. Legia, Wisła, Lech, Ruch - te drużyny mają praktycznie zapewniony udział w grupie mistrzowskiej. Górnik jest (standardowo) cieniem samego siebie na wiosnę. Jak tak dalej pójdzie to nie załapią się do 8. Pogoń według mnie będzie w niej na 90%. Zawisza również kadrowo jest mocna. Daję jej 80% Zaś Jaga... tu może być różnie. Jeśli sąsiadka dzisiaj wygra to sytuacja stanie się arcy ciekawa. Nie odważę się typować. W zasadzie też praktycznie pewne jest że nie zobaczymy w grupie mistrzowskiej Śląska i Zagłębia (P b-b i Widzew to wiadomo). Zadziwiające jest jak nisko Lewy spuścił Śląsk... szkoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ciekawa rozmowa z Karolem Angielskim - chłopakiem z Korony - i kulisach dotyczących jego nowego kontraktu. Sądzę że takie próby machlojek z młodymi piłkarzami to chleb powszedni.
Oficjalna strona Korony i inne źródła twierdzą, że to ty zdecydowałeś się na odejście z Korony i nie przyjąłeś oferty nowego kontraktu. Tak było? Karol Angielski: - To może po kolei. Dyrektor sportowy Andrzej Kobylański twierdzi, że przedstawił mi propozycję umowy 15 stycznia, prawda? To kłamstwo. W tamtym czasie byłem na obozie w Kleszczowie, co wszędzie jest do sprawdzenia. Mieszkałem w pokoju z Mateuszem Jańcem i on może potwierdzić, że nie przeprowadzałem wtedy żadnej rozmowy z dyrektorem. Dopiero w połowie lutego prezes Tomasz Chojnowski wezwał mojego tatę na rozmowę odnośnie kontraktu. Skończyło się tylko na słownych deklaracjach. Prezes powiedział ojcu, żeby zostawił mu numer telefonu, a on się z nim skontaktuje w ciągu trzech tygodni. Tata się zgodził i czekał, ale nikt nie dzwonił. Po rozmowie taty z prezesem poszedłem do trenera Pachety, żeby powiedział, czy chciałby mojego pozostania w klubie, skoro kończy mi się kontrakt. Pacheta odpowiedział, że tak, chce mnie dalej mieć w zespole. Tydzień później zostałem wezwany na rozmowę przez trenera, który... poinformował, że przesuwa mnie do rezerw. Tata w ciągu trzech tygodni nie doczekał się telefonu i musiał wyjechać za granicę w sprawach służbowych. Następnie, przed meczem z Zawiszą Bydgoszcz, byłem na moment w szatni po sprzęt i spotkałem dyrektora Kobylańskiego. Pyta, kiedy podpiszę kontrakt. To ja pytam: jaki kontrakt, skoro nie dostałem żadnej propozycji? Do ojca przez cały czas nikt nie zadzwonił. Dyrektor wyraził zdziwienie i powiedział, że porozmawia z prezesem i się odezwie. We wtorek 18 marca tata, nadal przebywający za granicą, otrzymał telefon od prezesa Chojnowskiego, żeby natychmiast stawił się w klubie. On odpowiedział, że do 7 kwietnia nie ma takiej możliwości, bo pracuje w delegacji. Koło 9 rano zadzwonili więc do mnie i kazali przyjechać. Pan Kobylański powiedział, że muszę przedłużyć umowę i pokazał mi oświadczenie do podpisania, w którym zapewniam, że otrzymałem ofertę przed 15 stycznia - co jest kłamstwem i jest niezgodne z prawem. Według przepisów oficjalną propozycję powinienem otrzymać listem poleconym z potwierdzeniem odbioru najpóźniej 60 dni przed wygaśnięciem obowiązującego kontraktu, czyli w moim przypadku górna granica to 20 stycznia. Odpowiedziałem Kobylańskiemu, że niczego nie podpiszę, więc on oświadczył, że w takim razie z dniem 21 marca mam zakaz wstępu na obiekt Korony i przestaję być jej piłkarzem. - Sport.pl twierdzi, że po przedłużeniu umowy zarabiałbyś 5 tys. zł miesięcznie. - Nie mogę mówić o dokładnych kwotach, ale to kolejna nieprawda. Zarabiałbym mniej. - Żeby było jasne: chciałeś zostać w Koronie? - Oczywiście, że tak, jestem wychowankiem tego zespołu. Pod koniec stycznia do klubu przyszło pismo z Włoch z zapytaniem o testy w Serie B złożone przez dwie czy trzy drużyny, nazw już nie pamiętam. Dyrektor Kobylański zapytał mnie wtedy, czy chcę zostać w Koronie. Odpowiedziałem, że chcę. Pytają (?) o niego kluby z Serie B, kosztuje mniej niż 5k miesięcznie, jest napastnikiem a to towar deficytowy u nas może warto byłoby spróbować go łapnąć. Koleś grywa regularnie w U-18, U-19 jakieś tam bramki strzela. Wiele nie tracimy...
Ostatnio edytowane przez shaggy : 19.03.2014 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Nie obrażając nikogo ale jak o kolesia pytały 2-3 drużyny z zagranicy a on nazw nie pamięta, to ja pier...e.
Myślałem że kawały o piłkarzach to tylko kawały... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
heheh oczywiscie ze tak ... do dzis talent i umiejetnosci sa nieczym przy znajomosciach i kontaktach.. oczywiscie nikogo nie interesuje z kibicow Polskiej kopanej ze z 40 mln panstwa praktycznie nie wyciaga sie chlopakow z umiejetnosciami potrafiacymi podniesc poziom naszej ligi bo juz sie do tego przyzwyczaili. Mozna sadzic ze faktycznie tak jest i mamy mlodziez ktora pilki nie potrafi kopnac prosto.. Wystarczy sie na orlika wybrac zeby dostac "objawienia". Szczerze mowie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sytuacja przed 26 kolejką:
1. Legia - 26 pkt (51)* 2. Wisła - 23 pkt (45) 3. Lech - 22 pkt (44) 4. Ruch - 22 pkt (44) 5. Górnik - 20 pkt (40) 6. Pogoń - 20 pkt (39) 7. Jagiellonia - 18 pkt (36) 8. Zawisza - 18 pkt (36) ===================== 9. Lechia - 17pkt (34) 10. Cracovia - 17 pkt (34) 11. Korona - 16 pkt (32) 12. Piast - 16 pkt (32) 13. Śląsk - 15 pkt (29) 14. Zagłębie - 13 pkt (25) 15. Podbeskidzie - 12 pkt (23) 16. Widzew - 9 pkt (17) * W nawiasach punkty dotąd zgromadzone Jak widać w pozostałych do rozegrania 4 meczach trzeba wydrzeć rywalom co się da bo po podziale ścisk robi się niesamowity. Z marzeń walki o MP można zostać dość szybko odartym i wylądować poza strefą pucharową. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Właśnie każdy patrzy na to ile po podziale straci pkt do lidera czy miejsca w pucharach a chyba zapomnieliśmy, że to również działa w drugą stronę i równie dobrze tak jak można dogonić lidera/puchary to można w łatwy sposób spaść na miejsca 5-8. Taże liga będzie ciekawsza po podziale punktów
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
90minut.pl napisał(a):
PZPN-owski beton został pokruszony ale zaczyna się scalać w trochę innych strukturach. No to Piast staje się najpoważniejszym kandydatem z grupy pościgowej jeśli chodzi o awans do grupy mistrzowskiej. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W sam raz na mecz z Legią - pewnie się teraz sędzia obsra jakby miał komuś z Piasta żółtko pokazać *
*teorie spiskowe ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Guest
|
|
Ciekawie u pejsów... Stawowy ponoć powiedział, że nie przedłuży kontraktu w lecie, pewnie i tak Filipiak by go skasował, ale... czy w tej sytuacji przetrwa przyszły tydzień? Kręcina nic nie zrobi moim zdaniem - Piast nie wejdzie do top 8.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.03.2014 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kręcina napisał(a):
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To już prędzej odwrotnie Legie z handicapem...Zbysiu zawsze $ przytuli a Piast nie ma z czego płacić
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 23.03.2014 o godz. 15:52.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tak już na luziku, po piwku powiem ,że nikt nawet nie zauważył ,ze na 3 kolejki przed końcem zapewniliśmy sobie miejsce w pierwszej 8 o czym marzyliśmy w sierpniu czy wrześniu .ha ha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zostały tak naprawdę 2 znaki zapytania. Walka o miejsca 7 i 8 będzie bardzo ciekawa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
6 drużyn walczy o te miejscówki:
Zawisza Jaga Crax Lechia Scyzoryki Piast |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Górnik wypadnie poza TOP8.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest to mało prawdopodobne. Musiałby Górnik wszystko przegrać. Wystarczy im np punkt zdobyty na kauflandzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Matematycznie Górnik ma jeszcze szansę spaść poza 8, gdyż gra zarówno z Jagą, jak i Cracovią.
Natomiast mało prawdopodobne jest, że poza 8 wypadną wszystkie drużyny z miejsc 6, 7, 8, a mianowicie Górnik, Zawisza i Jaga. Wynika to z tego, że: 1. Górnik gra Jagą, gdzie rozkład punktów będzie 3/0 lub 1/1 lub 0/3 Zatem po najbliższej kolejce mamy 3 warianty jeśli chodzi dorobek punktowy tych ekip. I wariant Górnik 44 punkty - pewne miejsce w TOP8 w przypadku gdy Cracovia nie wygra z Widzewem Jagiellonia 37 punktów II wariant Górnik 42 punkty - pewne miejsce w TOP w przypadku gdy Cracovia przegra z Widzewem Jagiellonia 38 punktów III wariant Górnik 41 punktów Jagiellonia 40 punktów Także z probabilistyki wynika, że 3 układy gwarantują Górnikowi pewne miejsce w TOP8, natomiast 2 układy są warunkiem sine qua non do zapewnienie sobie awansu w 29 kolejce, gdzie Górnik nie będzie mógł przegrać z Cracovią, aby zapewnić sobie awans. Nie wchodząc w szczegóły rachunku prawdopodobieństwa tj. robi to 90minut.pl na odpowiednim modelu obliczania "football odds" to należy zauważyć, że 6 z 9 układów dwóch niezależnych od siebie spotkań preferuje Górnik. Na zielono awans bezpośredni Górnika, a na czerwono awans po korzystnym dla Górnika wyniku w meczu z Cracovią w 29 kolejce. Górnik - WIN Cracovia - WIN Górnik - WIN Cracovia - DRAW Górnik - WIN Cracovia - LOST Górnik - DRAW Cracovia - WIN Górnik - DRAW Cracovia - DRAW Górnik - DRAW Cracovia - LOST Górnik - LOST Cracovia - WIN Górnik - LOST Cracovia - DRAW Górnik - LOST Cracovia - LOST Jednym słowem jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm to Górnik może spać spokojnie oddając kolejce cenne punkty Amice, albo wspierając punktowo Cracovię w 29 kolejce, gdy sami będą już bezpieczni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
z cyklu transferowe nowinki :
Były gracz Widzewa ,niejaki Bartkowski przeszedł do ...... ligi play arena ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy na trybunach w Gliwicach skandowali HUTNIK KRAKOW
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W przyszłym sezonie ekstraklasa tylko w nc +
Cytat:
http://przegladsportowy.onet.pl/pilk...671,1,381.html ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nowy trener Lechii
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jak słyszę Koseckiego, to mi się przewraca. Takiego bufona to ze świecą szukać. Może jak by zjadł Snickersa, to przestanie?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|