The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2014, 00:00
Cytat:
Więcej w tym tygodniu mówiło się nie o meczu z Legią, a o konflikcie klubu z częścią kibiców, którzy uderzyli też personalnie w Pana. Jak Pan to skomentuje?
Na pewno nie wszyscy kibice tak myślą. W ogóle nie rozumiem tej całej sprawy. Nigdy nie wypowiadałem się źle o kibicach, a wprost przeciwnie – często chwaliłem ich za duże wsparcie, jakiego udzielili zespołowi jesienią. Zastanawiam się zatem kto robi tę krecią robotę. Ja przecież nie pracuję tutaj, żeby zdemolować ten klub czy drużynę. Wprost przeciwnie, chcę wyciągnąć zespół z marazmu.

Rozmawiał Pan przez ostatnie miesiące z kibicami?
Na początku mieliśmy dwa, trzy spotkania. Odbyły się one w sympatycznej atmosferze. Prosiłem ich, żeby pomogli nam w trudnym momencie. Tak było jesienią. Teraz dziwię się, dlaczego ktoś miesza mnie w organizacyjne sprawy, skoro ja ani z Bogusławem Cupiałem, ani z prezesem Bednarzem w ogóle na takie tematy nie rozmawiałem, ani nie rozmawiam. Mnie interesuje tylko strona sportowa. Zresztą właściciel ostatnio był za granicą, więc nawet nie rozmawialiśmy na tematy sportowe, a co dopiero związane z tą aferą.

Nie obawia się Pan, że przez to całe zamieszanie stracicie atut swojego boiska?
Obawiam się, bo jeśli pójdzie to wszystko w negatywnym kierunku, to szkoda będzie tego wszystkiego. Przez ostatnie miesiące, w trudnej dla klubu sytuacji, zrobiliśmy bardzo dużo i nie można tego zniszczyć. Jeśli ktoś będzie robił inaczej, to ja już na to nie będę miał wpływu.

A na zawodników ten konflikt wpływa w jakimś stopniu?
Dużo na ten temat rozmawiają. Staram się im tłumaczyć, żeby nie zawracali sobie głowy tymi problemami, żeby skoncentrowali się na treningach i meczach. Oni do mnie też mówią, żebym się nie denerwował.

Ciężko się jednak chyba od tego wszystkie odciąć?
Na pewno nie motywuje to do dalszej budowy drużyny. Odbiera wręcz chęci, żeby coś tutaj stworzyć.

Na stronie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków pojawił się tekst, w którym kibice wprost domagają się pańskiego zwolnienia.
Jestem takim człowiekiem, który jeśli komuś nie podoba się moja osoba, to wiem co mam robić. Potrafię się szybko spakować i po problemie.

Bierze Pan pod uwagę fakt, że to jednak nie jest głos wszystkich kibiców?
Biorę, bo wiem, że to jest jedynie grupa i nie wszyscy tak myślą. Powtórzę jeszcze raz, w żadnym klubie nie interesowały mnie sprawy organizacyjne. Nie wtrącam się w to.

Jeśli w czasie meczu z Zawiszą Bydgoszcz dojdzie do jakiś incydentów, związanych z pańską osobą, to będzie się Pan tym przejmował?
W czasie meczu nie, ale po nim zastanowię się co dalej. W takiej atmosferze trudno bowiem pracować.

Ze strony SKWK padają zarzuty, że miał Pan udział w odejściu Radosława Sobolewskiego. Jak Pan to skomentuje?
O tym decydował zarząd. Gdy przyszedłem do Wisły usłyszałem, że chłopak ma 37 lat i klub nie wiąże z nim już przyszłości. Myślę, że Radkowi wyszło to nawet na dobre, bo ma możliwość gry w Górniku.

Nie tylko Wisła ma tego typu problem z kibicami. Jak Pan w ogóle ocenia sytuację w całej Polsce, związaną z ekscesami na trybunach czy konfliktami na linii kluby – kibice?
To demoluje nasz futbol. Jeśli tak dalej pójdzie, to nie będziemy też za chwilę mieć reprezentacji. Każdy z właścicieli, czy to jest Bogusław Cupiał, czy Osuch w Bydgoszczy, czy właściciele Legii chce zbudować silny zespół. To później przekłada się na budowę kadry. Jeśli jednak dalej sytuacja będzie tak wyglądać jak teraz, to za chwilę cała ta nasza ekstraklasa padnie i zostanie sport amatorski.
Smuda wyraźnie zaznacza że absolutnie nie wypowiadał sie kiedykolwiek i jakkolwiek o kibicach. Teraz oczekuje sprostowania ze strony SKWK i wyjaśnienia tej sytuacji,bo rzucono jakąś plote żeby zdyskredytować Franka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów