The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2014, 08:59
Spokojnie, nie będzie 370 zakazów bo w prawie nie obowiązuje ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA. A jeżeli ktoś dostanie zakaz za darmoszke, można spodziewać się procesów zbiorowych i to dopiero będzie gwoździk do trumienki działań Bednarza i Policji. Każdy europejski trybunał przyzna nam racje w przypadku bezpodstawnie wydanego wyroku.

PS: Krzykacze, nie przychodźcie w piątek na hale, bo może być "groźnie". Aaaa sorry zapomniałem WY jesteście fanatycy piłkarscy.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.03.2014, 09:02
UW&I napisał(a):Wyświetl post
? Zamknąć ryje i oglądać mecze - do tego się nadajecie a co do reszty są na Wiśle odpowiednie osoby i macie się dostosować.
Nikt do niczego nie musi sie dostosowywac,tym bardziej jezeli to nie ma nic w spólnego z dobrem Wisły ....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.03.2014, 09:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

Jeszcze do zdzicha411 - kabaret to są takie bezmyślne wypowiedzi jak Twoja.

"Gdyby ktoś zginął"...
Bezmyślne to było to racowisko , jeżeli tego nie rozumiesz to nadajesz się tylko na przymusowe leczenie w zakładzie bez klamek.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

"Gdyby ktoś zginął"...
Bo ty mózgu oczcywiście jesteś pewien, że nigdy nic złego z działania takich inteligentów nie wyniknie. A i poszukaj w słowniku słowa hipotetycznie...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.03.2014, 09:47
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ten kibic może pomóc wykarmić, i tylko do tego się nadaje, dlatego popieram też 1zl od bilety, aby tacy kosmici też pomagali ruchowi kibicowskiemu na Wiśle, do puchy nigdy by nie dali.Jednak jego interesy może reprezentować jedynie UOKiK, a nie SKWK. Taki kibic statystycznie prezentuje poglądy typu wislaportal.
Może o innej formie reprezentacji mówimy. Moim zdaniem, pikniki jak nigdy dotąd są w interesie wszystkich. Choćby ze względu na hipotetyczną złotówkę+dochód z biletu.

Pozwolę sobie zacytować:
Cytat:
Boję się to mówić głośno ale coraz częściej, tak jak w zeszłym sezonie, gdy nasi grali słabo myślałem o pierwszej lidze, tak teraz myślę o czwartej. Gdy kolos nie daj Boże się przewróci, kto z Was wtedy go udźwignie? Kto będzie dla zasady chodził oglądać kopaninę? Ile? Tysiąc? Dwa tysiące? Nie będzie już znienawidzonej Legii, nie będzie szlagierów!
Znasz ten tekst? Dobrze obrazuje silę, cele i rozmach stowarzyszenia w IV lidze, bez pikników i stawki.

Zobacz w przód - wcześniejszej czy później stadion się zapełni. Pytanie w jakim punkcie będzie chciało być wtedy SKWK? Kogo reprezentować przed klubem? Margines czy całość? W którym przypadku będzie mieć większe możliwości negocjacyjne i większy budżet? Ile wtedy zbierze podpisów a ile teraz zbiera?

Klub dba lub stara się dbać o większość kibiców na stadionie. Bednarz dba.

Cytat:
...osobiście pójdę do wojewody z prośbą zamknięcia stadionu, gdyż bezpieczeństwo jest najważniejsze.
A jak dba C? Wiem chyba co tu co powiesz więc z góry odpowiadam - paradoksem jest to że mniejsza część kibiców jest w stanie zapewnić 'piknikom' pewien poziom bezpieczeństwa na ulicy ale jednocześnie gardzi nimi i nie liczy się z ich bezpieczeństwem strzelając race. Gdzie wtedy byli obrońcy swoich? Poza stadionem?

Mylisz się. Jeśli jedna strona zagrała nie fair, to druga ma być potulna? Nie, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie
Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz - znasz?

P.S.
Ech.. miałem nie gadać a jednak gadam

Edit:
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Czyli wojna !
Czyli trzeba będzie zmięknąć, już oficjalnie, dla dobra Wisły. Z obu stron.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.03.2014 o godz. 10:10.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.03.2014, 10:04
Cytat:
Ten zarząd Stowarzyszenia skompromitował się już tak, że nie może reprezentować nikogo innego poza sobą. Nie będę z nimi rozmawiał na żaden temat, poza przyjęciem wiadomości o ich rezygnacji.

Jacek Bednarz o SKWK, dzisiejsza Gazeta Krakowska
Czyli wojna !
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.03.2014, 10:17
Czyli wojna !
Opierasz się tylko na doniesieniach medialnych z GK? Poczekaj na wyjaśnienia drugiej strony....
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.03.2014, 10:26
spartan napisał(a):Wyświetl post
Gdy w zamierzchłych czasach, o których wspominasz, ktoś na wyjeździe stracił szal lub miał przetrzepane kasę na rzecz starszych stażem to było niczym fala..patologia ale nasza. Każdy się z tym liczył bo to było coś, co z jednej strony bolało ale z drugiej pociągała ta wspólnota czyli Nasza Wisła. To było coś co odróżniało nas od tych, dla których liczył się jedynie wynik. I nikomu z nas nie przychodziło do głowy aby się skarżyć, ubolewać, obrażać czy żądać czegokolwiek od klubu. To był nasz świat, nasze zasady, nasze obyczaje. Przy Wiśle, dla Wisły z Wisłą, ale jednak obok niej. Klub - kibice.

To tak na serio? wspominasz z nostalgią czasy gdy można było kotowi zajebać kasę na browara? to są Ci prawdziwi kibice, tak pracowici że paru złotych na piwo nie potrafią zarobić? tylko muszą zajebać słabszemu?

spartan napisał(a):Wyświetl post
Problemem stała się postawa roszczeniowa doprowadzająca do takich sytuacji, że na C jest więcej pozerów i lanserów niż konkretnych ludzi. Ilość nie przekłada się w jakość. Kwestią czasu jest kiedy doznamy

No tak, na stadion przychodzi coraz więcej ludzi, którzy chcą po prostu kibicować i wspierać klub. Którzy potrafią olać race bo nie mają kompleksów, które leczą w ten sposób.

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.03.2014, 10:29
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Opierasz się tylko na doniesieniach medialnych z GK? Poczekaj na wyjaśnienia drugiej strony....
To nie są doniesienia medialne tylko słowa Pana Bednarza w wywiadzie w dzisiejszym Dzienniku Polskim i Gazecie Krakowskiej. Chyba wiedział co mówi ?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2014, 10:32
W tej calej sytuacji widze dwa plusy: kompromitacja SKWK i kompromitacja policji. Szkoda tylko, ze nikt nie poniesie zadnych konsekwencji bo to oznacza, ze bedzie nadal tak jak jest.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.03.2014, 10:35
To nie są doniesienia medialne tylko słowa Pana Bednarza w wywiadzie w dzisiejszym Dzienniku Polskim i Gazecie Krakowskiej. Chyba wiedział co mówi ?

W sprawie Wawry też mieliśmy wypowiedź kogoś z Policji...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.03.2014, 10:54
Czyli wojna !

Co proponujesz?

Jakaś strategia tej wojny jest opracowywana? Jakie postulaty?

Czy tak tylko dla zasady wojna bo wojna. A potem się zobaczy.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 11.03.2014, 11:04
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W tej calej sytuacji widze dwa plusy: kompromitacja SKWK i kompromitacja policji. Szkoda tylko, ze nikt nie poniesie zadnych konsekwencji bo to oznacza, ze bedzie nadal tak jak jest.

Za to Bednarz czysty jak łza?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.03.2014, 11:06
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Za to Bednarz czysty jak łza?
Czysty jak łza nie jest, ale póki co najmniej szkodzi Wiśle w całym tym konflikcie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2014, 11:25
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Co proponujesz?

Jakaś strategia tej wojny jest opracowywana? Jakie postulaty?

Czy tak tylko dla zasady wojna bo wojna. A potem się zobaczy.
Musi dojsć do rozmów. Jednak Bednarz nie akceptuję władz SKWK, a władze SKWK nie akceptują Bednarza. Jest więc sytuacja patowa, nie wiem czy nie jedynym wyjściem jest to co zaproponowałem w poprzednich postach, czyli rozmowa z Cupiałem lub kimś od niego.

Wiem, że to trudne. SKWK musi też odpuścić pewne sprawy. W przeciwnej sytuacji mecz z Zawiszą będzie bardzo przykry dla całeo środowiska kibicowskiego, niezależnie od tego, kto na której trybunie zasiada i niezależnie od tego jakie ma poglądy na pewne sprawy...A domyślam się, że kolejne mecze będą bez udziału publiczności.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2014 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.03.2014, 11:33
Nie jest patowa bo Bednarz tak czy siak nie będzie pracował w Wiśle do końca życia.
To jest tylko zwykły pracownik, który za 2 lata może pracować dla innego klubu.
Jest w Wiśle tylko dlatego bo mu za to zapłacili odpowiednią kwotę.
Byłby gdzie indziej gdyby ktoś zapłacił więcej.

A SKWK to rzesza kibiców, która wielu lat jest z Wisłą i z Wisłą pozostaną do końca swoich dni.

Także prędzej czy pózniej i tak wyjdzie na nasze (czy jak kto woli SKWK choć nie jestem z SKWK ).
I wtedy śmiesznie będzie wyglądać wpis "Bednarz nie akceptuje władz SKWK", kiedy Bednarz będzie udzielał konferencji prasowej w 2016 r. w klubie np. Pogoń Szczecin ;-) Ten wpis sobie przypomnimy, nie dziś, nie jutro, ale wkrótce ;-)

Zasłużony piłkarz Legii, kilka miechów robi za pracownika Wisły i on będzie mówił, że nie akceptuje władz SKWK - ludzi, ktorzy juz w latach 70 zapierdalali za Wisłą na drugi koniec Polski.
Komedia
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2014, 11:39
c. napisał(a):Wyświetl post
Nie jest patowa bo Bednarz tak czy siak nie będzie pracował w Wiśle do końca życia.
To jest tylko zwykły pracownik, który za 2 lata może pracować dla innego klubu.
Jest Wiśle tylko dlatego bo mu za to zapłacili odpowiednią kwotę.
Byłby gdzie indziej gdyby ktoś zapłacił więcej.

A SKWK to rzesza kibiców, która wielu lat jest z Wisłą i z Wisłą pozostaną do końca swoich dni.

Także prędzej czy pózniej i tak wyjdzie na nasze (SKWK).
I wtedy śmiesznie będzie wyglądać wpis "Bednarz nie akceptuje władz SKWK", kiedy Bednarz będzie udzielał udzielał konferencji prasowej w 2016 r. w klubie np. Pogoń Szczecin ;-)

Zasłużony piłkarz Legii, kilka miechów przy stoliku prezesa Wisły i on będzie mówił, że nie akceptuje władz SKWK - ludzi, ktorzy juz w latach 70 zapierdalali za Wisłą na drugi koniec Polski.
Komedia
zgadza się. Nie wiem jak obecnie mocna jest pozycja w klubie tego najemnika śląsko - warszawskiego ? chciałem mu też przypomnieć wywiad Janusza Basałaja, który kiedyś udzielił prasie. A mianowicie fragment o "wsparciu Cupiała" gdy rozpoczęła się wojna między nim a kibicami, co wtedy zrobił Cupiał ? ;-) Dla każdej osoby oczywiste jest, że Bednarz już może się pakować. To tylko kwestia czasu, czy Cupiał teraz zdecyduje się go ściągnąć, za co spotkały by go baty od mediów, policji, polityków i innych, czy to przeczeka, dogada się z SKWK poza jego plecami i wywali przy najbliższej okazji...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2014 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 11.03.2014, 11:41
A moze byc nawet bardzo mocna.. ale to tylko pracownik, on tu nie jest z milosci dla Wisly, nie jest nawet fanem Wisly, jest tu tylko po to zeby zarobic troche forsy, a potem sobie moze pracowac gdzie indziej.
Taki ma zawód, podobnie jak piłkarz, tyle, ze prezesi z reguly dlugo nie grzeja stolika.. wielce prawdopodobne, ze Cupial sie zaraz moze w....ic, on nie lubi konfliktow z kibicami. Na razie jest light, ale jak dojdzie do konkretnych dzialan to bedzie musial walnac piescia w stol i Boss troche pozmienia w zarządzie klubu. Zarzad mozna zmienic, a kibiców nie.

Podczas meczu Wisly z Legia "wladze SKWK" odpalaly race na trybunie, a Bednarz w koszulce Legii zapierdalal po murawie..
Z ciekawostek, Bednarz zostal zmieniony w 80 minucie meczu

Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.03.2014, 11:48
Stanie w miejscu nie posłuży sprawie.
Zauważ że z Basałajem tez były konflikty więc i pewnie z następnym prezesem będzie podobnie. W krótkiej linii prowadzi to do wniosku że coś, co prowadzi do negatywnego efektu rozmów, nie zależy od persony prezesa (tylko od kogoś kto w klubie jest mimo rotacji pracowników) lub powód fiaska leży po drugiej stronie czyli w sposobie negocjacji SKWK. Chyba że masz jeszcze pomysł na inny wariant - jestem otwarty na dyskusję.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 11.03.2014, 11:57
Nie ma szans, żeby "środowiska kibicowskie" wygrały tą kwestię w szerszej perspektywie. W szerszej perspektywie to walka z aparatem państwowym, a żadna władza nie pozwoli sobie dyktować co komu wolno, a co nie. Zwykli ludzie nie rozumieją jak można chować się za ultra nacjonalistyczną przykrywką a w tym samym czasie napier...alać się z innymi Polakami w imię barw klubowych. Nikt z szarego tłumu nie stanie za kibicami, bo ci ludzie kibiców nie rozumieją... Niestety
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 11.03.2014, 12:02
Wskaż choć jeden przypadek w Polsce na linii kibice vs zarząd w którym wygrał zarząd? prędzej czy pózniej wygraną stroną byli kibice.
Już nie zapędzajmy się do jakichś totalitarnych wojen na linii kibice Wisły vs rząd, sejm, politycy, naród Polski, pół europy.
To nasze podwórko, na linii kibice vs zarząd (w ostateczności jakieś smrody wojewódzkie, milicja itp)
A co sobie ktoś myśli - jakiś buc oglądający wiadomości na TVN to mnie pier.doli.
Buc zostanie bucem i nie warto go zmieniać na siłę.

Nasz ostatni bojkot, kto podkulił ogon i przeprosił? zarząd.

PS: Lukasz - nie ma o czym dyskutować, tym bardziej przez neta. Bo stąd nikt nie zbiera pomysłów co robić.
My możemy sobie pisać i pisać.. to nic nie zmieni.
SKWK najlepiej wie co robić, niedługo wyda oświadczenie.
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.03.2014, 12:10
Musi dojsć do rozmów. Jednak Bednarz nie akceptuję władz SKWK, a władze SKWK nie akceptują Bednarza. Jest więc sytuacja patowa, nie wiem czy nie jedynym wyjściem jest to co zaproponowałem w poprzednich postach, czyli rozmowa z Cupiałem lub kimś od niego.

Wiem, że to trudne. SKWK musi też odpuścić pewne sprawy. W przeciwnej sytuacji mecz z Zawiszą będzie bardzo przykry dla całeo środowiska kibicowskiego, niezależnie od tego, kto na której trybunie zasiada i niezależnie od tego jakie ma poglądy na pewne sprawy...A domyślam się, że kolejne mecze będą bez udziału publiczności.

Owszem do rozmów to powinno dojść już dawno. Problem polega na tym, że w tym momencie tak jak mówisz żadna ze stron tych rozmów nie podejmie z aktualnymi ludźmi którzy rządzą zarówno w klubie jak i w SKWK. Za dużo słów padło z obu stron i czy to się komuś podoba czy nie ale tak jest.

Ja już nie staje po żadnej stronie tego konfliktu bo mam zwyczajnie tego dość. Obie strony dołożyły do pieca i taka jest prawda. Przekrzykiwanie się w tym momencie na argumenty nie będzie miało najmniejszego sensu bo żadna ze stron nie opuści swojego stanowiska.

Zapowiada się kolejny podział na Wiśle, co jest przykre, smutne i nie wróży nam nic dobrego. Czy naprawdę jest nam to potrzebne? Czy ewentualny protest który doprowadzi do zamknięcia stadionu spowoduje wzmocnienie więzi między kibicami? Czy doprowadzi do kolejnego podziału?

Już nie ma lansowanego hasła ''CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM''?

Niech każdy się zastanowi nad tym co kiedyś G. na gnieździe powiedział ''Każdy kibic niech pamięta jedność fanów to rzecz święta!''

Czekam na oświadczenie zarządu SKWK, czy będzie ono takie jakie się spodziewam, czy nie o tym dowiem się na przełomie kilku dni.

Zaznaczę tylko, że zawsze byłem zbudowany wieloma trafnymi akcjami jakie SKWK miało możliwość przeprowadzić czy to akcje charytatywne, czy organizacja sektora szkolnego, darmowe bilety dla chłopaków na sektor C, dzień dziecka, organizowanie spotkań młodych kibiców z piłkarzami, szerzenie i propagowanie miłości do Wisły wśród najmłodszych, dbanie o historię naszego klubu, chęć pomocy TS-owi. Za to należy im się szacunek. I tego nie można podważyć.

Nasz ostatni bojkot, kto podkulił ogon i przeprosił? zarząd.

Podkulił ogon?
Tak się składa, że do rozmów zasiadły obie strony i wypracowano wspólny kompromis.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 11.03.2014, 12:16

Zaznaczę tylko, że zawsze byłem zbudowany wieloma trafnymi akcjami jakie SKWK miało możliwość przeprowadzić czy to akcje charytatywne, czy organizacja sektora szkolnego, darmowe bilety dla chłopaków na sektor C, dzień dziecka, organizowanie spotkań młodych kibiców z piłkarzami, szerzenie i propagowanie miłości do Wisły wśród najmłodszych, dbanie o historię naszego klubu, chęć pomocy TS-owi. Za to należy im się szacunek. I tego nie można podważyć.
+ pomoc dla Polaków i kombatantów żyjących na kresach.
W te święta uszczęśliwiono kilkuset niezłomnych Polaków.
Reszta się zgadza.
I wiele więcej akcji.

Choć najlepszą akcją obok biletów dla małolatów, która już przeszła do historii to pomoc dla TS-u.
Po prostu dynamit, dzięki czemu klub nie zbankrutował, stanął na nogi i zaczął się rozwijać.
Nie tylko Polskie ekipy kłaniają nam się w pas, ale też głośno było o tym na portalach europejskich.

Cytat:
Tak się składa, że do rozmów zasiadły obie strony i wypracowano wspólny kompromis.
Zawsze się na tym kończy. Trudno, żeby miała zasiąść tylko jedna strona ;-)
Ale stroną, która zdecydowała to skończyć był zarząd.
Kibice mogli wytrzymać zdecydowanie więcej i dłużej. Zarząd nie ma takiego pola manewru.
Tak jak po aktualnej wojence w końcu usiądzie się do rozmów.. tyle, że SKWK już ostatnio zasiadło, wszystko było gotowe, a zarządowi na kilka godzin przed meczem z Cracovią odjebało. I chwilę pózniej zrobili wielkie oczy z powodu rac na murawie.
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.03.2014, 12:41
PS: Lukasz - nie ma o czym dyskutować, tym bardziej przez neta. Bo stąd nikt nie zbiera pomysłów co robić.
My możemy sobie pisać i pisać.. to nic nie zmieni.
SKWK najlepiej wie co robić, niedługo wyda oświadczenie.
Jasne, tylko podważam pewien tok myślenia. Wywalanie Bednarza niewiele zmieni - zasiądzie następna marionetka po linii partii. Nastąpi rotacja której przyklasną kibice, mała gra na czas Cupiała. Zapewni ona chwile spokoju i umożliwi kolejny flirt SKWK z zarządem. Potem będzie następny konflikt i dzień świstaka.Trudne do przewidzenia?

Za chwilę, jak sytuacja się nie zmieni, pojawi się wysyp klakierów którzy pragnąc objąć stołek Bednarza obiecają Cupiałowi złote góry spokoju. Banda kretów. Ale Bednarz nie jest głupi i choćby z tego powodu zasiądzie do rozmów. Tylko trzeba mu to umożliwić. Vide:

Jacek Bednarz: Nie prowadzimy żadnej wojny z kibicami
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jny-z-kibicami

Edit:
Jacek Bednarz, prezes Wisły S.A.: Nie mam odwrotu
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...m_odwrotu.html

Cytat:
(..) Żołnierz (..) gdy nie ma wyjścia – walczy. (..) Jeśli ich [żołnierzy] rzucisz tam, skąd nie ma odwrotu – będą walczyć jak lwy.

SunTzu
Co daje przypieranie Bednarza do muru? Tylko straty.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.03.2014 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.03.2014, 12:55
Oświadczenie SKWK

SKWK napisał(a):
Niniejszym informujemy, że Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków zawiesza wszelką działalność związaną z meczami piłkarskimi rozgrywanymi przez Wisłę Kraków pod sztandarami Wisły Kraków S.A.

Podczas meczów nie będzie zorganizowanego dopingu, nie będą też wywieszane flagi, nie będziemy angażować się w akcje marketingowe ani żadne inne imprezy. Nie namawiamy jednak nikogo do bojkotu meczów Wisły. Niech każdy kibic sam decyduje o tym, gdzie chce oglądać najbliższe spotkania.

Wyrażamy też oburzenie naruszającą dobre imię SKWK nagonką, którą w szczególności prowadzi Prezes Wisła Kraków S.A. Jacek Bednarz oraz media i część internautów podających się za kibiców Wisły. Podkreślamy, że Stowarzyszenie nie ma nic wspólnego ani z wydarzeniami z meczu derbowego ani z tymi z meczu z Ruchem. Stowarzyszenie nie może też brać i nie bierze odpowiedzialności za tego typu zachowania. Należy wreszcie skończyć z sytuacją, w której jako jedyna legalnie działająca wiślacka organizacja kibicowska stajemy się celem nieuzasadnionych, bezpardonowych, aroganckich ataków i obarcza się nas odpowiedzialnością za rzeczy, z którymi nie mamy nic wspólnego. Prezes Bednarz otrzymał przed meczem derbowym informację, że nie mamy zamiaru dłużej pełnić roli bufora pomiędzy klubem a kibicami. Warto więc zapytać: kogo będziecie atakować jak nas zabraknie? kto będzie wszystkiemu winien?

Informujemy, że dopóki w klubie będą pracować takie osoby jak Prezes Bednarz, Prezes Pilch, czy trener Smuda, to nie widzimy możliwości żadnej współpracy. Jak wiedzą kibice trochę dłużej chodzący na Wisłę, bywali w historii “Wisły Cupiała” zatrudniani Prezesi otwarcie wspierający działalność kibicowską i traktujący nas jako równorzędnych partnerów w wielu wspólnych działaniach. Takimi właśnie prezesami byli Tadeusz Czerwiński i Marek Wilczek. Oczekujemy, że właściciel w niedługim czasie ponownie sięgnie po osobę, dla której Wisła Kraków to więcej niż tylko comiesięczna wypłata i prywatne rozgrywki nie mające nic wspólnego z “dialogiem, którego Wy kibice jesteście udziałem”.

Z wiślackim pozdrowieniem,

Zarząd SKWK
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.03.2014 o godz. 13:01.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 11.03.2014, 13:10
To teraz modern fans mają pole do popisu, Ciekawe po ilu meczach frekwencja spadnie do około 5 tysiecy, bo stawiam, że już na meczu z Podbeskidziem.

Najbardziej mi szkoda dzieciaków, którzy chodzili na swój sektor, bo to jak traktuje ich klub było widać podczas ostatniego protestu, gdzie zaczął zajmować się tym klub.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2014, 13:23
Niestety spodziewałem się tego. Patowa sytuacja, z Bednarzem nie będzie już rozmowy, teraz tylko Cupiał może podjąć decyzję. Albo dogada się z kibicami, albo będzie lipa na stadionie...

Ciekawe kiedy jakaś ekipa kibiców gości nas odwiedzi i zaśpiewa "GRAMY U SIEBIE"...Czy Zawisza przyjeżdża ?
Odpowiedz cytując
White91
Member

Stary 11.03.2014, 13:23
Katastrofa...

Będzie gorzej niż w teatrze bo sztuki w nich grane zazwyczaj są interesujące. Tutaj "aktorzy" niestety są zdecydowanie słabsi. Taki teatr powoli upada ponieważ nikt nie wyda pieniędzy na słabą sztukę.

Przykro bardzo :(
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.03.2014, 13:30
Czekam na oświadczenie zarządu SKWK, czy będzie ono takie jakie się spodziewam, czy nie o tym dowiem się na przełomie kilku dni.
Jest zgodne z oczekiwaniami?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2014, 13:38
Niestety spodziewałem się tego. Patowa sytuacja, z Bednarzem nie będzie już rozmowy, teraz tylko Cupiał może podjąć decyzję. Albo dogada się z kibicami, albo będzie lipa na stadionie...
Brzmi jak szantaż czyli znowu mentalność rozkapryszonego dziecka. Bledem Cupiała było to, ze w ogóle zaczęły się te rozmowy o zlotowce od biletu.

White91 napisał(a):Wyświetl post
Katastrofa...

Będzie gorzej niż w teatrze bo sztuki w nich grane zazwyczaj są interesujące. Tutaj "aktorzy" niestety są zdecydowanie słabsi. Taki teatr powoli upada ponieważ nikt nie wyda pieniędzy na słabą sztukę.

Przykro bardzo :(
Zobaczymy. Mecz z Ruchem był piłkarsko i pod względem emocji dosyć ciekawy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.03.2014, 13:48
No i mamy pat. Bardzo wątpię, żeby Cupiał zniżył się do poziomu SKWK i zwolnił Bedarza, Pilcha i Smudę, czyli ludzi których on sam zatrudnił, tylko dlatego bo SKWK stawia takie wymagania dalszego dialogu. Może jakby na tacy była tylko głowa Bednarza to by przeszło... ale swojego przyjaciela Smude, no nie ma szans. A teraz ktoś bardziej "kumaty" niech wyjaśni mi o co chodzi ze Smudą? Oprócz tego, że podobno powiedział, żeby się z kibolami nie ustawiać. Powoli to wszystko idzie w coraz większy absurd.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów