|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Spokojnie, nie będzie 370 zakazów bo w prawie nie obowiązuje ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA. A jeżeli ktoś dostanie zakaz za darmoszke, można spodziewać się procesów zbiorowych i to dopiero będzie gwoździk do trumienki działań Bednarza i Policji. Każdy europejski trybunał przyzna nam racje w przypadku bezpodstawnie wydanego wyroku.
PS: Krzykacze, nie przychodźcie w piątek na hale, bo może być "groźnie". Aaaa sorry zapomniałem WY jesteście fanatycy piłkarscy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nikt do niczego nie musi sie dostosowywac,tym bardziej jezeli to nie ma nic w spólnego z dobrem Wisły ....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Bo ty mózgu oczcywiście jesteś pewien, że nigdy nic złego z działania takich inteligentów nie wyniknie. A i poszukaj w słowniku słowa hipotetycznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|||
Pozwolę sobie zacytować: Cytat:
Zobacz w przód - wcześniejszej czy później stadion się zapełni. Pytanie w jakim punkcie będzie chciało być wtedy SKWK? Kogo reprezentować przed klubem? Margines czy całość? W którym przypadku będzie mieć większe możliwości negocjacyjne i większy budżet? Ile wtedy zbierze podpisów a ile teraz zbiera? Klub dba lub stara się dbać o większość kibiców na stadionie. Bednarz dba. Cytat:
![]() P.S. Ech.. miałem nie gadać a jednak gadam Edit: Czyli trzeba będzie zmięknąć, już oficjalnie, dla dobra Wisły. Z obu stron.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.03.2014 o godz. 10:10.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Opierasz się tylko na doniesieniach medialnych z GK? Poczekaj na wyjaśnienia drugiej strony....
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
To tak na serio? wspominasz z nostalgią czasy gdy można było kotowi zajebać kasę na browara? to są Ci prawdziwi kibice, tak pracowici że paru złotych na piwo nie potrafią zarobić? tylko muszą zajebać słabszemu?
No tak, na stadion przychodzi coraz więcej ludzi, którzy chcą po prostu kibicować i wspierać klub. Którzy potrafią olać race bo nie mają kompleksów, które leczą w ten sposób. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W tej calej sytuacji widze dwa plusy: kompromitacja SKWK i kompromitacja policji. Szkoda tylko, ze nikt nie poniesie zadnych konsekwencji bo to oznacza, ze bedzie nadal tak jak jest.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
W sprawie Wawry też mieliśmy wypowiedź kogoś z Policji... ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co proponujesz? Jakaś strategia tej wojny jest opracowywana? Jakie postulaty? Czy tak tylko dla zasady wojna bo wojna. A potem się zobaczy. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wiem, że to trudne. SKWK musi też odpuścić pewne sprawy. W przeciwnej sytuacji mecz z Zawiszą będzie bardzo przykry dla całeo środowiska kibicowskiego, niezależnie od tego, kto na której trybunie zasiada i niezależnie od tego jakie ma poglądy na pewne sprawy...A domyślam się, że kolejne mecze będą bez udziału publiczności.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2014 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Nie jest patowa bo Bednarz tak czy siak nie będzie pracował w Wiśle do końca życia.
To jest tylko zwykły pracownik, który za 2 lata może pracować dla innego klubu. Jest w Wiśle tylko dlatego bo mu za to zapłacili odpowiednią kwotę. Byłby gdzie indziej gdyby ktoś zapłacił więcej. A SKWK to rzesza kibiców, która wielu lat jest z Wisłą i z Wisłą pozostaną do końca swoich dni. Także prędzej czy pózniej i tak wyjdzie na nasze (czy jak kto woli SKWK choć nie jestem z SKWK ).I wtedy śmiesznie będzie wyglądać wpis "Bednarz nie akceptuje władz SKWK", kiedy Bednarz będzie udzielał konferencji prasowej w 2016 r. w klubie np. Pogoń Szczecin ;-) Ten wpis sobie przypomnimy, nie dziś, nie jutro, ale wkrótce ;-) Zasłużony piłkarz Legii, kilka miechów robi za pracownika Wisły i on będzie mówił, że nie akceptuje władz SKWK - ludzi, ktorzy juz w latach 70 zapierdalali za Wisłą na drugi koniec Polski. Komedia ![]()
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2014 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A moze byc nawet bardzo mocna.. ale to tylko pracownik, on tu nie jest z milosci dla Wisly, nie jest nawet fanem Wisly, jest tu tylko po to zeby zarobic troche forsy, a potem sobie moze pracowac gdzie indziej.
Taki ma zawód, podobnie jak piłkarz, tyle, ze prezesi z reguly dlugo nie grzeja stolika.. wielce prawdopodobne, ze Cupial sie zaraz moze w....ic, on nie lubi konfliktow z kibicami. Na razie jest light, ale jak dojdzie do konkretnych dzialan to bedzie musial walnac piescia w stol i Boss troche pozmienia w zarządzie klubu. Zarzad mozna zmienic, a kibiców nie. Podczas meczu Wisly z Legia "wladze SKWK" odpalaly race na trybunie, a Bednarz w koszulce Legii zapierdalal po murawie.. ![]() Z ciekawostek, Bednarz zostal zmieniony w 80 minucie meczu ![]()
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stanie w miejscu nie posłuży sprawie.
Zauważ że z Basałajem tez były konflikty więc i pewnie z następnym prezesem będzie podobnie. W krótkiej linii prowadzi to do wniosku że coś, co prowadzi do negatywnego efektu rozmów, nie zależy od persony prezesa (tylko od kogoś kto w klubie jest mimo rotacji pracowników) lub powód fiaska leży po drugiej stronie czyli w sposobie negocjacji SKWK. Chyba że masz jeszcze pomysł na inny wariant - jestem otwarty na dyskusję. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma szans, żeby "środowiska kibicowskie" wygrały tą kwestię w szerszej perspektywie. W szerszej perspektywie to walka z aparatem państwowym, a żadna władza nie pozwoli sobie dyktować co komu wolno, a co nie. Zwykli ludzie nie rozumieją jak można chować się za ultra nacjonalistyczną przykrywką a w tym samym czasie napier...alać się z innymi Polakami w imię barw klubowych. Nikt z szarego tłumu nie stanie za kibicami, bo ci ludzie kibiców nie rozumieją... Niestety
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wskaż choć jeden przypadek w Polsce na linii kibice vs zarząd w którym wygrał zarząd? prędzej czy pózniej wygraną stroną byli kibice.
Już nie zapędzajmy się do jakichś totalitarnych wojen na linii kibice Wisły vs rząd, sejm, politycy, naród Polski, pół europy. To nasze podwórko, na linii kibice vs zarząd (w ostateczności jakieś smrody wojewódzkie, milicja itp) A co sobie ktoś myśli - jakiś buc oglądający wiadomości na TVN to mnie pier.doli. Buc zostanie bucem i nie warto go zmieniać na siłę. Nasz ostatni bojkot, kto podkulił ogon i przeprosił? zarząd. PS: Lukasz - nie ma o czym dyskutować, tym bardziej przez neta. Bo stąd nikt nie zbiera pomysłów co robić. My możemy sobie pisać i pisać.. to nic nie zmieni. SKWK najlepiej wie co robić, niedługo wyda oświadczenie.
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 12:08.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Owszem do rozmów to powinno dojść już dawno. Problem polega na tym, że w tym momencie tak jak mówisz żadna ze stron tych rozmów nie podejmie z aktualnymi ludźmi którzy rządzą zarówno w klubie jak i w SKWK. Za dużo słów padło z obu stron i czy to się komuś podoba czy nie ale tak jest. Ja już nie staje po żadnej stronie tego konfliktu bo mam zwyczajnie tego dość. Obie strony dołożyły do pieca i taka jest prawda. Przekrzykiwanie się w tym momencie na argumenty nie będzie miało najmniejszego sensu bo żadna ze stron nie opuści swojego stanowiska. Zapowiada się kolejny podział na Wiśle, co jest przykre, smutne i nie wróży nam nic dobrego. Czy naprawdę jest nam to potrzebne? Czy ewentualny protest który doprowadzi do zamknięcia stadionu spowoduje wzmocnienie więzi między kibicami? Czy doprowadzi do kolejnego podziału? Już nie ma lansowanego hasła ''CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM''? Niech każdy się zastanowi nad tym co kiedyś G. na gnieździe powiedział ''Każdy kibic niech pamięta jedność fanów to rzecz święta!'' Czekam na oświadczenie zarządu SKWK, czy będzie ono takie jakie się spodziewam, czy nie o tym dowiem się na przełomie kilku dni. Zaznaczę tylko, że zawsze byłem zbudowany wieloma trafnymi akcjami jakie SKWK miało możliwość przeprowadzić czy to akcje charytatywne, czy organizacja sektora szkolnego, darmowe bilety dla chłopaków na sektor C, dzień dziecka, organizowanie spotkań młodych kibiców z piłkarzami, szerzenie i propagowanie miłości do Wisły wśród najmłodszych, dbanie o historię naszego klubu, chęć pomocy TS-owi. Za to należy im się szacunek. I tego nie można podważyć. Podkulił ogon? Tak się składa, że do rozmów zasiadły obie strony i wypracowano wspólny kompromis. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W te święta uszczęśliwiono kilkuset niezłomnych Polaków. Reszta się zgadza. I wiele więcej akcji. Choć najlepszą akcją obok biletów dla małolatów, która już przeszła do historii to pomoc dla TS-u. Po prostu dynamit, dzięki czemu klub nie zbankrutował, stanął na nogi i zaczął się rozwijać. Nie tylko Polskie ekipy kłaniają nam się w pas, ale też głośno było o tym na portalach europejskich. Cytat:
Ale stroną, która zdecydowała to skończyć był zarząd. Kibice mogli wytrzymać zdecydowanie więcej i dłużej. Zarząd nie ma takiego pola manewru. Tak jak po aktualnej wojence w końcu usiądzie się do rozmów.. tyle, że SKWK już ostatnio zasiadło, wszystko było gotowe, a zarządowi na kilka godzin przed meczem z Cracovią odjebało. I chwilę pózniej zrobili wielkie oczy z powodu rac na murawie.
Ostatnio edytowane przez c. : 11.03.2014 o godz. 12:23.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za chwilę, jak sytuacja się nie zmieni, pojawi się wysyp klakierów którzy pragnąc objąć stołek Bednarza obiecają Cupiałowi złote góry spokoju. Banda kretów. Ale Bednarz nie jest głupi i choćby z tego powodu zasiądzie do rozmów. Tylko trzeba mu to umożliwić. Vide: Jacek Bednarz: Nie prowadzimy żadnej wojny z kibicami http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jny-z-kibicami Edit: Jacek Bednarz, prezes Wisły S.A.: Nie mam odwrotu http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...m_odwrotu.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.03.2014 o godz. 13:08.
![]()
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Oświadczenie SKWK
SKWK napisał(a):
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.03.2014 o godz. 13:01.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To teraz modern fans mają pole do popisu, Ciekawe po ilu meczach frekwencja spadnie do około 5 tysiecy, bo stawiam, że już na meczu z Podbeskidziem.
Najbardziej mi szkoda dzieciaków, którzy chodzili na swój sektor, bo to jak traktuje ich klub było widać podczas ostatniego protestu, gdzie zaczął zajmować się tym klub. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niestety spodziewałem się tego. Patowa sytuacja, z Bednarzem nie będzie już rozmowy, teraz tylko Cupiał może podjąć decyzję. Albo dogada się z kibicami, albo będzie lipa na stadionie...
Ciekawe kiedy jakaś ekipa kibiców gości nas odwiedzi i zaśpiewa "GRAMY U SIEBIE"...Czy Zawisza przyjeżdża ? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Katastrofa...
Będzie gorzej niż w teatrze bo sztuki w nich grane zazwyczaj są interesujące. Tutaj "aktorzy" niestety są zdecydowanie słabsi. Taki teatr powoli upada ponieważ nikt nie wyda pieniędzy na słabą sztukę. Przykro bardzo :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest zgodne z oczekiwaniami?
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zobaczymy. Mecz z Ruchem był piłkarsko i pod względem emocji dosyć ciekawy. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No i mamy pat. Bardzo wątpię, żeby Cupiał zniżył się do poziomu SKWK i zwolnił Bedarza, Pilcha i Smudę, czyli ludzi których on sam zatrudnił, tylko dlatego bo SKWK stawia takie wymagania dalszego dialogu. Może jakby na tacy była tylko głowa Bednarza to by przeszło... ale swojego przyjaciela Smude, no nie ma szans. A teraz ktoś bardziej "kumaty" niech wyjaśni mi o co chodzi ze Smudą? Oprócz tego, że podobno powiedział, żeby się z kibolami nie ustawiać. Powoli to wszystko idzie w coraz większy absurd.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|