The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy wybierasz się w sobotę na R22?
Tak 37 39,36%
Nie 17 18,09%
Nie idę bo mam zakaz stadionowy! 40 42,55%
Głosujących: 94. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2014, 07:53
Kadra meczowa na spotkanie z Ruchem Chorzów:

BRAMKARZ:

Gerard Bieszczad

OBROŃCY:

Gordan Bunoza
Piotr Brożek
Alan Uryga
Dariusz Dudka
Michał Nalepa
Jakub Bartosz

POMOCNICY:

Semir Stilič
Ostoja Stjepanovič
Łukasz Garguła
Michał Chrapek
Emmanuel Sarki
Donald Guerrier
Fabian Burdenski
Michał Szewczyk

NAPASTNIK:

Paweł Brożek

W kadrze nie ma pauzujących za kartki Arkadiusza Głowackiego oraz Łukasza Burligi. Nie znalazło się również miejsce dla przeziębionego Michała Miśkiewicza oraz Daniela Klaricia.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 08.03.2014, 07:56
Wiadomo może dlaczego nie ma Klarica?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.03.2014, 08:21
Będę zaskoczony, jeżeli w tym meczu nie zaboli nas wąska kadra. Nastawiam się na pierwszą domową porażkę w sezonie.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.03.2014, 08:26
Decyzja do występu Miśkiewicza jeszcze nie zapadła. Być może dołączy do kadry.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.03.2014, 08:28
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo może dlaczego nie ma Klarica?
Gdy szukał świeżości pech chciał , że zgubił formę.

Mam nadzieje ze Smuda ponownie wykaże się nosem i trafi z obsadą bramkarza jak i napastnika. Nie lada orzech do zgryzienia.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.03.2014, 08:58
Będzie ciężko. Z drugiej strony Ruch to jednak nie jest Barcelona mimo swojej passy po zmianie trenera. W naszej śmiesznej lidze nie dziwi mnie już nic więc w zasadzie biorę pod uwagę każdy wynik. Fajnie by było wygrać oczywiście ale jak będzie w....... to w zasadzie też jakoś tam w pokrętny sposób dobrze bo może wielu ( w tym decyzyjni) już uwierzyło, ze jesteśmy zajebiści i mamy skład na LM.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.03.2014, 10:36
Właściwie rzecz rozbija się o jedną zmianę - Nalepa za Głowackiego. W minionej rundzie defensywa z Nalepą była dziurawa i trudno spodziewać się jakiegoś przeskoku jakościowego. Gdyby to jeszcze był mecz z jakimś Widzewem czy PBB albo gdyby Nalepa miał grać za Bunozę, to byłbym w miarę spokojny. Ale bez tego nasz środek obrony wygląda niepewnie. W dodatku zgranie w formacji z całą pewnością będzie słabsze.

Na plus można odnotować, że boki obrony wciąż wyglądają solidnie. Dudka zagrał naprawdę dobry mecz na Lechii, tylko utonął w morzu miezrii widowiska. Brożek od początku rundy trzyma wysoki poziom. Na nich trzeba liczyć. Myślę też, że Smuda może nastawić drużynę na więcej walki w drugiej linii, żeby wypychać akcje Ruchu do bocznych sektorów.

Ale tak naprawdę najwięcej zależy od stanu zdrowia Garguły i Brożka. Jeżeli będą zdolni tylko do statystowania, albo w ogóle nie wyjdą na boisko, to może nam być bardzo trudno odciążać tyły, a wtedy masakra niemal w banku.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.03.2014, 10:39
Panowie, nie można się ich tak bać. To tylko Ruch Chorzów. Mają za sobą 5 zwycięstw z rzędu, ale każde z nich jedną bramką. Czyli to nie jest tak, że dominują każdego rywala i wciskają mu kilka goli, ale każde zwycięstwo było wyszarpane, wywalczone. Jakbyśmy grali 1 składem to w ogóle bym się ich nie bał. Z tego co wyczytałem w gazecie to nie tylko Brożek, ale i Garguła są poobijani i nie w pełni sił. Miśkiewcz ma grypę, więc lepiej nie ryzykować jego zdrowia. Napisałbym żeby dać mu surowy czosnek, ale tutaj mogłoby to być źle zrozumiane Poza tym trzeba go odizolować od reszty drużyny, bo jeszcze innych zarazi i będziemy mieli szpital. Podobno w Krakowie grypa szaleje na całego.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.03.2014, 11:39
Ja się cieszę, że Głowacki akurat wykartkował się teraz bo na mecz z Legią jest niezbędny. Nalepa musi wejść i udowodnić, że jest wart zmiany i to jest najlepszy dla niego moment. Chłopak jest młody, grał cały sezon w Niecieczy i zbierał pochlebne recenzje. Liczę, że to jego taki naprawdę przejściowy sezon i przejdzie drabinkę jak Chrapek
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2014, 12:46
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Kadra meczowa na spotkanie z Ruchem Chorzów:

BRAMKARZ:

Gerard Bieszczad

...

NAPASTNIK:

Paweł Brożek
JEDEN bramkarz i JEDEN napastnik. Mistrzostwo Polski?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.03.2014, 13:24
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Bardziej brak bramkarza i jeden napastnik...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.03.2014, 13:29
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Trzeci bramkarz jest tak słaby że równie dobrze na bramce można postawić Bunozę, względnie innego zawodnika ze wzrostem 190+ Efekt będzie ten sam.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.03.2014, 13:39
Byłoby lepiej jakby Smuda przesunął Dudkę na środek obrony. To dla Darka pozycja doskonale znana (w przeciwieństwie do prawej obrony). Na prawej stronie poradziłby sobie Stjepanović, który jest bardziej ruchliwy.
Nalepa na ławie - to na razie najlepsze miejsce dla niego.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.03.2014, 16:37
zobaczymy Nalepe w meczu to dopiero pozniej bedziemy pisac gdzie jego miejsce, chcemy młodych w skłądzie i jak dostaje jeden szanse to juz płacz ze sobie nie poradzi, kadra jaka jest kazdy wie i narazie mamy wyniki ponad stan, mnie osobiscie bardziej martwi brak bocznych pomocników bo tu jest spory problem
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.03.2014, 16:54
Teraz tylko czekam na czerwień Bieszczada w meczu, a co za tym idzie Gordana w bramce. Kabaret, nawet dla zachowania pozorów profesjonalizmu powinien drugi bramkarz być na ławce.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2014, 16:54
Ciężko wytypować wynik tego meczu. Może padnie remis.
Punkty potrzebne ale ja po beznadziejnym meczu na beznadziejnej murawie chce zobaczyć Wisłę która stwarza wreszcie jakieś 3-4 akcje po wymienieniu kilku podań. Ten poziom jest bardzo niski...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.03.2014, 16:58
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Teraz tylko czekam na czerwień Bieszczada w meczu, a co za tym idzie Gordana w bramce. Kabaret, nawet dla zachowania pozorów profesjonalizmu powinien drugi bramkarz być na ławce.
A kto Ci powiedział ze go nie będzie?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.03.2014, 17:02
Jednak Misiek w bramce
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 08.03.2014, 17:02
Wybaczcie, zbyt dosłownie wziąłem sobie do serca słowa WISŁAZWE. Poza tym, na całe szczęście Miśkiewicz dzisiaj zagra.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 08.03.2014, 20:30
sum91 wislakrakow.com napisał(a):
Wisła dostała w środę „prezent” od Komisji Ligi (właściwie to od kibiców Legii – dziękujemy!), w postaci walkowera na niekorzyść Legii Warszawa.
pokarało Wisłę za butność jej kibiców i brak solidarności z ruchem kibicowskim.

Wisła - Ruch 0:1

p.s. należała się wygrana Ruchowi. Wisła grała piach.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 08.03.2014, 20:34
Murawa świetna, gra podobna do tej zaprezentowanej w Gdańsku, czyli generalnie brak pomysłu i gra na aferę. Skrzydła nie istnieją na chwilę obecną.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2014, 20:34
Beznadziejny występ, jeszcze gorszy niż w Gdańsku. W ofensywie chaos, niemoc, brak sił, bezradność, faule, brak techniki, brak szybkości, brak czucia piłki, złe ustawianie się, do dupy stałe fragmenty... no po prostu żenada. Samą mniej lub bardziej przyzwoitą grą w destrukcji nie da się zawsze fartem remisować 0:0. Dziś wygrała drużyna lepsza praktycznie w każdym aspekcie a w poprzednim sezonie sportowo spadła z ligi.

Wisła zagrała dziś na swoim wyjazdowym poziomie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.03.2014 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 08.03.2014, 20:38
Po dzisiejszym meczu widać jak na dłoni, co oznacza dla nas Głowacki. Ilekroć Nalepa wyprowadzał piłkę, to mroziło mi krew w żyłach. Niestety pomimo nienajgorszej ogólnie gry Nalepy (zwłaszcza po takiej przerwie), to piłkarz z taką szybkością nie ma prawa grać w Ekstraklasie. Przecież ten chłopak biega wolniej od leciwego "Głowy"!!

Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.03.2014, 20:40
Podsumowując Wiśle brakło trochę piłkarskiego "cwaniactwa" wystarczało się przewracać w sytuacjach stykowych i byłoby gwizdane w naszą stronę Ruch przy każdej sytuacji się przewracał, robił milion fikołków, nawet jak Buchalik wleciał w Gułe to krzyknął głośniej i faul dla nich. Brak Głowy widoczny, dużo niepewności, wydaje mi się, że po opublikowaniu tego turbokozaka z Brożkiem to wszyscy teraz widzimy każde jego chujowe przyjęcie i zagrania ale on był taki zawsze, brakuje mu po prostu bramki jak strzeli w jednym meczu to będzie strzelał seriami, pewnie brakuje mu tez konkurencji ale to jest nasz stary Brożek. Nalepka dziś na plus, zawiedli mnie bardzo Bunoza z Dudką aa! i niech tego Guerriera ktoś posadzi na ławce bo wydaje mi się że bardziej przeszkadza na boisku i wprowadza więcej chaosu a akurat tego w naszej grze nie brakuje.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 08.03.2014, 20:41

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.03.2014, 20:45
Donald jest najberdziej przewidywalnym pilkarzem w naszym skladzie... powinien usiasc na lawie bo to jezdziec bez glowy. Nalepka elegancko moim zdaniem.Bylo pare wielbladow ale ogolnie dal rade.Pawel tez na lawe a Gule na szpice a za Gule Szewczyk.Powinni zagrac ofensywnie od samego poczatku.. Kolejny mecz bez bramy.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.03.2014, 20:47
Ciekawe co zrobi komisja ligi, zamkną wszystkie trybuny bo zza wszystkich wleciały race? Oczywiście nie popieram tego typu działań jednak pokazało to obsurd w przepisach, nikogo ukarać nie można bo race wrzuciły osoby nie mające biletów na mecz.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 08.03.2014, 20:49
A usuwanie ich zajęło więcej czasu niż podczas meczu derbowego.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.03.2014, 20:50
3 słowa na temat meczu....

O ja pierd....
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.03.2014, 20:52
Tragedyja!
Trzeba się zrzucić i dać na msze aby Pawłowi wróciła skuteczność
Donalda trzeba odłączyć od FB.

Nie wiem, może i faktycznie to efekt "wiosny Smudy". Szkoda bilansu na własnym stadionie.Poza sporym fragmentem derbów, nie zagraliśmy od startu rozgrywek dobrego meczu.
Za tydzień kolejny ciężki mecz i znowu trzeba będzie zestawiać wykartkowaną obronę i zapewne znowu w pałę.

Musimy się teraz nastawić na gorsze chwilę Wisły....
What's new?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów