The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2014, 22:51
Cytat:
Jeżeli lubisz mieć bicz na dupie, to z pewnością.
Turański raj.
Lepszy bicz na dupie niż kutas w dupie

Cytat:
Jeśli ktoś woli niedźwiedzią łapę w Polsce od multi-kulti oraz lewactwa jakie w tej chwili mamy w kraju to mówiąc delikatnie jest pojebany.
Nie chodzi o to żeby jedną chorobę zamieniac na drugą. Rosja jak to Rosja, wiadomo jak tam jest ale jeśli chodzi o politykę to na pewno jest to wzór do nasladowania. To oni rozdają karty, to oni myślą na przód, to oni mają jaja żeby się zabawić Ukrainą, to oni nie bawią się lewackimi zabawkami.
Nie wiem czy akurat tą sprawę z Ukraina wymyślił sobie Putin jeśli tak to rozegrał to zajebiście, jeśli nie to sprawa wygląda tak. UE i USA myslały, że mu zabiorą Ukrainę no to on im pokazał wała i bierze Krym a później pewnie i wschód. W tym wszystkim jest tak samo winna UE i USA jak Rosja. Oni zaczęli tę grę i oni zaczęli drażnić lwa.

PS niestety lewactwo i multi-kulti prowadzi tak samo do rozkładu państwa jak okupacja rosyjska. Jeśli tego nie widzisz to czas najwyższy przejrzeć na oczy. Właśnie przez to całe pedalstwo Europa się teraz nie potrafi postawić, właśnie przez takie myślenie, że w życiu liczy się tylko moja własna dupa, że granice pańśtw są niezmienialne, że świat jest piękny i nitk nas nie zbije mamy co mamy. Europa przez lewaków śpi. A to juz krok od przyjścia Ruska wgłąb Europy i spokojnego czyszczenia terenu bo przecież pedalstwo mu się nie postawi.
A jak nie Ruski to lewactwo wyniszczy od środka naród. Zniszczą wszystkie wartości, sprawią, że facet to będzie kobieta i na odwrót, że normalna rodzina to będzie tata z tatą albo mama z mamą, że 2 letni dzieciak będzie decydował czy zmienić płeć a może dokonac eutanazji, a na koniec rozłożą nogi przed arabami bo przecież "my się nie bijemy", a poza tym skoro tych ciapatych ejst już tak dużo to niech rządzą nasyzmi krajami. Nie wiem czy właśnie nie lepsza ta ruska choroba od tej lewackiej
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.03.2014 o godz. 22:57.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.03.2014, 23:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy właśnie nie lepsza ta ruska choroba od tej lewackiej
Po tym można zakończyć dyskusję.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.03.2014, 23:59
Tutaj po części bym się zgodził. Fajny tekst przeczytałem od znajomego:
Polecam:
Cytat:
Poniższy tekst będzie nie będzie o Ukrainie ani nawet o polityce, a o psychologii polityki.

Najpierw opowiem plotkę i wyjaśnię logikę stojącą za nią (1) - potem powiem czemu w tę plotkę nie chce mi się wierzyć (2). Następnie wytłumaczę skąd się biorą takie plotki (3) i na czym polega w mojej ocenie siła Władimira Putina (4). I skąd się bierze ta siła (5). I jak ją W.Putina pozbawić (6). A na końcu czemu się to nie uda (7)

1. Plotka. Oto pojawia się wiadomość (sam ją sprawdzałem w kilku miejscach i uzyskałem potwierdzenie z trzech niezależnych od siebie i wiarygodnych źródeł, że tak podobnież ma w istocie być), że w Moskwie opracowany został plan wprowadzenia wojska na Ukrainę (wg jednej z wersji - jeszcze tej nocy) przy czym zajęty nie ma być Krym, ani nawet Donieck czy też Charków, ale sam Kijów. Dokładnie rzecz ujmując zajęte miałyby zostać budynki Administracji Prezydenta, kilka kluczowych ministerstw, telewizja i lotnisko. Wiktor Janukowycz zaś miałby zostać przywrócony do władzy, przy czym armia rosyjska miałaby - po spacyfikowaniu Majdanu przez Berkut, który miałby zostać przerzucony z Krymu - wycofać się na przedmieścia. Scenariusz zakładać ma użycie sił już znajdujących się w Kijowie, a wiernych obalonemu prezydentowi oraz ukraińskiego Berkutu i rosyjskiego specnazu, które to siły miałyby zostać przerzucone z Krymu. Co ciekawe W. Janukowycz miałby przestrzegać porozumienia o wcześniejszych wyborach prezydenckich, a nawet podać się do dymisji (tyle, że wybory odbyłyby się już we "właściwy" sposób). Ten scenariusz miałby dla Kremla tą przewagę nad wszystkimi innymi, które oznaczają, że Moskwa gra na zasadzie "odbijania Ukrainy", że oznaczałby całkowity, stuprocentowy powrót do status quo ante. Władimir Putin zaś - w sensie jego pozycji wewnątrzrosyjskiej - nie musiałby już ani nurkować w Jeziorze Bajkał ani latać myśliwcami czy też z żurawiami. Nie musiałby nawet polować na tygrysy. Nawet carem nie musiałby się ogłosić. Byłby bowiem Bogiem.

2. Nie wierzmy plotkom. Wydaje się, że zarysowany wyżej scenariusz ma jedną zasadniczą wadę, która czyni go - w mojej ocenie - mało realnym. O ile mogę sobie wyobrazić jego wprowadzenie to już nie wyobrażam sobie, jak udałoby się Rosjanom spacyfikować kilkusettysięczny, czy - kto wie - może i milionowy tłum, który kolejnego dnia wyległby na Majdan. Nie sądzę, by Rosjanie chcieli urządzić w centrum miasta masakrę.

3. Skąd się biorą takie plotki. To akurat proste. Kolejne lata rządów W. Putina to rosnące przekonanie Rosji o słabości, skorumpowaniu i głupocie Zachodu oraz o tym, że czego by Moskwa nie zrobiła - Zachód na to przystanie. Można by wymieniać przykłady, ale jest ich tyle, że chyba nie warto.

4. Na czym polega w mojej ocenie siła Władimira Putina? To proste -jeśli Zachód ma 10 scenariuszy, ale realizacja 5 z nich wymaga odwagi to W. Putin wie, że Zachód ma już tylko 5 scenariuszy. Jeśli W. Putin z kolei ma 10 scenariuszy, a realizacja 5 z nich wymaga odwagi to wiemy, że W. Putin ma 10 scenariuszy, ale pewnie zastosuje jeden z tych wymagających odwagi, czyli tych, których się boimy.

5. Skąd się bierze siła W Putina? W tym miejscu proszę wybaczyć sformułowanie, ale po prostu w języku politycznie poprawnym nie ma słów, które odpowiednio konkretnie zdołałyby oddać to, co chcę powiedzieć. Otóż Władimir Putin ma (niestety dla nas) jaja.

6. Jak pozbawić W.Putina siły? Należałoby go namówić do politycznej poprawności? Może jakieś "gender studies" uczyniłyby go bardziej świadomym kobiecej - delikatnej strony - ludzkiej natury? Namówić na dietę wegetariańską?

7. Czemu się to nie uda? Ano z banalnego powodu. Mam otóż wrażenie, że cała rosyjska elita polityczna - w tym i sam W. Putin "jedzie na adrenalinie". I na testosteronie też. Kto był na Wschodzie ten wie i rozumie, bo nawet żyjąc tam i nawet pracując dla Polski - czyli grając w przeciwnej drużynie - czuje się ich siłę. Po powrocie do Polski (czy gdziekolwiek na Zachód) czuje się z kolei jej brak. To uczucie doskwierało mi, gdy tylko wracałem z Rosji czy też później z Białorusi do nas na urlop. Podobne, jeśli nie identyczne, odczucia mieli koledzy będący Ambasadorami innych państw UE. A skąd się to uczucie brało? Nie z wielkiej polityki - ta była tylko odzwierciedleniem czegoś głębszego. Czegoś, co postaram się - pewnie nieudolnie - oddać. Po Moskwie jeździ się oto Kutuzowskim Prospektem 150 km/h przez środek miasta - w UE strach przekroczyć 50. W Moskwie pali się papierosy gdzie się tylko chce - u nas trzeba się kryć. W Moskwie wypada pić najlepsze alkohole - u nas pija się (nawet gdy kogoś stać na lepsze) takie sobie. W Moskwie można być inteligentem i być zarazem człowiekiem twardym. U nas jest się albo inteligentem albo człowiekiem twardym. Na wschodzie nie ma dowcipów, których nie wypada opowiadać. Na Zachodzie - lepiej uważać. W Moskwie PR to sprawa drugorzędna - u nas - pierwszorzędna. W Moskwie kobiety chodzą na wysokich obcasach i w krótkich spódniczkach, a mężczyźni je otwarcie i bez skrępowania podrywają. A u nas to już jakby nie wypada. Nie wiem czy udaje mi się "odpowiednie dać rzeczy słowo", ale mam wrażenie, że problem w relacjach Zachodu z Rosją nie leży w Moskwie, w rządach oficerów służb, wreszcie w Putinie i tym że ma on rzeczone "cojones". Problem leży w nas (Zachodzie) i jest nim to, że my już jaj nie mamy.

P.S. dla pełnej jasności - uważam, że Rosja to kolos na glinianych nogach, ale chciałbym uciec od odwiecznej dyskusji o słabości Rosji. Słaba jest bowiem od bodaj 300 lat i jakoś trwa. Nie o tym jest, to, co napisałem. Zastanawia mnie po prostu co jest tym, co powoduje, że będąc gospodarczym cieniem UE Moskwa potrafi jakoś tak grać, że ową silniejszą od siebie Unię ogrywa. Samymi talentami rosyjskich dyplomatów tudzież przebiegłością rosyjskich służb nie da się tego fenomenu wytłumaczyć.
Witold Jurasz-były dyplomata na placówkach w Rosji i Białorusi

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2014, 00:26
Witold Jurasz i słaba Rosja. Kolejna bajka na dobranoc.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.03.2014, 07:36
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Znaczenie ma i to bardzo duże. Nikomu w Europie nie jest, a przynajmniej nie powinna być na rękę silna Rosja. To jest kraj nieobliczalny i prędzej, czy później będą z tego kłopoty. Tylko niektórzy, na zachód od nas, albo tego nie rozumieją, albo nie chcą zrozumieć.

I dlatego od lat robią Putinowi loda? Teraz się trochę obruszyli ale przypomina to wzburzenie w gejowskim burdelu. Dyskutują czy wydać "stanowcze" czy "kategoryczne" oświadczenie. Jak się tak na to patrzę to oczywiście życząc Putinowi "wszystkiego najgorszego" zastanawiam się kto tu jest normalny... Zaczyna to przypominać zabawę w piaskownicy gdzie jednemu chłopcu zabrali zabawkę to naprał po pysku i odebrał a reszta ze śpikiem po pas płacze w kącie. Ok, można powiedzieć, że dzieci są niedojrzałe ale które zazwyczaj zostaje z tą zabawką w rączce? Niestety Putin zachowuje się jak dzieciak ale czy reszta nie zachowuje się dokładnie tak samo? Putin daje każdemu po liściu, Ukraina czeka na "starszego brata" a reszta beczy bo piękny świat im się zawalił i prosi Boga, żeby zły nie zabrał im króliczków. Pytanie kto ma być tym starszym bratem i czy on przyjdzie?
Nie lubię Palikota ale wczoraj powiedział prawdę - tydzień zabawy z rublem i nie ma kasy na wojnę. Cena baryłki ropy na poziomie 30 dolarów i po zabawie.Tu nie jest potrzebne XIX wieczne napierdalanie na polach bitwy. Tylko na co jeszcze czekają? Na tego który zdecyduje - tylko czy on się znajdzie? Za wygodni są i boją się poświęcić odrobinę ze swojego luksusu. Oby się nie obudzili z pustym koszem na zabawki.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.03.2014 o godz. 07:48.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.03.2014, 08:18

Cytat:
Prezydent Rosji Władimir Putin rozkazał wojskom, które uczestniczyły w zarządzonej przez niego w zeszłą środę kontroli gotowości bojowej sił zbrojnych Federacji Rosyjskiej, by wróciły do miejsc stałej dyslokacji.

Rosja jest gotowa do rozmów na temat sytuacji na Ukrainie i wyjścia z kryzysu, ale pod pewnymi warunkami - podała w nocy z poniedziałku na wtorek rosyjska agencja Ria-Nowosti na swej stronie internetowej, powołując się na źródło w MSZ Rosji.

Proponuję do negocjacji wyznaczyć Jałtę - Ruskie, Angole i Amerykańce mają już doświadczenie w handlu narodami.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.03.2014, 09:12
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że Rosja interweniuje bo to co żydzi za pomocą zachodu robią z Ukrainą to jest tragedia.
...
Wiesz co to krecia robota? Podaj źródło chociaż...
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.03.2014, 09:24
O 9.30 naszego czasu Putin ma konferencję, zobaczymy co powie.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.03.2014, 09:28
Powie ze zasiadzie do negocjacji na temat przyszlosci Krymu ( niepodleglosci). Osiagnal co chcial, narazie wiecej mu niepotrzeba.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2014, 10:43
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nie lubię Palikota ale wczoraj powiedział prawdę - tydzień zabawy z rublem i nie ma kasy na wojnę. Cena baryłki ropy na poziomie 30 dolarów i po zabawie.Tu nie jest potrzebne XIX wieczne napierdalanie na polach bitwy. Tylko na co jeszcze czekają? Na tego który zdecyduje - tylko czy on się znajdzie? Za wygodni są i boją się poświęcić odrobinę ze swojego luksusu. Oby się nie obudzili z pustym koszem na zabawki.
Mit powtarzany również przez Palikota. Obecna sytuacja jest na rękę Rosji, która ma trzecie na świecie rezerwy walutowe w wysokości 453 mld... dolarów i tylko liczy na to, że kurs dolara pójdzie do góry (więcej rubli będzie za to można dostać), więcej firm kupić lub znacjonalizować, gdyż wycena giełdowa spadnie (co się dzieje w Rosji, ale również na świecie), ale przede wszystkim wysoki kurs dolara oznacza również wysoki kurs ropy i gazu, gdyż te wyceny są ściśle związane, a nie było przypadku w historii, żeby przy wysokim kursie dolara i niskim kursie ropy łączny koszt zakupu baryłki ropy był niższy od ceny baryłki przy niskim kursie dolara i niskim kursie ropy.

W Putinowi w to graj i nie on, a reszta świata może tracić na destabilizacji.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.03.2014 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.03.2014, 12:29
Anonymous z Ukrainy wysyłają Polsce ostrzeżenie http://kronikanarodowa.pl/index.php?...sce-ostrzeenie

Prowokacje na majdanie (tylko dla pełnoletnich):
http://3rm.info/43920-na-maydane-svo...zatelstvo.html
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/st...e-swoi-2014-02
He, he, he wyjątkowo tępy putinowiec to napisał. Mimo wszystko uważam, że KGB ma lepszych specjalistów od dezinformacji . Chyba wszyscy teraz są zaangażowani na Ukrainie więc jakiegos tępaka użyli do napisania tych bzdur. Naziści doszli do władzy he, he, he. A w Moskwie demokraci kochający pokój
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.03.2014, 13:57
Jak nie żydy, to naziści. Brakuje jeszcze kosmitów )

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.03.2014, 14:33
http://bcove.me/nepdygli
Banda nieuzbrojonych ukrainskich idiotow maszeruje na ruskich pod okiem kamer aby sprowokowac strzelanine. Glupota level 10.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2014, 14:38
Może to są Tituszki ?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2014, 14:39
emj10 napisał(a):Wyświetl post
...więcej rubli będzie za to można dostać...
A 'więcej rubli' nie mogą sobie dodrukować?. Po co mają kupować za walutę?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.03.2014, 15:10

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...17817931_o.jpg
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2014, 15:29
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
A 'więcej rubli' nie mogą sobie dodrukować?. Po co mają kupować za walutę?
Chyba nie myślisz, że była mowa o "drukowanych" pieniądzach?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2014, 15:38
Mit powtarzany również przez Palikota. Obecna sytuacja jest na rękę Rosji, która ma trzecie na świecie rezerwy walutowe w wysokości 453 mld... dolarów i tylko liczy na to, że kurs dolara pójdzie do góry (więcej rubli będzie za to można dostać), więcej firm kupić lub znacjonalizować, gdyż wycena giełdowa spadnie (co się dzieje w Rosji, ale również na świecie), ale przede wszystkim wysoki kurs dolara oznacza również wysoki kurs ropy i gazu, gdyż te wyceny są ściśle związane, a nie było przypadku w historii, żeby przy wysokim kursie dolara i niskim kursie ropy łączny koszt zakupu baryłki ropy był niższy od ceny baryłki przy niskim kursie dolara i niskim kursie ropy.

W Putinowi w to graj i nie on, a reszta świata może tracić na destabilizacji.
Wzrost cen w kraju pewnie go zachwyci, pytanie co na to tubylcy? Spadek ceny baryłki ropy naftowej tez mu będzie na rękę?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2014, 16:07
Czemu miałby być spadek cen ropy? Nie zanosi się na to.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 04.03.2014, 16:22
Cytat:
Turcja poderwała osiem myśliwców F-16, gdy rosyjski samolot patrolowy przeleciał wzdłuż tureckiego wybrzeża Morza Czarnego - podało we wtorek tureckie wojsko. Do incydentu doszło w okresie napięć między Zachodem i Rosją, wywołanych sytuacją na Ukrainie.
Cytat:
W związku z wydarzeniami na Ukrainie szwedzkie siły zbrojne poinformowały o wzmocnieniu kontroli przestrzeni powietrznej wokół Gotlandii.
Część myśliwców Gripen przeniesiono na Gotlandię, aby ułatwić patrolowanie przestrzeni powietrznej południowo-wschodniej Szwecji. Szwedzkie wojsko nie ujawniło szczegółów, zaznaczając, że "dostosowuje się do bieżącej sytuacji".
Ciekawie się robi. UE, czy NATO to pikuś, ale Turcja to już może być Pan Pikuś.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.03.2014, 17:23
Turcy się nie pieprzą jak reszta europy co historia wiele razy pokazała.
Negatywnym przykładem są Kurdowie ale jak widać "kebaby potrafią być na ostro".
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2014, 17:42
Czemu miałby być spadek cen ropy? Nie zanosi się na to.
Cena ropy jest od dawna sztucznie zawyżana przez USA i arabusów. Jeżeli byłaby wola po stronie głównie USA żeby udupić ruskich kosztem trochę mniejszych zarobków własnych to Putin bardzo boleśnie by to odczuł. Nie ma to oczywiście związku z moją wypowiedzią o zabawach rublem ale chodzi mi o metodę gospodarczą pognębienia przeciwnika.

Wywołane przez kogoś hasło o samowystarczalności ruskich jest mitem. Oprócz elity oligarchów i Moskwy czy St Petersburga, reszta żyje na poziomie niewiele lepszym od wsi ukraińskiej. Importują prawie wszystko. Gazem i ropa jeszcze nikt się nie nażarł. Niska cena ropy/gazu, tani rubel i wielka gospodarcza kupa.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.03.2014 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2014, 18:14
Nigdzie nie pisałem o samowystarczalności Rosji, bo nie może być o niej mowy w sytuacji, gdy gro zaawansowanych technicznie produktów importowanych jest do nich z bardziej rozwiniętych krajów, a ich rodzimy przemysł jest mocno zacofany nie licząc kilku sfer związanych z przemysłem kosmicznym, wojskowym, metalurgicznym, czy wydobywczym. Reszta tkwi wciąż w minionej epoce.

Natomiast w imperialnej, czy tam neoimperialnej doktrynie wojskowej Rosji nikt się nie liczy z tymi przeciętnymi Iwanowami, bo nie dość, że przez setki lat byli oni stłamszeni, czy to przez carów, czy bolszewików, czy neobolszewików tj. Putin i nie mają prawa do własnego głosu to jeszcze do przeżycia wystarczy im pajda chleba i marna gorzałka, gdyż większego luksusu nigdy nie posmakowali. Natomiast klasa średnia w Rosji jest przeciętnie zamożniejsza od tej w Polsce i to ją stać na liczne zimowe wyjazdy do Europy, w tym do Polski co często widać pod Giewontem, gdzie w najdroższych hotelach roznosi się gwar rosyjskich grubiańskich biesiad oraz na okupowanie 5* hoteli w Hurghadzie, czy w Szarm el-Szejk. W niej upatrywałbym jedyny możliwy motor zmian Rosji w kierunku bardziej cywilizowanego kraju.

USA kilka razy próbowało się bawić ceną ropy na świecie i kończyło się to dla nich tragicznie, więc nie sądzę, aby cienki w uszach Obama pokusił się na taki zabieg razem ze słabo sterowalnymi szejkami.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2014, 20:26
Natomiast klasa średnia w Rosji jest przeciętnie zamożniejsza od tej w Polsce i to ją stać na liczne zimowe wyjazdy do Europy, w tym do Polski co często widać pod Giewontem, gdzie w najdroższych hotelach roznosi się gwar rosyjskich grubiańskich biesiad oraz na okupowanie 5* hoteli w Hurghadzie, czy w Szarm el-Szejk. W niej upatrywałbym jedyny możliwy motor zmian Rosji w kierunku bardziej cywilizowanego kraju.
Zlituj się. Najdroższe resorty w Hurghadzie czy Szarm są resortami dla klasy średniej? Wyjazdy na narty w Alpy czy tym bardziej do Zakopanego świadczą o zamożności klasy średniej? Normalna klasa średnia nie jeździ na biedawakacje do Egiptu. Owszem ruskie mają od cholery bogatych i tych faktycznie widać w Monaco i tego typu klimatach. Swołocz widzisz głównie w Egipcie z jednego powodu - nie muszą mieć wizy i jest tanio. Zdarzyło mi się być w Egipcie bo chciałem zobaczyć to co trzeba zobaczyć zanim miejscowi do końca rozdupczą i widziałem tą ich klasę średnią. Większość to krasnoarmiency na przepustkach nie potrafiący korzystać ze sztućców. Dziękuję - wole dopłacić i wypoczywać w towarzystwie "białych ludzi". Jak jedziesz na normalne wakacje dla właśnie prawdziwej klasy średniej czyli tam gdzie jest trochę drożej to ruskich nie widać jakoś za wielu. Są właśnie albo w tym tanim Egipcie albo w tym przysłowiowym Monaco - w zależności od zamożności.
Ich klasa średnia to Moskwa. Reszta to bieda. Putin owszem ma przeciętnego Iwana w dupie. Tylko, ze jak Iwan nie będzie miał co żreć przez 2 miechy to w koncu sie w....i. Carowie już to przerabiali. Pomijam że ten scenariusz jest realny w jakichś 5% bo zamiast sankcji ekonomicznych skończy się na podniesieniu "ważności" oświadczenia ze "zdecydowanego potępienia" na kategoryczne".
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.03.2014 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.03.2014, 20:37
Macie swoją ukrainę:
http://fakty.interia.pl/raport-zamie...nz,nId,1351996
A tu masz swoich kolegów pracujących dla putina (może kogoś znasz ?):
http://niezalezna.pl/52495-prorosyjs...-lista-nazwisk
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 04.03.2014, 21:18
Bez jaj - co złego jest w tych wypowiedziach? Proszę po kolei - tylko bez Cioska.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.03.2014, 21:29
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zlituj się. Najdroższe resorty w Hurghadzie czy Szarm są resortami dla klasy średniej? Wyjazdy na narty w Alpy czy tym bardziej do Zakopanego świadczą o zamożności klasy średniej? Normalna klasa średnia nie jeździ na biedawakacje do Egiptu. Owszem ruskie mają od cholery bogatych i tych faktycznie widać w Monaco i tego typu klimatach. Swołocz widzisz głównie w Egipcie z jednego powodu - nie muszą mieć wizy i jest tanio. Zdarzyło mi się być w Egipcie bo chciałem zobaczyć to co trzeba zobaczyć zanim miejscowi do końca rozdupczą i widziałem tą ich klasę średnią. Większość to krasnoarmiency na przepustkach nie potrafiący korzystać ze sztućców. Jak jedziesz na normalne wakacje dla własnie klasy średniej czyli tam gdzie jest trochę drożej to ruskich nie widać jakoś za wielu. Są właśnie albo w tym tanim Egipcie albo w tym przysłowiowym Monaco - w zależności od zamożności.
Ich klasa średnia to Moskwa. Reszta to bieda. Putin owszem ma przeciętnego Iwana w dupie. Tylko, ze jak Iwan nie będzie miał co żreć przez 2 miechy to w koncu sie w....i. Carowie już to przerabiali. Pomijam że ten scenariusz jest realny w jakichś 5% bo zamiast sankcji ekonomicznych skończy się na podniesieniu "ważności" oświadczenia ze "zdecydowanego potępienia" na kategoryczne".
Rozumiem, że Egipt to zbyt tania "destynacja" jak to ładnie z angielskiego określa branża turystyczna, aby można było mówić o "klasie średniej" z Rosji? Może przenieśmy to na grunt polski, gdzie klasa średnia jest równie enigmatycznym sformułowanie i zobaczmy jak wyglądają te wyjazdy Polaków do Egiptu, który tak upodobali sobie Rosjanie.

Powołam się na raport CBOS-u, a nie branży turystycznej, aby było bardziej wiarygodnie.
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2013/K_015_13.PDF

Ów raport stanowi, że zaledwie 15% Polaków w 2012 roku uskuteczniało wypoczynek za granicą, czego 0,9% ogółu Polaków wybierało na kierunek swoich wakacji Egipt. Coś biedna ta nasza "klasa średnia" jeśli nawet 1% Polaków nie korzysta z tak tanich kurortów po 500 euro za tydzień od głowy.

Właśnie to pokazuje, że ów tani Egipt to kierunek swołoczy, czy jak ja to nazwałem "klasy średniej" w Rosji. Polska klasa średnia zostaje zwykle w domu i grilluje, gdyż co 7 Polak nie wyjeżdża w ciągu roku ani razu poza granicę kraju.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2014, 21:56
Dziś Car Wszechrusi dał do zrozumienia że Polska i Litwa są zaraz po Ukrainie.Kto wie może sie szykuje kolejna Wielka Wojna Ojczyźniana ?
https://www.youtube.com/watch?v=RLXBkTYdlKg
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.03.2014, 22:41
Cytat:
Banda nieuzbrojonych ukrainskich idiotow maszeruje na ruskich pod okiem kamer aby sprowokowac strzelanine. Glupota level 10.
Jaką strzelaninę skoro byli nieuzbrojeni ? Raczej rozstrzelanie.
Grupa ukraińskich żołnierzy przemieszcza się po terenie swojej bazy, a drogę zagradza im(zapewne nielegalnie) trzech uzbrojonych(zapewne nielegalnie) umundurowanych(zapewne nielegalnie) mężczyzn.
Jeżeli postrzeliliby lub zabili któregoś żołnierzy ukraińskich, to ciekawe jak KGBista(gwarant porządku na Krymie jak się określa) by się tłumaczył. Pewnie i tak byś to kupił.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 04.03.2014 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów