The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiślak1992
Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2013, 10:10
bardziej polecam Fittness Platiunium. Lepszy sprzęt i większa siłownia do tego jeszcze sauna w cenie karnetu
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.10.2013, 17:51
Na allegro , w googlach nic nie znalazlem..
gdzie mozna kupic linki do atlasu cwiczen (dwie są zerwane) i w jakiej mniej wiecej cenie? hmm
i czy to musza byc specjalne linki do atlasu czy zwykle metalowe?
bo koles gada, ze mozna kupic zwykla linke metalowa w pierwszej lepszej castoramie i zamontowac to?
Ostatnio edytowane przez c. : 02.10.2013 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.10.2013, 00:50
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Podbijam.
Poza tym, jakiś czas temu ktoś pisał o sklepie na Wielickiej z odżywkami i układaniem diety, nie wie ktoś czy to aktualne?
to juz lepiej do bonarki

a koledze od orzechow radze przyjrzec sie diecie calosciowo

skad mamy wiedziec ile jesz kcal , zeby ci powiedziec ile dorzucic orzechow ?
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.10.2013, 19:34
Mocny napisał(a):Wyświetl post

a koledze od orzechow radze przyjrzec sie diecie calosciowo

skad mamy wiedziec ile jesz kcal , zeby ci powiedziec ile dorzucic orzechow ?
zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie ok 3300-3500 kcal, czy np 100 g dziennie jako przekąska byłaby odpowiednia? czy jednak zadecydowanie za dużo?
I
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.10.2013, 20:41
Cytat:
zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie ok 3300-3500 kcal, czy np 100 g dziennie jako przekąska byłaby odpowiednia? czy jednak zadecydowanie za dużo?
Rozpisz sobie całą dietę, podlicz kalorię i orzechów daj tyle żeby Ci wyszło te 3300-3500 kcal. Czymś trzeba kalorie regulować a chyba takie coś jak orzechy są do tego odpowiednie. No i pilnuj też ilości białka, węgli i tłuszczu.
Od orzechów się nie utuczysz, bardziej wpływ na to mają węglowodany.
To tak okiem laika
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.10.2013, 14:35
Witam wszystkich ćwiczących

Mam do rozdania dużą ilość Kart stałego klienta do sklepu z odżywkami Sport Xplode z Dietla 36
Karta upoważnia do rabatów w sklepie (od 5% do 15%) na odżywki, suplementy, akcesoria do sportów walki oraz odzież.

Należy dać lajka na FB https://www.facebook.com/sportxplode i napisać do mnie na priv a ja powiem jak odebrać kartę

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 10.10.2013, 16:13
orzechy sa super , ale sa bardzo kaloryczne (duuzo tluszczu , sporo bialka i troche wegli) jak przekroczysz bilans to sie utuczysz
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.10.2013, 18:18
Właśnie chodzi mi o uzupełnienie dietki w kcal. Nie chce się opierać głownie na orzechach bo masa pójdzie nie tam gdzie trzeba. Razem z rodzynkami powinny być dobrą przekąską
I
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.10.2013, 14:13
Witam, może ktoś chce się podzielić doświadczeniem?
W wakacje zacząłem się brać za siebie tzn. siłka co drugi dzień plus 2 razy w tygodniu biegania 40-60 minut.
Polecono mi białko, więc piłem 2 razy dziennie porcję białka serwatkowego. Dietę jako tako udawało się trzymać na zasadzie unikania słodyczy, napojów słodzonych, fastfoodów itd.
2 miesiące dały jakieś tam efekty, ale nie było to chyba to na co mogłem liczyć. Potem zaczęły się wakacyjne wyjazdy i miałem z miesiąc przerwy, ale wracam do ćwiczeń .
Siłownia polegała na bieżni około 15 minut, rozciąganie, trening ogólnorozwojowy, rozciąganie, bieżnia 15 minut - w sumie jakies 2h.
Na masie jakoś bardzo mi nie zależy, bo ważę +/- 65 kg przy 172 wzrostu, ale chciałem stworzyć jakieś zarysy mięśni, oczywiście wszystko naturalnie bez żadnych wspomagaczy (białko z tego co czytałem i mi mówiono w sklepie bezpieczne, facet chciał mi sprzedać kreatynę, ale podziękowałem).
Zastanawiam się czy wziąć trening personalny na siłowni, żeby mi facet powiedział jakiś konkretny plan, bo robię to chyba bez głowy.I czy brać do tego białko czy nie? O diecie też bardzo dużo czytam, ale natłok informacji powoduje mętlik w głowie.
Wszelkie rady mile widziane.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Stary 11.10.2013, 21:16
Rany Boskie !!! Bialko jest bezpieczne ! Tak samo jak kreatyna, bcaa, aminokwasy itd skad Ci sie wzielo takie podejscie do supli ?
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.10.2013, 10:22
Tak, białko ok. Co do kreatyny, to czytałem, że po odłożeniu mogą być jakieś problemy, że siada na nerki czy inne takie. Dlatego mówię, że dużo czytam, mam masę sprzecznych informacji, bo na różnych forach różni "eksperci" się wypowiadają i nie wiem komu ufać. Poza tym zastanawiam się co byłoby odpowiednie dla mnie i mojego trybu "trenowania".
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2013, 15:42
http://www.youtube.com/user/ZapytajTrenera jak dla mnie najlepszy polski kanal o kulturustyce dla poczatkujacych i srednio-zaawansowanych. Michal Karmowski, były mistrz w kulturystyce (i kibic Lechii) i paru innych gosci odpowiadaja na pytania "mlodych adeptow" jesli obejrzysz caly ten kanal (co troche Ci zajmie) to Twoja wiedza w tym zakresie znacznie sie zwiekszy. I juz krety bac sie nie bedziesz, co nie znaczy, ze masz przesadzac z suplami. Dobre bialko + bcaa + glutamina to dla mnie podstawa, reszte mozna odlozyc w czasie, jak Cie stagnacja dopadnie.

a pytanie ode mnie: bral ktos cos ze stronki http://sklep.sport-max.pl/? dobre ceny, odbior na Kalwaryjskiej. Sprawdzal ktos moze?
Ostatnio edytowane przez Elendil : 12.10.2013 o godz. 15:47.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.10.2013, 16:01
Elendil napisał(a):Wyświetl post

a pytanie ode mnie: bral ktos cos ze stronki http://sklep.sport-max.pl/? dobre ceny, odbior na Kalwaryjskiej. Sprawdzal ktos moze?
Tak. Jestem zadowolony ze świadczonej przez nich sprzedaży. Polecam.
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Stary 12.10.2013, 16:19
Na bialku masy nie zrobisz, ale jest to podstawa jesli nie jesz ok. 2g bialka na kilogram masy ciala. To uzupenienie diety.
Takie rzeczy jak bcaa, aminokwasy dzienne, glutamina, bailko i witaminy to podstawa do ktorej mozna dobierac tylko kolejne rzeczy.
Odzywki i suplementy to nie sterydy. Prowadze sklep z odzywkami i zaobserwowalem ze ludzie nie widza roznicy miedzy odzywkami a sterydami, pokazuja na plakat pudzianowskiego wybierajac bialko i mowia "ale ja nie chce tak wygladac" !! K***wa zeby to bylo takie latwe !! Na silownie chodze od 6 lat, trzymam diete, mam sklep z suplami, jestem po 3 grubszych kuracjach i nawet w 1/4 pudziana nie przypominam. Trzeba wszystkiego probowac i patrzec jak sie na co reaguje. Popatrz co sie dzieje na rynku co weekend hektolitry przelanej wody i tony wciagnietych prochow i ludzie jakos masowo nie umieraja. Wszystko jest dla ludzi ! A Ty sie boisz kreatyny :o jakby to bylo nie zdrowe nie bylo by w Krakowie - uwaga - 45 sklepow z odzywkami ! Najwieksza liczba sklepow w calej polsce przypadajaca na mieszkanca. Wpisz " kreatyna" w allegro. Myslisz ze wszyscy sprzedaja szkodliwe produkty ?
Siedze w temacie odzywek i suplementow od kilku lat i generalnie z tego tez sie utrzymuje. I taka mala ciekawostka. Mam znajomosci u producentow odzywek z calej polski i : Kazdy producent inwestuje w marketing szeptany !! Na forach typu sfd, kfd itd wypowiadaja sie ludzie od reklamy danego producenta. Tylko polowa z tego to normalni uzytkownicy. Nie mozesz sie opierac na opiniach z interentu. Rozmawiaj z ludzmi ktorzy maja doswiadczenie. U mnie w sklepie do kazdego klienta podchodzimy indywidualnie, pytamy jakie robi treningi, jakie ma doswiadczenie, co chce osiagnac itd pomagamy ulozyc trening, diete, dobrac suple. Na internecie nie znajdziesz odpwiedzi na swoje pytania jesli nikt nie podejdzie do Cie indywidualnie.

Zawitalem na forum po pol roku, wszystkich ktorzy przyjezdzali do suple do tesco na wielicka zapraszam teraz do nowego miejsca (adres na piv), tesco zamkniete i teraz przenieslismy sie do wiekszego lokalu. Tradycyjnie bez zmian na wszystkich z forum gratisy, rabaty, diety porady itd tak wiec zapraszam
Ostatnio edytowane przez qqbaa : 12.10.2013 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 23.10.2013, 10:57
na zakopiance w kerfurze w piatek odbedzie sie tzw. noc zakupow (18.30-22.30) w tych godzinach bedą szczegolne promocje

pisze o tym tutaj , bo jest tam sklep z odżywkami (VitaminSHop) i na Treca maja byc duze promocje

tutaj cala lista rabatow
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2013, 19:08
Siema Pany

Więc tak, sytuacja lekko wymyka się spod kontroli.

Dieta na masę od kwietnia - przytyłem 13kg, obecnie 77kg. Przyrost całego ciała mocno zauważalny - jest jednak jedno ale.

Ale brzuch Pewnie typowe dla początkującego. Staje się on zbyt uwypuklony na tle reszty ciała - a więc uznaje, że lepiej to korygować zawczasu Cel jest nadal ten sam: przyrost mięśni, chcę więcej Generalnie jestem zadowolony z moich osiągów, ale zaczęła mnie ta sprawa brzuszka niepokoić

Pytanie jest następujące: skorygować dietę na mniej węglowodanową + aeroby czy być cierpliwym, dalej robić swoje i się na razie nim nie przejmować? Nie ukrywam, że bardzo mi zaszkodziły ostatnie 2-3 tygodnie, gdzie byłem chory, właściwie bez wysiłku fizycznego i mocno skoczyło tam gdzie nie trzeba... Nie mogę się zdecydować, gdyż obie wersje wydają mi się zbyt niebezpieczne dla mojego celu, tj.:
a) dieta na redukcję + aeroby --> czy nie będzie kłopotu z rozwojem mięśniowym klatki piersiowej, rąk, nóg? Czuje tu jeszcze spore rezerwy...

b) bycie cierpliwym i dalsze masowanie --> brzuch może się całkowicie wymknąć spoza kontroli, co jest absolutnie niepożądane
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.10.2013, 00:05
Chodzi ktoś do Infiniti na R22? Jak to jest z tą akcją " Z Biała gwiazdą raźniej"?

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.10.2013, 02:13
@Wizard, co jest źródłem węglowodanów w twojej diecie? Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to możesz spróbować wprowadzić do diety węglowodany o niższym indeksie glikemicznym (np. brązowy ryż zamiast białego, razowy makaron zamiast zwykłego). Poza tym jak nie ćwiczysz przez dłuższy okres czasu (np. jesteś chory) to obcinaj adekwatnie kalorie. No i nie masuj w nieskończoność bo się zalejesz nadmiernie. Żeby zrzucić spory brzuch trzeba kilka dobrych miesięcy. A chyba nie chcesz być potem na redukcji przez 3 miechy To moje skromne zdanie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2013, 16:12
Dzięki Arked, zmienię węgle na te o niższym indeksie glikemniczym Co było źródłem węgli do tej pory? Biały ryż, zwykły makaron od czasu do czasu (ale to rzadziej, zdecydowanie częściej biały ryż), banany, ziemniaki (mniej chętnie, ale czasem nie ma wyboru, choć wiem że są lepsze źródła węgli ).

Sugerujesz już teraz zacząć robić aeroby (bieg 20-30 minutowy)? Nie przeszkodzi to znacznie w przyroście mięśni?
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 28.10.2013, 16:34
Jeśli masz dobrze ułożoną dietę to aeroby nie przeszkodzą
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Stary 07.11.2013, 16:56
Dorzuć koniecznie BCAA - zapobiegają działaniom antykatabolicznym - robiąc aeroby organizm pobiera energie ze zgromadzonego tłuszczu, następnie zaczyna pobierać ją z mięśni i następuje ich katabolizm czyli wyniszczanie tkanki mięśniowej. BCAA czyli aminokwasy rozgałęzione chronią je przed spalaniem. Możesz wtedy spokojnie robić aeroby nie obawiając się o utratę tkanki mięśniowej
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.11.2013, 17:25
qqbaa napisał(a):Wyświetl post
Zawitalem na forum po pol roku, wszystkich ktorzy przyjezdzali do suple do tesco na wielicka zapraszam teraz do nowego miejsca (adres na piv), tesco zamkniete i teraz przenieslismy sie do wiekszego lokalu. Tradycyjnie bez zmian na wszystkich z forum gratisy, rabaty, diety porady itd tak wiec zapraszam
Tak przy okazji polecam sklep jak najbardziej ! Byłem dzisiaj. Świetna obsługa, fachowe doradztwo, na hasło "z forum" fajne rabaty i ceny !
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 05.01.2014, 15:24
mozna wygrac witaminki
https://www.facebook.com/photo.php?f...=photo_comment
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2014, 07:49
Takie pytanie.. Czy jest sens zrobić teraz mała redukcję(do końca lutego) potem zarzucić jakis stack kreatynowy na 6-8 tygodni i następnie do wakacji lecieć na rzeźbę? Czy lepiej od razu masa i potem redukować? Odpuściłem od wakacji areoby i masa poszła do góry (z 90 do 97), tylko niestety częściowo to tłuszcz ;P Chciałbym spasc do 93-94 ( spadnie brzuch) potem masujac wrócić do 97-98, ale na chudym mięsie..A potem na wakacje zlecieć do jakiś 90-93 kg.. Jakie spalacze zarzucić(teraz i po masie) i jaki będzie najlepszy stack kreatynowy? Stosowalem rok temu MAN scorch (-6 kg w 42 dni) teraz też go raczej wrzuce, tylko nie wiem czy już teraz czy przed samym latem ( jeśli zacznę od niego, to co zapadać przed wakacjami, żeby dało efekt).. Kreatyny nie brałem od 11 lat (mono) wtedy po Trecu był olbrzymi przyrost (7kg)..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 08.01.2014 o godz. 10:57.
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 24.01.2014, 16:34
lepiej tnij , żebyś nie popadł w tzw "wieczną masę"

btw

https://www.facebook.com/photo.php?f...3274428&type=1

active beauty GRATIS
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.01.2014, 19:49
RetroGym na Smoleńsk jest takie biedne na jakie wygląda? Jest sens tam iść w ogóle?
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 29.01.2014, 15:10
tam jeszcze cos jest wogle ?

ps
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

torba gratis
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.02.2014, 11:21
Siłka w okolicy Prądnik Czerwony - Oświecenia - Olsza (chociaż to drugie z wiadomych względów bym olał raczej).

Dobre wyposażenie (ważny rower plus bieżnia) i przystępna cena.
Odkąd nie posiadam multisportu to np. siłka w parku wodnym odpada - 200 zł miesięcznie to już chore...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Stary 14.02.2014, 18:45
Witam

W poniedziałek 17.02 otwieramy nasz kolejny sklep z odzywkami i suplementami

Sklep mieści się przy ulicy Szlak 47 (100 metrów od nowego Platinium)

Przez cały tydzień dla klientów z forum rabaty 10% na wszystko + upominki

Zapraszamy
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 18.02.2014, 18:15
konkurs walentynkowy do zgarniecia suple za ok 200pln warto!
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów