The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2013, 22:42
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ale kogo Ty porównujesz? Arnolda, człowieka o niewiarygodnym genie (połączonym z odpowiednią farmakologią oczywiście) z zwykłymi początkującymi na siłowni. W FBW masz ćwiczenia nieizolowane, które angażują wiele partii mięśniowych (także plecy), więc w zupełności wystarzcy 3 serie na plecy w treningu FBW dla początkującego. Tu nie można robić niewiadomo ilu serii od razu, bo organizm czlowieka nieprzyzwyczajonego do wysiłku tego po prostu nie wytrzyma. Regeneracja to podstawa, a nie może być mowy o jakiejkolwiek regeneracji, kiedy masz tak bardzo wyczerupujący trening co dwa dni. Grzbier regeneruje się 4-5 dni. Jak wiemy przyrost masy, tudzież definicja kształtuje się nie podczas treningu, a właśnie w okresie regeneracyjnym. Jak ten czas nie będzie odpowiedni, to mięśnie się po prostu zakwaszą i nic z tego nie będzie. Nie mówię już, że te wszystkie ściągania drążków to raczej powinny być ćwiczenia "pomocnicze", a nie trzon treningu Dla laika 9 serii poprawnie wykonanych ćwiczeń plecy w tygodniu to będzie własnei ogromny boziec.

Plan FBW wyżej był konsultowany na specjalistycznych forach kulturystycznych i został uznany za wzorcowy. 27 serii tygodniowo to herezja. Rozpisz mi jak możesz, jak wg Ciebie powinien wyglądać trzydniowy FBW dla początkującego.
Przykładowo co rozpisałem jednemu chlopakowi (lat 16)

3x12 - drazek do karku
3x12 drazek do klatki
3x12 drazek do brzucha
3x12 podciaganie sztangielek lezac
3x12 wyciskanie sztangielek
3x12 wyciskanie sztangielek na skosie
3x12 ugianie przedramion naprzemiennie
3x12 uginanie uchwytem mlotkowym
3x12 przenoszenie sztangielek bokiem
3x12 bokiem lezac na lawce
3x12 francuz
3x12 prostowanie ramion
3x12 wyprosty
3x12 uginania

Dodam ze podobny trening rozpisalem na ezgaminie z kulturystyki(u Karpia) kiedys i zdalem

Wydaje sie ze wrzucilem chlopakowi jakies niewiarygodne ilosci cwiczen, a w rzeczywistosci wykonywal je spokojnie a trening mu sie podobal. Miesnie musza sie przyzwyczajac do wysilku od samego poczatku i nie mozna ich oszczedzac bo beda zakwasy - kto ich nie mial kiedys? Ja mialem. Dodam ze chlopak nie wykonywal cwiczen obciazajacych kregoslup (wiek), dlatego nogi na koncu. Byl 1 raz na silowni.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.05.2013, 22:45
Wagi, które mają w siłowniach to są zwykle najtańsze modele z allegro. Czasem wrzucą jakiś miernik Omrona za 150 zł i tyle.

Z tymi plecami to faktycznie ostra przesada. Raz w tygodniu, 2-3 ćwiczenia po kilka serii to świat i ludzie. Plecy dłużej regenerują się, łatwiej je zakwasić niż choćby klatkę, a koniec końców trudno mi sobie wyobrazić jak rozkłada się trening tygodniowo, gdzie na same plecy trzeba poświęć 30 serii. Z odpoczynkiem to będzie dobre 2h w tygodniu na same plecy
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2013, 22:45
Mam nadzieję, że przeżył

42 serie, 504 powtórzenia dla gościa pierwszy raz na siłce Kończę dyskusję, bo robi się coraz śmieszniej

Pozdrawiam Pana Trenera
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 31.05.2013, 22:52
Może to uczeń Jana Łuki?

Też wydaje mi się, że to wszystko jest mało wiarygodne. Wiadomo, że prosi robią różne cuda, ale dla normalnych ludzi, którzy zaczynają zabawę, bądź siedzą tam od kilku lat robiąc jakieś tam postępy (np. wyciskają na klatkę 130 kg, gdy zaczynali od 70 kg). Zrobienie 15 serii na klatkę na jednym treningu to hardcore nie mówiąc już o plecach, gdzie od katowaniu MC, czy wioseł czasem odechciewa się wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.05.2013 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 31.05.2013, 22:54
fialo napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że przeżył

42 serie, 504 powtórzenia dla gościa pierwszy raz na siłce Kończę dyskusję, bo robi się coraz śmieszniej

Pozdrawiam Pana Trenera
Nie umarł. I podziekowal za swietny trening. Trudno Ci widze zrozumiec ze miesnie musza pracowac od samego poczatku, konsultowalem ten plan z czlowiekiem ktory trenuje 44 lata, identyczny rozpisalem u Dariusza Karpinskiego na egzaminie. Robil chlopak to malymi ciezarami, nie ze 12 to bylo ostatnie. Szkoda czasu na dyskusje. 42 serie z czego - 12 na plecy, 6 na klatke, 6 na biceps, 6 na barki, 6 na triceps i 6 na nogi. No masakra po prostu. Zwlaszcza ze wszystkie lekkie -bez mc, przysiadow, wyciskania na barki itp - z czego 3 serie na gore plecow, 3 serie na dol, 3 serie na bok, i jedno na srodek - 3 serie klatki na gore i srodek, 3 serie na calosc(SZTANGIELKAMI), 3 serie na srodek barkow, 3 serie na tyl - widze ze Ty tego nie widzisz, ze nie masz 6 miesni, a bark nie sklada sie z 1 miesnia tylko z kilku. Dobranoc
Ostatnio edytowane przez MJ : 31.05.2013 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 31.05.2013, 23:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Może to uczeń Jana Łuki?

Też wydaje mi się, że to wszystko jest mało wiarygodne. Wiadomo, że prosi robią różne cuda, ale dla normalnych ludzi, którzy zaczynają zabawę, bądź siedzą tam od kilku lat robiąc jakieś tam postępy (np. wyciskają na klatkę 130 kg, gdy zaczynali od 70 kg). Zrobienie 15 serii na klatkę na jednym treningu to hardcore nie mówiąc już o plecach, gdzie od katowaniu MC, czy przysiadów czasem odechciewa się wszystkiego.
15 serii na klatke... Czlowieku...130 na klatke to ja 100 lat temu wyciskałem. Robie spokojnie po 20 serii - teraz akurat po 2 razy na tydzien. Osobie poczatkujacej wrzuca sie LEKKIE cwiczenia i wrzuca sie ich WIELE aby miesien PRZYZWYCZAIL sie do pracy. 42 serie - ale czy 42 serie ktore rozpisalem temu mlodemu chlopakowi rownaloby sie np 42 takim seriom:

5xwyciskanie na klate skos metoda rampy
5xwyciskanie metoda rampy
5xpompki na poreczach max
5xwyciskanie sztangielek na skosie
5xprzenoszenie zza glowy
5xpodciaganie max
5xmc
5xwioslowanie
5xpodciaganie konca sztangi do klatki

czy widzicie roznice miedzy tymi dwoma treningami? i cwiczeniami jakie zostaly tam wrzucone i tutaj?

P.S Jan Łuka mistrz
Ostatnio edytowane przez MJ : 31.05.2013 o godz. 23:14.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 31.05.2013, 23:14
Jak widać każdy ma swojego mistrza

Przykładowo ja robię splita z 3 trenignami w tygodniu. Tak wygląda mój dzień z plecami.
Każde ćwiczenie 3x serie 12,10,8 i seria siłowa.

4x MC
4x wiosła dwurącz
4x wiosła jednorącz
4x wyciskanie sztangietek zza głowy
4x arnoldki
4x unoszenie sztangietek przód
4x unoszenie sztangietek bok
4x unoszenie sztangietek do brody
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 31.05.2013, 23:20
Jak widać każdy ma swojego mistrza

Przykładowo ja robię splita z 3 trenignami w tygodniu. Tak wygląda mój dzień z plecami.
Każde ćwiczenie 3x serie 12,10,8 i seria siłowa.

4x MC
4x wiosła dwurącz
4x wiosła jednorącz
4x wyciskanie sztangietek zza głowy
4x arnoldki
4x unoszenie sztangietek przód
4x unoszenie sztangietek bok
4x unoszenie sztangietek do brody
Podciąganie bym dorzucił. Absolutny król na plecy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 31.05.2013, 23:22
Podciąganie? Jakie podciąganie?
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Stary 31.05.2013, 23:47
Podciąganie? Jakie podciąganie?
W najszerszym uchwycie najlepiej
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.06.2013, 15:23
Musze tu zapytać bo pozapominałem hasła do sfd i kfd ;-/
Ostrzegam pytanie może się wydać głupie.

Przy konkretniejszych reduktorach fatu np OxyElite Pro dużo się sika, wiadoma sprawa i teraz pytanie czy wtedy pić więcej wody -tak jest zdrowiej- czy nie pić więcej wody bo przecież również o pozbycie się nadmiaru wody z organizmu chodzi przy odchudzaniu?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2013, 20:03
moze nie ten temat ale też związany z siłownią. jak możecie (osoby które mają fb) proszę o głosy https://facebook.fanpoint.com/smCont...work/work/9328 do wygrania są odżywki
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.06.2013, 18:58
Jestem po operacji i wskazane mi pływać. Poleci ktoś miejsce gdzie tanio się naucze?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.06.2013, 19:35
Idziesz na pierwszy-lepszy basen, płacisz za godzinę, podbijasz do ratownika, oferujesz 30 zł za godzinę nauki i jazda. Parę godzin i pływasz perfekt.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.06.2013, 20:28
Potrzebuje kogoś ogarniętego w kwestii odżywek. Mam parę pytań. Pisać na priv!
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 01.07.2013, 14:43
mam pytanie. brał ktoś może
NUTREND FLEXIT GELACOLL 360kaps KOLAGEN

na ból stawów opłaca się spróbować
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.07.2013, 14:57
na stawy polecam Animal Flexa.

pany, siłka najbliższa ulicy Urzędniczej to ?
I cena za karnet od razu?

e:czyli ma byc niska cena i starczyc na dlugo tak jak w linku wyzej? kupuj.
równie dobrze mozesz kupić ziele amarantusa zamiast białka jak robisz mase. tanie i starczy na długo.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.07.2013 o godz. 15:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 01.07.2013, 15:22
no słyszałem że dobry ale cena też wysoka a na zbyt długo nie wystarczy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2013, 20:03
Panu ponawiam.siłownia najbliżej ulicy urzędniczej?znalazłem ten fitness club na wrocławskiej ale tam prawie same maszyny;(

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2013, 21:31
Panowie. Ważyłem ok 70kg. Aktualnie ok 80kg. Wyglądam ciut lepiej. Nawet rodzina mowi że przytyłem. No ale dobra bo teraz chce chce utrzymać te ok 79-82kg ( wzrost 178cm 22lata) wagi ale przede wszystkim wzmocnić sie fizycznie i wyglądać jeszcze lepiej. Co polecacie? Odpada siłka bo nie okropnie lubie ćwiczyć na siłowni. Od początku roku dużo jem ( praktycznie wszystko od słodyczy w umiarkowaych ilościach po jogurty makarony mleko itp ) no i regularnie ćwicze w domu -> pare serii pompek, do tego pare serii brzuszków i pare ćwiczeń hantelkami (8 lub 10kg) co ok 2 lub 3 dni. Chciałbnym dostać od Was jakieś wskazówki co ile dni ćwiczyć, jakie sobie robić mocne te "treningi"( bo ciężko treningami można nazwać 30min ćwiczenia u siebie w pokoju przy nawalającej muzyce-> swoją drogą gdyby nie ta głośna muzyka to miałbym sporo mniej motywacji to tych ćwiczeń), czy po treningach jeść( ćwicze głównie między 18 a 20 z reguły ok 2h po kolacji), czy może wystarczy woda itp ?
Podsumowanie: Cel to ok 81kg stałej wagi nabranie fajnych kształtów no i wzrost siły.
Powtarzam-siłka odpada.
Pozdro
E: Może być priv
Powód: Bo priv
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 02.07.2013 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.07.2013, 16:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Panu ponawiam.siłownia najbliżej ulicy urzędniczej?znalazłem ten fitness club na wrocławskiej ale tam prawie same maszyny;(
akurat energym to jedno z lepszych miejsc jesli interesuje cie profesjonalna kulturystyka

ale jak chcesz dużo żelastwa i niefitnesowy klimat to zupelnie blizej bo 360 metrów masz siłownie strongmana Jana Cubera ulica królewska 5 (plac inwalidów) 89 studencki 99 zwykly

pozdr

a btw polecam ten fanpage

https://www.facebook.com/pages/mocny...68077963274428
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2013, 16:11
ta siłka o ktorej piszesz na królewskiej to ta w piwnicy?
decyzje musialem podjac wczoraj bo musialem gdzies ruszyć, ostatecznie kupilem karnet tam na plac inwalidow fit cos tam, fajne w sumie duzo pierdółek i uff worek.

energym bardzo mały jest - a to fit cos tam ze 3x wieksze i nawet boks maja tylko ....a o 8 rano ;/

Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 04.07.2013, 17:46
fit by step , zrobilem tam kiedys trening to czesc silowa byla malutka , ale moze cos sie poprawilo , tak u cubera jest w jakims takim przyziemiu , zawsze mozesz za miesiac sie przepisac
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 09.07.2013, 23:45
suple za prawie 300 do wziecia

https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.08.2013, 19:55
Ktoś brał z was Megace jeśli tak to jakie efekty?
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.08.2013, 14:33
Jaka siłownie polecacie w okolicach Krowodrzy dla poczatkujacego zalezaloby mi zeby byl ktos kto pokazalby jak i co cwiczyc?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.08.2013, 13:17
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Jaka siłownie polecacie w okolicach Krowodrzy dla poczatkujacego zalezaloby mi zeby byl ktos kto pokazalby jak i co cwiczyc?
Podbijam.
Poza tym, jakiś czas temu ktoś pisał o sklepie na Wielickiej z odżywkami i układaniem diety, nie wie ktoś czy to aktualne?
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 26.09.2013, 19:15
kupiłem sobie orzechy arachidowe, jaka powinna być dzienna dawka takiej przekąski tak żeby nie za dużo tłuszczyku przybyło (dieta na masę)?
I
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.09.2013, 08:25
Poleci ktoś jakąś siłownie w okolicy UEK-u?

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2013, 10:06
Fittness Platinium Mogilska lub Relax.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów