|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Hehe. Skąd to artykuł? Dawno się tak nie uśmiałem.
A to od skokowego eksperta z ZSL-u ![]() Nie pamiętam kto już w temacie zakładał się ze mną, że 15% bezrobocie mamy jak w banku w ubiegłym roku, ale temat widzę wciąż żywy z tym, że teraz poprzeczka spada do 14%. Cieszy mnie, że mamy sukcesywny spadek. Wystarczy mieć odrobinę wiedzy o sezonowości bezrobocia, aby wiedzieć, że to wynik naprawdę dobry, a konkretnie mowa o wzroście 0,6 pp. między grudniem, a styczniem. Dlaczego tak sądzę? Otóż wystarczy spojrzeć na ostatnie lata jak wyglądała wtedy zmiana między grudniem, a styczniem. grudzień 2013 (13,4%) -> styczeń 2014 (14%) -0,6% grudzień 2012 (13,4%) -> styczeń 2013 (14,2%) -0,8% grudzień 2011 (12,5%) -> styczeń 2012 (13,2%) -0,7% grudzień 2010 (12,3%) -> styczeń 2011 (13,0%) -0,7% grudzień 2009 (11,9%) -> styczeń 2010 (12,7%) -0,8% Wynik najlepszy w ciągu ostatnich 5 lat. Zresztą napisał o tym Michał Stopka 7 lutego. Polecam. http://www.michalstopka.pl/robi-sie-...-w-skali-roku/ Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.02.2014 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
http://polska.newsweek.pl/liroy-dla-...79952,1,1.html
Ostatnio edytowane przez DonaltTSSk : 12.02.2014 o godz. 19:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://www.sadistic.pl/mala-ksiazka-o-kupie-vt8082.htm
Stary temat ale wcześniej o tym nie słyszałem. Wielkie halo o Trynkiewicza a jak widać zboczeńcy są wśród nas a nie w zakładach bez klamek. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niesioł znowu miażdży system
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET ponoć część SLD chce koalicji z PiSem po wyborach parlamantarnych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.02.2014 o godz. 10:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Żurawski coraz bardziej traci w moich oczach. Nie wiem jak można się tak sprzedać.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Kancelaria Premiera: Im wyższe podatki, tym niższe wpływy.
Hmmmm... coś tu nie pasuje. Ale nie ma co się martwić, mamy spory zapas z OFE, jakoś przeżyjemy. Podwyżka VAT sprawiła, że wpływy z tego podatku w porównaniu do PKB już są najniższe w historii, a może być jeszcze gorzej. Tak przynajmniej wynika z szacunków rządu na ten rok. Panowie ekonomiści, z.....o? http://www.money.pl/gospodarka/wiado...ors_picks=true |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Każdy wchodzący do polityki chce coś zmienić i to nawet szczerze, sprawić, by było lepiej, mam tu na myśli wszystkie te gwiazdki polskie itd. nie tylko Żurawskiego. I tego oczekuje społeczeństwo - zmian. Z czasem budzą się i widzą jak ten świat wygląda naprawdę. Politykami już są ale dopiero wtedy rozumieją jaki to jest syf i burdel i że nie jest łatwo 'coś zmienić'. Dopiero wtedy poznają tą wieczną nieczystą grę, ale już jest za późno, są już tak zapętleni w tym, że szybko tracą dobrą renomę budowaną przez lata w całkiem innych dziedzinach życia i kariery. Szanuję Żurawskiego, był wielkim piłkarzem, dużo zrobił dla Wisły, ale jestem pewien, że szybko się przekona co to jest naprawdę polityka i że to nie jest koncert życzeń. Jeśli dostanie się do tego parlamentu to jestem strasznie ciekaw jak potoczy się jego kariera polityczna...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co on może wnieść do polityki, skoro przez ponad 30 lat się nią nie interesował, potem zajął się sklepem, który mu nie wypalił i teraz nagle postanowił wsiąść się za politykę po przeanalizowaniu "za" i "przeciw" . Chłop chyba nawet matury nie ma, a chce do politycznej Europy i to z partii postkomunistów :/ Przykład Laty czy Kucharskiego pokazują, że byli piłkarze tam nic nie robią...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wchodzic mozna ale trzeba sie dobrze zastanowic nad tym ktorymi drzwiami. Bo te pod szyldem PZPR v2.0 jednoznacznie okreslaja jaki bedzie tok dalszego bytu w polityce. Nie mozna byc okrakiem, troche za a troche przeciw. Jak sie Zuraw przypucowal do czerwono-rozowych swin to niech pamieta ze firmujac swoim nazwiskiem poczynania tej opotunistycznej gromadki firmuje tez przeszlosc partii i jej niechlubny rodowod. I przynajmniej z mojej strony - ja mu tego nie wybacze.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Jedna kwestia to historia 25 lat temu. I tu jak zwykle w Polsce brak jest rozliczenia, zarówno ludzi jak i idei. Owszem dziennikarze poszli do Niesioła, który wyraził skruchę. Ale co z resztą, co członkami komisji kodyfikacyjnej pracującej wtedy - co robią teraz, gdzie sie znajdują? Druga kwestia, to próba rozwiązania tego problemu. Do partyzantki, której uprawianie ce..... polską politykę wobec braku establishmentu , zdążyliśmy się przyzwyczaić ale czas wreszcie ludzi uświadomić, że prowizorka to najtrwalsza forma w tym kraju. Trzecia kwestia i w chwili obecnej najważniejsza, to ta i myślę, że serkowi o to chodziło, że nawet problemem nie jest to, że Tusk spóźnił się z ustawą ale że urzędnicy w urzędzie podległym Tuskowi nie potrafili uchwalonej ustawy opublikować. To jest absolutny skandal. to pokazuje, że ten kraj nie jest wart funta kłaków a ta akcja przypomina mi lekcje historii na temat polski saksońskiej w XVIII wieku. I ten cyrk związany z opublikowaniem ustawy sprawia, że Tuska nie da się w żaden sposób usprawiedliwić. Stworzył on bowiem taki aparat państwowy, który przestał byc państwowy a jest aparatem partyjnym jednej partii, gdzie nie ma żadnej odpowiedzialności i żadnej troski. I w tym znaczeniu to jest wina Tuska
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.02.2014 o godz. 16:31.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wszyscy przecież wiemy że po sześciu latach na decyzyjnym stanowisku NIC nie jest winą Tuska
![]() A kto uważa inaczej to pisior, mocher albo nienawistnik .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No proszę, Schulz został antysemitą. A niektórzy wytykali mu kształt nosa ; )
http://www.rp.pl/artykul/11,1086743-...ch-poslow.html http://www.youtube.com/watch?v=No8nNDjxO4A Ostra walka o trzy mandaty w krakowsko-świętokrzyskim, a skończy się pewnie tak, że do PE wejdzie osoba z dupy wzięta(w polityce rzecz jasna) kosztem gościa, który coś robi, jakąś pozycje ma(w PE rzecz jasna) i wie co z czym się je.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.02.2014 o godz. 18:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprawa jest prosta, gdyż zwyczajnie część niedoszłych podatków utknęła w szarej, bądź czarnej strefie i państwo nie ma dochodów z tego tytułu. Do tego prowadzi podwyższanie podatków. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To chyba oczywiste dla wszystkich (oprócz rządowych ekonomistów jak widać).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego napisałem o krzywej Laffera skoro pytał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurcze. Tak ostatnio sobie myślałem na kogo by tu zagłosować w wyborach do Europarlamentu a, że mamy czas Igrzysk to prześledziłem te oraz inne wydarzenia sportowe. Z moich obserwacji wyszło, że każdy Polak powinien głosować na PO dlaczego?
Dzięki rządom PO a dokładnie dzięki temu, że partia ta tchnęła dumę z bycia Polakami w naszych sportowców ci zaczęli osiągać bardzo dobre wyniki. Np.: - na zimowych IO dzięki PO zaczęła się nasza złota era (oczywiście mierząc naszą skalą)! W Vancouver zdobywamy pierwsze od 38 lat złoto. Zdobywamy aż 6 medali! W Soczi bijemy kolejny rekord i zdobywamy 2 złote medale na jednych Igrzyskach!Wcześniej w Turynie niestety żadnego złota i tylko 2 medale (nieudolne rządy PiS, rok 2006 ;/) - pod rządami PO Stoch zaczyna wyśmienicie skakać. Cała kadra skoczków pod wodzą Kruczka zalicza progres i zaczynamy drużynowo być jakąś siłą. - piłkarze ręczni notują dobre wyniki. Na ostatnich ME zajmują 6 miejsce (wyżej byli tylko raz - oczywiście też za rządów Donalda). Jak wy myślicie, czy naprawdę to wszystko to jest zasługa rudego? Czy dobrym pomysłem przy głosowaniu w wyborach do PE jest takie kryterium? Ciekawe co na to wszystko drozd i czy już się modli do Tuska bo pod jego rządami Polacy notują dobre wyniki. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam przeniesć do "śmieszne..."?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to jest poważną analiza na podstawie twierdzeń klasyka. Wniosek jest taki, że w tym nic śmiesznego nie ma a raczej przerażającego bo wychodzi na to, że Tuski dobrze rządzą.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj, czerwone karaluchy działają. Mam nadzieję, że kiedyś przypadkiem skrzyżują mi się drogi z osobą która to zrobiła.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kolejna zorganizowana lewacka akcja w Krakowie. Najpierw sprofanowali pomnik, a teraz trolują w necie na portalach podających informację o tej haniebnej prowokacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze trzymając się tematyki Kuklińskiego to wczoraj oglądając ze trzeci raz "Gry wojenne" dojrzałem Sikorskiego (tak mi się wydaje) na spotkaniu w polskiej ambasadzie w Waszyngtonie. Co on tam robił w 2004 roku?
Dobra chyba już wiem za wiki. Raczej na legalu. Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.02.2014 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006