The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2014, 17:19
Cytat:
Dlatego nie chciałbym żeby ludzie glosowali na partię, która pochwala ZSRE, która ma swoje propagandowe media działające na wzór GW i z którą ludzie związani siedzą przy żłobie od 25 lat chcą coś zmienić ale nie potrafią.
Napisz mi gdzie tutaj widzisz farmazon. Możesz przestać wyrywać zdania z kontekstu i prowadzić do głupawych dyskusji?
Każda rozmowa z tobą kończy się tym samym. Coś tam sobie ubzdurasz, później coś oceniasz bez podania argumentów a dalej jak ci coś nie pasuje to zamykasz mordę albo łapiesz się nowego cytatu i rzucasz kolejne niesłuszne oskarżenia.
Jak widzisz coś podejrzanego w mojej wiarygodności to ponawiam propozycję spotkania się. Zobaczymy czy przypadkiem ty nie jesteś jakąś lama pod krawacikiem, która ma partyjne związki i psioczy tutaj na niekorzyść PiSu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.02.2014, 17:35
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No to jak. Wkońcu te bezrobocie spada czy nie? )
Hehe. Skąd to artykuł? Dawno się tak nie uśmiałem.

A to od skokowego eksperta z ZSL-u

Nie pamiętam kto już w temacie zakładał się ze mną, że 15% bezrobocie mamy jak w banku w ubiegłym roku, ale temat widzę wciąż żywy z tym, że teraz poprzeczka spada do 14%. Cieszy mnie, że mamy sukcesywny spadek. Wystarczy mieć odrobinę wiedzy o sezonowości bezrobocia, aby wiedzieć, że to wynik naprawdę dobry, a konkretnie mowa o wzroście 0,6 pp. między grudniem, a styczniem.

Dlaczego tak sądzę?
Otóż wystarczy spojrzeć na ostatnie lata jak wyglądała wtedy zmiana między grudniem, a styczniem.

grudzień 2013 (13,4%) -> styczeń 2014 (14%) -0,6%
grudzień 2012 (13,4%) -> styczeń 2013 (14,2%) -0,8%
grudzień 2011 (12,5%) -> styczeń 2012 (13,2%) -0,7%
grudzień 2010 (12,3%) -> styczeń 2011 (13,0%) -0,7%
grudzień 2009 (11,9%) -> styczeń 2010 (12,7%) -0,8%

Wynik najlepszy w ciągu ostatnich 5 lat.

Zresztą napisał o tym Michał Stopka 7 lutego. Polecam.
http://www.michalstopka.pl/robi-sie-...-w-skali-roku/

Cytat:
Robi się gorąco: bezrobocie po raz pierwszy od dwóch lat spada w skali roku!

O takich informacjach lubię pisać…
Właśnie ministerstwo pracy podało, że bezrobocie na koniec stycznia wyniosło 14% ale co kluczowe rok temu w styczniu bezrobocie wynosiło… 14,2%. Czyli w skali roku spadło o -0,2 punkta procentowego. Spadek bezrobocia w skali roku widzimy po raz pierwszy od… dwóch lat

To co warto podkreślić, że bezrobocie spadło w skali roku pomimo tego, że w styczniu mieliśmy normalną zimę, czyli ze śniegiem i mrozem. Dane za grudzień, o których pisałem miesiąc temu tutaj: Najniższy wzrost bezrobocia od 2007 roku! Po raz pierwszy od dwóch lat bezrobocie płasko rok do roku! były właśnie pod wpływem ciepłej zimy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.02.2014 o godz. 17:43.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 12.02.2014, 18:37
Cytat:
Maciej Żurawski: Małżeństwa gejów? Nie ma problemu

"Super Express": - Co cię skłoniło do tego, aby przyjąć ofertę SLD i wystartować w majowych wyborach? Do tej pory nikt nie kojarzył cię z polityką…

Maciej Żurawski: - Do niedawna, przez wiele lat, zajmowałem się piłką. I w czasie kariery nie interesowały mnie inne rzeczy. Jeśli coś robię, to skupiam się na tym maksymalnie. Natomiast po zakończeniu kariery trzeba się było zastanowić co dalej. Podjąłem pracę w Wiśle Kraków, dla której wyszukuję nowych piłkarzy. Wszedłem w świat mody, a teraz przyszła kolej na politykę.

- Ale dlaczego polityka i akurat SLD?

- Bywa tak, że świat sportu i polityki się zazębia. Jakiś czas temu odezwały się do mnie władze SLD. I z tych rozmów zrodził się pomysł mojego startu w eurowyborach. Każdy, kto mnie zna, ten wie, że nie działam pochopnie. Usiadłem, przemyślałem "za" i "przeciw" i podjąłem decyzję na "tak". Wiem, co niektórzy powiedzą: że "Żuraw" zadał się z "komuchami", "czerwonymi" itd. Ale to myślenie nieprzystające do rzeczywistości. Większość ludzi, których spotkałem w SLD, to mniej więcej moje pokolenie. A co do programu partii… Nie mówię, że wszystko mi pasuje, ale z wieloma punktami się zgadzam. Trudno przecież nie zgodzić się z tym, żeby było więcej miejsc pracy czy równiejsze szanse w społeczeństwie.

- Nie chodzi o skok na kasę? Europoseł ma 6200 euro miesięcznej pensji, 4299 euro zwrotu kosztów, też co miesiąc, i 304 euro za udział w każdym posiedzeniu.

- Przez kilkanaście lat grałem zawodowo w piłkę, w tym kilka lat na Zachodzie. W tym czasie zarabiałem dużo większe pieniądze niż te z europarlamentu. Pewnie, że ktoś złośliwy może powiedzieć: tyle się nachapał i jeszcze mu mało. Ale w moim przypadku to nie tak. Pieniądze są drugorzędne.

- W piłkę już nie grasz, więc koniec z pytaniami o bramki. Teraz będą inne. Kilka na rozgrzewkę: jaki masz stosunek do mniejszości seksualnych?

Nie kłuje mnie w oczy, jeśli widzę na ulicy parę homoseksualną. Jeśli są szczęśliwi, to jakie ja mam prawo im to szczęście odbierać? Zupełnie mi to nie przeszkadza.

- A małżeństwa par jednej płci?

Moim zdaniem to w zasadzie kwestia nazewnictwa. Skoro i tak są parą, to czemu nie mają być małżeństwem, jeśli tego chcą? Nie widzę w tym większego problemu.

- Kara śmierci. Za czy przeciw?

- Tutaj zgadzam się z Unią Europejską, też jestem przeciw odbieraniu życia komukolwiek. Owszem, ciężkie przestępstwa powinny być bardzo surowo karane, ale dożywociem, a nie karą śmierci.

- A jak zapatrujesz się na przypadek pedofila i mordercy Mariusza Trynkiewicza? Wypuścić czy skierować na przymusowe leczenie?

Przede wszystkim popełniono ogromny błąd przy okazji tamtej amnestii. Jak człowiek, który dostał karę śmierci, może nagle wyjść z więzienia? Powinno być dożywocie. Nie było tej kary i teraz jest wielki kłopot. Decyzję podejmą odpowiednie instancje, ale obawa, że po jego ewentualnym wyjściu na wolność znów dojdzie do tragedii, jest bardzo duża.

- Jakiś czas temu poparłeś w wyborach prezydenckich Janusza Korwin-Mikkego. On i UPR to zupełnie inne poglądy niż SLD…

- Ja poparłem?! Nie przypominam sobie takiej sytuacji. Owszem, gdy grałem w piłkę, wiele różnych osób prosiło mnie o różnego rodzaju wsparcie, czasem gdzieś coś człowiek powiedział, ale nie pamiętam, abym miał cokolwiek wspólnego z panem Korwinem czy UPR.

- Jesteś przygotowany na to, że trzeba będzie kłamać jak to w polityce? Niektórzy mówią, że masz w tym doświadczenie, bo w 2002 roku mówiłeś, że z mistrzostw świata w Korei i Japonii Polska może przywieźć medal. I wyszła klapa.

- (śmiech). No tak. Wtedy byłem młody i postrzegałem świat w kolorowych barwach. Lata życiowego doświadczenia zrobiły jednak swoje. Teraz jestem większym realistą.

- Kogo widziałbyś jako nowego szefa Komisji Europejskiej? Gdyby jednak Donald Tusk wystartował, to poparłbyś go?

Nie. Rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat. Tak jak koledzy z SLD, poparłbym Niemca Martina Schulza.

- Ci, którzy cię znają, wiedzą, że nie działasz pochopnie. Myślisz, że jesteś w stanie wskrzesić w sobie taką iskrę, która rozpali twoją miłość do polityki?

- Powiem tak: kiedy kończyłem karierę, pytano mnie, co chcę robić. Będę trenerem? Nie, nie kręciło mnie to. Menedżerem? Też nie. A teraz, gdy wchodzę do polityki, czuję, że to może być coś bardzo fajnego. I po raz pierwszy od pewnego czasu coś znów mnie kręci. Jest niepokój, bo to naturalne - to dla mnie coś nowego i nie wiem, jak mi pójdzie. Ale naprawdę nakręciłem się na ten europarlament.
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/p...mu_379336.html

Cytat:
Jakiś czas temu odezwały się do mnie władze SLD. I z tych rozmów zrodził się pomysł mojego startu w eurowyborach. Każdy, kto mnie zna, ten wie, że nie działam pochopnie. Usiadłem, przemyślałem "za" i "przeciw" i podjąłem decyzję na "tak".
Coś czuję, że jakby się odezwało PO/PiS/PSL/Palikot to by też przyjął te propozycję po rozpatrzeniu, z któej ma największe szanse na wejście

http://polska.newsweek.pl/liroy-dla-...79952,1,1.html
Ostatnio edytowane przez DonaltTSSk : 12.02.2014 o godz. 19:00.
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.02.2014, 19:23
http://www.sadistic.pl/mala-ksiazka-o-kupie-vt8082.htm

Stary temat ale wcześniej o tym nie słyszałem. Wielkie halo o Trynkiewicza a jak widać zboczeńcy są wśród nas a nie w zakładach bez klamek.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.02.2014, 23:47
Roman Polko:
http://www.youtube.com/watch?v=EXe47...ature=youtu.be
drozd:
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2014, 10:04
Niesioł znowu miażdży system
http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET

ponoć część SLD chce koalicji z PiSem po wyborach parlamantarnych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.02.2014 o godz. 10:08.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.02.2014, 10:19
Żurawski coraz bardziej traci w moich oczach. Nie wiem jak można się tak sprzedać.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sadistic.pl/mala-ksiazka-o-kupie-vt8082.htm

Stary temat ale wcześniej o tym nie słyszałem. Wielkie halo o Trynkiewicza a jak widać zboczeńcy są wśród nas a nie w zakładach bez klamek.
Wczoraj z ciekawości oglądałem Panorame i Wydarzenia. Według nich to już jest Mariusz T. dodatkowo zasłaniają mu facjate. Wcześniej nie przeszkadzało im podawać wszystkiego. Poziom dziennikarstwa jest żenująco niski i zastanawiam się czy ludzie tam pracujący mają wykształcenie wyższe, bo zaczynam w to powątpiewać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
DonaltTSSk
Senior Member

Stary 13.02.2014, 10:53
Z Kancelaria Premiera: Im wyższe podatki, tym niższe wpływy.

Hmmmm... coś tu nie pasuje. Ale nie ma co się martwić, mamy spory zapas z OFE, jakoś przeżyjemy.

Podwyżka VAT sprawiła, że wpływy z tego podatku w porównaniu do PKB już są najniższe w historii, a może być jeszcze gorzej. Tak przynajmniej wynika z szacunków rządu na ten rok. Panowie ekonomiści, z.....o?

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...ors_picks=true
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.02.2014, 10:58
Każdy wchodzący do polityki chce coś zmienić i to nawet szczerze, sprawić, by było lepiej, mam tu na myśli wszystkie te gwiazdki polskie itd. nie tylko Żurawskiego. I tego oczekuje społeczeństwo - zmian. Z czasem budzą się i widzą jak ten świat wygląda naprawdę. Politykami już są ale dopiero wtedy rozumieją jaki to jest syf i burdel i że nie jest łatwo 'coś zmienić'. Dopiero wtedy poznają tą wieczną nieczystą grę, ale już jest za późno, są już tak zapętleni w tym, że szybko tracą dobrą renomę budowaną przez lata w całkiem innych dziedzinach życia i kariery. Szanuję Żurawskiego, był wielkim piłkarzem, dużo zrobił dla Wisły, ale jestem pewien, że szybko się przekona co to jest naprawdę polityka i że to nie jest koncert życzeń. Jeśli dostanie się do tego parlamentu to jestem strasznie ciekaw jak potoczy się jego kariera polityczna...
DonaltTSSk
Senior Member

Stary 13.02.2014, 11:09
A co on może wnieść do polityki, skoro przez ponad 30 lat się nią nie interesował, potem zajął się sklepem, który mu nie wypalił i teraz nagle postanowił wsiąść się za politykę po przeanalizowaniu "za" i "przeciw" . Chłop chyba nawet matury nie ma, a chce do politycznej Europy i to z partii postkomunistów :/ Przykład Laty czy Kucharskiego pokazują, że byli piłkarze tam nic nie robią...
emj10
Senior Member

Stary 13.02.2014, 12:21
DonaltTSSk napisał(a):Wyświetl post
Z Kancelaria Premiera: Im wyższe podatki, tym niższe wpływy.

Hmmmm... coś tu nie pasuje. Ale nie ma co się martwić, mamy spory zapas z OFE, jakoś przeżyjemy.

Podwyżka VAT sprawiła, że wpływy z tego podatku w porównaniu do PKB już są najniższe w historii, a może być jeszcze gorzej. Tak przynajmniej wynika z szacunków rządu na ten rok. Panowie ekonomiści, z.....o?

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...ors_picks=true
Poczytaj o krzywej Laffera.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 13.02.2014, 12:58
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Każdy wchodzący do polityki ...
Wchodzic mozna ale trzeba sie dobrze zastanowic nad tym ktorymi drzwiami. Bo te pod szyldem PZPR v2.0 jednoznacznie okreslaja jaki bedzie tok dalszego bytu w polityce. Nie mozna byc okrakiem, troche za a troche przeciw. Jak sie Zuraw przypucowal do czerwono-rozowych swin to niech pamieta ze firmujac swoim nazwiskiem poczynania tej opotunistycznej gromadki firmuje tez przeszlosc partii i jej niechlubny rodowod. I przynajmniej z mojej strony - ja mu tego nie wybacze.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.02.2014, 16:28
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozumiem, że to Tusk spóźnił się z ustawą, a 8 ostatnich kar śmierci po 88 roku, które nie doszły do skutku, a także wyroki 25 lat zamiast dożywocia między 1989, a 1995 rokiem to wina Tuska?

Niezły kabaret

Jedna kwestia to historia 25 lat temu. I tu jak zwykle w Polsce brak jest rozliczenia, zarówno ludzi jak i idei. Owszem dziennikarze poszli do Niesioła, który wyraził skruchę. Ale co z resztą, co członkami komisji kodyfikacyjnej pracującej wtedy - co robią teraz, gdzie sie znajdują?

Druga kwestia, to próba rozwiązania tego problemu. Do partyzantki, której uprawianie ce..... polską politykę wobec braku establishmentu , zdążyliśmy się przyzwyczaić ale czas wreszcie ludzi uświadomić, że prowizorka to najtrwalsza forma w tym kraju.

Trzecia kwestia i w chwili obecnej najważniejsza, to ta i myślę, że serkowi o to chodziło, że nawet problemem nie jest to, że Tusk spóźnił się z ustawą ale że urzędnicy w urzędzie podległym Tuskowi nie potrafili uchwalonej ustawy opublikować.

To jest absolutny skandal. to pokazuje, że ten kraj nie jest wart funta kłaków a ta akcja przypomina mi lekcje historii na temat polski saksońskiej w XVIII wieku.

I ten cyrk związany z opublikowaniem ustawy sprawia, że Tuska nie da się w żaden sposób usprawiedliwić. Stworzył on bowiem taki aparat państwowy, który przestał byc państwowy a jest aparatem partyjnym jednej partii, gdzie nie ma żadnej odpowiedzialności i żadnej troski.

I w tym znaczeniu to jest wina Tuska
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.02.2014 o godz. 16:31.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.02.2014, 16:36
Wszyscy przecież wiemy że po sześciu latach na decyzyjnym stanowisku NIC nie jest winą Tuska

A kto uważa inaczej to pisior, mocher albo nienawistnik .
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2014, 16:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Poczytaj o krzywej Laffera.
A dlaczego On ma czytać? To raczej rządowi spece powinni się w tak podstawowych sprawach dokształcić.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.02.2014, 17:57
No proszę, Schulz został antysemitą. A niektórzy wytykali mu kształt nosa ; )

http://www.rp.pl/artykul/11,1086743-...ch-poslow.html

http://www.youtube.com/watch?v=No8nNDjxO4A

Ostra walka o trzy mandaty w krakowsko-świętokrzyskim, a skończy się pewnie tak, że do PE wejdzie osoba z dupy wzięta(w polityce rzecz jasna) kosztem gościa, który coś robi, jakąś pozycje ma(w PE rzecz jasna) i wie co z czym się je.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.02.2014 o godz. 18:03.
emj10
Senior Member

Stary 13.02.2014, 18:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego On ma czytać? To raczej rządowi spece powinni się w tak podstawowych sprawach dokształcić.
Ma czytać, bo pytał się panów ekonomistów dlaczego tak, a nie inaczej.

Sprawa jest prosta, gdyż zwyczajnie część niedoszłych podatków utknęła w szarej, bądź czarnej strefie i państwo nie ma dochodów z tego tytułu. Do tego prowadzi podwyższanie podatków.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2014, 18:31
To chyba oczywiste dla wszystkich (oprócz rządowych ekonomistów jak widać).
emj10
Senior Member

Stary 13.02.2014, 18:33
Dlatego napisałem o krzywej Laffera skoro pytał.
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.02.2014, 19:54
Kurcze. Tak ostatnio sobie myślałem na kogo by tu zagłosować w wyborach do Europarlamentu a, że mamy czas Igrzysk to prześledziłem te oraz inne wydarzenia sportowe. Z moich obserwacji wyszło, że każdy Polak powinien głosować na PO dlaczego?
Dzięki rządom PO a dokładnie dzięki temu, że partia ta tchnęła dumę z bycia Polakami w naszych sportowców ci zaczęli osiągać bardzo dobre wyniki. Np.:
- na zimowych IO dzięki PO zaczęła się nasza złota era (oczywiście mierząc naszą skalą)! W Vancouver zdobywamy pierwsze od 38 lat złoto. Zdobywamy aż 6 medali! W Soczi bijemy kolejny rekord i zdobywamy 2 złote medale na jednych Igrzyskach!Wcześniej w Turynie niestety żadnego złota i tylko 2 medale (nieudolne rządy PiS, rok 2006 ;/)
- pod rządami PO Stoch zaczyna wyśmienicie skakać. Cała kadra skoczków pod wodzą Kruczka zalicza progres i zaczynamy drużynowo być jakąś siłą.
- piłkarze ręczni notują dobre wyniki. Na ostatnich ME zajmują 6 miejsce (wyżej byli tylko raz - oczywiście też za rządów Donalda).

Jak wy myślicie, czy naprawdę to wszystko to jest zasługa rudego? Czy dobrym pomysłem przy głosowaniu w wyborach do PE jest takie kryterium?
Ciekawe co na to wszystko drozd i czy już się modli do Tuska bo pod jego rządami Polacy notują dobre wyniki.
drozd:
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.02.2014, 23:13
Mam przeniesć do "śmieszne..."?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Jaroo1
Senior Member

Stary 13.02.2014, 23:57
Przecież to jest poważną analiza na podstawie twierdzeń klasyka. Wniosek jest taki, że w tym nic śmiesznego nie ma a raczej przerażającego bo wychodzi na to, że Tuski dobrze rządzą.
drozd:
Pablo84
Senior Member

Stary 14.02.2014, 15:13
Oj, czerwone karaluchy działają. Mam nadzieję, że kiedyś przypadkiem skrzyżują mi się drogi z osobą która to zrobiła.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.02.2014, 15:25
Cytat:
Oj, czerwone karaluchy działają. Mam nadzieję, że kiedyś przypadkiem skrzyżują mi się drogi z osobą która to zrobiła.
A w mediach pewnie cisza (nie oglądam tv). A jak o tym wspomną to nikt nie powie o odradzającym się czerwonym komunizmie jak to maja w zwyczaju przywoływać brunatny faszyzm.
drozd:
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.02.2014, 16:06
Kolejna zorganizowana lewacka akcja w Krakowie. Najpierw sprofanowali pomnik, a teraz trolują w necie na portalach podających informację o tej haniebnej prowokacji.
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 14.02.2014, 17:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kurcze. Tak ostatnio sobie myślałem na kogo by tu zagłosować w wyborach do Europarlamentu a, że mamy czas Igrzysk to prześledziłem te oraz inne wydarzenia sportowe. Z moich obserwacji wyszło, że każdy Polak powinien głosować na PO dlaczego?
Dzięki rządom PO a dokładnie dzięki temu, że partia ta tchnęła dumę z bycia Polakami w naszych sportowców ci zaczęli osiągać bardzo dobre wyniki. Np.:
- na zimowych IO dzięki PO zaczęła się nasza złota era (oczywiście mierząc naszą skalą)! W Vancouver zdobywamy pierwsze od 38 lat złoto. Zdobywamy aż 6 medali! W Soczi bijemy kolejny rekord i zdobywamy 2 złote medale na jednych Igrzyskach!Wcześniej w Turynie niestety żadnego złota i tylko 2 medale (nieudolne rządy PiS, rok 2006 ;/)
- pod rządami PO Stoch zaczyna wyśmienicie skakać. Cała kadra skoczków pod wodzą Kruczka zalicza progres i zaczynamy drużynowo być jakąś siłą.
- piłkarze ręczni notują dobre wyniki. Na ostatnich ME zajmują 6 miejsce (wyżej byli tylko raz - oczywiście też za rządów Donalda).

Jak wy myślicie, czy naprawdę to wszystko to jest zasługa rudego? Czy dobrym pomysłem przy głosowaniu w wyborach do PE jest takie kryterium?
Ciekawe co na to wszystko drozd i czy już się modli do Tuska bo pod jego rządami Polacy notują dobre wyniki.
Za Putina Zenit wygrał Puchar UEFA! A jakie budżety mają rosyjskie kluby! Wspaniały musi być ten Putin.
emj10
Senior Member

Stary 14.02.2014, 17:56
Jeszcze trzymając się tematyki Kuklińskiego to wczoraj oglądając ze trzeci raz "Gry wojenne" dojrzałem Sikorskiego (tak mi się wydaje) na spotkaniu w polskiej ambasadzie w Waszyngtonie. Co on tam robił w 2004 roku?

Dobra chyba już wiem za wiki. Raczej na legalu.

Cytat:
Od 2002 do 2005 był członkiem liberalno-prawicowego think tanku American Enterprise Institute (AEI) w Waszyngtonie i dyrektorem wykonawczym Nowej Inicjatywy Atlantyckiej przy AEI.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.02.2014 o godz. 17:59.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2014, 18:19
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Kolejna zorganizowana lewacka akcja w Krakowie. Najpierw sprofanowali pomnik, a teraz trolują w necie na portalach podających informację o tej haniebnej prowokacji.
Przykro się człowiekowi robi, jak poczyta komentarze...
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 14.02.2014, 18:22
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Za Putina Zenit wygrał Puchar UEFA! A jakie budżety mają rosyjskie kluby! Wspaniały musi być ten Putin.
No ba! A oprocz tego maja olimpiade w Soczi. Oraz sambo i Fedora Emelianenke! Dobrze robi Tusek nie drazniac Rosji => glosujmy na Platforme!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów