The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2014, 23:53
filoo napisał(a):Wyświetl post
Jak strasznie mnie wkurza całe to ciągnięcie się sprawy z Małeckim. Wydaje mi się że powinniśmy iść w stronę zachodnich standardów, gdzie człowiek na stanowisku pierwszego trenera jest absolutnym Bossem. Patrząc na Ligę angielską, gdzie występuje układ scalony ( Trener = Menedżer ) funkcjonuje to zajebiście, nie wyobrażam sobie żeby zawodnik jakiekolwiek zespołu miał tego typu teksty bo by wyleciał w parę dni. W Wiśle Kraków nie ma pieniędzy i wiadomo że zawodnicy dostają raczej frytki. Jak ktoś chce odejść, droga wolna. Słuchajcie, wg mnie, sprawa Stolarskiego i Małeckiego rozbija się o pieniądze. Nie chcą grać za takie pieniądze w Wiśle, to trener i Prezes Bednarz im dziękują i koniec. Obaj dostawali szanse ( większe i mniejsze), jakby grali super zajebiście to byłoby ciśnieni żeby zostali...
Brawo dla Smudy, nie bał się postawić sprawy jasno i po męsku.
Zauważyłeś, że sprawa Małeckiego ciągnie się poprzez opowiadanie w kółko tego samego o całej tej sytuacji, przez samego trenera Franka S.? Co wywiad, to pytanie o Patryka, a Smuda zamiast w końcu zamilknąć w tym temacie, bo przecież już chyba każdy w tym kraju zna jego opinie, to cały czas .......i...
Piszesz, że cieszysz się z postawienia sprawy jasno i po męsku. W mojej opinii jak ktoś stawia sprawę jasno, to wystarczy jak raz poda konkretne przyczyny i powody takiej, a nie innej decyzji. Tymczasem Franek gada i gada i gada, zamiast w końcu się po prostu zamknąć. Pewnie zaraz jakiś inteligentny dziennikarzyna z gówna wyborczego lub innego szmatławca, będzie o to samo pytać Małeckiego. I po co to?

Każdy poznał już opinie Małeckiego i Smudy, co pozwoliło na stworzenie sobie swojej własnej oceny w tej sprawie i nie ma co do tego wracać. Od odejścia Małego minęły już 3 tygodnie,a Smuda cały czas .......i i .......i w kółko o jednym i tym samym.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.01.2014, 23:53
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Ale my mamy szczęście że Smuda wyciągnoł do nas rękę. Franiu! Gdzieś ty się podziewał jak Cupiał szastał kasą? żal.
*wyciągnął
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.01.2014, 00:14
@Jagul

Prawda, zgadzam się z Tobą, skoro Dziennikarze pytają o to Smudę to on odpowiada i odpowiada i odpowiada, cały czas pytają....Od odejścia Małego minęły 3 tygodnie, nie ma się co spinać, nie ma Małeckiego, jest 600 tys na zaległości i Franz, co to swoją prostotą potrafi wpoić zawodnikom Wisły dużo walki, co często przerodziło się w wygrane mecze. Nie zmienimy tego my, również dziennikarze...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.01.2014, 10:55
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Zauważyłeś, że sprawa Małeckiego ciągnie się poprzez opowiadanie w kółko tego samego o całej tej sytuacji, przez samego trenera Franka S.? Co wywiad, to pytanie o Patryka, a Smuda zamiast w końcu zamilknąć w tym temacie, bo przecież już chyba każdy w tym kraju zna jego opinie, to cały czas .......i...
Piszesz, że cieszysz się z postawienia sprawy jasno i po męsku. W mojej opinii jak ktoś stawia sprawę jasno, to wystarczy jak raz poda konkretne przyczyny i powody takiej, a nie innej decyzji. Tymczasem Franek gada i gada i gada, zamiast w końcu się po prostu zamknąć. Pewnie zaraz jakiś inteligentny dziennikarzyna z gówna wyborczego lub innego szmatławca, będzie o to samo pytać Małeckiego. I po co to?

Każdy poznał już opinie Małeckiego i Smudy, co pozwoliło na stworzenie sobie swojej własnej oceny w tej sprawie i nie ma co do tego wracać. Od odejścia Małego minęły już 3 tygodnie,a Smuda cały czas .......i i .......i w kółko o jednym i tym samym.
Nic dodać, nic ująć. Wiele nie dzieje się w rynku transferowym jak na razie ale Smudy wszędzie pełno przechwalajacego się jak to pogonił z Wisły Małeckiego czy Stolarskiego. Tu mruga okiem do kibiców: "wiecie, nie chcieli umierać za Wisłę a ja powiedziałem pass". Taki gieroj z niego. Szkoda, ze swego czasu sam spier...ił z Wisły do Legii. Zapewne zapomniał o tym. Za to zdążył sie juz przypochlebić naiwnym.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2014, 11:03
Widzę, że krąg miłośników Franca się rozrasta
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.01.2014, 11:04
@Gwiaździsty

Nie s.......ił z Wisły do Legii tylko został zwolniony (po pierwszej porażce w sezonie) i jako bezrobotny trener dostał ofertę z Legii. Doskonale to pamiętam i sympatii mu to nie przysporzyło przy Reymonta, ale ujęcie tego w taki sposób jak to zrobiłeś to zwykła manipulacja.
Ostatnio edytowane przez Arked : 28.01.2014 o godz. 11:08.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.01.2014, 11:09
Arked napisał(a):Wyświetl post
@Gwiaździsty

Nie s.......ił z Wisły do Legii tylko został zwolniony (po pierwszej porażce) i jako bezrobotny trener dostał ofertę z Legii. Doskonale to pamiętam i sympatii mu to nie przysporzyło przy Reymonta, ale ujęcie tego w taki sposób jak to zrobiłeś to zwykła manipulacja.
I nie wiedzieć dlaczego bał sie przyjść na R22 nawet jako trener Legii gdy ta grała z Wisłą, którą kierował z .....hotelu. Jacy Ci kibice Wisły niewdzięczni byli. Ale teraz zapewne w wywiadach wyjaśnia jak to wspaniale działa i goni różnych sabotażystów z Wisły. I już klaka jest.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 28.01.2014, 11:37
Kibice Wisły z jakichś powodów oczekiwali od niego lojalności jakby był co najmniej Wiślakiem z krwi i kości, pomimo tego, że był z Wisłą związany tylko przez kilkanaście miesięcy. To było trochę absurdalne. Podejrzewam, że jest on teraz mocniej zżyty z Wisłą niż wtedy, z racji zamieszkiwania w Krakowie i kilkunastoletniej przyjaźni z Cupiałem.

Smuda zawsze lubił opowiadać farmazony w wywiadach. Nie przywiązywanie większej wagi do jego wypowiedzi w mediach to podstawa zachowania dobrego stanu zdrowia. Najważniejsze jest to, że jest trenerem ponadprzeciętnym jak na polskie warunki, mimo swoich licznych wad, o których wiemy od dawna.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.01.2014, 12:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że krąg miłośników Franca się rozrasta
Lepszy belkoczacy Smuda ze zwyceistwami, niz pieknie mowiacy Probierz czy Petrescu z porazkami...

Malecki gral w meczach od poczatku sezonu, prezentowal sie bardzo slabo. Te same treningi, ktore przechodzil Malecki, przechodzily takie tuzy jak Boguski czy Gargula, wiec to ze zostal zajechany na treningach, mozna wlozyc miedzy bajki. Mogl mu sie nie podobac Smuda, ale jako pilkarz powinien walczyc, tymczasem gral duzo gorzej od Boguskiego, nie wspominajac o Donaldzie. Sam chcial odejsc i chyba dobrze, bo na Wisle byl za slaby. Nawet za najlepszych czasow, nie wyroznial sie niczym szczegolnym.

Stolarski chcial grac za darmo, byl gorszy nawet od Burligi, takich pilkarzy, ktorzy za mlodu mieli byc nastepnymi Kozminskimi, Zurawskimi, Szymkowiakami jest setki... Dawid Jarka, Maciej Korzym, Dawid Janczyk, Jakub Wilk, Adam Kokoszka, Maciej Sadlok itd... Talenty znajduja sie zawsze, gorzej z ich pozniejszym rozwojem, na 100 zawodnikow uznawanych za telenty, pewnie cos wiekszego niz ligowe przecietniactwo osiaga 5-10%. Zobaczymy w przyszlosci na co stac Stolarskiego, jak na razie brak mu podstawowej cechy jaka mieli najlepsi pilkarze... woli walki.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.01.2014, 13:00
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Lepszy belkoczacy Smuda ze zwyceistwami, niz pieknie mowiacy Probierz czy Petrescu z porazkami...

Malecki gral w meczach od poczatku sezonu, prezentowal sie bardzo slabo. Te same treningi, ktore przechodzil Malecki, przechodzily takie tuzy jak Boguski czy Gargula, wiec to ze zostal zajechany na treningach, mozna wlozyc miedzy bajki. Mogl mu sie nie podobac Smuda, ale jako pilkarz powinien walczyc, tymczasem gral duzo gorzej od Boguskiego, nie wspominajac o Donaldzie. Sam chcial odejsc i chyba dobrze, bo na Wisle byl za slaby. Nawet za najlepszych czasow, nie wyroznial sie niczym szczegolnym.

Stolarski chcial grac za darmo, byl gorszy nawet od Burligi, takich pilkarzy, ktorzy za mlodu mieli byc nastepnymi Kozminskimi, Zurawskimi, Szymkowiakami jest setki... Dawid Jarka, Maciej Korzym, Dawid Janczyk, Jakub Wilk, Adam Kokoszka, Maciej Sadlok itd... Talenty znajduja sie zawsze, gorzej z ich pozniejszym rozwojem, na 100 zawodnikow uznawanych za telenty, pewnie cos wiekszego niz ligowe przecietniactwo osiaga 5-10%. Zobaczymy w przyszlosci na co stac Stolarskiego, jak na razie brak mu podstawowej cechy jaka mieli najlepsi pilkarze... woli walki.
Amen.

Cytat:
Smuda zdradził również, że na razie piłkarze, którym kończą się kontrakty, nie podpiszą nowych umów. - Podjąłem decyzję, że do kwietnia nie będzie nowych kontraktów. Piłkarze muszą mnie jeszcze przekonać do siebie. Jak mnie przekonają, to w maju będziemy podpisywać kontrakty. To dotyczy wszystkich piłkarzy z obecnej kadry, którym kończą się umowy.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...cnia-atak.html

Ryzykowne. I mało prawdopodobne, żeby była to koncepcja Smudy.
Z jednej strony piłkarze mogą wygrać, bo przyszłoroczny budżet powinien dać większe możliwości co pewnie przełoży się na oferty. Klub wygrywa niewiele poza odwleczeniem przedstawienia ofert ktore zapewne zostałyby odrzucone, dochodzi ryzyko dezercji. Choć temat dotyczy Pawła Brożka, Gordana Bunozy, Łukasza Burligi, Łukasza Garguły, Arkadiusza Głowackiego i Michała Miśkiewicza. Więc nie bardzo widzę Małeckich i Stolarskich w tym gronie. Nie liczę Gordana bo jego odejście jest więcej niz pewne od dawna.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.01.2014, 13:12

Z tą roznicą ze Petrescu wiedział dlaczego przegrywał a Smuda nie ma pojecia dlaczego wygrywa.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2014, 13:24
Z tą roznicą ze Petrescu wiedział dlaczego przegrywał a Smuda nie ma pojecia dlaczego wygrywa.
Ty oczywiście, wiesz to na pewno.
Ja o ile dobrze pamiętam ,to Petrescu przeważnie miał pretensje do sędziów i na tym się głównie jego wiedza opierała.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 28.01.2014, 13:48
Bełkot Smudy nie wpływa na to, że Wisła wygrywa, więc mógłby go trochę ograniczyć.

Chyba, że jednak ja jestem tępy i zależy, więc Franiu nie krępuj się!

Idealny przykład to wstrzymanie rozmów kontraktowych niby to po decyzji Smudy... panowie szanujmy się, bo chyba tylko ktoś nie znający realiów jakie panują w Wiśle mógłby w to uwierzyć...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.01.2014, 14:02
Kibice Wisły z jakichś powodów oczekiwali od niego lojalności jakby był co najmniej Wiślakiem z krwi i kości, pomimo tego, że był z Wisłą związany tylko przez kilkanaście miesięcy. To było trochę absurdalne. Podejrzewam, że jest on teraz mocniej zżyty z Wisłą niż wtedy, z racji zamieszkiwania w Krakowie i kilkunastoletniej przyjaźni z Cupiałem.

Smuda zawsze lubił opowiadać farmazony w wywiadach. Nie przywiązywanie większej wagi do jego wypowiedzi w mediach to podstawa zachowania dobrego stanu zdrowia. Najważniejsze jest to, że jest trenerem ponadprzeciętnym jak na polskie warunki, mimo swoich licznych wad, o których wiemy od dawna.
A nie było czasem tak, że patrzyli na jego zachowanie w końcowym okresie jego pracy w Wisle, gdzie kładł lagę na wyniki i robotę kontaktując się przez ten cały czas z Legią, do której w końcu poszedł, kiedy właściciel już nie wytrzymał i go wy......ł ?
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.01.2014, 15:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A nie było czasem tak, że patrzyli na jego zachowanie w końcowym okresie jego pracy w Wisle, gdzie kładł lagę na wyniki i robotę kontaktując się przez ten cały czas z Legią, do której w końcu poszedł, kiedy właściciel już nie wytrzymał i go wy......ł ?
Dorabiasz jakies dziwne teorie spiskowe.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 28.01.2014, 17:31
Z tego co pamiętam to nic takiego nie miało miejsca. Natomiast co o całej sytuacji myśleli poszczególni kibice to nie wiem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.01.2014, 17:38
Natomiast co o całej sytuacji myśleli poszczególni kibice to nie wiem.
Jako, że miałem wtedy z 19 lat myślałem sobie "Smuda pedał Wisłę sprzedał" Nieco mi się pogląd na sytuację zmienił od tego czasu, jednak dalej Franza nie trawię...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.01.2014, 17:48
Z tego co pamiętam to nic takiego nie miało miejsca. Natomiast co o całej sytuacji myśleli poszczególni kibice to nie wiem.
No to co wg. Ciebie spowodowało, że Boguś wy...ł go po pierwszym w sezonie i w dodatku wygranym meczu ?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.01.2014, 18:00
No to co wg. Ciebie spowodowało, że Boguś wy...ł go po pierwszym w sezonie i w dodatku wygranym meczu ?
To ,ze mu czasami wali na dekiel...(patrz komedia z Kasperczakiem)?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.01.2014, 18:18
Po pierwszym meczu? Eee to nie całkiem tak było...
Była seria 5 zwycięstw na początku, potem się zacięło, grajkom jakby zaczęło brakować sił i szybkości m.in. porażka z Polonią Wawa u siebie i Smuda po 7 czy 8 meczu powiedział, że ta drużyna zacznie grać dopiero w rundzie wiosennej. No i dostał kopa. A Wisła już tak naprawdę nie wróciła już w tamtym sezonie do równowagi i przegrała MP właśnie z Polonią. A co się działo za kulisami oczywiście nie wiem.
A tu masz dowód http://www.90minut.pl/liga/0/liga27.html
Co do przedłużania kontraktów to oczywiście najpewniej powodem jest brak kasy w tej chwili, ale oby to nie zaowocowało przede wszystkim tym, że w maju będzie kilku kolejnych "zdrajców" do opluwania.
Ostatnio edytowane przez arti : 28.01.2014 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 28.01.2014, 18:43
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jako, że miałem wtedy z 19 lat myślałem sobie "Smuda pedał Wisłę sprzedał" Nieco mi się pogląd na sytuację zmienił od tego czasu, jednak dalej Franza nie trawię...
Myślałem tak samo Od tego momentu minęło jednak sporo czasu i człowiek nabrał dystansu.

Gwiaździsty napisał(a):
Pytanie czemu Cupiał zmieniał trenerów to jak pytanie czemu woda jest mokra Boss ma to we krwi. Był kiedyś okres, kiedy średni czas pracy trenera w Wiśle wynosił 4 miesiące.

W przypadku Smudy chodziło o to, że Wisła grała po prostu znacznie poniżej oczekiwań Cupiała czyli nie gromiła rywali w każdym meczu. To były czasy kiedy mecz niewygrany przynajmniej trzema bramkami był meczem straconym. Popularny był też wtedy pogląd, że Smuda zajechał drużynę, która z meczu na mecz wyglądała słabiej.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2014, 00:02
Jestem ciekawy dlaczego tak wszyscy właśnie jadą po Smudzie, że odszedł do Legii, a do Skorży jakoś nikt pretensji nie ma.

PS: Nie jestem zwolennikiem Smudy.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.01.2014, 00:49
A to Skorża jest naszym trenerem? Zostanie to się doczekasz.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2014, 10:10
arti napisał(a):Wyświetl post
Co do przedłużania kontraktów to oczywiście najpewniej powodem jest brak kasy w tej chwili, ale oby to nie zaowocowało przede wszystkim tym, że w maju będzie kilku kolejnych "zdrajców" do opluwania.
Na pewno jest to ryzykowne ,ale skoro nie ma teraz pieniędzy ,to i tak zaproponowane kontrakty zostaną odrzucone.
Jeśli natomiast da się im czas do maja ,będą chcieli pokazać się przed władzami klubu , jak też ewentualnymi nowymi pracodawcami.
Takie jest moje zdanie ,czy słuszne ? Niedługo się okaże.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.01.2014, 10:55
R33 napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekawy dlaczego tak wszyscy właśnie jadą po Smudzie, że odszedł do Legii, a do Skorży jakoś nikt pretensji nie ma.

PS: Nie jestem zwolennikiem Smudy.
Bo Skorża dał dres an aukcje!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2014, 19:56
A to Skorża jest naszym trenerem? Zostanie to się doczekasz.
Nie ale jest tutaj analogia, obydwaj byli trenerami Wisły i oboje po zakończeniu przygody z nią zostali trenerami Legii.

edit:
poprawione
Ostatnio edytowane przez R33 : 29.01.2014 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.01.2014, 22:06
R33 napisał(a):Wyświetl post
Nie ale jest tutaj analogia, oboje byli trenerami Wisły i oboje po zakończeniu przygody z nią zostali trenerami Legii.
Oboje?
Ktory z nich to "ona"?

Jesli już to obaj, obydwaj...

Dwóch chłopców, to obaj, obydwaj. Chłopiec i dziewczyna, to oboje, obydwoje. Dwie dziewczyny, to obie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.01.2014, 22:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oboje?
Ktory z nich to "ona"?

Jesli już to obaj, obydwaj...

Dwóch chłopców, to obaj, obydwaj. Chłopiec i dziewczyna, to oboje, obydwoje. Dwie dziewczyny, to obie.
Wg. mnie to psujesz dyskusje.

Co do tematu to mam w tyle czy Smuda trenował ległą czy nie. Ważne ze teraz jedziemy na jednym wózku i wyglada to nieźle.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.01.2014, 11:15
Andrzej Iwan o Franku Smudzie: http://www.przegladsportowy.pl/felie...83,1,1078.html
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2014, 14:33
Ciekawe, że mądrości Smudy nikogo nie niepokoją. Jak trener wicelidera tabeli może mówić że potrzeba mu jeszcze trzech punktów żeby się utrzymać w lidze .

Biedny Franek boi się chyba, że ktoś będzie od niego oczekiwał walki o tytuł, a nie taka była umowa.

Ręce opadają...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów