|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Wisła Kraków. Kazimierz Węgrzyn wspomina, jak Cupiał do Smudy przyszedł
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,15...ak_Cupial.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Umówmy się - nie specjalnie go lubię, ale za to co Smuda robi w Wiśle - czapki z głów. Runda jesienna - majstersztyk, transfer Stilica - hicior. Jak dopcha ten rozklekotany wózek do pucharów, to złego słowa o nim nigdy nie powiem.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Swietny artykuł wyjasniajacy pare spraw zwłaszcza z Małeckim i Stolarskim wcale sie nie zdziwie, jak to Mały rozmawiał ze Stolarem i to dzieki niemu ten zmienił zdanie odnosnie swojej przyszłosci w Wisle.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.01.2014 o godz. 16:02.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
tak, Stolarskiego na transfer namówił nie ojciec, nie menadżer, nie Lechia, tylko Małecki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Oczywiście Smuda ma patent na prawdę.
Wszyscy dokoła kłamią tylko Franc jest czysty, prawdomówny. No Słońce Sprawiedliwości. Daj, Pan...&*%*$&# spokój |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A Sobolem to myslisz ze jak bylo ja do SMudy jako trenera nic nie mam,ale w wywiadach to moglby przestac sie osmieszac.Bo dalej ma ten nawyk. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Myślę, że w tym względzie to po prostu przypadek "lost in translation" ze smudowego na nasze. Ja czytając ten tekst nie odebrałem słów Smudy jako sugestii, że Małecki namawiał Stolarskiego do odejścia. Raczej widziałem tam porównanie, że to ten sam typ mentalności, zawodnika, który nie chce podjąć walki o miejsce w składzie. Co nie zmienia faktu, że akurat wywiady Smudy trzeba traktować z dużym dystansem. Nie dość, że czasem trudno zrozumieć, co Smuda próbuje powiedzieć, to jeszcze chłop plecie, co mu ślina na język przyniesie - nieważne prawda czy nieprawda - żeby tylko powiedzieć.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Na pół roku przed końcem kontraktu, z zaległościami klubu sięgającymi 200tyś ? Z gościem który gra za frytki w porównaniu z kontraktem MAłego i w kolejnym sezonie po podpisaniu tez będzie grał za frytki? Tylko debil by wierzył że coś w takiej sytuacji się ugra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
SharksiK jesteś chory z zawiści i uwielbienia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nie jestem.
Ty naprawde myslisz że Smuda napierdala Sarkiego kijem po plecach a innego dnia pada na kolana przed Stolarskim? Odeszli od nas 2 zawodnicy którzy nie czują sie tak słabo by grzać ławę. Jesli nie mają gry w Wiśle to poszli tam gdzie bedą grać. Ot cała filozofia. A Smuda niech się nie użala i niech nie obarcza innych za wszystko co się dzieje. Po.......ili z nim pracę i tyle, kropka. Zresztą włodarze pokazali przy Sobolewskim ile tak naprawde znaczy dla nich lojalność itp itd... Więc jakim zasranym prawem Smuda ma jakies pretensje? Czy naprawde jest takim cepem zeby nie zrozumieć tego co powiedzieli?
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 26.01.2014 o godz. 03:31.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
szarksik a oglądałeś mecze Małeckiego
Miał kiedy się wykazać i zasłuzyc na nowy kontrakt(patrz Garguła) a że to olał to nie wina Franciszka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skąd wiesz że Małecki chciał ten kontrakt ? A jesli doszedł do prostego wniosku, że z tym trenerem i tak za wiele nie osiągnie a dalsza z nim współpraca jest pozbawiona sensu?
Chyba nie jest już takim istnym debilem żeby nie widzieć kto jest obecnie słoneczkiem na niebie a komu przyszło siedzieć w cieniu. Nie znasz Smudy więc nie wiesz jaki on jest i jaki ma stosunek do poszczególnych piłkarzy. W szkole tez nauczyciele powinni byc obiektywni a przeciez oczywiscie nie są, mają swoich pupili i mają takich co cały okres jebią jak bure suki. Po sciagnieci Stilica widac ze jednak Smuda ma tam swoj prywatny ranking a ze jest za głupi na takie sprawy to pewnie mimowolnie daje upusty swojej sympati. MAłecki odeszedł i kropka, nie chcial się z nim męczyć więc ja nie widze problemu. A Smuda niech tak nie .......i w mediach o innych tylko skupi się na swojej pracy. Wiadomo że winę widzi u siebie jako ostatni. A Stolarski to jest jego i włodarzy katastrofalna porazka oraz medialny policzek w mordę. Jak by nie kolorowali to fakty są takie że nie potrafili zatrzymać pierwszgo od kilku lat wychowanka który był raczej powodem do dumy niż zmartwień i żadne obarczania winą nie zmienią tego. Mieli wszystko w rękawie i to s.......ili. Jaki powód? No pewnie konkretny , bynajmniej nie kasa gdyż Stolarski podziękował bogatej Legii a wyskoczył do Lechii która wystrzeliła spod podłogi w ostatnim momencie. Porażka i tyle! Niewazne czy z niego beda ludzie czy nie, my napewno na własnej skórze juz sie o tym nie przekonamy. Osobiście życzę mu sukcesów i żeby pokazał nam jakimi byliśmy frajerami! Ps: Garguła gra o kontrakt kolego bo musi, tylko szkoda ze tak wczesniej nie potrafił. Jesli nie zostanie w Wisle to skonczy w jakiś Ruchu lub PBB natomiast Małecki jeszcze pare lat ma przed sobą i zapewniam cię że w każdym Polskim klubie bedzie brany jako wzmocnienie.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 26.01.2014 o godz. 10:03.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tyle że ani Małeckiemu ani Stolarskiemu w innym klubie nikt nie zagwarantuje gry za nazwisko i tam tym bardziej bedzie im ciężko wywalczyc miejsce jeśli u nas się im nie udało. Wszystko czas pokaże!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A jakie nazwisko miał Stolar? Anonimowy 17 latek który niczego nie pokazał, to że jest powoływany na śmieszną kadrę U19 to nic nie znaczy, żadna strata a może i zarobek o ile te pieniądze (pół mln złotych) faktycznie Wisła dostanie.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A Małecki to taki sam gwiazdor tyle że on chociaż uratował nas przed spadkiem, a Stolarski nie zadążył!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co nie pomogl nam wtedy? Jasne ze przecholowal z tekstem jednak halo to mowil Patryk!
Z tego co pamietam to ....a wyczekiwany byl jako ostatnia deska ratunku...bo zle to pykalo. A juz zapomnial ze zrzekl sie zaleglego wynagrodzenia od Turasow by moc do nas dolaczyc? Naprawde nie male pieniazki a jednak mial ten gest. Mial on za uszami i moze wzorem na bohatera nie byl jednak tez mial w huj plusow ktorych prozno szukac u innych pilkarzy w dzisiejszych czasach. Badzmy obiektywni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla jasnisci dodam tylko co wiem, mianowicie cale wypozyczenie to byl jego pomysl za glupote wobec Moskala. Mialo ucichnac i po roku wrocic do nas . Byl bardzo zadowolony z Wilkow z Angli i naprawde wszystko sie rozbilo o oplacanie kontraktu i troszke kasy dla klubu.
Turasy znalazly sie z braku laku i nie chcial tam za skarby isc, Szymek juz mu zjebal psyche. Jednak Bednarz powolywal sie na jego pomysl i fajna kase dla niego i klubu, poszedl jak szczeniak ktoremu ktos cos kazal. Bednarz do tej pory nie rozlixzyl sie z premii za tamten okres. I juz sie nie rozlicza, dlugu poprostu nie ma, sa kwita. Z Moskalem to tez nie do konca tak poszlo. Bylo cisnienie na obcokrajowcow, wypromowac i sprzedac. Kazdy byl z innej parafii, zero klimatu wiec wy.......il ze wiecej w tej zbieraninie nie zagra. W....il go tez Wilk, myslal ze trzyma jego strone a on sie na niego wypiol i jeszcze potepil. Pilkarze i tak kazdy mial na to wyjebke. Kazdy chcial s.......ic
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 26.01.2014 o godz. 10:51.
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kolejna rozmowa z Franciszkiem Smuda tym razem z ofensywni z "przegladu sportowego"
http://ofensywni.przegladsportowy.pl...zyrodzie-gina/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez arti : 28.01.2014 o godz. 04:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak strasznie mnie wkurza całe to ciągnięcie się sprawy z Małeckim. Wydaje mi się że powinniśmy iść w stronę zachodnich standardów, gdzie człowiek na stanowisku pierwszego trenera jest absolutnym Bossem. Patrząc na Ligę angielską, gdzie występuje układ scalony ( Trener = Menedżer ) funkcjonuje to zajebiście, nie wyobrażam sobie żeby zawodnik jakiekolwiek zespołu miał tego typu teksty bo by wyleciał w parę dni. W Wiśle Kraków nie ma pieniędzy i wiadomo że zawodnicy dostają raczej frytki. Jak ktoś chce odejść, droga wolna. Słuchajcie, wg mnie, sprawa Stolarskiego i Małeckiego rozbija się o pieniądze. Nie chcą grać za takie pieniądze w Wiśle, to trener i Prezes Bednarz im dziękują i koniec. Obaj dostawali szanse ( większe i mniejsze), jakby grali super zajebiście to byłoby ciśnieni żeby zostali...
Brawo dla Smudy, nie bał się postawić sprawy jasno i po męsku. ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mi tam się podoba co Smuda mówi. Zaczynam go nawet lubić
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@filoo
Ale właśnie powoli idzie w tym kierunku. Smuda zdecydował kogo nie chce mieć w drużynie. Nie podobał mu się Sobol, Wilk czy Mały i nie ma ich już w klubie. My kibice możemy różnie spoglądać na te ruchy, ale na chwilę obecną mamy w klubie trenera, który znaczy więcej niż piłkarz. Dawno nie mieliśmy takiej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bo Smuda to prosty człowiek ale z sercem do tego sportu.
I wolę by mówił, że ktoś dostanie od niego po plecach, że będzie rozgrzeszal aniżeli mówił po angielsku pięknym akcentem i obiecywał złote góry. Bije się w pierś bo gdy media sugerowały jego nazwisko w kontekście pracy w naszym klubie to kręcilem nosem, wolałem Hajte. I chociaż w mojej odrębnej opinii i jeden i drugi jest dobrym trenerem jak na nasze warunki to za Smuda przemawia większe doświadczenie. A że i jeden i drugi jest obiektem drwin i żartów? Cóż, taki naród pełen kompleksów. Pozostałość po komunie chyba. I jeden i drugi ma własne zdanie i jak mało kto znają się na piłce. Naprawdę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@xanti1906
...co mnie się bardzo podoba, chociaż wejdę jednak w niegroźną polemikę. W Wiśle występuje układ osobny, czyli o wszystkim decyduje Smuda z Bednarzem i o ile Mały poleciał przez Smudę, o tyle wydaje mi się że Sobol i Czarek odjechali bo nie było porozumienia między nimi a Jackiem ( wiadomo że chodziło o kasę, której Wisła nie miała na ich kontrakty). Ale popieram to że ważniejszy jest Boss ( Smuda plus Jacek) niż żeby kopacze mieli swoje fochy. Tak ma być! idziemy w dobrym kierunku. Smuda też nie dostaje kasy, cała Polska mu ciśnie i go nie lubi, a on robi swoje. Kiedyś Pan Cupiał dawał mu bardzo dużo pieniędzy i Smuda teraz spłaca ten 'dług'. Małeckiemu ktoś dał kiedyś szansę... skończyła się kasa i typa nie ma.... ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jedynie co to teraz nie ma osoby która by się nie bała postawić (patrz.Sobol). W sumie może to i lepiej, bo już nikt nie odważy się podejść i powiedzieć : -Trenerze, treningi są za cięzkie, mam to w du.. .
Wszyscy sie Franai boja i zapier@@@ więc jest OK. UP: Jacek ma gó.. do gadania, kilka razy jego wyp. były widoczne sprzecznosci słow Smudy z bednarzem i na razie słowa tego pierwszego mają większe pokrycie
Ostatnio edytowane przez huberix : 27.01.2014 o godz. 23:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale my mamy szczęście że Smuda wyciągnoł do nas rękę. Franiu! Gdzieś ty się podziewał jak Cupiał szastał kasą? żal.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|