The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2014, 23:16
Noriaki to inna sprawa.

Ja gościa pamiętam kurcze jak w liceum jeszcze byłem i on już skakał - jeszcze tym starym stylem w ogóle

Właśnie sprawdziłem - ma 41. Szacun bo formę ma medalową w tym sezonie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.01.2014, 00:34
Kocur napisał(a):Wyświetl post
I koniec TCS. Można powiedzieć "a nie mówiłem"

Klasyfikacja końcowa 62. TCS:

1. Thomas Diethart (Austria) 1 012,6 pkt
2. Thomas Morgenstern (Austria) 994,3
3. Simon Ammann (Szwajcaria) 992,4
4. Peter Prevc (Słowenia) 971,3
5. Noriaki Kasai (Japonia) 962,1
6. Anders Bardal (Norwegia) 950,6
7. Kamil Stoch (Polska) 938,2
8. Gregor Schlierenzauer (Austria) 932,0
9. Michael Hayboeck (Austria) 906,8
10. Andreas Wellinger (Niemcy) 895,7
...
12. Maciej Kot (Polska) 858,5
21. Klemens Murańka (Polska) 752,2
22. Jan Ziobro (Polska) 742,1
34. Piotr Żyła (Polska) 510,2
35. Krzysztof Biegun (Polska) 489,0
55. Dawid Kubacki (Polska) 206,7

W sumie Stocha ma fuksa że nie stracił koszulki lidera w generalce, ale ogólnie coś nagły spadek formy w całej ekipie.
Cóż rzeczywiście miałeś rację. Mam nadzieję, że na IO racja będzie po mojej stronie, a zwycięstwo po Stocha i kompanii.

Pytanie czy to nagły spadek formy w naszej ekipie, czy też po prostu turniejowy wzrost formy w innych (przede wszystkim Austriaków) ekipach

Wydaje mi się jednak, że w porównaniu z zeszłym sezonem jest progres jeśli chodzi o drużynę (za wyjątkiem Stocha, który w zeszłym sezonie był 4 w TCS, w tym dopiero[?] 7). Przede wszystkim czterech naszych w pierwszej 30-tce ogólnej klasyfikacji turnieju na lepszych miejscach niż rok temu. W zeszłym roku nasi w ogólnej klasyfikacji zajmowali miejsca 4, 20, 23, 30 w tegorocznym konkursie 7, 12, 21, 22. Progres Kota, który poprawił zeszłoroczne 20 miejsce na 12 w tym. Słabsze miejsce Żyły, aczkolwiek trzeba pamiętać, że w tym roku nie brał udziału w jednym konkursie (a praktycznie punktował jedynie w dwóch -> rzecz jasna z własnej winy). Mimo wszystko wydaje się, że jednak progres w porównaniu z zeszłym rokiem delikatny jest także u niego (61 TCS -> 31, 30, 22, 30; 62 TCS -> 24, 52, brak, 21). Po prostu w tej chwili więcej od Żyły (jako od tego trzeciego) oczekujemy -> przede wszystkim stałej, ustabilizowanej formy, bez takich fajfocli jak w Ga-Pa. Najbardziej cieszy jednak, że w miejsce chimerycznego Huli, pojawili się młodzi Ziobro i Murańka (i mimo, że poza 30-tką dodałbym tutaj także juniora Bieguna).
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 07.01.2014 o godz. 00:50.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.01.2014, 19:31
Cytat:
Austriacki skoczek narciarski Thomas Morgenstern, po upadku na piątkowym treningu na mamucim obiekcie Kulm w austriackim Bad Mitterndorf, znajduje się w stanie krytycznym, ale niezagrażającym życiu - poinformował opiekujący się nim lekarz Josef Obrist.

Ale gość ma pecha, dwa razy w sezonie przypieprzyć o ziemię. Teraz już niestety konkretnie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.01.2014, 20:28
On w ogóle jest jakiś pechowy gość. Chyba żaden skoczek nie zaliczył tyle niefortunnych gleb co on.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2014, 20:41
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej cieszy jednak, że w miejsce chimerycznego Huli, pojawili się młodzi Ziobro i Murańka (i mimo, że poza 30-tką dodałbym tutaj także juniora Bieguna).
Może w końcu przestali go uważać za wieczny talent i zaczęli podążać ścieżką jaka idą Austriacy.

Noriaki to inna sprawa.

Ja gościa pamiętam kurcze jak w liceum jeszcze byłem i on już skakał - jeszcze tym starym stylem w ogóle

Właśnie sprawdziłem - ma 41. Szacun bo formę ma medalową w tym sezonie.
Dokładnie. Jak zakończy kariere to konkursy już nie będą takie same. Podobnie było kiedy Kazuyoshi Funaki przestał skakać. Nikt przed nim, ani po nim nie "kładł" się tak na nartach ja on.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.01.2014, 21:17
I "Yokozuna" pozamiatał dzisiaj
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 11.01.2014, 22:02
Ciekawe jak będzie jutro Możliwe, że też na pudle stanie i to na najwyższym stopniu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 01.02.2014, 17:00
I mamy Kubackiego który ma jechać z taką formą na Igrzyska .. Nie wszedł nawet do 2 serii w Willingen.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 01.02.2014, 17:24
I mamy Kubackiego który ma jechać z taką formą na Igrzyska .. Nie wszedł nawet do 2 serii w Willingen.
On im większa skocznia tym gorzej się spisuje, moim zdaniem na małej w Sochi może namieszać.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.02.2014, 17:48
A Kamil zwycięstwo!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.03.2014, 17:55
Ogromne brawa za najlepszy sezon w karierze jaki może sobie wyobrazić każdy sportowiec !!!

Złote medale, Kryształowa Kula - brawo Kamil !
Odpowiedz cytując
Coubertin
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 05.03.2015, 20:53
Hokej z wczoraj...
Ładna przyśpiewka z lodowiska Podhala
"Zawsze i wszędzie Cracovia je***a będzie"

http://youtu.be/gXe-j0N92Dg?t=1h19m43s

PS. Widziałem kilku kibiców z szalikami Wisły.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.02.2016, 14:29
Cytat:
Trener Łukasz Kruczek po obecnym sezonie zakończy współpracę z reprezentacją Polski skoczków narciarskich. Polski Związek Narciarski i sam szkoleniowiec wydali w tej sprawie oświadczenia

No i kończy się pewna epoka.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.01.2017, 19:53
Nie można nie odświeżyć tematu bo nasi rozpieprzyli konkurencję jak gnój po polu a Kamil klasa sama w sobie

Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna

1. Kamil Stoch (Polska) 997,8 pkt
2. Piotr Żyła (Polska) strata -35,3
3. Daniel Andre Tande (Norwegia) -56,0
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.01.2017, 21:00
No i Maciek czwarty, też szacun - niebywałe ale gdyby Norweg tego skoku nie ustał, to spadłby całkowicie z podium
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.01.2017, 21:04
Historyczne zawody i fantastyczne wyniki wszystkich naszych skoczków. W koncu chyba mam trenera, ktory nie jedzie na plecach samoskoczka. Widac pracę u kazdego naszego zawodnika.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.01.2017, 22:37
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 07.01.2017, 02:53
Wielkie Gratulacje dla naszych skoczków !! 3 Polaków na czterech pierwszych miejscach w TCS - coś niesamowitego. Historia tworzy się na naszych oczach. I to jeszcze po tak fatalnym poprzednim sezonie. Nic tylko się cieszyć.
Nie wiem czy kiedykolwiek w historii TCS było tak, aby na czterech pierwszych miejscach było trzech zawodników z jednego kraju?
Szkoda że Kotowi zabrakło 7 punktów do trzeciego miejsca, bo całe biało-czerwone podium to by była jeszcze większa sprawa.
Na ale i tak jest genialnie !!
Z niecierpliwością czekam na konkursy z Polsce

ps. i do tego jesteśmy liderami w klasyfikacji narodów ( pierwszy raz w historii ) mając 100 punktów przewagi!
TEJ SIŁY NIE ZATRZYMASZ !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.01.2017, 11:59
To był fantastyczny wieczor a 65 turniej 4 skoczni zostanie przez Nas do konca zapamietany. To co Horngacher zrobił z naszymi zawodnikami a zwłaszcza z Zyla zasluguje na ogromne uznanie i pomyslec, ze w poprzednim sezonie był tylko pomiagierem Wernera Schustera. Teraz to moze przynajmniej skoczkowie beda mieli tyły gdyby Hoffer chciał cos kombinowac przed skokami naszych zawodnikow bo mamy trenera Austriackiego trenera, ktory w razie czego da mu do wiwatu. Teraz dwa konkursy w Polsce gdzie Kamil moze zostac liderem Pucharu Swiata i to by była kolejna fajna sprawa.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2017, 14:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To był fantastyczny wieczor a 65 turniej 4 skoczni zostanie przez Nas do konca zapamietany. To co Horngacher zrobił z naszymi zawodnikami a zwłaszcza z Zyla zasluguje na ogromne uznanie i pomyslec, ze w poprzednim sezonie był tylko pomiagierem Wernera Schustera. Teraz to moze przynajmniej skoczkowie beda mieli tyły gdyby Hoffer chciał cos kombinowac przed skokami naszych zawodnikow bo mamy trenera Austriackiego trenera, ktory w razie czego da mu do wiwatu. Teraz dwa konkursy w Polsce gdzie Kamil moze zostac liderem Pucharu Swiata i to by była kolejna fajna sprawa.
Raczej dwa weekendy w trakcie których są 3 indywidualne i 1 drużynowy - możemy mocno odskoczyć w pucharze narodów
Martwi tylko że pewnie w którejś chwili przyjdzie kryzys, oby nie na MŚ ...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.01.2017, 18:54
Na razie kryzysu nie widać ... Pozamiatał w Zakopcu aż się kurzyło
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2017, 19:28
Oby chłopaki utrzymali formę na MŚ w Lahti już nie mogę się doczekać,ale to jeszcze miesiąc
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.01.2018, 17:39
Takie odświeżenie tematu po roku bo Kamil na 4 Skoczniach rozpieprza konkurencję jak gnój po polu.

ps. zawsze mam dziką satysfakcję jak Niemiec zalicza glebę
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 04.01.2018, 19:13
A mi szkoda Freitaga. Fajny koleś, jak Stoch spieprzył drugą próbę na Mś w Predazzo i stał zalany łzami, to jako jedyny poszedł go pocieszać. No i byłaby walka do samego konca, a tak to jest tylko pytanie czy Kamil wygra w 6 stycznia. Bo to, ze wygrał cały turnioej jest niemal pewne
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.01.2018, 19:28
Jak na szkopa to faktycznie typ znośny. No ale szkop.

Oby udało mu się wygrać w sobotę i gitara.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 05.01.2018, 23:27
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
A mi szkoda Freitaga. Fajny koleś, jak Stoch spieprzył drugą próbę na Mś w Predazzo i stał zalany łzami, to jako jedyny poszedł go pocieszać. No i byłaby walka do samego konca, a tak to jest tylko pytanie czy Kamil wygra w 6 stycznia. Bo to, ze wygrał cały turnioej jest niemal pewne
Szkoda jest wtedy jak świnia w zboże wejdzie. Niemiec za bardzo chciał, przeciągnął skok następnie nie zdążył ułożyć nart do lądowania i zaliczył glebę. Najważniejsze, że nic poważniejszego mu się nie stało.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.01.2018, 13:43
A podsumowując - Kamil rozpieprzył system. Jest w takiej formie że aż kark boli od pokłonów

Jeszcze za rok pieprznie 4 sztuki pod rząd i nawet Hannawaldowi będzie głupio
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 07.01.2018, 17:05
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Szkoda jest wtedy jak świnia w zboże wejdzie. Niemiec za bardzo chciał, przeciągnął skok następnie nie zdążył ułożyć nart do lądowania i zaliczył glebę. Najważniejsze, że nic poważniejszego mu się nie stało.

Fxiękuję za wyjaśnienie słowa "sszkoda". Jest mi go po ludzku żal i tyle.Nie wiem co w tym dziwnego

A propos temaru: można już powoli myśleć o rankingu Małysz - Stoch
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.01.2018, 17:27
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Fxiękuję za wyjaśnienie słowa "sszkoda". Jest mi go po ludzku żal i tyle.Nie wiem co w tym dziwnego

A propos temaru: można już powoli myśleć o rankingu Małysz - Stoch
A o czym tu myśleć - Stoch swoimi osiągnięciami przebił Małysza.
Mistrz przerósł mistrza
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 07.01.2018, 17:41
No i tu mamy pole do dyskusji

Małysz 39 wygranych, 4 kk tcs, loty, 4 złoto Mś i 4 medale igrzysk i

Stoch 25 wygranych, 1 kk, 2złota olimpijskie, 1 mś, 2tcs (w tym to pamiętne z tego sezonu)

No i moim zdaniem Małysz miał groźniejszych rywali niż Stoch. Hannawald za swoich najlepszych skoków wciągał naszego nosem, niestety
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 07.01.2018 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów