|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Noriaki to inna sprawa.
Ja gościa pamiętam kurcze jak w liceum jeszcze byłem i on już skakał - jeszcze tym starym stylem w ogóle ![]() Właśnie sprawdziłem - ma 41. Szacun bo formę ma medalową w tym sezonie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
.Pytanie czy to nagły spadek formy w naszej ekipie, czy też po prostu turniejowy wzrost formy w innych (przede wszystkim Austriaków) ekipach Wydaje mi się jednak, że w porównaniu z zeszłym sezonem jest progres jeśli chodzi o drużynę (za wyjątkiem Stocha, który w zeszłym sezonie był 4 w TCS, w tym dopiero[?] 7). Przede wszystkim czterech naszych w pierwszej 30-tce ogólnej klasyfikacji turnieju na lepszych miejscach niż rok temu. W zeszłym roku nasi w ogólnej klasyfikacji zajmowali miejsca 4, 20, 23, 30 w tegorocznym konkursie 7, 12, 21, 22. Progres Kota, który poprawił zeszłoroczne 20 miejsce na 12 w tym. Słabsze miejsce Żyły, aczkolwiek trzeba pamiętać, że w tym roku nie brał udziału w jednym konkursie (a praktycznie punktował jedynie w dwóch -> rzecz jasna z własnej winy). Mimo wszystko wydaje się, że jednak progres w porównaniu z zeszłym rokiem delikatny jest także u niego (61 TCS -> 31, 30, 22, 30; 62 TCS -> 24, 52, brak, 21). Po prostu w tej chwili więcej od Żyły (jako od tego trzeciego) oczekujemy -> przede wszystkim stałej, ustabilizowanej formy, bez takich fajfocli jak w Ga-Pa. Najbardziej cieszy jednak, że w miejsce chimerycznego Huli, pojawili się młodzi Ziobro i Murańka (i mimo, że poza 30-tką dodałbym tutaj także juniora Bieguna).
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 07.01.2014 o godz. 00:50.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Ale gość ma pecha, dwa razy w sezonie przypieprzyć o ziemię. Teraz już niestety konkretnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
On w ogóle jest jakiś pechowy gość. Chyba żaden skoczek nie zaliczył tyle niefortunnych gleb co on.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dokładnie. Jak zakończy kariere to konkursy już nie będą takie same. Podobnie było kiedy Kazuyoshi Funaki przestał skakać. Nikt przed nim, ani po nim nie "kładł" się tak na nartach ja on. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
I "Yokozuna" pozamiatał dzisiaj
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe jak będzie jutro
Możliwe, że też na pudle stanie i to na najwyższym stopniu.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
I mamy Kubackiego który ma jechać z taką formą na Igrzyska .. Nie wszedł nawet do 2 serii w Willingen.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A Kamil zwycięstwo!
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ogromne brawa za najlepszy sezon w karierze jaki może sobie wyobrazić każdy sportowiec !!!
![]() Złote medale, Kryształowa Kula - brawo Kamil ! ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Hokej z wczoraj...
Ładna przyśpiewka z lodowiska Podhala "Zawsze i wszędzie Cracovia je***a będzie" ![]() http://youtu.be/gXe-j0N92Dg?t=1h19m43s PS. Widziałem kilku kibiców z szalikami Wisły. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
No i kończy się pewna epoka. ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie można nie odświeżyć tematu bo nasi rozpieprzyli konkurencję jak gnój po polu a Kamil klasa sama w sobie
![]() Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna 1. Kamil Stoch (Polska) 997,8 pkt 2. Piotr Żyła (Polska) strata -35,3 3. Daniel Andre Tande (Norwegia) -56,0 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No i Maciek czwarty, też szacun - niebywałe ale gdyby Norweg tego skoku nie ustał, to spadłby całkowicie z podium
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Historyczne zawody i fantastyczne wyniki wszystkich naszych skoczków. W koncu chyba mam trenera, ktory nie jedzie na plecach samoskoczka. Widac pracę u kazdego naszego zawodnika.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Wielkie Gratulacje dla naszych skoczków !! 3 Polaków na czterech pierwszych miejscach w TCS - coś niesamowitego. Historia tworzy się na naszych oczach. I to jeszcze po tak fatalnym poprzednim sezonie. Nic tylko się cieszyć.
Nie wiem czy kiedykolwiek w historii TCS było tak, aby na czterech pierwszych miejscach było trzech zawodników z jednego kraju? Szkoda że Kotowi zabrakło 7 punktów do trzeciego miejsca, bo całe biało-czerwone podium to by była jeszcze większa sprawa. Na ale i tak jest genialnie !! Z niecierpliwością czekam na konkursy z Polsce ![]() ps. i do tego jesteśmy liderami w klasyfikacji narodów ( pierwszy raz w historii ) mając 100 punktów przewagi! TEJ SIŁY NIE ZATRZYMASZ !!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To był fantastyczny wieczor a 65 turniej 4 skoczni zostanie przez Nas do konca zapamietany. To co Horngacher zrobił z naszymi zawodnikami a zwłaszcza z Zyla zasluguje na ogromne uznanie i pomyslec, ze w poprzednim sezonie był tylko pomiagierem Wernera Schustera. Teraz to moze przynajmniej skoczkowie beda mieli tyły gdyby Hoffer chciał cos kombinowac przed skokami naszych zawodnikow bo mamy trenera Austriackiego trenera, ktory w razie czego da mu do wiwatu. Teraz dwa konkursy w Polsce gdzie Kamil moze zostac liderem Pucharu Swiata i to by była kolejna fajna sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Martwi tylko że pewnie w którejś chwili przyjdzie kryzys, oby nie na MŚ ... |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Na razie kryzysu nie widać ... Pozamiatał w Zakopcu aż się kurzyło
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oby chłopaki utrzymali formę na MŚ w Lahti już nie mogę się doczekać,ale to jeszcze miesiąc
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Takie odświeżenie tematu po roku bo Kamil na 4 Skoczniach rozpieprza konkurencję jak gnój po polu.
![]() ps. zawsze mam dziką satysfakcję jak Niemiec zalicza glebę ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
A mi szkoda Freitaga. Fajny koleś, jak Stoch spieprzył drugą próbę na Mś w Predazzo i stał zalany łzami, to jako jedyny poszedł go pocieszać. No i byłaby walka do samego konca, a tak to jest tylko pytanie czy Kamil wygra w 6 stycznia. Bo to, ze wygrał cały turnioej jest niemal pewne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak na szkopa to faktycznie typ znośny. No ale szkop.
Oby udało mu się wygrać w sobotę i gitara. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
A podsumowując - Kamil rozpieprzył system. Jest w takiej formie że aż kark boli od pokłonów
![]() Jeszcze za rok pieprznie 4 sztuki pod rząd i nawet Hannawaldowi będzie głupio ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Fxiękuję za wyjaśnienie słowa "sszkoda". Jest mi go po ludzku żal i tyle.Nie wiem co w tym dziwnego A propos temaru: można już powoli myśleć o rankingu Małysz - Stoch |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i tu mamy pole do dyskusji
![]() Małysz 39 wygranych, 4 kk tcs, loty, 4 złoto Mś i 4 medale igrzysk i Stoch 25 wygranych, 1 kk, 2złota olimpijskie, 1 mś, 2tcs (w tym to pamiętne z tego sezonu) No i moim zdaniem Małysz miał groźniejszych rywali niż Stoch. Hannawald za swoich najlepszych skoków wciągał naszego nosem, niestety
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 07.01.2018 o godz. 17:43.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|