The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2013, 16:11
Jak pijesz do jakiegoś wydumanego zakładu to napisz o tym w odpowiedni temacie, albo nie pij, bo nie wychodzi to na zdrowie co widać na załączonym powyżej obrazku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.10.2013, 17:09
Nie wiem skąd ci przyszło do głowy, że będę się z tobą zakładał. Gdybyś rozumiał to o czytasz już pierwsza moja odpowiedź na twoją zaczepkę powinna ci uzmysłowić ze nie masz na to szans. Więc nie zaśmiecaj tematu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.10.2013, 23:58
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Z jakiego zakładu? Wszystkie moje zakłady zostały rozliczone i słuch po dwóch użytkownikach, którzy przegrali zaginął. Zakład autostradowy tyczył się dwóch Panów, którzy się nie dogadali co do warunków zakładu, dlatego aby mieć czyste sumienie umyłem ręce.
Ja się z tobą "cwaniaczku" założę!

Jeśłi Wisełka zdobędzie mistrza to zmykasz z tego forum. A jeśli mistrzem zostanie twoja legła to ja zmykam z forum warszawskiego.

Ten zakład wydaje się być sprawiedliwy dla nas obojga. Podejmujesz ręlkawice ? Czy wymiękasz?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Mateo92
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 11.10.2013, 08:10
Witam wszystkich kibiców Wisły Kraków

W temacie ekstraklasy chciałbym poruszyć nasz najbliższy mecz z Zawiszą Bydgoszcz (jeśli piszę w złym dziale proszę moderatora o przeniesienie tego postu w odpowiedni dział ) otóż oglądając mecze naszego rywala , wypunktowałem sobie ich mocne i słabe strony .Zacznę od plusów:

- Goulon ,świetne przerzuty piłki na 30-40 metrów ,dobra technika mimo , że jest graczem wysokim i silnie zbudowanym.Na swoje nieszczęście ostatnio grał na stoperze choć jego miejsce to środek pola.Dobre wyeliminowanie z gry tego piłkarza spowoduję moim zdaniem , że piłkarze Zawiszy będą na straconej pozycji.
-Masłowski , choć ostatnio pod formą to dalej jest szalenie groźny i będzie chciał z Wisłą pokazać się na plus.Dobre prostopadłe podania i co rzadko spotykane w Polsce dobrze ułożona noga przy strzałach z dystansu.
-Vasco to strzał w 10-tkę prezesa Osucha jeśli chodzi o transfery w bydgoskim Zawiszy.Strzela bramki jak na zawołanie , dobrze się zastawia.Mógłbym długo wymieniać ale na nasze szczęście z nami nie zagra z powodu kartek

Minusy :

-defensywa ( często za bardzo cofają się w obręb 16 -tki czekając na rywala, zaatakowani pressingiem gubią się_
-Wahan Gevorgian jest zdecydowanie pod formą a wypadku absencji Vasco z pewnością będzie musiał grać

Jeśli Wisła zagra z zaangażowaniem i ruszy na Zawiszę z pressingiem od początku to jestem dobrej myśli.Mają słabą defensywę i warto byłoby to wykorzystać do maksimum.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.10.2013, 08:43
http://sport.wp.pl/kat,1715,wid,16065356,martykul.html
0123456789
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.10.2013, 12:28
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
wis.la/kcrm2
0123456789
Tu nie chodzi o to, że nie można podpisywać kontraktów z zawodnikami poniżej 18 roku życia (bo można), tylko o durny zapis że kontrakt taki obowiązuje tylko do ukończenia przez piłkarza 18 lat (a później to już gościowi agent znajdzie robotę a dla klubu pozostanie możliwość zrobienia sobie pamiątkowej foty).

Gdyby taka zmiana przeszła i 16 latek mógł podpisać z klubem np. 5 - letni kontrakt to jak dla mnie byłby to największy pozytyw w polskiej piłce od lat. Krok milowy dla potencjalnego inwestowania w szkolenie młodzieży piłkarskiej. Ale - w samym artykule Boniek sugeruje pewne wątpliwości, "menedżery" pewnie też wtrącą swoje trzy grosze i guzik z tego wyjdzie (obym się mylił).
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.10.2013, 13:03
Ukryta tresc tego artykułu to przekaz Bonka do menadżerów - "Panowie, sypać mnie tu złocisze bo wprowadzę takie cóś i gówno zarobicie";P
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 11.10.2013, 14:44
Goulon to taki troche Iliev,, niby wiele potrafi, ale jakoś nie bardzo to się przekłada na wyniki. Vasco to raczej egzekutor, jak zagramy wysoko i odetniemy go od piłek nie powinno być źle, tym bardziej że sprinterem nie jest dodatkowo swoje lata ma. Obawiam się bardziej w tym meczu i 3 następnych walenia głową w mur zakończonego efektownym 0-0. Chciałbym się mylić bo w zasięgu jest do ugrania niezły wynik na półmetku, a ja w swej naiwności łudze się że może przypadkiem Cupiał odkręci kurek jak wyniki będą dobre
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.10.2013, 14:58
keth napisał(a):Wyświetl post
Vasco to raczej egzekutor, jak zagramy wysoko i odetniemy go od piłek nie powinno być źle, tym bardziej że sprinterem nie jest dodatkowo swoje lata ma (...)
Ale nie chciało Ci się przeczytać do końca posta kolegi, który pisał, że Vasco z nami nie zagra z powodu kartek ?Jak masz pisać dla samego podbicia postów to "dej pan spokój".
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 11.10.2013, 15:02
no to po problemie.
umknęło mi to, zdarza się mój błąd, dzięki za wytknięcie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.10.2013, 21:03
Po kompromitującej wpadce w meczu GKS-u Tychy z Wisłą Płock wszyscy domagają się wyciągnięcia konsekwencji względem Roberta Małka. Jakie one będą? Na kwadrans przed końcem meczu w Jaworznie sędzia Robert Małek ukarał schodzącego z boiska piłkarza GKS-u Tychy Patrika Carnotę żółtą kartką. Dla Słowaka była to druga żółta kartka, ale "czerwieni" za to nie zobaczył i GKS kończył mecz w pełnym składzie. Po końcowym gwizdku fala krytyki spadła na Roberta Małka, arbitra niedzielnych zawodów. W poniedziałek oficjalny protest odnośnie wyniku meczu (GKS wygrał 1-0) wniosła Wisła Płock, która domaga się powtórzenia spotkania. To jest jednak mało prawdopodobne, bo historia pokazała już kilkukrotnie, że w takich wypadkach meczów się nie powtarza, a wyników w szczególny sposób nie weryfikuje. Wszystko wskazuje na to, że w związku ze swoją wpadką sędzia z Zabrza będzie musiał z końcem rundy jesiennej pożegnać się z rozstrzyganiem meczów na szczeblu centralnym. Ten sam los spotka jego asystentów, którzy zdaniem PZPN także nie zachowali odpowiedniej czujności.

To byłoby piekne gdyby przynajmniej jeden z tych partaczy przestał sedziowac mecze ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.11.2013, 11:42
[QUOTE]
Dobrze ale czemu w latach 90-tych Leszek Pisz potrafił zostawać po treningach, ustawiać sobie 20 piłek z lewej strony pola karnego, potem na środku, następnie z prawej strony i ćwiczyć te wolne do znudzenia? Teraz czegoś takiego nie ma. Czasy się zmieniły, piłka też, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by pewne wzorce powielać.
Trudno mi powiedzieć… Po części pewnie z tego powodu, o którym wspomniałem, a po części pewnie brakuje nam chęci, by znaleźć bramkarza, zgadać się i razem popracować.

"Brakuje nam chęci, by znaleźć bramkarza, zgadać się i razem popracować". Tobie po prostu brakuje chęci, by zostać dobrym piłkarzem. Ale za to nie brakuje chęci, by co miesiąc inkasować 50 tysięcy złotych. Z takim podejściem, zawsze będziesz tylko przepłacaną miernotą. Skończ z futbolem. Nie marnuj swojego i naszego czasu. Poszukaj tego bramkarza, zgadajcie się we dwóch i otwórzcie piekarnię. Zróbcie coś dobrego dla świata.
[/QOUTE]

To co powiedzial Lukasik w wywiadzie to jest odpowiedz dlaczego nie pownnismy liczyc na zadne sukcesy naszej pilki.
Ta wypowiedz poakzuje co jest najwiekszym problemem: chore pieniadze przejadane przez kopaczy bez zupelnej ambicji - ktorzy zadowoalaja sie tym, ze w naszej lidze od czasu udaje im się kopnąć piłkę bo wtedy z miejsca staja sie gwiazdami lub mlodymi talentami i moga jechac na opinii przez cala kariere, a jak maja obrotnego manager to jeszcze na koniec kariery wcisnie ich do jakiejs Turcji czy Rosji gdzie oczywiscie zostana pogonieni po roku ale co zarobia przez ten czas to ich.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.11.2013, 11:49
PZPN wpadł na następny 'świetny' pomysł.

Będą limity dla trenerów w T-ME?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Pomysł 'tylko' kłoci się z swobodą wykonywania zawodu.

A na północy problemy finansowe - Lechia winna 1.5lm zł byłym piłkarzom/pracownikom więc i odbije się ten fakt na jej transferach w najbliższym okienku.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...renerowi/xs93j
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.11.2013, 15:25
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To co powiedzial Lukasik w wywiadzie to jest odpowiedz dlaczego nie pownnismy liczyc na zadne sukcesy naszej pilki.
Ta wypowiedz poakzuje co jest najwiekszym problemem: chore pieniadze przejadane przez kopaczy bez zupelnej ambicji - ktorzy zadowoalaja sie tym, ze w naszej lidze od czasu udaje im się kopnąć piłkę bo wtedy z miejsca staja sie gwiazdami lub mlodymi talentami i moga jechac na opinii przez cala kariere, a jak maja obrotnego manager to jeszcze na koniec kariery wcisnie ich do jakiejs Turcji czy Rosji gdzie oczywiscie zostana pogonieni po roku ale co zarobia przez ten czas to ich.
Czy aby tego piłkarzyny ktoś już nie powołał do reprezentacji Polski i Polaków? Tym nażelowanym leszczom ktoś musi chyba uświadomić, że reprezentują dumny polski naród. I jeżeli będą to robić bez zaangażowania i chęci to gwizdy są najmniejszym problemem przed którym staną.

Za co takiego filozofa do kadry? Chyba żeby całkiem mu odbiło.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 23.11.2013, 10:30
Szczerze mówiąc, to w Lubinie najbardziej przepłacani nie są piłkarze, a...ich "akademia piłkarska". Bo skoro nawet teraz, przy tak kompromitującym poziomie gry piłkarzy Zagłębia szansy nie dostaje nawet jeden młody chłopak, to szkoda na nią wydawać choćby złotówkę, a piłkarze tam wychowywani muszą prezentować naprawdę poziom poniżej absolutnego dna i zamiast na sportowców szkolą się na...cyrkowców?
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 23.11.2013, 18:03
Może to nie wina akademi a polityki klubu? Nasprowadzali łajzy na wysokich kontraktach i nie chcą ich ,,marnować" na ławce bądź trybunach? Zresztą są tak zepsutym klubem że ciężko kierować się tam jakąkolwiek logiką.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.11.2013, 19:39
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, to w Lubinie najbardziej przepłacani nie są piłkarze, a...ich "akademia piłkarska". Bo skoro nawet teraz, przy tak kompromitującym poziomie gry piłkarzy Zagłębia szansy nie dostaje nawet jeden młody chłopak, to szkoda na nią wydawać choćby złotówkę, a piłkarze tam wychowywani muszą prezentować naprawdę poziom poniżej absolutnego dna i zamiast na sportowców szkolą się na...cyrkowców?
No, Zieliński występuje we włoskim cyrku i wychodzi mu to nie najgorzej.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.11.2013, 22:19
Ważne 3 pnk wczoraj bo powoli jesteśmy w pierwszej 8-ce. Tu co kilka kolejkę będzie zmian ale mamy kilka punktów przewagi,teraz wgrywać u siebie a będziemy spokojni...
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 24.11.2013, 00:22
"Tu co kilka kolejkę będzie zmian" spoko tekst
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.11.2013, 00:49
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
No, Zieliński występuje we włoskim cyrku i wychodzi mu to nie najgorzej.
Szczególnie że zarobili na nim kilkanaście milionów które pozwolą na dalszą kilkuletnią działalność szkółki.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.11.2013, 01:20
Nie wiem czy nawet milon za niego dostali. Max pol mln pewnie. Tak to juz jest ze szkolkami, ze tych najlepszych i tak ci podjebia za bezcen, bo przepisy na to pozwalaja.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 24.11.2013, 21:25
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Zagłębie II Lubin zajmuje 2 m- ce w III lidze w swoim okręgu i ma 41 pkt-ów po 18 kolejkach. Dla porównania my w III lidze mamy miejsce 10-te i 22 pkt-y po 17 kolejkach. Nie wiem jaka jest różnica poziomu lig w naszych regionach, ale wrzucam pod rozwagę. Młodzież to dobra inwestycja która może kiedyś procentować.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 02.01.2014, 21:53
Dość trafny tekst na temat tej kampanii reklamowej Legii. Jeżeli chodziło im o rozgłos, to się udało.
http://ekstraklasa.net/news/billboar...6a574f6ae500e7
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.01.2014, 22:22
Myślę, że o rozgłos i pewnie troszkę o ból dupy u rywali. Chyba jedynie na weszło są takie jelenie, które wierzą, że to miało "dobrze nastawić" mieszkańców Łodzi czy Poznania do Legii
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 02.01.2014, 22:27
Nie no, tak to chyba nikt nie myśli. Ale wydźwięk jest taki, że "my jesteśmy zaje*iści, bo z Warszawy, a ty byle poznaniaku czy łodzianinie się ciesz, bo oto pozwalamy ci kibicować naszemu klubowi". Mało przemyślane hasło Już nawet nie mówię o sensie wywieszania takich billboardów w Krakowie, Wrocławiu czy Łodzi...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.01.2014, 23:15
Gdyby nie słowo "nawet" to by zupełnie inaczej wyglądało..Cóż, rozgłos jest ale trochę chujowo to wygląda

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.01.2014, 02:22
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie słowo "nawet" to by zupełnie inaczej wyglądało..Cóż, rozgłos jest ale trochę chujowo to wygląda
Sam pomysł (przygarnięcie kibiców sukcesu z większych miast) nie jest głupi, ale realizacja - idiotyczna.
Jeżeli za pisanie sloganów bierze się jakiś bałwan, który nie zna języka polskiego, to całość nie może się dobrze skończyć. Jedno słowo mniej, a wydźwięk byłby zupełnie inny, a tak - pieniądze wyrzucone w błoto.

No bo sorry, ale tacy badziewiakowie są zwykle bardzo czuli na swoim punkcie i pewnie co drugi odczyta to jako sugestię, że mieszka w totalnej wiosce. Fakt, ze pewnie przyjechał tam z jeszcze większej wioski nie poprawia sytuacji.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że o rozgłos i pewnie troszkę o ból dupy u rywali. Chyba jedynie na weszło są takie jelenie, które wierzą, że to miało "dobrze nastawić" mieszkańców Łodzi czy Poznania do Legii
Myślę, że w Legii nie pracują aż tacy debile, którzy wykupują bilboardy po to tylko, żeby sobie zaszkodzić wizerunkowo. Jest to tak jakby zupełna odwrotność tego, czemu zwykle służy marketing...
Prościej? Wydaje się pieniądze na reklamy żeby zwiększyć zyski i poprawić wizerunek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.01.2014 o godz. 02:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.01.2014, 10:13
Wylazła warszawska pyszałkowatość i tyle. Każdy gimnazjalista by zrozumiał, że taki tekst jest poniżający, a te osiołki się nie zorientowały
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.01.2014, 12:57
Myślę, że w Legii nie pracują aż tacy debile ....... jestes pewien ?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 05.01.2014, 14:08
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że w Legii nie pracują aż tacy debile ....... jestes pewien ?
Chyba jednak największy polski klub powinien mieć wykwalifikowanych pracowników na każdym stanowisku. Tak mi się wydaje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów