|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Witam wszystkich kibiców Wisły Kraków
![]() W temacie ekstraklasy chciałbym poruszyć nasz najbliższy mecz z Zawiszą Bydgoszcz (jeśli piszę w złym dziale proszę moderatora o przeniesienie tego postu w odpowiedni dział ) otóż oglądając mecze naszego rywala , wypunktowałem sobie ich mocne i słabe strony .Zacznę od plusów: - Goulon ,świetne przerzuty piłki na 30-40 metrów ,dobra technika mimo , że jest graczem wysokim i silnie zbudowanym.Na swoje nieszczęście ostatnio grał na stoperze choć jego miejsce to środek pola.Dobre wyeliminowanie z gry tego piłkarza spowoduję moim zdaniem , że piłkarze Zawiszy będą na straconej pozycji. -Masłowski , choć ostatnio pod formą to dalej jest szalenie groźny i będzie chciał z Wisłą pokazać się na plus.Dobre prostopadłe podania i co rzadko spotykane w Polsce dobrze ułożona noga przy strzałach z dystansu. -Vasco to strzał w 10-tkę prezesa Osucha jeśli chodzi o transfery w bydgoskim Zawiszy.Strzela bramki jak na zawołanie , dobrze się zastawia.Mógłbym długo wymieniać ale na nasze szczęście z nami nie zagra z powodu kartek Minusy : -defensywa ( często za bardzo cofają się w obręb 16 -tki czekając na rywala, zaatakowani pressingiem gubią się_ -Wahan Gevorgian jest zdecydowanie pod formą a wypadku absencji Vasco z pewnością będzie musiał grać Jeśli Wisła zagra z zaangażowaniem i ruszy na Zawiszę z pressingiem od początku to jestem dobrej myśli.Mają słabą defensywę i warto byłoby to wykorzystać do maksimum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Gdyby taka zmiana przeszła i 16 latek mógł podpisać z klubem np. 5 - letni kontrakt to jak dla mnie byłby to największy pozytyw w polskiej piłce od lat. Krok milowy dla potencjalnego inwestowania w szkolenie młodzieży piłkarskiej. Ale - w samym artykule Boniek sugeruje pewne wątpliwości, "menedżery" pewnie też wtrącą swoje trzy grosze i guzik z tego wyjdzie (obym się mylił). ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ukryta tresc tego artykułu to przekaz Bonka do menadżerów - "Panowie, sypać mnie tu złocisze bo wprowadzę takie cóś i gówno zarobicie";P
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Goulon to taki troche Iliev,, niby wiele potrafi, ale jakoś nie bardzo to się przekłada na wyniki. Vasco to raczej egzekutor, jak zagramy wysoko i odetniemy go od piłek nie powinno być źle, tym bardziej że sprinterem nie jest dodatkowo swoje lata ma. Obawiam się bardziej w tym meczu i 3 następnych walenia głową w mur zakończonego efektownym 0-0. Chciałbym się mylić bo w zasięgu jest do ugrania niezły wynik na półmetku, a ja w swej naiwności łudze się że może przypadkiem Cupiał odkręci kurek jak wyniki będą dobre
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale nie chciało Ci się przeczytać do końca posta kolegi, który pisał, że Vasco z nami nie zagra z powodu kartek ?Jak masz pisać dla samego podbicia postów to "dej pan spokój".
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
no to po problemie.
umknęło mi to, zdarza się mój błąd, dzięki za wytknięcie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Po kompromitującej wpadce w meczu GKS-u Tychy z Wisłą Płock wszyscy domagają się wyciągnięcia konsekwencji względem Roberta Małka. Jakie one będą? Na kwadrans przed końcem meczu w Jaworznie sędzia Robert Małek ukarał schodzącego z boiska piłkarza GKS-u Tychy Patrika Carnotę żółtą kartką. Dla Słowaka była to druga żółta kartka, ale "czerwieni" za to nie zobaczył i GKS kończył mecz w pełnym składzie. Po końcowym gwizdku fala krytyki spadła na Roberta Małka, arbitra niedzielnych zawodów. W poniedziałek oficjalny protest odnośnie wyniku meczu (GKS wygrał 1-0) wniosła Wisła Płock, która domaga się powtórzenia spotkania. To jest jednak mało prawdopodobne, bo historia pokazała już kilkukrotnie, że w takich wypadkach meczów się nie powtarza, a wyników w szczególny sposób nie weryfikuje. Wszystko wskazuje na to, że w związku ze swoją wpadką sędzia z Zabrza będzie musiał z końcem rundy jesiennej pożegnać się z rozstrzyganiem meczów na szczeblu centralnym. Ten sam los spotka jego asystentów, którzy zdaniem PZPN także nie zachowali odpowiedniej czujności.
To byłoby piekne gdyby przynajmniej jeden z tych partaczy przestał sedziowac mecze ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
[QUOTE]
Dobrze ale czemu w latach 90-tych Leszek Pisz potrafił zostawać po treningach, ustawiać sobie 20 piłek z lewej strony pola karnego, potem na środku, następnie z prawej strony i ćwiczyć te wolne do znudzenia? Teraz czegoś takiego nie ma. Czasy się zmieniły, piłka też, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by pewne wzorce powielać. Trudno mi powiedzieć… Po części pewnie z tego powodu, o którym wspomniałem, a po części pewnie brakuje nam chęci, by znaleźć bramkarza, zgadać się i razem popracować. "Brakuje nam chęci, by znaleźć bramkarza, zgadać się i razem popracować". Tobie po prostu brakuje chęci, by zostać dobrym piłkarzem. Ale za to nie brakuje chęci, by co miesiąc inkasować 50 tysięcy złotych. Z takim podejściem, zawsze będziesz tylko przepłacaną miernotą. Skończ z futbolem. Nie marnuj swojego i naszego czasu. Poszukaj tego bramkarza, zgadajcie się we dwóch i otwórzcie piekarnię. Zróbcie coś dobrego dla świata. [/QOUTE] To co powiedzial Lukasik w wywiadzie to jest odpowiedz dlaczego nie pownnismy liczyc na zadne sukcesy naszej pilki. Ta wypowiedz poakzuje co jest najwiekszym problemem: chore pieniadze przejadane przez kopaczy bez zupelnej ambicji - ktorzy zadowoalaja sie tym, ze w naszej lidze od czasu udaje im się kopnąć piłkę bo wtedy z miejsca staja sie gwiazdami lub mlodymi talentami i moga jechac na opinii przez cala kariere, a jak maja obrotnego manager to jeszcze na koniec kariery wcisnie ich do jakiejs Turcji czy Rosji gdzie oczywiscie zostana pogonieni po roku ale co zarobia przez ten czas to ich. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
PZPN wpadł na następny 'świetny' pomysł.
Będą limity dla trenerów w T-ME? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html Pomysł 'tylko' kłoci się z swobodą wykonywania zawodu. A na północy problemy finansowe - Lechia winna 1.5lm zł byłym piłkarzom/pracownikom więc i odbije się ten fakt na jej transferach w najbliższym okienku. http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...renerowi/xs93j ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Za co takiego filozofa do kadry? Chyba żeby całkiem mu odbiło. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, to w Lubinie najbardziej przepłacani nie są piłkarze, a...ich "akademia piłkarska". Bo skoro nawet teraz, przy tak kompromitującym poziomie gry piłkarzy Zagłębia szansy nie dostaje nawet jeden młody chłopak, to szkoda na nią wydawać choćby złotówkę, a piłkarze tam wychowywani muszą prezentować naprawdę poziom poniżej absolutnego dna i zamiast na sportowców szkolą się na...cyrkowców?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może to nie wina akademi a polityki klubu? Nasprowadzali łajzy na wysokich kontraktach i nie chcą ich ,,marnować" na ławce bądź trybunach? Zresztą są tak zepsutym klubem że ciężko kierować się tam jakąkolwiek logiką.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ważne 3 pnk wczoraj bo powoli jesteśmy w pierwszej 8-ce. Tu co kilka kolejkę będzie zmian ale mamy kilka punktów przewagi,teraz wgrywać u siebie a będziemy spokojni...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
"Tu co kilka kolejkę będzie zmian" spoko tekst
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy nawet milon za niego dostali. Max pol mln pewnie. Tak to juz jest ze szkolkami, ze tych najlepszych i tak ci podjebia za bezcen, bo przepisy na to pozwalaja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dość trafny tekst na temat tej kampanii reklamowej Legii. Jeżeli chodziło im o rozgłos, to się udało.
http://ekstraklasa.net/news/billboar...6a574f6ae500e7 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myślę, że o rozgłos i pewnie troszkę o ból dupy u rywali. Chyba jedynie na weszło są takie jelenie, które wierzą, że to miało "dobrze nastawić" mieszkańców Łodzi czy Poznania do Legii
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no, tak to chyba nikt nie myśli. Ale wydźwięk jest taki, że "my jesteśmy zaje*iści, bo z Warszawy, a ty byle poznaniaku czy łodzianinie się ciesz, bo oto pozwalamy ci kibicować naszemu klubowi". Mało przemyślane hasło
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Gdyby nie słowo "nawet" to by zupełnie inaczej wyglądało..Cóż, rozgłos jest ale trochę chujowo to wygląda
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Jeżeli za pisanie sloganów bierze się jakiś bałwan, który nie zna języka polskiego, to całość nie może się dobrze skończyć. Jedno słowo mniej, a wydźwięk byłby zupełnie inny, a tak - pieniądze wyrzucone w błoto. No bo sorry, ale tacy badziewiakowie są zwykle bardzo czuli na swoim punkcie i pewnie co drugi odczyta to jako sugestię, że mieszka w totalnej wiosce. Fakt, ze pewnie przyjechał tam z jeszcze większej wioski nie poprawia sytuacji.
Prościej? Wydaje się pieniądze na reklamy żeby zwiększyć zyski i poprawić wizerunek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.01.2014 o godz. 02:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wylazła warszawska pyszałkowatość i tyle. Każdy gimnazjalista by zrozumiał, że taki tekst jest poniżający, a te osiołki się nie zorientowały
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Myślę, że w Legii nie pracują aż tacy debile ....... jestes pewien ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|