|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
kilka osób pukało się w głowę, jak pisałem, że pejsy grają jedną z najlepszych piłek w e-klasie. Może i słusznie. Bo patrząc na dzisiejszy mecz, a także na wczorajszy Amica-Legia, to muszę zrobić poprawkę: po prostu, na chwilę obecną, grają najlepiej.
Tak, wiem, spuchną. Za tydzień, miesiąc, czy w następnym sezonie? Życzę im wszystkiego najgorszego, ale niestety: efektowna i efektywna gra przyciąga kibiców na stadion, a z tego płyną same korzyści. Tak, wiem, to tylko piłka, liczy się to, kto w mieście rządzi. Tutaj szacun dla wszystkich działających chłopaków, tępią ich jak się da i gdzie się da i oby tak dalej. Ale wielu z nich zajawiało się na Wisłę za naszych "złotych"czasów, gdzie pykaliśmy wszystkich jak leci i toczyliśmy boje o jak równy z równym z najlepszymi europejskimi zespołami. Także dzięki temu (oraz dzięki działaniom kibiców, SKWK itp) krakowska młodzież jest tak zdecydowanie Wiślacka. Ostatniej rzeczy jakiej bym chciał, to zajawianie się młodych na laski w paski. Mam nadzieję, że Saidi szybko znajdzie sobie nowy klub, bo to w większości on robi im grę. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pamiętam czasy gdy Górnik Łęczna grał "najlepszą piłkę " w ekstraklasie i został nawet liderem półmetka. Co się stało z nim na wiosnę lepiej nie pytać. Tak juz jest w naszej lidze, że beniaminek idzie mocno w górę w rundzie jesiennej by na wiosnę jeszcze szybciej stoczyć się w dół. Wczorajszy mecz to nudy na pudy. Górnika dopadł wreszcie kryzys. A ci "najlepiej" grający potracą punkty u siebie z kieleckimi rzeźnikami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Z nazywaniem Cracovii beniaminkiem to się nie zapędzajmy bo jednak w 1 lidze grali tylko przez jeden sezon. Ich budżet i infrastruktura też wskazują na to, że to beniaminek tylko z nazwy.
Cracovia gra w tym momencie bardzo dobrze ale ich gra opiera się głównie na Nowaku i Ntibazonkizie. Bez nich są zwykłymi jeźdźcami bez głowy. Jakakolwiek kontuzja lub spadek formy tych piłkarzy na pewno będą miała duży wpływ na postawę drużyny, a to zawodnicy mocno szklani. My jednak nie mamy się co na to oglądać. Trzeba przyjąć do wiadomości, że aby wyprzedzić lokalnego rywala w tabeli (to chyba jest główny cel na ten sezon) trzeba się będzie porządnie napocić. Taka dodatkowa motywacja może tylko dobrze wpłynąć na nasz zespół. A jeśli rozpędzeni w tym lokalnym wyścigu skończymy na pozycji premiowanej udziałem w fazach wstępnych europejskich pucharów to chyba nikt się nie obrazi ![]() ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z innej beczki - właśnie powstają wytyczne dla wojewodów w sprawie zamykania stadionów. Wytyczne robi Warszawa na podstawie własnych doświadczeń.
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Dowcip Urbana "Doznali kontuzji mechanicznych. Broziowi założono szwy, a rana musi się zagoić. 'Kosa' miał wstrząs mózgu i do czwartku odpoczywa. Potem zobaczymy, jak się czuje. Skopali biedaka - poinformował Urban"
Nie wiem czy Urban zauważył że to nie Lech ich skopał ale Kosecki dał z bani kumplowi... W sumie dobrze że sędzia nie odgwizdał faulu dla Legii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Żaden tam dowcip. Jeśli ktoś w miarę uważnie oglądał mecz to chyba dostrzegł, że tych fauli na Koseckim było nie jeden i nie trzy. Akurat w tamtym meczu trudno mu było zarzucić, że odstawiał nogę przez co został kilka razy równo skoszony z ziemią i dlatego Urban powiedział, że go skopali.
Żeby nie było, że znowu spotka się to kontrą poprzez fantazje tutejszych spiskowych nuworyszy to wklejam statystykę z tego meczu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.10.2013 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ok, był faulowany ale dziura w głowie Brzyskiego i wstrząs mózgu Koseckiego to dzieło tego ostatniego, a to jest przyczyną że nie mogą grać z Zawiszą. A z kontekstu wypowiedzi Urbana wynikało jak by nie mogli grać przez faule popełnione przez Lecha.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzyski nie ma żadnej dziury w głowie. Co najwyżej Broź ma podwójne S po zderzeniu z Koseckiem. Z tego co wiem Kosecki mimo dziury w głowie i wstrząśnienia mózgu mógł dograć 2/3 spotkania, a dopiero kolejne kopniaki od zawodników Amikorza spowodowały, że musiał zejść. Bez dziury w głowie pewnie i tak nie zagrałby, bo będzie oszczędzany na LE.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musze przyznac ze w tym meczu chyba po raz pierwszy w sezonie Jakubina Kosecka zachowywala sie w koncu po mesku... jak Kosecki. Jesli ladowal na murawie to nie w wyniku przeciagow na stadionie przy Bulgarskiej tylko po meskich starciach. Dawno tego nie grali w wykonaniu tego kopacza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze widzisz co innego. Już pewnie taka mania prześladowcza prowadząca do urojeń prześladowczych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Może wypowiesz sie w tematach w których ostatnio brylowałeś, zamiast bredzić jak powyżej. Kosecki oszczędzany na LE? .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tematach, w których brylowałem czekam na odpowiedź od wczoraj Młody Demokrato
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie na LE a na spotkania z Olą.
Wiesz, żeby nie było "strasznie boli mnie głowa, jestem poobijany, mam dziury w nogach" http://ofsajd.onet.pl/faceci/jakub-k...-meczami/llzq9
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.10.2013 o godz. 12:41.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
.......isz. Planujecie wreszcie strzelić bramkę!?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co to ja gram na boisku? Naprawdę trzeba mieć wysoki poziom fantazji, aby nie widzieć, że Legia mająca kadrę 15-16 zawodników (11 kontuzji) będzie oszczędzała kilku zawodników przed rewanżem z Trabzonem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wtedy jest sens oszczędzać Koseckiego, natomiast trzeba powiedzieć sobie jasno jaki jest cel - zacytuje tu cytat 'weszło' z wątku obok : Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.10.2013 o godz. 16:11.
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Furman, a Kosecki to zupełnie inna pozycja.
Problemem nie jest to, że walczymy o wyjście z grupy, bo już na to szans nie ma, a matematyczne złudzenia są dla naiwnych. Prawdziwym problemem jest to, że zostało do dogrania kilkanaście spotkań w tym roku, a to nie ma kogo włożyć na ławkę. Urban nie chce stracić kolejnego zawodnika (Koseckiego), dlatego oszczędza go 3 dni po meczu z Amiką, gdzie dostał w po nogach konkretnie. Dziwi mnie to, że może to kogoś dziwić. PS. Jak to możliwe, że weszlo napisało dobre słowo o Wiśle, a konkretnie jej zawodniku? Przecież Stanowski to kibol Legii |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Bywasz merytoryczny ale teraz to już po bandzie było. Wy się szykujecie na rewanż z Turkami - ok, my się szykujemy na rewanż z Lechią. Szanse na "przejście" mamy takie same - to raz. Kadrę 15-16 zawodników to np my mamy przed kontuzjami - to dwa. Mecz z Turkami nie ma najmniejszego znaczenia z żadnego punktu widzenia. Ok, może finansowego bo zwycięstwo da jakieś grosze. Tłumaczenie ewentualnej porażki w lidze skupieniem się na LE jest tym etapie wyższym poziomem absurdu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.10.2013 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzieś w tym tekście widzisz słowo "przejście", albo "awans"? Ja takiego nie widzę.
Co nie oznacza, że Urban wystawi teraz wszystkich na Zawiszę skoro ma takie problemy kadrowe przed kolejnym mecze w LE. Edit: Oczywiście, że mecz z Turkami ma duże znaczenie. Nie brakuje wiele do rozstawienia w IV rundach eliminacji, a do tego kasa za zdobyte punkty oraz możliwe transfery zawodników po dobrym występie w LE piechotą nie chodzą. Gdzie ktoś próbuje tłumaczyć ewentualną porażkę? Nie robię tego ani ja, ani Urban. To, że sytuacja kadrowa jest taka jaka jest zmusza zwyczajnie do szukania pewnych rozwiązań. To tylko z ostatniego tygodnia przypadki. Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.10.2013 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie trzeba bylo byc jakos specjalnie bystrym na przestrzeni ostatnich dwoch sezonow aby stwierdzic ze zadnej przepasci pomiedzy Chrapkiem i Furmanem nie ma. Duzo zalezy dzisiaj od kreatywnosci opiniotworczych mediow... Wesz(L)o zeby nie wyjsc na idiotow tym zdaniem wlasnie sie ladnie zaasekurowalo na przyszlosc ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziwnie wyglądają takie stwierdzenia w "ustach" Wiślaka po tym z jak beznadziejnej sytuacji my potrafiliśmy wyjść z grupy 2 lata temu. Po porażce z Fulham w Anglii tak samo abstrakcyjne wydawało się to, że dalej gramy o awans. A jakoś nikt wtedy nie sugerował, że dwa pozostałe mecze to "nic więcej jak sparingi".
A my wtedy graliśmy w lidze o 3 punkty, a nie tak jak Legia teraz o "półtora". PS. Nie twierdze, że Legia jeszcze na "powaznie" gra o awans tylko raczej o zatarcie złego wrażenia jakie na razie zostawiła. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym roku nie byliśmy rozstawieni, ani w IV rundzie el. LE, ani w IV rundzie el. LM. Rozstawienie w tej fazie powoduje, że nie trafiasz na zespoły pokroju Tottenhamu (LE), Basel, bądź Steauy (LM). Drobnostka? Moim zdaniem nie.
Rozumiem, że receptą jest położenie się, dogranie 3 spotkań w LE chłopakami z rezerw i skupienie się na lidze? PS. Osobiście dla mnie mecz z Trabzonem jest ważniejszy od meczu z Zawiszą.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.10.2013 o godz. 17:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przechodząc do ligi: - przyjmujemy, że Legia ma skład liczny, mocny i wyrównany więc co to znaczy oszczędzanie składu? Inną sprawą jest, że ta teza jest owszem lansowana w mediach ale średnio prawdziwa, - przyjmujemy, że ten skład nie powala zmiennikami i tu pojawia się podobieństwo do naszej sytuacji (oczywiście przy innym planowanym docelowym dobrym wyniku) - trzeba ciułać te punkty kiedy się da bo na końcu może być inaczej (gorzej?). Podział podziałem ale jednak przewaga to przewaga. Banał, ale większość o tym zapomina. My wchodząc do "ósemki" w zasadzie zrealizujemy cel z początku sezonu i teoretycznie możemy sobie przegrać wszystko. Legia ma być mistrzem. Czy jest gdzieś "zapisane w piśmie", że na wiosnę na 100% odrobi dajmy na to 3 punkty różnicy?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.10.2013 o godz. 17:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pewnie, że ważniejszy tam sędzia nie pomoże, a statystyczny rekord który śrubujecie chluby nie przynosi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prawda jest taka, że obecnie nie ma 18-stki meczowej (15-16 zawodników zdolnych do gry) i sytuacja na najbliższe 1,5 miesiąca jest z gatunku tych trudnych. Teza zaczęła być lansowana w momencie, gdy mówiło się o rotacji Urbana. Tak rotował, że zostało mu pół składu zawodników zdolnych do gry. Żaden skład nie powala zmiennikami, a na pewno nie trzecim garniturem, który zapewne dziś zasiądzie na ławie. Ciułanie punktów nie ma większego sensu, bo i tak wszystko rozegra się na wiosnę, gdzie będzie do zdobycia 21 punktów w 7 spotkaniach z czołówkę. Zbyt duża ilość punktów, aby przewaga powiedzmy 10 punktów (po podziale zaledwie 5 punktów) dawała cokolwiek poza teoretycznym handicapem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Doping Zawiszy to kibicowskie dno. Nie sądziłem , że pod względem kompleksów i idiotyzmu ktokolwiek dorówna Koronie czy parchatym .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|