The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2013, 21:27
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Kibicami Wisły z Olkusza, Bochni czy Proszowic też gardzisz?
Jesli kibicują pasiastej damie to tak
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.10.2013, 20:06
kilka osób pukało się w głowę, jak pisałem, że pejsy grają jedną z najlepszych piłek w e-klasie. Może i słusznie. Bo patrząc na dzisiejszy mecz, a także na wczorajszy Amica-Legia, to muszę zrobić poprawkę: po prostu, na chwilę obecną, grają najlepiej.

Tak, wiem, spuchną. Za tydzień, miesiąc, czy w następnym sezonie? Życzę im wszystkiego najgorszego, ale niestety: efektowna i efektywna gra przyciąga kibiców na stadion, a z tego płyną same korzyści.

Tak, wiem, to tylko piłka, liczy się to, kto w mieście rządzi. Tutaj szacun dla wszystkich działających chłopaków, tępią ich jak się da i gdzie się da i oby tak dalej. Ale wielu z nich zajawiało się na Wisłę za naszych "złotych"czasów, gdzie pykaliśmy wszystkich jak leci i toczyliśmy boje o jak równy z równym z najlepszymi europejskimi zespołami. Także dzięki temu (oraz dzięki działaniom kibiców, SKWK itp) krakowska młodzież jest tak zdecydowanie Wiślacka. Ostatniej rzeczy jakiej bym chciał, to zajawianie się młodych na laski w paski.

Mam nadzieję, że Saidi szybko znajdzie sobie nowy klub, bo to w większości on robi im grę.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.10.2013, 23:49
Elendil napisał(a):Wyświetl post
kilka osób pukało się w głowę, jak pisałem, że pejsy grają jedną z najlepszych piłek w e-klasie. Może i słusznie. Bo patrząc na dzisiejszy mecz, a także na wczorajszy Amica-Legia, to muszę zrobić poprawkę: po prostu, na chwilę obecną, grają najlepiej.

Tak, wiem, spuchną. Za tydzień, miesiąc, czy w następnym sezonie? Życzę im wszystkiego najgorszego, ale niestety: efektowna i efektywna gra przyciąga kibiców na stadion, a z tego płyną same korzyści.

Tak, wiem, to tylko piłka, liczy się to, kto w mieście rządzi. Tutaj szacun dla wszystkich działających chłopaków, tępią ich jak się da i gdzie się da i oby tak dalej. Ale wielu z nich zajawiało się na Wisłę za naszych "złotych"czasów, gdzie pykaliśmy wszystkich jak leci i toczyliśmy boje o jak równy z równym z najlepszymi europejskimi zespołami. Także dzięki temu (oraz dzięki działaniom kibiców, SKWK itp) krakowska młodzież jest tak zdecydowanie Wiślacka. Ostatniej rzeczy jakiej bym chciał, to zajawianie się młodych na laski w paski.

Mam nadzieję, że Saidi szybko znajdzie sobie nowy klub, bo to w większości on robi im grę.
Dodajmy do tego, że już dawno powinni grać gdzieś w B klasie za swoje przekręty...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.10.2013, 07:36
Pamiętam czasy gdy Górnik Łęczna grał "najlepszą piłkę " w ekstraklasie i został nawet liderem półmetka. Co się stało z nim na wiosnę lepiej nie pytać. Tak juz jest w naszej lidze, że beniaminek idzie mocno w górę w rundzie jesiennej by na wiosnę jeszcze szybciej stoczyć się w dół. Wczorajszy mecz to nudy na pudy. Górnika dopadł wreszcie kryzys. A ci "najlepiej" grający potracą punkty u siebie z kieleckimi rzeźnikami.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.10.2013, 09:11
Z nazywaniem Cracovii beniaminkiem to się nie zapędzajmy bo jednak w 1 lidze grali tylko przez jeden sezon. Ich budżet i infrastruktura też wskazują na to, że to beniaminek tylko z nazwy.

Cracovia gra w tym momencie bardzo dobrze ale ich gra opiera się głównie na Nowaku i Ntibazonkizie. Bez nich są zwykłymi jeźdźcami bez głowy. Jakakolwiek kontuzja lub spadek formy tych piłkarzy na pewno będą miała duży wpływ na postawę drużyny, a to zawodnicy mocno szklani. My jednak nie mamy się co na to oglądać. Trzeba przyjąć do wiadomości, że aby wyprzedzić lokalnego rywala w tabeli (to chyba jest główny cel na ten sezon) trzeba się będzie porządnie napocić. Taka dodatkowa motywacja może tylko dobrze wpłynąć na nasz zespół. A jeśli rozpędzeni w tym lokalnym wyścigu skończymy na pozycji premiowanej udziałem w fazach wstępnych europejskich pucharów to chyba nikt się nie obrazi
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2013, 14:52
Z innej beczki - właśnie powstają wytyczne dla wojewodów w sprawie zamykania stadionów. Wytyczne robi Warszawa na podstawie własnych doświadczeń.

Cytat:
tvnwarszawa.tvn24_pl: http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informac...&utm_medium=tw

Kiedy zamykać stadiony?
Katalog dobrych praktyk powstaje po na specjalnym posiedzeniu przedstawicieli policji i wojewodów z całego kraju. W Płocku debatowali o bezpieczeństwie imprez masowych.

(...)

Dokument powstaje na bazie obowiązujących przepisów, we współpracy z Komendą Główną Policji. Funkcjonariusze opracują go i roześlą do wojewodów. Ci mają zacząć stosować się do wytycznych za kilka tygodni.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 29.10.2013, 19:14
Dowcip Urbana "Doznali kontuzji mechanicznych. Broziowi założono szwy, a rana musi się zagoić. 'Kosa' miał wstrząs mózgu i do czwartku odpoczywa. Potem zobaczymy, jak się czuje. Skopali biedaka - poinformował Urban"
Nie wiem czy Urban zauważył że to nie Lech ich skopał ale Kosecki dał z bani kumplowi...
W sumie dobrze że sędzia nie odgwizdał faulu dla Legii.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.10.2013, 20:06
Żaden tam dowcip. Jeśli ktoś w miarę uważnie oglądał mecz to chyba dostrzegł, że tych fauli na Koseckim było nie jeden i nie trzy. Akurat w tamtym meczu trudno mu było zarzucić, że odstawiał nogę przez co został kilka razy równo skoszony z ziemią i dlatego Urban powiedział, że go skopali.

Żeby nie było, że znowu spotka się to kontrą poprzez fantazje tutejszych spiskowych nuworyszy to wklejam statystykę z tego meczu.

Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.10.2013 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 29.10.2013, 20:31
Ok, był faulowany ale dziura w głowie Brzyskiego i wstrząs mózgu Koseckiego to dzieło tego ostatniego, a to jest przyczyną że nie mogą grać z Zawiszą. A z kontekstu wypowiedzi Urbana wynikało jak by nie mogli grać przez faule popełnione przez Lecha.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.10.2013, 20:46
Brzyski nie ma żadnej dziury w głowie. Co najwyżej Broź ma podwójne S po zderzeniu z Koseckiem. Z tego co wiem Kosecki mimo dziury w głowie i wstrząśnienia mózgu mógł dograć 2/3 spotkania, a dopiero kolejne kopniaki od zawodników Amikorza spowodowały, że musiał zejść. Bez dziury w głowie pewnie i tak nie zagrałby, bo będzie oszczędzany na LE.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 29.10.2013, 21:22
Musze przyznac ze w tym meczu chyba po raz pierwszy w sezonie Jakubina Kosecka zachowywala sie w koncu po mesku... jak Kosecki. Jesli ladowal na murawie to nie w wyniku przeciagow na stadionie przy Bulgarskiej tylko po meskich starciach. Dawno tego nie grali w wykonaniu tego kopacza.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 30.10.2013, 11:05
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Musze przyznac ze w tym meczu chyba po raz pierwszy w sezonie Jakubina Kosecka zachowywala sie w koncu po mesku... jak Kosecki. Jesli ladowal na murawie to nie w wyniku przeciagow na stadionie przy Bulgarskiej tylko po meskich starciach. Dawno tego nie grali w wykonaniu tego kopacza.
Ja chciałbym zaprostestować. Właśnie , ze nie zachowywał się po męsku. Machał łapami do sędziego po każdym faulu, na murawie kręcił piruety jak łyżwiarka figurowa na lodzie. Próbował wymuszać kartki o byle co.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 11:46
Zawsze widzisz co innego. Już pewnie taka mania prześladowcza prowadząca do urojeń prześladowczych.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.10.2013, 12:16
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze widzisz co innego. Już pewnie taka mania prześladowcza prowadząca do urojeń prześladowczych.
Ojejej kogo to moje oczy widzą.

Może wypowiesz sie w tematach w których ostatnio brylowałeś, zamiast bredzić jak powyżej.

Kosecki oszczędzany na LE? po co chyba nie masz nadziei na awans. A no tak,zapomniałem że na ten rok celem wielkiej Legii jest strzelić bramkę .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 12:19
W tematach, w których brylowałem czekam na odpowiedź od wczoraj Młody Demokrato
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.10.2013, 12:30
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kosecki oszczędzany na LE? .
Nie na LE a na spotkania z Olą.
Wiesz, żeby nie było "strasznie boli mnie głowa, jestem poobijany, mam dziury w nogach"

http://ofsajd.onet.pl/faceci/jakub-k...-meczami/llzq9
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.10.2013 o godz. 12:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.10.2013, 14:16
Bez dziury w głowie pewnie i tak nie zagrałby, bo będzie oszczędzany na LE.
.......isz. Planujecie wreszcie strzelić bramkę!?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 15:10
A co to ja gram na boisku? Naprawdę trzeba mieć wysoki poziom fantazji, aby nie widzieć, że Legia mająca kadrę 15-16 zawodników (11 kontuzji) będzie oszczędzała kilku zawodników przed rewanżem z Trabzonem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.10.2013, 16:08
A co to ja gram na boisku? Naprawdę trzeba mieć wysoki poziom fantazji, aby nie widzieć, że Legia mająca kadrę 15-16 zawodników (11 kontuzji) będzie oszczędzała kilku zawodników przed rewanżem z Trabzonem.
Nie no, wysoki poziom fantazji trzeba mieć żeby wierzyć iż 'rewanż' cokolwiek zmieni. Przecież tam o nic nie gracie, choć Wasz trener nadal wierzy w awans. I w tym jest problem - przewija się jakieś oderwane myślenie od rozsądku które ma tylko sens w kontekście dbania o własny tyłek czytaj: nie dostać 0-3 lub 'podbić cenę'.
Wtedy jest sens oszczędzać Koseckiego, natomiast trzeba powiedzieć sobie jasno jaki jest cel - zacytuje tu cytat 'weszło' z wątku obok :

Cytat:
....Chrapek, ... prezentuje się lepiej od choćby holowanego na siłę przez niektórych - bo często odnosimy takie wrażenie - Furmana.
Furman czy Kosecki, co za różnica, petunia non olet.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.10.2013 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 16:14
Furman, a Kosecki to zupełnie inna pozycja.

Problemem nie jest to, że walczymy o wyjście z grupy, bo już na to szans nie ma, a matematyczne złudzenia są dla naiwnych. Prawdziwym problemem jest to, że zostało do dogrania kilkanaście spotkań w tym roku, a to nie ma kogo włożyć na ławkę. Urban nie chce stracić kolejnego zawodnika (Koseckiego), dlatego oszczędza go 3 dni po meczu z Amiką, gdzie dostał w po nogach konkretnie. Dziwi mnie to, że może to kogoś dziwić.

PS. Jak to możliwe, że weszlo napisało dobre słowo o Wiśle, a konkretnie jej zawodniku? Przecież Stanowski to kibol Legii
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 30.10.2013, 16:15

Bywasz merytoryczny ale teraz to już po bandzie było. Wy się szykujecie na rewanż z Turkami - ok, my się szykujemy na rewanż z Lechią. Szanse na "przejście" mamy takie same - to raz.
Kadrę 15-16 zawodników to np my mamy przed kontuzjami - to dwa.

Mecz z Turkami nie ma najmniejszego znaczenia z żadnego punktu widzenia. Ok, może finansowego bo zwycięstwo da jakieś grosze. Tłumaczenie ewentualnej porażki w lidze skupieniem się na LE jest tym etapie wyższym poziomem absurdu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.10.2013 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 16:17
Gdzieś w tym tekście widzisz słowo "przejście", albo "awans"? Ja takiego nie widzę.

Co nie oznacza, że Urban wystawi teraz wszystkich na Zawiszę skoro ma takie problemy kadrowe przed kolejnym mecze w LE.

Edit: Oczywiście, że mecz z Turkami ma duże znaczenie. Nie brakuje wiele do rozstawienia w IV rundach eliminacji, a do tego kasa za zdobyte punkty oraz możliwe transfery zawodników po dobrym występie w LE piechotą nie chodzą. Gdzie ktoś próbuje tłumaczyć ewentualną porażkę? Nie robię tego ani ja, ani Urban. To, że sytuacja kadrowa jest taka jaka jest zmusza zwyczajnie do szukania pewnych rozwiązań.

To tylko z ostatniego tygodnia przypadki.

Cytat:
- Daniel Łukasik miał pękniętą łąkotkę i jego przerwa w grze potrwa ponad miesiąc. Z Efirem będzie podobnie, może przerwa potrwa trochę krócej. Nie wiemy co z Żyro – będzie miał robione dodatkowe badania, po nich okaże się czy będzie konieczna operacja. W przypadku zabiegu w tym roku już pewnie nie zagra. Broź ma założone szwy, nic więcej mu nie jest – gdy ta rana się zagoi będzie trenował i grał. Kosecki miał wstrząs mózgu i do czwartku ma wolne.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.10.2013 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 30.10.2013, 16:31
Jak to możliwe, że weszlo napisało dobre słowo o Wiśle, a konkretnie jej zawodniku? Przecież Stanowski to kibol Legii
A no widzisz widocznie nawet Stano i jego wesz(L)o zlapalo sie na to jakie to talenty rodza sie (tylko i wylacznie) na warszawskiej ziemi.
Nie trzeba bylo byc jakos specjalnie bystrym na przestrzeni ostatnich dwoch sezonow aby stwierdzic ze zadnej przepasci pomiedzy Chrapkiem i Furmanem nie ma. Duzo zalezy dzisiaj od kreatywnosci opiniotworczych mediow...
Wesz(L)o zeby nie wyjsc na idiotow tym zdaniem wlasnie sie ladnie zaasekurowalo na przyszlosc
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2013, 17:18
Gdzieś w tym tekście widzisz słowo "przejście", albo "awans"? Ja takiego nie widzę.

Co nie oznacza, że Urban wystawi teraz wszystkich na Zawiszę skoro ma takie problemy kadrowe przed kolejnym mecze w LE.

Edit: Oczywiście, że mecz z Turkami ma duże znaczenie. Nie brakuje wiele do rozstawienia w IV rundach eliminacji, a do tego kasa za zdobyte punkty oraz możliwe transfery zawodników po dobrym występie w LE piechotą nie chodzą. Gdzie ktoś próbuje tłumaczyć ewentualną porażkę? Nie robię tego ani ja, ani Urban. To, że sytuacja kadrowa jest taka jaka jest zmusza zwyczajnie do szukania pewnych rozwiązań.

To tylko z ostatniego tygodnia przypadki.
"Przejście" nie w sensie powszechnym tego rozumieniu słowa ale jako synonim osiągnięcia jakiegoś tam sukcesu. Twierdzę, że mecz z Turkami nie jest aktualnie ważniejszy niż sparing. Czy są szanse na rozstawienie w kolejnej rundzie eliminacji LM - nie wiem. Sądzę, że i tak takowe nie ma specjalnego znaczenia. W tym roku już jako rozstawieni awansowaliście tylko dzięki sędziemu. Czy w przyszłym znów się uda?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 30.10.2013, 17:27
Dziwnie wyglądają takie stwierdzenia w "ustach" Wiślaka po tym z jak beznadziejnej sytuacji my potrafiliśmy wyjść z grupy 2 lata temu. Po porażce z Fulham w Anglii tak samo abstrakcyjne wydawało się to, że dalej gramy o awans. A jakoś nikt wtedy nie sugerował, że dwa pozostałe mecze to "nic więcej jak sparingi".

A my wtedy graliśmy w lidze o 3 punkty, a nie tak jak Legia teraz o "półtora".

PS. Nie twierdze, że Legia jeszcze na "powaznie" gra o awans tylko raczej o zatarcie złego wrażenia jakie na razie zostawiła.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 17:29
W tym roku nie byliśmy rozstawieni, ani w IV rundzie el. LE, ani w IV rundzie el. LM. Rozstawienie w tej fazie powoduje, że nie trafiasz na zespoły pokroju Tottenhamu (LE), Basel, bądź Steauy (LM). Drobnostka? Moim zdaniem nie.

Rozumiem, że receptą jest położenie się, dogranie 3 spotkań w LE chłopakami z rezerw i skupienie się na lidze?

PS. Osobiście dla mnie mecz z Trabzonem jest ważniejszy od meczu z Zawiszą.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.10.2013 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2013, 17:50
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dziwnie wyglądają takie stwierdzenia w "ustach" Wiślaka po tym z jak beznadziejnej sytuacji my potrafiliśmy wyjść z grupy 2 lata temu. Po porażce z Fulham w Anglii tak samo abstrakcyjne wydawało się to, że dalej gramy o awans. A jakoś nikt wtedy nie sugerował, że dwa pozostałe mecze to "nic więcej jak sparingi".

A my wtedy graliśmy w lidze o 3 punkty, a nie tak jak Legia teraz o "półtora".

PS. Nie twierdze, że Legia jeszcze na "powaznie" gra o awans tylko raczej o zatarcie złego wrażenia jakie na razie zostawiła.
Cieszyłem się z tego awansu po meczu ale godzinę później miałem poczucie absurdalności tej sytuacji. Nic dwa razy się nie zdarza. Nie ma co roztrząsać bo to temat o lidze a nie o pucharach. Twierdzę, że te punkty z Zawiszą nie są mniej ważne od ewentualnego wyniku z Turkami. Wyjść z grupy nie wyjdą nie dlatego, że stracili matematyczne szanse ( takowe dalej są) tylko dlatego, że są o klasę gorsi od całej reszty.
Przechodząc do ligi:
- przyjmujemy, że Legia ma skład liczny, mocny i wyrównany więc co to znaczy oszczędzanie składu? Inną sprawą jest, że ta teza jest owszem lansowana w mediach ale średnio prawdziwa,
- przyjmujemy, że ten skład nie powala zmiennikami i tu pojawia się podobieństwo do naszej sytuacji (oczywiście przy innym planowanym docelowym dobrym wyniku) - trzeba ciułać te punkty kiedy się da bo na końcu może być inaczej (gorzej?).

Podział podziałem ale jednak przewaga to przewaga. Banał, ale większość o tym zapomina. My wchodząc do "ósemki" w zasadzie zrealizujemy cel z początku sezonu i teoretycznie możemy sobie przegrać wszystko. Legia ma być mistrzem. Czy jest gdzieś "zapisane w piśmie", że na wiosnę na 100% odrobi dajmy na to 3 punkty różnicy?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.10.2013 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.10.2013, 17:56
Pewnie, że ważniejszy tam sędzia nie pomoże, a statystyczny rekord który śrubujecie chluby nie przynosi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 30.10.2013, 18:15
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Przechodząc do ligi:
- przyjmujemy, że Legia ma skład liczny, mocny i wyrównany więc co to znaczy oszczędzanie składu? Inną sprawą jest, że ta teza jest owszem lansowana w mediach ale średnio prawdziwa,
- przyjmujemy, że ten skład nie powala zmiennikami i tu pojawia się podobieństwo do naszej sytuacji (oczywiście przy innym planowanym docelowym dobrym wyniku) - trzeba ciułać te punkty kiedy się da bo na końcu może być inaczej (gorzej?).
Ani jedna, ani druga teza nie ma za dużo wspólnego z rzeczywistością.

Prawda jest taka, że obecnie nie ma 18-stki meczowej (15-16 zawodników zdolnych do gry) i sytuacja na najbliższe 1,5 miesiąca jest z gatunku tych trudnych. Teza zaczęła być lansowana w momencie, gdy mówiło się o rotacji Urbana. Tak rotował, że zostało mu pół składu zawodników zdolnych do gry.

Żaden skład nie powala zmiennikami, a na pewno nie trzecim garniturem, który zapewne dziś zasiądzie na ławie. Ciułanie punktów nie ma większego sensu, bo i tak wszystko rozegra się na wiosnę, gdzie będzie do zdobycia 21 punktów w 7 spotkaniach z czołówkę. Zbyt duża ilość punktów, aby przewaga powiedzmy 10 punktów (po podziale zaledwie 5 punktów) dawała cokolwiek poza teoretycznym handicapem.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.10.2013, 21:20
Doping Zawiszy to kibicowskie dno. Nie sądziłem , że pod względem kompleksów i idiotyzmu ktokolwiek dorówna Koronie czy parchatym .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów