The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2013, 18:37
michaln napisał(a):Wyświetl post
Smuda pracując z reprezentacją stał się arogancki i nieznoszący krytyki.
Rozumiem , że w takim razie Mourinho tez jest słabym trenerem bo w tym wzgledzie bije Smude i nie tylko na głowę ?

Zaczął otaczać się piłkarzami bez charakteru, którzy mu nie podskoczą. Nie jestem wielkim miłośnikiem Małego, ale idealnym odzwierciedleniem tego o czym mówię był jego konflikt z ówczesnym selekcjonerem. Jednocześnie Smuda stał się sługusem PZPN-u, który zachowywał się wtedy najgorzej chyba od czasów Dziurowicza.
No to jest akurat powtarzanie "mądrości" po TVN To że ktos nie chce w reprezentacji alkoholika który jara jak lokomotywa to nie znaczy że nie chce zawodników z charakterem . Taki "charakter" w spoorcie nie jest potrzebny .Smuda ma zwyczajnie swoje zasady i to na co przymykali oko inni selekcjonerzy u niego nie przechodziło .Moim zdaniem to jest akurat plus dla niego a nie minus .Smuda nie stał się sługusem PZPN tylko był jego pracownikiem i trenerem druzyny narodowej przed Euro .Ostatnie co było mu potrzebne to jakies konflikty z PZPN i psucie atmosfery .Po za tym on jako trener i druzyna wg tego co wiemy mieli super warunki i tu akurat do PZPN nie można sie czepiać . To czego oczekiwałes od trenera . Co on miał zrobic ? O co się czepiać ?

Po zakończeniu pracy z reprezentacją Smuda zamiast szukać wyzwań, zachował się jak wypalony staruszek i poszedł do tej Ratyzbony, w sytuacji, w której wiedział że nic, kompletnie nic nie ma szansy z tym klubem osiągnąć ( i nie pisz, że chęć zarobku uzasadnia takie postępowanie. To nie jest młody trener na dorobku. W kadrze zarabiał tyle, że mu na emeryturę spokojnie wystarczy) . I już samo to pozwalało podejrzewać, że po przyjściu do Wisły też nie będzie się za bardzo wysilał. Tak się nie stało i chwała mu za to, ale nie zarzucaj sceptykom, że dali się zmanipulować.
Z tego co ja wiem to po reprezentacji chciał odpocząc i nie dziwi mnie to bo takiej nagonce jaką na niego zrobiono cud że w ogole sie zajmuje trenowaniem dalej . Media i kibice wylali na niego takie kubły pomyj i tak szczuli na niego że podziwiam go za to że to wytrzymał . A to że poszedł do Ratyzbony to ponoć na prośbe przyjaciela a nie dla kasy .Dostała amatorską druzyne na ostatnim miejscu i rzeczywiście......majstra z nią nie zdobył czyli jest beznadziejny Zrsztą kto wie jakie były ustalenia z Cupiałem ? Przeciez już wtedy mówiło się o jego powrocie do Wisły .Może poszedł tam na przeczekanie ? Tego nie wiemy .Natomiast czynienie z tego zarzutu jest śmieszne albo raczej tragiczne .
Zresztą zauważyłem że jakoś nikt za bardzo nie potrafi merytorycznie nic zarzucić Smudzie jesli chodzi o warsztat trenerski więc stosuje się taką socjotechnike gdzie ciagle się mówi : a bo prostak a bo wysłowić sie nie potrafi a bo zmian nie zrobił . T jest żałosne ! Wszędzie gdzie Franc był trenerem jego druzyny prezentował dobry albo bardzo dobry poziom . W zależności od możliwosci .Bo sam trener to nie wszystko .Musi miec jeszcze piłkarzy , finanse dobrą atmosfere i trochę szczęscia jak to w sporcie . Nawet reprezentacja Smudy grała piłke trzy razy ładniejsza od tego co gra ekipa Edka z poczty ....upsss ....to znaczy Waldemara Waldek z taką grą na Euro to nawet by nie pierdnął A smuda zagrała trzy całkiem dobre mecze a tez z Rosją to nawet bardzo dobry . A prawda jest taka że dziennikarze dmuchali tradycyjnie balon do niemożliwości a jak pierdyknął to ...powiesili za to Franka A realnie patrząc byliśmy nasłabsza grupą na Euro ale też my byliśmy najsłabsza reprezentacją nie tylko na Euro ale i w tej słabej grupie .Ona była słaba głównie dzieki temu że my tam byliśmy . Ppatrzcie gdzie w rankigach jest Polska a gdzie sa nasi przeciwnicy . A my spodziewalismy sie cudu ...a jak się nie stał to obwiniliśmy Smude .To niepoważne .
Ja cenie w Smudize właśnie to że jest taki zwyczajny i prostolinijny .Nie potzrebuje laptopa żeby się poznac na piłkarzu .Nie chodzi jak Probierz a garniakach od Armaniego i nie udaje Guardioli .....poprostu jest Smudą . A swoj warsztat zna i wie jak ma wyglądać drużyna .To on ustwia zawodnikow po katach a nie oni jego . Zresztą pokażcie mi trenera który w obecnej sytuacji osiagnąłby z Wisłą wiecej i to grając piłke przyjemną dla oka a nie tak jak za jego poprzedników kiedy to zęby bolały jak się na to patrzyło .
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 28.08.2013 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.08.2013, 18:50
Oj dobra, "po owocach poznacie". Na razie owoce faktycznie zaskakująco smaczne i soczyste, zobaczymy jak długo utrzymają świeżość.
Dla mnie jeśli Franz wprowadzi tą drużynę do górnej połówki to uznam to za sukces, a puchary to już byłby majstersztyk.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.08.2013, 18:51
Zanim VanBasten postawisz pomnik Smudzie wpierw popatrz na jego wynik z reprezentacją, następnie na suchy wynik w II lidze niemieckiej, jeśli do tego dorzucimy europejskie konfrontacje z jego udziałem to mamy obraz trenera który mistrzem to bywa tylko na naszym podwórku, no i w sumie na okres przejściowy jest w sam raz. Tyle że jeśli celem ma być długofalowa budowa drużyny na europejski poziom, to juz należałoby zatrudnić trenera z zagranicy dającego szanse takiego poziomu, pewnikiem też wiele innych rzeczy by sie musiało zmienić w naszym klubie, no ale to nie teraz, teraz mamy okres przejściowy i do przeżywania radości trzeba nam niewiele, ot ograć jakąś ligową ekipę którą wcześniej wyeliminowała drużyna z Litwy i jest pełna szczęścia i co więcej i ja też jestem po takim jak ostatnie 2-0 w pełni ukontentowany, tyle że to okres przejściowy, bowiem na Wielka Wisłę to trzeba będzie poczekać z innym trenerem i z inna organizacją klubu.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.08.2013, 19:42
milosz napisał(a):Wyświetl post
Zanim VanBasten postawisz pomnik Smudzie wpierw popatrz na jego wynik z reprezentacją, następnie na suchy wynik w II lidze niemieckiej, jeśli do tego dorzucimy europejskie konfrontacje z jego udziałem to mamy obraz trenera który mistrzem to bywa tylko na naszym podwórku

Wejście do LM z Widzewem, mecze z leszczykami typu: Parma, Udinese, Barcelona, Inter, z którymi odpadał 1-2 golami różnicy, a na koniec - wyjście z grupy LE.
Powiedziałbym, że nie dość, że kompromitował się w Europie, to jeszcze brak mu doświadczenia!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.08.2013, 19:51
[...] to mamy obraz trenera który mistrzem to bywa tylko na naszym podwórku [....] Tyle że jeśli celem ma być długofalowa budowa drużyny na europejski poziom, to juz należałoby zatrudnić trenera z zagranicy
Bądźmy mistrzem "na własnym podwórku" bo na razie nam do tego daleko ..... i raczej nam to nie grozi w tym sezonie ....
A myślenie że tylko "śliczny zagraniczny" trener nam zapewni sukcesy jest naiwne. Z resztą kilka przykładów "ślicznych zagranicznych" trenerów mieliśmy w naszej lidze i w naszej Wiśle ..... (czy muszę przypominać miejsce w tabeli i styl Wisły u schyłku Maskanta .. - drużyny i kilka milionów € droższej ........)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 28.08.2013 o godz. 19:58.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2013, 19:51
Zanim VanBasten postawisz pomnik Smudzie wpierw popatrz na jego wynik z reprezentacją, następnie na suchy wynik w II lidze niemieckiej, jeśli do tego dorzucimy europejskie konfrontacje z jego udziałem to mamy obraz trenera który mistrzem to bywa tylko na naszym podwórku, no i w sumie na okres przejściowy jest w sam raz.
Nie chce mi się prowadzić tutaj długiej dyskusji ale warto by było żeby niektórzy wypowiadający się w temacie mieli świadomośc, że Smuda ma w CV nie tylko prowadzenie kadry na euro i Jahn Regensburg więc warto by było zapoznać się z wynikami jakie notował zanim powstał opiniotwórczy portal weszło.

O jakich europejskich konfrontacjach mówisz ?
Bo chyba nie o wprowadzeniu Widzewa do LM gdzie m.in w grupie grali jak równy z równym z późniejszym triumfatorem Borussią Dortmund (2:2 w Łodzi i porażka 1:2 na wyjeździe) ?
Bo chyba nie o meczach Wisły ze Smudą na ławce (5:1 z Trabzonsporem, 3:4 z Barceloną na Reymonta, granie jak równy z równym z Interem (0:2,1:0).
Bo chyba nie o meczach Lecha w pucharze UEFA (6:0 z Grasshoppers, 4:2 z Austrią Wiedeń, a potem w grupie 2:2 z Deportivo i awans z grupy po zwycięstwie 1:0 z Feyenoordem na wyjeździe (sezon wcześniej Wisła Okuki grała również o awans w Rotterdamie i przegrała gładko 1:3), na wiosnę odpadnięcie z Udinese po walce (2:2, 1:2).

Tak naprawdę jakby chciało Ci się poszukać to ciężko będzie znaleźć coś na Smudę w wynikach w europejskich pucharach - ma najlepsze ze wszystkich polskich trenerów. Nie ma żadnej kompromitacji (to Kasperczak miał Dinamo Tblisi i Karabach, a Skorża Levadię), a są wyniki, o których teraz można tylko marzyć. Jedyna wtopa jaką zaliczył na arenie międzynarodowej to to 0:6 z Hiszpanią ale to trochę inny poziom.
Także skończcie powtarzać kolejny slogan, że Smuda to trener tylko na ligę polską. Jestem pewien, że gdyby to Smuda wczoraj prowadził Legię to Rumuni nie awansowaliby z taką łatwością.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.08.2013, 20:16
Zanim VanBasten postawisz pomnik Smudzie wpierw popatrz na jego wynik z reprezentacją, następnie na suchy wynik w II lidze niemieckiej
Ehhhh.....nie mam już siły Ale odwróce pytanie .Pokaż mi innego trenera który miał lepsze wyniki w reprezentacji ./ Kaziu Górski już nie zyje więc z nim sobie daj spokój...jego już nie zatrudnimy w Wiśle /
A po za tym nasza reprezentacja moim zdaniem na Euro zagrała na tyle na ile ją stac . Pokaż mi jedną drużynę na Euro która byłaby słabsza od nas . Z kim mielismy tam wygrać ? Przypomnę tylko że nie bez kozery nigdy nie udawało nam się awansowac do Euro . Bylismy za słabi . A teraz dzieki mediom napompowano balon i oczekiwalismy niemożliwego . Jakiś kretyn w TVN ubzdurał sobie że Smuda robił złe zmiany albo ich nie robił i taki przekaz poszedł w Polskę i wszyscy to powtarzaja jak pomyleni . Ale jestem pewien że gdyby te zmiany zrobił efekt byłby ten sam amega mózgi w TVN obwinili by Smudę że zrobił nie potrzebne zmiany .
Ja patrze na Franca przez pryzmat Wisły bo to mnie interesuja najbardziej i nigdy nie powiem na niego złego słowa bo ja pamietam kto zbudował najmocniejsza Wisłę w historii . Bogusia niestety wtedy troche poniosło i śmietankę spijał Kasperczak ale to Franc ta drużyne złożył . Jestem też wdzięczny za to że podjąl sie po raz kolejny podjąć wyzwanie i przyjść do Wisły w sytuacji kiedy jest biednie i kiedy kibice go nie szanują . Nie każdy trener przyszedłby do klubu gdzie nie ma kasy i się pozbywa najlepszych zawodników a kibice go nie lubią . Smuda się podjął i widac że mu bardzo zalezy . I mam tylko nadzieję że Cupiał nie ulegnie takiemu piepszeniu że to trener przejściowy a po tem znowu będzie koelejny eksperyment . Smuda to gośc któremu warto zaufac i dać czas . Jak odchodzil z Wisły pierwszy raz tez na nim wszyscy wieszali pasy a ja pamiętam że bardzo żałowałem i nawet składałem się z garstką kibiców na prezent dla niego w podziekowaniu za to co dla Wisły zrobił . Nie stawiam nikomu pomników ale potrafie być komuś wdzięczny jeśli uważam że zrobił to dobrze i był zaagażowany .
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 28.08.2013, 20:18
Panowie powiedzcie mi proszę że to żart, albo ktoś źle coś usłyszał, bo jeżeli to prawda to brak mi słów na naszego trenera i przede wszystkim politykę transferową w naszym klubie
http://www.weszlo.com/news/16205-Kto...i_typowy_Smuda
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.08.2013, 20:23
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
Panowie powiedzcie mi proszę że to żart, albo ktoś źle coś usłyszał, bo jeżeli to prawda to brak mi słów na naszego trenera i przede wszystkim politykę transferową w naszym klubie
http://www.weszlo.com/news/16205-Kto...i_typowy_Smuda
po prostu nie skojarzył nazwiska .... tydzień z nim trenuje ale nie woła na niego Gurrier tylko Donald ....
Banalne .......
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 28.08.2013, 20:28
Widzę, że po ostatnim występie ligowym Pan Smuda ma już u niektórych pomnik..
Dobrze pamiętam i udane występy w pucharach drużyn Pana Smudy tyle że zawsze należy patrzeć na stan posiadania i efekty sportowe i jakoś dziwnym trafem z podobną ekipą więcej uzyskał Kasperczak i nie wygląda to na przypadek ..Wisła wygrała i z Barceloną, ale czy Skorża gwarantował rozwój naszej drużynie..
Zdania nie zmieniam, ambitny trener z zagranicy, już z jakimiś osiągnięciami, choćby drobnymi, ale na zachodnim terenie..ale to kosztuje więc nie teraz. Teraz mamy Smudę i ok., jeśli będziemy utrzymywać się w czołówce tabeli, na czas przejściowy , dla mnie ok.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.08.2013 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.08.2013, 20:36
Dobrze pamiętam i udane występy w pucharach drużyn Pana Smudy tyle że zawsze należy patrzeć na stan posiadania i efekty sportowe i jakoś dziwnym trafem z podobną ekipą więcej uzyskał Kasperczak i nie wygląda to na przypadek ..Wisła wygrała i z Barceloną, ale czy Skorża gwarantował rozwój naszej drużynie..
Zdania nie zmieniam, ambitny trener z zagranicy, już z jakimiś osiągnięciami, choćby drobnymi, ale na zachodnim terenie..ale to kosztuje więc nie teraz. Teraz mamy Smudę i ok., jeśli będziemy utrzymywać się w czołówce tabeli, na czas przejściowy , dla mnie ok.
Ale czy trener zza granicy odnajdzie się w naszym polskim piekiełku? Na obecna sytuacje finansowo - sportową Smuda jest idealnym wyborem . Nie można mu odmówić umiejętności w budowaniu drużyny . Każdy kto wchodził po Smudzie do klubu miał bardzo dobrze dobraną kadrę. Nie ma w tym przypadku , że Wisła czy Lech najlepiej grały w pucharach i w lidze zaraz po odejściu Smudy . Być może Smuda ma ten problem , że sam nie odnosi największych sukcesów tylko jego następca. Ale jednego nie można zarzucić Smudzie - że zostawia za sobą spaloną ziemię , wielkie kontrakty nieadekwatne do umiejętności i masa nieprzydatnych grajków co miało miejsce niestety po odejściu Maaskanta . Oczywiście to nie tylko wina trenera , lecz również dyrektora sportowego oraz właściciela ale jest to jakiś jednak kamyczek do ogródka trenera .
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.08.2013, 20:49
Widzę, że po ostatnim występie ligowym Pan Smuda ma już u niektórych pomnik...
Widzę że ktoś tu nie rozumie języka polskiego. Nikt nie wychwala Smudy, nikt nie każe ci go cenić, nikt nie pisze byś zmienił zdanie co do tego, że zagraniczny trener byłby lepszy. Po prostu kilka osób zauważyło, że mijasz się z prawdą (delikatnie rzecz ujmując) pisząc o wynikach Smudy w Europie.
To interpretacja tych co widza tylko dobre wyniki Smudy, abstrahując od potencjału drużyn przez niego prowadzonych..dałem przykład porównania wyników Kasperczaka i Smudy z podobna ekipą, i nadal twierdze , ze Smuda wypada tu blado.
Gratuluję obiektywizmu i umiejętności przyznania się do błędu. Z mojej strony to koniec tej rozmowy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jova : 28.08.2013 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 28.08.2013, 21:02
Ciastek1
To o czym piszesz to wyłącznie kamyczek do polityki Pana Cupiała , a nie Maaskanta, czy Valckxa, bo oni dali w pół roku MP i niemal LM, a to co było dalej ..to już gorąca głowa właściciela.
A co do tego co zostawia po sobie Smuda, tu zgoda ..dlatego po nim będzie dobrze, a i na teraz jest dobrym, choć dla mnie przejściowym, rozwiązaniem.
Co do trenera z zagranicy, to czas jest tu ważny, i nie wynik od razu tylko, dwa, trzy lata pracy, ale czy to u nas przy Cupiale jest możliwe, hmm, może będzie w końcu i taka opcja, 2 ,3 lata stabilnej pracy trenera z lepszego piłkarsko świata, ..bo marzenia nic nie kosztują..

jova
To interpretacja tych co widza tylko dobre wyniki Smudy, abstrahując od potencjału drużyn przez niego prowadzonych..dałem przykład porównania wyników Kasperczaka i Smudy z podobna ekipą, i nadal twierdze , ze Smuda wypada tu blado.

Ps. Ja zaś gratuluję Ci umiejętności czytania ze zrozumieniem cudzych tekstów i serdecznie pozdrawiam, tyle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.08.2013 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
rookie1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 28.08.2013, 22:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czuję się częściowo wywołany.
Smuda faktycznie wyciska z tych grajków wszystkie pokłady ambicji i waleczności.
I to na ligę wystarcza.
Oceniając Smudę jako trenera, zawsze pisałem, że jego praca może na TME wystarczyć.
Jednak to nie z pierwszym lepszym zespołem w Europie, tak układana przez Smudę Wisła przegra, ale z pierwszym lepszym zespołem z TME, który zagra konsekwentnie, taktycznie zamykając grę w drugiej linii wysokim presingiem.
Oczywiście, na razie cieszę się i z gry i z wyników.
Co więcej, uważam, że to Smuda jest najlepsza opcją na Bednarzowy projekt zaciskania pasa, gdy tanimi piłkarzami możemy wrócić do czołowki ligi i zbudowac podwaliny pod silną ekipe prowadzoną w przyszłości przez profesjonalnego trenera z umiejętnościami wyniesionymi nie z polskiej ligi, ale ze szkoleń na poziomie europejskim.
Nie można się nie zgodzić z tym, co piszesz. No może za wyjątkiem ostatniego fragmentu. To, że przy Smudzie zawodnicy nareszcie biegają nie znaczy, że nie można by znaleźć lepszego rozwiązania. Niestety, dla Bednarza to zadanie niewykonalne...

gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że prawdziwi kibice nie sypią kasą dla klubu... 18,5 tyś na takim meczu to WSTYD !!!!!!!!
Ci, co nie przyszli na mecz spodziewali się innego meczu w każdym razie nie tak ambitnej gry Wisełki. Ale mi się udało być i bardzo się z tego cieszę, choć teraz pozdrawiam forumowiczów ze słonecznej Turcji

Edit by WISŁAZWE:

Bardzo proszę używać opcji ''edytuj'' aby dopisać kilka linijek do posta a nie tworzyć nowego.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.08.2013 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.08.2013, 22:54
rookie1906 napisał(a):Wyświetl post
Ci, co nie przyszli na mecz spodziewali się innego meczu w każdym razie nie tak ambitnej gry Wisełki. Ale mi się udało być i bardzo się z tego cieszę, choć teraz pozdrawiam forumowiczów ze słonecznej Turcji
ja Ci powiem i zawsze tak mówie, na stadion przychodzi się dla Wisełki a nie dla przeciwnika!
Odpowiedz cytując
rookie1906
Junior Member

Stary 28.08.2013, 23:01
krasny napisał(a):Wyświetl post
Dobrze czy dobrze?
wis.la/vs3k6
(...)

Smuda po spotkaniu z Cupiałem: Wisełka będzie wielka. Zimą kupimy czterech piłkarzy z wyższej półki

Co poprawiać po takim meczu jak z Lechem?

Ten Manuel Sarki… Diablisko. Jak to powiedziałem na niego po meczu – spekulant. On musi się jeszcze dużo nauczyć, a nie udawać, że gra. Powiedziałem mu: jak będziesz grać tak jak ostatnio to dla Ibrahima Sundaya (menedżer Sarkiego–red.) zupki z proszku będziesz gotował. Musi wiedzieć jak się ustawić, jak pomagać zespołowi, a nie wolnoamerykankę uprawiać. (...)
Aż mnie ciarki przechodzą jak czytam takie wypowiedzi. Średniej klasy menedżer, student pierwszego roku zarządzania czy nawet kierownik sklepu spożywczego wie, że negatywne opinie o pracowniku, czy podwładnym nie mogą być upubliczniane, lecz powinny być powiedziane w cztery oczy. W przeciwieństwie do pochwał, które należy dawać publicznie.
Widać dla Smudy po kilkudziesięciu latach trenerki ta wiedza jest zbyt trudna do przyswojenia i trener wypowiada do prasy takie opinie o Sarkim. Franz raczej na posadzie w Biedronce nie ma co liczyć

Trzymaj się Smudziak Cupiała, bo jak Boguś cię wyrzuci to już raczej nie znajdzie się inny naiwny!

seba_109 napisał(a):Wyświetl post
ja Ci powiem i zawsze tak mówie, na stadion przychodzi się dla Wisełki a nie dla przeciwnika!
pełna zgoda

Edit by WISŁAZWE:

Bardzo proszę używać opcji ''edytuj'' aby dopisać kilka linijek do posta a nie tworzyć nowego.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.08.2013 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2013, 23:08
Aż mnie ciarki przechodzą jak czytam takie wypowiedzi. Średniej klasy menedżer, student pierwszego roku zarządzania czy nawet kierownik sklepu spożywczego wie, że negatywne opinie o pracowniku, czy podwładnym nie mogą być upubliczniane, lecz powinny być powiedziane w cztery oczy. W przeciwieństwie do pochwał, które należy dawać publicznie.
Widać dla Smudy po kilkudziesięciu latach trenerki ta wiedza jest zbyt trudna do przyswojenia i trener wypowiada do prasy takie opinie o Sarkim. Franz raczej na posadzie w Biedronce nie ma co liczyć

Trzymaj się Smudziak Cupiała, bo jak Boguś cię wyrzuci to już raczej nie znajdzie się inny naiwny!
Korona mu z głowy nie spadła...

https://www.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
rookie1906
Junior Member

Stary 28.08.2013, 23:21
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Korona mu z głowy nie spadła...

wis.la/lk186
Tak dla porównania co publicznie mówi Sarki o Smudzie:

wis.la/gmw89

Jak oceniasz metody treningowe Smudy?

- Jest wielka różnica między Smudą a Kulawikiem. Ten pierwszy jest starszy i ma dużo większe doświadczenie. Poza tym to prawdziwy profesjonalista. Pracował z reprezentacją Polski. Smuda wie wszystko o taktyce. Wie jak sprawić, by piłkarz prezentował swój najwyższy poziom. Z tym trenerem pracuje mi się lepiej niż z Kulawikiem. Atmosfera w szatni jest zupełnie inna. Teraz to wszystko wygląda "poważniej". Trener na nas "naciska", ciężko pracujemy. Wraz z przyjściem Smudy zaczął się w Wiśle nowy rozdział. Praca tego szkoleniowca wyjdzie wszystkim zawodnikom drużyny na dobre. Będziemy przygotowani zarówno pod względem fizycznym, jak i mentalnym.

Jasne, że po wypowiedzi Smudy Sarkiemu korona z głowy nie spadła. Natomiast poziom motywacji do gry i pracy na treningach - z pewnością tak...

Grantar napisał(a):Wyświetl post
po prostu nie skojarzył nazwiska .... tydzień z nim trenuje ale nie woła na niego Gurrier tylko Donald ....
Banalne .......
No właśnie. Przecież nie możemy wymagać od trenera Smudy, aby po kilku dniach pamiętał pełne imię i nazwisko zawodnika, z którym będzie pracować. Ważne, że Smuda rozpoznaje, że to nie bramkarz. Trener Smuda dobrze wie, że bramkarz to ten, który ma rękawice!
Poza tym, czy ktoś pamięta, jak się nazywał Pelé?

ps. może się komuś przyda - Pelé: Edson Arantes do Nascimento

Edit by WISŁAZWE:

Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 29.08.2013 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.08.2013, 23:50
Aż mnie ciarki przechodzą jak czytam takie wypowiedzi ...
Trzeba się na 'smudasy' uodpornić. Ten typ tak ma.

BTW np. Maaskant pod względem ogłady wysoko zawiesił poprzeczkę i ciężko będzie innym naszym trenerom ją przeskoczyć. Cóż zrobić, trzeba z tym żyć.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 29.08.2013, 00:29
Nie porównuj rewanżu o nic z Barceloną do pierwszego meczu (pamiętne 3-4) kiedy Wisła grała ofensywny futbol jak równy z równym przeciw Barcelonie. Tylko że cały skład Franza był znacznie mniej warty niż sam Rivaldo czy Kluivert.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.08.2013, 00:31
Wiele bym dał,żeby Smuda znów zbudował drużynę taką jak ta:

http://www.youtube.com/watch?v=8-uKFHU2LeY

Aż się łezka w oku kreci..
Odpowiedz cytując
rookie1906
Junior Member

Stary 29.08.2013, 06:21
forthy napisał(a):Wyświetl post
Nie porównuj rewanżu o nic z Barceloną do pierwszego meczu (pamiętne 3-4) kiedy Wisła grała ofensywny futbol jak równy z równym przeciw Barcelonie. Tylko że cały skład Franza był znacznie mniej warty niż sam Rivaldo czy Kluivert.
No może nie cały mecz Wisła grała jak równy z równym, ale pierwszą połowę na pewno. Po przerwie już było widać zdecydowaną różnicę.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.08.2013, 08:18
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie ma żadnej kompromitacji (to Kasperczak miał Dinamo Tblisi i Karabach, a Skorża Levadię), a są wyniki, o których teraz można tylko marzyć. Jedyna wtopa jaką zaliczył na arenie międzynarodowej to to 0:6 z Hiszpanią ale to trochę inny poziom.
Także skończcie powtarzać kolejny slogan, że Smuda to trener tylko na ligę polską. Jestem pewien, że gdyby to Smuda wczoraj prowadził Legię to Rumuni nie awansowaliby z taką łatwością.
Zapomniałeś o grze Amiki zaraz po objęciu zespołu przez Smudę w pucharze INTERTOTO przez który również można było dojść do UEFA (3 rundy eliminacyjne) - Amika dostała wtedy baty od Sherifu Tiraspol. Oczywiście Smuda zlekceważył ten wynik (tak samo Legia porażkę z Vetrą Wilno), ale były to eliminacje do Pucharu UEFA.....
Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2013, 08:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś o grze Amiki zaraz po objęciu zespołu przez Smudę w pucharze INTERTOTO przez który również można było dojść do UEFA (3 rundy eliminacyjne) - Amika dostała wtedy baty od Sherifu Tiraspol. Oczywiście Smuda zlekceważył ten wynik (tak samo Legia porażkę z Vetrą Wilno), ale były to eliminacje do Pucharu UEFA.....
Pozdrawiam
Nie przesadzajmy. Chyba nie bylo polskiego klubu, ktory by dobrze wypadl w tych rozgrywkach. Wynikalo to pewnie tez z tego, ze kazdy je olewal.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.08.2013, 09:14
Kiedyś pamiętam, że nasi pachnący przyjaciele wysoko zaszli, nie wiem czy nie do finału.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2013, 09:56
Ekhm, zachwycająca przygoda z europejską piłką dla sąsiadki skończyła się na I rundzie Pucharu Intertoto, więc nie zakłamujmy historii Zagrali 2 mecze i oba przegrali z białoruskim Szachtiorem Soligorsk.
Sorry za OT, ale czułem się zobowiązany sprostować
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.08.2013, 10:51
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Ekhm, zachwycająca przygoda z europejską piłką dla sąsiadki skończyła się na I rundzie Pucharu Intertoto, więc nie zakłamujmy historii Zagrali 2 mecze i oba przegrali z białoruskim Szachtiorem Soligorsk.
Sorry za OT, ale czułem się zobowiązany sprostować
a wszystko przez feralną soligorską windę!

---

a to zmienia postać rzeczy. Chociaż wspominało się miło
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 29.08.2013 o godz. 10:55.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.08.2013, 10:52
Ale nie chodziło mi o dziewczyny z kałuży tylko o chorzowskich. Też sorry za OT.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.08.2013, 11:19
Smuda mnie rozwalił tym Guerrierem Niby oczywiste jest, że wszyscy do niego mówią Donald i nasz rozgarnięty trenejro mógł nie zajarzyć o kogo chodzi, ale i tak sytuacja wyglądała komicznie. Chluby Franzowi nie przyniosła
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2013, 11:43
No rzeczywiście ,jak można było nie znać tego zawodnika.
Facet przecież jest legendą latynoskiej piłki.
W Ameryce Południowej śpiewają o nim pieśni.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów