The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2013, 07:02
laurence napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę, Borski najlepszym sędzią ubiegłego sezonu http://www.sedziapilkarski.pl/wiadom...u-201213/11295.
Wiele lat temu pisano, że gość ma takie układy w PZPN-ie (dzieki mamie), że będzie zawsze pchany w górę choćby sędziował jak ostatni idiota.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 11.07.2013, 07:47
Niezła komedia w Nowej Legii. Odstrzelili właśnie Raula Bravo którego testowali na lewej obronie bo...za mało i za wolno biega. Z tym że on od zawsze był środkowym obrońcą i nie wiem czy Urban zauważył ale on ma już 32 lata więc sprinterem raczej nie zostanie
Odpowiedz cytując
tropik
Member

Od: 07.2011

Stary 11.07.2013, 08:21
Mistrz Polski może sobie pozwolić na odstrzelenie byłego mistrza Hiszpanii (no i zdobywcę LM, ale to już drobiazg)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.07.2013, 08:25
zdobywce Ligi Mistrzów heh jak to brzmi.
Bravo chyba spadł z Berszotem z ligi , Legia walczyła o niego z ostatnia druzyna 2 ligi hiszpańskiej i po 1 treningu na twiterze kierownik Legii czy ktos tam, pisał ze na 90% Bravo sie do Legii nie załapie bo mu piłka odskakuje.
No ale CV bogate, tyle ze CV nie gra.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.07.2013, 09:11
Grał w Realu ale powinien rozegrac w Nim ponad 200 spotkan a tylko 78 zaliczył. Grał w druzynie Krolewskich ale nie był jednym z najwybitniejszych stoperow w historii. Im starszy tym grał gorzej wiec nie dziwne, ze go odstrzelili. Sezon 2007-2009 w Olympiacosie to ostatni jego w miare dobry sezon. Nie chce doradzac Legii ale na ich miejscu bralbym zamiast Raula Bravo Carlosa Marchene - własnie skonczył mu sie kontrakt z Deportivo i jest do wyciagniecia za darmo a skoro byłoby ich stac na Bravo to pewnie i na Marchene rowniez (jest o 2 lata starszy od Raula Bravo). Ma 34 lata ale jeszcze pogra z 3 na spokojnie. Jezeli jednak nikt sie po Niego nie zgłosi to pewnie zakonczy kariere
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.07.2013, 09:30
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Niezła komedia w Nowej Legii. Odstrzelili właśnie Raula Bravo którego testowali na lewej obronie bo...za mało i za wolno biega. Z tym że on od zawsze był środkowym obrońcą i nie wiem czy Urban zauważył ale on ma już 32 lata więc sprinterem raczej nie zostanie
Jesteś pewny że on zawsze był środkowym obrońcą? Pamiętam jak grał w reprezentacji Hiszpanii na Euro 2004 i jak nic był lewym obrońcą.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.07.2013, 09:47
Gdy miał jeszcze trochę szybkości i dynamiki to grał na boku obrony. Teraz zostało mu wyłącznie doświadczenie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2013, 11:48
LISTA ARBITRÓW, KTÓRZY BĘDĄ PROWADZIĆ MECZE EKSTRAKLASY W SEZONIE 2013/14

SĘDZIOWIE ZAWODOWI

1. Marcin Borski Mazowiecki ZPN
2. Bartosz Frankowski Kujawsko-Pomorski ZPN
3. Paweł Gil Lubelski ZPN
4. Szymon Marciniak Mazowiecki ZPN
5. Tomasz Musiał Małopolski ZPN
6. Paweł Pskit Łódzki ZPN
7. Paweł Raczkowski Mazowiecki ZPN
8. Daniel Stefański Kujawsko-Pomorski ZPN

GRUPA TOP AMATOR

1. Łukasz Bednarek Zachodniopomorski ZPN
2. Dawid Bukowczan Śląski ZPN
3. Paweł Dreschel Pomorski ZPN
4. Tomasz Garbowski Opolski ZPN
5. Krzysztof Jakubik Mazowiecki ZPN
6. Sebastian Jarzębak Śląski ZPN
7. Marek Karkut Mazowiecki ZPN
8. Sebastian Krasny Małopolski ZPN
9. Wojciech Krztoń Warmińsko-Mazurski ZPN
10. Tomasz Kwiatkowski Mazowiecki ZPN
11. Adam Lyczmański Kujawsko-Pomorski ZPN
12. Paweł Malec Łódzki ZPN
13. Robert Małek Śląski ZPN
14. Jacek Małyszek Lubelski ZPN
15. Dawid Piasecki Pomorski ZPN
16. Jarosław Przybył Opolski ZPN
17. Tomasz Radkiewicz Łódzki ZPN
18. Rafał Rokosz Śląski ZPN
19. Jarosław Rynkiewicz Zachodniopomorski ZPN
20. Łukasz Szczech Mazowiecki ZPN
21. Marcin Szrek Świętokrzyski ZPN
22. Sebastian Tarnowski Dolnośląski ZPN
23. Tomasz Wajda Śląski ZPN
24. Michał Zając Śląski ZPN
25. Mariusz Złotek Podkarpacki ZPN
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.07.2013, 11:19
"Sędzia Robert Małek kończy karierę. - Kilka dni temu poinformowałem o tym kolegów sędziów. Skoro informacja już się upubliczniła, muszę ją potwierdzić. Będę gwizdał do końca tego roku - mówi Małek".
Wychodzi na to że chłop chce w spokoju obstawiać u buka

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.07.2013, 11:51
kreseq napisał(a):Wyświetl post
"Sędzia Robert Małek kończy karierę. - Kilka dni temu poinformowałem o tym kolegów sędziów. Skoro informacja już się upubliczniła, muszę ją potwierdzić. Będę gwizdał do końca tego roku - mówi Małek".
Wychodzi na to że chłop chce w spokoju obstawiać u buka

Obok Siejewicza najbardziej "ślepy" sędzia w EkstraKl.

Ale spoko. Sędzia Jarzębak wraca
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2013, 12:36
Siejewicz jeszcze jakiś tam poziom trzymał choć wpadki też mu się zdarzały jak w meczu Wisły z Legią ale za Małkiem to już na pewno płakać nie będę szkoda że Tomek nie może nam sędziować ;/

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.07.2013, 16:54
Może ten koniec kariery Małka ma coś wspólnego z końcem kariery Siejewicza? Zawsze przekręcał ordynarnie Wisłę, na pewno nie przypadkowo. Ślepotą obydwu ktoś zapewne kierował.
Skoro wyjatkowo ślepy Jarzębak został nadal w ekstraklasie tzn. , że grupa ustalajaca wyniki zrobiła lekki liffting.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.07.2013, 18:00
Skorupski w AS Roma za 1 mln euro. Jak widać opłaca się szukać w niższych ligach innym.... tylko nie Wiśle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2013, 18:04
Ogryzku napisałes to tak jakby conajmniej Skorupskiego sciagneli z nikąd z IV ligi.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.07.2013, 18:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ogryzku napisałes to tak jakby conajmniej Skorupskiego sciagneli z nikąd z IV ligi.
Grał w Pogoni Zabrze jak go Górnik wziął... nawet nie wiem co to jest ta Pogoń Zabrze?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2013, 18:20
Flavio Paixao, brat-bliźniak zakontraktowanego niedawno Marco, przyjechał do Śląska Wrocław. Jest wolnym zawodnikiem. Ostatnio bronił barw irańskiego Tractor Sazi.

- Zostanie u nas kilka dni. Trener musi mu się jeszcze przyjrzeć przed podjęciem ostatecznej decyzji. O ile jednak Marco to środkowy napastnik, ten jest bardziej skrzydłowym - mówi dyrektor Śląska Krzysztof Paluszek.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2013, 18:25
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Grał w Pogoni Zabrze jak go Górnik wziął... nawet nie wiem co to jest ta Pogoń Zabrze?
Jak zaczęła się Twoja przygoda z piłką?
Na początku grałem w polu, na obronie. Pamiętam jak byłem mały pojechałem na jakiś turniej halowy i bramkarz nie przyjechał, a że byłem najwyższy to właśnie mnie trener postanowił dać do bramki. Jakoś broniłem i po turnieju trener mi powiedział,że to własnie na tej pozycji lepiej sobie radzę i tak już zostało. Mieszkałem na Zaborzu, obok mojego bloku był klub, do którego zapisywali się moi koledzy. Jak poszedłem do pierwszej klasy rodzice też mnie tam zapisali, kiedyś to była Pogoń Zabrze a teraz MKS Zaborze. Po 4 latach grania na Zaborzu, trener juniorów Górnika zauwazył mnie i widział mnie u siebie w drużynie. Poszedłem więc do MSPNu, a potem po lidze już w Śląskiej Lidze Juniorów Starszych, zostałem zaproszony na trening z pierwszą drużyną Górnika. Po miesiącu zaproponowali mi wyjazd do Austrii na zgrupowanie, a później trzyletni kontrakt, przedłużony o jeszcze dwa lata po ukończeniu 18 lat.

Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 19.07.2013, 17:14
W tym sezonie regulamin ekstraklasy NIE OKREŚLA co w przypadku gdy ktoś nie dostanie licencji na następny sezon. Usunięto ten pkt. A więc nie można się nastawiać, że na 100% brak licencji da komuś utrzymanie lub awans. Ale też nie jest powiedziane, że nie. Ale nie jest określone czy zastąpi ją spadkowicz z ekstraklasy czy klub z 1 ligi czy baraż czy nikt nie zastąpi. Więc trochę lipa bo powinno być jasno w regulaminie a nie, że sobie wybiorą tego co im się podoba.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2013, 17:51
Zagłębie człapie. Te różne Bilki,, Jeże niepotrzebni są. Kwiek wystarczy, że sam by człapał w środku. No i najważniejsze nie ma Pawłowskiego, który im zapewniał punkty .
..
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.07.2013, 18:04
Zagłębie wymienia dziesiątki podań, może myślą że posiadaniem piłki zmęczą Pogoń, która wyszła dwa razy i według mnie już ma 3 punkty. Lubin wygląda słabo a wiele osób płakało, że Piątek i Przybecki do nas nie przyszli. Dziś są tłem dla gości.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.07.2013, 19:19
Wojtala i Hapal to parodyści.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2013, 20:27
Uroki polskiej ekstraklasy Zagłebie faworytem, porobili zakupy a i tak przegrali
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 19.07.2013, 23:10
Kołtoń kolejny sezon ze rzędu stawia, że mistrzem będzie Lech i nie wyciąga wniosków bo ciągle stawia a Lech nigdy mistrzem nie jest a dyrektor Polsatu Sport pokazuje, że nie zna się na piłce sądząc, że Wisła, Górnik Zabrze będą wyżej od Legii
http://www.polsatsport.pl/pilka-nozn...l#.Uem1UKxy5c1
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.07.2013, 08:55
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Uroki polskiej ekstraklasy Zagłebie faworytem, porobili zakupy a i tak przegrali
państwowe pieniądze sie fajnie wydaje, odpowiedzialność niewielka,presji praktycznie nie ma tak jak wyników...

Ten Hapal to mi na takiego jednosezonowca wygląda ( jeden sezon ze Ziline w LM) a to ten sam sort trenerski co Liczka.

Czyżby wielki come back Darka Wdowczyka do czołówki ligowych trenerów ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.07.2013 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.07.2013, 09:39
Zagłębie od zawsze jest faworytem do czołowych miejsc i jak co roku graja padake, a większość piłkarzy co tam trafiają nagle tracą formę. Coś jak Polonia Wojciechowskiego - pieniądze są a wyników żadnych.
(Pomijam śmierdzący korupcją mistrzowski sezon Zagłębia i Michniewicza)

Dla mnie Zagłębie to największy przegrany poprzedniego sezonu. Ciekawe czy w tym też tak będzie. Każde miejsce poniżej pucharowego to porażka Zagłębia przy ich kadrze i nakładach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2013, 11:10
jakbysmy mieli taki skład jak Lubin w tym sezonie, i dostali na dzien dobry w cipe 2 -0 od Pogoni to by Nas wszelkie media zjadły ....a, wysrały i znowu zjadły.

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2013, 11:36
jakbysmy mieli taki skład jak Lubin w tym sezonie, i dostali na dzien dobry w cipe 2 -0 od Pogoni to by Nas wszelkie media zjadły ....a, wysrały i znowu zjadły.
Całe życie będziecie lamentować, że media są przeciwko Wiśle? Wiecznie pokrzywdzona Wisła przez media, a Lech i Legia chwalone, a jak krytykowane to tak żeby poprawić a Wisła tak krytykowana żeby upodlić. Na krytykę sobie trzeba zasłużyć, co osiągnęło Zagłębie a co Wisła w ostatnich latach? Od Wisły się wymaga bo to wielki klub z wielką historią, ligowy dominator ostatnich lat i to przez chu,jowe zarządzanie znajduje się tam gdzie jest i słusznie się ją krytykuje, a wy płaczcie bo pismaki źle o klubie piszą. Ze słodkiego chwalenia jak to jest dobrze rzadko coś dobrego wychodzi, krytyka prędzej przyniesie pozytywne konsekwencje.

Ja wymagam mistrza? Nie zrozumiałeś tego co napisałem.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 20.07.2013 o godz. 12:38.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2013, 11:54
rozumiem ze jak spadniemy do 2 ligi tez bedziesz wymagał mistrza?
sory, mierz siły na zamiary

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2013, 13:50
rozumiem ze jak spadniemy do 2 ligi tez bedziesz wymagał mistrza?
sory, mierz siły na zamiary
Mistrz 1 czy 2 ligi jest realny.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.07.2013, 17:06
No i Zawisza się przekonał że łatwo nie będzie w ekstraklasie. Jaga bezdyskusyjnie lepsza w całym meczu, wygrana zasłużona.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów