|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niezła komedia w Nowej Legii. Odstrzelili właśnie Raula Bravo którego testowali na lewej obronie bo...za mało i za wolno biega. Z tym że on od zawsze był środkowym obrońcą i nie wiem czy Urban zauważył ale on ma już 32 lata więc sprinterem raczej nie zostanie
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mistrz Polski może sobie pozwolić na odstrzelenie byłego mistrza Hiszpanii (no i zdobywcę LM, ale to już drobiazg)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zdobywce Ligi Mistrzów heh jak to brzmi.
Bravo chyba spadł z Berszotem z ligi No ale CV bogate, tyle ze CV nie gra. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Grał w Realu ale powinien rozegrac w Nim ponad 200 spotkan a tylko 78 zaliczył. Grał w druzynie Krolewskich ale nie był jednym z najwybitniejszych stoperow w historii. Im starszy tym grał gorzej wiec nie dziwne, ze go odstrzelili. Sezon 2007-2009 w Olympiacosie to ostatni jego w miare dobry sezon. Nie chce doradzac Legii ale na ich miejscu bralbym zamiast Raula Bravo Carlosa Marchene - własnie skonczył mu sie kontrakt z Deportivo i jest do wyciagniecia za darmo a skoro byłoby ich stac na Bravo to pewnie i na Marchene rowniez (jest o 2 lata starszy od Raula Bravo). Ma 34 lata ale jeszcze pogra z 3 na spokojnie. Jezeli jednak nikt sie po Niego nie zgłosi to pewnie zakonczy kariere
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Jesteś pewny że on zawsze był środkowym obrońcą? Pamiętam jak grał w reprezentacji Hiszpanii na Euro 2004 i jak nic był lewym obrońcą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Gdy miał jeszcze trochę szybkości i dynamiki to grał na boku obrony. Teraz zostało mu wyłącznie doświadczenie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
LISTA ARBITRÓW, KTÓRZY BĘDĄ PROWADZIĆ MECZE EKSTRAKLASY W SEZONIE 2013/14
SĘDZIOWIE ZAWODOWI 1. Marcin Borski Mazowiecki ZPN 2. Bartosz Frankowski Kujawsko-Pomorski ZPN 3. Paweł Gil Lubelski ZPN 4. Szymon Marciniak Mazowiecki ZPN 5. Tomasz Musiał Małopolski ZPN 6. Paweł Pskit Łódzki ZPN 7. Paweł Raczkowski Mazowiecki ZPN 8. Daniel Stefański Kujawsko-Pomorski ZPN GRUPA TOP AMATOR 1. Łukasz Bednarek Zachodniopomorski ZPN 2. Dawid Bukowczan Śląski ZPN 3. Paweł Dreschel Pomorski ZPN 4. Tomasz Garbowski Opolski ZPN 5. Krzysztof Jakubik Mazowiecki ZPN 6. Sebastian Jarzębak Śląski ZPN 7. Marek Karkut Mazowiecki ZPN 8. Sebastian Krasny Małopolski ZPN 9. Wojciech Krztoń Warmińsko-Mazurski ZPN 10. Tomasz Kwiatkowski Mazowiecki ZPN 11. Adam Lyczmański Kujawsko-Pomorski ZPN 12. Paweł Malec Łódzki ZPN 13. Robert Małek Śląski ZPN 14. Jacek Małyszek Lubelski ZPN 15. Dawid Piasecki Pomorski ZPN 16. Jarosław Przybył Opolski ZPN 17. Tomasz Radkiewicz Łódzki ZPN 18. Rafał Rokosz Śląski ZPN 19. Jarosław Rynkiewicz Zachodniopomorski ZPN 20. Łukasz Szczech Mazowiecki ZPN 21. Marcin Szrek Świętokrzyski ZPN 22. Sebastian Tarnowski Dolnośląski ZPN 23. Tomasz Wajda Śląski ZPN 24. Michał Zając Śląski ZPN 25. Mariusz Złotek Podkarpacki ZPN |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
"Sędzia Robert Małek kończy karierę. - Kilka dni temu poinformowałem o tym kolegów sędziów. Skoro informacja już się upubliczniła, muszę ją potwierdzić. Będę gwizdał do końca tego roku - mówi Małek".
Wychodzi na to że chłop chce w spokoju obstawiać u buka ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Obok Siejewicza najbardziej "ślepy" sędzia w EkstraKl. Ale spoko. Sędzia Jarzębak wraca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Siejewicz jeszcze jakiś tam poziom trzymał choć wpadki też mu się zdarzały jak w meczu Wisły z Legią ale za Małkiem to już na pewno płakać nie będę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może ten koniec kariery Małka ma coś wspólnego z końcem kariery Siejewicza? Zawsze przekręcał ordynarnie Wisłę, na pewno nie przypadkowo. Ślepotą obydwu ktoś zapewne kierował.
Skoro wyjatkowo ślepy Jarzębak został nadal w ekstraklasie tzn. , że grupa ustalajaca wyniki zrobiła lekki liffting. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Skorupski w AS Roma za 1 mln euro. Jak widać opłaca się szukać w niższych ligach innym.... tylko nie Wiśle.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ogryzku napisałes to tak jakby conajmniej Skorupskiego sciagneli z nikąd z IV ligi.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Flavio Paixao, brat-bliźniak zakontraktowanego niedawno Marco, przyjechał do Śląska Wrocław. Jest wolnym zawodnikiem. Ostatnio bronił barw irańskiego Tractor Sazi.
- Zostanie u nas kilka dni. Trener musi mu się jeszcze przyjrzeć przed podjęciem ostatecznej decyzji. O ile jednak Marco to środkowy napastnik, ten jest bardziej skrzydłowym - mówi dyrektor Śląska Krzysztof Paluszek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na początku grałem w polu, na obronie. Pamiętam jak byłem mały pojechałem na jakiś turniej halowy i bramkarz nie przyjechał, a że byłem najwyższy to właśnie mnie trener postanowił dać do bramki. Jakoś broniłem i po turnieju trener mi powiedział,że to własnie na tej pozycji lepiej sobie radzę i tak już zostało. Mieszkałem na Zaborzu, obok mojego bloku był klub, do którego zapisywali się moi koledzy. Jak poszedłem do pierwszej klasy rodzice też mnie tam zapisali, kiedyś to była Pogoń Zabrze a teraz MKS Zaborze. Po 4 latach grania na Zaborzu, trener juniorów Górnika zauwazył mnie i widział mnie u siebie w drużynie. Poszedłem więc do MSPNu, a potem po lidze już w Śląskiej Lidze Juniorów Starszych, zostałem zaproszony na trening z pierwszą drużyną Górnika. Po miesiącu zaproponowali mi wyjazd do Austrii na zgrupowanie, a później trzyletni kontrakt, przedłużony o jeszcze dwa lata po ukończeniu 18 lat. ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
W tym sezonie regulamin ekstraklasy NIE OKREŚLA co w przypadku gdy ktoś nie dostanie licencji na następny sezon. Usunięto ten pkt. A więc nie można się nastawiać, że na 100% brak licencji da komuś utrzymanie lub awans. Ale też nie jest powiedziane, że nie. Ale nie jest określone czy zastąpi ją spadkowicz z ekstraklasy czy klub z 1 ligi czy baraż czy nikt nie zastąpi. Więc trochę lipa bo powinno być jasno w regulaminie a nie, że sobie wybiorą tego co im się podoba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zagłębie człapie. Te różne Bilki,, Jeże niepotrzebni są. Kwiek wystarczy, że sam by człapał w środku. No i najważniejsze nie ma Pawłowskiego, który im zapewniał punkty .
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zagłębie wymienia dziesiątki podań, może myślą że posiadaniem piłki zmęczą Pogoń, która wyszła dwa razy i według mnie już ma 3 punkty. Lubin wygląda słabo a wiele osób płakało, że Piątek i Przybecki do nas nie przyszli. Dziś są tłem dla gości.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Wojtala i Hapal to parodyści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uroki polskiej ekstraklasy Zagłebie faworytem, porobili zakupy a i tak przegrali
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Kołtoń kolejny sezon ze rzędu stawia, że mistrzem będzie Lech i nie wyciąga wniosków bo ciągle stawia a Lech nigdy mistrzem nie jest a dyrektor Polsatu Sport pokazuje, że nie zna się na piłce sądząc, że Wisła, Górnik Zabrze będą wyżej od Legii
http://www.polsatsport.pl/pilka-nozn...l#.Uem1UKxy5c1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten Hapal to mi na takiego jednosezonowca wygląda ( jeden sezon ze Ziline w LM) a to ten sam sort trenerski co Liczka. Czyżby wielki come back Darka Wdowczyka do czołówki ligowych trenerów ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.07.2013 o godz. 09:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zagłębie od zawsze jest faworytem do czołowych miejsc i jak co roku graja padake, a większość piłkarzy co tam trafiają nagle tracą formę. Coś jak Polonia Wojciechowskiego - pieniądze są a wyników żadnych.
(Pomijam śmierdzący korupcją mistrzowski sezon Zagłębia i Michniewicza) Dla mnie Zagłębie to największy przegrany poprzedniego sezonu. Ciekawe czy w tym też tak będzie. Każde miejsce poniżej pucharowego to porażka Zagłębia przy ich kadrze i nakładach. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jakbysmy mieli taki skład jak Lubin w tym sezonie, i dostali na dzien dobry w cipe 2 -0 od Pogoni to by Nas wszelkie media zjadły ....a, wysrały i znowu zjadły.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ja wymagam mistrza? Nie zrozumiałeś tego co napisałem.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 20.07.2013 o godz. 12:38.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
rozumiem ze jak spadniemy do 2 ligi tez bedziesz wymagał mistrza?
sory, mierz siły na zamiary ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Zawisza się przekonał że łatwo nie będzie w ekstraklasie. Jaga bezdyskusyjnie lepsza w całym meczu, wygrana zasłużona.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|