The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2013, 19:53
Z dziś - "wolne media" made in TVP.
Cytat:
Zaprosili mnie dzisiaj rano do TVP INFO. Kulturalna rozmowa z panią Kamilą Osicą. Na pytanie dziennikarki jasno odpowiedziałem, że Premier znowu celowo stworzył ostry konflikt zastępczy na scenie politycznej organizując konwencję PO w tym samym miejscu i czasie co kongres PiS i brutalnie atakując niemogącego się przecież bronić śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w sprawie tzw. pakietu klimatycznego.
Zrobił to oczywiście licząc na sprowokowanie awantury i odzyskanie prowadzenia w sondażach. Polacy nie lubią konfliktów i nauczono ich, że to PiS prowokuje. Tymczasem jest to stary, brudny sposób uprawiania polityki przez Donalda Tuska - wściekły atak na konkurenta, mający robić z niego agresora... W ten sposób premier Polski niszczy naszą demokrację i życie publiczne.
Co ukazało się na stronie TVP INFO w miejscu tego wywiadu? 8.02. Remont toalet w Pałacu Westminsterskim... Autentyczne!!
Profesor Piotr Gliński
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.07.2013, 20:01
Tylko york jest tutaj propagandzistą? Oj, jakby dobrze policzyć to przez ostatnie kilka lat przewinęło się tutaj kilkunastu takich typków. Jedni promowali swoje portale, czy inne profile na fejsbuku, drudzy prowadzili prymitywną agitkę wrzucając monotematyczne materiały zgodne z przekazem dnia, a byli też tacy co prowadzili wysublimowaną "grę" pozorując inteligentne dyskusje, które de facto miały za zadanie spowodować afirmację tych poglądów przez innych forumowiczów, a nawet uznanie je za swoje.

Dobrze to ostatnie zjawisko opisał Eryk Mistewicz w jego "Marketingu narracyjnym". Sądzę, że w przyszłym roku tego typu zjawiska mocno nasilą się w wyborach lokalnych, gdzie zaszczepienie pewnych idei w lokalnych portalach internetowych może zdać egzamin. W ostatnich dniach byliśmy świadkami wypowiedzi Hoffmana o Wołominie, który został wraz z Pruszkowem utożsamiony z patologią. Rozpętała się spora burza w mediach lokalnych, a pisowskie władze gminy i powiatu nie wiedziały jak na to odpowiedzieć. Gdyby lepiej wykorzystać tego ewidentnego babola spokojnie można byłoby zbudować narrację na nadchodzące wybory, ale opozycja jest mocno podzielona, PO w połowie przejęta przez PiS, a w SKW nie udała się rewolta i nowy-stary burmistrz, którego popierałem chce prowadzić elegancką kampanię idąc szeroką ławą.

wis.la/pb0ae
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2013, 22:03
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Słabe te paralele, ale niczego szczególnego po wcześniejszych wypowiedziach się nie spodziewałem. Korwin ma to do siebie, że sam na każdym kroku się kompromituje, więc nie muszę go obrzucać błotem, a wyłącznie będę cytował jego kocopoły.

Kapiszi czy za trudne do zrozumienia?
Nie musisz, ale obrzucasz? Towarzysz Bolek na forum? Cytuj sobie intelektualisto do woli, a ja jeśli pan intelektualista pozwoli będę bił panu brawo. Czekam na insidera z Najwyższego Czasu.
"a wyłącznie będę cytował jego kocopoły" - Los to kpiarz.

funkykoval:
Wymagasz odpowiedzi na swoje pytania, nie odpowiadając na wcześniej zadane? Bajki o tym, że nie jesteś partyjnym naganiaczem nie kupuję. Nie sądziłem, że pytanie o głosowanie na partię może być pytaniem intymnym na forum kibicowski. Po prostu chciałbym się dowiedzieć któż to jest taki realny?
Zaglądanie do cudzej kieszeni jest ulubionym zajęciem socjalistów. Korwin nie żyje jak biedak, wychował od groma dzieci, może nie miał czasu ani ochoty rozwijać biznes? Możesz nie wierzyć, ale są ludzie którzy osiągając pewnie status finansowy nie potrzebują jeszcze więcej kasy za cenę wolnego czasu.
Kto napisał artykuł o Korwinie? Jest on na takim samym poziomie jak urywane cytaty wklejane przez intelektualistów na tym forum?
Piszesz o utopii, ale USA w XIX wieku chyba nie były mityczną Atlantydą tylko realnym państwem, który dzięki kapitalizmowi stworzył z niewiele znaczącego państwa najważniejszy kraj na świecie?
Nie ze wszystkimi pomysłami Korwina się zgadzam, ale na naszej scenie politycznej prezentuje najbardziej zbieżne poglądy z moimi.Śmiać mi się tylko chce jak intelektualiści forumowi wklejają jakieś wyjęte zdania z kontekstu, ze słowem "Hitler" nie rozumieją niczego i są sobą zachwyceni, a najlepszy tekst jaki tu przeczytałem to oczywiście insidera10, który nazwał Korwina "idiotą".
...And Justice For All
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 01.07.2013, 22:18
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Dobry czerwony to martwy czerwony
a to, to już jest naganne pierdo.enie. Ja rozumiem leśną brać tułającą się jak wilki w obławie przed NKWD i UB, śpiewającą że zamiast liści będą wisieć komuniści.

Natomiast nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam/słyszę takie infantylne frazesy, które niestety niczego dobrego nie wnoszą do debaty i świadczyć mogą tylko o tym, iż wypowiadający/piszący je jest jeszcze mało dojrzały emocjonalnie - bez urazy kolego.

Więcej dystansu do życia które Cię otacza
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2013, 22:21
19 % poparcie dla Republikanów Wiplera
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57050...cji-wyborczych

szkoda że osłabia PiS , liczyłem że kiedyś to Wipler zastapi Jarosława ale Piotr Duda też bedzie dobrym przywódcą na Prawicy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.07.2013 o godz. 22:29.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.07.2013, 22:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
19 % poparcie dla Republikanów Wiplera
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57050...cji-wyborczych

szkoda że osłabia PiS , liczyłem że kiedyś to Wipler zastapi Jarosława ale Piotr Duda też bedzie dobrym przywódcą na Prawicy
Piotr Duda? Ten socjalista z "S" od "płacy minimalnej"?
Boże chroń prawicę przed takimi ludźmi.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.07.2013, 06:43
Napisałem prawdę i widzę, że pewnych ludzi zabolało i ma boleć. Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.

Jakbyś słuchał audycje radiową do której podałem linka dzisiaj, to mógłbyś usłyszeć dokładnie wypowiedź Korwina o Hitlerze i dlaczego tak często o nim mówi. To jest jedyny sposób, żeby "wolne media" mówiły o nim. Jak ktoś nie należy do postkomunistycznej bandy to nie ma szans się przebić do liczących stacji tv.

Co do uniewinnienia Hitlera to nie zostałby skazany za mordowanie żydów, bo nie dałoby mu się udowodnić winy, oczywiście zostałby skazany na śmierć ale nie za "holocaust".

No patrz, jaka niespodzianka.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.07.2013, 09:09
Napisałem prawdę i widzę, że pewnych ludzi zabolało i ma boleć. Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata. [/IMG]
Widać, że Korwin od lat robi dobrą robotę dla takich "czerwonych" jak Kiszczak i Jaruzelski.

Po pierwsze - głosić wszem i wobec, że wszyscy są "czerwonymi świniami", poza mającym patent na "prawicowość" Korwinem i jego aktualną partią. To sprawia, że można postawić w jednym rzędzie Kiszczaka z Kaczyńskim, Jaruzela z Gwiazdą, "spłaszczyć" wszelkie poglądy i dotychczasowe działania. Nieważne, że Kiszczak to stary komunista z krwi i kości, mordujący swoimi ludźmi opozycję solidarnościową, przecież i on i Kaczor to "czerwoni", czyli jedno zło i banda. Co z Jaruzelskim i innymi komunistycznymi zbrodniarzami : "zostawmy Go na stare lata w spokoju". Jest nowy, największy wróg: "czerwony" PiS.

Po drugie - skłócić ze sobą wszystkich na prawo od SLD i PO ciągłymi wojenkami o to kto jest prawdziwą prawicą, a kto czerwony. Marnować potencjał i energię młodych fascynatów na walkę z "czerwoną prawicą", zamiast z faktycznymi patologiami III RP.

Po trzecie - ośmieszać "prawicowe" poglądy, poprzez miksowanie wypowiedzi sensownych z absurdalnymi.

Czytając Twoją opinię "Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.", można tylko ręce załamać.
Ponieważ oddałem w ostatnich wyborach głos na PiS, więc pewnie wg Korwina i Ciebie też jestem "czerwony". Czy także jestem przewidzainy do rozwałki? Dobrze chociaż, że oszczędzicie Jaruzelskiego i Kiszczaka "na stare lata". W końcu prawdziwy Korwinowy "prawicowiec" miewa szlachetne odruchy.

PS. W sprawie tego hasła dobrze Ci odpisał sambo.

Jakbyś słuchał audycje radiową do której podałem linka dzisiaj, to mógłbyś usłyszeć dokładnie wypowiedź Korwina o Hitlerze i dlaczego tak często o nim mówi. To jest jedyny sposób, żeby "wolne media" mówiły o nim. Jak ktoś nie należy do postkomunistycznej bandy to nie ma szans się przebić do liczących stacji tv.
To niech sobie kupi kucyka i zacznie z nim tańczyć Harlem Shake na ulicach. Wtedy to na pewno wszyscy go pokażą w TV, a ludzie przekonają się do głoszonych przez niego poglądów.

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.07.2013, 10:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś ma inne poglądy od Ciebie , to pewnie mu muszą za to płacić, niezła logika. Do tego dodajmy ludzi pokroju Drozda , który wyzywa ludzi o innych poglądach od motłochu i już mamy obraz Polski jeśli wygra Kaczyński ,2005-2007 bis. Za długo było normalnie,widać Polacy znów sobie chcą zafundować dom wariatów.
A co jak nie motłoch buduje krzyże z puszek po piwie i sika do zniczy? Mam to bydło chwalić? W dupie mam poglądy skoro wystarczająco o ludziach pokroju ASa świadczy zachowanie. A przymykanie oczu na zwierzęce zachowania prowadzi o zezwierzęcenia, dla niektórych to jest normalne więc zapraszam do chlewa tam się poczujesz swojsko, a nie jak w domu wariatów kolego z innym zdaniem. No i w latach 2005-2007 nikt przeciwnikom gardeł nie podrzynał dopiero polityka miłości cudaka wyzwoliła takie humanitarne zachowania. Dla bydła to jest normalne, całe szczęście Polska to cywilizowany kraj i azjatyckiej dziczy się nie podporządkuje tylko sprawiedliwie ją oceni.

Napisałem prawdę i widzę, że pewnych ludzi zabolało i ma boleć. Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.
Walczysz z czerwonymi i za przeciwnika obrałeś sobie Kaczyńskiego? Buchachacha ...

Mam nadzieję że rozumiesz jak śmieszny się stajesz
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2013 o godz. 10:17.
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 02.07.2013, 10:27
Ostatnio dowiedziałem się kim jesteśmy
Cytat:
(...)To Polska miernot, przeciętniaków i nieudaczników. Polska naiwnych i przegranych. Tych, którzy w życiu sobie nie radzą
Polak pozbawiony swej wartości. Może i samodzielny, ale bezbronny. Niezdolny przeciwstawić się Brukseli
To Polak zagubiony w świecie bezlitosnych indywidualistów. Spisany na straty, choć sam pragnie i łaknie jedynie sprawiedliwości.
A od Drozda dowiedziałem się że Polska dzieli się na wyborców PISu i bydło... ciekawe.

Cena repolonizacji banków
http://www.tvn24.pl/program-pis-w-oc...,336839,s.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 10:53.
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2013, 11:20
york09 napisał(a):Wyświetl post

A od Drozda dowiedziałem się że Polska dzieli się na wyborców PISu i bydło... ciekawe.
Nie tak szybko propagandzisto. To czego się dowiedziałeś wynika tyko z tępoty którą prezentujesz. Bo Polska dzieli się na Polaków którzy są dumni ze swojej historii i czują zobowiązanie wobec przodków którzy za Polskę ginęli. To są najczęściej wyborcy PiSu. Oraz bezmózgie stado głąbów sikających do zniczy i plujących na krzyż którego jednym celem jest walka z PiSem. Dlaczego ? Może propagandzisto wyjaśnisz inaczej, ale ja mam wrażenie że to po prostu komuchy i ich potomkowie w komuszym duchu wychowani. Ci co wstydzą się polskości, uważają ze jesteśmy zaściankiem bo pederaści nadal są uważani za dewiantów, a ludzie w niedzielę chodzą do kościoła. Oni by chcieli różowej flagi, latać po ulicach bez majtek, nazywać się europejczykami, a w kościołach robić dyskoteki. Zwyczajne bezpaństwowe, bezideowe bydło.

I żebyś propagandzisto nie myślał że te grupy są porównywalne. Tobie podobnych postępowców z pod znaku sztucznego penisa jest garstka, gdyby nie szmatławe media porządni ludzie nie powstrzymywaliby się od nazywania spraw po imieniu. A tak co bardziej pomylony może odnieść wrażenie, że sikających do zniczy bydlaków jest tylu co chodzących w niedzielę do kościoła.

ps. Zrozum komuszy propagandzisto, że podpieranie się "ekspertami" tvn24 jest z definicji śmiechu warte. Widać że jesteś pięknie otumaniony
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2013 o godz. 11:29.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2013, 11:29

Cena repolonizacji banków
http://www.tvn24.pl/program-pis-w-oc...,336839,s.html
no już tak nie strasz tym Kaczorem, bo Polacy już sie boją ,a odzyskanie banków z rąk zachodnich malwersantów to chyba podstawa niezależności naszego Kraju
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.07.2013 o godz. 11:42.
york09
Banita

Stary 02.07.2013, 11:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie tak szybko propagandzisto. To czego się dowiedziałeś wynika tyko z tępoty którą prezentujesz. Bo Polska dzieli się na Polaków którzy są dumni ze swojej historii i czują zobowiązanie wobec przodków którzy za Polskę ginęli. To są najczęściej wyborcy PiSu.
Przecież napisałeś jaki podział jest Polski

Rozpędziłeś się tak z tymi komuchami. A w jakich czasach urodził się twój guru? Nie wspomnę o jego korzeniach.

Coś wspominasz o porządnych ludziach. To ci napiszę że porządni ludzie takich słów nie używają. Sam siebie mieszasz z błotem. Jesteś człowiekiem któremu w życiu nic nie wychodzi i czekasz aż Jaruś na tacy ci poda.
Do tej grupy pasujesz jak ulał
Cytat:
(...)To Polska miernot, przeciętniaków i nieudaczników. Polska naiwnych i przegranych. Tych, którzy w życiu sobie nie radzą
Polak pozbawiony swej wartości. Może i samodzielny, ale bezbronny. Niezdolny przeciwstawić się Brukseli
To Polak zagubiony w świecie bezlitosnych indywidualistów. Spisany na straty, choć sam pragnie i łaknie jedynie sprawiedliwości.
A samą historią Jaruś polski nie wykarmi.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
no już tak nie strasz tym Kaczorem, bo Polacy już sie boją ,a odzyskanie banków z rąk Syjonistów to chyba podstawa niezależności naszego Kraju
Odzyskać banki to dobry pomysł tylko za co? Bo jeżeli ta kwota tam podana jest prawdziwa, to nam i naszym dzieciom życia braknie na zebranie tej kasy.

Od 90 roku wszystkie rządy wyprzedawały majątek narodowy za bezcen a tera za grubą kasę po prostu nie stać nas na wykup majątku.
Kaczyński to własny dom na Żoliborzu sprzedał(tak dobrze w domu rządził że zbankrutował) a teraz chce kraj wykupić.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 11:53.
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2013, 11:47
Typowy wyborca Pisu na przykładzie Drozda (który powiedział w zeszłym miesiącu):

Oczywiście, że prawica. Nawet jeżeli metody mogłyby się wydawać socjalne to cel, czyli wzmocnienie państwa jako całości, sprawiedliwszy podział wspólnego dorobku, dążenie do harmonijnego rozwoju wszystkich warstw społeczeństwa i umocnienie narodowej integralności, są zdecydowanie prawicowe.

Super, tylko co znaczy "dobrowolnie i poprzez rynek"? Gdyby warunki początkowe były takie same dla wszystkich można by takie wyznaczniki wprowadzać. W Polskich warunkach brzmi to kuriozalnie.

Nie każdy ma tube propagandową w formie TV Trwam, Radio Maryja czy TV Republika, które są pro Pis. Prędzej takiej akcji z kucykiem spodziewałbym się po Jarku bo to co ten chłop wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. (Krzyż, Smoleńsk, kongres Częstochowa i inne tego typu akcje byleby pokazać się w telewizji, kościele jako patriota i katolik, )
I co zrozumiałeś z tego co napisałem? Nic, bo jesteś dokładnie tak samo czerwony jak komuchy. Sprawiedliwy podział dorobku cię boli? Czy harmonijny rozwój? Rozumiesz w ogóle po polsku?

Ze swoimi mądrościami jesteś klasyczną V kolumną i mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, dlatego dyskusja z tobą jest równie bezcelowa co z jednym z klonów płatnego propagandzisty.

Przecież ty masz tubę propagandową tvn, gw, fakty i mity, superstacja, tok fm. Powtarzasz te same brednie które tam lecą od lat. Krzyż ci przeszkadza ? Czerwoną gwiazdę sobie na czole wytatuuj. Smoleńsk cię męczy? Jak każdego czerwonego. Częstochowa boli? Są tacy którzy nie wstydzą się swojej wiary. Zazdrościsz?
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Stary 02.07.2013, 12:02
sprawiedliwy podział wspólnego dorobku Nie chcę do waszej dyskusji się mieszać ale to jako pierwszy Lenin wymyślił.
Przepraszam Marks i Engels a Lenin to wdrożył.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 12:04.
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2013, 12:26
sprawiedliwy podział wspólnego dorobku Nie chcę do waszej dyskusji się mieszać ale to jako pierwszy Lenin wymyślił.
Przepraszam Marks i Engels a Lenin to wdrożył.
Chyba całkiem oszalałeś, może dasz przykład tego sprawiedliwego podziału wdrożonego przez Lenina?

On był dokładnie taki sam jak ty czyli dzisiejsze komuchy. Gadał jedno, a robił zupełnie coś przeciwnego.

Sprawiedliwy podział to choćby budowa dróg, mostów, lotnisk, dworców wszędzie gdzie przynoszą ogólny pożytek, a nie dopłacanie do madonny czy pokłosia.

Sprawiedliwy podział to równe traktowanie ludzi niezależnie od statusu, to wyrównywanie różnic w możliwościach itd.

Fałszywiec taki jak ty zarabiający ba pisaniu bredni nigdy tego nie pojmie.
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Stary 02.07.2013, 12:38
Podoba mi się jak nawzajem wyzywacie się od komunistów. A czy ktoś z was miał z nimi jakieś przykre doświadczenia? Przewaga z was nawet tego ustroju nie pamięta .Co niektórzy to nawet nie urodzili się w tych czasach a krzyczą najgłośniej. Mógłbym coś o tym powiedzieć jak mnie spałowali w wieku 22 lat.(Zomowiec z Milicjantem)
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 13:24.
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2013, 12:38
Nie przetłumaczysz tego i tak.

Reductio ad absurdum. Ciężko nazwać to dyskusją, skoro sam podajesz te postulaty pisu i dalej mówisz, że to jest partia prawicowa. Popierasz sprawiedliwy podział dóbr i mnie nazywasz tfu " komuchem".

Nie oglądam nic z tych rzeczy. Nie jestem komunistą nie będę tatuował sobie czerwonej gwiazdy. Nie przeszkadza mi krzyż jestem chrześcijaninem. Czerwonego raczej nie męczy Smoleńsk, bo jest to dobry temat zastępczy od poważnych spraw kraju.

Dodałbym jeszcze na koniec, że sporo osób pisze tutaj, że Korwin ośmiesza prawicę, bo mówi o Hitlerze, ale jak już trzeba podać konkretny przykład to nie potrafią znaleźć chociaż tak często o tym mówi, no ale jak przeczyta ze zrozumieniem, a nie powtarza z tv to już lipa. Natomiast te same osobniki nie zauważają tego, że taki Pis ośmiesza katolików, patriotów, cały kościół swoją działalnością.Tak, tak te ataki na katolików i środowiska patriotyczne w Polsce w dużej mierze przypisałbym PISowi. Zapewne to celowe działanie w myśl zasady divide et impera.
Uważasz że Lenin sprawiedliwie dzielił wspólnie wypracowane dobra? To jak możesz sie dziwić że ktoś cie nazywa komuchem?

A ty nie popierasz sprawiedliwego podziału dóbr? A jaki w takim razie?

Jeżeli wyjaśnienie okoliczności śmierci prezydenta i całego sztabu generalnego nazywasz tematem zastępczym to jesteś tak prawicowy jak palikot, winszuję.

Oczywiście że atak na kościół jest sposobem walki z PiSem. Natomiast w jaki to sposób PiS ośmiesza katolików to nie mam pojęcia. Trzeba mieć poważne zmiany żeby coś takiego wymyślić.

I na koniec. Z kim Mikke miałby rządzić? Konkretnie
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.07.2013, 12:58
Mikke rządzić? Przecież on nigdy nie zbliży się do progu wyborczego

Cała ta dyskusja od jakiegoś czasu w tym temacie przypomina mi Futuramę, albo inną kreskówkę w alternatywnej rzeczywistości. JKM w polityce jest nikim i od ponad 20 lat za wszelką cenę stara się zniechęcać ludzi do liberalizmu. Dlatego nie ma co sobie głowy zawracać dywagacjami na temat partii należących do kategorii "błędu statystycznego".
sambo
dziarski chłop

Stary 02.07.2013, 12:59
Mógłbym coś o tym powiedzieć jak mnie doświadczyli w wieku 22 lat.(Zomowiec z Milicjantem)
Czytając co masz do powiedzenia w temacie, współczuję wyjątkowo.
Ostatnio edytowane przez sambo : 02.07.2013 o godz. 13:11.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
BBudowniczy
Senior Member

Stary 02.07.2013, 13:12
Przez myślenie takich ludzi mamy co mamy w tym kraju. Patrioci to faszyści, kibice bandyci, pis prawica. Nie zrobiono porządku jak była okazja, tylko pozostawili tych wszystkich komuchów (ludzie z milicji poszli do policji itd).W normalnym kraju takie kreatury jak Kaczyński, Niesiołowski czy Palikot nigdy nie doszłyby do władzy,w telewizji pokazywali by ich tylko jako kosmitów, żeby się ponabijać.
Acha, i dlatego z jednej strony Korwin nawołuje by pozostawić tych wszystkich biednych "komuchów" w spokoju, a z drugiej wskazuje prawdziwych niebezpiecznych komunistów: PiS. Oni to Panie winni za wszelkie nieszczęścia po 1989 roku! Korwin wzywa by dać spokój Jaruzelskiemu, a jego zwolennik na forum wyzywa Kaczyńskiego od kreatur i czerwonych dodając że "dobry czerwony to martwy czerwony". Koń by się uśmiał.

Nie każdy ma tube propagandową w formie TV Trwam, Radio Maryja czy TV Republika, które są pro Pis. Prędzej takiej akcji z kucykiem spodziewałbym się po Jarku bo to co ten chłop wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. (Krzyż, Smoleńsk, kongres Częstochowa i inne tego typu akcje byleby pokazać się w telewizji, kościele jako patriota i katolik, )
I to jest właśnie ta "prawdziwa" prawica Korwina. Gdyby w miejsce "kamikaze" wpisać "AS82", "Szpen" lub "york09", nikt nie zauważyłby różnicy. Bo "jedyna słuszna walka to jest walka z PiS-em"

york09 napisał(a):
Kaczyński to własny dom na Żoliborzu sprzedał(tak dobrze w domu rządził że zbankrutował) a teraz chce kraj wykupić.
Zbankrutował, bo wydał krocie na leczenie matki. Znowu tradycyjny "pierd" Yorka.
Lepiej powiedz, skąd wytrzasnąć kasę na obsługę rosnącego długu publicznego:

PS. Ostatnie dwa lata to już ponad 43 mld zł. Każdego roku to ponad 1100 zł na osobę, czyli przeciętna 4 osobowa rodzina rocznie oddaje we wszelakich podatkach i daninach prawie 4 500 zł na dług pomnażany przed Tuska i Rostowskiego. W 2007 i 8 roku, po 2 latach rządów "faceta z kotem" było to tylko 2 900-2600 zł. Takie to Ci fachowce te z PO, że nawet facet "bez konta w banku" miał lepsze wyniki
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
york09
Banita

Stary 02.07.2013, 13:28
Drozdku-- w komunie były takie hasła że robimy dla idei i wspólnego dobra. Tylko jak to w praktyce wyglądało to musisz sobie poczytać. Nie ma takiego czegoś jak wspólne dobro. Jak będziesz miał więcej podzielisz się ze sąsiadem?żeby też miał dobrze. Nie. Bo każdy sobie rzepkę skrobie. Czy chętnie oddajesz podatek? nie a to powinno iść do wspólnego dobra.
Prezio zamiast miliony na swych goryli przeznaczać mógłby to zainwestować na bardziej szczytny cel.Żebyśmy z tej kasy wspólnie mogli korzystać.

BBudowniczy-- Przekonałeś mnie Kaczyński wróci za Biliony wykupi banki ,miliardy przeznaczy na dług publiczny i będzie się nam żyło wspaniale. Do całkowitego przekonania brakuje mi tylko formalność skąd weźmie kasę (może Rydzyk wymodli?)

Zbankrutował, bo wydał krocie na leczenie matki. To źle zainwestował bo matka zmarła. Jaruś katolik a chciał sprzeciwić się woli Boga.
Cytat:
I to jest właśnie ta "prawdziwa" prawica Korwina. Gdyby w miejsce "kamikaze" wpisać "AS82", "Szpen" lub "york09", nikt nie zauważyłby różnicy. Bo "jedyna słuszna walka to jest walka z PiS-em"
Dla mnie Mikuś jest nikim, to człowiek który mówi i jest niegroźny. Co innego Prezio, jak on by swoje zmiany wprowadził to Polski ani za sto lat nie poznamy.
http://danielszeligowski.natemat.pl/...a-kaczynskiego

Jak się bawimy we wykresy to popatrz to idealnie pasuje do twojego wykresu popatrz na lata
Kryzys w europie

Tutaj widać jak Kaczyńscy rządzili w Europie jak było fajnie.
Ledwie skończyli rządy i kryzys na całym świecie
Kaczyński WRÓĆ napraw świat.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 14:05.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 02.07.2013, 13:57

Zbankrutował, bo wydał krocie na leczenie matki. To źle zainwestował bo matka zmarła. Jaruś katolik a chciał sprzeciwić się woli Boga.
Szkoda słów. Przynajmniej wiadomo, jaki typ człowieka sobą reprezentujesz...
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2013, 14:38
Jaki typ może reprezentować komuch propagandzista ...
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Stary 02.07.2013, 15:39
a ja tu stawiam wniosek o skasowanie konta użytkownika york09.

Pomijam styl w jaki dyskutuje i co ma do powiedzenia i to, że zaśmieca ten temat.

Użytkownik ten w swoim podpisie i emblemacie wciąga barwy i znaki Wisły w swoje urojenia i to jest powód w mojej opinii wystarczający.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.07.2013, 15:44
Karamazow napisał(a):Wyświetl post

funkykoval:
Wymagasz odpowiedzi na swoje pytania, nie odpowiadając na wcześniej zadane? Bajki o tym, że nie jesteś partyjnym naganiaczem nie kupuję. Nie sądziłem, że pytanie o głosowanie na partię może być pytaniem intymnym na forum kibicowski. Po prostu chciałbym się dowiedzieć któż to jest taki realny?
Zaglądanie do cudzej kieszeni jest ulubionym zajęciem socjalistów. Korwin nie żyje jak biedak, wychował od groma dzieci, może nie miał czasu ani ochoty rozwijać biznes? Możesz nie wierzyć, ale są ludzie którzy osiągając pewnie status finansowy nie potrzebują jeszcze więcej kasy za cenę wolnego czasu.
Widzisz Mikke zaliczył w latach 90-tych wtopę biznesową - zdarza się....
Co do tego na kogo głosuję - powtarzam - nie mam zamiaru wchodzić w dyskusje odnośnie kto lepszy a kto gorszy - na pewno nie zagłosuję na lewactwo (należy odróżnić od lewicy) w rodzaju SLD/Palikot/PPS Ikonowicza itd. Do tego lewactwa zbliżyła się PO. Czyli wiele nie zostaje do wyboru....
Kto napisał artykuł o Korwinie? Jest on na takim samym poziomie jak urywane cytaty wklejane przez intelektualistów na tym forum?
A może łatwiej przekonać się o tym bezpośrednio - sięgając po artykuł ? Wówczas możesz stwierdzić przy pomocy własnej głowy co jest paszkwilem a co nim nie jest, no chyba że wzorem lewactwa uznasz, że ważniejsze od wiedzy jest to co słyszę od Mikkego....

Piszesz o utopii, ale USA w XIX wieku chyba nie były mityczną Atlantydą tylko realnym państwem, który dzięki kapitalizmowi stworzył z niewiele znaczącego państwa najważniejszy kraj na świecie?
Sorry kolego nie będę Cię uświadamiał o tym, że to jakieś 150 lat temu - trochę od tego czasu w świecie się zmieniło - począwszy od globalizacji skończywszy na stosunkach ekonomicznych i społecznych.

Nie ze wszystkimi pomysłami Korwina się zgadzam, ale na naszej scenie politycznej prezentuje najbardziej zbieżne poglądy z moimi.Śmiać mi się tylko chce jak intelektualiści forumowi wklejają jakieś wyjęte zdania z kontekstu, ze słowem "Hitler" nie rozumieją niczego i są sobą zachwyceni, a najlepszy tekst jaki tu przeczytałem to oczywiście insidera10, który nazwał Korwina "idiotą".
Napisz z czym się zgadzasz. Wówczas będziemy mieli pewną jasność, bo pomysł z zawodową armią w wykonaniu aktualnie rządzących, doprowadził armię do totalnego upadku.

Pozdrawiam serdecznie

PS. Jedynej odpowiedzi jakiej domagam się to tego z czym w programie Mikkego się zgadzasz.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
york09
Banita

Stary 02.07.2013, 16:15
Drozdku przeżyłem komunizm przeżyję i kaczyzm. Gorzej z wami młodymi.
BBudowniczy jakoś na temat tych naszych wykresów się nie wypowiadasz. A czy one nie są podobne.albo to zbieg okoliczności. Co do opieki nad matką prezesa to z takim samym efektem NFZ by za darmo się zaopiekował.
Więc niepotrzebnie dom (prezent od komunistów) sprzedał.

Co niektórzy piszą aby mnie zbanować. Między nami taka różnica że ja bym nie chciał aby np. Drozda lub BBudowniczego nie było wśród nas, bo z kim można by było się dogadzać. Na tym dziale zrobiło by się smutno.

Drozdzie Przeciwników PISu nazywasz komunistami. A napisz od kogo rodzina Kaczyńskich dostała dom na Żoliborzu. Od kogo żołnierz AK. Rajmund dostał dom i przywileje o których zwykły śmiertelnik a nawet komunista nie mógł pomarzyć w powojennej Warszawie.
Na pewno nie odpiszesz.( Nie oczekuję odpowiedzi bo oboje ją znamy.)
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 16:38.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.07.2013, 16:47
Płaczę ze śmiechu jak czytam posty użytkownika york09.
Drozd
Senior Member

Stary 02.07.2013, 16:54
Inteligentny człowiek nie będzie miał z tym problemu. No ale jak ktoś nie odróżnia prawicy od lewicy to o czym tu dyskutować. Najlepiej sobie wmawiać, że wszyscy uwzięli się na biedny Pis, który jest mesjaszem Polski i katolicyzmu.

Nie jestem w stanie podać sprawiedliwego podziału dóbr przez Stalina, Lenina, ani Kaczyńskiego. To jest utopia jak cały komunizm.

Cały Jarek, też mówi jedno robi drugie, no ale nie ten kaliber.

W kółko jedno i to samo ręce opadają. Pewnie nie widzisz sprzeczności w równym traktowaniu i w tym samym czasie wyrównywanie różnic.

Po polsku bym prosił.
Nie wszyscy tylko komuchy kolego czy zdeklarowane czy zakamuflowane walka z PiSem to podstawowy wyznacznik.

Kaczyński wszystkim sprawiedliwie obniżył składkę rentową, słyszałeś o tym? Głupio ci?

Konkrety bo się ośmieszasz, tylko nie przytaczaj flagowego przykładu bo spadnę ze stołka.

Nie wyrównywaniu różnic tylko szans. Przez choćby podobny dostęp do edukacji czy możliwości rozwoju. Jak budowa basenu, sali gimnastycznej czy stacji kolejowej w miejscach gdzie ich nie ma a są potrzebne.

Jeżeli literówka sprawia że nie rozumiesz to jej brak nic nie zmieni.

Drozdku przeżyłem komunizm ...
Nic dziwnego z takimi poglądami ...

Nie ma takiego czegoś jak wspólne dobro. Jak będziesz miał więcej podzielisz się ze sąsiadem?żeby też miał dobrze. Nie. Bo każdy sobie rzepkę skrobie. Czy chętnie oddajesz podatek? nie a to powinno iść do wspólnego dobra.
Prezio zamiast miliony na swych goryli przeznaczać mógłby to zainwestować na bardziej szczytny cel.Żebyśmy z tej kasy wspólnie mogli korzystać.
Premia urzędasa 50 000 za tydzień roboty nie ma nic wspólnego ze wspólnym dobrem.

A Kaczyński może by i nie musiał wydawać tyle kasy na ochronę. Niestety są debile uważający walkę z nim za jedyną słuszną, a psychopatów lepiej nie lekceważyć ...

ps. może wyjaśnisz skąd komuniści mieli dom na Żoliborzu? Lenin im wybudował?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2013 o godz. 17:11.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2013, 18:29
murray napisał(a):Wyświetl post
Płaczę ze śmiechu jak czytam posty użytkownika york09.
Facet pracuje na umowę zlecenie . Pracodawca chyba postawił na niego kosztem Szpenia, któremu zostawił jak widać ćwierć etatu.Wybory coraz bliżej to należy się spodziewać wysypu nowych wynalazków w najbliższym czasie. Kasa na nich będzie. Oligarchowie zasilą fundusz aby nic się w tym kraju nie zmieniło.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów