|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Z dziś - "wolne media" made in TVP.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tylko york jest tutaj propagandzistą? Oj, jakby dobrze policzyć to przez ostatnie kilka lat przewinęło się tutaj kilkunastu takich typków. Jedni promowali swoje portale, czy inne profile na fejsbuku, drudzy prowadzili prymitywną agitkę wrzucając monotematyczne materiały zgodne z przekazem dnia, a byli też tacy co prowadzili wysublimowaną "grę" pozorując inteligentne dyskusje, które de facto miały za zadanie spowodować afirmację tych poglądów przez innych forumowiczów, a nawet uznanie je za swoje.
Dobrze to ostatnie zjawisko opisał Eryk Mistewicz w jego "Marketingu narracyjnym". Sądzę, że w przyszłym roku tego typu zjawiska mocno nasilą się w wyborach lokalnych, gdzie zaszczepienie pewnych idei w lokalnych portalach internetowych może zdać egzamin. W ostatnich dniach byliśmy świadkami wypowiedzi Hoffmana o Wołominie, który został wraz z Pruszkowem utożsamiony z patologią. Rozpętała się spora burza w mediach lokalnych, a pisowskie władze gminy i powiatu nie wiedziały jak na to odpowiedzieć. Gdyby lepiej wykorzystać tego ewidentnego babola spokojnie można byłoby zbudować narrację na nadchodzące wybory, ale opozycja jest mocno podzielona, PO w połowie przejęta przez PiS, a w SKW nie udała się rewolta i nowy-stary burmistrz, którego popierałem chce prowadzić elegancką kampanię idąc szeroką ławą. wis.la/pb0ae |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
a to, to już jest naganne pierdo.enie. Ja rozumiem leśną brać tułającą się jak wilki w obławie przed NKWD i UB, śpiewającą że zamiast liści będą wisieć komuniści.
Natomiast nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam/słyszę takie infantylne frazesy, które niestety niczego dobrego nie wnoszą do debaty i świadczyć mogą tylko o tym, iż wypowiadający/piszący je jest jeszcze mało dojrzały emocjonalnie - bez urazy kolego. Więcej dystansu do życia które Cię otacza ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
19 % poparcie dla Republikanów Wiplera
http://wpolityce.pl/wydarzenia/57050...cji-wyborczych szkoda że osłabia PiS , liczyłem że kiedyś to Wipler zastapi Jarosława ale Piotr Duda też bedzie dobrym przywódcą na Prawicy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.07.2013 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Boże chroń prawicę przed takimi ludźmi. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() No patrz, jaka niespodzianka. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Po pierwsze - głosić wszem i wobec, że wszyscy są "czerwonymi świniami", poza mającym patent na "prawicowość" Korwinem i jego aktualną partią. To sprawia, że można postawić w jednym rzędzie Kiszczaka z Kaczyńskim, Jaruzela z Gwiazdą, "spłaszczyć" wszelkie poglądy i dotychczasowe działania. Nieważne, że Kiszczak to stary komunista z krwi i kości, mordujący swoimi ludźmi opozycję solidarnościową, przecież i on i Kaczor to "czerwoni", czyli jedno zło i banda. Co z Jaruzelskim i innymi komunistycznymi zbrodniarzami : "zostawmy Go na stare lata w spokoju". Jest nowy, największy wróg: "czerwony" PiS. Po drugie - skłócić ze sobą wszystkich na prawo od SLD i PO ciągłymi wojenkami o to kto jest prawdziwą prawicą, a kto czerwony. Marnować potencjał i energię młodych fascynatów na walkę z "czerwoną prawicą", zamiast z faktycznymi patologiami III RP. Po trzecie - ośmieszać "prawicowe" poglądy, poprzez miksowanie wypowiedzi sensownych z absurdalnymi. Czytając Twoją opinię "Dobry czerwony to martwy czerwony. Nie ważne czy chce zdejmować krzyże czy kanonizować brata.", można tylko ręce załamać. Ponieważ oddałem w ostatnich wyborach głos na PiS, więc pewnie wg Korwina i Ciebie też jestem "czerwony". Czy także jestem przewidzainy do rozwałki? Dobrze chociaż, że oszczędzicie Jaruzelskiego i Kiszczaka "na stare lata". W końcu prawdziwy Korwinowy "prawicowiec" miewa szlachetne odruchy. ![]() PS. W sprawie tego hasła dobrze Ci odpisał sambo.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Mam nadzieję że rozumiesz jak śmieszny się stajesz
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2013 o godz. 10:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Ostatnio dowiedziałem się kim jesteśmy
Cytat:
Cena repolonizacji banków http://www.tvn24.pl/program-pis-w-oc...,336839,s.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 10:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I żebyś propagandzisto nie myślał że te grupy są porównywalne. Tobie podobnych postępowców z pod znaku sztucznego penisa jest garstka, gdyby nie szmatławe media porządni ludzie nie powstrzymywaliby się od nazywania spraw po imieniu. A tak co bardziej pomylony może odnieść wrażenie, że sikających do zniczy bydlaków jest tylu co chodzących w niedzielę do kościoła. ps. Zrozum komuszy propagandzisto, że podpieranie się "ekspertami" tvn24 jest z definicji śmiechu warte. Widać że jesteś pięknie otumaniony ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2013 o godz. 11:29.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.07.2013 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|||
Rozpędziłeś się tak z tymi komuchami. A w jakich czasach urodził się twój guru? Nie wspomnę o jego korzeniach. Coś wspominasz o porządnych ludziach. To ci napiszę że porządni ludzie takich słów nie używają. Sam siebie mieszasz z błotem. Jesteś człowiekiem któremu w życiu nic nie wychodzi i czekasz aż Jaruś na tacy ci poda. Do tej grupy pasujesz jak ulał Cytat:
Od 90 roku wszystkie rządy wyprzedawały majątek narodowy za bezcen a tera za grubą kasę po prostu nie stać nas na wykup majątku. Kaczyński to własny dom na Żoliborzu sprzedał(tak dobrze w domu rządził że zbankrutował) a teraz chce kraj wykupić.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 11:53.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ze swoimi mądrościami jesteś klasyczną V kolumną i mam wrażenie, że zdajesz sobie z tego sprawę, dlatego dyskusja z tobą jest równie bezcelowa co z jednym z klonów płatnego propagandzisty. Przecież ty masz tubę propagandową tvn, gw, fakty i mity, superstacja, tok fm. Powtarzasz te same brednie które tam lecą od lat. Krzyż ci przeszkadza ? Czerwoną gwiazdę sobie na czole wytatuuj. Smoleńsk cię męczy? Jak każdego czerwonego. Częstochowa boli? Są tacy którzy nie wstydzą się swojej wiary. Zazdrościsz? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
sprawiedliwy podział wspólnego dorobku Nie chcę do waszej dyskusji się mieszać ale to jako pierwszy Lenin wymyślił.
Przepraszam Marks i Engels a Lenin to wdrożył.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 12:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
On był dokładnie taki sam jak ty czyli dzisiejsze komuchy. Gadał jedno, a robił zupełnie coś przeciwnego. Sprawiedliwy podział to choćby budowa dróg, mostów, lotnisk, dworców wszędzie gdzie przynoszą ogólny pożytek, a nie dopłacanie do madonny czy pokłosia. Sprawiedliwy podział to równe traktowanie ludzi niezależnie od statusu, to wyrównywanie różnic w możliwościach itd. Fałszywiec taki jak ty zarabiający ba pisaniu bredni nigdy tego nie pojmie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Podoba mi się jak nawzajem wyzywacie się od komunistów. A czy ktoś z was miał z nimi jakieś przykre doświadczenia? Przewaga z was nawet tego ustroju nie pamięta .Co niektórzy to nawet nie urodzili się w tych czasach a krzyczą najgłośniej. Mógłbym coś o tym powiedzieć jak mnie spałowali w wieku 22 lat.(Zomowiec z Milicjantem)
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ty nie popierasz sprawiedliwego podziału dóbr? A jaki w takim razie? Jeżeli wyjaśnienie okoliczności śmierci prezydenta i całego sztabu generalnego nazywasz tematem zastępczym to jesteś tak prawicowy jak palikot, winszuję. Oczywiście że atak na kościół jest sposobem walki z PiSem. Natomiast w jaki to sposób PiS ośmiesza katolików to nie mam pojęcia. Trzeba mieć poważne zmiany żeby coś takiego wymyślić. I na koniec. Z kim Mikke miałby rządzić? Konkretnie ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mikke rządzić? Przecież on nigdy nie zbliży się do progu wyborczego
Cała ta dyskusja od jakiegoś czasu w tym temacie przypomina mi Futuramę, albo inną kreskówkę w alternatywnej rzeczywistości. JKM w polityce jest nikim i od ponad 20 lat za wszelką cenę stara się zniechęcać ludzi do liberalizmu. Dlatego nie ma co sobie głowy zawracać dywagacjami na temat partii należących do kategorii "błędu statystycznego". |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Czytając co masz do powiedzenia w temacie, współczuję wyjątkowo.
Ostatnio edytowane przez sambo : 02.07.2013 o godz. 13:11.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
![]() york09 napisał(a):
Lepiej powiedz, skąd wytrzasnąć kasę na obsługę rosnącego długu publicznego: ![]() PS. Ostatnie dwa lata to już ponad 43 mld zł. Każdego roku to ponad 1100 zł na osobę, czyli przeciętna 4 osobowa rodzina rocznie oddaje we wszelakich podatkach i daninach prawie 4 500 zł na dług pomnażany przed Tuska i Rostowskiego. W 2007 i 8 roku, po 2 latach rządów "faceta z kotem" było to tylko 2 900-2600 zł. Takie to Ci fachowce te z PO, że nawet facet "bez konta w banku" miał lepsze wyniki ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Drozdku-- w komunie były takie hasła że robimy dla idei i wspólnego dobra. Tylko jak to w praktyce wyglądało to musisz sobie poczytać. Nie ma takiego czegoś jak wspólne dobro. Jak będziesz miał więcej podzielisz się ze sąsiadem?żeby też miał dobrze. Nie. Bo każdy sobie rzepkę skrobie. Czy chętnie oddajesz podatek? nie a to powinno iść do wspólnego dobra.
Prezio zamiast miliony na swych goryli przeznaczać mógłby to zainwestować na bardziej szczytny cel.Żebyśmy z tej kasy wspólnie mogli korzystać. BBudowniczy-- Przekonałeś mnie Kaczyński wróci za Biliony wykupi banki ,miliardy przeznaczy na dług publiczny i będzie się nam żyło wspaniale. Do całkowitego przekonania brakuje mi tylko formalność skąd weźmie kasę (może Rydzyk wymodli?) Zbankrutował, bo wydał krocie na leczenie matki. To źle zainwestował bo matka zmarła. Jaruś katolik a chciał sprzeciwić się woli Boga. Cytat:
http://danielszeligowski.natemat.pl/...a-kaczynskiego Jak się bawimy we wykresy to popatrz to idealnie pasuje do twojego wykresu popatrz na lata Kryzys w europie ![]() ![]() Tutaj widać jak Kaczyńscy rządzili w Europie jak było fajnie. Ledwie skończyli rządy i kryzys na całym świecie Kaczyński WRÓĆ napraw świat.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkoda słów. Przynajmniej wiadomo, jaki typ człowieka sobą reprezentujesz...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki typ może reprezentować komuch propagandzista ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
a ja tu stawiam wniosek o skasowanie konta użytkownika york09.
Pomijam styl w jaki dyskutuje i co ma do powiedzenia i to, że zaśmieca ten temat. Użytkownik ten w swoim podpisie i emblemacie wciąga barwy i znaki Wisły w swoje urojenia i to jest powód w mojej opinii wystarczający. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
||||
Co do tego na kogo głosuję - powtarzam - nie mam zamiaru wchodzić w dyskusje odnośnie kto lepszy a kto gorszy - na pewno nie zagłosuję na lewactwo (należy odróżnić od lewicy) w rodzaju SLD/Palikot/PPS Ikonowicza itd. Do tego lewactwa zbliżyła się PO. Czyli wiele nie zostaje do wyboru....
Pozdrawiam serdecznie PS. Jedynej odpowiedzi jakiej domagam się to tego z czym w programie Mikkego się zgadzasz..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Drozdku przeżyłem komunizm przeżyję i kaczyzm. Gorzej z wami młodymi.
BBudowniczy jakoś na temat tych naszych wykresów się nie wypowiadasz. A czy one nie są podobne.albo to zbieg okoliczności. Co do opieki nad matką prezesa to z takim samym efektem NFZ by za darmo się zaopiekował. Więc niepotrzebnie dom (prezent od komunistów) sprzedał. Co niektórzy piszą aby mnie zbanować. Między nami taka różnica że ja bym nie chciał aby np. Drozda lub BBudowniczego nie było wśród nas, bo z kim można by było się dogadzać. Na tym dziale zrobiło by się smutno. Drozdzie Przeciwników PISu nazywasz komunistami. A napisz od kogo rodzina Kaczyńskich dostała dom na Żoliborzu. Od kogo żołnierz AK. Rajmund dostał dom i przywileje o których zwykły śmiertelnik a nawet komunista nie mógł pomarzyć w powojennej Warszawie. Na pewno nie odpiszesz.( Nie oczekuję odpowiedzi bo oboje ją znamy.)
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.07.2013 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Płaczę ze śmiechu jak czytam posty użytkownika york09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Kaczyński wszystkim sprawiedliwie obniżył składkę rentową, słyszałeś o tym? Głupio ci? Konkrety bo się ośmieszasz, tylko nie przytaczaj flagowego przykładu bo spadnę ze stołka. Nie wyrównywaniu różnic tylko szans. Przez choćby podobny dostęp do edukacji czy możliwości rozwoju. Jak budowa basenu, sali gimnastycznej czy stacji kolejowej w miejscach gdzie ich nie ma a są potrzebne. Jeżeli literówka sprawia że nie rozumiesz to jej brak nic nie zmieni. Nic dziwnego z takimi poglądami ...
A Kaczyński może by i nie musiał wydawać tyle kasy na ochronę. Niestety są debile uważający walkę z nim za jedyną słuszną, a psychopatów lepiej nie lekceważyć ... ps. może wyjaśnisz skąd komuniści mieli dom na Żoliborzu? Lenin im wybudował?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.07.2013 o godz. 17:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Facet pracuje na umowę zlecenie
. Pracodawca chyba postawił na niego kosztem Szpenia, któremu zostawił jak widać ćwierć etatu.Wybory coraz bliżej to należy się spodziewać wysypu nowych wynalazków w najbliższym czasie. Kasa na nich będzie. Oligarchowie zasilą fundusz aby nic się w tym kraju nie zmieniło. |
|
|