|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Aha, a na Euro nie daliśmy dupy, z Ratyzboną nie spadł ani się nie utrzymał, Widzew miał sraczkę, w Legii dziennikarze nie sprzyjali, w Lechu sam nie wiem co ale był sukces.
Nie chodzi mi o sam fakt ale o jego kolejne herezje które głosi, budowanie po cegiełce, ....a rzygam tym. Powiedzieć że coś poskładał po tym jak przyjął 6 w plecy. Proszę Cię.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 19.06.2013 o godz. 08:59.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Uważam, że sama wizja Smudy jest dobra, chce zbudować coś kompletnie nowego dlatego nie widzi tu miejsca dla Brożków Kosy czy Sobola. Rozumiem to.
Byłem za pozostaniem Sobola. Jednak Smuda ma racje w jedynek kwestii jeśli starszy zawodnik z autorytem i bogatą karierą jest pod formą jak w moim odczuciu było tak z Kosą to on ma destrukcyjny wpływ na drużynę co odczuł tez Kulawik bo Kamil niezadowolony z siedzenia na ławie i gdzieś tam mu marudził czy żalił się na łamach prasy że zagrał z Legią dobrze i liczył na kolejny występ. Osobiście mi się to nie podobało. Podstawoa kwestia jest taka czy działacze panują nad tym wszystkim w sensie czy są wstanie sprowadzić nowych piłkarz na których będzie budowana nowa Wisła bo rynek przynajmniej w Polsce jest tak fatalny że ja tu nie widzę lepszego piłkarza niż Sobol czy trudno o napastnika lepszego niż Brożek. W moim odczuciu trzy zapowiadane transfery to zdecydowanie zbyt mało aby znaleźć się w górniej części tabeli.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.06.2013 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W zeszłą niedzielę był na obiedzie u Smudów i sobie chwalił.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Smuda napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
O jakim tandetnym i plotkarskim portalu mówisz? Strzelam-weszło? Nie przepadam za nimi, to prawda, że bazują na krytyce i przypierdzielaniu się do wszystkiego, ale to nie znaczy, że w kilku kwestiach się z nimi nie zgadzam. Podobnie jak oni, czy wielu ludzi związanych z piłką nie popierałem rozdawania paszportów na lewo i prawo. I nie, nie miałem biletu na 1/4. Ta "kadra" stała się dla mnie obojętna na wiele miesięcy przed rozpoczęciem turnieju. Jego osiągnięcia sportowe w ostatnich latach to inna sprawa. Kończę temat Smudy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No ok, ale wypadało by też wspomnieć o sukcesach. Finał LM kibice w Dortmundzie mu długo nie zapomną, podobnie jak Irakijczycy bo to dzieki Francowi obalono dyktatora. A co z wodowaniem na rzece Hudson? Dzięki zimnej krwi zapanował nad paniką załogi i ogromną maszyna, ten manewr przeszedł do historii lotnictwa. A "arabska wiosna ludów" ? Przecież to wszystko zaczęło się od Smudy, niezapominajmy o tym. Sam widzisz . Można go obwiniać za całe zło, jednak to o tych dobrych uczynkach krążyć będą legendy. jeśli chodzi o jego wypowiedzi, to racja .......i straszne kocopoły. Tylko wydaje mi się że on nie mówi tego co chce powiedzieć, tzn mysli co innego a usta co innego. Bez wątpliwości, biegli by uznali go za niepoczytalnego i zwolnili z odpowiedzialności za wypowiadane zdania.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.06.2013 o godz. 11:47.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
To jest poważne info czy jakiś żarcik? (pytam się serio
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Mam tylko nadzieję, że Wisły Smuda nie spuści z ligi i że ten wybryk z synem koleżki będzie jednorazowy. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
idealny obraz sytuacji obecnej
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak go zakontraktowali to powiedziałem sobie: spokojnie zobaczymy jak jego zespół będzie grał, ale po jego ostatnich ruchach, czyli wy.......eniu Kosowskiego i Sobolewskiego, sprowadzeniu podawacza piłek z IV ligi niemieckiej jestem święcie przekonany, że ten debil spuści nas do I ligi jak nie w tym to w następnym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A ja za to jestem pewien że wy...ienie Kosowskiego i Sobolewskiego wyjdzie nam na dobre.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A może Smudas bał się że go starszyzna potraktuje jak Petrescu? Sprzedadzą bez mydła?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
On od czasu jak poszedł do Legii zmienił podejście, Ci niej grzeczni z którymi potrafił się dogadać czy jakoś ich ustawić stali się jego największymi wrogami. Zaczęło się budowanie na sprawdzonych nazwiskach, przecież on im tak chyba 4 kontuzjogennych emerytów z Widzewa sprowadził.
Poszedł w coś takiego że po co się użerać jak ma swoich i na nich postawi. I tak robi. A że tutaj mu znów dali wolną rękę to może sobie wymyślać. Szatnia ma Smudę przeczytanego, od początku do końca. On się łudzi że jak wy.......i starszyznę to go młodzież posłucha jako wodza, jednak ta dzisiejsza młodzież ani go nie posłucha ani nie da mu wyników. C.K. Dezerterzy idealnie pasują. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Drodzy znafcy i eksperci rozkminiający na 100 sposobów i przekomarzający się na temat plusów i minusów Franciszka...
otóż: daleki jestem od przepowiadania czarnej przyszłości naszego klubu, ale w związku z ostatnimi wydarzeniami ten jeden jedyny raz zrobię wyjątek::::: Z Franciszkiem czerwonym indorem będzie tak samo lub bardzo podobnie jak z Kasperczakiem za drugiej kadencji.. Proste? Banalne, a nikt na to nie wpadł :] dziękuję za uwagę. ps. lub nawet gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba nie było wrzucane:
Smuda w Wiśle łata dziury http://wisla-krakow.przegladsportowy...647,1,727.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Smuda to dobry wybor sezon bedziemy grac opierajac sie na ambicji walce i dyscyplinie jesli dogada sie z chlopakami wstydu nie bedzie oczywiscie mierzac sily na zamiary jesli chodzi o Sobola to osobiscie uwazam ze powinien zostac u nas jeszcze sezon co do Kosowskiego Kamil nic nie wniosl ani na boisko ani do szatni to sie z nim pozegnali bajki o budowie nowej silnej Wisly i jednoczesnie sprowadzanie pilkarzy zapchajdziur raczej sie wykluczaja wiec jak dla mnie kolejny sredni sezon przed nami
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wywalił Sobola i Kosę i sprowadził syna swojego kolegi z IV ligi niemieckiej. Nie byłem do pomysłu zatrudnienia Smudy nastawiony sceptycznie, ale sam nie wiem co o tym myśleć. Przyszły dla nas ciężkie czasy i musimy modlić się o to, by jego talent trenerski się wreszcie obudził po 4 latach uśpienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak tak dalej pójdzie, to 3 zapowiadane okienko rzeczywiście możemy spędzić na szczycie. Szkoda tylko, że I ligi. Podziwiam optymistów, kadra uboga, obrona dramat, napastników brak. Przychodzi koleś z IV ligi po znajomości i gość z Haiti, gdzie nie wiadomo czy w ogóle są boiska.
Będzie zajebiście wesoło. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Daj żeż sobie na wstrzymanie. Przyjdzie czas oceny jego pracy. Ludzie, skąd w was tyle ironii? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napiszę po raz n-ty, JAKBY Sobola nie wywalił to raczej nie pisałbym nic na temat indora...a że Adaś skorzystał na tym i od kopa sprowadzi go do Górnika czyli mocniejszego zespołu, potwierdza tylko jak bardzo kompetentną osobą jest fransła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Smuda pierwsze co zrobił, to wzmocnił Górnika. Brawo.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No co że wzmocnił - nie rywalizujemy z nim.
Nie sadzę aby Górnik zakwalifikował się do naszej, drugiej grupy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Guest
|
|
|
Podjąłbym inną niż Smuda decyzje odnośnie Radka Sobolewskiego natomiast jak na ten moment ma on moje pełne zrozumienie. Smuda chcę zbudować drużynęn tak aby nie w tym ale już w następnym sezonie wałczyła o "coś" - trudno w tak odległej wizji umieścić Radka. Smuda będzie z tego rozliczany. Do tego moim zdaniem jeśli w szatni będzie siedział Sobolewski czy Kosowsi to niektórzy młodsi czy nawet trochę starsi pilarze nigdy nie wezmą full odpowiedzialność za klub bo będą zawsze patrzeć co zrobi ten "WIELKI"
Jednak osobiście bardzo ciężko mi uwierzyć, że zostaną sprowadzenie tacy piłkarze abyśmy tego nie żałowali w tym sezonie. Co do pożegnania to naturalnie chyba każdy chciałby aby odbyło się to na stadionie aby chociaż zbliżyć się do takiego czegoś. wis.la/n8g2w Mimo że Radek nie lubi robić show ze swojej osoby chyba również chciałby pożegnać się na boisku ale nie można decydować za niego. Nie wiem czy Górnik jest Radkowi potrzebny - to jego decyzja i trzeba to uszanować być może czuję się na silach i ma ochotę dalej grać w piłkę. Na pewno musi liczyć się z tym że jak dostanie kontuzje i nie będzie w formie to może usłyszeć, że jest dziadem, który nie wiadomo po co tu przyszedł i blokuje miejsce młodym. Radek to nie Del Piero, który może sobie chodzić cały mecz i za chwilę strzelić w okno z wolnego. edit: Smuda ma bardzo ciężki początek podjął a właściwie wziął na siebie trudną decyzje lecz wytłumaczalną w racjonalny sposób, do tego nie pomagają mu gdzieś tam te fotki jak gdzieś Radek mu macha ręką, trochę to rozjusza kibiców. Mam nadzieję że oprócz właściciela ktoś go w klubie wspiera bo być może to dla niego tez nie łatwe.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.06.2013 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie tak sobie wyobrażałem zakończenie kariery Sobola, ale cóż zrobić, Radek chciał, franek nie pozwolił, czuje się na siłach chce grać, więc będzie to robić, a że nie w Wiśle to już pokazał jaki ma stosunek do tego na konferencji. Żal jak uj.......... Mówię, Smuda za ten manewr na starcie jest już grubo na minusie i nie wiem co musiałby zrobić aby to odkupić - 3 mistrzostwa z rzędu i awans do LM - wtedy przestanę psioczyć na waszego zbawcę
To tak jak się łudzić, będę bogaty, zbudują wymarzony dom, zakupie wymarzone auto za 1mln $, ale.... muszę wygrać w totka - bardzo liczę na wygraną :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Westersyl Ci podpowiedział zresztą, podał Ci racjonalne powody dla których nie widział już Sobola Smuda w swojej wizji. Ja się z nim zgadzam. Całe to naśmiewanie się, jakoś mnie nie bawi. Ale stary człowiek powiedział " Czechosłowacja" to trzeba go zmieszać z błotem. Strasznie irytujące to jest, nie bawi mnie to, że kibice Wisły ośmieszają wszędzie swojego trenera... Trzeba mu życzyć powodzenia, jak już pisałem wcześniej. Jest trenerem naszej Wisły. A chcieć to ja też bym chciał, powrotu Skorży. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|