|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
||||
Skąd masz take informacje, byłeś, liczyłeś z wieży mariackiej ?Wiesz ile było osób na Paradzie zboczeńców w Warszawie według Gazety Wyborczej i samych organizatorów którzy jak zawsze zawyżają sobie liczbę ? Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.06.2013 o godz. 10:26.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak już mowa o manifestacji, to KRRiT zleciła prof. Krzemińskiemu (!) opracowanie raportu na temat obiektywności programu Pospieszalskiego, w tym odcinków poświęconych Marszowi Niepodległości....
![]() Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Padlina prawie sołtysie to jest przy władzy od lat, dzięki takim roztropkom jak ty. Smród gęstnieje ... i nie będzie go łatwo usunąć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Każdy wspiera takie opcje jak mu się podoba. Wolisz socjalistów niosących obrazki maryjne, a ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo, które odcinają się od smrodu jaki funkcjonuje tutaj od dziesięcioleci.
Dobrze to podsumował JKM, którego często zdarza mi się wyzywać od oszołomów, ale radary na socjalistyczne poglądy mamy podobnie wyczulone Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2013 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
PS.Spora część elektroratu PO(znam wielu takich) uważa, że Polską właśnie rządzi liberalna prawica czyli PO, bo na prawo są już faszyści (czyli PiS), a na lewo socjalkomuniści (czyli PiS) ![]()
PS. To z syjonistami i ośmieszaniem kościoła przez Kaczyńskiego to mam nadzieję że żart.... emj10 napisał(a):
Można być religijnym i można być liberałem. Mam nadzieję, że mieści Ci się to w głowie, że wśród niosących "obrazki maryjne" ludzi jest spore spektrum ludzi o różnych poglądach gospodarczych. "Ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo" - czyli konkretnie? PS. Co ciekawe sztabowcy z PO muszą być zadowoloni - wszyscy dyskutujemy czy PiS to bardziej faszyści czy bardziej socjaliści, a rządząca od 6 lat PO jest poza wszelkim zainteresowaniem. W Polsce jak widać najwiekszym problemem jest opozycja, a nie rządzący.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 18.06.2013 o godz. 11:05.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 18.06.2013 o godz. 11:14.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co Ci się konkretnie nie podoba w tej zalinkowanej wypowiedzi? Proszę o cytat, by można było się spierać w jakiejś określonej płaszczyźnie, a nie w płaszczyźnie "bo Żyd jest be i Kaczor to zdrajca". Nikt nie neguje nadreprezentacji żydów w UB i aparacie komunistycznym po 45, ale to nie znaczy że mamy dzisiaj zrzucić bombę atomową na Izrael. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Bo na KNP z tego co kiedyś pisałeś - nie głosujesz. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To KNP ma monopol na liberalne poglądy w gospodarce?
Oni będąc którymś tam wcieleniem UPR są przedstawicielami doktrynalnego wyznawania szkoły austriackiej, która nie jest jedynym nurtem jaki zrodził się przez te kilka stuleci w liberalnym podejściu do gospodarki. Jeden z filarów dawnego UPR, a obecnie osoba, która raczej jest cięta na KNP to Rafał Ziemkiewicz - miłośnik turbokapitalisty i ultraliberała jakim jest Balcerowicz. Cała ta szajka, którą zbudował JKM to nic innego jak grupa, która swoimi działaniami definitywnie obrzydziła liberalizm gospodarczy w Polsce. Wracając do ostatnich blisko trzech dekad w polskiej gospodarce to przejawów liberalizmu mieliśmy zaledwie kilka. 1. Pierwszym z nich był okres urzędowania Messnera i Rakowskiego, gdzie oprócz sławnej „ustawy Wilczka” doszło do reform gospodarczych, które były podwalinami systemu gospodarczego III RP, rozpoczęły szaleństwo na tworzenie prywatnej działalności gospodarczej, a także stworzyły system finansowy częściowo niezależny od władz PRL. Mimo fiasku tych reform zakończonych ogromnym kryzysem gospodarczym i hiperinflacją te ruchy przyczyniły się do tego, że początek lat 90-tych stał się okresem gdzie własność prywatna przeważyła szalę z własnością prywatną, a miliony Polaków mogły w końcu iść na swoje. 2. Oprócz UPR mającego skrajnie liberalne poglądy gospodarcze istniały również takie grupy jak liberałowie gdańscy, którzy po działaniu w podziemiu w latach 80-tych w latach 90-tych najpierw utworzyli KLD, następnie mieli epizody z UD i UW, aż wreszcie wylądowali w PO. Druga grupą, która miała głównie korzenie w ośrodkach warszawskim i krakowskim był SKL, który nie wytrzymał próby po nieudanej koalicji z AWS i rozpadł się na małe partie, a czołowi politycy zasilili inne mocniejsze ugrupowania. Każdą z tych grup różnił typ liberalizmu jaki noszono na sztandarach, podejście do Kościoła, a także kwestia rozliczenia PRL-u. 3. Reforma Balcerowicza – jakby jej nie oceniać to część z ruchów jakie wykonał Balcerowicz były nie tylko niezbędne, ale konieczne. Nie jest on moim liberalnym guru, gdyż amerykańscy ekonomiści żydowskiego pochodzenia na jakich wzorował się Balcerowicz, a także jacy mu doradzali doprowadzili do powstania lumpenkapitalizmu w Polsce. Może gdyby prywatyzacja odbywała się na bardziej otwartych i precyzyjnych zasadach, gdyby wcześniej otwarto wszelkie bariery na rynku pracy, a także gdyby w połowie lat 90-tych oddzielono własność państwową, od własności prywatnej, tak aby politycy nie mieli prawie żadnego wpływu na kluczowe działy gospodarki to nie doszłoby do powstania rzeczy working poor, a klasa średnia miałaby się dobrze od dekady. 4. Plan Hausnera. No cóż kilka razy spieraliśmy się w tym temacie jeśli chodzi o to czy założenia tego planu były słuszne, a także o samą postać Hausnera (dla mnie oprócz Kołodki jedyny lewak, który ma choć trochę samokrytyki i potrafi docenić liberalne rozwiązania). Samo ograniczenie zatrudnienia oraz rozrostu organów administracji publicznej, powrót do prywatyzacji i oddzielenia własności prywatnej od państwowej oraz obcięcie wydatków socjalnych było planem, pod którym równie dobrze mógł podpisać się Balcerowicz, czy JKM. Wielka szkoda, że wtedy nie udało się przepchnąć całości, bo byśmy byli dekadę do przodu, a tak wciąż tkwimy w tym marazmie. 5. Ostatnie epizody liberalizmu miały miejsce w ostatniej dekadzie, gdzie za rządów PiS, czy PO doszło do uproszczenia podatku CIT, zniesienia najwyższej stawki podatku PIT, deregulacji zawodów prawniczych oraz tzw. „małej ustawy Gowina”, reformy pomostówek oraz emerytur mundurowych. Jak na 8 lat rządów takich liberałów jak Gilowska, czy Rostowski mieliśmy jakieś becikowe, zabawy składką rentową, czy dołożenie kolejnych setek para podatków zamiast zmian w kierunku liberalizacji rynku pracy, sektora finansów publicznych, sektora bankowego, sektora ubezpieczeń, czy wreszcie ustabilizowania ordynacji podatkowej i systemu podatkowego w Polsce w kierunku o jakim kiedyś już wspominałem, czyli: - podatek liniowy ze stałą dosyć wysoką stawką 20% dla wszystkich - brak progów podatkowych - kwota wolna od podatku podniesiona do poziomu płacy minimalnej (połowa tego co w Niemczech, czyli 8000 euro) - zniesienie większości ulg podatkowych i ograniczenie biurokracji przy zbieraniu podatków Krytykując politykę Orbana zwróciłem jednak uwagę na to, że wzoruje się on na systemie podatkowym w Niemczech co jest godne odnotowania. Przy zastosowaniu takiego systemu (ok. 1% Polaków podlega pod stawkę 32%, czyli faktycznie mamy podatek para liniowy z progami podatkowymi) osoby, który obecnie mając płace minimalną 1600 zł brutto zachowają w kieszeni ok. 300 zł (20%), gdyż będą zwolnieni z płacenia podatków, a osoby lepiej zarabiające, które do tej pory korzystały ze zwolnień podatkowych, ulg, czy innych sposobów jakie gwarantowały im luki w systemie podatkowych zapłacą stały i płaski podatek 20%. Rozumiem, że zwolennika JKM ciężko w jakikolwiek sposób przekonać, że istnieje inny rodzaj liberalizmu niż prezentowany przez to środowisko, że istnieje inny liberalizm niż ten prezentowany prze Hayek'a, że istnieje szkoła chicagowska, a szkoła anglosaska, a także inne ich odmiany w wersjach europejskich, a także bardziej orientalnych. W wyborach samorządowych wspierałem do tej pory dosyć aktywnie najbardziej liberalną moim zdaniem grupę samorządowców, którzy mają jakieś tam korzenie właśnie w UPR i SKL-u, a w wyborach parlamentarnych głosuję na Janusza Piechocińskiego, któremu trudno zarzucić, że jest on socjalistą, gdyż już na studiach należał on do grona prężnie działających liberałów, którzy wykazywali ciągotki do tworzenia wolnorynkowej gospodarki w Polsce. On, Krzysztof Oksiuta, a także kilku innych polityków, których znałem od dziecka jak najbardziej byliby w stanie stworzyć grupę, która skruszyłaby ten socjalny beton. Niestety ten beton ma się wciąż za dobrze.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2013 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10,
dzięki za krótkie odświeżenie historii, ale wyraźnie pisałeś o "opcjach" liberalno gospodarczych, które popierasz. Dlatego pytam jaka partia lub organizacja kryje się za tym określeniem? ![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałem o tych opcjach. Mój kredyt zaufania do Janusza powoli kończy się ze względu na to, że mimo tego, że dostał on swoje poparcie od kilku baronów w PSL-u to niestety ten beton zaczyna go ciągnąć w dół a poza tym wydaje mi się, że Janusz będąc na pozycji lidera jest mocno osamotniony. Działania kilku oligarchów w PSL, min. Struzika niczego nie ułatwiają.
W ostatnich latach spoglądałem też w kierunku Fundacji Republikańskiej, KoLibra, a także kilku innych instytutów i stowarzyszeń, które niestety były przybudówkami PiS-u, ale przez to, że mam wciąż dobry kontakt z młodymi politykami różnych partii, w tym PiS to brałem udział w tych spotkaniach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2013 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam PSL jest centrową partią agrarną, etatystyczną i źródłem nepotyzmu w polskich samorządach. Do tego gospodarcze przeważają tam poglądy liberalne, a społecznie bliżej im prawicy niż lewicy. Z partią jako taką nigdy się nie utożsamiałem, w samorządzie prowadziłem kampanie wyborcze przeciwko nim (głównie tereny wiejskie i podmiejskie), natomiast z samym Jankiem i kilkoma politykami należącymi do tej partii jak najbardziej się utożsamiam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
- którym żydom Kaczyński dał obywatelstwo polskie, a następnie sprowadził tutaj? - co ma Kaczyński do Pokłosia? Cytat:
- od kiedy Kaczyński twierdzi że patriotyzm = faszyzm? - od kiedy Kaczyński zmusza do oglądania Pokłosia w szkołach? - wreszcie co jest nieprawdziwego w mówieniu o holocauście i milionach żydów zagazowanych przez Niemców? Tak rozumując, można twierdzić że nawet JPII był zdrajcą, bo temat holocaustu często poruszał...
Spróbuj odciągnąć takiego AS-a od Faktów i Mitów, to faktycznie będziesz miał sukces wychowawczy ![]() PS. To kto jest według Ciebie "prawdziwą" prawicą, ktora "uratuje" Polskę? ![]() ![]()
|
|||
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ogladal ktos chwile temu konferencje prasowa premiera?,padl temat "nozownikow" z Krakowa,i tak w skrocie ,Tusk mowil ze on walczy z kibolami ,,i na stadionach jest juz bezpiecznie,teraz ma udzielic wsparcia i podejmie nawet drastyczne kroki,zeby wyeliminowac"maczety" z krakowskich ulic,tylko ze mu w tym opozyja oczywiscie przeskadza,bo broni kiboli "patriotow",dla mnie premier przynajmniej w tym temacie zyje w jakims innym swiecie i nie widzi gdzie jest problem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zreformowaliśmy nasze komórki ds. przestępczości pseudokibiców, dzięki czemu mieszkańcy mogą czuć się bezpiecznie. Jednak policja nie może pracować bez pomocy społeczeństwa, a ludzie nawet nie decydują się wezwać policję, gdy są świadkami zdarzeń. A nie wzywają policji, bo ta pracuje tak, że boją się odwetu za pomaganie "stróżom" prawa. Tak się czują bezpiecznie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Super, tylko dlaczego zamiast przekonywać lemingi, które w 120% są liberalne totalnie, do głosowania na NP Ty przekonujesz, że zamiast na lewicowy PiS należy głosować na Nową Prawicę. Trochę to to nielogiczne.
Przekonaj palikociarzy i pomylonych do NP to będziesz gość ...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakiego poparcia (w procentach) spodziewasz się w wyborach parlamentarnych dla "prawicy"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konsekwentnie maja chyba coś między 0,2 % - 0,5 %. Tradycyjna burza w szklance wody, przed wyborami nieadekwatna do wyników jakie osiagają ci zbawcy narodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znam ten raport i nie wydaje mi się, by podtrzymanie decyzji o przeprowadzeniu ekshumacji tylko w ustalonym wcześnie ze stroną izraelską zakresie dawało prawo do wyciągania wniosków o których piszesz.
Sprawa była delikatna i mogła zakończyc się międzynarodowym skandalem. Ciekawe, co bys powiedział gdyby Kaczyński nakazał wbrew wczesniejszym ustaleniom przeprowadzic ekshumację, co wywołałoby skandal i zarzuty o profanację, a dodatkowo ekshumacje wykazałyby że ofiary przed śmiercią były np torturowane? Przecież nie da się ukryc, że Jedwabne miało miejsce, a zbrodni dokonali Niemcy rękami podburzonych Polaków. Problemem jest propaganda znaczącej części "polskich" mediów, próbujących nam wmówic że był to standard na ziemiach polskich, podczas gdy był to przypadek jednostkowy. Wstydzic powinni się tacy Francuzi, ktorzy francuską policją połapali żydów, zapakowali do wagonów i wysłali do komór gazowych, a nie Polacy. Podsumowując - wszystkiemu winny jest oczywiście Kaczyński,a nie twórcy Pokłosia, Sąsiadów, Bartoszewski obawiający się bardziej Polaków niż Niemców, propaganda GW i środowisk lewackich od 25 lat wciskających całemu światu, że jesteśmy wszyscy antysemitami i współodpowiedzialnymi za holocaust. Cytat:
A, to przepraszam Oni są jedyną prawicą z "automatu", bo tak twierdzi od 20 lat Korwin-Mikke ![]() PS. Jako że też w swoim czasie też dałem się "uwieśc" Korwinowi, więc proponuję Ci poczytac cos na jego temat także z innych źródeł. Z paroma rzeczami się z JKM zgadzałem i zgadzam, ale coraz częściej widzę jaką rolę Kowin od 25 lat spełnia w III RP. To zwykłe skanalizowanie i marnowanie potencjału młodych ludzi o poglądach prawicowych, którzy dają się uwieśc gadce Korwina. Większośc zwolenników Korwina z czasem zniechęca się do polityki, nie mogąc zrozumiec że mimo swojego zaangażowania i pasji, nic z tego nie wynika, a kolejna partia Korwina pozostaje partią "kanapową" bez jakichkolwiek szans na rządzenie i na zmianę rzeczywistości. Szczęściem w nieszczęściu, wielu z tych zaślepionych za młodu Korwinowców później mądrzeje i nawet zasila grono zwolenników partii mniej lub bardziej wg Korwina "lewicowych", ale z szansami na zmienianie rzeczywistości ![]() Na początek: http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...-sie-nie-udalo ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak wszystko to Niemcy, a Polacy kochali Żydów przed wojną, w czasie wojny, a także po niej. Rozumiem, że banialuki jakie przedstawiono w "Pokłosiu", czy "Sąsiadach" to próby generalizowania i wytworzenia obrazu, że Polacy na równi z Niemcami, a może nawet bardziej przyczynili się do holocaustu, ale nie da się ukryć, że to wszystko nie było czarno białe.
Ostatnio miałem debatę z rodzinnymi seniorami 80+ na temat getta w Opocznie. Delikatnie mówiąc Polacy mocno nie oponowali w tej kwestii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
Cytat:
Cytat:
Nie wiem o jakim krzyżu mówisz, ale jeżeli ma to być "picie" do światopogladu do ktorego odwołuje się ta partia, to tak. Pod kątem stosunku do tradycji, patriotyzmu, owszem - PiS jest prawicowy. W kwestiach gospodarczych są mocno socjalni, aczkolwiek poprzez takie działania jak walka z korupcją, upraszczanie przepisów, otwieranie zawodów, obniżanie podatków,polityka prorodzinna nie jest tutaj źle. Oczywiście wg kryterium Korwina jest tylko jedna partia prawicowa na świecie(ta w ktorej akurat jest), cała reszta to lewactwo ![]() PS. Od Korwina odstręczają mnie np takie wypowiedzi, dziwnie neutralne a nawet przyjazne względem komunistycznych zbrodniarzy, pokazujące jego faktyczne intencje: Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To w jakim dostatku żyją ludzie pokroju Cz. Kiszczaka i W. Jaruzelskiego najlepiej pokazuje jak zakłamana jest scena polityczna w tym kraju. Żadna partia nie rozliczy przeszłości, bo są umoczeni lub wplątani w różnego rodzaju konszachty. Przeciętny człowiek łudzi się, że albo PiS albo PO albo jakieś wynalazki jak Ruch Palikota, a to wszystko jedna "banda" chcąca tylko statusu quo i bycia przy przysłowiom "korycie".
Wiedzieliście, że Kiszczak był w misji polskiej w Londynie po II wojnie światowej i infiltrował żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, którzy chcieli wracać do kraju? Nie trzeba przypominać jaki los spotykał później oficerów Wojska Polskiego bez rodowodu sowieckiego. Takiej plamy na honorze żadna partia nie próbowała nawet wymazać. Tego się nawet nie da wymazać. W to tylko można brnąć jak brnie dzisiejsza Polska. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie filmiki to również manipulacja. Rozumiem, ze celem było przedstawienie tego jak Żydzi sobie sami zapracowali na holocaust, ale biorąc wszystko na chłodno i nie łykając agitek ze strony Niemiec, ruchów narodowych w Polsce, czy tego co płodzi od czasu do czasu "państwo Izrael" trzeba zdawać sobie sprawę z kilku spraw.
- Żydzi to była druga co do wielkości mniejszość narodowa w Polsce (od 3 do 5 mln w okresie między wojennym wg. różnych szacunków), która stanowiła wtedy od 10 do kilkunastu % obywateli Polski - Żydzi we wspomnianym przeze mnie Opocznie w czasie międzywojenny stanowili ok. 50% mieszkańców (ciut ponad 4 tys. Polaków i 4 tys. Żydów), trzymali w swoich rękach handel i finanse, ale generalnie byli dobrze zasymilowani z resztą mieszkańców, mieli świetnie rozwinięte struktury dla mieszkańców pochodzenia żydowskiego i nie byli uważani za obcych, bo mieszkali tam od kilkuset lat - mimo, że Żydzi w pewnych okresach mieli ograniczone prawa, dochodziło do ich dyskryminacji, a nawet aktów przemocy to nie można zapominać, że Żydzi nie mieli w do 1939 lepszego miejsca na ziemi przez kilka stuleci, często się o tym zapomina - pogromy Żydów przez Polaków miały miejsce w małych i dużych miejscowościach i fakt, że przy masowych mordach, których dokonali na tej nacji Niemcy to był pikuś to nie można zapominać, że miało to miejsce Mimo, że mam bardzo sceptyczne podejście do ten nacji, a w szczególności do "państwa Izrael" to jednak nie lubię przekłamań jakie pojawiają się od lewa do prawa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
![]()
PS. Ja też wolałbym już nie pisać o PiSie, ale to nie ja zacząłem pisać o zdrajcy Kaczyńskim i lewicowym PiSie. Można nie lubić PiSu, ale taka argumentacja jest rodem od Palikota.
Kara śmierci nie ma tu nic wspólnego - tu chodzi o jakiekolwiek ukaranie tych ludzi, tak by w przyszłości nikt nie myślał, że mordowanie rodaków ujdzie mu bezkarnie. Jaki przykład praworządności i poszanowania prawa chce dać swoim zwolennikom Korwin, skoro nie chce sądzenia komunistycznych oprawców, mających krew na rękach. Oprawców, którym w III RP włos z głowy nie spadł. _ukoL napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 19.06.2013 o godz. 12:24.
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli patriotyzm ma być gwarantem prawicowości to wymiękam. PPS też był prawicowy?
PiS to partia: - lewicowa - chrześcijańska - narodowa - etatystyczna - prozwiązkowa Mało tam tej prawicowości odnajdziesz, gdyż wg. kanonu partie prawicowe są za: - małą rolą państwa w gospodarce (PiS przeciwnie) - przeciwko interwencjonizmowi państwowemu (PiS przeciwnie) - za pełną swobodą i wolnością gospodarczą (PiS chce zachowania status quo w pewnych kwestiach, głównie socjalnych) - ograniczeniem przywilejów socjalnych i emerytalnych (PiS przeciwnie) Można by tak wymieniać w koło Macieju, ale tak jak wspomniałem nie ma na rynku, ani jednej partii prawicowej, ani liberalnej w Polsce. Jeśli ktoś dalej wierzy w JKM i jego często oszołomskie i oderwane od życia pomysły to gratuluję.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę się zagalopowałeś. Nad tym aby takim Kiszczakom, Jaruzelskim żyło się lepiej czuwają ludzie z okrągłostołowego rozdania, komunistyczny wymiar tzw. sprawiedliowści (dzieci i wnukowie ludzi tamtego systemu orzekają w sądach), który nie pozwoli zrobic im krzywdy. A większość spraw trafia predzej czy później do sądów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak, ale to JKM zniechęcił ludzi do liberalizmu i takich poglądów jakie prezentuje. Zobacz sobie na hasła Korwina z ostatnich lat.
1. Przywrócenie kary śmierci. 2. Legalizacja narkotyków. 3. Zwolnienie wszystkich urzędników. 4. Prawo do posiadani broni. 5. Bezsens para-olimpiady. 6. Wzorowanie się na polityce gospodarczej Hitlera. Można tak wymieniać, wymieniać i wymieniać, a diagnoza RAZ-a wciąż aktualna. JKM nigdy nie wygra żadnych wyborów, bo zwyczajnie sam je każdorazowo przegrywa. Porównania do Leszka Bubla są jak na miejscu. Osobiście nie poparłbym partii, która chce przywrócenia kary śmierci, prawa do posiadani broni i legalizacji narkotyków, gdyż znane mi informacje wskazują na to, że w przypadku drugiej i trzeciej sprawy niesie to za sobą więcej złego niż dobrego, a w pierwsza sprawa nie zgadza się z moją etyką, a także obecnym podejściem KK do kary śmierci.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 13:13.
|
|
|