The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2013, 15:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A co do prawicy, głównym wyznacznikiem prawicowości jest stosunek do wiary, ojczyzny i tradycji. Więc zupełnie Cię nie rozumiem...
Powiedz, że żartujesz.

1. Znam wielu pobożnych, wiernych tradycji itp, którzy wzdychają z ustęsknieniem za ustrojem gospodarczym, panującym w w Polsce przed '89r.To też prawica?

2. Mam kolegę. Nie wierzy w Boga, nie chodzi do kościoła. Uczestniczy od czasu do czasu w manifestacjach patriotycznych. Jest prawicowcem czy nie?

3. A PiS ze swoim programem naprawy polskiej gospodarki to prawica? Według mnie pobożna lewica. Tzn, konserwatyni socjaliści
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 17.06.2013, 15:51
Nie o tworcach mowie tylko o calej postkorowskiej pseudoelicie wyroslej na nowomowie Szechtera. O Kuroniu, Geremku, Mazowieckim I calej tej generacji ktora chcac przypodobac sie komunie zbrodnie stanu wojennego przemilczala a Kiszczakowi nawet nadala tytul czlowieka (tfu tfu) honoru. Pisze o obecnej wladzy ktora wyrosla na chlaniu wody z Urbanem I Jaruzelem w Magdalence. Na tej calej zje****j "lewicy laickiej" ktora komuchom oddala Polske po '89. To w lini prostej wyrastaja z niej Tusk, Komorowski, Lis I Olejnik. O to ze to co sie stalo przyczyna upadku Rzeczpospolitej Obojga Narodow, czyli absolutna bezkarnosc za zbrodnie, stalo sie kamieniem wegielnym II RP. A to wlasnie ludzie ktorych tu popierasz sa odpowiedzialni za to.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.06.2013, 16:00
Biedaku ,to swoje pretensje musisz skierować przynajmniej do 80 % społeczeństwa ,bo oni ci zgotowali ten los
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2013, 16:16
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Powiedz, że żartujesz.

1. Znam wielu pobożnych, wiernych tradycji itp, którzy wzdychają z ustęsknieniem za ustrojem gospodarczym, panującym w w Polsce przed '89r.To też prawica?

2. Mam kolegę. Nie wierzy w Boga, nie chodzi do kościoła. Uczestniczy od czasu do czasu w manifestacjach patriotycznych. Jest prawicowcem czy nie?

3. A PiS ze swoim programem naprawy polskiej gospodarki to prawica? Według mnie pobożna lewica. Tzn, konserwatyni socjaliści
1. Bo obecny ustrój jest jeszcze bardziej zwyrodniały niż ten przed 89' więc westchnienia można usprawiedliwić. Powiedz na którym marszu byli 11 XI to ci powiem czy są prawicowi.

2. Może i jest, ale zagubionym i niedługo różnie może być...

3. Oczywiście, że prawica. Nawet jeżeli metody mogłyby się wydawać socjalne to cel, czyli wzmocnienie państwa jako całości, sprawiedliwszy podział wspólnego dorobku, dążenie do harmonijnego rozwoju wszystkich warstw społeczeństwa i umocnienie narodowej integralności, są zdecydowanie prawicowe. Kto obniżył podatki wszystkim o taki sam procent? Tylko dzięki temu cudak mógł się chwalić zieloną wyspą.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Biedaku ,to swoje pretensje musisz skierować przynajmniej do 80 % społeczeństwa ,bo oni ci zgotowali ten los
Chyba sobie jaja robisz. Te 10% tumanów którzy "walczą z kaczorami i klerem" to 80% społeczeństwa?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2013 o godz. 16:25.
Hej Nasz TS !!
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.06.2013, 16:26
2. Może i jest, ale zagubionym i niedługo różnie może być...

A prof. Wolniewicz jest zagubiony, czy nie? Poglądy ma prawicowe, w Boga nie wierzy, a w RM gości.

Żeby było jasne. Jestem praktykującym katolikiem, ale znam kilku rozsądnych ateistów (nie tych wojujących), dlatego nie rozumiem łączenia wiary w Boga z poglądami prawicowymi.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.06.2013, 16:28

Rozumiem ,że powyższy tort , bombka choinkowa i poduszka ,to też profanacja symboli klubowych...
A co z zajączkami z czekolady ,które sie pojawiaja na swieta Wielkanocy czy św.Mikołajach na Boże Narodzenie ,jak rozumiem to tez świętokradztwo na niebywałą skalę.
A wracając do czekoladowego orła, to został on ostatnio zlicytowany za sporą sumę i kasa została przekazana Domowi Dziecka , więc więcej było z tego orła pozytku niż z waszego ględzenia...

Jak zwykle błysnąłeś Co w tych linkowanych symbolach jest nie tak? Emj pisał o różowej gwieździe. Tutaj jest biała gwiazda, jesr zachowana kolorystyka i geometria. Gdzie masz profanację? Jeżeli mamy to porównywac z trójkowym orłem, czyli różowym orłem bez korony, stojącym na kupie czegoś czarnego, to znajdź coś adekwantnego np szal z różowym półksiężycem w biało-czerwone pasy i przyjdź z nim na mecz Wisły, by zaprezentowac "nowoczesne" kibicowanie

Jacy moi idole mordowali Polaków , co ty pier**lisz ? To ,że rzekomo w FiM pisał morderca Popiełuszki mi sie nie podoba . Tak samo mi sie nie podoba ,że Palikot biega do Jaruzelskiego , ale tak niestety jest ,że walczy on o elektorat SLDowski i sie chce jemu przypodobać takimi ruchami.
No jak to, przecież morderca Popiełuszki naprawdę pisał w Fakty i Mity. Rzecznik prasowy komunistycznego zbrodniarza Jaruzelskiego wydaje kolejne czasopismo dla Ciebie - NIE. I ci SLD-owcy i palikociarze to w większości pokomunistyczny beton, byli członkowie PZPR, a biegają do Jaruzela właśnie dla swojego elektoratu. Bo jak sam przyznałeś, ten elektorat to w dużej części byli komuniści, dla których Jaruzelski to bohater narodowy i poprzez takie podlizywanie się mu jest szansa na podniesienie notowań.

Jak tacy świeci jesteście to czemu do swoich szeregów PIS dokoptował sędziego Kryże ,który zamykał ludzi w Stanie Wojennym.
Brawo. Wymieniłeś faceta, ktory nigdy w PiSie nie był . Czy powołanie go na prokuratora Prokuratury Krajowej spowodowało może entuzjazm elektroratu PiS-u? Chyba wręcz przeciwnie. Kto jeszcze?

To że PIS sie podlizuje klerowi ,zeby zyskać poparcie to ci nie przeszkadza, choć w sumie stosując twoją logikę, twoi idole podlizują się organizacji ,która prowadziła wojny krzyżowe, paliła ludzi na stosach a teraz chroni pedofilów w swoich szeregach. Też wielkiego powodu do dumy nie ma
Wojny krzyżowe i stosy były w średniowieczu, stan wojenny 30 lat temu. Idolami katolików są tacy ludzie jak Popiełuszko i Kolbe, idolami elektoratu SLD i Palikota jest jak sam przyznajesz Jaruzelski. Amen.

Twórcy Stanu Wojennego nie są moimi idolami ,tak wiec nie wiem czemu mi to uparcie przypisujesz
Więc kim są dla Ciebie?

Powiedz, że żartujesz.

Pozwolę sobie wtrącic swoje 3 grosze

Ad1. Wzdychają raczej za "stabilizacją" czasów PRL, bo było ch... ale stabilnie.Ale zgadzam się, z prawicowością to nie ma wiele wspólnego.
Ad2. Byc może jest, by może nie. Za mało napisałeś....
Ad3. Cóż, nie jest ważne kto co mówi, ale kto co robi "Liberalna" PO podnosiła podatki, "lewicowy" PiS podatki obniżał. Poglądy gospodarcze PiS są zdecydowanie bardziej na lewo od moich, ale ..... zapowiedzi walki z korupcją, likwidacji barier urzędniczych, otwarcia zawodów zdecydowanie bardziej mi odpowiadają niż mgliste bajania "liberała" Palikota i Tuska, tarcza śledziowo-korupcyjna Pitery, napuchnięty aparat urzędniczy, komisja"przyjazne państwo" Palikota, a przy tym łupienie człowieka podatkami na każdym kroku.

Żeby było jasne. Jestem praktykującym katolikiem, ale znam kilku rozsądnych ateistów (nie tych wojujących), dlatego nie rozumiem łączenia wiary w Boga z poglądami prawicowymi.
Zgadzam się,że prawicowiec nie równa się katolik. Ale prawdą jest też, że większośc prawicowców to katolicy. Takie są fakty, bez wartościowania ani prawicowców-katolików, ani prawicowców-ewanglików, ani prawicowców-ateistów.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.06.2013 o godz. 17:03.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 17.06.2013, 16:29
I kieruje. I do ciebie jako przedstawiciel tych "80%" to tez jest. Bo skoro tak goraco ich popierasz to musisz tez wziazc odpowiedzialnosc za ich czyny. Tu nie mozna stac okrakiem.
Drozd
Senior Member

Stary 17.06.2013, 16:38
Super, tylko co znaczy "dobrowolnie i poprzez rynek"? Gdyby warunki początkowe były takie same dla wszystkich można by takie wyznaczniki wprowadzać. W Polskich warunkach brzmi to kuriozalnie.
Hej Nasz TS !!
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.06.2013, 17:05

A prof. Wolniewicz jest zagubiony, czy nie? Poglądy ma prawicowe, w Boga nie wierzy, a w RM gości.

Jest to bardzo często stosowane uproszczenie. Na dzień dzisiejszy scena polityczna w Polsce jest dzielona na czarne i białe. To samo dzieję się z poglądami dyskutujących ludzi.

PIS jeśli chodzi o gospodarkę jest potwornie lewicowy. Ale i tak są uważani za partię prawicową.
PO gospodarczo również jest lewicowe ale są kojarzeni z liberałami.

Powiedz, że nie lubisz PIS`u - jesteś leming i w domu trzymasz ołtarzyki Jaruzelskiego i morderców z kopalni Wujek
Powiedz, że nie lubisz PO - jesteś zacofany katol, kibol, chuligan, faszysta i mocher.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2013, 17:07
(..) sprawiedliwszy podział wspólnego dorobku, dążenie do harmonijnego rozwoju wszystkich warstw społeczeństwa (..) są zdecydowanie prawicowe
Nawet nie wiem, jak to skomentować...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 17.06.2013, 17:21
Co? Uważasz, że myślenie w kategoriach wspólnoty kłóci się z prawicowością? Nikt nie mówi żeby wszystko wszystkim zabrać i dzielić po równo ... Tylko żeby to co się zabiera dzielić mądrze z zamiarem wykorzystania w ogólnym interesie.

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Ludzie decydują sami, np. złe firmy oferujące chłam i olewające klientów bankrutują, ale nie tylko firmy chociażby do złego lekarza nikt nie pójdzie, a i szanujący się szpital go nie zatrudni itd. To tylko pierwsze przykłady z brzegu.
Przeanalizuj kto zbankrutował przy okazji akcji " PO buduje autostrady" i zrozum, że to co opowiada Michalkiewicz to utopia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2013 o godz. 17:28.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.06.2013, 18:16

Prawicowy rząd: odpowiada trzeba było się ubezpieczyć.
To jakim jest rząd pod kierownictwem kanclerz Merkel ? Lewicowy czy prawicowy ? Bo zapowiedziała szybką i bez zbędnych biurokracji konkretna pomoc liczona w dzisiątkach milionów euro dla poszkodowanych przez powódź. Przecież skoro byli ubezpieczeni to rekompensatę wypłacą im firmy ubezpieczeniowe , a dlaczego robi to rząd ?
I sądze, że dostaną tą kasę a nie tak jak w Polsce jeździ sobie Tusk po kraju otoczony swoimi przydupasami i zaprzyjaźnionymi mediami i gdy w końcu jeden zadał mu pytanie : "Jak żyć , panie premierze" to nasłał na niego skarbówkę i inne służby przymusu.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2013, 18:29
Co? Uważasz, że myślenie w kategoriach wspólnoty kłóci się z prawicowością?
Cóż, myślę, że myślenie w kategoriach sprawiedliwości społecznej i redystrybucji dóbr kłóci się z prawicowością.

Najśmieszniejsze, że dla tego lewicowego PiSu nie widać poważnej alternatywy...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 17.06.2013, 18:56
Lewicowy rząd: jedzie tam bohatersko i obiecuje pomoc, oczywiście nie ze swoich pieniędzy tylko podatników (złożą się wszyscy zarówno ci którzy ubezpieczyli swój dom jak i ci których nie stać ani na mieszkanie ani dom)

Prawicowy rząd: odpowiada trzeba było się ubezpieczyć.
Prawicowy rząd buduje wały i poldery zalewowe z podatków ... a nie tworzy raju dla ubezpieczycieli. Jak już są wały i zabezpieczenia to na ubezpieczenie stać każdego bo jest tanie. Chyba rozumiesz.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 17.06.2013, 19:24

Chyba sobie jaja robisz. Te 10% tumanów którzy "walczą z kaczorami i klerem" to 80% społeczeństwa?
Nie chodzi mi o liczbe osob walczacych z klerem ,tylko liczbe osób ,które bierze udział w wyborach po 89 roku . Przesadzilem z tymi 80 % bo na wybory chodzi 40-50% Polaków i jesli przyjąć ,że ich głos wrzucany do urn ma jakiekolwiek znaczenie (a śmiem wątpić ,bo od 20 lat ogladamy te same mordy przy korycie) , to tak oni są odpowiedzialni za obecną Polske
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle błysnąłeś Co w tych linkowanych symbolach jest nie tak? Emj pisał o różowej gwieździe. Tutaj jest biała gwiazda, jesr zachowana kolorystyka i geometria. Gdzie masz profanację? Jeżeli mamy to porównywac z trójkowym orłem, czyli różowym orłem bez korony, stojącym na kupie czegoś czarnego, to znajdź coś adekwantnego np szal z różowym półksiężycem w biało-czerwone pasy i przyjdź z nim na mecz Wisły, by zaprezentowac "nowoczesne" kibicowanie

No jak to, przecież morderca Popiełuszki naprawdę pisał w Fakty i Mity. Rzecznik prasowy komunistycznego zbrodniarza Jaruzelskiego wydaje kolejne czasopismo dla Ciebie - NIE. I ci SLD-owcy i palikociarze to w większości pokomunistyczny beton, byli członkowie PZPR, a biegają do Jaruzela właśnie dla swojego elektoratu. Bo jak sam przyznałeś, ten elektorat to w dużej części byli komuniści, dla których Jaruzelski to bohater narodowy i poprzez takie podlizywanie się mu jest szansa na podniesienie notowań.

Brawo. Wymieniłeś faceta, ktory nigdy w PiSie nie był . Czy powołanie go na prokuratora Prokuratury Krajowej spowodowało może entuzjazm elektroratu PiS-u? Chyba wręcz przeciwnie. Kto jeszcze?

Wojny krzyżowe i stosy były w średniowieczu, stan wojenny 30 lat temu. Idolami katolików są tacy ludzie jak Popiełuszko i Kolbe, idolami elektoratu SLD i Palikota jest jak sam przyznajesz Jaruzelski. Amen.

Więc kim są dla Ciebie?

Zgadzam się,że prawicowiec nie równa się katolik. Ale prawdą jest też, że większośc prawicowców to katolicy. Takie są fakty, bez wartościowania ani prawicowców-katolików, ani prawicowców-ewanglików, ani prawicowców-ateistów.
To ty czego się właściwie czepiasz ? Że orzeł jest z czekolady czy chodzi ci o kolor czekolady (jest biały czyli poprawnie )?
Jedni biegają do Jaruzelskiego ,drudzy biegają do Rydzyka.Tylko nie wartosciuj teraz ,kto jest większą szują , żeby sie z tobą nie kłócić to mogę się zgodzić na to że obaj nimi są
Co że Kryże w Pisie nie był ,ważne co robił wcześniej.
Co do tego kto jest czyim idolem , to bym tak nie liczył na jakieś świadome kierowanie się Polaków w doborze swoich nazwijmy to idoli ,bo to media kreują + indoktrynacja ,w przypadku Polski, religijna ma na to wpływ. Jakbyś zapytał dlaczego JP2 był wielkim Polakiem i poprosił o wymienienie 5 powodów ,to nie wiem czy wiekszosc by umiała powiedzieć cokolwiek sensownego oprocz tego że był Polakiem i że ich wzruszal ,a jak byś przyjrzał sie osobie papieża i na to jakie podejmował decyzje np. w tym kogo uczynił świętym ,to już taki różowy ten obraz by nie byl , ale w polskich mediach o tym nie usłyszysz ,bo przekaz jest jeden .Co do Jaruzelskiego jest on być może "idolem" elektoratu SLD (a nie Palikota i w tym nie mojego) ,bo wielu ludzi nadal uważa ,że uchronił Polske przed interwencją zbrojna ZSRR i tyle.
Co do katolików prawicowych ,w Polsce generalnie symbol krzyża już przypomina powoli jedynie symbol PISu. Jeszcze nigdy od dwudziestu lat Kościół nie jest tak upartyjniony jak teraz , widać zaczęli się bać tych 10%
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
I kieruje. I do ciebie jako przedstawiciel tych "80%" to tez jest. Bo skoro tak goraco ich popierasz to musisz tez wziazc odpowiedzialnosc za ich czyny. Tu nie mozna stac okrakiem.
OK moge sie przyznać ,że biorę współodpowiedzialność za obecny stan rzeczy ale pod warunkiem , że za to jest też odpowiedzialny Kaczyński ,który jest w polityce od ponad 20 lat i był/ jest w tym czasie w 2 partiach.
AS82
Banita

Stary 17.06.2013, 19:50
Tylko ,że ta akcja "Orzeł może" nie była w zamysle Dniem Flagi ,tylko trwała miesiąc i skladala sie z roznych eventów.
No ale jak jesteś taki precyzyjny i dokładny w tym jak się powinno właściwie obchodzić daną rocznicę to wytłumacz czemu w rocznice Smoleńska 10 kwietnia, Jaro maszeruje z krzyżami i pochodniami i to nie na cmentarz czy na Wawel , tylko pod palac prezydenta ?
AS82
Banita

Stary 17.06.2013, 20:06
Niesioł nieźle dziś pojechał :
- Więcej (niż wydatki PO - przyp. red.) wydaje się na ochronę Kaczyńskiego, który ma urojenia. Wydaje mu się, że jest premierem i przeznacza na ochronę milion złotych. Taki ktoś niedługo może ogłosić, że jest Napoleonem. Niech sobie wybuduje Belweder - powiedział w ostrych słowach poseł PO.
- Ochrona Kaczyńskiego w Sejmie to jest jakiś cyrk, a to wszystko z pieniędzy podatników. Kaczyński po prostu otoczył się takimi drabami (rosłymi ochroniarzami - przyp. red.), że go nie widać. To wszystko to urojenia. Hofman to tłumaczy, że to dlatego, że ma być na niego zamach - podkreślił Niesiołowski.

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2013, 20:33
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie wiem, jak to skomentować...
Czysty Marks i podwaliny jego teorii. Marksa polecam każdemu przeczytać, aby wiedzieć czym to grozi.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.06.2013, 21:11
Max Kolonko od zawsze był ogarnięty, czy dopiero jak odszedł z tvp zaczął "mówić jak jest"? Kojarzy ktoś jakieś jego relacje czy też wypowiedzi za czasów roboty w tvp?
...And Justice For All
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2013, 21:35
Niesioł nieźle dziś pojechał :
- Więcej (niż wydatki PO - przyp. red.) wydaje się na ochronę Kaczyńskiego, który ma urojenia. Wydaje mu się, że jest premierem i przeznacza na ochronę milion złotych. Taki ktoś niedługo może ogłosić, że jest Napoleonem. Niech sobie wybuduje Belweder - powiedział w ostrych słowach poseł PO.
- Ochrona Kaczyńskiego w Sejmie to jest jakiś cyrk, a to wszystko z pieniędzy podatników. Kaczyński po prostu otoczył się takimi drabami (rosłymi ochroniarzami - przyp. red.), że go nie widać. To wszystko to urojenia. Hofman to tłumaczy, że to dlatego, że ma być na niego zamach - podkreślił Niesiołowski.

Daleko mi do Kaczyńskiego i PiS, ale uzasadnianie swojego kurestwa tym, że "PiS jest taki sam albo gorszy" to po prostu wyraz bezsilności i głupoty. Na Twoje nieszczęście ASie coraz mniej osób to tłumaczenie nadal kupuje.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.06.2013, 21:58

To ty czego się właściwie czepiasz ? Że orzeł jest z czekolady czy chodzi ci o kolor czekolady (jest biały czyli poprawnie )?
O to że jest bez korony, siedzi po szpony w g..., a na rysunku promującym całą akcję jest różowy. Coś jeszcze?

Jedni biegają do Jaruzelskiego ,drudzy biegają do Rydzyka.Tylko nie wartosciuj teraz ,kto jest większą szują , żeby sie z tobą nie kłócić to mogę się zgodzić na to że obaj nimi są
A ile trupów ma na koncie Rydzyk? Ilu więzionych i represjonowanych? Za dużo Faktów i Mitów!

Jakbyś zapytał dlaczego JP2 był wielkim Polakiem i poprosił o wymienienie 5 powodów ,to nie wiem czy wiekszosc by umiała powiedzieć cokolwiek sensownego oprocz tego że był Polakiem i że ich wzruszal ,a jak byś przyjrzał sie osobie papieża i na to jakie podejmował decyzje np. w tym kogo uczynił świętym ,to już taki różowy ten obraz by nie byl , ale w polskich mediach o tym nie usłyszysz ,bo przekaz jest jeden .
Gdyby zapytac Ciebie, to zapewne tak. Myślę jednak, że spora częśc Polaków wie, dlaczego JP2 był wielkim Polakiem. Całej reszcie jest to obojętne, bo zapytana o Piłsudskiego czy Kazimierza Wielkiego też by nie umiała powiedziec nic sensownego.

Co do Jaruzelskiego jest on być może "idolem" elektoratu SLD (a nie Palikota i w tym nie mojego) ,bo wielu ludzi nadal uważa ,że uchronił Polske przed interwencją zbrojna ZSRR i tyle.
Prawdziwy dobroczyńca

PS. Wg obecnie dostępnych dokumentów, Rosjanie ani myśleli o wejściu do Polski w 1981 r.

Co do katolików prawicowych ,w Polsce generalnie symbol krzyża już przypomina powoli jedynie symbol PISu. Jeszcze nigdy od dwudziestu lat Kościół nie jest tak upartyjniony jak teraz , widać zaczęli się bać tych 10%
Ja widac Tobie wszystko się kojarzy z kościołem, krzyżem i Pisem.Daj Pan spokój.....

Co do Jarka to nie jestem za pisem więc nie będę go bronił to jest zwykły lewak (poczytaj sobie poprzednią stronę na ten temat) są trzy opcje dlaczego tak się dzieje:
- po prostu szuka naiwnych wyborców wycierając sobie gębę krzyżem (biskupi przecież odcinali się od tego)
- po tragedii jaka go spotkała - śmierć brata kolegów itd. odpierdzieliło mu
- opcja trzecia i jedno i drugie
A może z tego samego powodu, dla którego zaraz po katastrofie poszły tam tysiące Polaków? Z tego samego powodu, dla którego harcerze postawili tam drewniany krzyż z napisem "Ten krzyż to apel harcerzy i harcerek do władz i społeczeństwa o zbudowanie tutaj pomnika"?
Oczywiście najprościej napisac, ze to z wycierania gęby krzyżem lub bo Kaczorowi odwaliło. Brawo.
Taki sam "niepodważalny" argument, jak ten że na Marszu Niepodległości są faszyści, a lustracji chce tylko chore z nienawiści oszołomstwo.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.06.2013 o godz. 22:01.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.06.2013, 22:06
Kilka zdjęć z niedzielnego Marszu:

heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.06.2013, 22:12
Oczywiście wracając do domu pomyślałem, że chociaż zobaczę jakieś urywki albo relację z Marszu, ale oczywiście ani w Polscacie (Wydarzenia) ani w TVP1 (Wiadomości) nie usłyszałem ani zdania o kilkunastotysięcznym Marszu w Krakowie...

Ale o wiele mniejszej paradzie zboczeńców w Warszawie media trąbiły kilka dni ...

Takie mamy "wolne i obiektywne" media w Polsce ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.06.2013 o godz. 22:34.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.06.2013, 00:02
Problem nie jest z samym PiS-em, bo średnio interesujący mnie temat, ale z tym, że Jareczek tymi kazaniami przyprawia Katolikom, którzy nie identyfikują się z tą partią również łatkę oszołomów. Niech zarejestrują sobie swój rydzykowy kościół i głoszą tam prawdy objawione, a nie wykorzystują wpływy polityczne w kręgach kościelnych.

Wydaje mi się, ze wszystkim, którzy chcą liberalnego gospodarczo państwa, z rozdziałem pewnych instytucji w kraju, w tym państwa od Kościoła w głowie nie mieszczą się takie występy.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2013, 07:48
Niesioł wciąż w szczytowej formie
http://www.tvn24.pl/wideo/magazyny/n...ylist_id=12695

100 tyś zł na słodycze...hahahahah
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.06.2013 o godz. 08:12.
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.06.2013, 08:27
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście wracając do domu pomyślałem, że chociaż zobaczę jakieś urywki albo relację z Marszu, ale oczywiście ani w Polscacie (Wydarzenia) ani w TVP1 (Wiadomości) nie usłyszałem ani zdania o kilkunastotysięcznym Marszu w Krakowie...

Ale o wiele mniejszej paradzie zboczeńców w Warszawie media trąbiły kilka dni ...

Takie mamy "wolne i obiektywne" media w Polsce ...
Kilkanaście tysięcy to grubo przesadzony szacunek, bo było 5 tys., w porywach do 6 tys. czyli do stołecznych manifestacji to się nie umywa.
A różnica między pedałami, a marszami TRWAM jest taka, że te pierwsze odbywają się raz na rok, a te drugie raz na miesiąc i nie będą zwracać na to uwagi, zwłaszcza, że frekwencja była niezbyt wysoka.
AS82
Banita

Stary 18.06.2013, 08:38
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
O to że jest bez korony, siedzi po szpony w g..., a na rysunku promującym całą akcję jest różowy. Coś jeszcze?

Za dużo Faktów i Mitów!

Prawdziwy dobroczyńca

PS. Wg obecnie dostępnych dokumentów, Rosjanie ani myśleli o wejściu do Polski w 1981 r.

Ja widac Tobie wszystko się kojarzy z kościołem, krzyżem i Pisem.Daj Pan spokój.....
Taa , orzeł siedzi w gównie...Zrobili orła z czekolady i go postawili w gównie

Jeśli czegoś za dużo to zdecydowanie TV Trwam i Radia Maryja

Co do Jaruzelskiego ,to niestety nadal spora czesc spoleczenstwa tak uważa

Oczywiście ,ze mam racje , skoro lider partii przemawia na Jasnej Górze , że Kościół jest atakowany i trzeba go bronić , i na tej samej Jasnej Górze siedzący obok biskup to potwierdza i mówi ,żeby mądrze zagłosować , w domyśle na PIS, to mamy tu typowy sojusz tronu z oltarzem. To nie jest tak jak mówi Papież ,ze Kościół przetrwal 2000 tys lat bo czuwa nad nim Duch św. ,oni przetrwali tylko dlatego ,że zawsze sie opowiadali po jakiejś stronie politycznie , byli uwikłani w rządzenie. Odkąd się pojawił Palikot ze swoimi 10% ,przestraszyli się bo do tej pory ,nie pojawiła się żadna partia , która by chciała ukrócić ich przywileje. Przestarszyli sie ,że Polska pójdzie droga zachodu ,czyli drogą laicyzacji . Tak się pewnie stanie ,choć w Polsce bedzie to trwalo o wiele dłużej i burzliwiej ,bo kler ma nadal ogromny wpływ na to co się dzieje w tym kraju.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 18.06.2013, 08:40
To była tragedia zginął prezydent i nic dziwnego, że było tysiące ludzi. Jak chce uczcić brata to nie musi od razu robić takiej szopki z krzyżem.
http://www.wykop.pl/link/1544825/jan...ka-05-06-2013/
A kto zrobił tą szopkę z krzyżem? Harcerze którzy go tam przynieśli, czy może Komorowski który wezwał do jego usunięcia?

emj10 napisał(a):
Problem nie jest z samym PiS-em, bo średnio interesujący mnie temat, ale z tym, że Jareczek tymi kazaniami przyprawia Katolikom, którzy nie identyfikują się z tą partią również łatkę oszołomów. Niech zarejestrują sobie swój rydzykowy kościół i głoszą tam prawdy objawione, a nie wykorzystują wpływy polityczne w kręgach kościelnych.
A to dlaczego mają rejestrować rydzykowy kościół, skoro już należą do kościoła - katolickiego? Nikt nie zakazuje członkom jakiejkolwiek innej parti przystapić do Parlamentarnego Zespółu ds. Przeciwdzialania Ateizacji Polski (jednego z organizatorów), lub założyć swój własny zespół i również zorganizować własny kongres.

emj10 napisał(a):
Wydaje mi się, ze wszystkim, którzy chcą liberalnego gospodarczo państwa, z rozdziałem pewnych instytucji w kraju, w tym państwa od Kościoła w głowie nie mieszczą się takie występy.

To co to będzie za liberalne państwo, skoro politycy nie będą mogli organizować, a nawet uczestniczyć w jakichkolwiek inicjatywach religijnych czy światopoglądowych. Tak już zresztą było - za PRL-u.
Zresztą może sprecyzuj : co byś proponował zakazać by było "liberalnie gospodarczo" (?) i co ten kongres ma wogóle wspólnego z "liberalnym gospodarczo państwem"?

Co ciekawe, kilka lat temu nie widziałem oburzenia w tych samych dziś oburzonych środowiskach, gdy miały miejsce takie oto zdarzenia:

Cytat:
Niech w Polsce wygra katolicyzm łagiewnicki z katolicyzmem toruńskim" - zaapelował Jan Rokita. Zrobił to tuż po krakowskich "dniach skupienia" parlamentarzystów Platformy Obywatelskiej. Działacze platformy zjechali do Krakowa, by stworzyć przeciwwagę dla układów Prawa i Sprawiedliwości z mediami ojca Tadeusza Rydzyka. Chcą współorganizować alternatywny do Torunia ośrodek polskiego katolicyzmu. - Chcemy, by aktywność publiczna polskich katolików nie kojarzyła się wyłącznie z Radiem Maryja. Serdeczność abp. Stanisława Dziwisza sprawiła, że polityczna samotność PO jest dziś dla nas łatwiejsza do zniesienia - tłumaczy Donald Tusk, lider PO.

Za symbol nowoczesnego polskiego katolicyzmu Jan Rokita obrał Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach.

To Częstochowa XXI wieku - mówi poseł Ireneusz Raś z Platformy Obywatelskiej, inicjator "dni skupienia" PO, zorganizowanych właśnie w Łagiewnikach. Dzięki posłowi Rasiowi parlamentarzystom PO udało się też zorganizować spotkanie z abp. Stanisławem Dziwiszem, którego Jan Rokita nazwał przyszłą głową Kościoła w Polsce.

Krakowskiego spotkania posłów PO nie sposób nie powiązać z innymi wydarzeniami ostatnich tygodni. Na przerwanym w czwartek posiedzeniu Sejmu platforma miała prezentować swoje projekty trzech ustaw wprowadzających finansowanie z budżetu państwa uczelni teologicznych w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. Jeśli do tego dodać deklaracje Jana Rokity o budowaniu antymaryjnego obozu oraz wzięcie przez Donalda Tuska ślubu kościelnego tuż przed kampanią wyborczą, można mówić o jakiejś formie zbiorowego nawrócenia liberałów
http://www.wprost.pl/ar/86039/Rozlam/?pg=0

To nie jest neutralne politycznie Stop Ateiacji, tylko Stwórzmy Nowoczesny Kościół Antypisowski i swoją własną Częstochowę XXI wieku, podzielmy Kościół na ciemnogrodzki Pisowski i nowoczesny Powski. Ciekawe co by się działo, gdyby Kaczyński powiedział dzisiaj to samo co politycy PO, tylko w drugą stronę.
AS82
Banita

Stary 18.06.2013, 08:48
Jeszcze pare lat temu Episkopat sie odcinał od tego co robi Rydzyk , teraz biskupi stoją za nim murem. Bronią swojego każdego przyczułku w tym kraju i nie cofną się ani na milimetr , co jakiś czas wysyłając swoich politycznych emisariuszy ,żeby zdobyć jeszcze więcej wpływu w Polsce , a to Kaczyński chce wpisania do Konstytucji słów "w imie Boga" , a to zaostrzenia zakazu aborcji .Rydzyk idzie va banque , olali Platforme przy której zyje im sie bardzo wygodnie ,dostawali praktycznie wszystko co chcieli ,a jednak oni chcą wiecej i stawiaja wyłacznie na PIS , reszta to zdrajcy .PIS moze im dac najwiecej ,nikt inny.
Drozd
Senior Member

Stary 18.06.2013, 09:51
Oczywiście, że prawicowy rząd buduje wały, bo dba o swój kraj, ale to nie jest tak, że ma wydawać pieniądze na pomoc dla powodzian. On nie ingeruje i nie zmusza nikogo do ubezpieczania się, jak ktoś chce budować dom przy rzece to są jego pieniądze i jego sprawa.
Problem w tym ze jak przerwie wały (Sandomierz) to zalewa domy nie tylko nad rzeką. Wszyscy sie mają ubezpieczać? Rząd który najpierw spartoli robotę a potem mówi ludziom to wasza brocha nie jest prawicowy tylko nieudolny. Przypomnieć ci gdzie POwiec Zdrojewski wybudował we Wrocławiu tbsy ? Też sie powinni ubezpieczyć?

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czysty Marks i podwaliny jego teorii. Marksa polecam każdemu przeczytać, aby wiedzieć czym to grozi.
jest i nasz inżynier który mnożyć do 100 nie potrafi. Tyle dobrze ze całki i macierze pamięta ... No i okazuje sie że również marksistowski filozof. Gdybyś jeszcze orać kuniem potrafił to pewnie nie byłbyś niedoszły.

A tak ... sam widzisz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.06.2013 o godz. 10:00.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów