|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie o tworcach mowie tylko o calej postkorowskiej pseudoelicie wyroslej na nowomowie Szechtera. O Kuroniu, Geremku, Mazowieckim I calej tej generacji ktora chcac przypodobac sie komunie zbrodnie stanu wojennego przemilczala a Kiszczakowi nawet nadala tytul czlowieka (tfu tfu) honoru. Pisze o obecnej wladzy ktora wyrosla na chlaniu wody z Urbanem I Jaruzelem w Magdalence. Na tej calej zje****j "lewicy laickiej" ktora komuchom oddala Polske po '89. To w lini prostej wyrastaja z niej Tusk, Komorowski, Lis I Olejnik. O to ze to co sie stalo przyczyna upadku Rzeczpospolitej Obojga Narodow, czyli absolutna bezkarnosc za zbrodnie, stalo sie kamieniem wegielnym II RP. A to wlasnie ludzie ktorych tu popierasz sa odpowiedzialni za to.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Biedaku ,to swoje pretensje musisz skierować przynajmniej do 80 % społeczeństwa ,bo oni ci zgotowali ten los
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
2. Może i jest, ale zagubionym i niedługo różnie może być... 3. Oczywiście, że prawica. Nawet jeżeli metody mogłyby się wydawać socjalne to cel, czyli wzmocnienie państwa jako całości, sprawiedliwszy podział wspólnego dorobku, dążenie do harmonijnego rozwoju wszystkich warstw społeczeństwa i umocnienie narodowej integralności, są zdecydowanie prawicowe. Kto obniżył podatki wszystkim o taki sam procent? Tylko dzięki temu cudak mógł się chwalić zieloną wyspą.
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2013 o godz. 16:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A prof. Wolniewicz jest zagubiony, czy nie? Poglądy ma prawicowe, w Boga nie wierzy, a w RM gości. Żeby było jasne. Jestem praktykującym katolikiem, ale znam kilku rozsądnych ateistów (nie tych wojujących), dlatego nie rozumiem łączenia wiary w Boga z poglądami prawicowymi. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||||||
Jak zwykle błysnąłeś Co w tych linkowanych symbolach jest nie tak? Emj pisał o różowej gwieździe. Tutaj jest biała gwiazda, jesr zachowana kolorystyka i geometria. Gdzie masz profanację? Jeżeli mamy to porównywac z trójkowym orłem, czyli różowym orłem bez korony, stojącym na kupie czegoś czarnego, to znajdź coś adekwantnego np szal z różowym półksiężycem w biało-czerwone pasy i przyjdź z nim na mecz Wisły, by zaprezentowac "nowoczesne" kibicowanie
![]() Ad1. Wzdychają raczej za "stabilizacją" czasów PRL, bo było ch... ale stabilnie.Ale zgadzam się, z prawicowością to nie ma wiele wspólnego. Ad2. Byc może jest, by może nie. Za mało napisałeś.... Ad3. Cóż, nie jest ważne kto co mówi, ale kto co robi "Liberalna" PO podnosiła podatki, "lewicowy" PiS podatki obniżał. Poglądy gospodarcze PiS są zdecydowanie bardziej na lewo od moich, ale ..... zapowiedzi walki z korupcją, likwidacji barier urzędniczych, otwarcia zawodów zdecydowanie bardziej mi odpowiadają niż mgliste bajania "liberała" Palikota i Tuska, tarcza śledziowo-korupcyjna Pitery, napuchnięty aparat urzędniczy, komisja"przyjazne państwo" Palikota, a przy tym łupienie człowieka podatkami na każdym kroku.Zgadzam się,że prawicowiec nie równa się katolik. Ale prawdą jest też, że większośc prawicowców to katolicy. Takie są fakty, bez wartościowania ani prawicowców-katolików, ani prawicowców-ewanglików, ani prawicowców-ateistów.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.06.2013 o godz. 17:03.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
I kieruje. I do ciebie jako przedstawiciel tych "80%" to tez jest. Bo skoro tak goraco ich popierasz to musisz tez wziazc odpowiedzialnosc za ich czyny. Tu nie mozna stac okrakiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Super, tylko co znaczy "dobrowolnie i poprzez rynek"? Gdyby warunki początkowe były takie same dla wszystkich można by takie wyznaczniki wprowadzać. W Polskich warunkach brzmi to kuriozalnie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Jest to bardzo często stosowane uproszczenie. Na dzień dzisiejszy scena polityczna w Polsce jest dzielona na czarne i białe. To samo dzieję się z poglądami dyskutujących ludzi. PIS jeśli chodzi o gospodarkę jest potwornie lewicowy. Ale i tak są uważani za partię prawicową. PO gospodarczo również jest lewicowe ale są kojarzeni z liberałami. Powiedz, że nie lubisz PIS`u - jesteś leming i w domu trzymasz ołtarzyki Jaruzelskiego i morderców z kopalni Wujek Powiedz, że nie lubisz PO - jesteś zacofany katol, kibol, chuligan, faszysta i mocher. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nawet nie wiem, jak to skomentować...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co? Uważasz, że myślenie w kategoriach wspólnoty kłóci się z prawicowością?
Nikt nie mówi żeby wszystko wszystkim zabrać i dzielić po równo ... Tylko żeby to co się zabiera dzielić mądrze z zamiarem wykorzystania w ogólnym interesie. Przeanalizuj kto zbankrutował przy okazji akcji " PO buduje autostrady" i zrozum, że to co opowiada Michalkiewicz to utopia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2013 o godz. 17:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To jakim jest rząd pod kierownictwem kanclerz Merkel ? Lewicowy czy prawicowy ? Bo zapowiedziała szybką i bez zbędnych biurokracji konkretna pomoc liczona w dzisiątkach milionów euro dla poszkodowanych przez powódź. Przecież skoro byli ubezpieczeni to rekompensatę wypłacą im firmy ubezpieczeniowe , a dlaczego robi to rząd ?
I sądze, że dostaną tą kasę a nie tak jak w Polsce jeździ sobie Tusk po kraju otoczony swoimi przydupasami i zaprzyjaźnionymi mediami i gdy w końcu jeden zadał mu pytanie : "Jak żyć , panie premierze" to nasłał na niego skarbówkę i inne służby przymusu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cóż, myślę, że myślenie w kategoriach sprawiedliwości społecznej i redystrybucji dóbr kłóci się z prawicowością.
Najśmieszniejsze, że dla tego lewicowego PiSu nie widać poważnej alternatywy... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawicowy rząd buduje wały i poldery zalewowe z podatków ... a nie tworzy raju dla ubezpieczycieli. Jak już są wały i zabezpieczenia to na ubezpieczenie stać każdego bo jest tanie. Chyba rozumiesz.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
||
![]() Jedni biegają do Jaruzelskiego ,drudzy biegają do Rydzyka.Tylko nie wartosciuj teraz ,kto jest większą szują , żeby sie z tobą nie kłócić to mogę się zgodzić na to że obaj nimi są ![]() Co że Kryże w Pisie nie był ,ważne co robił wcześniej. Co do tego kto jest czyim idolem , to bym tak nie liczył na jakieś świadome kierowanie się Polaków w doborze swoich nazwijmy to idoli ,bo to media kreują + indoktrynacja ,w przypadku Polski, religijna ma na to wpływ. Jakbyś zapytał dlaczego JP2 był wielkim Polakiem i poprosił o wymienienie 5 powodów ,to nie wiem czy wiekszosc by umiała powiedzieć cokolwiek sensownego oprocz tego że był Polakiem i że ich wzruszal ,a jak byś przyjrzał sie osobie papieża i na to jakie podejmował decyzje np. w tym kogo uczynił świętym ,to już taki różowy ten obraz by nie byl , ale w polskich mediach o tym nie usłyszysz ,bo przekaz jest jeden .Co do Jaruzelskiego jest on być może "idolem" elektoratu SLD (a nie Palikota i w tym nie mojego) ,bo wielu ludzi nadal uważa ,że uchronił Polske przed interwencją zbrojna ZSRR i tyle. Co do katolików prawicowych ,w Polsce generalnie symbol krzyża już przypomina powoli jedynie symbol PISu. Jeszcze nigdy od dwudziestu lat Kościół nie jest tak upartyjniony jak teraz , widać zaczęli się bać tych 10% ![]() OK moge sie przyznać ,że biorę współodpowiedzialność za obecny stan rzeczy ale pod warunkiem , że za to jest też odpowiedzialny Kaczyński ,który jest w polityce od ponad 20 lat i był/ jest w tym czasie w 2 partiach. |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tylko ,że ta akcja "Orzeł może" nie była w zamysle Dniem Flagi ,tylko trwała miesiąc i skladala sie z roznych eventów.
No ale jak jesteś taki precyzyjny i dokładny w tym jak się powinno właściwie obchodzić daną rocznicę to wytłumacz czemu w rocznice Smoleńska 10 kwietnia, Jaro maszeruje z krzyżami i pochodniami i to nie na cmentarz czy na Wawel , tylko pod palac prezydenta ? ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Niesioł nieźle dziś pojechał :
- Więcej (niż wydatki PO - przyp. red.) wydaje się na ochronę Kaczyńskiego, który ma urojenia. Wydaje mu się, że jest premierem i przeznacza na ochronę milion złotych. Taki ktoś niedługo może ogłosić, że jest Napoleonem. Niech sobie wybuduje Belweder - powiedział w ostrych słowach poseł PO. - Ochrona Kaczyńskiego w Sejmie to jest jakiś cyrk, a to wszystko z pieniędzy podatników. Kaczyński po prostu otoczył się takimi drabami (rosłymi ochroniarzami - przyp. red.), że go nie widać. To wszystko to urojenia. Hofman to tłumaczy, że to dlatego, że ma być na niego zamach - podkreślił Niesiołowski. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Max Kolonko od zawsze był ogarnięty, czy dopiero jak odszedł z tvp zaczął "mówić jak jest"? Kojarzy ktoś jakieś jego relacje czy też wypowiedzi za czasów roboty w tvp?
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
Za dużo Faktów i Mitów!
PS. Wg obecnie dostępnych dokumentów, Rosjanie ani myśleli o wejściu do Polski w 1981 r.
Oczywiście najprościej napisac, ze to z wycierania gęby krzyżem lub bo Kaczorowi odwaliło. Brawo. Taki sam "niepodważalny" argument, jak ten że na Marszu Niepodległości są faszyści, a lustracji chce tylko chore z nienawiści oszołomstwo.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.06.2013 o godz. 22:01.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Kilka zdjęć z niedzielnego Marszu:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Oczywiście wracając do domu pomyślałem, że chociaż zobaczę jakieś urywki albo relację z Marszu, ale oczywiście ani w Polscacie (Wydarzenia) ani w TVP1 (Wiadomości) nie usłyszałem ani zdania o kilkunastotysięcznym Marszu w Krakowie...
Ale o wiele mniejszej paradzie zboczeńców w Warszawie media trąbiły kilka dni ... Takie mamy "wolne i obiektywne" media w Polsce ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.06.2013 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Problem nie jest z samym PiS-em, bo średnio interesujący mnie temat, ale z tym, że Jareczek tymi kazaniami przyprawia Katolikom, którzy nie identyfikują się z tą partią również łatkę oszołomów. Niech zarejestrują sobie swój rydzykowy kościół i głoszą tam prawdy objawione, a nie wykorzystują wpływy polityczne w kręgach kościelnych.
Wydaje mi się, ze wszystkim, którzy chcą liberalnego gospodarczo państwa, z rozdziałem pewnych instytucji w kraju, w tym państwa od Kościoła w głowie nie mieszczą się takie występy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niesioł wciąż w szczytowej formie
http://www.tvn24.pl/wideo/magazyny/n...ylist_id=12695 100 tyś zł na słodycze...hahahahah
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.06.2013 o godz. 08:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A różnica między pedałami, a marszami TRWAM jest taka, że te pierwsze odbywają się raz na rok, a te drugie raz na miesiąc i nie będą zwracać na to uwagi, zwłaszcza, że frekwencja była niezbyt wysoka. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Jeśli czegoś za dużo to zdecydowanie TV Trwam i Radia Maryja Co do Jaruzelskiego ,to niestety nadal spora czesc spoleczenstwa tak uważa Oczywiście ,ze mam racje , skoro lider partii przemawia na Jasnej Górze , że Kościół jest atakowany i trzeba go bronić , i na tej samej Jasnej Górze siedzący obok biskup to potwierdza i mówi ,żeby mądrze zagłosować , w domyśle na PIS, to mamy tu typowy sojusz tronu z oltarzem. To nie jest tak jak mówi Papież ,ze Kościół przetrwal 2000 tys lat bo czuwa nad nim Duch św. ,oni przetrwali tylko dlatego ,że zawsze sie opowiadali po jakiejś stronie politycznie , byli uwikłani w rządzenie. Odkąd się pojawił Palikot ze swoimi 10% ,przestraszyli się bo do tej pory ,nie pojawiła się żadna partia , która by chciała ukrócić ich przywileje. Przestarszyli sie ,że Polska pójdzie droga zachodu ,czyli drogą laicyzacji . Tak się pewnie stanie ,choć w Polsce bedzie to trwalo o wiele dłużej i burzliwiej ,bo kler ma nadal ogromny wpływ na to co się dzieje w tym kraju. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
To co to będzie za liberalne państwo, skoro politycy nie będą mogli organizować, a nawet uczestniczyć w jakichkolwiek inicjatywach religijnych czy światopoglądowych. Tak już zresztą było - za PRL-u. Zresztą może sprecyzuj : co byś proponował zakazać by było "liberalnie gospodarczo" (?) i co ten kongres ma wogóle wspólnego z "liberalnym gospodarczo państwem"? Co ciekawe, kilka lat temu nie widziałem oburzenia w tych samych dziś oburzonych środowiskach, gdy miały miejsce takie oto zdarzenia: Cytat:
To nie jest neutralne politycznie Stop Ateiacji, tylko Stwórzmy Nowoczesny Kościół Antypisowski i swoją własną Częstochowę XXI wieku, podzielmy Kościół na ciemnogrodzki Pisowski i nowoczesny Powski. Ciekawe co by się działo, gdyby Kaczyński powiedział dzisiaj to samo co politycy PO, tylko w drugą stronę. ![]()
|
||||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeszcze pare lat temu Episkopat sie odcinał od tego co robi Rydzyk , teraz biskupi stoją za nim murem. Bronią swojego każdego przyczułku w tym kraju i nie cofną się ani na milimetr , co jakiś czas wysyłając swoich politycznych emisariuszy ,żeby zdobyć jeszcze więcej wpływu w Polsce , a to Kaczyński chce wpisania do Konstytucji słów "w imie Boga" , a to zaostrzenia zakazu aborcji .Rydzyk idzie va banque , olali Platforme przy której zyje im sie bardzo wygodnie ,dostawali praktycznie wszystko co chcieli ,a jednak oni chcą wiecej i stawiaja wyłacznie na PIS , reszta to zdrajcy .PIS moze im dac najwiecej ,nikt inny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
A tak ... sam widzisz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.06.2013 o godz. 10:00.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|