The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2013, 10:14
Drozd napisał(a):Wyświetl post

jest i nasz inżynier który mnożyć do 100 nie potrafi. Tyle dobrze ze całki i macierze pamięta ... No i okazuje sie że również marksistowski filozof. Gdybyś jeszcze orać kuniem potrafił to pewnie nie byłbyś niedoszły.

A tak ... sam widzisz.
Spokojnie dzięki znajomości Marksa i kilku innych "wybitnych" myślicieli studiowanych latami przez Jareczka wiem czym grozi dojście tej padliny do władzy.

Socjaliści tacy jak Drozd będą klaskać w niebogłosy
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.06.2013, 10:17
Dzideek napisał(a):Wyświetl post
Kilkanaście tysięcy to grubo przesadzony szacunek, bo było 5 tys., w porywach do 6 tys. czyli do stołecznych manifestacji to się nie umywa.
Teraz to mnie rozśmieszyłeś Skąd masz take informacje, byłeś, liczyłeś z wieży mariackiej ?

Wiesz ile było osób na Paradzie zboczeńców w Warszawie według Gazety Wyborczej i samych organizatorów którzy jak zawsze zawyżają sobie liczbę ?

Cytat:
Przed Sejmem zebrało się kilka tysięcy osób. Potem liczba uczestników rosła. Według szacunków organizatorów, udział wzięło 8 tys. ludzi.

żródło: Gazeta Wyborcza

Dzideek napisał(a):Wyświetl post
A różnica między pedałami, a marszami TRWAM jest taka, że te pierwsze odbywają się raz na rok, a te drugie raz na miesiąc i nie będą zwracać na to uwagi, zwłaszcza, że frekwencja była niezbyt wysoka.
8 tysięcy raz w roku w Warszawie i to według organizatorów ! to tak dużo według Ciebie ?

Cytat:
Kilkanaście tysięcy osób wzięło udział w II Krakowskim Marszu w obronie wolnych mediów. Jego uczestnicy żądali przyznania Telewizji Trwam prawa do nadawania w systemie cyfrowej telewizji naziemnej.

źródło: Nasz Dziennik
Nie wiem czy byłeś w niedzielę w Krakowie, ale 10 tys. spokojnie było, także raz na miesiąc przychodzi więcej ludzi niż raz w roku na reklamowaną Paradę ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.06.2013 o godz. 10:26.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.06.2013, 10:18
Jak już mowa o manifestacji, to KRRiT zleciła prof. Krzemińskiemu (!) opracowanie raportu na temat obiektywności programu Pospieszalskiego, w tym odcinków poświęconych Marszowi Niepodległości....

Cytat:
Prof. Krzemiński poddał analizie siedem odcinków programu Jana Pospieszalskiego, ze szczególnym pietyzmem badając ten poświęcony Marszowi Niepodległości oraz – rzecz jasna – program będący przedmiotem skargi Centrum im. prof. Bronisława Geremka. Analizując odcinek poświęcony przygotowaniom do Święta Niepodległości, prof. Krzemiński stwierdził, że prezentował on:

"Przygotowania młodych antyfaszystów z Niemiec do udziału w kontrmanifestacji – wypowiedzi młodych Niemców o konieczności walki z faszyzmem."

Zdaniem profesora, wystąpiła tu

"wyraźna sugestia, że przemocy używają również ugrupowania lewicowe (w Polsce i w Niemczech), zatem osoby agresywne mogą znaleźć się po obu stronach – prawicowej i lewicowej."

Prof. Krzemiński wykrył także, iż prowadzący program o Marszu Niepodległości „nie kryje sympatii dla tego przedsięwzięcia” oraz uważa, iż jest to

"spontaniczna i cenna inicjatywa młodych ludzi, mająca na celu manifestowanie dumy z bycia Polakiem."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/56080...gmenty-raportu
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.06.2013, 10:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie dzięki znajomości Marksa i kilku innych "wybitnych" myślicieli studiowanych latami przez Jareczka wiem czym grozi dojście tej padliny do władzy.

Socjaliści tacy jak Drozd będą klaskać w niebogłosy
Padlina prawie sołtysie to jest przy władzy od lat, dzięki takim roztropkom jak ty. Smród gęstnieje ... i nie będzie go łatwo usunąć.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 18.06.2013, 10:31
Każdy wspiera takie opcje jak mu się podoba. Wolisz socjalistów niosących obrazki maryjne, a ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo, które odcinają się od smrodu jaki funkcjonuje tutaj od dziesięcioleci.

Dobrze to podsumował JKM, którego często zdarza mi się wyzywać od oszołomów, ale radary na socjalistyczne poglądy mamy podobnie wyczulone

Cytat:
Istotnie: połowa narodowców to narodowi socjaliści; ale w PiSie prawie wszyscy to państwowi socjaliści! Lepiej więc rozmawiać z narodowcami.

12 czerwca 2013
By być ścisłym: PiSmeni to etatyści, zwolennicy prymaty państwa nad człowiekiem. Teoretycznie można być etatystą i np. elitarystą. W praktyce jednak dziś każdy etatysta jest socjalistą. Niekoniecznie socjal-d***kratą – ale socjalistą.
Dlatego takie wypowiedzi nie powinny nikogo dziwić:
wis.la/t914e
W gruncie rzeczy SLD jest na prawo od PiSu. SLD to socjaliści, którzy już się nakradli – a „Nie ma lepszego konserwatysty niż rewolucjonista, który już nakradł się dość pieniędzy”.
A tych narodowych socjalistów to trzeba bardzo pilnować – bo oni jeszcze się nie nakradli…
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2013 o godz. 10:38.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 18.06.2013, 11:02
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Obie strony zrobiły szopkę i obie są z niej zadowolone. Temat zastępczy - w ich mniemaniu podzielili sobie Polskę na dwie części, głupi ludzie pójdą głosować nie dla siebie dla Polski tylko przeciw PO/PIS
Pozwolę sobie mieć inne zdanie w tej kwestii. Jeżeli kwestia upamiętnienia największej katastrofy w Polsce po 2 wojnie światowej jest dla Ciebie szopką, to ciekawy jestem co dla Ciebie tą szopką nie jest.

Jakby Polską rządziła prawica to nikt nikomu nie zabraniałby chodzić do kościoła, ani tm bardziej zmuszał do chodzenia tego. Kościół ma prawo, nawet obowiązek wypowiadania się na różne tematy od tego jest.
A teraz ktoś zabrania lub nakazuje?
PS.Spora część elektroratu PO(znam wielu takich) uważa, że Polską właśnie rządzi liberalna prawica czyli PO, bo na prawo są już faszyści (czyli PiS), a na lewo socjalkomuniści (czyli PiS)

Nie może być tak, że Kaczyński reprezentuje wszystkich katolików i ośmiesza ich tym samym. Czego się dziwić skoro Polską rządzą syjoniści, jedni atakują kościół wprost, a inni ośmieszają go. Cel ten sam tylko inne sposoby.
Znajdź mi fragment wypowiedzi, gdzie Kaczyński twierdzi że reprezentuje wszystkich katolików. To co piszesz to zwykła manipulacja.
PS. To z syjonistami i ośmieszaniem kościoła przez Kaczyńskiego to mam nadzieję że żart....

emj10 napisał(a):
Każdy wspiera takie opcje jak mu się podoba. Wolisz socjalistów niosących obrazki maryjne, a ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo, które odcinają się od smrodu jaki funkcjonuje tutaj od dziesięcioleci.
Nie wiem czy to było do mnie, ale ja nie widzę problemu by jednego dnia iść z obrazkiem maryjnym, a na drugi dzień postulować o więcej liberalizmu w gospodarce. Jedno z drugim się nie kłóci.
Można być religijnym i można być liberałem. Mam nadzieję, że mieści Ci się to w głowie, że wśród niosących "obrazki maryjne" ludzi jest spore spektrum ludzi o różnych poglądach gospodarczych.
"Ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo" - czyli konkretnie?

PS. Co ciekawe sztabowcy z PO muszą być zadowoloni - wszyscy dyskutujemy czy PiS to bardziej faszyści czy bardziej socjaliści, a rządząca od 6 lat PO jest poza wszelkim zainteresowaniem. W Polsce jak widać najwiekszym problemem jest opozycja, a nie rządzący.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 18.06.2013 o godz. 11:05.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 18.06.2013, 11:05
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym ze jak przerwie wały (Sandomierz) to zalewa domy nie tylko nad rzeką. Wszyscy sie mają ubezpieczać? Rząd który najpierw spartoli robotę a potem mówi ludziom to wasza brocha nie jest prawicowy tylko nieudolny. Przypomnieć ci gdzie POwiec Zdrojewski wybudował we Wrocławiu tbsy ? Też sie powinni ubezpieczyć?
Zadaniem panstwa jest przygotowac waly, zbiorniki retencyjne itd. Jesli panstwo spieprzy i nie wywiaze sie z obowiazku to powinno pokryc koszta powodzi. Jesli natomiast wszystko jest przeprowadzone dobrze to obywatel powinien sie ubezpieczyc na wszelki wypadek. Jesli ktos mieszka na terenach zagrozonych powodzia i tego ubezpieczenia nie ma to to sie nazywa glupota, nic innego.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze pare lat temu Episkopat sie odcinał od tego co robi Rydzyk , teraz biskupi stoją za nim murem. Bronią swojego każdego przyczułku w tym kraju i nie cofną się ani na milimetr , co jakiś czas wysyłając swoich politycznych emisariuszy ,żeby zdobyć jeszcze więcej wpływu w Polsce , a to Kaczyński chce wpisania do Konstytucji słów "w imie Boga" , a to zaostrzenia zakazu aborcji .Rydzyk idzie va banque , olali Platforme przy której zyje im sie bardzo wygodnie ,dostawali praktycznie wszystko co chcieli ,a jednak oni chcą wiecej i stawiaja wyłacznie na PIS , reszta to zdrajcy .PIS moze im dac najwiecej ,nikt inny.
Czy to sie komus podoba czy nie historia Polski jest scisle zwiazana z historia kosciola. Zreszta sam poczatek panstwowosci 966r to chrzest Polski. Odwolanie do Boga w preambule jest jak najbardziej zasadne. Dziwisz sie usztywnieniu stanowiska episkopatu a ja bym sie dziwil jakby episkopat nic nie robil wobec otaczajacej i promowanej przez wladze nachalnej homopropagandzie i podwazaniu wartosci chrzescijanskich. Kosciol musi stac na swoich zasadach i nie moze sie cofnac ani o krok . Inna rzecza ze mozna miec zastrzezenia co do niektorych funkcjonariuszy kosciola katolickiego i ich zbytniego rozpasania zyciem doczesnym ale to sa przypadki jednostkowe ktore powinny zostac rozwiazane przez wladze koscielne w trosce o dobre imie tej instytucji.

Cytat:
Zapomniał jak to żydzi witali Niemców i Rusków jak nas najeżdżali, albo jak wielu z nich było oficerami w tych armiach i wysyłali Polaków na śmierć, jak chcieli utworzyć Judeopolonie.
Wielu zydow bylo tez w polskiej armii i wybitnie zasluzylo sie dla kraju...
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 18.06.2013 o godz. 11:14.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 18.06.2013, 11:17
Nie ma sensu wałkować w kółko tego samego rządzi nami lewica, jedni bardziej na lewo inni bliżej środa, ale czy to PO PIS SLD to takie samo gówno, może tylko Ruch palikota większe od reszty.

Patrz jaki z niego "Polak" czyich interesów broni (tak jak cały nasz rząd)

wis.la/n5mgj

Zapomniał jak to żydzi witali Niemców i Rusków jak nas najeżdżali, albo jak wielu z nich było oficerami w tych armiach i wysyłali Polaków na śmierć, jak chcieli utworzyć Judeopolonie.
Ciekawe, że jakoś bardziej się interesujesz jak to twierdzisz g... z Pisu, natomiast nie wzbudza Twojego zainteresowania g.... z PO,SLD i Palikota. Jakże to, przynajmniej staraj się być obiektywny i jedź ze wszystkimi po równo

Co Ci się konkretnie nie podoba w tej zalinkowanej wypowiedzi? Proszę o cytat, by można było się spierać w jakiejś określonej płaszczyźnie, a nie w płaszczyźnie "bo Żyd jest be i Kaczor to zdrajca".
Nikt nie neguje nadreprezentacji żydów w UB i aparacie komunistycznym po 45, ale to nie znaczy że mamy dzisiaj zrzucić bombę atomową na Izrael.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.06.2013, 11:47
Wolisz socjalistów niosących obrazki maryjne, a ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo
O kim mowa?
Bo na KNP z tego co kiedyś pisałeś - nie głosujesz.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Stary 18.06.2013, 13:19
Worcester napisał(a):Wyświetl post
O kim mowa?
Bo na KNP z tego co kiedyś pisałeś - nie głosujesz.
To KNP ma monopol na liberalne poglądy w gospodarce?

Oni będąc którymś tam wcieleniem UPR są przedstawicielami doktrynalnego wyznawania szkoły austriackiej, która nie jest jedynym nurtem jaki zrodził się przez te kilka stuleci w liberalnym podejściu do gospodarki. Jeden z filarów dawnego UPR, a obecnie osoba, która raczej jest cięta na KNP to Rafał Ziemkiewicz - miłośnik turbokapitalisty i ultraliberała jakim jest Balcerowicz. Cała ta szajka, którą zbudował JKM to nic innego jak grupa, która swoimi działaniami definitywnie obrzydziła liberalizm gospodarczy w Polsce.

Wracając do ostatnich blisko trzech dekad w polskiej gospodarce to przejawów liberalizmu mieliśmy zaledwie kilka.
1. Pierwszym z nich był okres urzędowania Messnera i Rakowskiego, gdzie oprócz sławnej „ustawy Wilczka” doszło do reform gospodarczych, które były podwalinami systemu gospodarczego III RP, rozpoczęły szaleństwo na tworzenie prywatnej działalności gospodarczej, a także stworzyły system finansowy częściowo niezależny od władz PRL. Mimo fiasku tych reform zakończonych ogromnym kryzysem gospodarczym i hiperinflacją te ruchy przyczyniły się do tego, że początek lat 90-tych stał się okresem gdzie własność prywatna przeważyła szalę z własnością prywatną, a miliony Polaków mogły w końcu iść na swoje.
2. Oprócz UPR mającego skrajnie liberalne poglądy gospodarcze istniały również takie grupy jak liberałowie gdańscy, którzy po działaniu w podziemiu w latach 80-tych w latach 90-tych najpierw utworzyli KLD, następnie mieli epizody z UD i UW, aż wreszcie wylądowali w PO. Druga grupą, która miała głównie korzenie w ośrodkach warszawskim i krakowskim był SKL, który nie wytrzymał próby po nieudanej koalicji z AWS i rozpadł się na małe partie, a czołowi politycy zasilili inne mocniejsze ugrupowania. Każdą z tych grup różnił typ liberalizmu jaki noszono na sztandarach, podejście do Kościoła, a także kwestia rozliczenia PRL-u.
3. Reforma Balcerowicza – jakby jej nie oceniać to część z ruchów jakie wykonał Balcerowicz były nie tylko niezbędne, ale konieczne. Nie jest on moim liberalnym guru, gdyż amerykańscy ekonomiści żydowskiego pochodzenia na jakich wzorował się Balcerowicz, a także jacy mu doradzali doprowadzili do powstania lumpenkapitalizmu w Polsce. Może gdyby prywatyzacja odbywała się na bardziej otwartych i precyzyjnych zasadach, gdyby wcześniej otwarto wszelkie bariery na rynku pracy, a także gdyby w połowie lat 90-tych oddzielono własność państwową, od własności prywatnej, tak aby politycy nie mieli prawie żadnego wpływu na kluczowe działy gospodarki to nie doszłoby do powstania rzeczy working poor, a klasa średnia miałaby się dobrze od dekady.
4. Plan Hausnera. No cóż kilka razy spieraliśmy się w tym temacie jeśli chodzi o to czy założenia tego planu były słuszne, a także o samą postać Hausnera (dla mnie oprócz Kołodki jedyny lewak, który ma choć trochę samokrytyki i potrafi docenić liberalne rozwiązania).
Samo ograniczenie zatrudnienia oraz rozrostu organów administracji publicznej, powrót do prywatyzacji i oddzielenia własności prywatnej od państwowej oraz obcięcie wydatków socjalnych było planem, pod którym równie dobrze mógł podpisać się Balcerowicz, czy JKM. Wielka szkoda, że wtedy nie udało się przepchnąć całości, bo byśmy byli dekadę do przodu, a tak wciąż tkwimy w tym marazmie.
5. Ostatnie epizody liberalizmu miały miejsce w ostatniej dekadzie, gdzie za rządów PiS, czy PO doszło do uproszczenia podatku CIT, zniesienia najwyższej stawki podatku PIT, deregulacji zawodów prawniczych oraz tzw. „małej ustawy Gowina”, reformy pomostówek oraz emerytur mundurowych.

Jak na 8 lat rządów takich liberałów jak Gilowska, czy Rostowski mieliśmy jakieś becikowe, zabawy składką rentową, czy dołożenie kolejnych setek para podatków zamiast zmian w kierunku liberalizacji rynku pracy, sektora finansów publicznych, sektora bankowego, sektora ubezpieczeń, czy wreszcie ustabilizowania ordynacji podatkowej i systemu podatkowego w Polsce w kierunku o jakim kiedyś już wspominałem, czyli:
- podatek liniowy ze stałą dosyć wysoką stawką 20% dla wszystkich
- brak progów podatkowych
- kwota wolna od podatku podniesiona do poziomu płacy minimalnej (połowa tego co w Niemczech, czyli 8000 euro)
- zniesienie większości ulg podatkowych i ograniczenie biurokracji przy zbieraniu podatków

Krytykując politykę Orbana zwróciłem jednak uwagę na to, że wzoruje się on na systemie podatkowym w Niemczech co jest godne odnotowania. Przy zastosowaniu takiego systemu (ok. 1% Polaków podlega pod stawkę 32%, czyli faktycznie mamy podatek para liniowy z progami podatkowymi) osoby, który obecnie mając płace minimalną 1600 zł brutto zachowają w kieszeni ok. 300 zł (20%), gdyż będą zwolnieni z płacenia podatków, a osoby lepiej zarabiające, które do tej pory korzystały ze zwolnień podatkowych, ulg, czy innych sposobów jakie gwarantowały im luki w systemie podatkowych zapłacą stały i płaski podatek 20%.

Rozumiem, że zwolennika JKM ciężko w jakikolwiek sposób przekonać, że istnieje inny rodzaj liberalizmu niż prezentowany przez to środowisko, że istnieje inny liberalizm niż ten prezentowany prze Hayek'a, że istnieje szkoła chicagowska, a szkoła anglosaska, a także inne ich odmiany w wersjach europejskich, a także bardziej orientalnych. W wyborach samorządowych wspierałem do tej pory dosyć aktywnie najbardziej liberalną moim zdaniem grupę samorządowców, którzy mają jakieś tam korzenie właśnie w UPR i SKL-u, a w wyborach parlamentarnych głosuję na Janusza Piechocińskiego, któremu trudno zarzucić, że jest on socjalistą, gdyż już na studiach należał on do grona prężnie działających liberałów, którzy wykazywali ciągotki do tworzenia wolnorynkowej gospodarki w Polsce. On, Krzysztof Oksiuta, a także kilku innych polityków, których znałem od dziecka jak najbardziej byliby w stanie stworzyć grupę, która skruszyłaby ten socjalny beton. Niestety ten beton ma się wciąż za dobrze.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2013 o godz. 13:44.
Worcester
Senior Member

Stary 18.06.2013, 13:27
emj10,
dzięki za krótkie odświeżenie historii, ale wyraźnie pisałeś o "opcjach" liberalno gospodarczych, które popierasz.
Dlatego pytam jaka partia lub organizacja kryje się za tym określeniem?
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Stary 18.06.2013, 13:36
Napisałem o tych opcjach. Mój kredyt zaufania do Janusza powoli kończy się ze względu na to, że mimo tego, że dostał on swoje poparcie od kilku baronów w PSL-u to niestety ten beton zaczyna go ciągnąć w dół a poza tym wydaje mi się, że Janusz będąc na pozycji lidera jest mocno osamotniony. Działania kilku oligarchów w PSL, min. Struzika niczego nie ułatwiają.

W ostatnich latach spoglądałem też w kierunku Fundacji Republikańskiej, KoLibra, a także kilku innych instytutów i stowarzyszeń, które niestety były przybudówkami PiS-u, ale przez to, że mam wciąż dobry kontakt z młodymi politykami różnych partii, w tym PiS to brałem udział w tych spotkaniach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.06.2013 o godz. 13:44.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.06.2013, 14:02
Napisałem o tych opcjach. Mój kredyt zaufania do Janusza powoli kończy się ze względu na to, że mimo tego, że dostał on swoje poparcie od kilku baronów w PSL-u to niestety ten beton zaczyna go ciągnąć w dół a poza tym wydaje mi się, że Janusz będąc na pozycji lidera jest mocno osamotniony. Działania kilku oligarchów w PSL, min. Struzika niczego nie ułatwiają.

W ostatnich latach spoglądałem też w kierunku Fundacji Republikańskiej, KoLibra, a także kilku innych instytutów i stowarzyszeń, które niestety były przybudówkami PiS-u, ale przez to, że mam wciąż dobry kontakt z młodymi politykami różnych partii, w tym PiS to brałem udział w tych spotkaniach.
No tak, PSL "partia liberalna" jak cholera, z charyzmatycznymi dziadkami, przyzwyczajonymi do "bycia przy żłobie", stary komunistyczny twór, wspierający najpierw PZPR a teraz PO. Żródło postepu i modernizacji Polski. Ale k...a jaja
emj10
Senior Member

Stary 18.06.2013, 14:06
Sam PSL jest centrową partią agrarną, etatystyczną i źródłem nepotyzmu w polskich samorządach. Do tego gospodarcze przeważają tam poglądy liberalne, a społecznie bliżej im prawicy niż lewicy. Z partią jako taką nigdy się nie utożsamiałem, w samorządzie prowadziłem kampanie wyborcze przeciwko nim (głównie tereny wiejskie i podmiejskie), natomiast z samym Jankiem i kilkoma politykami należącymi do tej partii jak najbardziej się utożsamiam.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 18.06.2013, 14:19
Zafałszowanie naszej historii robienie ze zdrajców bohaterów napisałem po linkiem. Dawanie żydom obywatelstwa polskiego i ściąganie ich tutaj, utrwalanie mitu holokaustu (6 milionów zabitych żydów, żydzi byli gazowani w auschwitz i inne tego typu rzeczy) później powstają antypolskie filmy propagandowe typu pokłosie, dzieciaki są zmuszane w ramach zajęć lekcyjnych do obejrzenia filmu i są im prane mózgi, że to Polacy zabili żydów w Jedwabnem, patriotyzm = faszyzm itd.
No dobrze, ale :
- którym żydom Kaczyński dał obywatelstwo polskie, a następnie sprowadził tutaj?

- co ma Kaczyński do Pokłosia?
Cytat:
- Nie widziałem i nie mam zamiaru oglądać - powiedział Jarosław Kaczyński komentując głośny film "Pokłosie" Władysława Pasikowskiego. Zdaniem prezesa PiS "niesłychane jest to, że film jest finansowany przez państwo polskie". Jarosława Kaczyńskiego oburza to, że "działania grupki osób mogą być przypisywane wszystkim Polakom".
- co ma Kaczyński do Jedwabnego?

- od kiedy Kaczyński twierdzi że patriotyzm = faszyzm?

- od kiedy Kaczyński zmusza do oglądania Pokłosia w szkołach?

- wreszcie co jest nieprawdziwego w mówieniu o holocauście i milionach żydów zagazowanych przez Niemców? Tak rozumując, można twierdzić że nawet JPII był zdrajcą, bo temat holocaustu często poruszał...

Większość na forum wydaję mi się, jest świadoma tego czym są inne partie z tego co widzę po temacie (jeśli chodzi o swoją szkodliwość to na szczycie jest Ruch Palikota, żeby było jasne), ale zauważyłem, że jest sporo osób, która uważa, że Pis jest prawicą i że jest w stanie jakoś uratować Polskę, no to postanowiłem ich trochę uświadomić. Jeśli chociaż jedna osoba dzięki temu zmieni zdanie to odbieram to za sukces wychowawczy.
Nie wiem czy kogokolwiek "uświadomisz", ale na pewno takie wzajemne podgryzanie się każdego na prawo od Platformy raduje tylko ...Platformę i całą lewicę.
Spróbuj odciągnąć takiego AS-a od Faktów i Mitów, to faktycznie będziesz miał sukces wychowawczy

PS. To kto jest według Ciebie "prawdziwą" prawicą, ktora "uratuje" Polskę?
lopez80
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 18.06.2013, 15:18
Ogladal ktos chwile temu konferencje prasowa premiera?,padl temat "nozownikow" z Krakowa,i tak w skrocie ,Tusk mowil ze on walczy z kibolami ,,i na stadionach jest juz bezpiecznie,teraz ma udzielic wsparcia i podejmie nawet drastyczne kroki,zeby wyeliminowac"maczety" z krakowskich ulic,tylko ze mu w tym opozyja oczywiscie przeskadza,bo broni kiboli "patriotow",dla mnie premier przynajmniej w tym temacie zyje w jakims innym swiecie i nie widzi gdzie jest problem.
Worcester
Senior Member

Stary 18.06.2013, 15:45
lopez80 napisał(a):Wyświetl post
Ogladal ktos chwile temu konferencje prasowa premiera?,padl temat "nozownikow" z Krakowa,i tak w skrocie ,Tusk mowil ze on walczy z kibolami ,,i na stadionach jest juz bezpiecznie,teraz ma udzielic wsparcia i podejmie nawet drastyczne kroki,zeby wyeliminowac"maczety" z krakowskich ulic,tylko ze mu w tym opozyja oczywiscie przeskadza,bo broni kiboli "patriotow",dla mnie premier przynajmniej w tym temacie zyje w jakims innym swiecie i nie widzi gdzie jest problem.
Najlepszy był komentarz gościa z MSWiA:
Zreformowaliśmy nasze komórki ds. przestępczości pseudokibiców, dzięki czemu mieszkańcy mogą czuć się bezpiecznie. Jednak policja nie może pracować bez pomocy społeczeństwa, a ludzie nawet nie decydują się wezwać policję, gdy są świadkami zdarzeń.

A nie wzywają policji, bo ta pracuje tak, że boją się odwetu za pomaganie "stróżom" prawa.
Tak się czują bezpiecznie.
Janusz Szpotański
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.06.2013, 16:04
Jedyna prawica to Nowa Prawica Mikkego i UPR.
Super, tylko dlaczego zamiast przekonywać lemingi, które w 120% są liberalne totalnie, do głosowania na NP Ty przekonujesz, że zamiast na lewicowy PiS należy głosować na Nową Prawicę. Trochę to to nielogiczne.

Przekonaj palikociarzy i pomylonych do NP to będziesz gość ...
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.06.2013, 17:11
Jakiego poparcia (w procentach) spodziewasz się w wyborach parlamentarnych dla "prawicy"?
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.06.2013, 17:38
Konsekwentnie maja chyba coś między 0,2 % - 0,5 %. Tradycyjna burza w szklance wody, przed wyborami nieadekwatna do wyników jakie osiagają ci zbawcy narodu.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 18.06.2013, 18:03
Znam ten raport i nie wydaje mi się, by podtrzymanie decyzji o przeprowadzeniu ekshumacji tylko w ustalonym wcześnie ze stroną izraelską zakresie dawało prawo do wyciągania wniosków o których piszesz.
Sprawa była delikatna i mogła zakończyc się międzynarodowym skandalem. Ciekawe, co bys powiedział gdyby Kaczyński nakazał wbrew wczesniejszym ustaleniom przeprowadzic ekshumację, co wywołałoby skandal i zarzuty o profanację, a dodatkowo ekshumacje wykazałyby że ofiary przed śmiercią były np torturowane?
Przecież nie da się ukryc, że Jedwabne miało miejsce, a zbrodni dokonali Niemcy rękami podburzonych Polaków. Problemem jest propaganda znaczącej części "polskich" mediów, próbujących nam wmówic że był to standard na ziemiach polskich, podczas gdy był to przypadek jednostkowy. Wstydzic powinni się tacy Francuzi, ktorzy francuską policją połapali żydów, zapakowali do wagonów i wysłali do komór gazowych, a nie Polacy.

Podsumowując - wszystkiemu winny jest oczywiście Kaczyński,a nie twórcy Pokłosia, Sąsiadów, Bartoszewski obawiający się bardziej Polaków niż Niemców, propaganda GW i środowisk lewackich od 25 lat wciskających całemu światu, że jesteśmy wszyscy antysemitami i współodpowiedzialnymi za holocaust.

Cytat:
Kiedy pytam profesora o wspomnienia, o to, jak wyglądały ekshumacje, mówi tylko, że zostały przeprowadzone zgodnie z prawem, zgodnie z umowami ze stroną żydowską, z rabinami, wedle których ekshumacje mogły zostać przeprowadzone, ale bez dotykania kości, bez podejmowania kości z masowego grobu. Kto czynił te ustalenia? – pytam. – Minister Kaczyński z rabinami, a ja te ustalenia zaakceptowałem, przyjmując tłumaczenia strony żydowskiej, że ekshumowanie szczątków spowoduje rany na duszach ofiar.

Prof. Kulesza zapewnia, że o ile pamięć go nie myli, ustalenia te zostały poczynione przed 30 maja 2001 r., czyli przed rozpoczęciem ekshumacji.
http://www.wprost.pl/ar/356914/Ekshu...nim-jest/?pg=0

Jedyna prawica to Nowa Prawica Mikkego i UPR.
A, to przepraszam Oni są jedyną prawicą z "automatu", bo tak twierdzi od 20 lat Korwin-Mikke

PS. Jako że też w swoim czasie też dałem się "uwieśc" Korwinowi, więc proponuję Ci poczytac cos na jego temat także z innych źródeł. Z paroma rzeczami się z JKM zgadzałem i zgadzam, ale coraz częściej widzę jaką rolę Kowin od 25 lat spełnia w III RP. To zwykłe skanalizowanie i marnowanie potencjału młodych ludzi o poglądach prawicowych, którzy dają się uwieśc gadce Korwina. Większośc zwolenników Korwina z czasem zniechęca się do polityki, nie mogąc zrozumiec że mimo swojego zaangażowania i pasji, nic z tego nie wynika, a kolejna partia Korwina pozostaje partią "kanapową" bez jakichkolwiek szans na rządzenie i na zmianę rzeczywistości. Szczęściem w nieszczęściu, wielu z tych zaślepionych za młodu Korwinowców później mądrzeje i nawet zasila grono zwolenników partii mniej lub bardziej wg Korwina "lewicowych", ale z szansami na zmienianie rzeczywistości

Na początek:

http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...-sie-nie-udalo
emj10
Senior Member

Stary 18.06.2013, 23:23
No tak wszystko to Niemcy, a Polacy kochali Żydów przed wojną, w czasie wojny, a także po niej. Rozumiem, że banialuki jakie przedstawiono w "Pokłosiu", czy "Sąsiadach" to próby generalizowania i wytworzenia obrazu, że Polacy na równi z Niemcami, a może nawet bardziej przyczynili się do holocaustu, ale nie da się ukryć, że to wszystko nie było czarno białe.

Ostatnio miałem debatę z rodzinnymi seniorami 80+ na temat getta w Opocznie. Delikatnie mówiąc Polacy mocno nie oponowali w tej kwestii.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.06.2013, 07:31
No tak wszystko to Niemcy, a Polacy kochali Żydów przed wojną, w czasie wojny, a także po niej. Rozumiem, że banialuki jakie przedstawiono w "Pokłosiu", czy "Sąsiadach" to próby generalizowania i wytworzenia obrazu, że Polacy na równi z Niemcami, a może nawet bardziej przyczynili się do holocaustu, ale nie da się ukryć, że to wszystko nie było czarno białe.

Ostatnio miałem debatę z rodzinnymi seniorami 80+ na temat getta w Opocznie. Delikatnie mówiąc Polacy mocno nie oponowali w tej kwestii.
Równie dobrze można by to stwierdzenie odwrócić. Czy Żydzi kochali Polskę i Polaków ? Polskę , która ich przyjęła do siebie, gdy gonieni byli z całej Europy. I dlaczego tylko przed wojną ? A może np. już w czasie rozbiorów ? Słyszałes może coś o ich postawach względem Polski i Polaków w tamtym okresie ? Jak szybko zbratali się z nową władzą ? Historycy jakoś tego tematu nie poruszają, prawda ? Mało kto o tym wie. Ale dlaczego o tym nie mówić skoro tak hop do przodu dajesz. A po wojnie jak juz obeznany jesteś w temacie to pewnie chodzi o ich miłość do Polski i Polaków, kiedy stanowili trzon UB, nie wspominam ich postawy po wejściu Armii Czerwonej do Polski po 17 września bo jest ona znana.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 19.06.2013, 09:49
O to właśnie chodzi, że to Niemcy wrobili Polaków w tą zbrodnie. Niemcom odpowiada tak wersja wiadomo dlaczego, Żydom też jest na rękę taka wersje bo chcą mieć opinie międzynarodową po swojej stronie kiedy będą okradać nas i "odzyskiwać majątki".
Tak jak napisałem wcześniej, problemem jest wmawianie ludziom przez "opiniotwórcze" media, że Jedwabne było standardem na ziemiach polskich, a nie jednostkowym przypadkiem sprowokowanym przez niemieckiego okupanta. Nagłaśnianie Jedwabnego, a nie przypadków tysięcy Żydów ukrywanych przez ludzi ryzykujących swoje życie. Akcje GW typu tej w 1994 roku, która w 50 rocznicę PW wypuściła wyssany z palucha artykuł o mordowaniu Żydów przez Powstańców Warszawskich (!). A przecież naprawdę nie mamy się czego wstydzić, a przynajmniej ja nie zamierzam się tłumaczyć i przepraszać za grupkę degeneratów i szmalcowników, którzy byli marginesem.

Cytat:
Jestem Żydem. Polacy uratowali mi życie

Tysiące Polaków podczas II wojny światowej dało dowód wielkiego serca, niebywałej odwagi i heroizmu, pomagając przeżyć nazistowski koszmar prześladowanym przez Niemców Żydom.
Doskonały przykład to rodzina Skrobaczów z Krzemienicy pod Łańcutem (woj. podkarpackie). Przez lata, narażając swoje życie, ukrywali nastoletniego wówczas Żyda Abrahama Segala (78 l.).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemiec...ch_pomoc_Żydom

Cytat:
Niemieckie represje wobec Polaków niosących pomoc Żydom – represje zastosowane przez okupantów niemieckich wobec osób narodowości polskiej udzielających pomocy Żydom prześladowanym przez III Rzeszę w latach 1939–1945.

Rozporządzenie generalnego gubernatora Hansa Franka z 15 października 1941 przewidywało karę śmierci dla każdego Polaka, który udzielał schronienia Żydom lub pomagał im w jakikolwiek inny sposób. W związku z stosowaną przez Niemców zasadą odpowiedzialności zbiorowej ofiarą odwetowych represji padały nierzadko rodziny opiekunów, a nawet całe wsie. Liczba Polaków straconych przez Niemców za udzielanie pomocy Żydom nie została dotąd precyzyjnie ustalona. W zależności od źródeł szacunki wahają się od kilku do kilkudziesięciu tysięcy zamordowanych. Większość ofiar pozostaje anonimowa.
PS. Wmawianie, że wszystkiemu jest winny Kaczyński nie trzyma się kupy i d...

Co do partii z szansami na zmianę rzeczywistości to już przecież są takie to zmieniają rzeczywistość np. montując wszędzie fotoradary, zmieniając patriotów na faszystów albo uznając zboczenia za normalność itd.
Za to wg Ciebie Pis to prawica bo ma krzyż i tak mówi większość
Tylko że PO prawicowa nigdy nie była, poza teoretycznie liberalnym programem gospodarczym, który okazał się tylko figowym listkiem zasłaniającym rzeczywiste działania tej partii.

Nie wiem o jakim krzyżu mówisz, ale jeżeli ma to być "picie" do światopogladu do ktorego odwołuje się ta partia, to tak. Pod kątem stosunku do tradycji, patriotyzmu, owszem - PiS jest prawicowy. W kwestiach gospodarczych są mocno socjalni, aczkolwiek poprzez takie działania jak walka z korupcją, upraszczanie przepisów, otwieranie zawodów, obniżanie podatków,polityka prorodzinna nie jest tutaj źle.

Oczywiście wg kryterium Korwina jest tylko jedna partia prawicowa na świecie(ta w ktorej akurat jest), cała reszta to lewactwo

PS. Od Korwina odstręczają mnie np takie wypowiedzi, dziwnie neutralne a nawet przyjazne względem komunistycznych zbrodniarzy, pokazujące jego faktyczne intencje:

Cytat:
P.gen.Wojciech Jaruzelski kończy dziś 85 lat. Życzę Mu zdrowia- ale nie życzę długich lat życia, bo z całą pewnością będąGo nadal wszyscy szarpać za nogawki; będą robić karierępolityczną na kopaniu człowieka, który (moim zdaniem:nieświadomie – bo na polityce i gospodarce to się p.Generałkompletnie nie zna…) oddał IM władzę (...) domagam się: zostawmy Go na stare lata w spokoju!
Cytat:
Czesław Kiszczak, były szef MSW, może odpowiadać za przyczynienie się do śmierci dziewięciu górników kopalni "Wujek", zabitych w 1981 r. Ostatecznie sąd uznał, że proces Kiszczaka będzie zawieszony, ponieważ oskarżony nie może w nim uczestniczyć ze względu na stan swojego zdrowia. Podczas jawnej części posiedzenia w sędzię rzucono tortem. Posiedzenie zakłócała grupa aktywistów, którzy żądali ukarania zbrodniarzy komunistycznych, a polski wymiar sprawiedliwości porównywali z białoruskim.
"Kazałbym aresztować tych panów"

Pytany przez "Super Express" o rzut tortem Janusz Korwin-Mikke powiedział, że to "prowokacja oczywista". - Ja zresztą bym nie dopuścił. Na miejscu sędziny już na początku tej całej afery kazałbym aresztować tych panów i byłby święty spokój. 48 godzin na uspokojenie, dobra miarka - powiedział lider Kongresu Nowej Prawicy w rozmowie ze Sławomirem Jastrzębowskim.

(...)Polityk dodał, że w "sprawach komunistycznych" jest nieobiektywny i uważa, że "tu powinno być przedawnienie". - Mamy przecież w kodeksie przedawnienie 25 lat - podkreślił.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.06.2013, 10:15
To w jakim dostatku żyją ludzie pokroju Cz. Kiszczaka i W. Jaruzelskiego najlepiej pokazuje jak zakłamana jest scena polityczna w tym kraju. Żadna partia nie rozliczy przeszłości, bo są umoczeni lub wplątani w różnego rodzaju konszachty. Przeciętny człowiek łudzi się, że albo PiS albo PO albo jakieś wynalazki jak Ruch Palikota, a to wszystko jedna "banda" chcąca tylko statusu quo i bycia przy przysłowiom "korycie".

Wiedzieliście, że Kiszczak był w misji polskiej w Londynie po II wojnie światowej i infiltrował żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, którzy chcieli wracać do kraju? Nie trzeba przypominać jaki los spotykał później oficerów Wojska Polskiego bez rodowodu sowieckiego.

Takiej plamy na honorze żadna partia nie próbowała nawet wymazać. Tego się nawet nie da wymazać. W to tylko można brnąć jak brnie dzisiejsza Polska.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 12:17
Takie filmiki to również manipulacja. Rozumiem, ze celem było przedstawienie tego jak Żydzi sobie sami zapracowali na holocaust, ale biorąc wszystko na chłodno i nie łykając agitek ze strony Niemiec, ruchów narodowych w Polsce, czy tego co płodzi od czasu do czasu "państwo Izrael" trzeba zdawać sobie sprawę z kilku spraw.
- Żydzi to była druga co do wielkości mniejszość narodowa w Polsce (od 3 do 5 mln w okresie między wojennym wg. różnych szacunków), która stanowiła wtedy od 10 do kilkunastu % obywateli Polski
- Żydzi we wspomnianym przeze mnie Opocznie w czasie międzywojenny stanowili ok. 50% mieszkańców (ciut ponad 4 tys. Polaków i 4 tys. Żydów), trzymali w swoich rękach handel i finanse, ale generalnie byli dobrze zasymilowani z resztą mieszkańców, mieli świetnie rozwinięte struktury dla mieszkańców pochodzenia żydowskiego i nie byli uważani za obcych, bo mieszkali tam od kilkuset lat
- mimo, że Żydzi w pewnych okresach mieli ograniczone prawa, dochodziło do ich dyskryminacji, a nawet aktów przemocy to nie można zapominać, że Żydzi nie mieli w do 1939 lepszego miejsca na ziemi przez kilka stuleci, często się o tym zapomina
- pogromy Żydów przez Polaków miały miejsce w małych i dużych miejscowościach i fakt, że przy masowych mordach, których dokonali na tej nacji Niemcy to był pikuś to nie można zapominać, że miało to miejsce

Mimo, że mam bardzo sceptyczne podejście do ten nacji, a w szczególności do "państwa Izrael" to jednak nie lubię przekłamań jakie pojawiają się od lewa do prawa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 12:20.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 19.06.2013, 12:19
W pewnym sensie PO na tych liberalnych rodem z Korwina poglądach wygrała wybory, ale to były tylko słowa, które nie przeszły do czynów. Robili i robią można powiedzieć wszystko odwrotnie.
Tu się zgadzamy...

Nie ma sensu ciągnąć tego wątku z pisem ciągle, bo to jest rozmowa o jednym i tym samym. Tak jak sam przyznałeś jest to socjalistyczna partia czyli lewicowa. Tacy ludzie nie są w stanie zmienić tego kraju w dobrym kierunku.
...a tu się nie zgadzamy. Z faktu że napisałem, że "w kwestiach gospodarczych są mocno socjalni", wcisnąłeś mi twierdzenie że jest to partia lewicowa. Mając na uwadze jej konserwatywne podejście do kwesti światopoglądowych i patriotycznych, zaangażowanie w walkę z korupcją, obniżanie podatków, zrównoważony budżet i Gilowską jako ministra finansów, to daj nam Panie więcej takich partii "lewicowych"

Nie zlikwidują niczego, bo nie ma takiej możliwości, tzw. becikowe to nie jest żadna pomoc, zamiast dawać premię za dziecko wystarczyłoby nie zabierać ludziom tyle zarobionych pieniędzy, wtedy nie trzeba by robić komuś łaski, że z podatków, które płaci dostanie jałmużnę. To tylko jeden przykład. Tak jak pisałem wolałbym już nie pisać ciągle o tym pisie, bo to nudne się robi.
No ok, było becikowe. Potem podwojone rękami liberałów z PO. A obniżenie podatków i walka z korupcją?

PS. Ja też wolałbym już nie pisać o PiSie, ale to nie ja zacząłem pisać o zdrajcy Kaczyńskim i lewicowym PiSie. Można nie lubić PiSu, ale taka argumentacja jest rodem od Palikota.

Druga sprawa, że rzekomo broni zbrodniarzy. On jest człowiekiem, który chce państwa prawa, a jak wiadomo jedną z podstawowych zasad państwa prawa jest to, że nie działa wstecz. Jeśli wprowadzimy karę śmierci (tak jak powinno być) i tak jak chce Nowa Prawica. No to będzie działać z dniem wejścia w życie odpowiedniego prawa i ustaw, nie będzie działać na te wcześniejsze lata.
O jakim prawie mówisz, które miałoby działać wstecz? Nawet wg prawa PRL-owskiego mordowanie i prześladowanie ludzi było niezgodne z prawem, nie mówiąc już o niezgodnym z konstytucją PRL-u wprowadzeniem stanu wojennego. Ich sądzenie i wsadzenie do ciupy byłoby zgodne z prawem, także tym PRL-owskim.
Kara śmierci nie ma tu nic wspólnego - tu chodzi o jakiekolwiek ukaranie tych ludzi, tak by w przyszłości nikt nie myślał, że mordowanie rodaków ujdzie mu bezkarnie.

Jaki przykład praworządności i poszanowania prawa chce dać swoim zwolennikom Korwin, skoro nie chce sądzenia komunistycznych oprawców, mających krew na rękach. Oprawców, którym w III RP włos z głowy nie spadł.

_ukoL napisał(a):
Żadna partia nie rozliczy przeszłości, bo są umoczeni lub wplątani w różnego rodzaju konszachty. Przeciętny człowiek łudzi się, że albo PiS albo PO albo jakieś wynalazki jak Ruch Palikota, a to wszystko jedna "banda" chcąca tylko statusu quo i bycia przy przysłowiom "korycie".
No to pasuje się tylko iść i powiesić.... Pamiętając o zlikwidowaniu WSI oraz dobraniu się poprzez CBA do d.. skorumpowanym politykom (za co spotkała ich totalna nagonka), z przymrużeniem oka patrze na Twój wpis że PiS chce tylko statusu quo i siedzenia przy korycie...
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 19.06.2013 o godz. 12:24.
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 12:29
Jeśli patriotyzm ma być gwarantem prawicowości to wymiękam. PPS też był prawicowy?

PiS to partia:
- lewicowa
- chrześcijańska
- narodowa
- etatystyczna
- prozwiązkowa

Mało tam tej prawicowości odnajdziesz, gdyż wg. kanonu partie prawicowe są za:
- małą rolą państwa w gospodarce (PiS przeciwnie)
- przeciwko interwencjonizmowi państwowemu (PiS przeciwnie)
- za pełną swobodą i wolnością gospodarczą (PiS chce zachowania status quo w pewnych kwestiach, głównie socjalnych)
- ograniczeniem przywilejów socjalnych i emerytalnych (PiS przeciwnie)

Można by tak wymieniać w koło Macieju, ale tak jak wspomniałem nie ma na rynku, ani jednej partii prawicowej, ani liberalnej w Polsce. Jeśli ktoś dalej wierzy w JKM i jego często oszołomskie i oderwane od życia pomysły to gratuluję.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 12:32.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.06.2013, 12:48
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Takiej plamy na honorze żadna partia nie próbowała nawet wymazać. Tego się nawet nie da wymazać. W to tylko można brnąć jak brnie dzisiejsza Polska.
Trochę się zagalopowałeś. Nad tym aby takim Kiszczakom, Jaruzelskim żyło się lepiej czuwają ludzie z okrągłostołowego rozdania, komunistyczny wymiar tzw. sprawiedliowści (dzieci i wnukowie ludzi tamtego systemu orzekają w sądach), który nie pozwoli zrobic im krzywdy. A większość spraw trafia predzej czy później do sądów.
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 13:11
No tak, ale to JKM zniechęcił ludzi do liberalizmu i takich poglądów jakie prezentuje. Zobacz sobie na hasła Korwina z ostatnich lat.

1. Przywrócenie kary śmierci.
2. Legalizacja narkotyków.
3. Zwolnienie wszystkich urzędników.
4. Prawo do posiadani broni.
5. Bezsens para-olimpiady.
6. Wzorowanie się na polityce gospodarczej Hitlera.

Można tak wymieniać, wymieniać i wymieniać, a diagnoza RAZ-a wciąż aktualna. JKM nigdy nie wygra żadnych wyborów, bo zwyczajnie sam je każdorazowo przegrywa. Porównania do Leszka Bubla są jak na miejscu.

Osobiście nie poparłbym partii, która chce przywrócenia kary śmierci, prawa do posiadani broni i legalizacji narkotyków, gdyż znane mi informacje wskazują na to, że w przypadku drugiej i trzeciej sprawy niesie to za sobą więcej złego niż dobrego, a w pierwsza sprawa nie zgadza się z moją etyką, a także obecnym podejściem KK do kary śmierci.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 13:13.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów