|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No tak, ale to pewnie chodzi Ci o pisanie wypracowania, a nawet do tego masz 2 teksty - jeden lektura, a drugi jakiś tam wiersz do analizy (czyt. lania wody).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
dokładnie, tylko że z wiersza nigdy nie pisałem wcześniej. Ale jakoś poszło, wiadomo że stres jest, a jak się jest pewnym zdania mat i ang to stres przechodzi na polski
tegoroczni co zdajecie rozszerzone? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Geo, zdaję też rozszerzony Polski, a mam już stresa przed podstawą...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
roz matma i fiza, ale klade lache na rozszerzone
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Panowie bez spiny, ja nie przeczytałem ostatnio tej lektury która była na maturze, bodaj ludzie bezdomni, lalke jako tako ogarniałem. Zanalizowałem tekst, czyli przepisałem cytaty i co wg mnie one oznaczają, dostalem 71% za maturę
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja tam obstawiam "Wesele" "Dżumę" "Opowiadania Borowskiego" ogólnie wojna. Na pewno "Chłopi" nie będą.
Co do rozszerzeń biologia i chemia, zobaczymy jak pójdzie. ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Gloria Victis + Baczyński jeden temat, oraz Przedwiośnie 2 temat. matura wydawała się prosta, ale jak poszło dowiemy sie pod koniec czerwca .
Powód: borowski xD
Ostatnio edytowane przez zbycho93 : 07.05.2013 o godz. 11:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Temat 2 poszedł, wydawał się sporo łatwiejszy, choć ten 1 jakiejś super wiedzy nie wymagał.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Również wybrałem 2 temat. Wystarczyła w nim jedynie ogólna znajomość Przedwiośnia i analiza dosyć łatwego tekstu rozmowy Szymona Gajowca z Baryką. Po za tym można w nim było sie naprawde rozpisać, gdyż nawiązywał on do różnego pojmowania pojęcia autorytetu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Matematyka tak banalna, że aż kpina. Nie wyobrażam sobie jak można nie wyciągnąć z tego 30%.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokładnie, ale cóż, kolejne roczniki będą miały jeszcze łatwiejszą. Chociaż uważam, że w zeszłym roku był łatwiejsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wybieram się na agh, ale trochę zawaliłem maturę i będę miał tam +/- 800 punktów. Myślałem nad inżynierią naftową i gazowniczą, ale tam był w zeszłym roku próg 820 i stąd pytanie jak się ma ten wynik do wyniku, który osiągnęła ostatnia osoba, która się dostała podczas wszystkich rekrutacji. Boję się, że jak tam się nie dostanę, a oznaczę to jako priorytet, to progi na innych kierunkach drugiego wyboru, na które złożę mi podskoczą i zostanę na lodzie. Bardzo proszę kogoś kumatego o odpowiedź.
![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jak studiuje tu ktoś zaocznie na UEK-u to prosiłbym o priva, bo mam parę pytań.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
przeglaam sobie teraz WOS i sie zastanawiam komu zależy aby w Polsce każdy miał zdaną maturę. Wiem ja też zdawałem nową i byłem pierwszym rocznikiem tego eksperymentu ale tak jak wtedy tak i dzisiaj jestem załamany. Jak można z tego Wosu nie mieć 30%? przecież pytani w stylu które zdarzenie było pierwsze i wymienione wstapienie do rady Europy.albo wstawić podpisy po zdjęcie (....a skośnego nie znałem po nazwisku) ale i tak 75% mam. podobnie wyciągnąć jakies wnioski z przytoczonych przepisów.
A potem czytam że ćwierć miliona z wyższym wykształceniem nie ma pracy. Niech modsi z was sie zastanowią czy nie lepiej zamiast do podrzędnego LO nie iśćdo technikum lub zawodówki. po tej drugiej idziesz się douczyć po 5 latach zakładasz własną firmę i koło chuja ci lata jaki kryzys jeżeli jesteś profesjonalny a nie walisz piwa pod sklepem. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja jutro piszę rozszerzoną geografię, myślę, że będzie znośna
ma ktoś jakieś porady, na co szczególnie zwrócić uwagę w ostatnich godzinach nauki? mam czas do 14 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zarządzanie i inżynieria produkcji czy inżynieria środowiska zaocznie na AGH w stosunku trudność/ewentualne profity w przyszłości (wiem, że na bieżący moment ciężko ocenić)? Ewentualnie ktoś studiuje jedno z nich to prosiłbym o priv albo odpowiedź tu jak z rekrutacją (poziom matury, który pozwolił się dostać i jaki przedmiot). Z góry dziękuje.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez LeszekABG : 18.06.2013 o godz. 19:13.
![]()
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A tak serio, jak masz iść na studia tego typu to lepiej sobie odpuścić. Stracisz 5 lat, będziesz sie męczył w sesjach, a po tym i tak nie bedziesz miał pracy. Wszyscy mówia o kierunkach humanistycznych że nic nie dają. Prawda. Ale kierunki jak Zarządzanie i Inzynieria Produkcji, Inżynieria Środowiska czy Turystyka i Rekreacja to samo dają. Czyli nic. Jedyny plus to dobre melo na miasteczku i zniżki z legitką ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zalezy jak kto podchodzi do studiowania. Jeżeli anglika ogarniasz i powiedzmy radzisz sobie z niemieckim a na studiach robisz staże praktyki i dodatkowe kursy to po ukończeniu jesteś rozchwytywany. ale jak masz pić i aby tylko 3.0 dostać do zaliczenia to nawet po informatyce pracy nie znajdziesz.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To ma być mój drugi kierunek, studiuję już jeden dziennie, nie jest bardzo wymagający. Może podpowiecie jakiś "konkretniejszy" kierunek, aby go wziąć. dodatkowo z roz. geografią i angielskim? W trybie zaocznym.
![]()
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zastnów się tylko czy ten kierunk ci jest do szczęscia potrzebny jeżeli nie będziesz miał doświadczenia to możesz i 3 skończyć a z pracą będzie ciężko. Dodatkowo piszesz że chcesz isć na zaoczne więc cały tydzień masz zajęty. Gdybym ja dzisiaj miał wybierać to poszedłbym na zaoczne i do pracy w jakiejś korporacji. 8h wszystko cie .......i pakiet socjalny pensja elegancka. Na początek idealne miejsce. a z czasem możesz to zmienić.
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|

|
||||||
![]() |
|
|