|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
a Ty założyłeś tutaj konto, żeby trolować ? Jak tak to wyjazd!
Dziennikarze, to ku*wy w większości, co mnie niesamowicie denerwuję. Napieprzają na Smude, a Fornalik wygrał całe dwa mecze w Reprze. Z San Marino i Mołdawią..... ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Guest
|
|
Jedna sprawa to to, że Fornalik oczywiście nie daje rady i trudno liczyć, że to się na jesieni cudownie zmieni, więc jak już na 100% przegra eliminacje to z pewnością poleją się i na niego kubły pomyj. Jednak intelektualnie tj. gość kilka półek wyżej od Franka - nie żre mu więc po pierwsze stara się nie odzywać częściej niż musi, a jak już musi to to co mówi nie jest może odkrywcze, ale nie jest też pierd.oleniem od rzeczy co niestety nagminnie robi S-trener Wisły..
Ostatnio edytowane przez arti : 15.06.2013 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
DeadorAlive napisał(a):
Naprawdę nie widzisz, że nie o same wyniki chodzi w krytykowaniu Smudy? To znaczy o wyniki też bo piłkarski świat odleciał mu już dawno, ale przede wszystkim chodzi o jego brednie, bajki i kłamstwa, o jego oderwanie od rzeczywistości. Nie wiem co byłoby gorsze: czy to że on naprawdę tak myśli czy liczy, że ktoś się na to nabierze (a jak widać część kibiców się na to nabiera). Przez ostatni rok ten gość żył w przeświadczeniu, że będzie trenował "prawie tych samych piłkarzy co grali z Litexem" - to też nazwiesz napieprzaniem na Smudę? Od siebie dodam tylko coś czego na weszło nie napisali. Lojalnie uprzedzam, aby zwolennicy Frania i lubiący oszukiwać samych siebie naiwniacy dla własnego dobra tego nie czytali. .......enie 65-latka, że dzięki kompromitacji na Euro i pobytowi w spadkowiczu z 2. bundesligi nabrał doświadczenia jest po prostu żenujące i żałosne. Doświadczenia i wnioski z porażek mogą wyciągać tacy trenerzy jak Hajto, Probierz, Rumak, Brosz, Stokowiec, Skorża, Kulawik, Ojrzyński, Mroczkowski, Michniewicz a nawet Urban i Zieliński a nie facet, który przyjechał nachapać się tuż przed emeryturą. Doświadczenie Smuda powinien mieć już dawno i powinien zjadać wszystkich pozostałych trenerów w tej lidze na śniadanie! 65-latek nabierający doświadczenia w czasie spuszczania klubu z 2 ligi - WPROST ZAJEBIŚCIE! No chyba że chodziło mu o doświadczenie w zatrudnianiu ekipy budowlanej... Swoją drogą Czesiu potrafił utrzymać w lidze drużynę skazywaną przed startem rundy jako pewniaka do spadku i nawet nie potrzebował do tego pomocy Irka Króla...
Ostatnio edytowane przez Spokolokoełrokoko : 15.06.2013 o godz. 15:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Smuda miał 2,5 roku na zbudowanie kadry, dostał najłatwiejszą grupę jaką mógł dostać, sparingi z kim tylko chciał. W dodatku wszystkie mecze graliśmy u siebie. Czego chcieć więcej? Co do Fornalika, już w momencie losowania grup było wiadomo, że wyjść z tej grupy będzie cholernie ciężko. Anglia poza zasięgiem, Ukraina i Czarnogóra też wydawały się silniejsze. Do tego rozjebana kadra po Euro i 2 miesiące czasu na przygotowania. Zgodzę się, że remis w Mołdawii to kompromitacja, z Ukrainą też co poniektórzy liczyli na 3 pkt, ale remis w Czarnogórze i na Narodowym z Anglią można raczej uznać za sukces. Smudzie się oberwało, Fornalikowi też się obrywa. Mnie również wkurza weszło do dłuższego czasu, ale z dzisiejszym artykułem trudno się nie zgodzić. Właśnie takim głupim .......eniem Franz zniechęca do siebie ludzi. Smuda musiał nieźle podpaść Stanowskiemu w momencie prowadzenia kadry, skoro jeszcze w 2008 roku Stano lizał mu 4 litery: http://www.weszlo.com/news/1157-Niek...im_jest_glupio ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Smuda sam dostarcza kul do armat - to że ktoś jego głupoty wyciąga jest pochodną imprezy. Przecież gdyby 'Franiu' nie chciał żeby tak o nim pisano - nie gadałby takich bzdur. Trzeba powiedzieć jasno jaki jest wniosek z tego art. - nie Legia pod nami kopie tylko dziennikarze swoją kpinę opierają na fakcie iż Smuda nie bierze i nie weźmie za nic odpowiedzialności. To jest pstryczek w wybór Cupiała. Masz jakiś argument za tym że nasz trener jest odpowiedzialny? Umiesz z tym faktem polemizować? Ja nie za bardzo. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Środowisko piłkarskie, to przykład ludzkiej próżności. To jest świat utopii, no bo jaki jest pożytek z piłki zawodowej
![]() Dlatego, Smuda pasuje tam, jako typowy przedstawiciel tego środowiska, który zamiast się uczyć, wolał zbijać bąki, albo piłkę. Śmieszą mnie bardziej ci filozofowie, którzy robić chcą dysertacje naukowe z piłki nożnej. Nie no ludzie litości, są jednak granice absurdu. Traktujmy piłkę tak jak na to zasługuje i nie róbmy jaj z pogrzebu, bo piłka z powagą nie ma nic wspólnego i jeden od drugiego z tego środowiska, różni się najwyżej, udawaniem tej powagi, niezależnie czy jest krasomówcą, czy analfabetą. ![]() Ps. przepraszam za nadużycie tematu, ale może to pomoże w kolejnych ocenach Smudy i polemiki jego środowiska na jego temat.
Ostatnio edytowane przez kot : 15.06.2013 o godz. 18:01.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Będąc szczerym mylisz się. Uściślając - jest to sarkazm, czyli prymitywna forma ironii, wymierzona w bliżej lub mniej określonego uzytkownika forum. Na mój gust. Dlatego kolega zapewnie napisał:
Zatem, jeśli można, wypraszam sobie takie uogólnienia jak poniżej:
Co oczywiście nie zmienia faktu ze faktycznie nie zauważyłem ze mamy to samo zdanie. Zagalopowałem się - wybacz. Mój post nietrafiony. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ten Neunaber u Smudy ani razu się nie załapał na ławkę rezerwowych, więc jakiej opinii oczekiwać od rozgoryczonego zawodnika.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jedyny pozytyw że Smuda będzie trenował Wisłę Kraków, to taki że piłkarze w końcu będa musieli na treningach zapieprzac na 110% a nie 70 czy 90. nie bedzie taryfy ulgowej.komu sie nie spodoba niech wypier... za Petrescu były ciezkie treningi ale gwiazdorom sie to nie podobało. Dan odszedł a pozniej wszyscy po nim płakali. Piłkarze dostają cięzką kase za wyniki ponizej swoich mozliwosci. wole 15 zawodników którzy dadza z siebie 200% niz 5 ktorzy robią roznice. (tutaj sie kłaniają słowa Reymana!) .
Jestem dobrej mysli a propo Smudy. skoro sie podjał rzeczy nie mozliwej,czyli wyciągniecia zespołu z tymi zawodnikami to znaczy ze w neidalekiej przyszłosci zobaczymy nowych ,głodnych gry,oddających serce za Wisłe zawodników. a jak bedzie? Zobaczymy wkrótce! Do zobaczenia na kibicowskim szlaku! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odgrzebię:
Jeśli zaufać PS to zabraknie Primela, asystentem ma być Broniszewski a trenować bramkarzy będzie Tomasz Muchiński. Bez Macieja Musiała. I pewnie bez fizjologa. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gdy to w koncu zrozumiemy to wtedy przestana w Europie nazywac nas Traktorzystami...a tymczasem dzida do przodu i spinac poślady i gryzc trawę! Jedziemy z nimi! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tomek Muchiński kiedyś bramkarz rezerwowy Widzewa?
Grubo. chociaz plus ze Primela zwolnili bo kiepski był. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Smuda to gwarant tego, że napcha swój portfel, że będzie można pośmiac się z jego wypowiedzi. Jak chociażby, że podał się do dymisji po mistrzostwach. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Reasumujac nasz karta na 9:24
![]() Kocot - Kontrakt konczy sie 30.06 Bieszczad - Kontrakt konczy sie 30.06 Miskiewicz Burliga Glowacki Uryga - Kontrakt konczy sie 30.06 Czekaj - Kontrakt konczy sie 30.06 Chavez Bunoza Stolarski Jovanovic Chrapek - Kontrakt konczy sie 30.06 Malecki Sarki - Kontrakt konczy sie 30.06 Gargula Sobolewski - Kontrakt konczy sie 30.06 Wilk Szewczyk Boguski Genkov szt. 20 z tego kontrakty za 2 tygodnie skoncza sie 7 zawodnikom. Dodatkowo nie mamy sztabu trenerskiego i nie zrobilismy ani jednego wzmocnienia. Poza tym, Genkov, Jovanovic zdaja saobie sprawe, ze sa niechciani wiec jaka bedzie ich gra. Wniosek: Bednarz zawsze mówi prawde: Nie spiesza sie... W chwili obecnej mamy ekipe na spadek. Czekamy na Zmiany. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Mówili że z Sarkim podpisali kontrakt... A może to nieaktualne juz?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ze maja podpisac. Czyli nie mozna zakladac, ze to pewne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
To fatalnie postawione pytanie. Powinno brzmieć. Czy jeśli Cupiał zamiast szrotu zatrudni wartościowych ludzi (na każdym szczeblu od sprzątaczek, przez piłkarzy, skautów itd.) to pomimo zatrudnienia Smudy, Wisła wyjdzie z marazmu? We Wiśle już bywało tak, że byli najlepsi piłkarze, najlepszy sztab a nie było nawet MP... Co dopiero teraz... No i trzeba by zdefiniować co to znaczy wyjscie z marazmu. Dla jednych będzie to zajęcie po dwóch sezonach miejsca w pierwszej szóstce... dla innych pudło a dla innych tylko MP w tej zapyziałej lidze.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.06.2013 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam ale jakich my zatrudnimy zawodników skoro nawet sztabu nie możemy skompletować bo kasy nie ma?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przecież nowy sponsor będzie. Ludzie...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A jaki ten sponsor będzie. Telefonika ?
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
czemu franka nie było na treningu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Mógłby poprowadzić jakieś indywidualne treningi z młodymi piłkarzami, pomóc zaaklimatyzować się południowcom jeśli byłby taki zaciąg. Ćwiąkała wspomina że Cleber to zarobiony gość. Przypuszczam, że robiłby to nie dla kwestii finansowych tylko chciałby być bliżej piłki, zresztą widać ze to kochał bo przecież nawet mimo zaleceń lekarzy cały czas gdzieś tam świtało mu w głowie aby grać dalej. Nie wykluczone, że przy transferach mógłby też pomagać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.06.2013 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
popieram Westersyla.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przed godziną 10 prezes Jacek Bednarz chciał przedstawić Smudę drużynie. Spotkanie było krótkie, trwało może pięć minut. - Powiedziałem, że nie muszę się przedstawiać, bo wszyscy mnie znają, a jak ktoś nie zna, to Patryk Małecki może im opowiedzieć, jaki jestem - mówił Smuda. - To było najlepsze rozwiązanie, bo szkoda czasu na moje gadanie. Piłkarze mają przede wszystkim trenować.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...307,1,727.html Moze po tym tekscie inne swiatło padnie na Smude pod okiem kibica Wisły |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||