The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2013, 23:08
.

Co nadal nie zmienia faktu, że mało kto domaga się wielkich inwestycji z kieszeni Cupiała. Raczej sensownych decyzji. Sensownych. Tylko tyle. Niech to co robi Cupiał z Wisłą ma sens (reszta jego działalności mało mnie obchodzi).

Gdzie jest sens w zatrudnianiu Smudy na trzy lata? Wiadomo w czym jest problem.
Gdzie jest sens w dawaniu Kapce i Bednarzowi odpowiedzialności za transfery? Nie muszę chyba wypisywać ile ich ostatnie pomyłki nas kosztowały (sportowo i finansowo)?

Ja tu nie widzę ani sensu, ani pomysłu. Tym bardziej, że obecny skład gwarantuje nam jedno - bardzo emocjonującą walkę o utrzymanie. To nie jest żart ani wyolbrzymianie, tylko matematyka.
Wydarzyć się może wszystko (patrz Polonia Warszawa, GKS Bełchatów i Podbeskidzie w tym sezonie). Impossible is nothing w tej lidze. Ja to wiem.

Ale to za mało żeby nas było stać na optymizm. Pytanie na dziś brzmi - czy Smuda potrafi zrobić coś z niczego? Biorąc pod uwagę jak tłumaczy wtopy z reprezentacją i Regensburgiem...

No nic - miejmy nadzieję. Nic więcej nie pozostało.

EDIT: A tak swoją drogą - sam pisałem, że wolałbym żeby Cupiał nie dawał dużych pieniędzy Kapce i Bednarzowi. Oni wtopią, a złość właściciela skupi się na Wiśle. A teraz jak doszedł jeszcze Smuda, to w ogóle...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.06.2013 o godz. 10:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.06.2013, 23:54
Smuda to bedzie ostatni trener zatrudniony przez Cupiala.
Wlasnie teraz jest to finalne: "do 3 razy sztuka".
Kompletnie bez znaczenia czy mu sie uda czy nie. To jak podawanie gazu rozweselajacego przed smiercia.
Przeciez predzej czy pozniej to i tak .......nie.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 11.06.2013 o godz. 23:58.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 11.06.2013, 23:56
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Smuda to bedzie ostatni trener zatrudniony przez Cupiala.
Skąd takie wnioski ?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.06.2013, 00:15
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj jeszcze na artykuł weszlo.com o tej Czechosłowacji. To się dopiero pokemonów wylęgnie.
ha ha ha, teraz to oglądam i...padłem ze śmiechu. Brakowało jedynie zamiast Rosji to Związku Radzieckiego.

Ale reasumując, co zauważam po tej prezentacji.

Wku*wiło mnie, i to bardzo. Mówienie że Ratyzbona i Kadra to nie poraża. Szukanie wymówkę.
Mówienie że ludzie którzy znają się na piłce i nie są zawistni dziękują mu za te emocje jest śmieszne.

Emocje były, bo była to dla nas impreza życia, działo się to wszystko u nas, te strefy kibica, to wszystko.
Pewnie serce biło, wierzyliśmy, bo kochamy ten kraj, pomimo że ma tyle wad, i wierzyliśmy że się uda.

Ale za grę, za wynik, byliśmy po Euro wku*wieni, i Smuda oddawaj za nervosol, papierosy i alkohol.
Które spaliliśmy, wypiliśmy i zażyliśmy z uwagi na to że byliśmy tac zły. Że nie awansowaliśmy z grupy marzeń.

Co innego co zauważam, ale tym razem to mnie cieszy.

Smuda na ławce to plus z dwóch względów - zaufanie Cupiała po pierwsze.

Boguś mu ufa, to Bogusia przyjaciel. Więc co za tym idzie nie wywali od razu, a i na transfery da.
Podoba mi się również to że budujemy powoli, nie ma spiny na mistrzostwo. 3 okienka, to fajna myśl.
Byle by nie było jak z Maskaantem, który miał awansować do pucharów i to był jego cel.

Zrobił więcej, nie miał drużyny na Lige Mistrzów, zrobił za to wynik w LE. A potem się posypało.

Plusem jest również to że Smuda złapie za mordę leniwców, i ich wyje*ie jak się nie będzie chciało biegać.
Już Pan Garguła się nauczy, że albo biegamy i walczymy, ale już niedługo z nim się żegnamy.
Bo Franek jaki jest to jest, ale zasady ma, jeśli chodzi o trzymanie zespołu.

Co więcej mogę powiedzieć? Wole Franka niż Kulawego. I gorzej już być nie może.

Daj Boże aby w końcu nastały dobre czasy, aby nastała normalność. Oby plotka nie było sprawa z Porto.

I na koniec - Bednarz łysy parchu, trzymaj się daleko od transferów. Fredriksenów, już nie chcemy.

A i jeszcze jedno. Jedno jest pewne. Jesteśmy mimo wszystko na tyle mądrze prowadzeni.
Że nie skończymy jak Polonia, i to mi się podoba. Wolę abyśmy byli średniakiem w Ekstraklasie niż mocarzem w 3 lidze.

WISLA TO MY! - Nie mogę się doczekać sezonu, ligo wróć...
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.06.2013, 07:10
X-Ray napisał(a):Wyświetl post

Plusem jest również to że Smuda złapie za mordę leniwców, i ich wyje*ie jak się nie będzie chciało biegać.
Już Pan Garguła się nauczy, że albo biegamy i walczymy, ale już niedługo z nim się żegnamy.
Bo Franek jaki jest to jest, ale zasady ma, jeśli chodzi o trzymanie zespołu.
No właśnie, do kiedy Garguła ma kontrakt ? Chyba jeszcze trochę pozuje gumę. Dla mnie to jedna z większych zagadek, dlaczego nie został wy......ny na zasadzie takiej jak Łobo ?

Cytat:
Oby plotka nie było sprawa z Porto.
Nie przywiązywałbym do tego wielkiej wagi. Chyba każdy klub w lidze ma umowę współpracy z kimś tam na zachodzie. I zazwyczaj nic z tego nie wynika. Parchy np. miały z TSV Monachium i ....wylądowały w I lidze.

Generalnie racja, Mówienie teraz przez Smudę , ze Euro i trenerka w Ratyzbonie to nie była porażka to jedno wielkie kłamstwo, liczy na zbiorową amnezje Polaków, która często w polityce się sprawdza.
Niestety musimy sie przygotować, że u nas też będzie zaklinał rzeczywistość i np. (oby nie) porażka z parchami to też wg. niego nie będzie porażka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.06.2013, 07:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niestety musimy sie przygotować, że u nas też będzie zaklinał rzeczywistość i np. (oby nie) porażka z parchami to też wg. niego nie będzie porażka.
Czyli sugerujesz że Smuda pójdzie drogą Maaskanta w zaklinaniu rzeczywistości po porażce z parchatymi? Obyśmy tego nie musieli sprawdzać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.06.2013, 07:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, do kiedy Garguła ma kontrakt ? Chyba jeszcze trochę pozuje gumę. Dla mnie to jedna z większych zagadek, dlaczego nie został wy......ny na zasadzie takiej jak Łobo ?

Nie przywiązywałbym do tego wielkiej wagi. Chyba każdy klub w lidze ma umowę współpracy z kimś tam na zachodzie. I zazwyczaj nic z tego nie wynika. Parchy np. miały z TSV Monachium i ....wylądowały w I lidze.
Szanowanemu (sic!) Panu Łukaszowi *olewka* Garguła kończy się umowa wraz z czerwcem 2014 roku.
Czyli jak łatwo zauważyć jeszcze rok, i ja akurat bym go nie odstawiał, ani nie sprzedawał. Dlaczego tak myślę?

Każdy kiedyś z nas mówił, że Smuda to dobry trener, a Garguła to dobry piłkarz. Prawda? Takie są fakty.
Zarówno jeden jak i drugi mocno nadszarpnął tą opinie. Jednak kiedyś, coś prezentowali. Minęło, nie wróci? Nie wiem.

Wiem jedynie tyle że Garguła kiedyś był na swojej pozycji dobrym zawodnikiem. Może uda się z niego coś wykrzesać?
- Krótka piłka, albo trenujesz, walczysz w treningu o miejsce w składzie, a na meczu o wynik.

Albo po pół roku odchodzisz, lub zostajesz przeniesiony na głęboką ławkę.

Co do współpracy, po co patrzeć daleko, obecny przykład Legi, za chwile przyjdzie do nich zawodnik.
Trzeba po prostu się dogadać i fajne warunki ustalić, które będą dobre dla dwóch stron.

My będziemy mieli dobrego młodego grajka który nie ma miejsca w Porto. Oni pewność że się rozwija.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.06.2013, 09:50
Polecam wszystkim do przeczytania ten artykuł:

http://www.weszlo.com/news/15246-Sko..._jeszcze_nizej

Dawno się tak nie uśmiałem
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.06.2013, 09:56
No i z czego sie pokemonie uśmialeś?

Nawet nie ogarniasz kto tak naprawde się z ciebie śmieje źe to czytasz...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.06.2013, 10:05
Cała Polska się śmieje, nie tylko ja. Znalazł się Wielki obrońca Smudy ...

Smuda sam sobie wystawia świadectwo takimi wypowiedziami nie musisz się za nim wstawiać ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.06.2013 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.06.2013, 10:07
Jak koniecznie musicie obrzucać się błotem to jest opcja priv
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 12.06.2013, 10:12
Mam propozycje może zamkniemy ten temat do momentu chociaż pierwszych sparingów bo jeszcze troche i co niektórzy sob ie do gardeł zaczna skakać.
Ludzie jestesmy tu na forum wiekszości kibicami Wisły(wyjatek kibice innych druzyn zaresjtrowani u nas by pisać głupoty itp.) Szanujmy się
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.06.2013, 10:21
Wiadomo jaki jest Smuda nie od dzis, w jakim stylu mowi. Mozna sie posmiac raz czy dwa z jakis jego tekstow, ale to co wczoraj bylo na SB albo na tym prostackim weszlo to jest na to jedno okreslenie: gimbaza. SIedza takie pryszczate malolaty i zlewaja z przejezyczen, dlawiac sie swoim pomutacyjnym skrzeczacym smiechem.

Ch. ze mowi jak mowi, od goscia przynajmniej bije jakas charyzma, autorytet, doswiadczenie. Wole jego od skladnie mowiacego Kulawika, ktory nie wiem czy by opanowal szatnie na WF-ie.

Co do meritum wytlumaczen a propos kadry tak latwo nie akceptuje natomiast co do Ratyzbony to owszem. Pol roku, ze slabiutkimi kopaczami, ostatnie miejsce, srodek sezonu jak przychodzisz. To nie jest w zaden sposob miarodajne.
Ostatnio edytowane przez nesta : 12.06.2013 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.06.2013, 11:01
To jest najmniej wazne co on mowi na konferencjach. Wazne sa wyniki, a wizerunkowo istotny jest wyglad i chocby to, ze nie przylazl w dresie albo koralikach na spotkanie z dziennikarzami.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 12.06.2013, 11:07
Słuchajcie nie ma wylewać pomyj na trenera będa za nim przemawiać wyniki i styl gry jeśli bedzie słaby to faktycznie bede pierwszy który powie by Smuda odszedł. Ale jak bedzie dobre wyniki to powinismy go szanować. Dla mnie w tej chwili ma czystą karte do Czerwca 2014 i ja oczekuje od niego miejsca 6-8 w pierwszym sezonie bo albo budujemy na lata zespół albo robimy to co Holendrzy i toniemy w długach
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 12.06.2013, 11:07
Ludzie. tak samo jak śmianie się z Kulawika za strój/wypowiedzi było niepoważne tak samo jest w przypadku nowego trenera.

Nie jestem zwolennikiem Smudy mam wątpliwości co do jego umiejętności szkoleniowych ale trzeba poczekać i sprawdzić jeśli naprawdę Smuda ma 3 okienka transferowe na zbudowanie drużyny i nie liczy się wynik na szybko to jest to krok w stronę normalności.

Smuda zawsze do tej pory po gorszych okresach notował lepsze. Na nasza ligę jeśli dostanie kilku kopaczy wystarczy.

Jeśli Smudzie uda się zmotywować drużynę alby grała tak jak z Legią o wynik jestem spokojny (sukcesem będzie miejsce w grupie mistrzowskiej bez gigantycznej straty do prowadzącego)
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.06.2013, 11:11
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ch. ze mowi jak mowi, od goscia przynajmniej bije jakas charyzma, autorytet, doswiadczenie. Wole jego od skladnie mowiacego Kulawika, ktory nie wiem czy by opanowal szatnie na WF-ie.
Prawda. Dla mnie może być nawet analfabetą, ma być profesjonalny i skuteczny w swoim fachu. Oceniajmy Smudę po tym co robi a nie po tym co mówi.

Ja nie będę pamiętał o Euro czy tej Ratyzbonie jak na koniec sezonu będę zadowolony z gry Wisły. On sam kiedys powiedział że woli w pracę w klubie niż w reprezentacji. To przyjaciel Cupiała więc szansa na jakieś transfery jest. Byleby nie przez łapy Bednarza.
Odpowiedz cytując
ToBo11
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 12.06.2013, 11:15
Wiadomo jaki jest Smuda nie od dzis, w jakim stylu mowi. Mozna sie posmiac raz czy dwa z jakis jego tekstow, ale to co wczoraj bylo na SB albo na tym prostackim weszlo to jest na to jedno okreslenie: gimbaza. SIedza takie pryszczate malolaty i zlewaja z przejezyczen, dlawiac sie swoim pomutacyjnym skrzeczacym smiechem.

Co do meritum wytlumaczen a propos kadry tak latwo nie akceptuje natomiast co do Ratyzbony to owszem. Pol roku, ze slabiutkimi kopaczami, ostatnie miejsce, srodek sezonu jak przychodzisz. To nie jest w zaden sposob miarodajne.
Zgadzam się. Wszystko się okaże w swoim czasie. Prawda jest taka, że nikt nie potrafi wymienić 3 trenerów w PL którzy są lepsi od Smudy....

Ciekawe ilu tych piszących na Smudę teraz chodziło na Wisłę w latach 90 kiedy Smuda przyszedł pierwszy raz...

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.06.2013, 11:20
Pozwalam sobie dołączyć do grupy osób, które uważają, że nie ma co podniecać się gafami trenera na konferencjach prasowych, bo takowe dodają conajwyżej kolorytu naszej pseudo-lidze. @kkzzxx - skoro w tym sezonie zajęliśmy 7 miejsce, to w przyszłym ja oczekuję miejsc 3-5, bo przecież po to zmieniono trenera i (podobno) poszukuje się zawodników, żeby było lepiej niż obecnie
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.06.2013, 11:29

Tylko to prostackie weszlo jak się wczytasz sygnalizuje pewną rzecz a ten artykuł mocno to akcentuje. Smuda został przeczytany przez polskich piłkarzy. Dobrze było do momentu gdy trafiał na środowisko bezpłciowe, ale jak była drużyna trochę bardziej ogarnięta to gościa niestety szatnia zjada.

Przykład Legii i reprezentacji niech będą najbardziej jaskrawe.

Piłka przez te prawie 20 lat mocno się zmieniła. On z bajkopisarza gdzie na te bajki umiał kogoś nabrać stał się starszym "Panem" którego traktuje się z przymrużeniem oka. Jako ciekawostkę na urodzinach w rodzinie gdzie ktoś .......i głupoty 3 po 3.

Dla mnie to nie ma prawa się udać. Jedno co on ma to fart, ale fart w "specyficznych" okolicznościach.

Na charyźmie może by to pociągnął gdyby był trenerem wygranym, z jakimś sukcesem. On przychodzi przegrany do przegranej drużyny. Słabo to widzę.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 12.06.2013, 11:38
Kaziu Moskal odchodzi z Niecieczy. To on powinien być zaprezentowany jako nowy trenejro Wisły...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.06.2013, 11:44
No dobra, Smuda jest, jaki jest. Można myśleć o nim na różne sposoby. Z mojej strony nie ma do niego szczególnej sympatii, ale jeśli ma być tą osobą, która coś poprawi, to nie mam nic przeciwko. Ta poprawa może przyjść niekoniecznie przez jego warsztat trenerski, ale przez transfery, wypłacalność, mobilizację uradowanych powrotem Białej Gwiazdy kibiców, plany rozwoju infrastruktury (bo przecież baza w Myślenicach, jakby o niej nie myśleć, takim planem jest). Przecież każdy ma już dość widoku zblazowanych piłkarzy, którzy człapią sobie po boisku, odliczając minuty do końca i wypatrując zaginionych przelewów.

Piszę to, chociaż to nic nowego i odkrywczego, ponieważ mam powyżej uszu plucia w twarz Wiśle. Wejdźcie sobie na takie weszło. Był Maaskant, po początkowej fascynacji zaczęli kreować wizerunek człowieka zakochanego w sobie, niepoważnego, przynoszącego wstyd nie tylko Wiśle, ale całej polskiej lidze. Później zajęli się kimś szczególnym - Kulawikiem - którego uznali za niemal najbardziej skompromitowaną postać w Ekstraklasie (walić, że nadal są tam ludzie zamieszani w handel meczami i inne "szlachetne formy działalności"; Kulawik był najgorszy, bo mylił miasta, nie nosił garniaków od Armaniego i tego typu cuda). Frajerskiej wypowiedzi Łukasza Garguły nie poświęcili tyle miejsca, co regularnym śmiechom z Kulawika.

Teraz przychodzi Smuda, już zaczynają swoją kampanię. Odbiorcy, którzy często bezrefleksyjnie łykają tę papkę, już się cieszą na pociski po dawnym selekcjonerze, wszak jest sezon ogórkowy i będzie można się ponabijać. Nic to, że zachodzą pewne zmiany dające nadzieję na normalność, nic! Trza pocisnąć Frankowi, bo z największą nadzieją europejskiej piłki - kadrą PZPN - nie osiągnął sukcesu. Nie osiągnie go też Fornalik, nie osiągnie również następny przywódca. Może dopiero wówczas, gdy młodzi polscy piłkarze podkradani przez zagraniczne kluby będą na poziomie reprezentacyjnym, uda się odmienić wizerunek tego kolosa na glinianych nogach. Tylko podejrzewam, że na tę sytuację ktoś ma już zaklepane stanowisko, przez co stanie się największym zbawicielem polskiej piłki.

Trenera powinny bronić wyniki, ale wyniki mierzone skalą uwzględniającą potencjał drużyny. Nie musi znać geografii, czytać św. Tomasza z Akwinu, pisać recenzji teatralnych itp. Zresztą, odnoszę ostatnio wrażenie, że ktokolwiek przyszedłby trenować Wisłę, nasi wspaniali dziennikarze - niemal zawsze nastawieni na tanią sensację, szybki efekt, kontrowersje i niemęczenie czytelników zbyt ambitnymi i wymagającymi przemyślenia tekstami - znaleźliby coś, do czego można się przyczepić.

Dlatego nie dajmy się zwariować. Smuda jest, jaki jest, ale jest częścią Wisły, którą wszyscy kochamy i której życzymy jak najlepiej. On stąd kiedyś odejdzie, a "Czechosłowacje" i inne gafy zostaną zapomniane. Za to wszystko, co za jego sprawą zmieni się na lepsze, zostanie.

Przepraszam za uderzanie w takie tony, ale głęboko wierzę w to, że Biała Gwiazda na koszulkach rozpocznie dla nas nowy rozdział.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.06.2013, 11:47
Jedno jak na razie Smuda nam zapewnił wczoraj i dziś wszystkie wiadomości sportowe znowu mówią o Wiśle
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.06.2013, 11:48
jedrzej Co do Moskala w Wiśle to ostatnio jest moda na powroty przy Reymonta .Smuda jeszcze nie przedstawił sztabu więc powrót Moskala nawet jako asystenta na trenerską ławkę Wisły jest jeszcze możliwy. A po odejściu Moskala z Niecieczy to nawet bardzo możliwy.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 12.06.2013 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.06.2013, 11:53
Panie i panowie nie idzie po dobroci to będzie na ostro. Za wycieczki osobiste będą jednodniowe wakacje (na razie)
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.06.2013, 12:44
speedfashion napisał(a):Wyświetl post

Przepraszam za uderzanie w takie tony, ale głęboko wierzę w to, że Biała Gwiazda na koszulkach rozpocznie dla nas nowy rozdział.
Oby!
Co do Kulawika to był dla mnie ikoną naszego klubu, a trenerem jest po prostu slabym.
Smuda hmmm... oczekuje walki na boisku przez 90minut i to mi w zupełnosci wystarczy , nie bedzie wyrafinowanej taktyki, nie bedzie fajerwekow a czy bedzie w dresie,koralach, bedzie gadał w częsci po niemiecku,ukrainsku i polsku to mnie za przeproszeniem ch* interesuje.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.06.2013, 12:46
Jakikolwiek Smuda wynik osiągnie z Wisłą, niezaleznie od tego czy bedzie u nas rok czy trzy lata, po jego odejsciu bedziemy w tym samym miejscu co teraz. Czyli z takim samym bajzlem w klubie i takim samym brakiem profesjonalizmu jak dzisiaj. Bo po tej decyzji jakoś nie widzę żeby polityka budowania profesjonalnego klubu się zmieniła lub nawet pojawiła.

Niemniej niechaj ma farta kosmicznego i dobije do 15 mistrzostw.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.06.2013, 13:01
licze na to ze Franz wejdzie do szatni i na wstępie powie :

"Mam kontrakt 3 letni i pełne zufanie Cupiała,wiec nie próbujcie mnie zwolnić bo szybciej wasza głowa spadnie niż moja."!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.06.2013, 13:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
licze na to ze Franz wejdzie do szatni i na wstępie powie :

"Mam kontrakt 3 letni i pełne zufanie Cupiała,wiec nie próbujcie mnie zwolnić bo szybciej wasza głowa spadnie niż moja."!
Na to wstanie taki Sarki*, i powie:
"Na imię mam Seler, też mam kontrakt 3 letni. Smuda, nie skacz, boś jeden."

* lub dowolny inny
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.06.2013, 13:39
Albo...
What he talking about?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów