|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nikt nie wspomniał, więc ja wrzucam:
Cytat:
Pełna lista "biedaków" pokrzywdzonych przez RP i odwołujących się do Trybunału na Niezależna: http://niezalezna.pl/42108-oni-w-str...-lista-nazwisk ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
W tekście piosenki nie ma niestety nic o tym co pisałeś (tzn. o istniejącym oczywiście zjawisku cwaniaków z importu). W tekście jest tylko wyśmiewanie się z jadących furmankami ze słoikami ludzi co chcą poprawić swój los bo tam gdzie żyją nie ma uniwersytetu czy pracy a bezrobocie pewnie waha się pomiędzy 20 30 %. 90 % warszawiaków to byłe lub obecne słoiki. Więc stare słoiki teraz mają wyśmiewać świeże słoiki. Zdaje sobie uwagę, że z tzw. słoików wywodzi się spora grupa lemingów ale to nie powód aby z taką pogardą ich tak traktować i publicznie teraz chłostać bo mochery się przeżyły, więc mamy kolejną grupę społeczną do upokarzania. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
"Tak jak szpiedzy w czasie wojny Pod drogimi ubraniami ukrywają swą tożsamość Pobrzękując słoikami Kiedy stoisz w Jankach w korku – czasem trudno w to uwierzyć Słoikowcy w noc piątkową powracają do macierzy, macierzy, macierzy" wprowadza porównanie homeryckie, które ja jednak traktuję w ten sposób, że że słoiki czyli inni, obcy ("szpiedzy w czasie wojny"), "pod drogimi ubraniami" a więc wierzchnim okryciem typowym dla rdzennych obywateli dawnej wioski rybackiej - "skrywają swą tożsamość" - udają jednak kogoś innego niż są. Podmiot liryczny wskazuje jednak, iż mimo to "pobrzękują słoikami" . Zastosowana onomatopeja demaskuje szpiega, demaskuje udawaną wyższość słoika. Słoma z butów wyłazi, "brzęczenie słoików" widać słychać i czuć - chciałoby się sparafrazować znany tekst innej znanej piosenki, traktujący podobną tematykę I ten oto słoik, który od poniedziałku do piątku chciałby pokazać innym ludziom, że należy do elyty, do tej wyższej kategorii ludzi - bo są nimi przecież Warszawiacy " czasem trudno w to uwierzyć [...] w noc piątkową powracają do macierzy, macierzy macierzy". Zastosowaną przenośnią " macierz - ojczyzna - matka" podmiot liryczny wyraża zdumienie. Jak to możliwe, że ten człowiek wyższej kategorii wraca jednak do miejsca, z którego niejednokrotnie się naśmiewa i co gorsza wypiera ze swej świadomości w czasie roboczego tygodnia spędzonego w Stolicy? Błędna interpretacja? ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Interpretacja "dzieła" Big Cyca. Szacunek Panowie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo Sambo ! Obawiam sie,ze sam Big Cyc nie doszukalbz sie takiej glebi w swoim tekscie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
edit. emj10 prof. Gwiazdowski twierdzi inaczej.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 07.06.2013 o godz. 22:06.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jaki wzrost kosztów? Mam rozumieć, że wzrost podatków? W przypadku, gdy na świecie występują zarówno systemy podatkowe z niskimi stawkami podatkowymi, a także takie z horrendalnymi wartościami tychże (kraje skandynawskie), a w jednych i drugich poziom bezrobocia jest bliski bezrobociu strukturalnemu to odpowiedź brzmi NIE.
Stawki podatkowe nie determinują wysokości bezrobocia, ale mogą mieć wpływ na przejrzystość systemu podatkowego, a co za tym idzie być kulą u nogi dla przedsiębiorców i zatrudnianych przez nich pracowników. edit. A prof. Gwiazdowski to jakaś wyrocznia? Przecież w tym temacie są też fani prof. Rybińskiego, któremu jedna na sto przepowiedni się sprawdza
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.06.2013 o godz. 22:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
naprawde fajny fanpage
https://www.facebook.com/pages/Dzien...06206186096921 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Vincentowi natomiast żadna przepowiednia się nie sprawdza..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Vincent to przecież księgowy, który ma pilnować interesów Polski w Rządzie Światowym na spotkaniach Klubu Bilderberga, a nie jakiś tam ekonomista wymyślający niesprawdzające się teorie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Przewidział "kryzys gospodarczy", dużo wcześniej przed jego nadejściem, pisząc o zagrożeniach dla gospodarki. Polecam jego książkę "A nie mówiłem?", czyli zbiór felietonów przed 2008 rokiem. A o wpływie kosztów pracy na poziom zatrudnienia mówił już Milton Friedman i przedstawiciele szkoły chicagowskiej. prof. Gwiazdowski: Cytat:
![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jakim cudem człowiek pokroju Rostowskiego uczestniczy w spotkaniach grupy, która wg niektórych stanowi Rząd Swiatowy? Przecież to podobno dureń i nie ma o niczym pojęcia? W związku z tym obecność takiego typa na spotkaniach takiej grupy, która stanowić jednak muszą ludzie o wiedzy ponadprzeciętnej jest nieporozumieniem.. Wszak wprowadzenie w życie tych "planów" wymaga wykonawców na poziomie...wiec albo Rostowski durniem nie jest albo ta cała grupa to COS "wyprodukowanego" na potrzeby KOGOŚ. Pamietam jak pare lat temu członkowie tej grupy wraz z WHO miała zabić 5 mld ludzi na całym świecie za pomocą świńskiej grypy wyprodukowanej celowo w laboratoriach. Cel: depopulacja...Wybicie miliardów ludzi, pozostawienie ok 0.5 mld jako roboli, reszte mieli stanowić ludzie wykształceni. Oczywiście starannie wyselekcjonowani itd...jako służący możnym świata... Po drugie: Gdybym był pracodawcą i miał bym zatrudniać ludzi, to bardziej skłonny był bym zatrudnić wtedy gdzy koszty pracy, poza pensja, będą wynosiły 1000 złotych niż wtedy gdy poza pensja będę musiał odprowadzić 2000 zł. I miał bym gdzieś jakaś przejrzystość, bo przejrzystość to jest okreslona przepisam a ich wykonawca jest ksiegowa. Owszem, pewnei łatwiej by było gdybym wiedział, że niemusze odprowadzać tu, tu i jeszcze tam ale jednak wiekosc kwoty towarzyszącej pensji pracownika była by decydującym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu Jednym słowem: im pracownik tańszy tym szybciej znajdzie prace.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 09.06.2013 o godz. 00:40.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trochę offtopowo, ale dopiero dzisiaj (ale refleks) skojarzyłem, że prof. Romanowski, autor paszkwila na rotmistrza Pileckiego, to ojciec tzw RoMana, czyli Rafała Romanowskiego, kibica Cracovi, dziennikarza GW. Wcześniej coś mi tam świtało, ale myślałem że to zbieżność nazwisk. Niezła rodzinka
WikioRomanowski napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to wielkie dzięki za informację. Ta rodzinna żydokomuna jak widać ma pełne sprzężenie z ulubionym klubem Cyrankiewicza. Tym bardziej nie dziwi wysyp komunistycznych profesurów na stadioniku przy ul. Kałuży.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
oj żeby pokoju : )
a co do starego romana to przecież już znany temat - taki krakauer powszechny typowy, nagrody z lewa i jego artykuł o bandytach z grupy "Wiślaccy Patrioci", którzy organizują niecne, przesiąknięte agresją spotkania o historii najnowszej. Jest pocieszny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Słuchaj, bedę w lipcu w Krakowie, z chęcią się z tobą spotkam, bo nie będziesz mnie od różowych wyzywał... Nie napisałeś ŻADNEGO argumentu za tym aby zakazać handlu w niedzielę. Żadnego którego nie można by zastosować z inną grupą społeczną. Bo niby czemu w gastronomii transporcie itp, mogą pracować w niedzielę? Nie odpowiedziałeś - bo nie ma na to odpowiedzi. Przemilczasz te fakty które zrobiły by z ciebie idiotę i zaczynasz atakować wyzyając mnie od różowych, i pisząc, że odpowiedziałeś już na pytania i kończysz dyskusję. Typowe, przy braku argumentów.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 09.06.2013 o godz. 16:10.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Miałem już nie odpowiadać ale jesz raz krótko na ten cytat: Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 10.06.2013 o godz. 07:22.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
dzięki i przepraszam za nieścisłość.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zamykamy? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zakład otumaniania lemingów działa pełną parą
Cudak chlapnął jak amator, że sojusz z komuchami to jedyny ratunek, naruszając skostniałą bajeczkę utrzymującą lemingi w bezwolnym letargu. Więc jak najszybciej "ałtorytet" musi stadu wyjaśnić, że wcale nie. To nie przekrętas z nocnej zmiany bedzie sie bratał z komuchami, tylko, jakże by inaczej PiS i Kaczyński . Monty Pyton sie chowa ![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=110bfa I kolejny przykład Tytuł: "Koniec marzeń o łupkach" Treść: " Nowe dane zebrane od ostatniej oceny EIA w 2011 roku wskazują na mniejsze o 20 proc. w porównaniu z poprzednią oceną zasoby łupków w Polsce. Autorzy raportu wskazują, że przemysł łupkowy jest na bardzo wczesnym etapie eksploatacji, a dotychczas przeprowadzone wiercenia nie spełniły początkowych wysokich oczekiwań przemysłu. "Za wcześnie jest jednak, by przekreślać potencjał łupkowy Polski" - głosi raport wskazując na konieczność znacznie większej liczny wierceń."
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.06.2013 o godz. 11:00.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lotnisko nasze widzę ogromne. Platformiane "konkursy" czyli towarzystwo wzajemnej adoracji :
Cytat:
Aby żyło sie lepiej. Wszystkim ! Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 11.06.2013 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O łupkach to już od kilkunastu miesięcy wiadomo, że wstępne "rewelacje" amerykańskie miały mało wspólnego z rzeczywistością. Dziś już nie słychać tych zapowiedzi o tym, że mamy być do końca dekady potęgą w wydobyciu gazu niekonwencjonalnego, a będzie dobrze jak w ciągu najbliższych 5 lat zaczniemy cokolwiek wydobywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zatem z początkowych 5 bln m3 robi się 4bln, to i tak spora ilość by olać ten temat ciepłym moczem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra jest to tylko pierwsza weryfikacja raportu z 2011, która podaje obecnie wartość 4,2 bln m3 gazu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.06.2013 o godz. 13:36.
|
|
|