The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2013, 16:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

P.S. Nie byłem i nie jestem słoikiem ani nie mam nikogo takiego w rodzinie ale brzydzę się opluwaniem ludzi, których jedyna "zbrodnią" jest wożenie prowiantu do miasta. Jedni wożą jedzenie do miasta a inni (jak ja) piwo za miasto na wypoczynek.
a mnie sie wydaje, że szufladkowanie Cyca jest błędne.

Natomiast co do słoików to Karnowski nie sczaił o co chodzi. Owszem, można to rozpatrywać w formie napuszczania jednych na drugich,tylko że ja z warszawskimi słoikami mam doświadczenie następujące:

wyrwał się jeden z drugim z mieściny do Stolycy i zgrywa miejskiego cwaniaka warszawskiego. Udaje kogoś ęą i ważniaka ima innych za ludzi gorszej kategorii. I gdy pierwszy raz usłyszałem o słoikach, to sobie pomyślałem - trafne określenie. I na ile znam Cyca i jak czytam ten tekst- to właśnie śpiewają oni o takich osobach i nie ma co dorabiać do tego ideologii. Tym bardziej, że chyba ten zespół nie składa się w całosciz wielkomiastowych
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.06.2013, 16:54
Nikt nie wspomniał, więc ja wrzucam:

Cytat:
Skargi byłych funkcjonariuszy SB na polskie przepisy odbierające im wysokie emerytury nie zostały dopuszczone do rozpatrzenia przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka w Strasburgu - poinformował Trybunał w komunikacie prasowym.
Decyzja Trybunału, podjęta przez izbę siedmiu sędziów, jest ostateczna.

Jak poinformowano w komunikacie, Trybunał uznał, że system obniżający emerytury nie oznaczał "nadmiernych obciążeń dla skarżących, którzy nie doznali utraty środków do życia albo całkowitego pozbawienia świadczeń, a system ten był i tak bardziej korzystny niż inne systemy emerytalne".

"Trybunał uznał też, że praca skarżących w służbie bezpieczeństwa, stworzonej po to, by naruszać podstawowe prawa człowieka chronione przez Europejską Konwencję, powinna być uważana za istotną okoliczność dla zdefiniowania i uzasadnienia kategorii osób, które mogą być objęte redukcją świadczeń emerytalnych" - wyjaśniono.

Zdaniem sędziów w Strasburgu polskie władze "nie rozszerzyły zakresu tych środków poza to, co było konieczne, by osiągnąć uzasadniony cel, jakim było ukrócenie przywilejów emerytalnych, z których korzystali członkowie dawnej komunistycznej policji politycznej, aby zapewnić większą uczciwość systemu emerytalnego".
(...)
Sędziowie zwrócili uwagę, że emerytury nie są nienaruszalne. Zaznaczyli również, że esbecy nie zostali bez środków do życia i ich uposażenia są ciągle wyższe niż emerytury w systemie ogólnym. Pojawił się również argument moralny. Trybunał przypomniał, że funkcjonariusze SB pracowali dla aparatu bezpieczeństwa wzorowanego na sowieckim KGB, porównał służby PRL do Stasi i Securitate i stwierdził, że powstały one po to, by łamać prawa człowieka – chronione przez Europejską Konwencję Praw Człowieka, którą kieruje się w swoich orzeczeniach trybunał w Strasbourgu.

Wśród skarżących się do ETCz UB-ków była m.in. Lucyna Tuleya, matka sędziego Igora Tulei.
http://www.stefczyk.info/wiadomosci/...rgu,7670181295

Pełna lista "biedaków" pokrzywdzonych przez RP i odwołujących się do Trybunału na Niezależna:

http://niezalezna.pl/42108-oni-w-str...-lista-nazwisk
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2013, 18:29
sambo napisał(a):Wyświetl post
a mnie sie wydaje, że szufladkowanie Cyca jest błędne.

Natomiast co do słoików to Karnowski nie sczaił o co chodzi. Owszem, można to rozpatrywać w formie napuszczania jednych na drugich,tylko że ja z warszawskimi słoikami mam doświadczenie następujące:

wyrwał się jeden z drugim z mieściny do Stolycy i zgrywa miejskiego cwaniaka warszawskiego. Udaje kogoś ęą i ważniaka ima innych za ludzi gorszej kategorii. I gdy pierwszy raz usłyszałem o słoikach, to sobie pomyślałem - trafne określenie. I na ile znam Cyca i jak czytam ten tekst- to właśnie śpiewają oni o takich osobach i nie ma co dorabiać do tego ideologii. Tym bardziej, że chyba ten zespół nie składa się w całosciz wielkomiastowych
Odnośnie Cyca to właśnie lansowany jest teraz w Polsacie i zachwalana jest właśnie ta piosenka na festiwal w Sopocie. Ta grupa od dawna jest po określonej stronie tzw. sporu. Obserwuje ich i słucham co mówią od dawna. Szkoda, ze nie poruszają innych społecznych tematów jak Kazik np.
W tekście piosenki nie ma niestety nic o tym co pisałeś (tzn. o istniejącym oczywiście zjawisku cwaniaków z importu). W tekście jest tylko wyśmiewanie się z jadących furmankami ze słoikami ludzi co chcą poprawić swój los bo tam gdzie żyją nie ma uniwersytetu czy pracy a bezrobocie pewnie waha się pomiędzy 20 30 %.
90 % warszawiaków to byłe lub obecne słoiki. Więc stare słoiki teraz mają wyśmiewać świeże słoiki.
Zdaje sobie uwagę, że z tzw. słoików wywodzi się spora grupa lemingów ale to nie powód aby z taką pogardą ich tak traktować i publicznie teraz chłostać bo mochery się przeżyły, więc mamy kolejną grupę społeczną do upokarzania.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.06.2013, 20:46
W tekście piosenki nie ma niestety nic o tym co pisałeś (tzn. o istniejącym oczywiście zjawisku cwaniaków z importu).
no bo z tym tekstem jest jak z całą Polską. Każdy widzi, co chce widzieć. Nie mniej jednak zważ, iż podmiot liryczny w wypowiedzi:

"Tak jak szpiedzy w czasie wojny
Pod drogimi ubraniami ukrywają swą tożsamość
Pobrzękując słoikami
Kiedy stoisz w Jankach w korku – czasem trudno w to uwierzyć
Słoikowcy w noc piątkową powracają do macierzy, macierzy, macierzy
"

wprowadza porównanie homeryckie, które ja jednak traktuję w ten sposób, że że słoiki czyli inni, obcy ("szpiedzy w czasie wojny"), "pod drogimi ubraniami" a więc wierzchnim okryciem typowym dla rdzennych obywateli dawnej wioski rybackiej - "skrywają swą tożsamość" - udają jednak kogoś innego niż są.

Podmiot liryczny wskazuje jednak, iż mimo to "pobrzękują słoikami" . Zastosowana onomatopeja demaskuje szpiega, demaskuje udawaną wyższość słoika. Słoma z butów wyłazi, "brzęczenie słoików" widać słychać i czuć - chciałoby się sparafrazować znany tekst innej znanej piosenki, traktujący podobną tematykę

I ten oto słoik, który od poniedziałku do piątku chciałby pokazać innym ludziom, że należy do elyty, do tej wyższej kategorii ludzi - bo są nimi przecież Warszawiacy " czasem trudno w to uwierzyć [...] w noc piątkową powracają do macierzy, macierzy macierzy".

Zastosowaną przenośnią " macierz - ojczyzna - matka" podmiot liryczny wyraża zdumienie. Jak to możliwe, że ten człowiek wyższej kategorii wraca jednak do miejsca, z którego niejednokrotnie się naśmiewa i co gorsza wypiera ze swej świadomości w czasie roboczego tygodnia spędzonego w Stolicy?

Błędna interpretacja?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.06.2013, 20:55
Interpretacja "dzieła" Big Cyca. Szacunek Panowie
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.06.2013, 21:19
Brawo Sambo ! Obawiam sie,ze sam Big Cyc nie doszukalbz sie takiej glebi w swoim tekscie
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.06.2013, 21:49
sambo napisał(a):Wyświetl post
Wg mojej wiedzy, nie ma bezpośredniego przełożenia. To jest mit, który jest powtarzany bez sensu a jedynie na co może wpłynąć, to co najwyżej na szarą strefę - choć i tak tylko w jakimś stopniu
czyli analogicznie...wzrost kosztów pracy nie wpłynie na wzrost bezrobocia?

edit.
emj10
prof. Gwiazdowski twierdzi inaczej.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 07.06.2013 o godz. 22:06.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.06.2013, 22:02
Jaki wzrost kosztów? Mam rozumieć, że wzrost podatków? W przypadku, gdy na świecie występują zarówno systemy podatkowe z niskimi stawkami podatkowymi, a także takie z horrendalnymi wartościami tychże (kraje skandynawskie), a w jednych i drugich poziom bezrobocia jest bliski bezrobociu strukturalnemu to odpowiedź brzmi NIE.

Stawki podatkowe nie determinują wysokości bezrobocia, ale mogą mieć wpływ na przejrzystość systemu podatkowego, a co za tym idzie być kulą u nogi dla przedsiębiorców i zatrudnianych przez nich pracowników.

edit.
A prof. Gwiazdowski to jakaś wyrocznia? Przecież w tym temacie są też fani prof. Rybińskiego, któremu jedna na sto przepowiedni się sprawdza
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.06.2013 o godz. 22:09.
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.06.2013, 23:51
naprawde fajny fanpage
https://www.facebook.com/pages/Dzien...06206186096921
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.06.2013, 06:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież w tym temacie są też fani prof. Rybińskiego, któremu jedna na sto przepowiedni się sprawdza
Vincentowi natomiast żadna przepowiednia się nie sprawdza..

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
emj10
Senior Member

Stary 08.06.2013, 09:51
Vincent to przecież księgowy, który ma pilnować interesów Polski w Rządzie Światowym na spotkaniach Klubu Bilderberga, a nie jakiś tam ekonomista wymyślający niesprawdzające się teorie.
Worcester
Senior Member

Stary 08.06.2013, 22:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A prof. Gwiazdowski to jakaś wyrocznia? Przecież w tym temacie są też fani prof. Rybińskiego, któremu jedna na sto przepowiedni się sprawdza
prof. Gwiazdowski jest najlepszym polskim ekonomistą.
Przewidział "kryzys gospodarczy", dużo wcześniej przed jego nadejściem, pisząc o zagrożeniach dla gospodarki.
Polecam jego książkę "A nie mówiłem?", czyli zbiór felietonów przed 2008 rokiem.

A o wpływie kosztów pracy na poziom zatrudnienia mówił już Milton Friedman i przedstawiciele szkoły chicagowskiej.

prof. Gwiazdowski:
Cytat:
Bezrobocie w Polsce w 2013 r. będzie rosnąć - uważają eksperci Związku Przedsiębiorców i Pracodawców (ZPP). Ich zdaniem receptą na to jest obniżenie kosztów pracy, które doprowadziłoby do zmniejszenia liczby bezrobotnych.

Receptę na rosnące bezrobocie w Polsce przedstawił przewodniczący rady nadzorczej ZPP Robert Gwiazdowski. Jak mówił, jest nią obniżenie kosztów pracy i zmiana przepisów prawa pracy.

- W Polsce szczególnie złym podatkiem jest podatek nałożony na pracę, który dla zmyłki nazywany jest składką ubezpieczeniową. Jeśli wynagrodzenie brutto wynosi 3,4 tys. zł, to przedsiębiorca musi zapłacić za taką pracę 4,1 tys. zł, bo musi doliczyć do kwoty brutto składkę na Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych, Fundusz Pracy i składkę emerytalną dla pracownika. Pracownik do ręki dostaje 2,4 tys. zł - z jego wynagrodzenia brutto zabiera mu się PIT i składki ZUS. To jest 1,7 tys. zł różnicy. Przy takiej konstrukcji ten system nie może funkcjonować w nieskończoność. W Polsce praca opodatkowana jest jak wódka - powiedział Gwiazdowski.

Szczególnie niepokojąca jest sytuacja na rynku pracy. Głównym obszarze gdzie powstaje bogactwo. Stopa bezrobocia w III kwartale 2012 wyniosła ok. 12,7 %, a wśród młodych do 25 roku życia – aż 27%. Przeciętne zatrudnienie w sektorze przedsiębiorstw wyniosło około 5,5 mln osób.
Janusz Szpotański
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2013, 00:29
Masoneria wiecznie żywa i wpływowa:

wis.la/xs2yk

Jakim cudem człowiek pokroju Rostowskiego uczestniczy w spotkaniach grupy, która wg niektórych stanowi Rząd Swiatowy? Przecież to podobno dureń i nie ma o niczym pojęcia? W związku z tym obecność takiego typa na spotkaniach takiej grupy, która stanowić jednak muszą ludzie o wiedzy ponadprzeciętnej jest nieporozumieniem.. Wszak wprowadzenie w życie tych "planów" wymaga wykonawców na poziomie...wiec albo Rostowski durniem nie jest albo ta cała grupa to COS "wyprodukowanego" na potrzeby KOGOŚ. Pamietam jak pare lat temu członkowie tej grupy wraz z WHO miała zabić 5 mld ludzi na całym świecie za pomocą świńskiej grypy wyprodukowanej celowo w laboratoriach. Cel: depopulacja...Wybicie miliardów ludzi, pozostawienie ok 0.5 mld jako roboli, reszte mieli stanowić ludzie wykształceni. Oczywiście starannie wyselekcjonowani itd...jako służący możnym świata...

Po drugie:
Gdybym był pracodawcą i miał bym zatrudniać ludzi, to bardziej skłonny był bym zatrudnić wtedy gdzy koszty pracy, poza pensja, będą wynosiły 1000 złotych niż wtedy gdy poza pensja będę musiał odprowadzić 2000 zł. I miał bym gdzieś jakaś przejrzystość, bo przejrzystość to jest okreslona przepisam a ich wykonawca jest ksiegowa. Owszem, pewnei łatwiej by było gdybym wiedział, że niemusze odprowadzać tu, tu i jeszcze tam ale jednak wiekosc kwoty towarzyszącej pensji pracownika była by decydującym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu Jednym słowem: im pracownik tańszy tym szybciej znajdzie prace.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 09.06.2013 o godz. 00:40.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.06.2013, 07:56
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Jakim cudem człowiek pokroju Rostowskiego uczestniczy w spotkaniach grupy, która wg niektórych stanowi Rząd Swiatowy? Przecież to podobno dureń i nie ma o niczym pojęcia? W związku z tym obecność takiego typa na spotkaniach takiej grupy, która stanowić jednak muszą ludzie o wiedzy ponadprzeciętnej jest nieporozumieniem..
Dureń nie zada niewygodnego pytania. Nie będzie bronił polskiej racji stanu, będzie działał posłusznie zgodnie z zaleceniami grupy. A jeszcze w tej Polsce zostało troche do obskubania. Jeszcze tzw. "środowiska" (wiadomo jakie) chcą miliardy wyciągnąć z naszego kraju jako haracz za II wojnę światową. Dureń im to umozliwi. Dureń zaleci aby dalej warto szła sprzedaż polskiej ziemi w Zachodniopomorskim województwie przez podstawione słupy. Dureń im to umozliwia. Chyba zrozumiałeś na czym polega rola durnia w tym towarzystwie.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.06.2013, 08:11
Dureń nie zada niewygodnego pytania. Nie będzie bronił polskiej racji stanu, będzie działał posłusznie zgodnie z zaleceniami grupy. A jeszcze w tej Polsce zostało troche do obskubania. Jeszcze tzw. "środowiska" (wiadomo jakie) chcą miliardy wyciągnąć z naszego kraju jako haracz za II wojnę światową. Dureń im to umozliwi. Dureń zaleci aby dalej warto szła sprzedaż polskiej ziemi w Zachodniopomorskim województwie przez podstawione słupy. Dureń im to umozliwia. Chyba zrozumiałeś na czym polega rola durnia w tym towarzystwie.
Znowu spiski ! Jak nie Żydzi chcą wyciągnać miliardy złotych z Polski ,to masoni ! Zabawne jest to ,że wymyślasz co chwilę jakąś mityczną grupę ,która chce okraść Polskę a nie widzisz przedstawicieli państwa Vatykan ,którzy REALNIE wyciągają z Polski te miliardy złotych ,ale w tym przypadku tacy jak ty czy Drozd z tego faktu jesteście zadowoleni .To jeszcze dla was przejaw patriotyzmu !
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.06.2013, 10:05
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Znowu spiski ! Jak nie Żydzi chcą wyciągnać miliardy złotych z Polski ,to masoni ! Zabawne jest to ,że wymyślasz co chwilę jakąś mityczną grupę ,która chce okraść Polskę a nie widzisz przedstawicieli państwa Vatykan ,którzy REALNIE wyciągają z Polski te miliardy złotych ,ale w tym przypadku tacy jak ty czy Drozd z tego faktu jesteście zadowoleni .To jeszcze dla was przejaw patriotyzmu !
Zapewne Krzysiu Bęgowski wytłumaczył Ci, że Grupa Bildeberg to są spotkania przypadkowych ludzi, na których rozmawiają nt. nowych piersi Angeliny Jolie czy wynikach piłkarskich spotkań w ligach europejskich. Żydzi oczywiście nie chcą wyciągnąć od Polski żadnych pieniedzy, w ogóle nie trwają żadne prace przy pomyśle jak to zrobić, zjawisko szybkiego przejmowania polskiej ziemii w Zachodniopomorskiem przez Niemców przy pomocy słupów tez nie istnieje. Prób wyprzedaży czołowoych polskich przedsiębiorstw z branzy paliwowo-energetycznej czy chemicznej też nie ma. Jednym słowem sielanka. Za to z Watykanu podążają hufce purpuratów niczym z filmu "Da Vinci". Na spotkaniach Palikot rozdaje wam fajke pokoju ?
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2013, 11:13
Cytat:
Znowu spiski !
Może lepsze są te twoje teorie spiskowe o niepracującej niedzieli bo księżą chcą żeby więcej kasy z tacy zbierali hahaha. Przyganiał kocioł garnkowi... Śmieszny jesteś ty, tak jak i szpeniu czy inne kubyjg. Ja rozumiem, że można mieć inne zdanie w wielu kwestiach ale być hipokrytą to coś żałosnego
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.06.2013, 11:51
Trochę offtopowo, ale dopiero dzisiaj (ale refleks) skojarzyłem, że prof. Romanowski, autor paszkwila na rotmistrza Pileckiego, to ojciec tzw RoMana, czyli Rafała Romanowskiego, kibica Cracovi, dziennikarza GW. Wcześniej coś mi tam świtało, ale myślałem że to zbieżność nazwisk. Niezła rodzinka

WikioRomanowski napisał(a):
Systematycznie wypowiada się przeciwko lustracji w Polsce i żąda likwidacji IPN[1].
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.06.2013, 12:14
A to wielkie dzięki za informację. Ta rodzinna żydokomuna jak widać ma pełne sprzężenie z ulubionym klubem Cyrankiewicza. Tym bardziej nie dziwi wysyp komunistycznych profesurów na stadioniku przy ul. Kałuży.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 09.06.2013, 12:42
Na spotkaniach Palikot rozdaje wam fajke pokoju ?
oj żeby pokoju : )

a co do starego romana to przecież już znany temat - taki krakauer powszechny typowy, nagrody z lewa i jego artykuł o bandytach z grupy "Wiślaccy Patrioci", którzy organizują niecne, przesiąknięte agresją spotkania o historii najnowszej. Jest pocieszny.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.06.2013, 14:46
Z tobą dyskusja nie ma sensu, bo nie rozumiesz najprostszych faktów. Nie będę pisał w kółko to samo tylko dlatego, że masz problem z czytaniem lub zrozumieniem. Nie z każdym dyskusja ma sens, dlatego odpuszczam sobie ją z różowo-pomarańczowym Konradem.
Czego nie rozumiem?

Słuchaj, bedę w lipcu w Krakowie, z chęcią się z tobą spotkam, bo nie będziesz mnie od różowych wyzywał...

Nie napisałeś ŻADNEGO argumentu za tym aby zakazać handlu w niedzielę. Żadnego którego nie można by zastosować z inną grupą społeczną. Bo niby czemu w gastronomii transporcie itp, mogą pracować w niedzielę? Nie odpowiedziałeś - bo nie ma na to odpowiedzi.

Przemilczasz te fakty które zrobiły by z ciebie idiotę i zaczynasz atakować wyzyając mnie od różowych, i pisząc, że odpowiedziałeś już na pytania i kończysz dyskusję. Typowe, przy braku argumentów.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 09.06.2013 o godz. 16:10.
Ddf
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.06.2013, 07:16
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Czego nie rozumiem?

Słuchaj, bedę w lipcu w Krakowie, z chęcią się z tobą spotkam, bo nie będziesz mnie od różowych wyzywał...
No to szkoda, bo niestety w lipcu będę na urlopie. A co do tzw. wyzywania, nie było by kolorów gdybyś sam nie zaczął:
Cytat:
handlowców nie i to oni mają wg. czerwono gwiaździstego mieć przymusowe wolne.

Miałem już nie odpowiadać ale jesz raz krótko na ten cytat:
Cytat:
Bo niby czemu w gastronomii transporcie itp, mogą pracować w niedzielę? Nie odpowiedziałeś - bo nie ma na to odpowiedzi.
Otóż jest i to zasadnicza. W handlu pracuje ok. 250 tys. pracowników, w zdecydowanej większości to kobiety. Bardzo dużo z nich ma rodziny. Sugerujesz, ze tak samo jest w transporcie ? I na TIR-ach oraz w dosatwczakach śmigają w większości kobiety ?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 10.06.2013 o godz. 07:22.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.06.2013, 15:23
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
oj żeby pokoju : )

a co do starego romana to przecież już znany temat - taki krakauer powszechny typowy, nagrody z lewa i jego artykuł o bandytach z grupy "Wiślaccy Patrioci", którzy organizują niecne, przesiąknięte agresją spotkania o historii najnowszej. Jest pocieszny.
Ściślej nie jego był artykuł tylko "rasowej" dziennikarki gadzinowej GW, on tam "tylko" robił za autorytet i radził co zrobić z 'faszystowskim" elementem na R22
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.06.2013, 17:31
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ściślej nie jego był artykuł tylko "rasowej" dziennikarki gadzinowej GW, on tam "tylko" robił za autorytet i radził co zrobić z 'faszystowskim" elementem na R22
dzięki i przepraszam za nieścisłość.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Worcester
Senior Member

Stary 10.06.2013, 19:38
:Otóż jest i to zasadnicza. W handlu pracuje ok. 250 tys. pracowników, w zdecydowanej większości to kobiety. Bardzo dużo z nich ma rodziny. Sugerujesz, ze tak samo jest w transporcie ? I na TIR-ach oraz w dosatwczakach śmigają w większości kobiety ?
w hotelach i restauracjach kobiety to też większość.
Zamykamy?
Janusz Szpotański
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.06.2013, 09:45
Zakład otumaniania lemingów działa pełną parą

Cudak chlapnął jak amator, że sojusz z komuchami to jedyny ratunek, naruszając skostniałą bajeczkę utrzymującą lemingi w bezwolnym letargu. Więc jak najszybciej "ałtorytet" musi stadu wyjaśnić, że wcale nie. To nie przekrętas z nocnej zmiany bedzie sie bratał z komuchami, tylko, jakże by inaczej PiS i Kaczyński . Monty Pyton sie chowa

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=110bfa

I kolejny przykład

Tytuł:
"Koniec marzeń o łupkach"

Treść:
" Nowe dane zebrane od ostatniej oceny EIA w 2011 roku wskazują na mniejsze o 20 proc. w porównaniu z poprzednią oceną zasoby łupków w Polsce. Autorzy raportu wskazują, że przemysł łupkowy jest na bardzo wczesnym etapie eksploatacji, a dotychczas przeprowadzone wiercenia nie spełniły początkowych wysokich oczekiwań przemysłu. "Za wcześnie jest jednak, by przekreślać potencjał łupkowy Polski" - głosi raport wskazując na konieczność znacznie większej liczny wierceń."
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.06.2013 o godz. 11:00.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 11.06.2013, 12:53
Lotnisko nasze widzę ogromne. Platformiane "konkursy" czyli towarzystwo wzajemnej adoracji :

Cytat:
Prawnik przebuduje lotnisko w Balicach

Kolejny urzędnik marszałka Marka Sowy ląduje na ciepłej posadzie. Łukasz Strutyński, dyrektor kancelarii sejmiku, wygrał konkurs na stanowisko wiceprezesa ds. inwestycji Międzynarodowego Portu Lotniczego Kraków-Balice. Urzędnik nie miał jednak jeszcze okazji nadzorować żadnych poważnych inwestycji.
Łukasz Strutyński niedawno zrobił aplikację radcowską. W urzędzie marszałkowskim pracuje od 11 lat. Zaczynał od biura prasowego, w latach 2006-2010 był jednym z najbliższych współpracowników marszałka Marka Nawary, potem trafił do kancelarii sejmiku. Jego nazwisko jako pewniaka na stanowisko wiceprezesa MPL Kraków-Balice pojawiło się na długo przed rozstrzygnięciem konkursu.

Podkreśla za to swoje doświadczenie samorządowe i to, że zasiada w radzie nadzorczej Małopolskich Parków Przemysłowych. Ta spółka zajmuje się jednak głównie zagospodarowaniem nieruchomości, a nie inwestycjami. A najważniejsze wyzwanie, przed jakim stoją teraz Balice, to szybka realizacja programu inwestycyjnego o wartości około miliarda złotych.

To nie pierwszy przypadek, gdy urzędnik marszałka Marka Sowy trafia na intratne stanowisko w podmiocie związanym z samorządem regionalnym. Kilka miesięcy temu Andrzej Wałkowicz, dyrektor Kancelarii Zarządu, został szefem Przedsiębiorstwa Usług Hotelarskich i Turystycznych w Krakowie. We wrześniu ubiegłego roku Małgorzata Madej, wicedyrektor departamentu edukacji, została dyrektorem Zespołu Jednostek Edukacyjnych Województwa Małopolskiego.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...cach,id,t.html

Aby żyło sie lepiej. Wszystkim !
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 11.06.2013 o godz. 12:54.
emj10
Senior Member

Stary 11.06.2013, 13:05
O łupkach to już od kilkunastu miesięcy wiadomo, że wstępne "rewelacje" amerykańskie miały mało wspólnego z rzeczywistością. Dziś już nie słychać tych zapowiedzi o tym, że mamy być do końca dekady potęgą w wydobyciu gazu niekonwencjonalnego, a będzie dobrze jak w ciągu najbliższych 5 lat zaczniemy cokolwiek wydobywać.
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.06.2013, 13:19
Zatem z początkowych 5 bln m3 robi się 4bln, to i tak spora ilość by olać ten temat ciepłym moczem
piekna zaba w podpisie

emj10
Senior Member

Stary 11.06.2013, 13:33
Dobra jest to tylko pierwsza weryfikacja raportu z 2011, która podaje obecnie wartość 4,2 bln m3 gazu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.06.2013 o godz. 13:36.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów