The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2013, 11:25
Kole Jorz napisał(a):Wyświetl post
Wszystko wskazuje na to, że Smuda naprawdę zostanie nowym trenerem Wisły. Tak że jeszcze raz - szczere kondolencje.

Trudno mi sobie wyobrazić współpracę Małeckiego, Kosowskiego, Sobolewskiego czy Głowackiego ze Smudą. Tym bardziej, że Reiss pisał to niemalże tuż po zdobyciu przez Lecha Pucharu Polski, dobrych występach w Pucharze UEFA i świeżej euforii po przejęciu przez Smudę kadry.
Natomiast teraz - po przygodzie i kompromitacji z reprezentacją na własnym podwórku oraz spuszczeniu Regensburga do III Bundesligi - nie zdziwiłbym się, gdyby Małecki na treningu albo po zdjęciu go przez Smudę z boiska w trakcie (kolejnego) przegrywanego meczu wygarnąłby mu prosto w twarz legendarne "Kim ty jesteś, pedale?!"...
Główne role w jego drużynie pewnie będą odgrywać pozbawieni charakteru zawodnicy gargułopodobni.
Żona Smudy ma do Małeckiego słabość , może powie mężowi by traktował go ulgowo
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.05.2013, 11:32
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Żona Smudy ma do Małeckiego słabość , może powie mężowi by traktował go ulgowo
To może dlatego Smuda jest tak cięty na Małego
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 31.05.2013, 11:35
hunter napisał(a):Wyświetl post
Na ten moment jedynym pozytywem z przyjścia Smudy, który widzę jest:

Cytat:
Cytat: Informowaliśmy, że "Franz" spotkał się we wtorek z właścicielem Wisły, Bogusławem Cupiałem. Obaj panowie ustalili szczegóły współpracy. Smuda dostał przede wszystkim obietnicę, że znajdą się środki na poważne wzmocnienie drużyny przed nowym sezonem.
Tyle, że dać Smudzie kasę na wzmocnienia to jak wpuścić Jacka Bąka do butiku.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2013, 11:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skorza jak przychodził to tez wielkich sukcesów nie miał a dwa tytuły zdobył
Moim zdaniem największe znacznie miało upokorzenie Wisły prowadzonej wówczas przez Moskala przez Skorżowski Groclin. Dla przypomnienia http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=341482

Do tego Skorża nie był jakimś no-namem, był "młodym" dobrze zapowiadającym się trenerem. Każdy kto interesował się piłką nożną wiedział, że to on prowadził kadrę, a Janas tylko firmował ją swoim nazwiskiem.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 31.05.2013, 11:46
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że dać Smudzie kasę na wzmocnienia to jak wpuścić Jacka Bąka do butiku.
Dlatego w obecnej sytuacji ten komitet transferowy nie jest aż tak durnym pomysłem jak wydawało się jeszcze kilka tygodni temu. Martwi mnie bardziej to, że młodzież pójdzie zapewne w totalną odstawkę...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.05.2013, 11:47
nie martw sie hunter
młodzieży nie mamy, wiec nic sie nie zmarnuje

piter wez zrob edycje bo to ksiażka piotra r a nie reissa
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.05.2013 o godz. 13:01.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 31.05.2013, 12:00
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Reiss o Smudzie - październik 2009
wis.la/qer5h
Te dwa jakże żałosne cytaty tak naprawde są wielkim plusem dla Smudy,
pokazuje kto ma rządzić.
Jeśli mamy kierować się tym, że piłkarze bedą decydować co i jak to pozostawmy Kulawika.
Zresztą wyżej wymienione dwa, kto wygłasza? Bóg Herthy Berlin, który ostatnio na fali Kuby, Lewego i Piszczka, przyrównuje do nich swe ''wielkie dokonania w Bundeslidze'' i nie skalany korupcja legenda Lecha Poznań.
A ten drugi (jak mu było bo nie chce mi sie pare postów wyżej patrzeć), gdzie teraz gra? W szóstej lidze, dobrze,że choć tam trener pozwala mu sie spełniać.
Zawsze są piłkarze, który trener nie pasi a innym pasi, przykładami u nas były chociażby Petrescu i zapewne ostatnio Probierz.
Tak, Smuda ma wejść do szatni i poazać kto jest gwiazdą, a tym z nadwaga ma kazać wypieprzać zbijać ją
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 31.05.2013, 12:21
Kulawik wlasnie oficjalnie potwierdził, ze żegna sie z Wisła po tym sezonie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.05.2013, 12:31
Skrewdriver napisał(a):Wyświetl post
Te dwa jakże żałosne cytaty tak naprawde są wielkim plusem dla Smudy,
pokazuje kto ma rządzić.
Jeśli mamy kierować się tym, że piłkarze bedą decydować co i jak to pozostawmy Kulawika.
Zresztą wyżej wymienione dwa, kto wygłasza? Bóg Herthy Berlin, który ostatnio na fali Kuby, Lewego i Piszczka, przyrównuje do nich swe ''wielkie dokonania w Bundeslidze'' i nie skalany korupcja legenda Lecha Poznań.
A ten drugi (jak mu było bo nie chce mi sie pare postów wyżej patrzeć), gdzie teraz gra? W szóstej lidze, dobrze,że choć tam trener pozwala mu sie spełniać.
Zawsze są piłkarze, który trener nie pasi a innym pasi, przykładami u nas były chociażby Petrescu i zapewne ostatnio Probierz.
Tak, Smuda ma wejść do szatni i poazać kto jest gwiazdą, a tym z nadwaga ma kazać wypieprzać zbijać ją
Tylko że to samo co R mówi/pisze o chamstwie i głupocie S to ja słyszałem od paru osób w Krakowie.
Wiadomo, że trener ma rządzić, a nie kopacze, ale ten trener ma wiedzieć co i jak robić.
Smuda czy ktokolwiek inny ma wejść do szatni Wisły i zrobić progres, a jak nie to niech spi.rdala na Marsa.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.05.2013 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 31.05.2013, 12:40
Nie do wiary, że - po kompromitacji z kadrą i Regensburgiem - istnieją na tym świecie ludzie, którzy wierzą jeszcze w Smudę oraz jego archaiczne i nieprofesjonalne podejście do trenerki.
Skorża był młody i dobrze rokował na przyszłość, poza tym jeszcze miał wtedy w zespole dobrych albo nawet bardzo dobrych piłkarzy jak na polskie warunki. Dziś Wisła nie jest pod tym względem nawet w pierwszej piątce. Obecnie także możliwości finansowe Wisły i możliwości negocjacji z piłkarzami są zupełnie inne niż wtedy - polscy piłkarze w pierwszej kolejności na naszym podwórku wybierają Lecha, Legię, Śląsk, Zagłębie może nawet Piasta albo Lechię, z kolei dla piłkarzy zagranicznych Wisła nie znaczy absolutnie nic, dla nich jest to tylko borykający się z problemami średniak z półamatorskiej ligi.
Jeżeli Skorża w reprezentacji faktycznie pociągał za sznurki, to z tylnego siedzenia i tak zaszedł dalej niż mający przez 3 lata wszechwładzę w kadrze "Franz".
Ot, takie tam "subtelne" różnice i wskazówki, że nie ma co porównywać ówczesnego "młodego dobrze rokującego trenera" z obecnym "podstarzałym skompromitowanym trenerem", który nie przychodzi do Wisły pracować na swoje nazwisko i wyniki, lecz wyłącznie po to, by sobie dorobić do emerytury i wybudować żonie ogród zimowy...

Na moje i pozostałych kibiców Lecha Poznań szczęście, Rutkowski to nie Cupiał i już nigdy nie da Smudzie drugiej (a tym bardziej trzeciej) szansy, ale niektórym kibicom Wisły przy analizowaniu kandydatury Smudy na trenera ich klubu radzę się poważnie zastanowić co jest w nich większe: miłość do Wisły czy nienawiść do Lecha...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.05.2013, 12:45
Na nasze szczęście Wisła nie musiała kombinować z licencją, żeby grać w tej "połamatorskiej lidze". Wam, Słowiki, trochę jeszcze do Wisły brakuje, więc trochę szacunku, bo nie jesteś u siebie.

Z resztą wypowiedzi muszę się zgodzić, Smuda nie jest zwiastunem czegokolwiek dobrego.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2013, 12:47
Zdaje się, że rozpoczęli czyszczenie przed Smudą. Pod nóż pójdą wszyscy, którzy mogliby się mu postawić.
Poza Kosowskim przewiduję, ze pozbędziemy się Sobola i Glowackiego, może będą próbowali opchnąć Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2013 o godz. 12:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.05.2013, 12:55
Pierwszy do odstrzału ze względu na kontrakt to jest przede wszystkim Genkov.
Wdg. mnie Sobol sam zdecyduję,czy fizycznie jest w stanie zagrać jeszcze jeden sezon.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 31.05.2013, 12:59
arti napisał(a):Wyświetl post
Tylko że to samo co R mówi/pisze o chamstwie i głupocie S to ja słyszałem od paru osób w Krakowie.
Wiadomo, że trener ma rządzić, a nie kopacze.
Ale ten trener ma wiedzieć co i jak robić.
Smuda czy ktokolwiek inny ma wejść do szatni Wisły i zrobić progres, a jak nie to niech spi.rdala na Marsa.
Słyszec można różne rzeczy, jedne to prawda inne nie
Ja to nazywam chujoploty, tu nie chodzi czy on jest prostakiem czy mężem stanu
Ma zrobić by w Wiśle było lepiej.
Smuda przeważnie umiał zbudowac dobrą drużyne lub dać jej podwaliny.
Dał dupy na maksa jedynie z kadrą, zjadła go presja i tyle, ciśnienie całego narodu było i nie dał rady.
Natomiast urągać gościowi zanim zacznie uważam nie fair, a tym ,którzy przytaczaja reksiów i innych błaznów hehe, polecam poczytac np alfabet Franka, lub zapytać np Zurawia czy Szymka co myśla na temat Smuda trener Wisły
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.05.2013, 13:16
Z jednej strony potrzebny gość z charyzmą a tą Smuda ma ... z drugiej strony .... Smuda wg mnie jest słaby zwłaszcza jeśli chodzi o elastyczność i reagowanie na rzeczywistość boiskową. Co z tego że trener postawi wreszcie na swoim jak to "jego" nic warte nie będzie.
No cóż ... pocieszam się tym że grają jednak piłkarze i Smuda może oznaczać jakieś nowe twarze w Wiśłe ... (transfery).
Na pewno warunki wstępne Smuda tu miał.

Przynajmniej 1 pomocnik, 1 lewy obrońca i 2 napadziorów nowych na gwałt trzeba ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.05.2013 o godz. 13:19.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.05.2013, 13:29
Dał dupy na maksa jedynie z kadrą, zjadła go presja i tyle, ciśnienie całego narodu było i nie dał rady.
Natomiast urągać gościowi zanim zacznie uważam nie fair, a tym ,którzy przytaczaja reksiów i innych błaznów hehe, polecam poczytac np alfabet Franka, lub zapytać np Zurawia czy Szymka co myśla na temat Smuda trener Wisły
Mówiły mi to dość poważne (moim zdaniem) osoby, które co ważne na 99% już nigdy nie będą pracować ze Smudą ani być od niego zależne. W przeciwieństwie do Franka, Zurawia, Szymka itp., którzy chcą pozostać w środowisku i na piłce nadal zarabiać kasę.
Więc na alfabet Franka i opinie ("opinie"?) w/w też warto wziąć poprawkę.
Porażka z kadrą, klęska z faszystami, smród z ZL, niemalże spuszczenie Odry W., owocna współpraca ze znanym przekrętem Sochą.
Może faktycznie masz rację i powinienem się zamknąć... bardzo mi przykro, jest to dla mnie beznadziejny ruch - to dlatego. Mimo to rzeczywiście postaram się dać sobie na wstrzymanie.
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 31.05.2013, 13:30
Więc tak:
Kontrakt Smudy od przyszłego tygodnia będzie obowiązywał na 2 lata, Bednarza nie słuchajcie bo to Nasz nowy trener będzie wybierał nowych piłkarzy(już wybrał i to nie są ogórki) jakich mamy pozyskać a ostatnią sprawą jest to, że do 2 tygodni będzą 1 lub 2 transfery.
Pozdro!!!))))
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.05.2013, 13:36
Widze, że zaczynają się "cudy Smudy"
..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 31.05.2013, 13:37
No a kogo wybrał sobie Smuda w takim wypadku?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.05.2013, 13:49
Wszystko fajnie, tylko chciałbym przypomnieć, że to było kilkanaście lat temu. Wieku nie oszukasz. Smuda, że tak powiem łagodnie-starzeje się. Kosowski w marcowym wywiadzie dla PS ładnie to ujął:

Cytat:
W Wiśle kilka razy spiął się pan z Franciszkiem Smudą. Ostro atakował, ale surowiej obchodził się z tymi, którzy nie podejmowali dyskusji. „Smuda szanuje ludzi z charakterem" – chwalił pan przyszłego selekcjonera.
Kamil Kosowski: To chyba się zmieniło. Jak patrzę na obecnego Smudę i tego sprzed dziesięciu lat, widzę dwie różne osoby.
Polecam wywiad z Kosowskim:
http://belchatow.przegladsportowy.pl...602,1,715.html

Cytat:
- Jeżeli ktoś myśli, że Smuda jest człowiekiem, który kiedykolwiek się podda albo ma na tyle oleju w głowie, żeby się czymś przejmować, to bardzo się myli. Franz wróci do trenerki i pewnie szybciej, niż większości z nas się wydaje. Już słychać, że miałby objąć Wisłę, a do końca sierpnia ma kontrakt z PZPN. Nie chcę powiedzieć, że jest za głupi na to, żeby takie porażki odcisnęły na nim piętno. Nie chcę w niego zbyt mocno uderzać, bo on i tak się tym nie przejmie. Zresztą, do swojej kadry już mnie powoływał i potem wyrzucał jak śmiecia. Lubimy się, a czy szanujemy? Nie sądzę, żeby Smuda szanował kogokolwiek. Odnoszę też wrażenie, że Franz właśnie ewoluował ze swojej dyzmowskiej natury na poziom nieco wyższy. Ładniej i wolniej się wypowiada, spokojnie odpowiada na pytania i przede wszystkim nie sra, jak dziennikarze do niego dzwonią.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 31.05.2013 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Stary 31.05.2013, 16:11
arti napisał(a):Wyświetl post
Mówiły mi to dość poważne (moim zdaniem) osoby, które co ważne na 99% już nigdy nie będą pracować ze Smudą ani być od niego zależne. W przeciwieństwie do Franka, Zurawia, Szymka itp., którzy chcą pozostać w środowisku i na piłce nadal zarabiać kasę.
Więc na alfabet Franka i opinie ("opinie"?) w/w też warto wziąć poprawkę.
Porażka z kadrą, klęska z faszystami, smród z ZL, niemalże spuszczenie Odry W., owocna współpraca ze znanym przekrętem Sochą.
Może faktycznie masz rację i powinienem się zamknąć... bardzo mi przykro, jest to dla mnie beznadziejny ruch - to dlatego. Mimo to rzeczywiście postaram się dać sobie na wstrzymanie.
W Ratyzbonie nie miał budować, tylko sprawić cud, cuda sie nie zdarzają( a przynajmniej nie takie na jaki tam liczono ), więc jak pisałem tak naprawde poległ tylko z kadrą
Rzeczony smród z ZL i jakieś Sochy to tematy plotkarskie wiec odpuszczam
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 31.05.2013, 16:16
Smuda potwierdza, będzie trenerem.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27946
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.05.2013, 16:28
I cały misterny plan w p.i.z.d.u :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 31.05.2013, 16:28
No cóż to mamy Smudę, nie specjalnie za nim przepadam ale mam nadzieję, że nie będzie jakiegoś skandowania nienawiści.

Niech chłop popracuję może mu się uda, gorzej niż za Kulawika być nie może. (chyba?)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.05.2013, 16:31
Długo się rozstrzygało, czy w Wiśle stery po Tomaszu Kulawiku ma przyjąć Czech Petr Rada, czy Franz Smuda. Sam właściciel - Bogusław Cupiał miał już dość wahania i postawił sprawę jasno: albo Smuda opanuje ten kryzys, albo odchodzę.

Czyli Smuda ostatnim ratunkiem - az dziwnie to wyglada
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...owa,nId,976499
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 31.05.2013, 16:33
Franciszek Smuda ma dwa plusy

1. Liga Mistrzów z Widzewem - co by nie mówić respekt, chociaż w samej LM można było ugrać więcej punktów.

2. UEFA z Poznaniem - jakby nie Kikut można było przejść Włochów w fazie pucharowej

Minusy - cała reszta jego trenerskiej kariery plus reprezentacja.
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.05.2013, 16:39
Osobiście uważam że Smuda jest beznadziejnym trenerem i udowodnił to z Reprezentacją Polski.

Najbardziej nie lubie jego charakteru, nigdy nie potrafił przyznać się do błędu

Gdy ponosi porażkę zawsze zwala winę na piłkarzy i nigdy nie widzi w swojej osobie problemu

Jest kilka cech pozytywnych dla tego pana, mam na myśli jego fart i zaradność oraz uwielbienie Cupiała,oby odkręcił kurek z $$$

Smuda na starość napewno się nie zmienił,więc mniej więcej wiadomo jak to będzie wyglądać

Zobaczymy transfery, oby były lepsze niż te wybierane przez Bednarza

PS: Zdania co do pana Smudy nie zmienie ale na szczęście kibicuje Wiśle Kraków a nie temu panu

PS: Zobaczymy co zrobi Cupiał gdy drużyna zacznie przegrywać, czy wytrzyma presje i go nie zwolni czy może powoli zwija się z R22

Dziwne czasy nadchodzą, ciężko powiedzieć czy będzie lepiej czy gorzej
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 31.05.2013 o godz. 16:47.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 31.05.2013, 16:43
W tej sytuacji ciekawy jestem jak będzie wyglądało nasze okienko transferowe. Nie wierzę w to, że Bednarz będąc na pikniku mówił o graczach, których rzekomo chciałby tu ściągnąć bez konsultacji ze Smudą. Chociaż w tym klubie wszystko jest możliwe.

Grunt ma już przygotowany.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.05.2013, 16:46
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Długo się rozstrzygało, czy w Wiśle stery po Tomaszu Kulawiku ma przyjąć Czech Petr Rada, czy Franz Smuda. Sam właściciel - Bogusław Cupiał miał już dość wahania i postawił sprawę jasno: albo Smuda opanuje ten kryzys, albo odchodzę.
Skąd masz takie info?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.05.2013, 16:47
Jedyny komentarz:

Tytuł tematu jest prawdziwy

Franciszek Smuda prawie trenerem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów