|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
A mnie się wydaje tak , że Ambicja i Smuda to już coraz bardziej odległe sprawy . Jakby miał jakie kolwiek ambicje to przyznałby się po EURO że zawalił dla Polski cały te mistrzostwa , bo miał na przygotowanie 2 lata i przysłowiowe "Ptasie mleczko" a on stwierdził że jest bardzo zadowolony z wyniku jaki osiągnęła Jego Drużyna ( a przypominam że zajęliśmy ostatnie miejsce w najłatwiejszej grupie w turnieju , w którym byliśmy gospodarzu ) w klubie z Niemiec też z tego co wiem klub pod jego "Włodarzami" zanotował gorszy okres niżeli przed jego przyjściem ... W Wiśle już miał 2 wejścia , teraz przy trzecim , w razie czego obejmie klub rozbity , podzielony , do tego nie wiadomo ilu i jakich graczy będzie miał do dyspozycji , bo jak wiemy większości kończy się kontrakt a na ich miejsce nie widzimy graczy co najmniej o tej samej "klasie sportowej" . Smuda to człowiek który nie potrafi się zbyt dobrze wypowiedzieć a co dopiero zmotywować tak rozbitą zbieraninę piłkarzy z wygasłym ego do tego żeby chciało im się grać .. . Na temat tego że będzie lepiej jeśli się zdecyduje prowadzić Wisłę , bo to będzie przesłanka ku temu że Cupiał chce budować Znowu wielką Wisłę , ja mam inne zdanie , Smuda teraz to człowiek który odcina kupony za to co udało mu się osiągnąć kiedyś ... I nie ważne dla niego to czy będzie prowadził team bez przyszłości czy z przyszłością , dla niego to KOLEJNA OKAZJA ŻEBY NABIĆ KAPUCHĘ PÓKI SIĘ DA , a Wisła i rzekomy sentyment Właściciela do jego osoby to idealne połączenie do tego żeby KASA SIĘ ZGADZAŁA . Zaznaczam że jest to moje zdanie i nie każdemu musi się ono podobać . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jesli będzie na "tak" po tym spotkaniu, to oznaczać będzie tylko, że Smuda jest zadowolony z propozycji. Nie wiem czy to optymistyczna przesłanka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.transfermarkt.de/de/micha...from=news_text Heiko Herrlich, 41 lat.Od roku bez pracy trenował Bochum ,Unterchahing i U-21 Niemiec http://www.transfermarkt.de/de/heiko...iner_4044.html Mario Basler, 45 lat, od września 2012 roku bez pracy, szkolił Rot-Weiss Oberhausen http://www.transfermarkt.de/de/mario...iner_1178.html Karsten Baumann 44 lata, od miesiąca wolny,trenował ponad rok Erzegebirge Aue http://www.transfermarkt.de/de/karst...iner_3475.html Christian Benbennek,42 lata,od miesiąca bez pracy.Przez rok trenował 3 ligowy SV Babelsberg http://www.transfermarkt.de/de/chris...iner_2836.html Myśle źe każdy z nich w obecnej sytuacji zgodziłby sie na warunki jakie oferuje Pan Cupiał Smudzie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.05.2013 o godz. 13:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Patrząc na wyniki Smudy w tej jego ostatniej drużynie mam wrażenie że przy odrobinie szczęścia ja mógłbym z nimi zdobyć więcej punktów ... :| Jeśli mamy o coś grać jeszcze to trener takiego pokroju to z pewnością nie jest krok do przodu, ciężko powiedzieć że do tyłu, bo Kula z całym szacunkiem do niego, nie jest na razie świetnym specjalistą, ale tutaj potrzeba trenera z autorytetem a nie błaznowatego Smudę ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze możecie Smude po dupie całować...żeby nie było.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To raczej zostawie Tobie. Bo wciąż w uszach brzęczą mi słowa " Smuda pe..ł Wisłę sprzedał"
Jak kiedykolwiek znajdę się blisko niego to mu powiem w twarz "spie...j b..u z Krakowa". To, że go Bogus zatrudni nie zmienia nic w relacjach między nim a kibicami. Pikiniki mogą mu bić brawo a i tak Dyzmą zostanie. Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 27.05.2013 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla mnie zatrudnienie Smudy to będzie kompletne nieporozumienie.
W Polsce ludzie nie mają chyba świadomości jak ważną rolę w klubie stanowi trener. Ostatnio zaczytuje się trochę w książkach, w Anglii są jakieś 50 lat przed nami. Trener powinien sobie wszystko poukładać, i wszystko powinno być układane pod trenera. Do tego potrzeba czasu i pieniędzy. Całego grono ludzi którzy pełnili by masę innych spraw do pomocy. Teraz jest okazja by zatrudnić kogoś z WIZJĄ, budowy zespołu, klubu(!). Niestety to nie w naszych realiach. Nikt tutaj poważny nie przyjdzie. Nie będzie pracował w takich warunkach. Obym się mylił. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Z matołkiem w dodatku sowicie opłacanym na szczyty... powodzenia Panie Cupiał.
Moja reakcja na zatrudnienie Smudy przez inny klub to byłby szczery śmiech z głupiego łosia zatrudniającego tego starego nieudacznika. Niestety to ku.rwa Wisła jest tym łosiem...:((
Ostatnio edytowane przez arti : 27.05.2013 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeszcze się łudzę, że to nie przesądzone, że Cupiał zmienia plany 100x na miesiąc i może akurat zatrudni kogoś innego.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.05.2013 o godz. 19:50.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A dla mnie zatrudnienie Smudy ,jeśli do tego dojdzie , to w obecnej sytuacji ruch w dobrą stronę.
W obecnej chwili nie stać nas na kogoś konkretnego z zagranicy ,dlatego Smuda na dzień dzisiejszy to dobra opcja. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie . ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pocieszenie Legionista jest za Czechem tylko idąc czeskim śladem to jest kilka ciekawych nazwisk jeśli chodzi o trenerów .Ciekawe czy Rada który był asystentem nie reprezentuje w negocjacjach innego nazwiska które zostanie ujawnione na konferencji za kilka dni wtedy Rada byłby w duecie.A co do powrotu Smudy to nowy sztab szkoleniowy z Szymkowiakiem, Frankowskim może być ciekawy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jest jedno pocieszenie , wejście Smudy do naszego klubu na pewno będzie ostatnim . Wdupi rundę , pokłóci się z Cupiałem i w zimie poleci .Jeśli nie , to dłużej niż 1 sezon nie wytrzyma , nie przy aspiracjach Cupiała i przy charakterze Smudy który ' nie jest miękkim ch*** robiony " .
nikomu nie życze złych wyników , kibicuję Wiśle a nie przeciw-Smudzie , ale trzeba patrzeć realnie na bieżący stan rzeczy . Smuda jako trener jest skończony i osiągnięcie czegokolwiek z obecną Wisłą będzie trzeba traktować jak cud . Jeśli osiągnie z Wisłą dobry wynik - jakim trzeba będzie uznać zakwalifikowanie się do pucharów , odszczekam swoje słowa . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Ze Smudą się oswoiłem i myślę , że jest to dobry ruch. Przynajmniej Smuda nie da sobie w kaszę dmuchać i nasi piłkarze będą dobrze przygotowanie fizycznie
W tym czasie nie liczmy na cudy a Smuda trenerem złym nie jest tylko myślał że jak jest selekcjonerem Polski jest KING . Może się chłopu akurat uda w co wierzmy |
|
|
|
Guest
|
|
w zimie nie przyszedł bo kibice go nie chcieli, teraz oczywiście kibice go chcą zwłaszcza biorąc pod uwagę ostatni jego sukces w niemczech... w ziomie dostał większe koryto w niemczech to tam poszedł, dziś mendzenie koło Wisły albo spacery z psem więc kibice juz niw zawadzaja. oczywiście cuda się zdarzają... Ale mają swoje szczegóły... |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Uważam, że tak samo jak na rynku z pewnością jest sporo solidnych grajków z kartą w ręku. Przykład Marcelo sprowadzonego za darmo, Sarkiego nawet pokazuje, że można złowić coś co jest przyzwoite.
Tak samo wolnych i dobrych trenerów 2 ligi europejskiej jest sporo. Nie mam pojęcia czy jest baza w necie takich szkoleniowców, ale: 1. Trener zagraniczny 2. Trener w miarę młody 3. Głodny sukcesu 4. Bałkany, Rumunia, Czechy nazwisko na dorobku = niska pensja 5. Charakterny jak Petrescu Słowem - uważam, że można sprowadzić dobrego trenera za małą kasę. I nie jakiegoś wypalonego dziadka, ale młodziaka. Niestety Smuda to kolega Cupiała i pracę już dostał, zatem dyskusja bezcelowa. ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Trener to najważniejszy transfer, tymczasem od kilku lat mamy prowizorkę (za wyjątkiem Kazia, który nie dostał porządnej szansy).
Do Franza mam duży szacunek, ale jak już, lepiej niech zostanie jakimś dyrektorem. Wiśle potrzeba trenera z zachodniej Europy (Francja, Hiszpania, ew. Portugalia), kogoś w stylu Jimeneza. Rada - mimo, że był trenerem kadry Czech to ogólnie nie widzę jakiś ponadprzeciętnych wyników. Wdowczyk ... litości! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Mógłbyś mi z łaski swojej przybliżyć w jaki sposób pan Smuda sprzedał Wisłę? , bo widocznie nie jestem w temacie. A co do samego zamieszania z treneremi to powiem Ci że ja, osobiście mam wyjebane na to kto będzie trenerem naszego klubu. Smuda, Nawałka, Klopp czy Ancelotti nie przyczynią się do naszego spadku ani też nie pomogą nam wygrać ligi mistrzów więc nie rozumiem w czym problem. Nie tu jest pies pogrzebany. Jeśli chodzi o samego Franza, to jako że fanboyem weszlo.com nie jestem ani też szat po euro nie rozdzierałem (wiedziałem że nie wyjdziemy z grupy)dlatego daleki jestem od oceniania człowieka z czegoś o czym nie mam tak naprawdę bladego pojęcia. Najśmieszniejszy jednak jest argument o kłopotach w swobodnym wypowiadaniu się Smudy. Przypomnijmy sobie. Mieliśmy takiego co słodko pierdział (Skorza), był taki dla którego nigdy nie było problemu (Maaskant), jest taki co .......i od rzeczy ( Kulawika) więc taki którego nie zrozumiemy też chuba zasługuje na swoją szansę. No nie? Niestety, nie było i nie będzie nas jeszcze długo stać na takiego, który wypowiada się konkretnie i na temat.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.05.2013 o godz. 00:48.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprawa wydaje się jasna. Smuda ma propozycje od Cupiała na tyle i tyle i musi dać odpowiedź. Siedzi w domu i rozważa wszystkie za i przeciw. Nie decyduje się odrazu, bo moim zdaniem sam nie dostał kokosów, dwa przebudowa drużyny będzie stopniowa. Gdyby dostał tyle ile chce plus obietnice Cupiała o inwestycji w klub, odrazu by w to wszedł, nie patrząc na żadne sympatie czy antypatie kibiców. A tak szalka nie chce przeważyć się w żadną ze stron..
Moim zdaniem, jak pisałem już kilka razy, jeśli alternatywą dla Smudy byłby tylko Kulawik, to oczywiście jestem za Franzem. Gorzej nie będzie, a facet jednak coś już osiagnął i pokazał, na rzeczy się zna i w odróżnieniu od Kulawika ma jakiś charakter, charyzmę, to coś. Minusy wszyscy znamy natomiast w zestawieniu z Kulawikiem wygrywa, bo też Kula niestety nie ma nic - charyzmy, warsztatu, doświadczenia, takiej aury lidera, którą moim zdaniem musi posiadać każdy szkoleniowiec jak ma zapanować nad pewną grupą ludzi. Idealny byłby trener z zagranicy, na dorobku lub choćby z niewielkimi sukcesami, któremu dano by dwa sezony spokojnej pracy. Ewentualnie były piłkarz z zachodnich lig, trener w stylu Petrescu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nesta ale przeciez Franz to wlasnie trener z zagranicy na dorobku i z niewielkimi sukcesami
i nawet grał za granicą....a teraz pośmiejcie sie z jego klubów:1. Vistula Garfield (serio sprawdzam trzy razy i to sie naprawde tak nazywa) 2.Harford Beicentennials 3.Oakland Stompers 4.Los Angeles Aztecs 5San Jose Earthquakes 6.Vgg Fürth 7.VfR Coburg jak pracował na budowie w USA grał tam w klubach polonijnych potem sciagneła go...Legia ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat. Z obfitości serca. "Nie powinienem o tym mówić, ale w meczu z ŁKS to ja Ryśka Polaka w jajca ugryzłem... Sędziował Zygmunt Stachura z Katowic i mnie oszczędził. Mógł dać kartkę czerwoną, a ukarał tylko żółtą".
Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ps. Hasło nad głowami, piękne! ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.05.2013 o godz. 11:50.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
to jest casting na luka skywalkera?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Faktycznie widzę, że nie jesteś w temacie. Pewnie od niedawna chodzisz na Wisłę. Swego czasu tak właśnie śpiewano na Wiśle na Smudę. Przytoczyłem tylko wiernie słowa przyśpiewki. Skoro tak śpiewano tzn. , że takie były/są odczucia kibiców z R22. Smuda tak bał sie powrotu do Krakowa, że nawet w meczu Wisła - Legia prowadził warszawiaków jako trener z....hotelu, zamiast być na stadionie. A tak na poważnie, jego powrót to takie naplucie w twarz kibicom, którzy mają udawać że nic się nie stało. I może jeszcze mu klaskać. Wiem jedno z nim daleko nie zajedziemy. To gość już dobrze napasiony kasą, w dodatku po reprezentacji kompletnie wypalony (oprócz konta oczywiście), chytry na pieniądze jak mało kto (pamiętamy chyba jak chciał doić ile wlezie do końca po EURO 2012). Przyzwyczajony do bardzo dobrych comiesięcznych wypłat, których mu teraz brakuje. A skoro pojawił się frajer, który chce mu zapłacić za jego marnej jakosci usługi to dlaczego go nie skubać znowu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ten blondyn w błękitnej koszuli to Gmoch? A pod nim David Hasselhoff ?
![]() ![]() 35 lat minęło, a facet nic się nie zmienił. I co by nie mówić to Smuda od zawsze miał Białą Gwiazdę w sercu:
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.05.2013 o godz. 12:22.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mianowicie, to nie wina Smudy że ktoś go chce a pluje nam w twarz kto? No Cupiał, Bednarz, Kapka...a Smuda ? heh. Wyrasta na kozła ofiarnego całej tej zabawy. I jeszcze jedno. Któż nie lubi pieniędzy? któż nie lubi dużo zarabiać? Obecnie przy wodopoju jest tylu pasożytów że jeden mniej czy więcej nie zrobi nam najmniejszej różnicy. No na pewno go to nie dyskwalifikuje.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.05.2013 o godz. 12:17.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak Bednarz i Kapka plują w twarz kibicom ? Czym ?
Bednarz to pewnie tym ze nie jest Stanem Valksem, a Kapka? Tym ze dokonał chujowych transferów? Zapewne, ale najpierw pasowało by udowodnic ze on wiedział ze one beda chujowe i zrobił to celowo. Która decyzja jest podejmowana bez zgody/wiedzy Cupiała.Jest taka w ogole? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak - Kapka pluje w twarz kibicom, bo przez jego durne pomysły Wisła jest teraz w plecy.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
A skąd ja to mogę wiedzieć? Kolega napisał ;
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Śpiewano też ,że Franek Smuda czyni cuda i inne rymujące się brednie i to ma być dowód tego ,że ktoś taki czy inny ? Jak ktoś lubi rymowanki ,to dla każdego trenera znajdzie się jakaś. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|