The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fifek
Junior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2013, 12:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle, ze dzisiejsze spotkanie Smudy z Cupialem jest bardzo istotne dla calej najblizszej przyszlosci Wisly. Nie chodzi tylko o osobe trenera, ale panowie na pewno przedyskutuja wizje budowy druzyny, stopien inwestycji w klub, transfery itp. Smuda na pewno bedzie chcial wiedziec jak wyglada wizja Cupiala na przyszlosc i uwazam, ze gdyby byl na tak po tym spotkaniu to bedzie to optymistyczna przeslanka. Mozna przypuszczac, ze Cupial obiecal mu wtedy jakis korzystny scenariusz dla Wisly, a nie dziadowanie.
Smuda to Smuda, ale tez uwazam, ze ma na tyle ambicji, ze jak cos tu bedzie robil, w cos wejdzie to nie bedzie mu sie chcialo po prostu meczyc i przegrywac co drugi mecz. Wiec wejdzie w to wtedy jak zobaczy, ze moze miec to jeszcze rece i nogi w przyszlosci.

A mnie się wydaje tak , że Ambicja i Smuda to już coraz bardziej odległe sprawy . Jakby miał jakie kolwiek ambicje to przyznałby się po EURO że zawalił dla Polski cały te mistrzostwa , bo miał na przygotowanie 2 lata i przysłowiowe "Ptasie mleczko" a on stwierdził że jest bardzo zadowolony z wyniku jaki osiągnęła Jego Drużyna ( a przypominam że zajęliśmy ostatnie miejsce w najłatwiejszej grupie w turnieju , w którym byliśmy gospodarzu ) w klubie z Niemiec też z tego co wiem klub pod jego "Włodarzami" zanotował gorszy okres niżeli przed jego przyjściem ... W Wiśle już miał 2 wejścia , teraz przy trzecim , w razie czego obejmie klub rozbity , podzielony , do tego nie wiadomo ilu i jakich graczy będzie miał do dyspozycji , bo jak wiemy większości kończy się kontrakt a na ich miejsce nie widzimy graczy co najmniej o tej samej "klasie sportowej" . Smuda to człowiek który nie potrafi się zbyt dobrze wypowiedzieć a co dopiero zmotywować tak rozbitą zbieraninę piłkarzy z wygasłym ego do tego żeby chciało im się grać .. . Na temat tego że będzie lepiej jeśli się zdecyduje prowadzić Wisłę , bo to będzie przesłanka ku temu że Cupiał chce budować Znowu wielką Wisłę , ja mam inne zdanie , Smuda teraz to człowiek który odcina kupony za to co udało mu się osiągnąć kiedyś ... I nie ważne dla niego to czy będzie prowadził team bez przyszłości czy z przyszłością , dla niego to KOLEJNA OKAZJA ŻEBY NABIĆ KAPUCHĘ PÓKI SIĘ DA , a Wisła i rzekomy sentyment Właściciela do jego osoby to idealne połączenie do tego żeby KASA SIĘ ZGADZAŁA . Zaznaczam że jest to moje zdanie i nie każdemu musi się ono podobać .
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2013, 12:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Smuda na pewno bedzie chcial wiedziec jak wyglada wizja Cupiala na przyszlosc i uwazam, ze gdyby byl na tak po tym spotkaniu to bedzie to optymistyczna przeslanka.
Smuda będzie chciał wiedzieć ile kasy dostanie.
Jesli będzie na "tak" po tym spotkaniu, to oznaczać będzie tylko, że Smuda jest zadowolony z propozycji.
Nie wiem czy to optymistyczna przesłanka.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2013, 12:57
raindog napisał(a):Wyświetl post

Jeśli trener, to najlepiej jakiś młody Niemiec - 2. Bundesliga - wraz ze sztabem przygotowania fizycznego. ...ale to tylko marzenia.
no np Michael Büskens , co prawda ma już 45 lat ale przez 3 lata trenował Greuther Furth w 2 lidze , jest od lutego wolny.
http://www.transfermarkt.de/de/micha...from=news_text

Heiko Herrlich, 41 lat.Od roku bez pracy trenował Bochum ,Unterchahing i U-21 Niemiec
http://www.transfermarkt.de/de/heiko...iner_4044.html

Mario Basler, 45 lat, od września 2012 roku bez pracy, szkolił Rot-Weiss Oberhausen
http://www.transfermarkt.de/de/mario...iner_1178.html

Karsten Baumann 44 lata, od miesiąca wolny,trenował ponad rok Erzegebirge Aue
http://www.transfermarkt.de/de/karst...iner_3475.html

Christian Benbennek,42 lata,od miesiąca bez pracy.Przez rok trenował 3 ligowy SV Babelsberg
http://www.transfermarkt.de/de/chris...iner_2836.html

Myśle źe każdy z nich w obecnej sytuacji zgodziłby sie na warunki jakie oferuje Pan Cupiał Smudzie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.05.2013 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.05.2013, 12:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Smuda będzie chciał wiedzieć ile kasy dostanie.
Jesli będzie na "tak" po tym spotkaniu, to oznaczać będzie tylko, że Smuda jest zadowolony z propozycji.
Nie wiem czy to optymistyczna przesłanka.
czytaj: wiekszosc kasy do przewalenia na transfery pojdzie na kontrakt Smudy
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.05.2013, 14:06
Patrząc na wyniki Smudy w tej jego ostatniej drużynie mam wrażenie że przy odrobinie szczęścia ja mógłbym z nimi zdobyć więcej punktów ... :| Jeśli mamy o coś grać jeszcze to trener takiego pokroju to z pewnością nie jest krok do przodu, ciężko powiedzieć że do tyłu, bo Kula z całym szacunkiem do niego, nie jest na razie świetnym specjalistą, ale tutaj potrzeba trenera z autorytetem a nie błaznowatego Smudę ...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.05.2013, 18:16
Jeszcze możecie Smude po dupie całować...żeby nie było.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2013, 18:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze możecie Smude po dupie całować...żeby nie było.
To raczej zostawie Tobie. Bo wciąż w uszach brzęczą mi słowa " Smuda pe..ł Wisłę sprzedał"
Jak kiedykolwiek znajdę się blisko niego to mu powiem w twarz "spie...j b..u z Krakowa".
To, że go Bogus zatrudni nie zmienia nic w relacjach między nim a kibicami. Pikiniki mogą mu bić brawo a i tak Dyzmą zostanie.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 27.05.2013 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.05.2013, 19:00
Dla mnie zatrudnienie Smudy to będzie kompletne nieporozumienie.

W Polsce ludzie nie mają chyba świadomości jak ważną rolę w klubie stanowi trener.
Ostatnio zaczytuje się trochę w książkach, w Anglii są jakieś 50 lat przed nami.

Trener powinien sobie wszystko poukładać, i wszystko powinno być układane pod trenera.
Do tego potrzeba czasu i pieniędzy. Całego grono ludzi którzy pełnili by masę innych spraw do pomocy.

Teraz jest okazja by zatrudnić kogoś z WIZJĄ, budowy zespołu, klubu(!).
Niestety to nie w naszych realiach.
Nikt tutaj poważny nie przyjdzie. Nie będzie pracował w takich warunkach.
Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.05.2013, 19:31
Z matołkiem w dodatku sowicie opłacanym na szczyty... powodzenia Panie Cupiał.
Moja reakcja na zatrudnienie Smudy przez inny klub to byłby szczery śmiech z głupiego łosia zatrudniającego tego starego nieudacznika.
Niestety to ku.rwa Wisła jest tym łosiem...:((
Ostatnio edytowane przez arti : 27.05.2013 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.05.2013, 19:47
Jeszcze się łudzę, że to nie przesądzone, że Cupiał zmienia plany 100x na miesiąc i może akurat zatrudni kogoś innego.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.05.2013 o godz. 19:50.
..
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2013, 20:14
A dla mnie zatrudnienie Smudy ,jeśli do tego dojdzie , to w obecnej sytuacji ruch w dobrą stronę.
W obecnej chwili nie stać nas na kogoś konkretnego z zagranicy ,dlatego Smuda na dzień dzisiejszy to dobra opcja.
Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.05.2013, 20:15
Na pocieszenie Legionista jest za Czechem tylko idąc czeskim śladem to jest kilka ciekawych nazwisk jeśli chodzi o trenerów .Ciekawe czy Rada który był asystentem nie reprezentuje w negocjacjach innego nazwiska które zostanie ujawnione na konferencji za kilka dni wtedy Rada byłby w duecie.A co do powrotu Smudy to nowy sztab szkoleniowy z Szymkowiakiem, Frankowskim może być ciekawy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.05.2013, 20:47
Jest jedno pocieszenie , wejście Smudy do naszego klubu na pewno będzie ostatnim . Wdupi rundę , pokłóci się z Cupiałem i w zimie poleci .Jeśli nie , to dłużej niż 1 sezon nie wytrzyma , nie przy aspiracjach Cupiała i przy charakterze Smudy który ' nie jest miękkim ch*** robiony " .

nikomu nie życze złych wyników , kibicuję Wiśle a nie przeciw-Smudzie , ale trzeba patrzeć realnie na bieżący stan rzeczy . Smuda jako trener jest skończony i osiągnięcie czegokolwiek z obecną Wisłą będzie trzeba traktować jak cud . Jeśli osiągnie z Wisłą dobry wynik - jakim trzeba będzie uznać zakwalifikowanie się do pucharów , odszczekam swoje słowa .
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.05.2013, 20:53
Ze Smudą się oswoiłem i myślę , że jest to dobry ruch. Przynajmniej Smuda nie da sobie w kaszę dmuchać i nasi piłkarze będą dobrze przygotowanie fizycznie W tym czasie nie liczmy na cudy a Smuda trenerem złym nie jest tylko myślał że jak jest selekcjonerem Polski jest KING . Może się chłopu akurat uda w co wierzmy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.05.2013, 21:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jest jedno pocieszenie , wejście Smudy do naszego klubu na pewno będzie ostatnim . Wdupi rundę , pokłóci się z Cupiałem i w zimie poleci .Jeśli nie , to dłużej niż 1 sezon nie wytrzyma , nie przy aspiracjach Cupiała i przy charakterze Smudy który ' nie jest miękkim ch*** robiony " .

nikomu nie życze złych wyników , kibicuję Wiśle a nie przeciw-Smudzie , ale trzeba patrzeć realnie na bieżący stan rzeczy . Smuda jako trener jest skończony i osiągnięcie czegokolwiek z obecną Wisłą będzie trzeba traktować jak cud . Jeśli osiągnie z Wisłą dobry wynik - jakim trzeba będzie uznać zakwalifikowanie się do pucharów , odszczekam swoje słowa .
cóż z tego,ze w zimie poleci jak kontrakt będzie np. na 2 cży 3 lata i Wisła go będzie tak długo dźwigała. A co do tekstu o miękkim..to dla mnie puste słowa, a w rzeczywistości S jest zdolny zeszmacic się maksymalnie żeby tylko mieć duże i pełne koryto.
w zimie nie przyszedł bo kibice go nie chcieli, teraz oczywiście kibice go chcą zwłaszcza biorąc pod uwagę ostatni jego sukces w niemczech...
w ziomie dostał większe koryto w niemczech to tam poszedł, dziś mendzenie koło Wisły albo spacery z psem więc kibice juz niw zawadzaja.
oczywiście cuda się zdarzają... Ale mają swoje szczegóły...
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2013, 21:44
Uważam, że tak samo jak na rynku z pewnością jest sporo solidnych grajków z kartą w ręku. Przykład Marcelo sprowadzonego za darmo, Sarkiego nawet pokazuje, że można złowić coś co jest przyzwoite.

Tak samo wolnych i dobrych trenerów 2 ligi europejskiej jest sporo. Nie mam pojęcia czy jest baza w necie takich szkoleniowców, ale:

1. Trener zagraniczny
2. Trener w miarę młody
3. Głodny sukcesu
4. Bałkany, Rumunia, Czechy nazwisko na dorobku = niska pensja
5. Charakterny jak Petrescu

Słowem - uważam, że można sprowadzić dobrego trenera za małą kasę. I nie jakiegoś wypalonego dziadka, ale młodziaka.

Niestety Smuda to kolega Cupiała i pracę już dostał, zatem dyskusja bezcelowa.
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.05.2013, 23:11
Trener to najważniejszy transfer, tymczasem od kilku lat mamy prowizorkę (za wyjątkiem Kazia, który nie dostał porządnej szansy).

Do Franza mam duży szacunek, ale jak już, lepiej niech zostanie jakimś dyrektorem.

Wiśle potrzeba trenera z zachodniej Europy (Francja, Hiszpania, ew. Portugalia), kogoś w stylu Jimeneza.

Rada - mimo, że był trenerem kadry Czech to ogólnie nie widzę jakiś ponadprzeciętnych wyników.

Wdowczyk ... litości!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2013, 00:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
To raczej zostawie Tobie. Bo wciąż w uszach brzęczą mi słowa " Smuda pe..ł Wisłę sprzedał"
Jak kiedykolwiek znajdę się blisko niego to mu powiem w twarz "spie...j b..u z Krakowa".
To, że go Bogus zatrudni nie zmienia nic w relacjach między nim a kibicami. Pikiniki mogą mu bić brawo a i tak Dyzmą zostanie.

Mógłbyś mi z łaski swojej przybliżyć w jaki sposób pan Smuda sprzedał Wisłę? , bo widocznie nie jestem w temacie.

A co do samego zamieszania z treneremi to powiem Ci że ja, osobiście mam wyjebane na to kto będzie trenerem naszego klubu.
Smuda, Nawałka, Klopp czy Ancelotti nie przyczynią się do naszego spadku ani też nie pomogą nam wygrać ligi mistrzów więc nie rozumiem w czym problem. Nie tu jest pies pogrzebany.

Jeśli chodzi o samego Franza, to jako że fanboyem weszlo.com nie jestem ani też szat po euro nie rozdzierałem (wiedziałem że nie wyjdziemy z grupy)dlatego daleki jestem od oceniania człowieka z czegoś o czym nie mam tak naprawdę bladego pojęcia.

Najśmieszniejszy jednak jest argument o kłopotach w swobodnym wypowiadaniu się Smudy.
Przypomnijmy sobie. Mieliśmy takiego co słodko pierdział (Skorza), był taki dla którego nigdy nie było problemu (Maaskant), jest taki co .......i od rzeczy ( Kulawika) więc taki którego nie zrozumiemy też chuba zasługuje na swoją szansę. No nie?

Niestety, nie było i nie będzie nas jeszcze długo stać na takiego, który wypowiada się konkretnie i na temat.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.05.2013 o godz. 00:48.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 28.05.2013, 09:54
Sprawa wydaje się jasna. Smuda ma propozycje od Cupiała na tyle i tyle i musi dać odpowiedź. Siedzi w domu i rozważa wszystkie za i przeciw. Nie decyduje się odrazu, bo moim zdaniem sam nie dostał kokosów, dwa przebudowa drużyny będzie stopniowa. Gdyby dostał tyle ile chce plus obietnice Cupiała o inwestycji w klub, odrazu by w to wszedł, nie patrząc na żadne sympatie czy antypatie kibiców. A tak szalka nie chce przeważyć się w żadną ze stron..

Moim zdaniem, jak pisałem już kilka razy, jeśli alternatywą dla Smudy byłby tylko Kulawik, to oczywiście jestem za Franzem. Gorzej nie będzie, a facet jednak coś już osiagnął i pokazał, na rzeczy się zna i w odróżnieniu od Kulawika ma jakiś charakter, charyzmę, to coś. Minusy wszyscy znamy natomiast w zestawieniu z Kulawikiem wygrywa, bo też Kula niestety nie ma nic - charyzmy, warsztatu, doświadczenia, takiej aury lidera, którą moim zdaniem musi posiadać każdy szkoleniowiec jak ma zapanować nad pewną grupą ludzi.

Idealny byłby trener z zagranicy, na dorobku lub choćby z niewielkimi sukcesami, któremu dano by dwa sezony spokojnej pracy. Ewentualnie były piłkarz z zachodnich lig, trener w stylu Petrescu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.05.2013, 10:10
nesta ale przeciez Franz to wlasnie trener z zagranicy na dorobku i z niewielkimi sukcesami i nawet grał za granicą....a teraz pośmiejcie sie z jego klubów:
1. Vistula Garfield (serio sprawdzam trzy razy i to sie naprawde tak nazywa)
2.Harford Beicentennials
3.Oakland Stompers
4.Los Angeles Aztecs
5San Jose Earthquakes
6.Vgg Fürth
7.VfR Coburg

jak pracował na budowie w USA grał tam w klubach polonijnych potem sciagneła go...Legia w której rozegrał aż 33 spotkania i wrócił na budowe.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 28.05.2013, 10:38
Cytat. Z obfitości serca. "Nie powinienem o tym mówić, ale w meczu z ŁKS to ja Ryśka Polaka w jajca ugryzłem... Sędziował Zygmunt Stachura z Katowic i mnie oszczędził. Mógł dać kartkę czerwoną, a ukarał tylko żółtą".

Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2013, 11:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nesta ale przeciez Franz to wlasnie trener z zagranicy na dorobku i z niewielkimi sukcesami i nawet grał za granicą....a teraz pośmiejcie sie z jego klubów:
1. Vistula Garfield (serio sprawdzam trzy razy i to sie naprawde tak nazywa)
2.Harford Beicentennials
3.Oakland Stompers
4.Los Angeles Aztecs
5San Jose Earthquakes
6.Vgg Fürth
7.VfR Coburg

jak pracował na budowie w USA grał tam w klubach polonijnych potem sciagneła go...Legia w której rozegrał aż 33 spotkania i wrócił na budowe.
Trzeci(czwarty) od lewej.

Ps. Hasło nad głowami, piękne!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.05.2013 o godz. 11:50.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 28.05.2013, 11:50
to jest casting na luka skywalkera?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2013, 12:02
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Mógłbyś mi z łaski swojej przybliżyć w jaki sposób pan Smuda sprzedał Wisłę? , bo widocznie nie jestem w temacie.

Faktycznie widzę, że nie jesteś w temacie. Pewnie od niedawna chodzisz na Wisłę. Swego czasu tak właśnie śpiewano na Wiśle na Smudę. Przytoczyłem tylko wiernie słowa przyśpiewki. Skoro tak śpiewano tzn. , że takie były/są odczucia kibiców z R22. Smuda tak bał sie powrotu do Krakowa, że nawet w meczu Wisła - Legia prowadził warszawiaków jako trener z....hotelu, zamiast być na stadionie.

A tak na poważnie, jego powrót to takie naplucie w twarz kibicom, którzy mają udawać że nic się nie stało. I może jeszcze mu klaskać.
Wiem jedno z nim daleko nie zajedziemy. To gość już dobrze napasiony kasą, w dodatku po reprezentacji kompletnie wypalony (oprócz konta oczywiście), chytry na pieniądze jak mało kto (pamiętamy chyba jak chciał doić ile wlezie do końca po EURO 2012). Przyzwyczajony do bardzo dobrych comiesięcznych wypłat, których mu teraz brakuje. A skoro pojawił się frajer, który chce mu zapłacić za jego marnej jakosci usługi to dlaczego go nie skubać znowu ?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2013, 12:06
Ten blondyn w błękitnej koszuli to Gmoch? A pod nim David Hasselhoff ?

35 lat minęło, a facet nic się nie zmienił.

I co by nie mówić to Smuda od zawsze miał Białą Gwiazdę w sercu:
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.05.2013 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2013, 12:12
Faktycznie widzę, że nie jesteś w temacie. Pewnie od niedawna chodzisz na Wisłę. Swego czasu tak właśnie śpiewano na Wiśle na Smudę. Przytoczyłem tylko wiernie słowa przyśpiewki. Skoro tak śpiewano tzn. , że takie były/są odczucia kibiców z R22. Smuda tak bał sie powrotu do Krakowa, że nawet w meczu Wisła - Legia prowadził warszawiaków jako trener z....hotelu, zamiast być na stadionie.

A tak na poważnie, jego powrót to takie naplucie w twarz kibicom, którzy mają udawać że nic się nie stało. I może jeszcze mu klaskać.
Wiem jedno z nim daleko nie zajedziemy. To gość już dobrze napasiony kasą, w dodatku po reprezentacji kompletnie wypalony (oprócz konta oczywiście), chytry na pieniądze jak mało kto (pamiętamy chyba jak chciał doić ile wlezie do końca po EURO 2012). Przyzwyczajony do bardzo dobrych comiesięcznych wypłat, których mu teraz brakuje. A skoro pojawił się frajer, który chce mu zapłacić za jego marnej jakosci usługi to dlaczego go nie skubać znowu ?
No dzięki za wyczerpującą odpowiedz. Co prawda nie rozwiało to moich wątpliwości natomiast dało dużo do myślenia...

Mianowicie, to nie wina Smudy że ktoś go chce a pluje nam w twarz kto? No Cupiał, Bednarz, Kapka...a Smuda ? heh. Wyrasta na kozła ofiarnego całej tej zabawy.
I jeszcze jedno. Któż nie lubi pieniędzy? któż nie lubi dużo zarabiać? Obecnie przy wodopoju jest tylu pasożytów że jeden mniej czy więcej nie zrobi nam najmniejszej różnicy. No na pewno go to nie dyskwalifikuje.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.05.2013 o godz. 12:17.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.05.2013, 12:18
jak Bednarz i Kapka plują w twarz kibicom ? Czym ?
Bednarz to pewnie tym ze nie jest Stanem Valksem, a Kapka? Tym ze dokonał chujowych transferów? Zapewne, ale najpierw pasowało by udowodnic ze on wiedział ze one beda chujowe i zrobił to celowo.

Która decyzja jest podejmowana bez zgody/wiedzy Cupiała.Jest taka w ogole?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2013, 12:21
Tak - Kapka pluje w twarz kibicom, bo przez jego durne pomysły Wisła jest teraz w plecy.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2013, 12:22
A skąd ja to mogę wiedzieć? Kolega napisał ;
Cytat:
A tak na poważnie, jego powrót to takie naplucie w twarz kibicom, którzy mają udawać że nic się nie stało. I może jeszcze mu klaskać
no chyba Smuda jest w tej sytuacji naj mniej winny.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 28.05.2013, 18:04

No i co że tak śpiewano ?
Śpiewano też ,że Franek Smuda czyni cuda i inne rymujące się brednie i to ma być dowód tego ,że ktoś taki czy inny ?
Jak ktoś lubi rymowanki ,to dla każdego trenera znajdzie się jakaś.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów