The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DEBO
Member

Od: 10.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2013, 00:07
jakie chipy.. przecież takich dowodów nie ma.. plan wymiany na takie bilety przełożony na 2016 rok
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.04.2013, 07:27
labtec napisał(a):Wyświetl post
ile kosztuje wydanie dowodu osobistego

i czy jest różnica czy wyrabiam nowy bo nowy, czy dlatego że stary mi skradziono, albo stracił datę ważności?
no i czy te nowe, mają te chipy elektroniczne, są różowe i mają zielonego orła -ale to taki szczegół mało istotny

jaki koszt, to mnie interere
http://www.bip.krakow.pl/plik.php?zi...new=t&mode=shw
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.04.2013, 09:57
czy jest na forum ktoś kto pracował, bądź dalej pracuje jako przedstawiciel handlowy ds. sprzedaży energii elektrycznej... tauron, enea itp. itd.
proszę o prv.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.04.2013, 12:36
impreza napisał(a):Wyświetl post
Panowie kończy mi się przegląd w aucie, mam instalację LPG, czy przy robieniu przeglądu wymagają jakichś potwierdzeń legalizacji butli czy to tylko bajka wypisywana w internecie? Ewentualnie proszę o namiary jakiejś fajnej stacji diagnostycznej w Krakowie lub okolicach. Dzieki
Na kazdej stacji na ktorej bylem tego wymagaja i bez swiadectwa homologacji butli nie chcieli podbic przegladu.
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 21.04.2013, 13:33
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Na kazdej stacji na ktorej bylem tego wymagaja i bez swiadectwa homologacji butli nie chcieli podbic przegladu.
wsadź 50 w dowód. I możesz iść nawet bez auta.. sprawdzona metoda.
Ostatnio edytowane przez DEBO : 21.04.2013 o godz. 13:41.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 21.04.2013, 18:28
Robi się ciepło, czas ruszyć tyłek z domu i pograc w piłkę. Pytanie moje.. gdzie? Mieszkam na Ruczaju, mamy tu dwa Orliki ale terminy pozajmowane na ileś tygodni w przód, no i wypadałoby mieć jakąś większa ekipę. Jakieś inne boiska, nie-orilkowe, możecie zaproponować?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.04.2013, 12:39
Witam

Ogromna prośba poszukuję osób które kupiły NOWY samochód z salonu (roczniki od 2009 do dzisiaj). może być kupiony na firmę, może być w leasingu, może być kupiony przez firmę w której się pracuje.

Muszę przeprowadzić ankiety z takimi osobami i strasznie mi na tym zależy. Czas nagli.

W ramach wdzięczności dla Panów jest notes (nie widziałem go jeszcze) i ode mnie browarek dla pań przywieszka do torebki (nie widziałem) i ode mnie czekolada.

Nie sprawdzam żadnych dokumentów nie jestem z US

wszystkie pytania na priv.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 23.04.2013, 12:57
mam problem...
jakiś czas temu wygrałem u buka kase... w bet365... największe gówno na świecie... oczywiście nie miałem możliwości wypłaty pieniędzy na moje konto bankowe... tylko automatycznie zlecili przelew na konto moneybookers z którego dokonywałem wpłaty... po zalogowaniu na moneybookers były moje pieniądze ale jedynym sposobem aby wypłacić pieniądze były czekanie na jakiś list który mieli mi wysłać... było to ok. 3 tyg. temu. Po tyg. od dnia rzekomego wysłania listu wkur.wiłem się i zaczałem szukac na stronie alternatywnego sposobu wypłaty moich pieniędzy. Znalazłem zakładkę "wyślij pieniądze" kliknąłem i wpisałem dane mojego ojca jako osoby która ma dostać pieniądze... zaznaczyłem całą kwotę, podałem adres e-mail licząc że dostanie na iego prośbę z podaniem nr. konta bankowego... oczywiście tak się nie stało... ojciec nie dostał żadnego maila, a moje pieniądze z konta moneybookers zniknęły.
Co zrobić w takiej sytuacji Pisałem do nich 3 razy reklamację, zażalenie, próbowałem nawet zadzwonić do UK (siedziby biura) ale bez skutku... na moje e-mailowe zgłoszenie problemu do tej pory nie dostałem odpowiedzi... a pisałem do nich dokładnie 2 tyg. temu...
prosiłbym o prv
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.04.2013, 15:37
W których rejonach małopolski jest dostępny kanał TVP2 HD? W rejonie Niepołomic jest?
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 23.04.2013 o godz. 15:41.
I
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 23.04.2013, 16:46
Panowie zapłaciłem za prąd jeden dzień po terminie,w jednym z punktów poboru opłat,punkt ten działa już bardzo długo,nigdy nie było na niego żadnych skarg a teraz przyszło mi pismo z Tauronu o niezapłaceniu rachunku za marzec. Mam kwitek z potwierdzeniem wpłaty,co z tym fantem dalej zrobić?
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.04.2013, 17:14
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Panowie zapłaciłem za prąd jeden dzień po terminie,w jednym z punktów poboru opłat,punkt ten działa już bardzo długo,nigdy nie było na niego żadnych skarg a teraz przyszło mi pismo z Tauronu o niezapłaceniu rachunku za marzec. Mam kwitek z potwierdzeniem wpłaty,co z tym fantem dalej zrobić?
Zadzwonić na infolinię do Tauronu i wyjaśnić całą sytuację? Nie polecam kontaktów mailowych, mi odpisali bodajże po miesiącu.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 23.04.2013 o godz. 17:17.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
wiślak1992
Member

Od: 06.2009

Stary 23.04.2013, 18:35
Lupo napisał(a):Wyświetl post
Robi się ciepło, czas ruszyć tyłek z domu i pograc w piłkę. Pytanie moje.. gdzie? Mieszkam na Ruczaju, mamy tu dwa Orliki ale terminy pozajmowane na ileś tygodni w przód, no i wypadałoby mieć jakąś większa ekipę. Jakieś inne boiska, nie-orilkowe, możecie zaproponować?
jedź do parku jordana tam prawie zawsze ktoś jest, więc śmiało sie można dołączyć
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.04.2013, 19:53
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
polecam iść do punktu w którym płaciłeś z potwierdzeniem zapłaty, na miejscu powinni zadzwonić na centralę i sprawdzą kiedy dokładnie Twoje pieniądze wypłynęły z punktu do Tauronu i podadzą Ci nr Pliku przelewu, którym pieniądze wyszły, ten nr podasz w Tauronie i oni tą transakcję odnajdą. Czasem się zdarza, że firmy do których wpływa mnóstwo wpłat, jedną na czas gdzieś zawieruszą, zazwyczaj to się tyczy Orange, Cyfrowego Polsatu, Canal+, Tauron bardzo rzadko, no ale jednak też.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.04.2013, 20:01
Telewizor rodziców zacząl migać na każdym kanale(korzystamy z cyfrowej tv), pojawiają sie takie piksele jakby.
Telewizor Sony 32', 50Hz, LCD.
Został oddany do naprawy ale spec coś sie ociąga i mowi że to jakaś płytka i ze trzeba ją wymienic..
Co robić.. jakies pomysły...?
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.04.2013, 15:15
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Telewizor rodziców zacząl migać na każdym kanale(korzystamy z cyfrowej tv), pojawiają sie takie piksele jakby.
Telewizor Sony 32', 50Hz, LCD.
Został oddany do naprawy ale spec coś sie ociąga i mowi że to jakaś płytka i ze trzeba ją wymienic..
Co robić.. jakies pomysły...?
A korzystałeś ze wzmacniacza podczas odbioru cyfrowej TV? Być może parametry nadawania się zmieniły i stąd występująca pikselioza, to niekoniecznie może być wina telewizora. W jakim rejonie mieszkasz albo na jaki nadajnik miałeś ustawioną antenę?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 24.04.2013, 15:40
Dzieje sie z nim tak dopiero od paru dni więc pomyslliśmy ze pewnie sie psuje.
Antene mam ustawioną na Chorągwice
Ze wzmacniacza nie korzystam bo nie było takiej potrzeby
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 24.04.2013, 16:47
1 sposób, podłączyć tv do anteny ze wzmacniczem sygnału. Moc sygnału może się zmieniać.
2 sposób zanieść tv do sąsiada (32'' to znowu nie taki duży) i sprawdzić czy na jego antenie są też problemy.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.04.2013, 15:44
cześć
ma ktoś z Was taką saszetkę
http://img29.imageshack.us/img29/1020/hhhoz.jpg

jakiej ona jest wielkości?
bo na zdjęciu wygląda, jakby była rozj.bana na pół pleców prawie :/

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 25.04.2013, 17:57
Pytanie a właściwie prośba.

Potrzebuję zdjęcie (samej, fragmentu) elewacji z kamienia, płytek klinkierowych, ceramicznych itp. - tylko zewnętrznych, elewacyjnych. Potrzebuje do artykułu więc nie mogę skopiowac z internetu. Przeszedłem dziś "kawał świata" ale mieście z tym czymś bieda. Może być z komórki Jak macie coś takiego albo u sąsiada to wrzućcie na jakiegoś tynypica i dajcie znać na priv....

Dzięki
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 26.04.2013, 11:35
Czy jest jakaś realna szansa żeby zostać jeszcze studentem czy coś takiego... mam zajebistą opcję na dodatkową pracę... ale niestety warunkiem koniecznym jest status studenta... jakaś szkoła policealna czy coś takiego, gdzie jeśli będę chodził i będę miał legitkę, opłacę sobie ubezpieczenie to dostanę zatrudnienie. PILNE!! tak pasowałoby mi załatwić to na dniach...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.04.2013, 15:31
Gdzie w Krk jest sklep z dużym wyborem łyżworolek? Chodzi mi też aby były w rozsądnych cenach.

Byłem w Intersporcie, go sporcie i decathlonie. Ale bez szału.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 27.04.2013, 19:26
Jade na balice odebrac osobę jutro. Pojade obwodnicą od strony opatkowic. Gdzie kierować sie na parking żeby było sprawnie i blisko do terminala odpraw..?
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.04.2013, 23:50
Są gdzieś w Krakowie miejsca podobne do zlikwidowanego Fantasy Parku w Plazie?
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.04.2013, 23:52
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Jade na balice odebrac osobę jutro. Pojade obwodnicą od strony opatkowic. Gdzie kierować sie na parking żeby było sprawnie i blisko do terminala odpraw..?
no najprosciej to po przeciwnej stronie ulicy gdzie stoi terminal masz jebucki parking pietrowy
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.04.2013, 23:14
Osoba mieszkająca przede mną zostawiła na dachu talerz od N. Ustawiony przez montera do oglądania kanałów z oferty N. Dekodera od N nie mam.
Czy mogę pod ten talerz / kabel coś podpiąć? Jakiś dekoder? Jakie kanały polskie na tym złapie?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.04.2013, 00:04
http://www.satserwis.pl/hotbird.php

http://pl.kingofsat.net/pos-13E-fta_pol.php

do odbioru tych kanałów potrzebujesz dekodera cyfrowego, który umożliwia odbiór kanałów FTA bez włożonej karty do slotu, czyli większość dekoderów nie od operatora telewizji. Oczywiście możesz też kupić abonament (Polsat, nc+).
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.04.2013, 19:33
Gdzie w Krk jest najwiekszy wybór opon używanych?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.04.2013, 22:26
Proste pytanie o PITy

Pracowałem w ciągu roku dla jednej firmy z którą miałem podpisywane umowy zlecenie. pracowałem TYLKO w niej. dostałem pita11 od nich i pytanie

Na jakim ja się mam rozliczyć? jeżeli na tym samym to czy mam tylko przepisać te dane które mi wysłali?

Jak to jest z tymi e-deklaracjami? wypełniłem na próbę pit 37 wyskoczyło okienko że wszystko dobrze i tyle, nic isę nie dzieje. Co mam dalej zrobić? na stronie piszą o jakieś weryfikacji ale żadne okienko nie wyskakuje.

Dzięki za pomoc.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.04.2013, 22:30
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Proste pytanie o PITy

Pracowałem w ciągu roku dla jednej firmy z którą miałem podpisywane umowy zlecenie. pracowałem TYLKO w niej. dostałem pita11 od nich i pytanie

Na jakim ja się mam rozliczyć? jeżeli na tym samym to czy mam tylko przepisać te dane które mi wysłali?

Jak to jest z tymi e-deklaracjami? wypełniłem na próbę pit 37 wyskoczyło okienko że wszystko dobrze i tyle, nic isę nie dzieje. Co mam dalej zrobić? na stronie piszą o jakieś weryfikacji ale żadne okienko nie wyskakuje.

Dzięki za pomoc.

Rozliczasz się na PIT 37.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
twardyNewAge
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 30.04.2013, 00:29
Pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.
Pytanie nietypowe - pierwszy sms wysłany w Polsce, kiedy to było? O ile pierwszego smsa w ogóle znaleźć nie trudno, czy też pierwszy email w Polsce też jest do zweryfikowania, tak informacji na temat tego smsa nie mogę nigdzie uchwycić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów