The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2013, 09:02
Brawo dla Śląska, szkoda że nie wygrali wyżej bo była ku temu okazja żeby nas rozjechali już w 1 połowie....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2013, 09:15
Tomasz Kulawik napisał(a):
Jestem zadowolony z wyniku, jak i również z gry w drugiej połowie. Lepszy rezultat 1-2 niż 0-2
I na .... my narzekamy jak przeciez było rewelacyjnie. Ja .......e.
Trener motywator w chujjjjjjjjj
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.04.2013, 09:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To chyba inny mecz oglądałeś, bo ja widziałem, że podał Sarkiemu idealnie mimo że sie poślizgnął, a wcześniej dwa razy wyprowadził Sobola na przewagę. To Boguski jest od przejmowania? Może jeszcze powinien łapać na spalone.
Przejmowania podań które są do niego adresowane. Tymczasem zbliżająca się piłka jest sygnałem dla Boguskiego że pora odpocząć kładąc się na murawie.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.04.2013, 10:17
W obliczu jakże przykrego dla mnie faktu, tj. mistrzostwa (aż nie może mi to przejść przez gardło) dla Legii, i prawdopodobnego jej awansu do finału PP, to Wisłę dzieli od przyszłorocznych pucharów jeden gol. Wystarczy strzelić jedną bramkę u siebie nie tracąc żadnej i Wisła gra w Lidze Europy. Pytanie tylko, czy będziemy mieć kim grać w pucharach? Można pokładać nadzieje w sumie tylko w Małeckim, a reszta? Strach pomyśleć co z nas zrobi taki Quarabach czy inna potęga z Azerbejdżanu czy z Kazachstanu. Nie mniej jednak, nie wyobrażam sobie kolejnego sezonu bez udziału Wisły w pucharach.
Odpowiedz cytując
fin3st
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 11.04.2013, 11:11
Nie bój żaby, drużyna z Pucharu Polski zaczyna eliminacje bodajże od 3 rundy, wiec ewentualnie trafi się ktoś mocniejszy niż Karabach.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2013, 11:18
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Przejmowania podań które są do niego adresowane. Tymczasem zbliżająca się piłka jest sygnałem dla Boguskiego że pora odpocząć kładąc się na murawie.
Tak jak pisałem, widziałem ostatnie 15 min i w tym czasie Boguski żadnej piłki nie stracił i wypracował Sobolowi dwa razy pozycję. Lepszego w końcówce nie było.

Oczywiście jego styl gry czyli próba gry do przodu wiąże się z ryzykiem straty albo faulu. Rozumiem, że można takich niuansów nie dostrzegać. Jednak lepszego piłkarsko zawodnika w Wiśle nie ma.

Każdy wie że 90 % skuteczności podania zależy od podającego, jak jest podanie o dupy to cudów się nie spodziewaj.

Niestety jak sie ma uprzedzenia to nawet dowód na dobre wyszkolenie jakim było podanie do Sarkiego można przedstawić tak żenująco jak to zrobiłeś.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.04.2013, 11:46
Wilka musi odsunąc w rewanżu i będzie dobrze-chrapek,illiev,sobol,sarki,mały,boguski-taki przód
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2013, 13:03
jak będzie dobrze?

dobrze bedzie jak Śląsk nie bedzie chciał grać, tylko wtedy moze byc dobrze.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.04.2013, 14:14
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem, że Boguski jest drewniany ale nie przypuszczałem, że aż tak. Oglądałem wczoraj stosunkowo na luzie mecz i obserwowałem Boguskiego odkąd wszedł na murawę. Nie miał ani jednego przejęcia, był uprzedzany albo przepychany, miał tylko jedno celne podanie - podanie na skrzydło do Sarkiego ale prawdopodobnie udało mu się dlatego, że podczas zagrywania wy.......ił się.
Boguś mógł strzelić bramkę; ładnie wyszedł na czystą pozycję ale Iliev zamiast podać biegł 30 m potem się zatrzymał pokręcił i było po akcji .... (to było gdzieś około 55 minuty).
z resztą porównajmy Bogusia do osiągnięć Genkova ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2013, 15:39
dobrze ze mu nie podał,bo nakładką to cięzko taką piłke uderzyc.(wcześniej jak Mały strzelił bramke tez miał zagranie do dzikiego i ...też mu nie zagrał) Przypadek ? Nie sądze. Ja sie nie dziwie takiemu Ilievowi ze mu nie che zagrać, skoro wie ze i tak odbije sie jak od drewna i przepadnie. A co jakby mu dograł na piłke stykową? Wtedy tez dziki odstawi nóżkę.

kiedyś były teksty ze lepiej mieć sredniego polaka niz sredniego obcokrajowca
Ja powiem tak.
Lepiej mieć słabego murzyna niż sredniego polaka. (nie mówie o11 murzynach tylko o 1 czy 2)
Wczoraj murzyn wszedł do gry, murzyn wyśmiewany ze nie grał w piłke ileś tam lat, że seler na głowie i że wogole masakra. I ten o to murzyn zrobił wiecej nieprzewidywalnych dla przeciwnika rzeczy niż np. taki Wilk przez całe życie.
Zaden z naszych aktorów nie ma w sobie ani nutki nieprzewidywalności która można zaskoczyć przeciwnika. Jedynie potrafia zaskakiwać siebie popełniając juniorskie błędy.
I mam pytanie do statystyków etc :
-Czy kiedykolwiek Cwetan Genkow minąl przeciwnika w akcji 1na1 ?Minął mam na myśli objechanie rywala...

aha,co mi sie jeszcze przypomniało z wczorajszego dramatu:
-Wczoraj widziałem conajmniej 3 schematy robione przez nasz klub( z wolnego, z auto i z akcji). Oczywiście zaden schemat nie wyszedł, ale tylko poprzez złe/niedokładne zagrania.
Na schemat z autu czekałem długo, bo przez ostatni rok to z tego miejsca oddawalismy piłke rywalowi, i dlatego sie ciesze ze trener to widział. No ale co z tego ze widział, ze nauczył jak wykonują to amatorzy którzy nie potrafią prosto piłki kopnąć? Na treningach z cieniem to wychodzi, ale cień nie potrafi zrobic pressingu niestety.

p.s. z 2 lata temu najeżdzało sie (sam to robiłem) na Sobola by kończył kariere bo grał piach. Teraz Sobol jak może to gra. To pokazuje jaki rozkład nastąpił w tej drużynie.
p.s.2 Kosa myśli dalej ze ma szybkość.....

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 11.04.2013, 20:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dobrze ze mu nie podał,bo nakładką to cięzko taką piłke uderzyc.(wcześniej jak Mały strzelił bramke tez miał zagranie do dzikiego i ...też mu nie zagrał) Przypadek ? Nie sądze. Ja sie nie dziwie takiemu Ilievowi ze mu nie che zagrać, skoro wie ze i tak odbije sie jak od drewna i przepadnie. A co jakby mu dograł na piłke stykową? Wtedy tez dziki odstawi nóżkę..
Mam wrażenię że mówimy o innej sytuacji..... Poprostu szli dwóch na jednego ... nie rozumiem stwierdzenia że "dobrze że mu nie podał" dlaczego dobrze ? bo straciliśmy szansę ... ? Obiektywnie to Iliev chyba chciał podać ale obrońca bardzo sprytnie odcinał Boguskiego od podania ... dobry piłkarz znalazłby jednak miejsce. Tak w ogóle to chodziło mi o to że fakt iż Boguski nie strzelił bramkę to nie tylko jego wina

kiedyś były teksty ze lepiej mieć średniego polaka niz średniego obcokrajowca
Ja powiem tak.
Lepiej mieć słabego murzyna niż średniego polaka. (nie mówie o11 murzynach tylko o 1 czy 2)
Wczoraj murzyn wszedł do gry, murzyn wyśmiewany ze nie grał w piłke ileś tam lat, że seler na głowie i że w ogole masakra. I ten o to murzyn zrobił wiecej nieprzewidywalnych dla przeciwnika rzeczy niż np. taki Wilk przez całe życie.
Zaden z naszych aktorów nie ma w sobie ani nutki nieprzewidywalności która można zaskoczyć przeciwnika. ...
Kompletnie nie rozumiem tego "narodowościowego" podejścia .... Sarki - zgadzam się że zrobił dobrą zmianę ale dlatego że ma czarną skórę ? a ja bronię Boguskiego bo jest Polakiem ? Nie !
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2013, 00:56
-Czy kiedykolwiek Cwetan Genkow minąl przeciwnika w akcji 1na1 ?Minął mam na myśli objechanie rywala...
Nie wiem, czy była taka sytuacja, że rywal się wywrócił. Bo stojącego to raczej nie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2013, 08:17
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Kompletnie nie rozumiem tego "narodowościowego" podejścia .... Sarki - zgadzam się że zrobił dobrą zmianę ale dlatego że ma czarną skórę ? a ja bronię Boguskiego bo jest Polakiem ? Nie !
dlaczego dobrze ze mu nie podał? Bo jak dobry pilkarz pod do słabego i ten s.......i raz i drugi to potem juz mu nie gra bo wie ze trzecim razem tez s.......i. A to s.......enie powoduje frustracje nie tylko u podajacego ale u reszty piłkarzy.

to nie podejscie narodowosciowe tylko fakty. Chłop Sarki który wszedł, wg. mnie jest murzynem bo ma czarna skóre i tak będe na niego mówił, bo tak wyglada. Jakbyś oglądał puchar narodow afryki moze bys zrozumiał co mam na mysli pisząc murzyn - tam były druzyny napakowane gwiazdami czarnego lądu ale nie potrafiły grać, bo murzyni nadaja sie tylko do biegania przed siebie a do myślenia i podawania jest biały. I dlatego ja wole murzyna niz białego na skrzydle - zebys mnie zrozumiał ,majac do wyboru Serba i Polaka biere Naszego, ale majac do wyboru Nigeryjczyka i Polaka biore czarnego bo on ma własnie ten element latającej muchy wokół głowy dzieki czemu jest nieprzewidywalny, czyli coś czego polak nigdy miał nie bedzie.A nieprzewidywalnoscia sie zdobywa sie miejsce na boisku ,zdobya sie bramki i wygrywa mecze.

Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 12.04.2013, 08:33
Wy sobie dzieci uważajcie na to co mówicie o czarnoskórym człowieku, bo pare za dużo powiedzianych słów może podchodzić pod rasizm, bo chyba nie musze wam przypominać sytuacji jak jakieś dziecko kibic Sląska obraził Érica Mouloungui i teraz ma przechlapane...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.04.2013, 08:42
Ja patrząc na Sarkiego chciałbym zobaczyc go w większym wymiarze czasowym. Bo za każdym razem jak wchodzi coś widac w jego grze ... ale ciężko to ocenic bo jak gra 10 czy 15 minut to jednak nie ma kiedy ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 13.04.2013, 20:26
W najbliższym meczu ze Śląskiem, wystawiłbym Sikorskiego, wiem, wiem, że najbliższą bramkę może znowu strzelić za rok, ale strzelił w ważnym meczu, więc mam nadzieję, że nabierze trochę pewności siebie i pokaże to w PP.
To Genkova nic nie mam, ale nie widać u niego agresji, waleczności. Wiadomo, że jak będzie miał okazje to ją wykorzysta, ale mimo wszystko postawiłbym na Sikora
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.04.2013, 19:37
o której mecz w srode...?
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.04.2013, 19:58
firstborn napisał(a):Wyświetl post
o której mecz w srode...?
18.30

10 znaków.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 14.04.2013, 20:28
Pareiko-Kiu,Chavez, Głowa, Bundoza - Mały, Wilk, Chrapi, Sobol, Guła - Iliev
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 14.04.2013, 21:48
Tak szczerze, to myślę, że Wisła będzie wyraźnie lepszą drużyną, ale padnie remis...
Dlaczego? Pecha w tym sezonie mamy na maxa.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 14.04.2013, 21:53
Pomyślałem sobie jeszcze, że fajnie wyszła połowa meczu z Sobolem na stoperze i Gargułą, więc mogę sobie wyobrazić skłąd: Pareiko-Jaliens,Sobol,Chavez,Bundoza-Wilk,Chrapek,Garguła,Kosa,Mały-Iliev.

comek suma szczęscia w życiu i sporcie równa się 0.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.04.2013, 23:23
Ostatni mecz w tym sezonie. Jeśli ten przegrają to nie widzę sensu przedłużać z nimi kontraktu. Już przegrali w tym sezonie wszystko. Mecz ostatniej szansy.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.04.2013, 00:48
Iiliev, jaki Iliev? Ludzie, umiecie analizować grę? Mecz z Legią dobitnie pokazał, że najsłabsze ogniwo ofensywy to niestety właśnie Ivica.

Gra ofensywna z Legią była tak dobra m.in. dzięki temu, że nie było kogoś, kto każdą akcje zwolni - przytrzyma piłkę, pokiwa się na pokaz albo z samym sobą, zanotuje głupią stratę czy zrobi żałosną symulkę w co 3 akcji... Ivica po prostu nie pasuje do naszego optymalnego stylu gry w ofensywie. Niech wchodzi tylko na końcówki, i trzyma się daleko od pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 15.04.2013, 08:28
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Iiliev, jaki Iliev? Ludzie, umiecie analizować grę? Mecz z Legią dobitnie pokazał, że najsłabsze ogniwo ofensywy to niestety właśnie Ivica.

Gra ofensywna z Legią była tak dobra m.in. dzięki temu, że nie było kogoś, kto każdą akcje zwolni - przytrzyma piłkę, pokiwa się na pokaz albo z samym sobą, zanotuje głupią stratę czy zrobi żałosną symulkę w co 3 akcji... Ivica po prostu nie pasuje do naszego optymalnego stylu gry w ofensywie. Niech wchodzi tylko na końcówki, i trzyma się daleko od pierwszego składu.
Iliev nie gral z legia?
Odpowiedz cytując
zenobiusz27
Member

Stary 15.04.2013, 09:03
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Iliev nie gral z legia?
Iliev nie grał w meczu z Legią.
zenio
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.04.2013, 10:51
Cytat:
Zostawcie go, niedzielny kibic.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2013, 12:16
Proponuję czytać wypowiedzi kolegi do końca...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.04.2013, 12:18
Cytat:
Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył sędziów do prowadzenia rewanżowych meczów 1/2 finału Pucharu Polski, które zostaną rozegrane w dniach 16 i 17 kwietnia.

16 kwietnia (wtorek):

Legia Warszawa - Ruch Chorzów, godz. 18:30, sędzia: Tomasz Musiał (Kraków).

17 kwietnia (środa):

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, godz. 18:30, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa).
Dorzucili do pieca...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2013, 12:31
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Dorzucili do pieca...
Nie no myślę, że powinni sędziego z Pekinu ściągać na to spotkanie. A na mecz Legii z Ruchem sędziego z Buenos Aires.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.04.2013, 12:55
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie no myślę, że powinni sędziego z Pekinu ściągać na to spotkanie. A na mecz Legii z Ruchem sędziego z Buenos Aires.
Mało mamy sędziów w Ekstraklasie? Po cholerę prowokować? Wszyscy wiemy jakie będzie gadanie gdy któryś z sędziów wykartkuje zawodnika na finał, nie podyktuje karnego czy nie podniesie chorągiewki przy spalonym. Sami budują fundamenty pod ewentualne teorie spiskowe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów