|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Brawo dla Śląska, szkoda że nie wygrali wyżej bo była ku temu okazja żeby nas rozjechali już w 1 połowie....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tomasz Kulawik napisał(a):
Trener motywator w chujjjjjjjjj ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Przejmowania podań które są do niego adresowane. Tymczasem zbliżająca się piłka jest sygnałem dla Boguskiego że pora odpocząć kładąc się na murawie.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W obliczu jakże przykrego dla mnie faktu, tj. mistrzostwa (aż nie może mi to przejść przez gardło) dla Legii, i prawdopodobnego jej awansu do finału PP, to Wisłę dzieli od przyszłorocznych pucharów jeden gol. Wystarczy strzelić jedną bramkę u siebie nie tracąc żadnej i Wisła gra w Lidze Europy. Pytanie tylko, czy będziemy mieć kim grać w pucharach? Można pokładać nadzieje w sumie tylko w Małeckim, a reszta? Strach pomyśleć co z nas zrobi taki Quarabach czy inna potęga z Azerbejdżanu czy z Kazachstanu. Nie mniej jednak, nie wyobrażam sobie kolejnego sezonu bez udziału Wisły w pucharach.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie bój żaby, drużyna z Pucharu Polski zaczyna eliminacje bodajże od 3 rundy, wiec ewentualnie trafi się ktoś mocniejszy niż Karabach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Oczywiście jego styl gry czyli próba gry do przodu wiąże się z ryzykiem straty albo faulu. Rozumiem, że można takich niuansów nie dostrzegać. Jednak lepszego piłkarsko zawodnika w Wiśle nie ma. Każdy wie że 90 % skuteczności podania zależy od podającego, jak jest podanie o dupy to cudów się nie spodziewaj. Niestety jak sie ma uprzedzenia to nawet dowód na dobre wyszkolenie jakim było podanie do Sarkiego można przedstawić tak żenująco jak to zrobiłeś. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wilka musi odsunąc w rewanżu i będzie dobrze-chrapek,illiev,sobol,sarki,mały,boguski-taki przód
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jak będzie dobrze?
dobrze bedzie jak Śląsk nie bedzie chciał grać, tylko wtedy moze byc dobrze. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
z resztą porównajmy Bogusia do osiągnięć Genkova .... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dobrze ze mu nie podał,bo nakładką to cięzko taką piłke uderzyc.(wcześniej jak Mały strzelił bramke tez miał zagranie do dzikiego i ...też mu nie zagrał) Przypadek ? Nie sądze. Ja sie nie dziwie takiemu Ilievowi ze mu nie che zagrać, skoro wie ze i tak odbije sie jak od drewna i przepadnie. A co jakby mu dograł na piłke stykową? Wtedy tez dziki odstawi nóżkę.
kiedyś były teksty ze lepiej mieć sredniego polaka niz sredniego obcokrajowca Ja powiem tak. Lepiej mieć słabego murzyna niż sredniego polaka. (nie mówie o11 murzynach tylko o 1 czy 2) Wczoraj murzyn wszedł do gry, murzyn wyśmiewany ze nie grał w piłke ileś tam lat, że seler na głowie i że wogole masakra. I ten o to murzyn zrobił wiecej nieprzewidywalnych dla przeciwnika rzeczy niż np. taki Wilk przez całe życie. Zaden z naszych aktorów nie ma w sobie ani nutki nieprzewidywalności która można zaskoczyć przeciwnika. Jedynie potrafia zaskakiwać siebie popełniając juniorskie błędy. I mam pytanie do statystyków etc : -Czy kiedykolwiek Cwetan Genkow minąl przeciwnika w akcji 1na1 ?Minął mam na myśli objechanie rywala... aha,co mi sie jeszcze przypomniało z wczorajszego dramatu: -Wczoraj widziałem conajmniej 3 schematy robione przez nasz klub( z wolnego, z auto i z akcji). Oczywiście zaden schemat nie wyszedł, ale tylko poprzez złe/niedokładne zagrania. Na schemat z autu czekałem długo, bo przez ostatni rok to z tego miejsca oddawalismy piłke rywalowi, i dlatego sie ciesze ze trener to widział. No ale co z tego ze widział, ze nauczył jak wykonują to amatorzy którzy nie potrafią prosto piłki kopnąć? Na treningach z cieniem to wychodzi, ale cień nie potrafi zrobic pressingu niestety. p.s. z 2 lata temu najeżdzało sie (sam to robiłem) na Sobola by kończył kariere bo grał piach. Teraz Sobol jak może to gra. To pokazuje jaki rozkład nastąpił w tej drużynie. p.s.2 Kosa myśli dalej ze ma szybkość..... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem, czy była taka sytuacja, że rywal się wywrócił. Bo stojącego to raczej nie...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() to nie podejscie narodowosciowe tylko fakty. Chłop Sarki który wszedł, wg. mnie jest murzynem bo ma czarna skóre i tak będe na niego mówił, bo tak wyglada. Jakbyś oglądał puchar narodow afryki moze bys zrozumiał co mam na mysli pisząc murzyn - tam były druzyny napakowane gwiazdami czarnego lądu ale nie potrafiły grać, bo murzyni nadaja sie tylko do biegania przed siebie a do myślenia i podawania jest biały. I dlatego ja wole murzyna niz białego na skrzydle - zebys mnie zrozumiał ,majac do wyboru Serba i Polaka biere Naszego, ale majac do wyboru Nigeryjczyka i Polaka biore czarnego bo on ma własnie ten element latającej muchy wokół głowy dzieki czemu jest nieprzewidywalny, czyli coś czego polak nigdy miał nie bedzie.A nieprzewidywalnoscia sie zdobywa sie miejsce na boisku ,zdobya sie bramki i wygrywa mecze. ![]()
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wy sobie dzieci uważajcie na to co mówicie o czarnoskórym człowieku, bo pare za dużo powiedzianych słów może podchodzić pod rasizm, bo chyba nie musze wam przypominać sytuacji jak jakieś dziecko kibic Sląska obraził Érica Mouloungui i teraz ma przechlapane...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja patrząc na Sarkiego chciałbym zobaczyc go w większym wymiarze czasowym. Bo za każdym razem jak wchodzi coś widac w jego grze ... ale ciężko to ocenic bo jak gra 10 czy 15 minut to jednak nie ma kiedy ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
W najbliższym meczu ze Śląskiem, wystawiłbym Sikorskiego, wiem, wiem, że najbliższą bramkę może znowu strzelić za rok, ale strzelił w ważnym meczu, więc mam nadzieję, że nabierze trochę pewności siebie i pokaże to w PP.
To Genkova nic nie mam, ale nie widać u niego agresji, waleczności. Wiadomo, że jak będzie miał okazje to ją wykorzysta, ale mimo wszystko postawiłbym na Sikora |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
o której mecz w srode...?
![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pareiko-Kiu,Chavez, Głowa, Bundoza - Mały, Wilk, Chrapi, Sobol, Guła - Iliev
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Tak szczerze, to myślę, że Wisła będzie wyraźnie lepszą drużyną, ale padnie remis...
Dlaczego? Pecha w tym sezonie mamy na maxa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomyślałem sobie jeszcze, że fajnie wyszła połowa meczu z Sobolem na stoperze i Gargułą, więc mogę sobie wyobrazić skłąd: Pareiko-Jaliens,Sobol,Chavez,Bundoza-Wilk,Chrapek,Garguła,Kosa,Mały-Iliev.
comek suma szczęscia w życiu i sporcie równa się 0. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ostatni mecz w tym sezonie. Jeśli ten przegrają to nie widzę sensu przedłużać z nimi kontraktu. Już przegrali w tym sezonie wszystko. Mecz ostatniej szansy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Iiliev, jaki Iliev? Ludzie, umiecie analizować grę? Mecz z Legią dobitnie pokazał, że najsłabsze ogniwo ofensywy to niestety właśnie Ivica.
Gra ofensywna z Legią była tak dobra m.in. dzięki temu, że nie było kogoś, kto każdą akcje zwolni - przytrzyma piłkę, pokiwa się na pokaz albo z samym sobą, zanotuje głupią stratę czy zrobi żałosną symulkę w co 3 akcji... Ivica po prostu nie pasuje do naszego optymalnego stylu gry w ofensywie. Niech wchodzi tylko na końcówki, i trzyma się daleko od pierwszego składu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
zenio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Proponuję czytać wypowiedzi kolegi do końca...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mało mamy sędziów w Ekstraklasie? Po cholerę prowokować? Wszyscy wiemy jakie będzie gadanie gdy któryś z sędziów wykartkuje zawodnika na finał, nie podyktuje karnego czy nie podniesie chorągiewki przy spalonym. Sami budują fundamenty pod ewentualne teorie spiskowe.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|